Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Κακός οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ βρίσκονται στον αέρα η διαδικασία επιβάλλεται να συνεχιστεί


 

Η αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά από τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ δημιουργεί νέα δεδομένα και αυτή τη στιγμή η εκλογική διαδικασία είναι στον αέρα. 

Κατά την γνώμη μας κακός θα σταματήσει, εάν σταματήσει η εκλογική διαδικασία και πρέπει η Φώφη Γεννηματά να βγάλει μία ανακοίνωση ώστε να συνεχίσουν κανονικά οι διεργασίες για το καλό του κόμματος.

Όσο θα λυμνάζει το θέμα εκλογή προέδρου, το μόνο σε βάρος του ΚΙΝΑΛ είναι.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Κώστας Σκανδαλίδης εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία και πως δεν μπορούν να αλλάξουν εύκολα οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί για τις ημερομηνίες και για την πορεία του ΚΙΝΑΛ προς τις εκλογές. «Τέτοια γεγονότα καμιά φορά μπορούν να αφυπνίσουν, να κινητοποιήσουν, να συσπειρώσουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δύο τα σενάρια για τα επόμενα βήματα του κόμματος έως την εκλογή νέας ηγεσίας ακούγονται :

Το καλό σενάριο είναι, μετά από παύση λίγων ημερών θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ξανά οι προεκλογικές εκστρατείες των υποψηφίων και η πορεία προς τις εκλογές και αυτό θα είναι κάτι που θέλουν και οι ψηφοφόροι.

Το δεύτερο και όχι καλό για το μέλλον του κόμματος σενάριο είναι, οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ θα μπορούσαν να αναβληθούν επ’ αόριστον έως ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση.



Άγριο bullying σε Γυμνάσιο στην Ξάνθη: Αγωγή γονέων σε διευθύντρια γιατί «αγνόησε βασανιστήρια στην κόρη τους»



Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι καταγγελίες για bullying σε σχολεία με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον Γαλατά. Η αγριότητα του εκφοβισμού αποτυπώνεται σε ακόμη  μία περίπτωση από την Ξάνθη, που έρχεται να συνταράξει την κοινή γνώμη.

Γροθιά στο στομάχι αποτελεί η υπόθεση μαθήτριας Γυμνασίου στην Ξάνθη που εξαιτίας της ψυχολικής και σωματικής βίας που υπέστη, αντιμετωπίζει εδώ και τρία χρόνια σοβαρά προβλήματα, λαμβάνει ειδική ψυχιατρική αγωγή, ενώ οι γονείς της δίνουν δικαστική μάχη ώστε να βγει στο φως της δημοσιότητας η αλήθεια για τα βασανιστήρια που υπέστη το παιδί τους και συνάμα να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Σε αγωγή προς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης, που δημοσιοποιεί το protothema.gr, οι γονείς της 17χρονης, σήμερα, άτυχης κοπέλας κατηγορούν δύο συμμαθητές της για συνεχόμενες προσβολές, ψυχικές και σωματικές βλάβες, κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018, τότε που το κορίτσι φοιτούσε στη Β' Γυμνασίου. Η αγωγή αφορά, συγκεκριμένα, γονείς δύο μαθητών αλλά και τη διευθύντρια, η οποία εγκαλείται, από τη μεριά του κοριτσιού, για απόκρυψη της πραγματικότητας και αδιαφορία.

Τα λόγια των κηδεμόνων του θύματος για τις καταστάσεις που αναγκαζόταν να βιώσει η κόρη τους συγκλονίζουν, τη στιγμή που ζητούν την ποινική δίωξη των γονέων των μαθητών που προχώρησαν σε κινήσεις εκφοβισμού.

Οι απίστευτες προσβολές

«Πελεκάνε, γυαλάκια, ανώμαλη, λεσβία, χοντρέλα, πόρνη», ορισμένες από τις προσβολές που, σύμφωνα με τους γονείς της μαθήτριας, άκουγε επανειλημμένα η ανήλικη από τους δύο συμμαθητές της, οι οποίοι την «χτυπούσαν στα γεννητικά όργανα».

«Δημιουργήθηκε σοβαρότατο πρόβλημα στην κόρη μας, η οποία πλέον παρακολουθείται από ειδικούς και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Η κόρη μας πλέον παλεύει να αντιμετωπίσει ψυχικές ασθένειες. Έχει χάσει δύο χρόνια από τη ζωή της σύμφωνα με τη γνώμη του παιδοψυχιάτρου και χρειάζεται ακόμα δύο χρόνια θεραπείας», υποστηρίζουν στην αγωγή τους οι γονείς της ανήλικης που εστιάζουν στην ψυχική καταρράκωση του παιδιού.

Η ψυχολογία της κοπέλας είναι καταρρακωμένη, σύμφωνα με τους γονείς, οι οποίοι λένε ότι το παιδί τους κλαίει καθημερινά με λυγμούς. Έχει φτάσει, δε, στο σημείο να «χάσει τις αισθήσεις του».

«Οι αναφερόμενες στην αγωγή μας συμπεριφορές πέραν του αδικήματος του άρθρου 312 ΠΚ, μπορούν να ενταχθούν στην αντικειμενική υπόσταση και πολλών άλλων εγκλημάτων, ιδίως δε συνιστούν: Εξύβριση, δυσφήμιση, παράνομη βία, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, απλή σωματική βλάβη, απρόκλητη σωματική βλάβη», επισημαίνεται από τους γονείς στην αγωγή.

«Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι»

Στην αγωγή τονίζεται ακόμη ότι οι γονείς των παιδιών που «διαπράττουν το αδίκημα στο πλαίσιο συμπεριφοράς bullying είναι δυνατόν να διωχθούν ποινικά για το πλημμεληματικό αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου (άρθρο 360 ΠΚ)».

«Στην περίπτωση της αγωγής μας χρήζει εφαρμογής το άρθρο 923 ΑΚ, που προβλέπει ότι όποιος έχει την εποπτεία του ανηλίκου ευθύνεται για τη ζημία που προξένησε παράνομα σε τρίτον», αναφέρεται επίσης.

Η μητέρα της ανήλικης ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Οι κατηγορίες σε βάρος της διευθύντριας του σχολείου

Σύγκρουση απόψεων διαπιστώνεται, μέσα από την αγωγή, με τη διευθύντρια να διατείνεται πως δεν υπέπεσε κάτι σοβαρό στην αντίληψή της και τους γονείς να υποστηρίζουν ότι της είχαν δώσει πλήρη αναφορά για τα βασανιστήρια. Μάλιστα την κατηγορούν για ψευδείς ισχυρισμούς.

«Της είχαμε πει ότι συμμαθητής της την χτύπησε στα γεννητικά όργανα και καθημερινά της ασκούσε εντός και εκτός σχολείου λεκτική και ψυχολογική βία», επισημαίνουν οι γονείς αναφερόμενοι στην ενημέρωση προς τη διευθύντρια του σχολείου.

«Στις 20 Απριλίου του 2018 ο πατέρας και η μητέρα της μαθήτριας μού ανάφεραν ότι μαθητές του τμήματός της τρύπησαν την τσάντα», σημειώνει από την πλευρά της η διευθύντρια, δίνοντας μια άλλη εκδοχή στην υπόθεση, λέγοντας ότι η μαθήτρια δεν είχε εκφράσει παράπονο.

Όπως υποστηρίζει, τα κορίτσια δεν έκαναν την κοπέλα παρέα επειδή «είχε ψυχολογικά προβλήματα λόγω προβλήματος υγείας της μητέρας της». Σε αυτό το σημείο, όμως, οι γονείς διαψεύδουν τη διευθύντρια λέγοντας πως η κόρη τους δεν είχε ψυχολογικά λόγω της μητέρας της, καθώς η τελευταία «δεν έπασχε από κάτι σοβαρό».

«Ενημερώσαμε για όλα όσα συνέβαιναν τη διευθύντρια και εκείνη είπε πως θα έκανε ό,τι περνάει από το χέρι της», συνεχίζουν οι γονείς. Κάνουν, ακόμη, λόγο για παράθεση ψευδών γεγονότων και προσπάθεια παραπλάνησης του δικαστηρίου από τη μεριά της διευθύντριας.

Θέλοντας να αναδείξουν τη σοβαρή διάσταση του προβλήματος, οι γονείς συμπληρώνουν ότι η κόρη τους λαμβάνει «δύο φορές την ημέρα Xanax» και παρακολουθεί «πλήθος συνεδριών από παιδοψυχολόγο».


protothema



Συνεχίζει να γελοιοποιείται ο Πετράκος τώρα λέει δεν είναι αντιεμβολιαστής

 


Ο Γρηγόρης Πετράκος  συνεχίζει να γελοιοποιείται και να γελάει ο σοβαρός κόσμος μαζί τους.

Τώρα που μάλλον άρχισε η πείνα, και αφού δεν έχει και πολλές επιλογές, πρέπει κάπου να τραγουδήσει και βρήκε στην Πάτρα.

Αυτή την φορά όμως ο πολέμιος των εμβολίων και της πανδημίας Πετράκος, υπακούει στα μέτρα και λέει ότι τραγουδά σε μαγαζί που δέχεται μόνο εμβολιασμένους πελάτες.

Πάει και ένα βήμα παραπάνω και τώρα δηλώνει πώς δεν είναι αντιεμβολιαστής.

Ο Γρηγόρης Πετράκος δεν είναι εμβολιασμένος, και θα εμφανίζεται όπως λέει τα μεσημέρια κάθε Σαββάτου και Κυριακής σε κέντρο στην Πάτρα που σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνει τέστ για να μπαίνει μέσα.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα στα κλειστά μαγαζιά επιτρέπεται η είσοδος μόνο για εμβολιασμένους πελάτες, ενώ οι εργαζόμενοι μπορούν να βρίσκονται εσωτερικά κάνοντας τα απαραίτητα rapid test.

Με λίγα λόγια ο ανεμβολίαστος Πετράκος, θα τραγουδάει για εμβολιασμένους πελάτες.



Αυτοματοποίηση κατασχέσεων για τα χρέη προς την εφορία

 


Αυτοματοποίηση των διαδικασιών επιβολής ηλεκτρονικών κατασχέσεων σε καταθέσεις, εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία οφειλετών του Δημοσίου προβλέπει, μεταξύ άλλων, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για το υπόλοιπο του 2021, αλλά και για ολόκληρο το 2022. Προβλέπει επίσης τη διενέργεια ηλεκτρονικών διασταυρώσεων και φορολογικών ελέγχων για τον εντοπισμό επιχειρήσεων και λοιπών φορολογουμένων που διέπραξαν απάτη προκειμένου να λάβουν παράνομα οικονομικές ενισχύσεις που δίδονται στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού των συνεπειών του Covid-19 ή αποζημιώσεις λόγω πυρκαγιών ή άλλων φυσικών καταστροφών. 

Επιπλέον, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΑΑΔΕ θα αξιοποιηθούν δεδομένα από συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες για τον εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων από βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων, ενώ συγχρόνως θα διενεργηθούν νέου τύπου «έξυπνοι» έλεγχοι για τον εντοπισμό κυκλωμάτων που εκδίδουν πλαστές αποδείξεις από «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές, καθώς και για τον εντοπισμό φορολογουμένων που κυκλοφορούν τα αυτοκίνητά τους ενώ τα έχουν δηλώσει «σε ακινησία». 


Ακόμη, εντός του 2022 θα είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φορολογίας δωρεών, γονικών παροχών και κληρονομιών, ενώ από το επόμενο έτος θα ξεκινήσουν ηλεκτρονικές διασταυρώσεις στοιχείων από τις βάσεις δεδομένων του Κτηματολογίου και του Ε9, προκειμένου να εντοπίζονται φορολογούμενοι που αποκρύπτουν τα πραγματικά στοιχεία της ακίνητης περιουσίας τους για να γλιτώσουν από την πληρωμή του αναλογούντος ΕΝΦΙΑ. Αναλυτικά, οι βασικότερες από τις προγραμματισμένες -για το τελευταίο τρίμηνο του 2021 και για ολόκληρο το 2022- δράσεις των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ έχουν ως εξής ανά τομέα αρμοδιοτήτων:

Είσπραξη οφειλών

Για την περαιτέρω βελτίωση των διαδικασιών είσπραξης αναμένεται σύντομα να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το νέο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα Eispraxis, το οποίο διακρίνεται στις ακόλουθες εφαρμογές:


* Διαχείριση και παρακολούθηση ταυτότητας οφειλέτη και οφειλών.

* Διαχείριση, παρακολούθηση και αυτοματοποίηση συμψηφισμών.

* Αποστολή και διαχείριση ηλεκτρονικών κοινοποιήσεων, ειδοποιήσεων και επιδόσεων.

* Διαχείριση, παρακολούθηση και αυτοματοποίηση της λήψης μέτρων είσπραξης.

* Άμεση ενημέρωση των φορολογουμένων για θέματα οφειλών.

Ο στόχος του έργου είναι να αναπτυχθεί μια αυτοματοποιημένη διαδικασία που θα καθιστά δυνατή την άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών εκούσιας και αναγκαστικής είσπραξης, εξοικονομώντας ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους.

Επιπροσθέτως, για την ενίσχυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού προωθούνται η προσαρμογή και διασύνδεση των Πληροφοριακών Συστημάτων της ΑΑΔΕ -TAXIS, TAXISnet, ICISnet, Elenxis- με το νέο πληροφοριακό σύστημα Eispraxis, η επέκταση του εύρους των ηλεκτρονικών κατασχέσεων και η περαιτέρω αυτοματοποίησή τους (περιλαμβανομένης της ηλεκτρονικής άρσης και του περιορισμού κατασχέσεων).

e-διασταυρώσεις και  φορολογικοί έλεγχοι

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην πραγματοποίηση εκτεταμένων ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό περιπτώσεων απόκρυψης φορολογητέας ύλης όχι μόνο με σκοπό την αποφυγή πληρωμής φόρων, αλλά και την καταστρατήγηση των διατάξεων για τη χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού των συνεπειών του Covid-19 και για την καταβολή αποζημιώσεων λόγω πυρκαγιών ή άλλων φυσικών καταστροφών. 

Ειδικότερα για το υπόλοιπο του 2021 και για ολόκληρο το 2022 προγραμματίζονται μεταξύ άλλων:


* Διασταύρωση για τον εντοπισμό φορολογούμενων που υπέβαλαν μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ, ενώ είχαν σημαντική δραστηριότητα.

* Διασταύρωση για τον εντοπισμό διαφορών μεταξύ συνολικών ετήσιων εκροών δηλώσεων ΦΠΑ με τα δηλωθέντα εισοδήματα δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2019.

* Δράσεις εντοπισμού υπόχρεων σε υποβολή ή τροποποίηση δηλώσεων Ε9 νομικών προσώπων, με εφαρμογή των διαδικασιών έκδοσης πράξεων εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου.

* Διενέργεια διασταυρώσεων για τη συμμόρφωση φορολογουμένων όσον αφορά την υποχρέωση αναγραφής στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων των πρόσθετων αποδοχών.

* Διασταύρωση εισοδημάτων αλλοδαπής προέλευσης στο πλαίσιο της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών.

* Διασταύρωση για τον εντοπισμό μη δηλωθέντων ποσών αναδρομικών εισοδημάτων ή πρόσθετων αποδοχών.

* Εντοπισμός αδήλωτων εισοδημάτων από βραχυχρόνιες μισθώσεις με αξιοποίηση δεδομένων από συναλλαγές μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών.

Πάταξη φοροδιαφυγής  και φοροαποφυγής

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εφαρμογή έμμεσων τεχνικών ελέγχου κατά τη διαδικασία προσδιορισμού φορολογητέας ύλης.

Παράλληλα, για τη βελτίωση της δράσης του φοροελεγκτικού μηχανισμού έχουν δρομολογηθεί τα ακόλουθα έργα:

1) Λειτουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής για τον έλεγχο των αποδείξεων που εκδίδονται μέσω ταμειακών μηχανών, μέσω σάρωσης (QR code).

2) Ολοκλήρωση λειτουργίας της πλατφόρμας myDATA:

* Ενεργοποίηση της διαδικασίας ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

* Διασύνδεση ταμειακών μηχανών με ΑΑΔΕ.

* Σχέδιο αξιοποίησης δεδομένων myData.

*  Προσυμπλήρωση δηλώσεων από τα στοιχεία του myData.

3) Λειτουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής μέσω κινητών συσκευών για τη σάρωση πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων, προκειμένου να ελέγχεται το εάν τα κυκλοφορούντα οχήματα έχουν δηλωθεί «σε ακινησία».

4) Πιλοτική ανάπτυξη ηλεκτρονικής εφαρμογής για τη διενέργεια επιτόπιου φορολογικού ελέγχου μέσω tablet (ElenxisLive). Η εφαρμογή θα έχει πρόσβαση στο προφίλ φορολογουμένου και θα εκδίδει ηλεκτρονικά το Σημείωμα Διαπιστώσεων στους επιτόπιους ελέγχους.

Ψηφιοποίηση φορο-διαδικασιών

Επιπλέον, η ΑΑΔΕ έχει δρομολογήσει και τις ακόλουθες δράσεις που αποσκοπούν στην ψηφιοποίηση των φορολογικών

διαδικασιών: 

1. Ανάπτυξη εφαρμογής ψηφιακής υποβολής (αρχικών, τροποποιητικών, ανακλητικών) δηλώσεων φόρου δωρεάς-γονικής παροχής και κληρονομιάς.

2. Επικαιροποίηση και επέκταση της εφαρμογής ψηφιακής υποβολής δηλώσεων φόρου χρηματικής δωρεάς-γονικής παροχής.

3. Επικαιροποίηση και επέκταση της εφαρμογής ψηφιακής υποβολής δηλώσεων φόρου κερδών από τυχερά παίγνια.

4. Ηλεκτρονική (ψηφιακή) υποβολή δηλώσεων διακοπής εργασιών επιχείρησης φυσικού προσώπου και λοιπών μεταβολών.

5. Αυτόματη ενημέρωση της βάσης δεδομένων του Μητρώου Φορολογουμένων μέσω διασύνδεσης με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) και με το Μητρώο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

6. Επέκταση των υπηρεσιών της πλατφόρμας myAADElive. Οι νέες υπηρεσίες που έχουν ήδη αρχίσει να παρέχονται είναι η ηλεκτρονική εξ αποστάσεως έκδοση ΑΦΜ και η ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης σύστασης ατομικής επιχείρησης.

7. Αυτοματοποίηση διαδικασίας ενημέρωσης κληρονόμων αποβιωσάντων ως προς τις υποχρεώσεις τους.

8. Υλοποίηση εφαρμογής για την αυτόματη έκδοση του Πιστοποιητικού Φορολογικής Κατοικίας.

9. Ψηφιακή έκδοση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας με παρακράτηση και βεβαίωσης οφειλής.

10. Ένταξη σε παραγωγική λειτουργία της υπηρεσίας πληρωμών μέσω συστήματος IRIS.

11. Υλοποίηση ψηφιακής διαδικασίας για τη διενέργεια άμεσων πληρωμών επιστροφών φόρου εισοδήματος χωρίς προηγούμενη υποβολή αίτησης για νομικά πρόσωπα που είναι φορολογικά ενήμερα.

12. Καθορισμός πλαισίου και διαδικασίας ψηφιακής υποβολής δηλώσεων φορολογίας χαρτοσήμου.

13. Οριστικοποίηση πλαισίου και διαδικασίας Ψηφιακών Επιδόσεων και Κοινοποιήσεων.

14. Διαλειτουργικότητα Κτηματολογίου με το αρχείο των δηλώσεων Ε9 που περιλαμβάνει τα στοιχεία ακίνητης περιουσίας.

15. Πλήρης αυτοματοποίηση της διαδικασίας πίστωσης των υπερεισπράξεων στους λογαριασμούς των φορολογουμένων ή συμψηφισμού με άλλες οφειλές τους χωρίς την παρεμβολή οποιασδήποτε διοικητικής διαδικασίας.

16. Ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων ρευστών διαθεσίμων στις τελωνειακές αρχές.

17. Υλοποίηση διαδικασίας σταδιακής αποδέσμευσης κατασχεμένων τραπεζικών λογαριασμών. 


naftemporiki



Άρση βουλευτικής ασυλίας Πολάκη αποφάσισε η Βουλή

 


Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Παύλου Πολάκη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής με ευρύτερη πλειοψηφία.

Υπέρ της άρσης ψήφισαν 174 βουλευτές, κατά 97 ενώ 9 δήλωσαν «παρών».

Η υπόθεση εκκίνησε μετά από έγκληση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και εξύβρισης που είχε καταθέσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας στις 25 Νοεμβρίου του 2020 κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.



8χρονο κοριτσάκι έπεσε θύμα βιασμού παρά φύση, μεταφέρθηκε με αιμορραγία στο νοσοκομείο



Το έγκλημα έρχεται από τη Ρόδο, με θύμα ένα 8χρονο κοριτσάκι που ο βιασμός το έστειλε στο νοσοκομείο.

Το ανήλικο κοριτσάκι που έχει βιαστεί παρά φύση δίνει μάχη για να επουλώσει τις πληγές του.Το κοριτσάκι προσκομίστηκε με αιμορραγία σε νοσοκομείο του νησιού, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν πως η καταγγελία που είχε προηγηθεί αποτύπωνε την τραγική πραγματικότητα.

Η 8χρονη που κατάγεται από χωριό της Ρόδου, παραμένει στο νοσοκομείο υπό την εποπτεία κοινωνικής λειτουργού και παιδιάτρου. Πριν από λίγες ώρες, είχε γίνει καταγγελία από κάτοικο της περιοχής, ότι είχε πέσει θύμα βιασμού!

Η υπόθεση έχει τεθεί υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία και έδωσε εντολή σε κάθε αρμόδια υπηρεσία να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε να ξεκαθαρίσει το ομιχλώδες τοπίο και να βρεθεί το ανώμαλο κάθαρμα που έκανε αυτή την αποτρόπαια πράξη.



Έγκλημα από γυναίκες Ρομά κλείδωσαν σε αυτοκίνητο και παράτησαν τα παιδιά τους

 



Ένα πρωτοφανές περιστατικό εγκατάλειψης παιδιών από άθλιες γυναίκες Ρομά, σημειώθηκε πριν από δυο ημέρες στον Ασπρόπυργο, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά… πέντε νήπια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πριν από δύο ημέρες η αστυνομία ειδοποιήθηκε για ένα βρέφος, ηλικίας περίπου ενός έτους, το οποίο βρισκόταν παρατημένο και χτυπημένο σε δρόμο στον Ασπρόπυργο.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο πήραν το βρέφος αγκαλιά και άκουσαν κλάματα μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Μόλις πλησίασαν είδαν ένα παιδάκι κλειδωμένο μέσα σε αυτοκίνητο, και κλειδωμένα στο πόρτ μπαγκάζ άλλα τρία βρέφη.

Από τις έρευνες εντοπίστηκε μιά 13χρονη Ρομά, η οποία υποστήριξε ότι οι μητέρες των παιδιών, ηλικίας περίπου 25 και 27 ετών, της τα είχαν παραδώσει για να τα κρατά και η ίδια τα κλείδωσε στο αυτοκίνητο.

Τα παιδιά έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων,  και έχει επιληφθεί και το χαμόγελο του παιδιού για να απομακρυνθούν απο τις ανίκανες και επικίνδυνες Ρομά.

Συντάχθηκε δικογραφία για τις δύο μητέρες οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συλληφθεί.



Κρούσμα κορονοϊού σε ανεμβολίαστο φοιτητή στο ΑΠΘ

 


Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μόλις ενημερωθήκαμε πως στα παρακάτω δύο μαθήματα στην αίθουσα Μ1, τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου υπήρχε κρούσμα:

Διαφορίσιμες Πολλαπλότητες, 2μμ-5μμ. Διδάσκουσα: Φανή Πεταλίδου.

Κλασική Θεωρία Ελέγχου, 5μμ-8μμ. Διδάσκων: Νικόλαος Καραμπετάκης.

Παρακαλείσθε να ακολουθήσετε απαρέγκλιτα τις παρακάτω οδηγίες, αν παρακολουθήσατε ένα από τα δύο αυτά μαθήματα:

Αν εισήλθατε με rapid test ή PCR, μπαίνετε σε καραντίνα 10 ημερών.

Αν έχετε εμβολιαστεί πλήρως, ή έχετε νοσήσει εντός εξαμήνου, παρακολουθείστε την υγεία σας. Σε περίπτωση παραμικρού συμπτώματος εντός 10 ημερών, μην προσέλθετε στη σχολή και προχωρήστε σε rapid test ή PCR».

Σημειώνεται πως πριν από δύο ημέρες, τη Δευτέρα, η Θεσσαλονίκη έγινε ξανά φοιτητούπολη ακριβώς 19 μήνες μετά την 11η Μαρτίου 2020, όταν είχε ξεκινήσει η αναστολή της διά ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας στα πανεπιστήμια, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού, με τους φοιτητές να πηγαίνουν στις σχολές τους επιδεικνύοντας τα πιστοποιητικά τους.



Κοινωνία της Πληροφορίας: 163 εκατ. για Ψηφιακή Μέριμνα και Freedom Pass

 


Ταχύτητα, συνέπεια και αξιοπιστία: αυτά είναι τα χαρακτηριστικά με τα οποία η Κοινωνία της Πληροφορίας, ο εκτελεστικός βραχίονας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υλοποιεί τα ψηφιακά έργα στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων που εξαγγέλλει η Κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό, ότι:

Σε λιγότερο από 7 μήνες έχουν διατεθεί 163.149.250 εκατ. ευρώ μέσω 917.368 επιταγών (Vouchers) και προπληρωμένων χρεωστικών καρτών σε δικαιούχους των προγραμμάτων της Ψηφιακής Μέριμνας και του Freedom Pass, αντίστοιχα.

Ένα μήνα μετά από την εξαγγελία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 11 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου το πρόγραμμα Freedom Pass / Data, με στόχο την δωρεάν διάθεση 50GB δεδομένων (data) σε εφήβους 15-17 ετών που έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊο ή τη μόνη δόση εφόσον πρόκειται για μονοδοσικό εμβόλιο. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 5 μηνών από την ενεργοποίηση του. Ο προϋπολογισμός του είναι 10 εκατ. ευρώ και αφορά 350.000 δικαιούχους.

Το πρόγραμμα της Ψηφιακής Μέριμνας με την χορήγηση επιταγής (voucher) αξίας 200 ευρώ σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές, 4-24 ετών, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop), ξεκίνησε στις 5 Απριλίου και βρίσκεται ήδη στον τρίτο κύκλο. Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί 291.164 αιτήσεις και έχουν εκδοθεί 500.294 επιταγές, αξίας 100.588.000 ευρώ.

Το Freedom Pass με την παροχή ψηφιακής προπληρωμένης χρεωστικής κάρτας αξίας 150 ευρώ για αγορές σε συγκεκριμένες ελληνικές επιχειρήσεις του τουριστικού και πολιτιστικού κλάδου σε νέους 18-25 ετών που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολιασμού τους ή τη μόνη δόση εφόσον πρόκειται για μονοδοσικό εμβόλιο κατά της Covid-19, ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου. Έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα 417.220 αιτήσεις και από αυτές έχουν εκδοθεί συνολικά 417.074 ψηφιακές χρεωστικές κάρτες, συνολικού ποσού ύψους 62.561.250 ευρώ.



«Πρόγραμμα για τους Πολλούς» με πόρους 2,6 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης


 

Ένα ολοκληρωμένο «Πρόγραμμα για τους Πολλούς», έχει σχεδιάσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων 2,6 δισ. ευρώ που του αναλογούν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απευθύνεται στους νέους, στις μητέρες, στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στα άτομα με αναπηρίες, στους ασφαλισμένους, στους συμπολίτες μας που ξεκινάνε οικογένειες και σε αυτούς που χρειάζονται ένα χέρι βοήθειας, για να κάνουν το επόμενο βήμα στην επαγγελματική τους ζωή - ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή τόπου κατοικίας. Οι δράσεις απευθύνονται σε 3,9 εκατομμύρια ασφαλισμένους και 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους, ξεκινούν τους αμέσως επόμενους μήνες και έχουν ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025. Έχουν δε σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι συμπληρωματικές των δράσεων του νέου ΕΣΠΑ για την κοινωνική πολιτική. Το «Πρόγραμμα για τους Πολλούς» είναι διαρθρωμένο σε έξι θεματικές ενότητες:

Οι νέες τεχνολογίες στη μάχη για την εξυπηρέτηση εργαζομένων και ασφαλισμένων: Στην ενότητα αυτή έχουν ενταχθεί ψηφιακά έργα που θα αλλάξουν την καθημερινότητα εργαζομένων και ασφαλισμένων, με συνολικό προϋπολογισμό 77 εκατ. ευρώ. Ενδεικτικά αναφέρονται το Ενιαίο Πληροφοριακό Σύστημα της Αγοράς Εργασίας και τα ψηφιακά έργα που αντιμετωπίζουν τις ριζικές παθογένειες του ΕΦΚΑ, μια από τις βασικές αιτίες των τεράστιων καθυστερήσεων στην έκδοση συντάξεων, που θα προχωρήσουν κατά προτεραιότητα.

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Δύναμη στον εργαζόμενο: Αποτελεί το σημαντικότερο μέτρο του νόμου για την Προστασία της Εργασίας. Με την Ψηφιακή Κάρτα ο κάθε εργαζόμενος έχει στα χέρια του την εγγύηση ότι δεν θα δουλέψει ούτε μια ώρα χωρίς να πληρωθεί γι' αυτήν, καθώς θα εξασφαλίζει ότι η παρακολούθηση των ωρών εργασίας θα γίνεται στην πράξη και όχι στη θεωρία και ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν καθαρούς λογαριασμούς με τους εργοδότες τους.

Κατάρτιση, όπλο για την οικονομία του αύριο: Οι δράσεις της ενότητας αυτής θα απορροφήσουν πάνω από 1 δισ. ευρώ (από το συνολικό προϋπολογισμό των 2,6 δισ. ευρώ) και έχουν ως βάση τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους σε μια αγορά εργασίας όπου οι ψηφιακές δεξιότητες θα είναι βασικό «εργαλείο» για τους εργαζόμενους.

Νέες πολιτικές για τους ανέργους: Εδώ εντάσσονται οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, με έμφαση σε ομάδες που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα ένταξης στην αγορά εργασίας, καθώς και καινοτόμα πιλοτικά προγράμματα για τις παθητικές πολιτικές απασχόληση, με προϋπολογισμό 540 εκατ. ευρώ.

Σύγχρονα Εργαλεία Κοινωνικής Προστασίας: Στην ενότητα αυτή εντάσσονται οι πολιτικές κοινωνικής προστασίας και πρόνοιας για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (παιδιά, ΑμεΑ, άστεγοι), με συνολικό προϋπολογισμό 480 εκατ. ευρώ.

Ίσες ευκαιρίες για όλους: Δράσεις προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ για την προώθηση της ισότητας και τη στήριξη της οικογένειας και για την προστασία της διαφορετικότητας στους χώρους εργασίας».



ΝΔ για Πολάκη: «Το alter ego του Τσίπρα εκφράζει διχασμό, μισαλλοδοξία και ρεβανσισμό»

 



Επιθετική ανακοίνωση κατά του ακροαριστερού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, με αφορμή τις ακροαριστερές απειλές που εκτόξευσε σε κομματική εκδήλωση, στη Νίκαια, εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Ο κ. Πολάκης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στη Νίκαια απείλησε με ρεβάνς όσους είναι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας πως “η δεύτερη φορά πρέπει να είναι αλλιώς και πρέπει να είμαστε και εμείς αλλιώς- και δεν μπορούμε να πούμε πια ότι δεν ξέραμε. Ήρθαμε, είδαμε, ξέρουμε τι γίνεται. Ξέρουμε και ποιοι μας πολέμησαν και πως μας πολέμησαν και έχουμε πλέον τη γνώση και έχουμε την απόφαση”.

Διχασμός, μισαλλοδοξία και ρεβανσισμός. Αυτά εκφράζει για πολλοστή φορά ο κ. Πολάκης. Και φυσικά έχει όλη την άνεση να τα λέει ως alter ego του κ. Τσίπρα».



Μητσοτάκης για 3η δόση «Θα παρακαλούσα όλους να κάνουν το ίδιο»

 


O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας», όπου έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.



Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μόλις ολοκλήρωσα την 3η δόση του εμβολίου κατά του Covid-19, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των ειδικών.

Και θα παρακαλούσα όλες και όλους να κάνουν το ίδιο, είτε όσον αφορά την 3η δόση είτε πρωτίστως όσον αφορά αυτούς οι οποίοι ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί. Διότι πια τα δεδομένα είναι τόσο εμφατικά που δεν επιτρέπουν καμία αμφισβήτηση ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου.

Εννέα στους δέκα συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται και σήμερα διασωληνωμένοι είναι ανεμβολίαστοι και ένας πολύ μεγάλος αριθμός των συμπολιτών μας που χάνει τη ζωή του κάθε μέρα είναι και αυτοί ανεμβολίαστοι.

Ας ακούσουμε, επιτέλους, τους επιστήμονες. Ας δούμε τα πραγματικά δεδομένα. Ας σπεύσουμε όλοι να εμβολιαστούμε, για να αυξήσουμε κι άλλο τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα μας συνολικά.

Να προστατέψουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα τους εαυτούς μας, αυτούς που αγαπάμε και το κοινωνικό σύνολο».



Καταγγελίες για εξαναγκασμούς ομαδικών βιασμών και ανταλλαγές συντρόφων

 


Σοκαριστικές καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες μία 36χρονη γυναίκα ισχυρίζεται πως ο 53χρονος σύντροφός της, την εξανάγκαζε σε ομαδικούς βιασμούς και βραδιές ανταλλαγής συντρόφων.

Τα όσα ισχυρίζεται πως έζησε στα χέρια του πρώην συντρόφου της τα 14 χρόνια που ήταν μαζί, δε χωρούν στην ανθρώπινη φαντασία. Ο 53χρονος άνδρας, καταγγέλλεται ότι την χτυπούσε, την απειλούσε και την εξανάγκαζε σε ομαδικούς βιασμούς και βραδιές ανταλλαγής συντρόφων.

Βαριές κατηγορίες

Η 36χρονη γυναίκα, αποφάσισε να περάσει το κατώφλι της Ασφάλειας και να μιλήσει, όταν δύο μήνες μετά τον χωρισμό τους, ο πρώην σύντροφός της προκάλεσε ζημιές στο αυτοκίνητό της, μη μπορώντας να δεχτεί ότι η σχέση τους έλαβε τέλος.

Η 36χρονη κατήγγειλε τον 53χρονο, ο οποίος αν και αρνήθηκε τις κατηγορίες, προφυλακίστηκε.

Η πλευρά του 53χρονου πάντως, ισχυρίζεται ότι υπάρχουν βίντεο και φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι όλα γίνονταν με την σύμφωνη γνώμη της 36χρονης.

Ο Γιώργος Στειακάκης, δικηγόρος του 53χρονου κατηγορούμενου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Προσκομίσαμε βιντεοληπτικό υλικό όπου φαίνεται ότι όσα γίνονταν δεν έχουν καμία σχέση με τα όσο καταγγέλλει».

Η ανταλλαγή συντρόφων

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 36χρονη κατήγγειλε πως ουκ ολίγες φορές ο 53χρονος την εξανάγκαζε με απειλές σε βραδιές swinging, δηλαδή ανταλλαγής συντρόφων με άλλα ζευγάρια, χωρίς εκείνη να το θέλει. Κοινή ερωτική επιλογή ισχυρίζεται ότι ήταν το swinging ο συνήγορος του 53χρονου.

«Συναντιόντουσαν μια-δύο φορές την εβδομάδα, είχαν αυτές τις περίεργες σεξουαλικές επιλογές, όμως, το ήθελαν και οι δύο και μάλιστα, τα κατέγραφαν σε βίντεο», υπογράμμισε ο  κ. Στειακάκης.

Η 36χρονη ισχυρίζεται ότι μόλις πρόσφατα ανακάλυψε μάλιστα, ότι ο άνθρωπος αυτός έκανε διπλή ζωή, καθώς είναι παντρεμένος μ’ ένα παιδί 22 ετών, γεγονός το οποίο εκείνη, λέει πως αγνοούσε.

Ο κ. Στειακάκης ανέφερε στην εκπομπή LIVE NEWS πως «η καταγγέλλουσα γνώριζε ότι ήταν από την πρώτη στιγμή παντρεμένος. Όταν η προκατάληψη είναι ισχυρότερη από τις αποδείξεις τότε καταλήγουμε σε προφυλάκιση. Οι κατηγορίες είναι ψευδείς».


Πηγή : in.gr



«Σύγκρουση» Μπάιντεν με κυβερνήτη του Τέξας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της COVID-19

 


Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου έκρινε σκόπιμο να υπενθυμίσει χθες Τρίτη ότι η ομοσπονδιακή νομοθεσία «υπερισχύει» αυτής που θεσπίζει κάθε πολιτεία, μετά την απόφαση του Ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη του Τέξας να εναντιωθεί στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της COVID-19 που αποφάσισε ο Δημοκρατικός πρόεδρος για εκατομμύρια εργαζόμενους.

«Η ομοσπονδιακή νομοθεσία υπερισχύει της νομοθεσίας των πολιτειών», απάντησε η Τζεν Ψάκι ερωτηθείσα για την πρωτοβουλία του κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αν και απέφευγε για καιρό να λάβει μέτρα υποχρεωτικής φύσης για το ζήτημα, ανακοίνωσε πριν από έναν μήνα πως ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 θα γίνει υποχρεωτικός για περίπου 100 εκατομμύρια εργαζομένους, τόσο λειτουργούς του ομοσπονδιακού κράτους, όσο και ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ωστόσο δεν έχει ακόμη δημοσιοποιήσει τους κανόνες που θα διέπουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων των ιδιωτικών επιχειρήσεων με πάνω από εκατό υπαλλήλους, τις οποίες αφορά το μέτρο.

«Δεν υπάρχει στην πραγματικότητα ιστορικό προηγούμενο» για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα «και θέλουμε να το κάνουμε σωστά», δικαιολόγησε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας ερωτηθείσα για την καθυστέρηση.

Σε ό,τι αφορά τις εταιρείες οι οποίες αναλαμβάνουν δημόσιες συμβάσεις, οι μεγάλες επιχειρήσεις των αερομεταφορών οφείλουν μολαταύτα να επιβάλουν υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της COVID-19 στους εργαζομένους τους από την 8η Δεκεμβρίου.

Η American Airlines, η οποία έχει έδρα το Τέξας, γνωστοποίησε ότι θα τηρήσει a priori την ομοσπονδιακή νομοθεσία.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία εξέτασης του εκτελεστικού διατάγματος που εξέδωσε ο κυβερνήτης Άμποτ, όμως θεωρούμε ότι η ομοσπονδιακή εντολή για τα εμβόλια υπερισχύει όλων των νόμων των πολιτειών, άρα δεν αλλάζει τίποτε» για την AA, εξήγησε εκπρόσωπος του αερομεταφορέα με μήνυμά του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Για την κυρία Ψάκι εξάλλου, η απόφαση του κυβερνήτη του Τέξας ήταν πάνω απ’ όλα «πολιτική».

«Όταν κάνεις μια επιλογή η οποία εναντιώνεται στις πληροφορίες και στα δεδομένα που έχεις για τη δημόσια υγεία, η οποία δεν υπηρετεί τα συμφέροντα των ανθρώπων των οποίων είσαι κυβερνήτης, τότε μάλλον πρόκειται για το δικό σου πολιτικό συμφέρον», είπε με επικριτικό τόνο.

Η αναγγελία της αμερικανικής προεδρίας ότι ο εμβολιασμός θα γίνει υποχρεωτικός προκάλεσε αγανάκτηση στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων, που βλέπουν στην απόφαση αυτή παραβίαση των ατομικών ελευθεριών.

Ο Γκρεγκ Άμποτ, γνωστός διότι εναντιώνεται επίσης στην υποχρεωτική χρήση μάσκας, μολύνθηκε από τον νέο κορονοϊό τον Αύγουστο, αφού εκφώνησε ομιλία κατά τη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης σε κλειστή αίθουσα. Ο κυβερνήτης είναι πλήρως εμβολιασμένος.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr



Περίεργα ραδιοσήματα από το κέντρο του Γαλαξία προβληματίζουν τους αστρονόμους


 

Ασυνήθιστα και περίεργα σήματα που έρχονται από την κατεύθυνση του κέντρου του Γαλαξία ανιχνεύθηκαν από διεθνή ομάδα αστρονόμων, οι οποίοι υποψιάζονται ότι τα ραδιοκύματα προέρχονται από άγνωστο διαστημικό σώμα.

Η ερευνητική ομάδα αναφέρει στο Astrophysical Journal ότι «η φωτεινότητα του αντικειμένου αυξομειώνεται δραματικά κατά 100 φορές, και το σήμα φαίνεται να αναβοσβήνει με τυχαίο τρόπο»

«Ποτέ δεν έχουμε δει κάτι παρόμοιο» δήλωσε ο Ζιτένγκ Γουάνγκ του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ.

Όπως είπε, «η πιο παράξενη ιδιότητα του νέου σήματος είναι ότι έχει πολύ υψηλή πόλωση, κάτι που σημαίνει ότι το φως του ταλαντώνεται μόνο προς μία κατεύθυνση, η οποία περιστρέφεται με το πέρασμα του χρόνου».

«Κοιτάζοντας προς το κέντρο του γαλαξία μας, βρήκαμε αυτό το αντικείμενο που είναι μοναδικό, καθώς στην αρχή ήταν αόρατο, μετά έγινε φωτεινό, μετά ξεθώριασε και μετά εμφανίστηκε ξανά. Η συμπεριφορά ήταν τελείως ασυνήθιστη» ανέφερε η Τάρα Μέρφι καθηγήτρια του ίδιου πανεπιστημίου.

Πολλά είδη άστρων είναι γνωστό ότι εκπέμπουν μεταβλητό φως: αστέρες νετρονίων (πάλσαρ), υπερκαινοφανείς (σουπερνόβα, άστρα που στέλνουν εκλάμψεις στο διάστημα και σύντομες εκλάμψεις ραδιοκυμάτων (FRB).

Όμως η νέα πηγή, που ανακαλύφθηκε αρχικά με το αυστραλιανό ραδιοτηλεσκόπιο ASKAP και η ύπαρξη της επιβεβαιώθηκε από το νοτιοαφρικανικό ραδιοτηλεσκόπιο MeerKAT, δεν φαίνεται να ταιριάζει με κανένα από αυτά τα φαινόμενα.

Έχοντας ανιχνεύσει έξι ραδιοσήματα με το ASKAP στη διάρκεια εννέα μηνών το 2020, οι αστρονόμοι προσπάθησαν στη συνέχεια να το παρατηρήσουν με οπτικό τηλεσκόπιο αλλά απέτυχαν. Το ίδιο αποτυχημένη ήταν η προσπάθεια και του ραδιοτηλεσκοπίου Parkes, αλλά τελικά το πιο ευαίσθητο MeerKAT ανίχνευσε φέτος ξανά το μυστηριώδες αντικείμενο, το οποίο βαφτίστηκε «το αντικείμενο του Άντι» (από το παρατσούκλι του αστρονόμου που πρώτος το ανακάλυψε).

Όπως είπε η Μέρφι, «ήμασταν τυχεροί που το σήμα επέστρεψε, αλλά βρήκαμε ότι η συμπεριφορά του ήταν δραματικά διαφορετική. Η πηγή εξαφανίστηκε μέσα σε μια μόνο μέρα, μολονότι είχε διαρκέσει επί εβδομάδες, όταν το είχαμε παρατηρήσει με το ραδιοτηλεσκόπιο ASKAP».

Η νέα άγνωστη πηγή, που πιθανώς είναι μικρή σε μέγεθος και διαθέτει ισχυρό μαγνητικό πεδίο, έρχεται να προστεθεί σε άλλα μυστηριώδη ραδιο-αντικείμενα που έχουν ανακαλυφθεί σχετικά πρόσφατα κοντά στο γαλαξιακό κέντρο και έχουν επίσης μεταβαλλόμενη φωτεινότητα (γι’ αυτό ονομάστηκαν «Galactic Centre Radio Transients»).

Μέσα στην επόμενη δεκαετία θα τεθεί σε λειτουργία το μεγάλο διασυνδεμένο μέσω διαδικτύου διηπειρωτικό ραδιοτηλεσκόπιο SKA (Square Kilometer Array), το οποίο ελπίζεται να ρίξει περισσότερο φως σε αυτά τα μυστηριώδη αντικείμενα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ξυλοδαρμός φοιτητή από αντιεξουσιαστές που αλωνίζουν στα πανεπιστήμια

 



Κακοποιοί αντιεξουσιαστές που αλωνίζουν ανενόχλητοι στα πανεπιστήμια, γρονθοκόπησαν το απόγευμα της Τρίτης φοιτητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Ομάδα τριών κακοποιών αντιεξουσιαστών, αναγνώρισαν το στέλεχος της φοιτητικής παράταξης Πανελλήνια Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών (ΠΑνΚΣ), Οδυσσέα Βλαχονικολό, και του επιτέθηκαν.

Ο 20χρονος φοιτητής, μιλώντας στην Καθημερινή, τόνισε ότι βρισκόταν στο ΟΠΑ για μάθημα. «Καθώς έβγαινα από την πλαϊνή είσοδο της Δεριγνύ με αναγνώρισαν τρία άτομα που μάλλον πρόσκεινται στο αναρχικό χώρο και άρχισαν να με χτυπάνε με μπουνιές και κλοτσιές», τόνισε. 

«Είσαι αυτός που βγαίνει στην τηλεόραση και μιλάς για βία στα ΑΕΙ και πανεπιστημιακή αστυνομία;», του είπαν οι κακοποιοί και τον χτύπησαν.

«Έχει ενημερωθεί και η αστυνομία και ο πρύτανης αλλά δεν γίνεται τίποτα. Ντροπή σε όποιον είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια μας στο Πανεπιστήμιο. Παρακαλώ να κοινοποιηθεί μπας και ιδρώσει κανένα αυτί. Είμαστε τελείως μόνοι μας στο Πανεπιστήμιο», πρόσθεσε ο κ. Αποστολόπουλος.

Οι κακοποιοί αντιεξουσιαστές φορούσαν μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊό. Το θύμα και μέλη της παράταξης στην οποία ανήκει ενημέρωσαν άμεσα τον πρύτανη και την ΕΛ.ΑΣ., καθώς οι δράστες εισήλθαν στο κτίριο του ΟΠΑ και για ώρα βρίσκονταν εντός του κτιρίου.



Είναι γνωστό σε όλους ότι ττο υπογείο του ΟΠΑ, είναι γιάφκα επικίνδυνων αντιεξουσιαστών, και ομάδες κακοποιών ετοιμάζονται στο υπόγειο για συγκρούσεις με την αστυνομία.

Εχθές συγκεκριμένα οι κακοποιοί αντιεξουσιαστές, το υπόγειο του πανεπιστήμιου, προετοίμαζαν συγκέντρωση αλληλεγγύης στην κρατούμενη τρομοκράτη Πόλα Ρούπα.




Στο νοσοκομείο η Φώφη Γεννηματά - Αποσύρεται από τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ


 

Με ανακοίνωσή της, η Φώφη Γεννηματά κάνει γνωστό πως μετά και τη νέα περιπέτεια της υγείας της δεν θα είναι υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

Την δήλωση αυτή ανήρτησε η Φώφη Γεννηματά και στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Fofi Gennimata
13 ώρες πριν

Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης.

1,5 χιλ.
1,2 χιλ.
142


Σε δίκη παραπέμπονται 27 άτομα για το έγκλημα στο Μάτι

 


Τεράστιες ευθύνες του κρατικού μηχανισμού και των αυτοδιοικητικών παραγόντων σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι αναφέρει η εισαγγελική πρόταση που παραπέμπει σε δίκη συνολικά 27 άτομα, ανάμεσά τους την πρώην περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, τον τότε δήμαρχο της περιοχής Ηλία Ψινάκη, υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Ο εισαγγελέας που ανέλαβε την αξιολόγηση του συνόλου της ογκωδέστατης δικογραφίας, Γεώργιος Πολυκράτης στην πρόταση του, που αριθμεί 680 σελίδες, τα λέει όλα. Ποιοι πρέπει να δικαστούν για τους 102 θανάτους και τους τουλάχιστον 32 τραυματίες, για ποια αδικήματα και κυρίως γιατί επήλθε αυτή η πρωτοφανή καταστροφή.

Η εισαγγελική πρόταση, αποτελεί επιτομή κυβερνητικής ανικανότητας την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ, και κρατικής ανοργανωσιάς.

Τα αίτια στο εισαγγελικό πόρισμα-πρόταση:

Δεν υπήρξε η αναγκαία προληπτική εναέρια επιτήρηση

Ανεπαρκής η κινητοποίηση των αρμοδίων για την καταστολή της πυρκαγιάς.

Δεν διατέθηκαν άμεσα όλες οι διαθέσιμες επίγειες και εναέριες δυνάμεις, λαμβανομένου υπόψιν ότι είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στην Κινέττα.

Δεν υπήρξε ορθή επιχειρησιακά διαχείριση των εναέριων μέσων.

Άστοχη η αποτίμηση του μεγέθους του κινδύνου.

Καθυστέρηση διάγνωσης της κρισιμότητας της κατάστασης

Εσφαλμένη επιχειρησιακή προτεραιότητα κατά την αντιμετώπιση πλειόνων πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν σε μικρή χρονική απόσταση

Ανετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού.

Μη άμεση χρησιμοποίηση των διαθεσίμων μέσων

Βαρύτατες αμέλειες που συνετέλεσαν στο βαρύτατο αποτέλεσμα της πυρκαγιάς 

Στα συμπεράσματα της εισαγγελικής πρότασης καταγράφεται ότι οι καταστροφικές συνέπειες: «Ανάγονται στη σύγχυση, έλλειψη σχεδιασμού συντονισμού και αναποτελεσματική συνεργασία των συναρμόδιων κρατικών αρχών που επέδειξαν ανετοιμότητα, αιφνιδιασμό και καθυστέρηση στην κινητοποίηση όλων των υφιστάμενων δυνατοτήτων αρχικά πρόληψης και ακολούθως περιστολής των τραγικών συνεπειών της φωτιάς (έγκαιρη εκκένωση οικισμών, απομάκρυνση και διάσωση πολιτών, άμεση κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης)».

Οι 27, που παραπέμπονται να δικαστούν για:

Ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή που τελέστηκαν δια παραλείψεων από κατά νόμο υπόχρεους.

Σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή που τελέστηκαν δια παραλείψεων από κατά νόμο υπόχρεους.

Ο ηλικιωμένος που έβαλε τη φωτιά στο Νταού Πεντέλης με αποτέλεσμα να εξαπλωθεί και να προκαλέσει τον όλεθρο στο πέρασμά της, διώκεται για εμπρησμό. Μόνον ένας απαλλάσσεται και συγκεκριμένα, ο συγκυβερνήτης του συντονιστικού ελικοπτέρου.

Η πρόταση θα εξεταστεί από το δικαστικό συμβούλιο και θα ανοίξει ο δρόμος για τη δίκη μετά από τρία και πλέον χρόνια που πέρασαν από την αποφράδα ημέρα του Ιουλίου του 2018.



Γιατί έχει αυξηθεί η κίνηση στους δρόμους; Τι δηλώνει στον ΣΚΑΪ συγκοινωνιολόγος


 

Κατεχάκη, Μεσογείων, Κηφισίας, Κηφισός, παραλιακή και πάει λέγοντας… Γιατί  έχει αυξηθεί η κίνηση σε κύριες και δευτερεύουσες οδικές αρτηρίες στο λεκανοπέδιο Αττικής;

Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής σχεδιασμού μεταφορών στο ΕΜΠ Κώστας Κεπαπτσόγλου, αυτό έχει να κάνει με ποικίλους παράγοντες, όπως η βελτίωση του οικονομικού κλίματος, ενώ η πανδημία έσπρωξε κόσμο στο ΙΧ του, ο οποίος φοβάται να μπει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Μετά τη λήξη της πανδημίας περίπου 30% των μετακινούμενων πριν την πανδημία με ΜΜΜ, δεν θα επιστρέψουν εύκολα» επισήμανε ο κ. Κεπαπτσόγλου επικαλούμενος μελέτη του ΕΜΠ.

Και στο εξωτερικό στις πόλεις υπάρχει πολύ μεγάλη κίνηση, πολλά βαρέα οχήματα, είναι κάτι φυσιολογικό σχολίασε ακόμα.

Για το δακτύλιο ανέφερε ότι αποτελεί λύση λόγω  των πεπερασμένων δομών του κέντρου.


Πηγή: skai.gr



NYTimes: Γούνες λευκής τίγρης και τσιτάχ – Το χάος με τις ανταλλαγές δώρων του Τραμπ


 

Διαστάσεις παίρνει στην αμερικανική πολιτική σκηνή το ζήτημα των δώρων που έλαβε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, κατά το πρώτο ταξίδι ως ένοικος του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τους New York Times, o Τραμπ και η συνοδεία του έλαβαν δεκάδες δώρα, συμπεριλαμβανομένων τριών ενδυμάτων που φτιάχθηκαν από γούνα λευκής τίγρης και τσιτάχ, καθώς και ενός στιλέτου με λαβή από ελεφαντόδοντο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ένας δικηγόρος του Λευκού Οίκου διαπίστωσε ότι η κατοχή των γουνών και του στιλέτου πιθανότατα παραβίαζε τον νόμο για τα είδη υπό εξαφάνιση, αλλά η κυβέρνηση Τραμπ τα κράτησε και δεν τα αποκάλυψε ως δώρα που έλαβε από μια ξένη κυβέρνηση.

Την τελευταία ημέρα της προεδρίας Τραμπ, ο Λευκός Οίκος τα παρέδωσε στη Διοίκηση Γενικών Υπηρεσιών και όχι στην Υπηρεσία Ιχθύων και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ, η οποία κατέσχεσε τα δώρα αυτό το καλοκαίρι.

Εκείνη τη στιγμή, μια έκπληξη περίμενε τα πρόσωπα των αρμόδιων ελεγκτών, οι γούνες που δώρισε η «πάμπλουτη» Σαουδική Αραβία ήταν ψεύτικες.

«Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι οι επενδύσεις των ενδυμάτων ήταν βαμμένες για να μιμούνται μοτίβα τίγρης και τσίταχ και δεν αποτελούνταν από προστατευμένα είδη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Tyler Cherry, ενώ αξιωματούχοι της σαουδαραβικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Το παραμύθι για τις γούνες δεν είναι παρά ένα παράδειγμα του πώς οι ανταλλαγές δώρων μπορούν να μετατραπούν σε επικίνδυνες αναταράξεις.

Ο γενικός επιθεωρητής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ερευνά εδώ και καιρό τους ισχυρισμούς ότι οι διορισμένοι υπάλληλοι του Τραμπ αποχώρησαν με γεμάτες τσάντες δώρων αξίας χιλιάδων δολαρίων που προορίζονταν για ξένους ηγέτες των G7, κατά τη σύνοδο η οποία ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τσάντες περιείχαν δεκάδες αντικείμενα που αγοράστηκαν με κρατικά κονδύλια, συμπεριλαμβανομένων δερμάτινων χαρτοφυλάκων και μαρμάρινες μπιζουτιέρες με την προεδρική σφραγίδα ή τις υπογραφές του Τραμπ και της συζύγου του, Μελάνια.

Ο γενικός επιθεωρητής συνεχίζει να ψάχνει πού βρίσκεται ένα μπουκάλι ιαπωνικού ουίσκι αξίας 5.800 δολαρίων που δόθηκε στον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ένα χρυσό νόμισμα 22 καρατίων που δόθηκε σε άλλο αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Υπάρχει επίσης ένα ερώτημα σχετικά με το αν η πρώην δεύτερη κυρία πήρε λανθασμένα δύο χρυσές θήκες καρτών από τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης χωρίς να τις πληρώσει, ενώ η κυβέρνηση Τραμπ δεν αποκάλυψε ποτέ ότι αν ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ και κορυφαίος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, έλαβε δύο σπαθιά και ένα στιλέτο από τους Σαουδάραβες.

Σίγουρα, ο χειρισμός ξένων δώρων από τον Τραμπ δεν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των επικριτών του για αδικήματα της διοίκησης. Και δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι αυτός ή η Μελάνια πήραν δώρα που δεν δικαιούνταν.

«Είτε αυτό ήταν αδιαφορία, προχειρότητα ή μεγάλη ληστεία, δείχνει τη στάση τους απέναντι στον νόμο και τη διαδικασία διακυβέρνησης», δήλωσε ο δικηγόρος Stanley Brand.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρνήθηκε να εξετάσει τις ιδιαιτερότητες του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση Τραμπ χειριζόταν τα δώρα, αλλά δήλωσε ότι «λαμβάνει σοβαρά υπόψη τον ρόλο της στην αναφορά της διάθεσης ορισμένων δώρων που έλαβαν οι υπάλληλοι της αμερικανικής κυβέρνησης».

Σημειώνεται πως το 1966, το Κογκρέσο ψήφισε έναν νόμο που περιγράφει λεπτομερώς πώς ένας Αμερικανός αξιωματούχος θα μπορούσε να κρατήσει ένα δώρο μόνο σχετικά μικρής αξίας, που τώρα περιορίζεται στα 415 δολ. Οι διατάξεις απαιτούν από τις διοικήσεις να αποκαλύπτουν ετησίως τα δώρα που δίνονται στους Αμερικανούς αξιωματούχους από αλλοδαπούς και την εκτιμώμενη αξία τους. 


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ