Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Οι δύο διαφορετικές αλήθειες για το νερό των Εξαρχείων


Απ’ ότι φαίνεται, στην υπόθεση του νερού των Εξαρχείων υπάρχουν δύο αλήθειες. Αυτή που βλέπουμε και καταγράφεται στο βίντεο κι αυτή που εμφανίζεται από την πλευρά των αστυνομικών και σίγουρα είναι μεταξύ τους σφόδρα αντικρουόμενη. Το επίσης σίγουρο είναι ότι το βίντεο δεν λέει όλη την αλήθεια, καθώς οι σκηνές που περιγράφονται και όσα περιλαμβάνονται είναι

από μια χρονική στιγμή και μετά. Αγνοούμε όλα όσα προηγήθηκαν.

Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε ότι, όταν ο περιπτεράς αρχίζει και φωνάζει, τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί πετούν τα μπουκάλια με το νερό κάτω, ενώ δεν βρέθηκε ούτε ένας να φωνάξει, «τι είναι αυτά που λες, αφού σου δώσαμε χρήματα».

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι η αλήθεια του πράγματος κρύβεται πίσω από τις αχαρτογράφητες σκηνές του βίντεο. Αυτές που συνέβησαν, αλλά είτε δεν απαθανατίστηκαν, είτε κόπηκαν στη μονταζιέρα της σκοπιμότητας. Ακούσαμε στο βίντεο ότι στις καταθέσεις τους υποστηρίζουν πως έδωσαν 20 ευρώ, το οποίο χαρτονόμισμα τους έπεσε και χάθηκε πάνω στη συμπλοκή. Ότι τα αίματα άναψαν όταν τους είπε ο περιπτεράς ότι δεν πουλάει νερό σε μπάτσους και πως η πρώτη απώθηση έγινε από τον περιπτερά στον 20χρονο αστυνομικό, που εντάχθηκε στη συγκεκριμένη διμοιρία πριν από ένα μόλις μήνα και γι αυτό δεν αντέδρασε όπως έπρεπε.

Όλα αυτά, όπως υποστηρίζεται από αστυνομικές πηγές, επιβεβαιώνονται και από τις καταθέσεις αρκετών αυτοπτών και αυτήκοων μαρτύρων του επεισοδίου.

Αλήθεια επίσης είναι πως έγινε αμέσως, το ίδιο βράδυ του Πολυτεχνείου αναφορά του επικεφαλής της διμοιρίας προς την ηγεσία και περιγράφει την εκδοχή που υποστηρίζεται από τους υφισταμένους του. Κι αυτό έγινε τουλάχιστον 12 ώρες πριν από τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ ανάθεσε την έρευνα στις Εσωτερικές Υποθέσεις, που εποπτεύονται από εισαγγελέα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αξιοπιστία και η ακεραιότητα της έρευνας. Το ζήτημα όμως είναι πως μπορεί να καμφθεί η δυσπιστία που προκαλεί η δύναμη της εικόνας.

Πηγή : bloko.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου