Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Στους δρόμους οι συνταξιούχοι - Δεν κατάφεραν να συναντηθούν με Βρούτση



Οι διαδηλωτές, ζητούν, μεταξύ άλλων, την άμεση επαναφορά των δώρων και του επιδόματος αδείας, την επαναφορά τους ΕΚΑΣ και την πλήρη κάλυψη σε φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις - Η συγκέντρωσή τους ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι, ενώ οι ίδιο προανήγγειλαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους

Με άδεια χέρια έφυγαν οι συνταξιούχοι από το υπουργείο Εργασίας, καθώς δεν κατάφεραν να συναντηθούν με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στην πλατεία Κοτζιά και εν συνεχεία πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπου και επεδίωξαν τη συνάντηση με τον υπουργό.

Οι συνταξιούχοι, ζητούν, μεταξύ άλλων, την άμεση επαναφορά των δώρων και του επιδόματος αδείας, την επαναφορά τους ΕΚΑΣ και την πλήρη κάλυψη σε φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις.

Κρατώντας πανό, πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE- ΝΑΤ - ΟΤΑ – ΤΑΕΟΑΕΕ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά, προκειμένου να δείξουν την αντίδραση τους στην κυβερνητική πολιτική ζητώντας την αποκατάσταση των αδικιών. 

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν μάλιστα πως διεκδικούν:

1. Άμεση επαναφορά των δώρων και του επιδόματος άδειας.

2. Καμία περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

3. Επαναφορά του ΕΚΑΣ στους κάτω από 65 χρονών.

4. Άμεση έκδοση κύριων και επικουρικών συντάξεων.

5. Επαναφορά των προγραμμάτων λουτροθεραπειών και κοινωνικού τουρισμού.

6. Άμεση συνταξιοδότηση στους επαγγελματίες που θεμελιώνουν δικαίωμα.

7. Κάλυψη σε φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, θεραπεία δωρεάν σε όσους το έχουν ανάγκη χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα.

Η συγκέντρωσή τους ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι, ενώ οι ίδιο προανήγγειλαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. 

Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου