Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Αυτό δεν είναι πόθεν έσχες - Παραδέχθηκε ότι παραβίασε τη νομοθεσία


 

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Παύλος Μαρινάκης λίγη ώρα μετά την γελοία παρουσίαση του μονοσέλιδου μπακαλοδεύτερου «πόθεν έσχες» από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μαρινάκης για σόου Κασσελάκη: Διάγει τόσο πολυτελή βίο με δανεικά ή κάτι κρύβει;

Αναλυτικά:

Σήμερα άπαντες κατάλαβαν γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης απέφευγε να δώσει στοιχεία για την περιουσιακή και οικονομική του κατάσταση.

Σύμφωνα με το μονοσέλιδο που παρουσίασε σήμερα, το οποίο δεν συνιστά σε καμία περίπτωση δήλωση περιουσιακής κατάστασης, παραδέχεται ότι παραβίασε τη νομοθεσία, αφού μέχρι τουλάχιστον τις 31.12.2023 συμμετείχε σε εταιρεία αλλοδαπής, ενώ είχε εκλεγεί από τον Σεπτέμβριο του 2023 πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά παράβαση του νόμου του 2016 που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε ψηφίσει.

Στην προσπάθειά του, μάλιστα, να αποφύγει να δώσει το πόθεν έσχες, διαδικασία με συγκεκριμένα δικαιολογητικά, όπως τα ορίζει ο νόμος, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε τις καταθέσεις του, όπως και του συζύγου του, τα εισοδήματά του, κατέγραψε τις συμμετοχές σε 3 εταιρείες, καθώς και τα ακίνητα που διαθέτει.

Αποκάλυψε δε, πως δεν είναι πλήρη τα στοιχεία, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, αφού εμφανίσθηκε να δηλώνει πως θα τα καταθέσει όλα όταν τα λάβει από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, όταν, όπως είπε, του σταλούν από την Υπηρεσία Εσόδων, το γνωστό IRS.

Σχετικά με τα ψεύδη και τις χυδαίες συκοφαντίες του για την περιουσιακή κατάσταση του Πρωθυπουργού, τον ενημερώνουμε για πολλοστή φορά ότι ο Πρωθυπουργός ελέγχεται εξονυχιστικά τα τελευταία 20 χρόνια, επί των ημερών τόσων διαφορετικών Κυβερνήσεων, καταθέτοντας πλήρη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, όπως ορίζει ο νόμος και όχι μονοσέλιδο excel.

Εν κατακλείδι, μετά το σημερινό σόου, γεννούνται περισσότερα ερωτήματα, από όσα είχαμε μέχρι σήμερα, με βασικό το ακόλουθο: Ο κ. Κασσελάκης διάγει τόσο πολυτελή βίο με δανεικά ή κάτι κρύβει;

Ας τα απαντήσει ο ίδιος.

Την προσεχή Κυριακή 9 Ιουνίου οι πολίτες θα δώσουν ακόμα μια ηχηρή απάντηση. Η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω σε εποχές που μαθητευόμενοι μάγοι έπαιζαν τις τύχες μας στα ζάρια.



Ο Δήμος Χαλανδρίου προστατεύει επικίνδυνο καταυλισμό κακοποιών Ρομά επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

 



Η ΕΡΤ έφερε στη δημοσιότητα βίντεο από επιχείρηση αστυνομικών να ανακτήσουν περιπολικό, το οποίο εγκατέλειψε το πλήρωμα του, μετά από επίθεση που δέχθηκαν από επικίνδυνους κακοποιούς Ρομά στο Χαλάνδρι, έξω από καταυλισμό.

Μετά από σήμα για διατάραξη που ελήφθη από το Κέντρο Επιχειρήσεων, περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίου έφτασε έξω από τον καταυλισμό Ρομά στην οδό Σαρανταπόρου. Εκεί, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το περιπολικό δέχθηκε επίθεση με πέτρες και ξύλα από κακοποιούς του καταυλισμού, που λυμαίνονται το Χαλάνδρι σε βάρος της ασφάλειας των δημοτών της περιοχής και όχι μόνο.

Οι δύο αστυνομικοί εγκλωβίστηκαν στο σημείο και δεν μπορούσαν να απεμπλακούν, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το περιπολικό. Ο οδηγός και ο συνοδηγός, λαμβάνοντας μέτρα κάλυψης και αυτοπροστασίας, κινήθηκαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης ζήτησε ενισχύσεις και στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ Βορειοανατολικής Αττικής και της ΟΠΚΕ. Εντόπισαν τους συναδέλφους τους και κατάφεραν και τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο.

Ο καταυλισμός πρέπει να ξηλωθεί και να συλληφθούν οι κακοποιοί που δρούν ανεξέλεγκτη υπό την προστασία του δήμου Χαλανδρίου.





Εμφάνισε ένα μονοσέλιδο μπακαλοδεύτερο σε οθόνη κοροιδεύοντας τον κόσμο χωρίς ντροπή


 

Έστησε νέο σώου και απάτη ο Στέφανος Κασσελάκης, δείχνοντας ένα μπακαλοδεύτερο μόλις 2 δευτερόλεπτα παρουσιάζοντας τον για πόθεν έσχες.

Και με αυτό το σώου ενός μονοσέλιδου excel νομίζει ότι καθάρισε και δεν ντρέπεται καθόλου για την νέα γελοιότητα του.

Ο Κασσελάκης σήμερα ομολόγησε ποινικά αδικήματα που επισύρουν πολυετής ποινές φυλάκισης.



Με τη δημοσιοποίηση ενός μονοσέλιδου excel νομίζει ότι προσπέρασε τη δέσμευσή του να παρουσιάσει την περιουσιακή του κατάσταση το νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ένα κανονικό πόθεν έσχες έχει πλήρη και αναλυτικά στοιχεία, και δεν είναι μονοσέλιδο, αλλά σε τουλάχιστον 11 με 15 σελίδες. Ζητάει επίσης λεπτομέρειες για κάθε είδους περιουσιακό στοιχείο, ώστε να γίνει έλεγχος, στις καταθέσεις και τα ακίνητα ως τις συμμετοχές στις επιχειρήσεις για τις οποίες ζητείται: 

- το είδος της συμμετοχής,

- το είδος της επιχείρισης,

- το έτος έναρξης,

- το κεφάλαιο εισφοράς,

- αλλά και η προέλευση των χρημάτων!

Το νούμερο Κασσελάκης παρουσιάσε έναν συνοπτικό πίνακα για το 2023, στον οποίο κάνει λόγο για εισόδημα 2,067 εκατομμύρια δολάρια, για οφειλές 1,831 εκατ. δολάρια επενδυτικά προϊόντα 3,040 εκατ. δολάρια, γενικά και αόριστα χωρίς να έχουν ελεγχθεί απο κανένα.

Ο απατεωνίσκος όπως τον λέει και ο γραμματέας του ΚΚΕ, δηλώνει την εταιρεία Osios LLC, μέσω της οποίας δανειοδότησε τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δηλώνει ετερόρρυθμος εταίρος στην εταιρία Pura Vita E.E., που έχει στην ιδιοκτησία της ένα κατάστημα με χυμούς στις Σπέτσες. 

Δηλώνει επίσης τη συμμετοχή του μέσω της Osios στην Tiptree Marine, την οποία διηύθυνε και από την οποία απολύθηκε λίγες ημέρες πριν από την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το θέμα είναι ότι επειδή κατάφερε να μαζέψει μόλις 100 άτομα που πήγαν να τον ακούσουν γιατί μόνο τόσοι ήταν, και να τους κοροιδέψει, οι υπόλοιποι γελάνε με τα χάλια του και ντρέπονται που υπάρχει άλλο ένα νούμερο στην πολιτική ζωή της χώρας.


Για παραδοχή τέλεσης ποινικών αδικημάτων από την πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές μετά τις ανακοινώσεις που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης από τη Θεσσαλονίκη, σχετικά με την περιουσιακή του κατάσταση. Όπως σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές,  ο Κασσελάκης «παραδέχεται την τέλεση ποινικών αδικημάτων, καθώς την 31/12 συμμετείχε σε αλλοδαπές εταιρίες, ενώ θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί από τον Νοέμβριο, δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του».



Κούλογλου : To φορολογικό νομοσχέδιο Κασσελάκη, προβλέπει περισσότερες φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους, οχι για τους φτωχούς

 



Σκληρή επίθεση έκανε στον Στέφανο Κασσελάκη, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς, Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα. 

Κληθείς να σχολιάσει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη, ο κύριος Κούλογλου είπε ότι «έχει επιβεβαιώσει όλους εμάς - κι εγώ ήμουν από τους πρώτους που φύγαμε με "πλάγια πηδηματάκια", γιατί δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά. Ένα μόνο τελευταίο παράδειγμα, το φορολογικό νομοσχέδιο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προβλέπει περισσότερες φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους, απ' ό,τι για τους φτωχούς», για να συνεχίσει λέγοντας ότι «αυτός που έχει 400.000 και 300.000 και 200.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, θα πλήρωνε με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, λιγότερα απ' ό,τι πληρώνει ακόμη και σήμερα με τον Μητσοτάκη». 


Στέλιος Κούλογλου: «Ο κύριος Κασσελάκης έχει επιβεβαιώσει όλους εμάς - κι εγώ ήμουν από τους πρώτους που φύγαμε με "πλάγια πηδηματάκια", γιατί δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά. Ένα μόνο τελευταίο παράδειγμα, το φορολογικό νομοσχέδιο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προβλέπει περισσότερες φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους, απ' ό,τι για τους φτωχούς. Δηλαδή - »


Γιάννης Ντσούνος: «Άρα, τι είναι ο κύριος Κασσελάκης; Είναι Δεξιός; Είναι καπιταλιστής;»


Στέλιος Κούλογλου: «Μισό λεπτάκι: αυτός που έχει 400.000 και 300.000 και 200.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, θα πλήρωνε με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, λιγότερα απ' ό,τι πληρώνει ακόμη και σήμερα με τον Μητσοτάκη. Ε, τώρα αυτό δεν έχει καμία σχέση -»


Χρήστος Κούτρας: «Το αντίθετο λέει ο Κασσελάκης».


Στέλιος Κούλογλου: «Ναι, αλλά τα στοιχεία είναι σαφέστατα»


Γιάννης Ντσούνος: «Άρα αφού δεν είναι αριστερός, τι είναι ο κύριος Κασσελάκης;»


Στέλιος Κούλογλου: «Ο κύριος Κασσελάκης είναι ένας φιλελεύθερος άνθρωπος, δεν θεωρώ ότι είναι - έχει μεθόδους του Τραμπ, αλλά δεν είναι ακροδεξιός όπως ο Τραμπ. Αλλά η μέθοδός του είναι "ξεπατικωτούρα" του Τραμπ. Δηλαδή -»


Χρήστος Κούτρας: «Αντιγράφει τον Τραμπ;»


Στέλιος Κούλογλου: «Στη μέθοδο. Ο Τραμπ έλεγε το εξής: "ό,τι και να λένε για εσένα, είναι καλό. Αρκεί να σε συζητάνε καθημερινά. Εκτός από παιδεραστή". Ότι, "αν σε πούνε βιαστή, δολοφόνο, κλέφτη και τα λοιπά, είναι καλό". Και το εφαρμόζει και στις Ηνωμένες Πολειτείες τώρα - να δείτε που θα εκλεγεί με αυτήν την τακτική, δυστυχώς».


Γιάννης Ντσούνος: «Και την υιοθετεί και ο Κασσελάκης αυτήν την τακτική;»


Στέλιος Κούλογλου: «Ναι. Αλλά εν πάση περιπτώσει, έπρεπε να υπάρξει και μια δύναμη στην Ελλάδα, η οποία να είναι Αριστερή. Να είναι υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης, των πιο αδυνάτων και τα λοιπά. Τόσο απλά».



Νέα πρόκληση από του Αλβανούς με εντολή του εκπροσώπου της Αλβανικής μαφίας Έντι Ράμα: Τρομοκρατικό υλικό τα προεκλογικά φυλλάδια Μπελέρη για ευρωβουλή

 


Σε μια σοβαρότατη καταγγελία προχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο για ακόμη μία παραβίαση των ελευθεριών της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Συγκεκριμένα έφερε στο φως ένα περιστατικό που συνέβη χθες το βράδυ στον μεθοριακό σταθμό Μαυροματίου, απ’ όπου και επιχείρησαν να διέλθουν στην Αλβανία ο αντιπρόεδρος της Ομόνοιας Χειμάρρας Νέστορας Βάρφης και ο Λιάντης Μπελέρης, ξάδελφος του φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας και υποψήφιου ευρωβουλευτή, Φρέντι Μπελέρη.

Οι δύο Έλληνες μειονοτικοί συμμετείχαν το πρωί της Κυριακής σε προεκλογική συγκέντρωση υπέρ της υποψηφιότητας του Φρέντι Μπελέρη στις ευρωεκλογές. Ο Νέστορας Βάρφης ήταν μάλιστα ένας από τους τέσσερις κεντρικούς ομιλητές. Κατά τη διάρκεια του εξονυχιστικού ελέγχου, οι Αλβανοί αστυνομικοί βρήκαν «ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών της Νέας Δημοκρατίας και προεκλογικά φυλλάδια του Φρέντη Μπελέρη», όπως υπογράμμισε ο κ. Συρίγος, προσθέτοντας πως «αμέσως, έθεσαν τους δύο Έλληνες υπό κράτηση και κάλεσαν την αντιτρομοκρατική υπηρεσία να ελέγξει το υλικό».

Η συμπεριφορά των Αλβανών ήταν με βεβαιότητα υποκινούμενη και με εντολή του εκπροσώπου της Αλβανικής μαφίας Έντι Ράμα.

Η αντιτρομοκρατική δεν λειτουργεί μετά τις 22:00 το βράδυ στην Αλβανία, με αποτέλεσμα οι δύο Έλληνες κρατούνται από το βράδυ στο αλβανικό συνοριακό φυλάκιο. «Πρόκειται για μια διαρκή κατάσταση, ένα καψόνι από αυτά που γίνονται, αλλά δεν μαθαίνονται. Αυτή τη φορά, όμως, συνδέεται με την υποψηφιότητα Μπελέρη», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Η πλευρά Ράμα επέλεξε να συλλάβει τον Μπελέρη, προπαραμονή των εκλογών, να τον κρατήσει, να τον καταδικάσει μέσω της ελεγχόμενης Δικαιοσύνης για 2 χρόνια, είναι αυτή που χθες βράδυ κράτησε δυο Έλληνες μειονοτικούς για σπάσιμο νεύρων. Δύο Έλληνες μειονοτικούς, στενούς συνεργάτες του Μπελέρη και στελέχη της Ομόνοιας», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Επισημαίνεται ότι η ελληνική πρεσβεία και ο Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου μετέβη ταχύτατα στον μεθοριακό σταθμό, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των δύο στελεχών της Ομόνοιας Χειμάρρας. Τελικά, αφέθηκαν ελεύθεροι τα χαράματα. Το γεγονός συνιστά ακόμη ένα επεισόδιο στις τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών που έχουν στο επίκεντρο τους τις αδικίες που υφίστανται οι Έλληνες της Αλβανίας από την κυβέρνηση του εκπροσώπου της Αλβανικής μαφίας Έντι Ράμα.



Εξηγήστε στον ινφλουένσερ ότι το πόθεν έσχες δεν είναι λόγια είναι νόμιμα ελεγμένα παραστατικά όχι μόνο φορολογικές δηλώσεις

 


Στέφανος Κασσελάκης, θρασύς ψεύτης και απατεώνας χωρίς ίχνος ντροπής και ηθικής, ετοιμάζεται σήμερα να αναγγείλει το πόθεν έσχες του στα λόγια, και δεν προτίθεται ακόμα να το καταθέσει όπως όλοι οι πολιτική επίσημα με έγγραφα και στοιχεία που έχουν ελεγχθεί και θα ελεγχθούνε απο τις αρμόδιες αρχές.

Ο Κασσελάκης νομίζει ότι εάν πει τα περιουσιακά του στοιχεία τότε καθάρισε, και όλα καλά, αντί να ντρέπεται που επί οκτώ ολόκληρους μήνες κοροιδεύει το κράτος και τον κόσμο χωρίς να γνωρίζει κανένας την πραγματική του περιουσιακή κατάσταση και από που έχουν προέλθει όλα όσα προκλητικά παρουσιάζει.

Ο Στέφανος Κασσελάκης υποστηρίζει ότι θα παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη, κατά την προεκλογική του ομιλία, το πόθεν έσχες που επί σειρά μηνών απέφευγε έχοντας και την πρωτοτυπία να παραβαίνει και τον νόμο που προβλέπει μεταξύ άλλων ότι οι πολιτικοί δεν δύναται να έχουν συμμετοχή σε εταιρείες αλλοδαπής, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον ινφλουένσερ.

Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία πολιτικός να μην καταθέτει το πόθεν έσχες του, αλλά να το παρουσιάζει σε εκδήλωση κάνοντας σώου, με αμφιβόλου αλήθεια στα όσα αναφέρει για την περιουσιακή του κατάσταση.

Νόμο για να καταθέσει πόθεν έσχες, είναι νόμος του Αλέξη Τσίπρα, που τον έφερε ως πρωθυπουργός και ψήφισε στη Βουλή.

Πώς θα γίνει η αναγγελία του πόθεν έσχες ουδείς γνωρίζει παρά μόνο το απόλυτο νούμερο της πολιτικής Στέφανος Κασσελάκης. Το πόθεν έσχες έχει συγκεκριμένες προβλέψεις, προϋποθέτει συγκεκριμένα στοιχεία και δεν έχει σχέση με τις φορολογικές δηλώσεις που καταθέτουν οι, βάσει του νόμου, υπόχρεοι. Αυτό προκειμένου να είναι σαφές το τι πρέπει να παρουσιάσει το βράδυ.

Και δεν πρέπει να ξεχάσεις και τα περιουσιακά και οικονομικά στοιχεία του συζύγου, και φυσικά τις οικογένειας του γενικότερα, και δεν αναφερόμαστε μόνο σε φορολογικές δηλώσεις!!!!

Αναμένουμε!!!



Επιστρέφει στις φυλακές ο Νίκος Μιχαλολιάκος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή


 

Επιστρέφει στις φυλακές ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας το οποίο ακύρωσε την προσωρινή απόλυσή του.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε αποφυλακιστεί τον Μάιο. Το δικαστικό συμβούλιο Εφετών υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αποφάνθηκε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος πρέπει να παραμείνει έγκλειστος.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος εκτίει ποινή κάθειρξης 13 ετών και 6 μηνών για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή

Την προσωρινή απόλυση του Νίκου Μιχαλολιάκου είχε αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, διακόπτοντας την κράτηση του με την επιβολή των περιοριστικών όρων της:

1) απαγόρευσης εξόδου από την περιφέρεια της επικράτειας του νομού Αττικής,

2) εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα τόπου διαμονής του (Πεύκη) μια φορά τον μήνα και

3) μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία φυλακίστηκε

Όμως, ο αντεισαγγελέας Εφετών Λαμίας Νικήτας Θεολογίτης άσκησε έφεση στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, με το οποίο κρίθηκε αποφυλακιστέως ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Το δικαστικό συμβούλιο των Εφετών συμφωνώντας με τον εισαγγελέα, έκρινε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος με αρθρογραφίες του σε ηλεκτρονικά μέσα συνεχίζει να υμνεί τις έκνομες ναζιστικού τύπου πρακτικές της ΧΑ, παρά την δίκη και την καταδίκη του και ως εκ τούτου, εμφανίζεται αμετανόητος και εξ αυτού ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Έτσι, μετά την έκδοση του βουλεύματος η κράτηση Νίκου Μιχαλολιάκου θα συνεχιστεί κανονικά, έως ότου εκτίσει την ποινή του, που τελειώνει τέλος του 2024.



Συνελήφθη 19χρονος αντιεξουσιαστής που προκάλεσε φθορές σε κτήριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου


 

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βραδινές ώρες της 31-5-2024, στο Μαρούσι, από αστυνομικούς Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 19χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για φθορά πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος κατά συναυτουργία και άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση. Αναζητείται συνεργός του.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο έρευνας περιστατικού αναγραφής συνθήματος σε τοιχοποιία διαδρόμου κτηρίου του Ε.Μ.Π., ανωτέρω αστυνομικοί με άμεσες ενέργειές τους, εντόπισαν και συνέλαβαν τον κατηγορούμενο, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ανωτέρω φθοράς.

Επιπρόσθετα, ο κατηγορούμενος κατά την παραμονή του στην έδρα της ανωτέρω Υπηρεσίας, αρνήθηκε να υποβληθεί στη νόμιμη δακτυλοσκοπική του έρευνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.



Συνελήφθησαν στην Καλλιθέα 3 ανήλικοι για ληστεία

 



Στην σύλληψη τριών ανηλίκων που κατηγορούνται για ληστεία κατά συναυτουργία προχώρησε η Αστυνομία την Παρασκευή (1/6).

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή το βράδυ, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν στην Καλλιθέα τρεις ανήλικους, ηλικίας 17, 16, 14 ετών, κατηγορούμενους για ληστεία σε βάρος ενός ανηλίκου. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι πλησίασαν έναν ανήλικο που περπατούσε και με τη χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο και διέφυγαν. 

Λίγη ώρα αργότερα, όμως, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας, όπου αναμένεται να οδηγηθούν και οι γονείς τους για παραμέληση ανηλίκου.




ΚΤΗΝΗ υπάνθρωποι στην Χαλκιδική έδεσαν με σύρμα σκύλο και τον άφησαν στο δρόμο

 



Σοκάρει νέο περιστατικό κακοποίησης σκύλου στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής. 

Κάτοικοι δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν ένα σκύλο δεμένο σφιχτά με σύρμα, χωρίς να μπορεί να κουνηθεί και να υποφέρει από τον πόνο, επειδή κάποια ΚΤΗΝΗ κακοποιοί έβγαλαν τα ζωώδη ένστικτα τους στο ανυπεράσπιστο ζωάκι.

Σύμφωνα με την Ομάδα Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων, ο σκύλος εντοπίστηκε στην παραλία των Φλογητών με δεμένα και τα τέσσερα του πόδια. Μάλιστα, όπως λέει η εθελόντρια Ελευθερία Βεκίλογλου στο makthes.gr, τα ΚΤΗΝΗ η το ΚΤΗΝΟΣ έσφιξαν τα σύρματα τόσο πολύ που τραυμάτισαν το ζώο.




«Έδεσαν το πόδια του σκύλου και έσφιξαν τόσο δυνατά το σύρμα που χώθηκε μέσα στο κρέας του ζώου. Το σκυλί ήταν τρομαγμένο και όταν το ξέδεσαν προσπάθησε να φύγει. Πρέπει να μεταφερθεί στο κτηνίατρο για να εξεταστεί» αναφέρει η κ. Βεκίλογλου.

Πρόκειται για ένα αδέσποτο σκυλί που σιτιζόταν από εθελοντές στο ίδιο σημείο που βρέθηκε σήμερα βασανισμένο.

Η Ομάδα Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων προχώρησε σε μήνυση κατά αγνώστου για την κακοποίηση του ζώου και πλέον αναζητείται ο δράστης.



Θύμα κακοποίησης κοριτσάκι 2,5 ετών - Χειροπέδες στην μητέρα και τον Παλαιστίνιο σύντροφο




Οργή προκαλεί υπόθεση κακοποίησης ενός παιδιού μόλις 2,5 ετών στο Ηράκλειο Κρήτης, με τη μητέρα και τον αλλοδαπό σύντροφό της να βρίσκονται στο στόχαστρο των Αρχών.

Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι το κοριτσάκι φέρει πρόσφατα αλλά και παλαιότερα σημάδια στο σώμα του από χτυπήματα και όλα δείχνουν ότι ζει σε ένα περιβάλλον άκρως ακατάλληλο και επικίνδυνο ακόμα και για την ίδια του τη ζωή.

Όλα έγιναν την Παρασκευή 31 Μαΐου, στην περιοχή του Πόρου, όταν περίοικος άκουσε για ακόμα μία φορά τις φωνές του βασανισμένου παιδιού και κάλεσε την άμεση δράση. Στο σημείο έφτασε περιπολικό όπου συνέλαβε τον 23χρονο Παλαιστίνιο σύντροφο της μητέρας, η οποία εκείνη την ώρα απουσίαζε στην εργασία της. Ακολούθησε αργότερα η σύλληψη και της μητέρας του κοριτσιού.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις όπου διαπιστώθηκαν τα εμφανή σημάδια στο σώμα του που αποκάλυψαν την κακοποίηση που βίωνε -είναι χαρακτηριστικό πως το κοριτσάκι ήταν χτυπημένο και στο κεφάλι- ενώ εξετάστηκε και για το ενδεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης, χωρίς να υπάρχει κάτι επ' αυτού, μέχρι στιγμής.

Με εισαγγελική εντολή το παιδί δόθηκε προσωρινά στον παππού και τη γιαγιά από την πλευρά της μητέρας.

Η υπόθεση χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά σοβαρή και πλέον διερευνάται η μόνιμη τύχη αυτού του παιδιού από τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να διασφαλιστούν συνθήκες ασφαλούς φροντίδας.



Δεν θέλουν να αξιολογηθούν με τίποτα δάσκαλοι - καθηγητές και κάνουν μονόωρες στάσεις εργασίας


Οι γονείς που είναι υπέρ της αξιολόγησης όσων διδάσκουν τα παιδιά τους, για να ξέρουν σε ποιους αφήνουν την μόρφωση τους, αναρωτιούνται γιατί δάσκαλοι και καθηγητές αποφεύγουν όπως ο διάολος ο λιβάνι την αξιολόγηση τους;

Στάσεις εργασίας ξεκινούν από σήμερα Δευτέρα και μέχρι την Παρασκευή 14/6 οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, αντιδρώντας στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, δεν θέλουν με τίποτα να τους αξιολογήσουν ώστε να φανεί η επάρκεια η ανεπάρκεια τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΟΕ, οι στάσεις εργασίας θα έχουν διάρκεια μία ώρα και θα πραγματοποιούνται καθημερινά.

Από πλευράς ΟΛΜΕ, οι στάσεις εργασίας θα είναι τρίωρες και θα πραγματοποιούνται στην πρώτη ή στη δεύτερη βάρδια εργασίας στο διάστημα 3-14/6.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ:

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει στάσεις εργασίας μίας (1) ώρας, σε καθημερινή βάση, από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος, της οποίας μπορούν να κάνουν χρήση οι συνάδελφοι στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της Υ.Α. 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της». Στις περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητη η χρήση περισσότερων ωρών, συμπληρωματικά, καλούνται οι Σ.Ε.Π.Ε. να το αποφασίζουν ώστε να καλύπτονται πλήρως οι συνάδελφοι.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε υλοποίηση της απόφασης της ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ (11-2-2023), προκηρύσσει 3ωρες στάσεις εργασίας για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας από Δευτέρα 03/06 έως και Παρασκευή 14/06/2024 στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές κλπ).




Πέθανε ο 29χρονος αστυνομικός που μαχαιρώθηκε από τον 25χρονο Αφγανό στην Γερμανία


 

Θρήνος επικρατεί ανάμεσα στους συναδέλφους του για τον 29χρονο αστυνομικό Ρούβεν Λ., ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μετά από δύο ημέρες μάχης στο νοσοκομείο, στο οποίο μεταφέρθηκε βαρύτατα τραυματισμένος από τα χτυπήματα του 25χρονου Αφγανού στην επίθεση κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης στο Μανχάιμ την περασμένη Παρασκευή.



Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας του Μανχάιμ, ο 29χρονος «έδωσε τη ζωή του για να προστατεύσει τους άλλους».

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, το μαχαίρι του 25χρονου Αφγανού διαπέρασε το κρανίο του άτυχου αστυνομικού τραυματίζοντας ένα κεντρικό αγγείο και πιθανότατα μια φλέβα στον εγκέφαλο.



«Ο Ρούβεν ήταν πάντα παρών όπου υπήρχε κρίση τα τελευταία χρόνια. Έδινε πάντα τον καλύτερο εαυτό του. Δεν το πιστεύουμε ότι τον χάσαμε» είπαν στη γερμανική εφημερίδα συνάδελφοι του 29χρονου αστυνομικού.

«Ήλπιζα να τα καταφέρει. Είναι τρομακτικό νέο. Δεν μπορώ να βρω λέξεις να το περιγράψω. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους αγαπημένους του, σε όσους αφήνει πίσω. Είναι τρομερό» δήλωσε από την πλευρά του ο Μίχαελ Στουρτσενμπέργκερ, σε εκδήλωση του οποίου σημειώθηκε η επίθεση.






Εκκενώθηκε κατάληψη στο ΑΠΘ από το στέκι Primavera


 

Σε εκκένωση της κατάληψης του πρώην κυλικείου της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έφτασαν στο ΑΠΘ λίγο πριν από τις 5 το πρωί και εκκενωσαν τον χώρο που είχε καταληφθεί από το "στέκι Primavera". Εντός του χώρου δεν εντοπίστηκαν άτομα μόνο αντικείμενα βίας, όπως κράνη και ξύλα.



Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη σφράγιση του χώρου και το απέδωσαν στις πρυτανικές αρχές λίγο μετά τις 6 το πρωί οπότε και ολοκληρώθηκε η επιχείρηση.



Όπως ανέφερε ο αστυνομικός - εκλεγμένος αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Χρήστος Σημεωνίδης, «ενημερωθήκαμε για την κατάληψη του χώρου. Αποφασίστηκε να γίνει σήμερα η εκκένωση χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, καθάρισε ο χώρος και παραδόθηκε εκεί που έπρεπε να παραδοθεί, εκεί που ανήκει πραγματικά. Δεν υπήρχαν άτομα μέσα μόνο κάποια υλικά που δεν χρήζουν ιδιαίτερης αναφοράς. Έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Είχε κάποια κράνη, είχε κάποια ρόπαλα. Είχε πάρα πολύ ακαθαρσία. Το βασικό θέμα για εμάς είναι να παραδωθεί ο χώρος στη εταιρία διαχείρισης του πανεπιστημίου. Είναι παθογένειες πολλών ετών, είναι σε πολλά σημεία, εμείς είμαστε πάντα σε ετοιμότητα ανα πάσα στιγμή, όλα αυτά να παραδοθούν στους φοιτητές με την πλήρη έννοια της λέξης».



Δεν θα καταθέσει το πόθεν έσχες θα το ανακοινώσει ο Κασσελάκης

 


Η παρουσίαση της περιουσιακής κατάστασης του Προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη έχει μονοπωλήσει ήδη το ενδιαφέρον, και όπως έδειξαν τα πράγματα και ο ινφλουένσερ φοβέρα θέλει.

Ο Στέφανος που προφανώς μετά την πίεση που έφαγε από τον Μητσοτάκη είπε ότι θα το καταθέσει σήμερα και όπως, όπως. Θα το περιμένουμε με ενδιαφέρον και, καταρχήν, για να δούμε αν θα καταθέσει αυτά καθαυτά τα έγγραφα του πόθεν έσχες, όπως όλοι μας, ή θα μας... πει προφορικά για τα εισοδήματά του εξ Αμερικής.

Η κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να παρουσιάσει σήμερα την περιουσιακή του κατάσταση κατά τον χρόνο ανάληψης της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή των περιουσιακών στοιχείων που είχε στην κατοχή του, όταν εξελέγη στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον περασμένο Σεπτέμβριο, αντί να το έχει κάνει με την ανάληψη των καθηκόντων του, δείχνει ότι αυτό το νούμερο κάνει και πάλι σώου αντί να καταθέσει επίσημα και σοβαρά το πόθεν έσχες.

Ο ινφλουένσερ Κασσελάκης παρενέβη χθες το απόγευμα στα κοινωνικά δίκτυα, γνωστοποιώντας ότι προτίθεται σήμερα να παρουσιάσει όλη την περιουσιακή του κατάσταση, και όχι να καταθέσει πόθεν έσχες, όπως όφειλε εδώ και μήνες.

Τώρα το τι θα πει, τι θα κρύψει, τι θα παρουσιάσει για να περάσουν οι μέρες και να έρθουν οι ευρωεκλογές, αυτό το ξέρει ο ίδιος που την απάτη και το ψέμα το έχει εύκολο.

Μην ξεχνάμε ότι τρέχει εισαγγελική έρευνα για την περιουσιακή κατάσταση του Στέφανου Κασσελάκη, και τις περίεργες εταιρίες που λέει ότι έχει. Όταν έγινε γνωστή η δανειοδότηση των κομματικών ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ από την εταιρία Osios με έδρα τις ΗΠΑ, εταιρία συμφερόντων του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, προκαλώντας και εισαγγελική έρευνα. Σημειωτέον ότι με νόμο της διακυβέρνησης Τσίπρα απαγορεύεται ρητά η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εταιρίες εξωτερικού.

Την ίδια ώρα, η κίνηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει απόψε σε ανοιχτή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για την περιουσιακή του κατάσταση,  αιφνιδίασε πολλά στελέχη του κόμματος, αρκετά εκ των οποίων δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τα όσα κάνει ο Κασσελάκης.

Τώρα τι θα πει πόσα θα κρύψει, πόσα θα αποκαλύψει, πόσα έχει κατασκευάσει αν και πρέπει να είναι προσεκτικός γιατί πρόκειται για κακούργημα, και πόσα από αυτά που θα πεί είναι αλήθεια θα δείξει.