Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Ξεφτιλίστηκε η Γεροβασίλη έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε φόρους χωρίς να αναφέρει ούτε ένα

 



Ψέματα, απάτη, θράσος και ανηθικότητα διακρίνει όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζονται χωρίς ίχνος ντροπής στις ενημερωτικές εκπομπές, με μοναδικό στόχο να εξαπατήσουν τους πολίτες.

Σε εκπομπή της ΕΡΤ η Όλγα Γεροβασίλη γνωστή θρασύτατη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και απέναντι της ο υφυπουργός της Ν.Δ. Χρήστος Δήμας.

Η συζήτηση πάει στους φόρους με τον Χρήστο Δήμα να ρωτά την θρασύστατη Γεροβασίλη, πόσους φόρους μείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση και να την καλεί να ονομάσει έναν.

Η Όλγα Γεροβασίλη μην μπορώντας να απαντήσει και ξέροντας ότι ξεφτιλίστηκε ακόμα μία φορά, για να ξεφύγει απάντησε : «Όταν μπείτε στη θέση των δημοσιογράφων να το κάνετε (σσ να ρωτάει δηλαδή)»

Ο Χρήστος Δήμας δεν άντεξε την ξεφτίλα της Όλγας Γεροβασίλη και έκανε ανάρτηση σχετική που επισημαίνει : «η κα Γεροβασίλη ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε να μειώνει τους φόρους. Την ρώτησα 6 φορές να αναφέρει 1 μόνο φόρο που μειώσανε.. Δεν έλαβα καμία απάντηση!»



Handelsblatt: Να πώς μειώθηκε σημαντικά το χρέος της Ελλάδας -Δυναμική οικονομική ανάπτυξη

 


Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις οικονομολόγων πριν από κάποιο διάστημα για επιστροφή της κρίσης χρέους της ευρωζώνης λογω της αύξησης των χρεών στη διάρκεια της πανδημίας, το χρέος στις χώρες του ευρώ μειώνεται ως αποτέλεσμα της δυναμικής οικονομικής ανάπτυξης, με την Ελλάδα να ξεχωρίζει θετικά, επισημαίνει η Handelsblatt.

«Κατά την περίοδο της πανδημίας, το χρέος στην Ελλάδα έφτασε κάποια στιγμή σε ποσοστό άνω του 200% επί του Α.Ε.Π. Όμως, οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί σημαντικά, […] με τα δημόσια οικονομικά της χώρας να βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πριν την πανδημία», επισημαίνει η γερμανική οικονομική εφημερίδα.

«Στη μείωση του δείκτη χρέους συμβάλλει και η απότομη αύξηση του πληθωρισμού, καθώς έτσι η αξία του ονομαστικού Α.Ε.Π. αυξάνεται, με αποτέλεσμα το χρέος να αντιπροσωπεύει αυτομάτως μικρότερο ποσοστό του. Επιπλέον, το κράτος εισπράττει περισσότερους φόρους με την αύξηση των τιμών στα αγαθά και τις υπηρεσίες», αναφέρεται στο δημοσίευμα, ενώ προστίθεται ότι «η οικονομία αναπτύχθηκε περισσότερο από 5% στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία, επειδή ο τουρισμός ανέκαμψε γρήγορα μετά την πανδημία».

Περαιτέρω μείωση του δημόσιου χρέους την επόμενη διετία

Όπως σημειώνει ο αρθρογράφος Κάρστεν Φόλκερι, για την επόμενη διετία «προβλέπεται πως τα επίπεδα χρέους θα συνεχίσουν να μειώνονται. Ωστόσο, ο ρυθμός θα επιβραδυνθεί», καθώς ο πληθωρισμός θα επηρεάσει τις κοινωνικές παροχές και κατ' επέκταση θα προκαλέσει αύξηση στις κρατικές δαπάνες.

Η Handelsblatt αναφέρει ακόμη πως κατά το επόμενο έτος η Ελλάδα αναμένεται να δημιουργήσει πλεόνασμα στον πρωτογενή προϋπολογισμό της, όπως συνέβη με την Πορτογαλία το 2022. «Ως εκ τούτου, ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε πρόσφατα την πιστοληπτική ικανότητα των δύο χωρών που βρίσκονταν άλλοτε σε κρίση».

Ακόμη, ζωτικής σημασίας είναι και τα κονδύλια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς «κατευθύνονται κυρίως προς τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου και για αυτές αποτελούν οικονομική ένεση εκτός του εθνικού προϋπολογισμού. […] Ταυτοχρόνως, πρόκειται και για ένα ισχυρό κίνητρο προς τις κυβερνήσεις να παραμείνουν πειθαρχημένες δημοσιονομικά, καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, κινδυνεύουν να χάσουν τα κονδύλια». Η αύξηση των βασικών επιτοκίων από την Ε.Κ.Τ. δεν φαντάζει επίσης απειλητική: «λόγω της μακράς διάρκειας των ευρωπαϊκών ομολόγων, τα υψηλότερα επιτόκια θα επιβαρύνουν τους κρατικούς προϋπολογισμούς μόνο σε δύο ή τρία χρόνια», καταλήγει η οικονομική εφημερίδα.



iefimerida.gr



Ακόμα μία άρση ασυλίας στον ακροαριστερό τραμπούκο Παύλο πολάκη

 


Την άρση ασυλίας του ακροαριστερού τραμπούκου Παύλου Πολάκη, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε εναντίον του ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με αφορμή την υπόθεση του αναπτυξιακού νόμου, αποφάσισε η Βουλή. 

Στην ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν 171 βουλευτές, υπέρ της άρσης ψήφισαν 157 βουλευτές, 2 καταψήφισαν, ενώ 12 δήλωσαν «παρών»




Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ηγετικός ο ρόλος της Ελλάδας για προώθηση της ειρήνης σε Αν. Μεσόγειο, Βαλκάνια, Μαύρη Θάλασσα

 


Η ισχυρή εταιρική σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτείων και της Ελλάδας βρέθηκε στο επίκεντρο της πρόσφατης επίσκεψης που πραγματοποίησε στη χώρα μας ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, κατά την ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών.

Ο κ. Πράις αναφέρθηκε, επίσης, στον ηγετικό ρόλο που επιτελεί η Ελλάδα για την προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας σε μια περιοχή που εκτείνεται από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε: «Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα προωθούν τους κοινούς στόχους μας για ειρήνη και ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Δυτικά Βαλκάνια, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και όχι μόνο. Ευχαρίστησε επίσης την Ελλάδα για την υποστήριξή της στην Ουκρανία. Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη για να επιβεβαιώσει την ισχυρή εταιρική σχέση των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα και αναφέρθηκε στις ουσιαστικές συνεισφορές της Ελλάδας στη συμμαχία, καθώς και στον ηγετικό της ρόλο στην περιοχή».

Ο κ. Πράις δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αναβαθμισμένη αμυντική συνεργασία μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Αθήνας, καθώς και στη νέα γεωστρατηγική αξία που έχει αποκτήσει η Αλεξανδρούπολη για την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

«Κατά την έναρξη του Τέταρτου Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας, ο υπουργός Μπλίνκεν τόνισε τις κοινές μας αξίες και σημείωσε το βάθος και το εύρος της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας. Υπογράμμισε τη σημασία της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) ως το θεμέλιο της διμερούς αμυντικής συνεργασίας μας στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο λειτουργεί ως στρατηγικός κόμβος για την ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ ως απάντηση στον βίαιο πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μίλησε για τον ρόλο που επιτελεί η Ελλάδα στο σχέδιο για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας και αναφέρθηκε στους νέους δεσμούς που σφυρηλατούνται μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών των δύο χωρών. Ειδικότερα, ο κ. Πράις ανέφερε: «Ο υπουργός Άντονι Μπλίνκεν τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας στην ενίσχυση της περιφερειακής ενεργειακής ασφάλειας και την ανάπτυξη των δεσμών μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών των δύο χωρών μας. Τόνισε τον θετικό αντίκτυπο που θα έχει η αυξημένη πολιτιστική και εκπαιδευτική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας στη σχέση μας για τις επόμενες γενιές. Συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, για να συζητήσουν τα πρόσφατα ταξίδια τους στην Τουρκία και την επείγουσα βοήθεια που απαιτείται για την ανοικοδόμηση από τους καταστροφικούς σεισμούς».


iefimerida.gr



Οχι μόνο ένα debate Κυριάκο, όχι μόνο ένα, για να τον τελειώσεις απο την πρώτη Κυριακή

 


Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός debate του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών.

Και γιατί να το αποκλείσει; Και γιατί να μην πεί ξεκάθαρα, όχι μόνο ένα debate αλλά πολλά όσα θέλει ο Αλέξης Τσίπρας!!!

Σε ερώτηση αν είναι αρνητικός σε debate Μητσοτάκη – Τσίπρα, ο κ. Οικονόμου απάντησε «Όχι βέβαια».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι όταν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος όλοι θα έχουν την ευκαιρία για debate, αλλά η γνώμη μας είναι όχι μόνο ένα debate, όσο περισσότερα τόσο πρός όφελος του Κυριάκου Μητσοτάκη.



 



Κιβωτός του Κόσμου: Υπόμνημα του πατέρα Αντώνιου - «Ψέματα»

 


Η αλήθεια είναι ότι οι καταγγελίες για τον πατέρα Αντώνιο έχουν προβληματίσει πολύ κόσμο για το εάν είναι αληθής η κρύβονται διάφορα από πίσω.

Κανένας δεν γνωρίζει εάν έκανε η δεν έκανε ο πατέρας Αντώνιος όσα του καταλογίζουν, όπως δεν γνωρίζει κανένας το ποιόν αυτών που καταγγέλουν τον πατέρα Αντώνιο; Κανένας δεν γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί, ποιοι είναι οι γονείς που καταγγέλουν επίσης; Και τους λόγους που τους είχαν πάρει τα παιδιά τους και τα είχαν βάλει σε ίδρυμα;

Με ένα πολυσέλιδο υπόμνημα στους εισαγγελείς ανηλίκων απάντησε σήμερα ο πατέρας Αντώνιος στις εις βάρος του καταγγελίες για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια και ηθική αυτουργία σε σωματική κακοποίηση φιλοξενούμενων παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Ο ιδρυτής της Οργάνωσης αρνείται όσα του αποδίδονται χαρακτηρίζοντας «ψευδείς» τις καταγγελίες και κάνοντας λόγο για «σκοπιμότητες».

Οι συνήγοροι του κάνουν λόγο για ψευδέστατες καταγγελίες, που δεν στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα, ενώ επιμένουν στο ότι ο πατήρ Αντώνιος ουδέποτε διέπραξε τα αδικήματα για τα οποία καλείται- προς το παρόν- ως ύποπτος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο υπόμνημα, το οποίο υπογράφουν οι δικηγόροι Τάσος Τριανταφύλλου, Θρασύβουλος Κονταξής και Γιάννης Κώτσος, ο ποινικά ελεγχόμενος πατήρ Αντώνιος, υποστηρίζει μεταξύ άλλων,«λόγω προφανών σκοπιμοτήτων, μετά από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας, υποβλήθηκαν δύο, (τονίζεται ο αριθμός 2), καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης τη ΚΙΒΩΤΟΥ, που άκριτα υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνον Αρχές, Φορείς και Μέσα.  Δυο καταγγελίες προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες. Μάλιστα, η επόμενη «αντέγραφε» τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης (!!!)».

Αυτές οι «ψευδείς» καταγγελίες, σύμφωνα με τη θέση του πατέρα Αντώνιου, αποτέλεσαν τη βάση για να συνταχθούν αόριστα  «κατηγορητήρια», χωρίς καν ειδικότερη περιγραφή των απαιτούμενων περιστάσεων, (τρόπου, χρόνου, μεθόδου), παρά την προφανή αντιφατικότητα τους.

«Η μεθοδευμένη δράση του πρώτου και κύριου καταγγέλλοντος εξακολουθεί,  αφού περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του. Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών», υποστηρίζει ο ο πατήρ Αντώνιος αρνούμενος τις σε βάρος του κατηγορίες.

Και προσθέτει ότι η ανύπαρκτη, όπως τη χαρακτηρίζει, ποινική υπόθεση επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της ΚΙΒΩΤΟΥ.

Και καταλήγει ότι  «μέχρι σήμερα πολλοί για προφανείς λόγους εκμεταλλεύονται το ζήτημα, σε βάρος των χιλιάδων παιδιών της δομής. Ευελπιστούμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει τώρα πλέον το καθήκον της, ανταποκρινόμενη επαρκώς  στο έργο της».

Η υπόθεση της Κιβωτού που ελέγχεται σε αυτή τη φάση σε προκαταρκτικό στάδιο από την Εισαγγελία, θα προχωρήσει σε ποινικές διώξεις, αν κριθεί, απο τις εισαγγελικές αρχές, ενώ αναμένεται αν έτσι αποφασιστεί να ακολουθήσουν πολλά στάδια ελέγχου των καταγγελιών που έχουν ήδη γίνει.

Λόγω προφανών σκοπιμοτήτων, μετά από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας, υποβλήθηκαν δύο, (τονίζεται ο αριθμός 2), καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης τη ΚΙΒΩΤΟΥ, που άκριτα υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνον Αρχές, Φορείς και Μέσα.  Δυο καταγγελίες προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες. Μάλιστα, η επόμενη «αντέγραφε» τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης (!!!).

2. Με βάση τις παραπάνω ψευδείς καταγγελίες συντάχθηκαν αόριστα «κατηγορητήρια», χωρίς καν ειδικότερη περιγραφή των απαιτούμενων περιστάσεων, (τρόπου, χρόνου, μεθόδου), παρά την προφανή αντιφατικότητα τους.

3. Η μεθοδευμένη δράση του πρώτου και κύριου καταγγέλλοντος εξακολουθεί,  αφού περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του. Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών.

4. Η ανύπαρκτη ποινική υπόθεση επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της ΚΙΒΩΤΟΥ.

5. Μία μόνη παρατήρηση: παιδιά που ενυπόγραφα και με αποδείξεις διέψευσαν τον 19χρονο, υπέστησαν άγριο ξυλοδαρμό, από αγνώστους και απειλές να ανακαλέσουν.

6. Μέχρι σήμερα πολλοί για προφανείς λόγους εκμεταλλεύονται το ζήτημα, σε βάρος των χιλιάδων παιδιών της δομής . Ευελπιστούμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει τώρα πλέον το καθήκον της, ανταποκρινόμενη επαρκώς  στο έργο της.




Προσοχή για e-mail με υποτιθέμενο αποστολέα τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

 


Η τελευταία απάτη είναι ένα e-mail που διακινείται και υποτίθεται πως αποστολέας είναι ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Σκούμας.

Συγκεκριμένα, οι δράστες, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία αυτά σε επιστολή δήθεν αρμόδιων ελεγκτικών αρχών, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες-χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων, επισημαίνοντας μάλιστα ότι τέτοιου είδους αδικήματα επιφέρουν ποινή φυλάκισης 5 ετών και πρόστιμο ύψους 75.000 ευρώ.

Στην προσπάθειά τους να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στη σχετική επιστολή χρησιμοποιούν το λογότυπο και τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τα λογότυπα της Ελληνικής Αστυνομίας και Αρχών επιβολής του Νόμου, εντύπωμα στρογγυλής σφραγίδας με δήθεν υπογραφή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ αποστολέας τής εν λόγω επιστολής φέρεται να είναι ψευδής ηλεκτρονική διεύθυνση, επιχειρώντας να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι προέρχεται από την Ελληνική Αστυνομία.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνεται ότι το παρακάτω κείμενο-μήνυμα που διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ως δήθεν επιστολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, η οποία φέρει το ονοματεπώνυμό του, καθώς και ψευδή υπογραφή και σφραγίδα με επιγραφή «Ελληνική Δημοκρατία – Ελληνική Αστυνομία» είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν-παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Παρακαλούνται οι πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Παρόμοιες προσπάθειες εξαπάτησης είχαν εντοπιστεί και το προηγούμενο έτος με ανάλογα κείμενα-μηνύματα, κάνοντας χρήση των στοιχείων αξιωματούχων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές», ενώ επιπλέον πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.gr.

Δείτε το επίμαχο e-mail που χρησιμοποιούν οι απατεώνες για ηλεκτρονικές απάτες







ΗΠΑ: Τρεις νεκροί μεταξύ των οποίων και μια 9χρονη


 

Τρεις άνθρωποι δολοφονήθηκαν και άλλοι δυο τραυματίστηκαν από έναν ένοπλο 19χρόνο στη Φλόριντα το απόγευμα της Τετάρτης. 

Ο δράστης στη συνέχεια συνελήφθη έχοντας στα χέρια του το όπλο των φόνων.

Στα θύματα του 19χρόνου ήταν ένας δημοσιογράφος και ένα 9χρονο κορίτσι. Ο δημοσιογράφος βρέθηκε στο σημείο για να καταγράψει προηγούμενο θανατηφόρο πυροβολισμό που είχε προκαλέσει ο δράστης, όταν πυροβόλησε και σκότωσε το πρωί μέσα σε ένα αμάξι μια 20χρονη γυναίκα.

Ο 19χρονος Κέιθ Μέλβιν Μόουζες αφού σκότωσε την 20χρονη φέρεται να επέστρεψε στη σκηνή πέντε ώρες αργότερα και πυροβόλησε ένα πλήρωμα του Spectrum News 13 που ήταν εκεί κάνοντας ρεπορτάζ για την αρχική ανθρωποκτονία.

Τόσο ένας δημοσιογράφος όσο και ένας φωτογράφος του News 13 που βρίσκονταν κοντά στο βανάκι των ειδήσεων πυροβολήθηκαν. Ένας από τους δημοσιογράφους πέθανε και ο άλλος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις αρχές.

Λίγο αργότερα, ο δράστης φέρεται να εισέβαλε σε ένα σπίτι, όπου πυροβόλησε ένα 9χρονο κορίτσι και τη μητέρα της. Το παιδί πέθανε από τα τραύματά του στο νοσοκομείο, ενώ η μητέρα της δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, είπε ο σερίφης.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 19χρονο και επιβεβαίωσαν ότι ήταν επίσης ύποπτος για το φόνο της 20χρονης γυναίκας.



«Στα 19 του, είχε ένα μακρύ ποινικό ιστορικό που περιλάμβανε κατηγορίες για βαριά επίθεση και επίθεση με θανατηφόρο όπλο, διάρρηξη και κατηγορίες κλοπής, είπε ο σερίφης της κομητείας Orange Τζον Μίνα και συμπλήρωσε ότι το πρώτο θύμα πιστεύεται ότι ήταν γνωστός του δράστη, αλλά δεν υπάρχει γνωστή σχέση μεταξύ του υπόπτου και των μετέπειτα στόχων του αυτή τη στιγμή. Οι αρχές διερευνούν τα κίνητρά του.

Ο σερίφης είπε επίσης ότι δεν είναι σαφές εάν ο Μόουζες στόχευσε συγκεκριμένα την ομάδα του News 13 επειδή ήταν δημοσιογράφοι.



Αστυνομικοί της ΕΛΑΣ άνοιξαν τον δρόμο σε Ιταλούς γιατρούς για να παραλάβουν ανήλικο προς μεταμόσχευση

 



Το ανθρώπινο πρόσωπο της αστυνομίας άνδρες της οποίας αρκετές φορές έχουν επιχειρήσει και έχουν σώσει ανθρώπους, φαίνεται για άλλη μια φορά στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ.

Στο βίντεο έχει καταγραφεί η επιχείρηση αστυνομικών της Άμεσης Δράσης οι οποίοι ανέλαβαν να ανοίξουν τον δρόμο σε ιατρική ομάδα από την Ιταλία που έφτασε στην Αθήνα προκειμένου να παραλάβει ανήλικο από το Ωνάσειο ώστε να πραγματοποιηθεί χειρουργική επέμβαση-μεταμόσχευση σε νοσοκομείο της Ιταλίας.

Δείτε το βίντεο της ΕΛΑΣ



Αυτοί είναι τα καθάρματα Αλβανοί κακοποιοί που σκότωσαν τον άτυχο άνθρωπο

 


Μαστροποί και σωματοφύλακες γνωστών κακοποιών τράπερς, που κυκλοφορούν με όπλα και ναρκωτικά δημιουργώντας επεισόδια και φασαρίες, είναι πίσω από το έγκλημα στην καφετέρια

Σύμφωνα με το protothema και το ρεπορτάζ της Άρια Καλύβα και του Δημήτρη Πόπωτα, η διαβόητη «Ομάδα L», που ελέγχει «ροζ» στούντιο και τα ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται πίσω απο τη δολοφονία του υδραυλικού στο μπαρ της οδού Κασταμονής.

Όταν, το μεσημέρι της 7ης Ιανουαρίου, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εμπορίας Ανθρώπων της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος περνούσαν χειροπέδες σε έναν 32χρονο Αλβανό, γιατί φυλάκισε και εξέδιδε για μήνες μια νεαρή καλλονή, ένα απίστευτο στόρι που παραπέμπει σε γκανγκστερική ταινία και συνεχίζεται σε πολλά ματωμένα επεισόδια, άρχισε να ξετυλίγεται με γοργούς ρυθμούς.

Ενάμιση μήνα αργότερα, η συμμορία του πρωταγωνίστησε στην άγρια δολοφονία του Αλβανού υδραυλικού, μέσα σε καφετέρια στην οδο Κασταμονής στη Νέα Ιωνία.

Ο αλλοδαπός με τα πολλά ψευδώνυμα και τουλάχιστον επτά ακόμη άτομα, που φέρεται όλοι μαζί να ελέγχουν γνωστό κλαμπ στο κέντρο της Αθήνας έχουν στήσει τη διαβόητη «Oμάδα L», που κάνει κουμάντο σε πολλά «ροζ» στούντιο στο κέντρο της Αθήνας και, παράλληλα, μέλη της εμφανίζονται ως bodyguards πολλών τράπερς σε όλη την Ελλάδα

​Οι υποθέσεις αυτές -δηλαδή το χθεσινό έγκλημα στην Κασταμονής, οι «ροζ» υποθέσεις και γενικότερα όλη η παράνομη δράση τους- βρίσκονται στο μικροσκόπιο και των έμπειρων αξιωματικών του Ανθρωποκτονιών και της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, που φέρονται να έχουν κάνει πλήρη χαρτογράφηση της αθηναϊκής νύχτας. Και αυτό γιατί, στην έρευνα που διεξάγουν τους τελευταίους μήνες, έχουν συναντήσει πολλές φορές μπροστά τους, τους τέσσερις Αλβανούς και την ομάδα τους.

Μάλιστα, σε μια μυστική έφοδο που έγινε στις 16 Οκτωβρίου, στο προαναφερθέν κλαμπ του κέντρου, τους προσήγαγαν, καθώς όλοι τους έχουν συλληφθεί στο παρελθόν και είναι σεσημασμένοι για υποθέσεις ναρκωτικών, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, σωματεμπορία, όπλα, επιθέσεις κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ -ακόμη και παραβίαση των μέτρων για τη διάδοση του κορωνοϊού.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση, λένε «πηγές» της ΕΛ.ΑΣ. στο protothema.gr, έγινε με πλήρη μυστικότητα, καθώς υπήρχαν υπόνοιες ότι η ομάδα διατηρεί επαφές με επίορκους αστυνομικούς που θα «κάρφωναν» στη Μαφία τις κινήσεις των συναδέλφων τους. Οι αναλυτές της Ασφάλειας που, τους τελευταίους μήνες, ασχολούνται με τη συγκεκριμένη υπόθεση, κάνουν λόγο για μια μαφιόζικη ομάδα, που έχει διεισδύσει σε πολλά επίπεδα και διατηρεί επαφές και σχέσεις με σκληρά άτομα μέσα από τις φυλακές.

Το call girl και οι φύλακες

Οι αξιωματικοί της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, που ερευνούν εδώ και μήνες την υπόθεση με τη συγκεκριμένη ομάδα, ενημερώθηκαν από τους συναδέλφους τους της Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος για μια περίεργη καταγγελία μιας νεαρής, πανέμορφης κοπέλας.

Στις 4 Νοεμβρίου, το 22χρονο κορίτσι κατάφερε να σπάσει τα δεσμά, να δραπετεύσει από το διαμέρισμα της φρίκης που την κρατούσε ο Αλβανός και να αφηγηθεί στους αστυνομικούς μια ανατριχιαστική ιστορία.

Όπως αποτυπώνεται στη δικογραφία, που έχει στη διάθεση του το protothema.gr, στις αρχές του 2020, γνώρισε τον 32χρονο σήμερα αλλοδαπό, ο οποίος της παρουσιάστηκε ως ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου κλαμπ της Αθήνας και της πρότεινε να εργαστεί ως «λουλουδού», με πολύ καλά χρήματα. Της έδωσε, δε, περιθώριο ενός μήνα, για ν' απαντήσει στη δελεαστική του πρόταση.

Πράγματι, τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους, η 20χρονη τότε κοπέλα δέχθηκε την πρόταση του Αλβανού και αυτό ήταν και το μεγάλο της λάθος… Ο αλλοδαπός μαφιόζος, οταν η νεαρή εγκαταστάθηκε στο διαμέρισμα, πέρασε στη δευτερη φάση του αρρωστημένου του σχεδιου. Οπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, «έκτοτε, και για χρονικό διάστημα τριών μηνών περίπου, ο κατηγορούμενος κατακρατούσε την παθούσα παράνομα και χωρίς τη θέλησή της, επιτηρώντας πλήρως τις κινήσεις της, και τοποθετώντας μάλιστα "φύλακες" έξωθεν της οικίας του κατά τις ώρες που ίδιος απουσίαζε. Για χρονικό διάστημα τριών μηνών, η παθούσα απασχολήθηκε ως εκδιδόμενη σε γραφείο, πραγματοποιώντας τέσσερα ερωτικά ραντεβού κατά μέσο όρο την ημέρα έναντι αμοιβής. Συγκεκριμένα το κόστος για κάθε ραντεβού ήταν 150€, εκ των οποίων τα 50€ αντιστοιχούσαν στην αμοιβή του γραφείου, 20€ στον κατηγορούμενο οποίος εκτελούσε χρέη οδηγού και 80€ στην παθούσα. Ωστόσο ο κατηγορούμενος, ο οποίος ήταν ο αποκλειστικός οδηγός που μετέφερε καθημερινά την παθούσα στα ερωτικά ραντεβού, παρακρατούσε το σύνολο των πορνικών της εσόδων, προβαίνοντας κατά τον τρόπο αυτό στον πορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους μέσω της εκμετάλλευσης της».

Ο φόβος, οι απειλές και οι «φρουροί» κρατούσαν την κοπέλα στη φυλακη του Αλβανού. Όσα χρήματα έπαιρνε από τα ραντεβου κατάφερνε να τα αποταμιεύει κρυφά, προκειμένου να μπορέσει να δραπετεύσει απο το σπίτι του μαρτυρίου. Ομως. ο μαστροπος το κατάλαβε… «Ο κατηγορούμενος αντελήφθη ότι η παθούσα έχει αποταμίευσει κρυφά από την εργασία της ως εκδιδόμενη, το χρηματικό ποσό των 5.000€ και ως εκ τούτου προέβη στην παρακράτηση του εν λόγων χρηματικού ποσού, ασκώντας έντονη σωματική βία παρά το γεγονός ότι μια βδομάδα περίπου αργότερα, η παθούσα διέφυγε από τον έλεγχο του κατηγορουμένου, εκείνος συνέχισε τις απειλές σε βάρος της καθώς και την χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας, ενεργώντας είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω τριών ατόμων έτσι ώστε αφενός να αποτρέψει τυχόν καταγγελίας αστυνομική αρχή, αφετέρου να κάμψει την αντίσταση της και να την επαναφέρει στη σφαίρα επιρροής του».

Και έτσι συνεχιζόταν το μαρτύριό της... Μέχρι που, τελικά κατάφερε να το σκάσει, να ανοίξει το στόμα της και να σπάσει τα δεσμά, μιλώντας στην Αστυνομία. Η ειδική ομάδα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, το μεσημέρι της 7ης Ιανουαρίου, έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση την οικία του Αλβανού και, αφού τον εντόπισαν και τον ακινητοποίησαν, του πέρασαν χειροπέδες.

Και σε αυτό το σημείο, η έρευνα επιστρέφει και πάλι στη Δίωξη Εκβιαστών, καθώς οι πληροφορίες και τα στοιχεία δείχνουν ότι η ομάδα του συλληφθέντα και ειδικά τρία ακόμη μέλη, έχουν πολυεπίπεδη δράση σε αυτό που λέμε αθηναϊκή νύχτα.

​Οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ, σερφάροντας στο Ίντερνετ και στα social media των αλλοδαπών, βρήκαν πλήθος φωτογραφικού υλικού και βίντεο τόσο από τη χλιδάτη ζωή τους όσο και από την παρουσία τους ως bodyguars δίπλα σε γνωστούς και μεγάλους τράπερς της χώρας.

​Η ομάδα των σωματοφυλάκων έχουν ως σήμα κατατεθέν μια χαρακτηριστική χειρονομία -το «σφάξιμο του λαιμού με τον αντίχειρα» και την κίνηση των χεριών σαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ. Οι ίδιοι είναι ογκώδεις, έχουν τατουάζ με το χαρακτηριστικό σήμα της «Ομάδας L», φοράνε χοντρές χρυσές αλυσίδες, δακτυλίδια σχεδόν σε όλα τα δάκτυλα και βαριά μενταγιόν στον λαιμό. Μάλιστα, η συγκεκριμένη ομάδα σωματοφυλάκων, έχει συμμετοχή και σε βίντεο κλιπ γνωστού ξένου τράπερ.

​Ουσιαστικά, η ζωή του 32χρονου συλληφθέντα και των τριών προσαχθέντων φίλων του, προσομοιάζει σε πολλά με αυτά που περιγράφουν οι τράπερς στα τραγούδια τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο παρελθόν, έχουν έρθει πολλές φορές αντιμέτωποι με αστυνομικούς κυρίως της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, καθώς αποφεύγουν να σταματούν σε έλεγχο, ενώ υβρίζουν και απειλούν όσους ένστολους προσπαθούν να τους σταματήσουν.

​Σύμφωνα με τους αξιωματικούς που ασχολούνται με την υπόθεση, το στρατηγείο τους φέρεται να είναι το προαναφερθέν κλαμπ στο κέντρο της Αθήνας. Ο 32χρονος που συνελήφθη γιατί φυλάκιζε και εξέδιδε τη νεαρή καλλονή ήταν εδώ και μήνες σε επιτήρηση και στενό κλοιό από τη Δίωξη Εκβιαστών και είχε ως αποτέλεσμα τη μυστική έφοδο στις 16 Οκτωβρίου, στο συγκεκριμένο νυχτερινό κατάστημα. Τότε που, αστυνομικοί της Ασφάλειας και των ειδικών δυνάμεων, είχαν μπουκάρει και προσήγαγαν τα τέσσερα άτομα.

​Νεότερα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες, λένε πως το τελευταίο διάστημα η συγκεκριμένη ομάδα έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με τον μηχανισμό Αλβανών κρατουμένων στις φυλακές όλης της χώρας, προκειμένου να αποτελέσουν τον εξωτερικό βραχίονά τους. Η υπόθεση θυμίζει σε πολλά γκανγκστερική ταινία και αποτελεί μια χαρακτηριστική περίπτωση του πώς λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα μας. Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι σε πολλά προφίλ που έχουν στα social media, ανεβάζουν φωτογραφίες από την γκανγκστερική ταινία «Νονός».

Αυτοί είναι οι τρεις ύποπτοι για τους πυροβολισμούς στη Νέα Ιωνία