Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Για ένα βίντεο με υποδειγματική σύλληψη ενός επικίνδυνου παιδεραστή κινδυνεύουν να βρουν τον μπελά τους οι αστυνομικοί

 


Η προκλητική έρευνα που έχει διατάξει ο επικεφαλής της ΓΑΔΑ, εξοργίζει όλη την κοινωνία!!!

Ένα βίντεο που φτιάχτηκε για να αποτρέψει τους παιδόφιλους με την συνδρομή αστυνομικών της Άμεσης Δράσης, έγινε αντικείμενο προκλητικής έρευνας από τους προισταμένους της ΓΑΔΑ.

Εξηγήσεις από τους προϊσταμένους των υπηρεσιών που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης του 43χρονου παιδόφιλου στον Πειραιά ζητεί, όπως πληροφορείται το protothema.gr, ο επικεφαλής της ΓΑΔΑ με αφορμή το βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Youtube στο οποίο αποτυπώνεται η υποδειγματική και άψογη, καθόλου προκλητική αστυνομική επιχείρηση.

Ο λόγος για το βίντεο που δημοσίευσε ο youtuber Αλέξανδρος Κοψιάλης στο οποίο φαίνεται καρέ καρέ η σύλληψη του 43χρονου επικίνδυνου παιδεραστή που πήγε να βιάσει ένα 13χρονο κορίτσι. 

Το εν λόγω υλικό προκάλεσε αντιδράσεις όχι στην κοινωνία αλλά σε ορισμένους στην ΓΑΔΑ, με τους αστυνομικούς να καλούνται να εξηγήσουν πως είναι δυνατόν ένας πολίτης να καταγράφει με κάμερες επιχείρηση της αστυνομίας, σε μια επιχείρηση που έστησαν οι ίδιοι οι γονείς και κάλεσαν την αστυνομία να πιάσει τον δράστη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τις εξηγήσεις είναι πιθανό να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος συγκεκριμένων αστυνομικών και αυτό θα προκαλέσει αντιδράσεις στην κοινωνία.



'Eνταλμα σύλληψης σε 45χρονο ομογενή από το Ουζμπεκιστάν για τις δολοφονίες Σκαφτούρου, Ρουμπέτη, Μουζακίτη



Νέο ένταλμα σύλληψης για τις δολοφονίες Γιάννη Σκαφτούρου (Θείου Τζο) και των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη ("Ράμπο" και "Νιόνιου").

Πρόκειται για έναν 45χρονο ομογενή από το Ουζμπεκιστάν, ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για λαθρεμπόριο τσιγάρων. Και φαίνεται τους τελευταίους μήνες να έχει διαφύγει στη Ρωσία.

DNA του είχε βρεθεί στη μοτοσυκλέτα που εγκατέλειψαν οι δράστες μετά τη δολοφονία Σκαφτουρου και στο αυτοκίνητο με το οποίο παρακολουθούσαν οι εκτελεστές, τους Ρουμπέτη-Μουζακίτη, το οποίο είχε βρεθεί στον Ασπρόπυργο πριν από τις δολοφονίες τους.

Yπενθυμίζεται ότι έχουν ταυτοποιήθηκαν συνολικά οκτώ, για τις δολοφονίες Σκαφτούρου, Ρουμπέτη, Μουζακίτη.





Σέρμπος για Ανδρουλάκη: «Με τον "Ξανθόπουλο" δεν πας μακριά στη διεθνή πολιτική»

 



Εμείς θα παρομοιάζαμε τον Νίκο Ανδρουλάκη, με την Μάρθα Βούρτση γιατί του ταιριάζει καλύτερα!

Επίθεση εξαπέλυσε κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ο πρώην διπλωματικός σύμβουλός του (έχει παραιτηθεί εδώ και καιρό) και καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Σωτήρης Σέρμπος, σε πάνελ του ΣΚΑΙ με τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Δημήτρη Οικονόμου.

Ο Σωτήρης Σέρμπος εστίασε στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ, στην οποία το ΠΑΣΟΚ εγκαλεί την κυβέρνηση, διότι δεν δίνει πληροφορίες και δεν δίνει εγγυήσεις ως προς τη χρήση των οπλικών συστημάτων που εξασφάλισε η Τουρκία από τις ΗΠΑ!

Η δήλωση του Σωτήρη Σέρμπου

«Οφείλω να πω -γιατί είχα αφήσει κάποιο διακριτό αποτύπωμα σε αυτά τα ζητήματα, ως πρώην διπλωματικός σύμβουλος του Νίκου Ανδρουλάκη- διάβασα μια ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ, που εγκαλεί την κυβέρνηση διότι δεν δίνει πληροφορίες και πώς ακριβώς θα διασφαλιστεί η χρήση αυτών των οπλικών συστημάτων. Συγγνώμη, πουλάει η Ελλάδα στην Τουρκία οπλικά συστήματα, ή πουλάνε οι Αμερικανοί στους Τούρκους; Αυτοί που θα δώσουν τις εγγυήσεις, είναι η αμερικανική κυβέρνηση, ο Λευκός Οίκος, στους Αμερικανούς νομοθέτες (...) Παίρνουμε αμυντικό και τεχνολογικό πλεονέκτημα, με ένα αεροσκάφος πάρα πολύ ακριβό, το κάνουμε όμως ως επένδυση για την ειρήνη, ως επένδυση για την ασφάλεια, ως επένδυση να κρατάμε την ισορροπία δυνάμεων, απέναντι σε μια χώρα που έχει ως στόχο, την στρατηγική της αυτονόμησης. Όμως να βάζουμε στο τραπέζι το πόσο έχουν τραυματιστεί οι σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας (...) βλέπω μια οικονομία της Τουρκίας που χρειάζεται ακόμα τη Δύση, χρειάζεται λεφτά, χρειάζεται οπλικά συστήματα -με τις προϋποθέσεις που αναφέραμε- άρα, να υπάρχει και ένας βαθμός, ότι κάτι έχουμε κάνει καλά. Και έρχεται το πλήρωμα του χρόνου -έστω για λίγο- όλες οι δυνάμεις να σφίγγουμε χέρια, να πίνουμε λίγο νερό και να πούμε "πάμε το παρακάτω". Δε μπορώ τη γκρίνια, τη μιζέρια, διότι με τον "Ξανθόπουλο", δεν πας μακριά στη Διεθνή Πολιτική»



Με αντεθνική στάση ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ αντιδρούν όπως και η Τουρκία για την αμυντική συμφωνία της χώρας

 


Εξαιρώντας το ΚΚΕ που θα ήταν μεγάλη έκπληξη να χαρεί με την αμυντική θωράκιση της Ελλάδας, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έδειξαν για ακόμα μία φορά γιατί δεν τους θέλουν οι πολίτες και τους έχουν σε ποσοστά 10 και 12%.

Οι μόνοι που αντέδρασαν στην αμυντική συμφωνία είναι η Τουρκία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, και το θράσος κάποιον στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ήταν να αμφισβητήσουν και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των F35.

Στην Κουμουνδούρου, δαιμονοποίησαν την προμήθεια των F-35, ζητώντας διευκρινίσεις για το κόστος της συμφωνίας και τον βαθμό εμπλοκής της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας στο όλο σχέδιο, αφήνοντας άφωνους τους Έλληνες πολίτες για την κατάντια τους.

Χέρι, χέρι με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζεται χωρίς ίχνος ντροπής και σοβαρότητας ιδιαίτερα επιφυλακτικό ως προς τον βαθμό εμπλοκής της εγχώριας βιομηχανίας και ζητάει επίσης απαντήσεις από την κυβέρνηση για το αν υπάρχουν εγγυήσεις σχετικά με την παράλληλη απόκτηση F-16 από την Τουρκία. 

Όπως δείχνουν τα πράγματα, οι ακατάλληλοι για την χώρα Κασσελάκης - Ανδρουλάκης δεν έχουν αντιληφθεί ότι η χώρα αποκτά υπεροπλία έναντι της Τουρκίας, γιατί η χώρα θα διαθέτει ένα όπλο 5ης γενιάς αποτρεπτικό στις ορέξεις τυχόν εχθρών.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, εμφανίζονται μικρόψυχα σε ό,τι αφορά τη σημαντική συμφωνία για την προμήθεια των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών, απορρίπτουν και καταδικάζουν το αυτονόητο: τη θωράκιση δηλαδή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τους κατάλληλους εξοπλισμούς.

Η μιζέρια, η ανεπάρκεια και η επικινδυνότητα και των δύο κομμάτων δείχνουν την ακαταλληλότητα τους σε όλα τα επίπεδα όπως φαίνεται ξεκάθαρα και στις δημοσκοπήσεις. Δεν είναι μόνο η ανεπάρκεια των αρχηγών τους, αλλά και η ακαταλληλότητα των στελεχών που δεν έχουν ίχνος σοβαρότητας στις δηλώσεις τους. Παραγνωρίζουν για να κάνουν αντιπολίτευση, την ανάγκη που έχουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις για την αναβάθμιση τους σε στεριά, αέρα και θάλασσα.

Ότι και να λένε οι λίγοι και ακατάλληλοι για την χώρα τα F35 θα έρθουν και η πληρωμή τους θα γίνει με την ολοκλήρωση της παραλαβής τους σταδιακά, χωρίς να επιβαρυνθεί η οικονομία της χώρας, όπως θα έρθει και το δωρεάν πακέτο εξοπλισμών, όπως αναμένεται και η συμφωνία με τις ΗΠΑ για την συμπαραγωγή σύγχρονων φρεγατών τελευταίας τεχνολογίας.




Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – ανάληψης καθηκόντων του Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας

 


Η τελετή παράδοσης – ανάληψης των καθηκόντων του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, στις Αχαρνές Αττικής.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, ανέλαβε την Ηγεσία του Σώματος από τον απερχόμενο Αρχηγό, Στρατηγό ΕΛ.ΑΣ. ε.α. Λάζαρο Μαυρόπουλο.

Τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εκπροσώπησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μάνος Λογοθέτης και η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Δήμητρα Λυγούρα.

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέπτυξε τις προκλήσεις τις οποίες έχει να αντιμετωπίσει η Ελληνική Αστυνομία υπό την ηγεσία του νέου Αρχηγού της και σημείωσε πως σε αυτές τις προκλήσεις «πρέπει να απαντήσουμε με μια σπουδαία πολιτική που λέγεται προστασία του πολίτη. Ασφαλείς πόλεις, ασφαλείς πολίτες, ασφαλής Ελλάδα».

Είναι αυτό το καθήκον μας από δω και μπρος και είναι προφανές ότι οι πολιτικές μας, πρέπει κάθε μέρα να γίνονται πιο σύγχρονες, η επικοινωνία με τους πολίτες να είναι πιο διαφανής, να εισάγουμε την τεχνολογία στις δράσεις μας και να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Αυτή είναι η αποστολή μας.

Αυτό είναι το έργο μας και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η νέα γενιά της Φυσικής Ηγεσίας που διαδέχεται την προηγούμενη, θα καταβάλλει μαζί με εμάς, την Πολιτική Ηγεσία, όλες τις προσπάθειες, προκειμένου να συνταχθούμε κάτω από ένα σχέδιο ολοκληρωμένο που θα περιλαμβάνει όλους μας και όλους τους Έλληνες για να καταστήσουμε τις πόλεις μας και τους πολίτες μας ασφαλείς, κατέληξε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Σώματος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αστυνόμος Β’ Αλέξιος Κουρτέσης.



Κατά την τελετή, ο απερχόμενος Αρχηγός του Σώματος, Στρατηγός ΕΛ.ΑΣ. ε.α. Λάζαρος Μαυρόπουλος παρουσίασε το πολυμορφικό έργο που επιτέλεσε η Ελληνική Αστυνομία κατά τη διάρκεια της θητείας του. Αναλυτικά η ομιλία του εδώ.

Ο νέος Αρχηγός, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, ευχαρίστησε τον Επίτιμο Αρχηγό για την άψογη συνεργασία, το ήθος του και την αξιόλογη προσφορά του στο Σώμα, όπως είπε. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες αλλά και τις προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η Ελληνική Αστυνομία σημειώνοντας μεταξύ άλλων στην ομιλία του:

«……Βασικοί τομείς της επιχειρησιακής μας δράσης είναι: η καταπολέμηση της εγκληματικότητας και ειδικότερα  του οργανωμένου εγκλήματος, η ενίσχυση της τροχαίας αστυνόμευσης, η οπαδική βία, η παραβατικότητα των ανηλίκων, η ενδοοικογενειακή βία, η παράνομη μετανάστευση,  το ηλεκτρονικό έγκλημα…».

Και συμπλήρωσε: «Εστιάζουμε στην τεχνολογία και την καινοτομία ως σημαντικά μέσα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των εγκληματικών προκλήσεων. Επενδύουμε σε σύγχρονες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η ανάλυση δεδομένων, προκειμένου να βελτιώσουμε την επίγνωση της κατάστασης, την πρόληψη και ακολούθως την αποτελεσματική αντίδραση της Αστυνομίας. Αξιοποιούμε τους χρηματοδοτικούς πόρους που μας διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με αγορά σύγχρονου εξοπλισμού και μέσων και την υλοποίηση νέων έργων…».

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους o Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Αθανάσιος Μπούρας, Υπουργοί και Υφυπουργοί της Κυβέρνησης καθώς και Βουλευτές και Εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της Ελληνικής Λύσης και της ΝΙΚΗΣ.

Επίσης, παρέστησαν ο Υποπτέραρχος Κωνσταντίνος Ζολώτας, Επιτελάρχης του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.ΕΘ.Α.), ως εκπρόσωπος Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α., ο Υποστράτηγος Αρίστος Περρής, ως εκπρόσωπος Αρχηγού Γ.Ε.Σ., ο Υποναύαρχος ΠΝ Χρήστος Σκεπαρνάκος, ως εκπρόσωπος Αρχηγού Γ.Ε.Ν., ο Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Τζοβάρας, ως εκπρόσωπος Αρχηγού Γ.Ε.Α., ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης και ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Νικόλαος Ρουμελιώτης, ως εκπρόσωπος Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος.

Παρέστησαν, ακόμα, ο Επίτιμος Αρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α., Κωνσταντίνος Φλώρος, Επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και εκπρόσωποι εισαγγελικών και δικαστικών αρχών.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας παρευρέθηκαν ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Πασχάλης Συριτούδης, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου, Αντιστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Μιχαλόπουλος, Προϊστάμενοι των Κλάδων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Ιωάννης Σκούρας, Διευθυντές των Διευθύνσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και Διευθυντές των Αυτοτελών Κεντρικών Υπηρεσιών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρόεδροι και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών Φορέων αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού, πρόεδροι και εκπρόσωποι Συνδέσμων και Ομοσπονδιών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί, υπηρεσιακοί παράγοντες, αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.



Απογευματινά χειρουργεία: Πόσο θα κοστίζουν οι επεμβάσεις


 

Στην τελική ευθεία προκειμένου να ενεργοποιηθούν είναι τα απογευματινά χειρουργεία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Η λειτουργία τους αναμένεται να δώσει μια επιπλέον επιλογή στους πολίτες, διπλά συμφέρουσα: Λιγότερος χρόνος αναμονής για πρωινό χειρουργείο στα νοσοκομεία, αλλά πολύ χαμηλότερο κόστος σε σχέση με χειρουργική επέμβαση στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι προγραμματισμένη για σήμερα μια ευρεία σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών. Σε αυτήν θα αποφασιστεί το τελικό «σχήμα» των αμοιβών για τα απογευματινά χειρουργεία, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών, η οποία θα δώσει ουσιαστικά και το σήμα εκκίνησης των απογευματινών χειρουργείων. Σημειώνεται ότι μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και η ενιαία ψηφιακή λίστα χειρουργείων, που αποτελεί τομή για τη λειτουργία όλων των χειρουργείων.

Η διενέργεια των χειρουργικών επεμβάσεων το απόγευμα θα είναι επί πληρωμή από την πλευρά των πολιτών. Αυτή είναι η λογική τους, όπως σημείωσε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε χθεσινή του συνέντευξη (Αντ1). Το ζήτημα είναι τι θα καλείται να πληρώσει ο πολίτης για αυτή τη δυνατότητα που ανοίγεται στο ΕΣΥ.

Ο κ. Γεωργιάδης μελετά πολύ προσεκτικά όλες τις παραμέτρους και βρίσκεται σε διαρκείς διαβουλεύσεις με τους συνεργάτες του. Η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, άλλωστε, είναι ένα θέμα που έχει αναλάβει σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος.

Δύο βασικά σενάρια βρίσκονται στο «τραπέζι» των συζητήσεων, με ένα κριτήριο: Συνολικά οι πολίτες θα καταβάλλουν λιγότερα χρήματα – έως και το 1/3 – σε σχέση με αυτά που πληρώνουν για χειρουργείο στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Έτσι, η πρώτη δυνατότητα που εξετάζεται είναι ο πολίτης να πληρώνει το ποσοστό της συμμετοχής του, δηλαδή το 30% των ΚΕΝ (Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο), ποσό το οποίο θα επιμερίζεται για τις αμοιβές χειρουργών, αναισθησιολόγων, βοηθητικού προσωπικού. Σημειώνεται ότι οι ιδιωτικές κλινικές αποζημιώνονται με 70%-30%, δηλαδή το 70% των ΚΕΝ το καλύπτει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και το 30% οι πολίτες.

Το δεύτερο σενάριο είναι να καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ εξ ολοκλήρου τα νοσήλια των απογευματινών χειρουργείων, όπως συμβαίνει και στα πρωινά χειρουργεία. Σε αυτή την περίπτωση, οι πολίτες θα καταβάλουν την αμοιβή του γιατρού, η οποία θα καθοριστεί από το υπουργείο Υγείας. Εάν επικρατήσει αυτός ο τρόπος πληρωμής, οι αμοιβές θα κυμανθούν σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο σε σχέση με αυτό των ιδιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων – εκτιμήσεις κάνουν λόγο από 500 έως 1.000 ευρώ αναλόγως τη χειρουργική επέμβαση.

«Τα νοσοκομεία έχουν τιμολογημένες τις ιατρικές τους πράξεις. Μέχρι τώρα είναι το λεγόμενο σύστημα των ΚΕΝ, από τις αρχές Μαρτίου γίνεται πιο επικαιροποιημένο με το σύστημα των DRGs. Έχουμε δηλαδή για την κάθε επέμβαση συγκεκριμένο τιμοκατάλογο, αυτό που πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ, αυτό που πληρώνουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει το ποσοστό που προβλέπεται στη συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ και ο ασθενής θα πληρώνει αυτό που προβλέπεται στην ιδιωτική του συμμετοχή, όπως θα πλήρωνε σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο», σημείωσε χθες (Αντ1) ο Υπουργός Υγείας, δίνοντας ένα στίγμα του τι ακολουθεί.

Πώς θα ωφεληθούν οι πολίτες

Το Υπουργείο Υγείας, μέσα από τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων επιδιώκει να δώσει μία επιπλέον επιλογή στους πολίτες, οι οποίοι θα βγουν ταχύτερα από τη λίστα αναμονής πρωινού χειρουργείου, θα μπορούν να επιλέξουν γιατρό του ΕΣΥ να τους χειρουργήσει και δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν όσα θα έδιναν στον ιδιωτικό τομέα.

Η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων θεσμοθετήθηκε με νόμο το 2001, ο οποίος επικαιροποιήθηκε το 2022. Σήμερα τα χειρουργεία του ΕΣΥ δουλεύουν μέχρι τις 15:00, εκτός αν έχουν κάποιο έκτακτο περιστατικό. «Αυτό που ισχύει σήμερα θα ισχύει εις το ακέραιο. Όμως, θα υπάρχει και η δυνατότητα εάν θέλει μία κλινική να μπορεί να οργανώσει απογευματινά χειρουργεία, δηλαδή μετά τις 15:00, όπου σε αυτά τα απογευματινά χειρουργεία πια θα μπορεί κάποιος να πάει επί πληρωμή», ανέφερε στην ίδια συνέντευξή του ο κ. Γεωργιάδης.

Ανέλυσε δε το όφελος για τους πολίτες, τόσο εκείνους που θα επιλέξουν απογευματινό χειρουργείο όσο και εκείνους που θα παραμείνουν στην πρωινή λίστα. «Εγώ που περιμένω να χειρουργηθώ, παραδείγματος χάρη, για τη χολή μου και έχω το νούμερο 30 αλλά δεν έχω χρήματα να πληρώσω ούτε στο απογευματινό χειρουργείο, ούτε σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Αν από τη λίστα που είναι μπροστά μου, των 30 χειρουργείων, οι 10 πάνε στο απογευματινό χειρουργείο, εγώ από εκεί που έχω το νούμερο 30, θα έχω το νούμερο 20. Και θα πάω αντί για δύο μήνες, σε έναν μήνα. Άρα, εγώ που δεν έχω καθόλου χρήματα, ωφελούμαι από το γεγονός ότι μειώνεται η λίστα καθώς θα χειρουργηθώ γρηγορότερα. Ο ενδιάμεσος που έχει χρήματα να πληρώσει το απογευματινό χειρουργείο ωφελείται γιατί πληρώνει κάτι λιγότερο από το ιδιωτικό νοσοκομείο ώστε να μπορεί να πάει να χειρουργηθεί γρηγορότερα», είπε.

Από την ενδιάμεση λύση των απογευματινών χειρουργείων ωφελείται και το προσωπικό που συμμετέχει, έχοντας επιπλέον και νόμιμο εισόδημα. Το Υπουργείο Υγείας βλέπει και εκεί μια θετική πτυχή, την πάταξη μαύρου χρήματος, τα λεγόμενα «φακελάκια».


ygeiamou.gr




Ο προκλητικός καταδικασμένος Νίκος Παππάς θέλει επανάσταση αγροτών - φοιτητών και δεν παραδέχεται του ξυλοδαρμούς φοιτητών

 


Θα μας πείτε γιατί ασχολούμαστε με ένα τελειωμένο πολιτικά καταδικασμένο από το ειδικό δικαστήριο, και θα συμφωνήσουμε μαζί σας, αλλά καλό θα ήταν ο κόσμος να ενημερώνεται για την προκλητικότητα του, και να βλέπει ότι δεν έχει βάλει καθόλου μυαλό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο βιολί τον καταδικασμένο Νίκο Παππά ονειρεύεται συμμαχίες «κινημάτων» αγροτών και φοιτητών, όπως προκύπτει από την δήλωση του Νίκου Παππά, σε πάνελ του ΑΝΤ1. 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν θα είναι δικαιολογημένα τα μπλόκα στις εθνικές οδούς, ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να μην λάβει σαφή θέση, και προσέθεσε ότι θα πει στους «αγρότες και τους φοιτητές που ξεσηκώνονται, ότι το κάθε κίνημα είναι πετυχημένο, όταν μπορεί να φτιάχνει συμμαχίες. Όταν πείθει ότι αγωνίζεται για το καλό όλων. Οι φοιτητές μας αυτό τον καιρό μας κάνουν περήφανους» δήλωσε προκλητικά αναφερόμενος σε ακροαριστερούς και αριστερούς φοιτητές που έχουν κάνει μπάχαλο τα πανεπιστήμια.

Η αναφορά του προκλητικού Παππά για τους φοιτητές ξεσήκωσε ολόκληρο το πάνελ -δημοσιογράφους και πολιτικούς- καθώς όπως είναι γνωστό, οι καταλήψεις αποφασίζονται διά της βίας και του bullying από εξωσχολικούς πάνω απο 35 χρονών.

Ο προκλητικός καταδικασμένος ακροαριστερός Νίκος Παππάς εκνευρισμένος, που αντέδρασαν στην αθλιότητα του, αμφισβήτησε τον ξυλοδαρμό φοιτητών στη Νομική από τέτοιους εξωσχολικούς «μπαχαλάκηδες», ενώ επέμεινε ότι τις καταλήψεις, τις αποφασίζουν δημοκρατικά οι φοιτητές, και μάλιστα το πίστευε αυτό που έλεγε ο προκλητικός.

Η δήλωση του προκλητικού Νίκου Παππά

Νίκος Ελευθερόγλου: «Θα είναι δικαιολογημένα και τα μπλόκα, αν κλείσουν τους δρόμους και την εθνική οδό, κύριε υπουργέ, κατά τη γνώμη σας;»


Νίκος Παππάς: «Ξέρετε τώρα, αυτό το μόνιμο μοτίβο, εκεί που συζητάμε για την ουσία του προβλήματος, να μετατοπίζεται η συζήτηση στον τρόπο των κινητοποιήσεων, επιτρέψτε μου να μην συμβάλλω. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην ουσία και η ουσία είναι ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα. Εγώ θα πω στους αγρότες και τους φοιτητές που ξεσηκώνονται, και, και, και, το κάθε κίνημα είναι πετυχημένο, όταν μπορεί να φτιάχνει συμμαχίες. Όταν πείθει ότι αγωνίζεται για το καλό όλων. Οι φοιτητές μας αυτό τον καιρό μας κάνουν περήφανους. Διότι στέλνουν ένα μήνυμα ότι σε αυτή τη ζωή-»


Νίκος Ελευθερόγλου: «Κύριε Παππά, σας κάνουν υπερήφανο ότι έδειραν ανθρώπους στη Νομική; Ότι πήγαν κουκουλοφόροι, σας κάνει υπερήφανο αυτό;»


Νίκος Παππάς: «Καλά, καλά, καλά, εντάξει. Αφήστε τώρα-»


Θάνος Πλεύρης: «Το να κλείνεται δημόσιος χώρος και να χάνονται εξεταστικές, με συγχωρείτε, δεν κάνει κανέναν περήφανο».


Νίκος Παππάς: «Μεγαλώσαμε με αυτά, κύριε Πλεύρη, δεν χρειάζεται-»


Θάνος Πλεύρης: «Οι μικρές μειοψηφίες, δεν μπορούν να διαλύουν τα ελληνικά πανεπιστήμια. Μικρές μειοψηφίες. Όσοι περάσαμε από ελληνικό πανεπιστήμιο, θυμόμαστε. Οι ίδιοι και οι ίδιοι, κόντρα στην βούληση των φοιτητών, να κλείνουν τις σχολές, να χάνονται εξεταστικές. Ε, αυτά τελειώνουν».



Νίκος Παππάς: «Με αυτού του τύπου τα επιχειρήματα είχαμε και την δεκαετία του 90 και τη δεκαετία του 2000 μεγαλώσει όλοι μας».


Μαρία Αναστασοπούλου: «Αυτό είναι το πρόβλημα, ότι ακόμη συζητάμε τα ίδια, κύριε Παππά».


Νίκος Παππάς: «Το πρόβλημα ξέρετε ποιο είναι αυτόν τον καιρό; Εδώ πέρα, βλέπτε, έτοιμο κομμάτι του πολιτικού προσωπικού, να κατασυκοφαντήσει τα παιδιά που βγαίνουν στον δρόμο για να στείλουν ένα μήνυμα: ότι σε αυτή τη ζωή, δεν αγοράζονται όλα. Δεν αγοράζονται όλα».


Μαρία Αναστασοπούλου: «Οι καταληψίες, είναι όλοι παιδιά που φοιτούν στα πανεπιστήμια, κύριε Παππά;


Νίκος Παππάς: «Ναι, βέβαια, κυρία Αναστασοπούλου».


Μαρία Αναστασοπούλου: «Είστε βέβαιος για αυτό;»


Νίκος Παππάς: «Ναι κυρία Αναστασοπούλου, τι είναι εγκληματικά στοιχεία; Δεν κατάλαβα».


Μαρία Αναστασοπούλου: «Ρωτάω, είστε βέβαιος ότι στις καταλήψεις - εγώ ρωτάω αυτά που λένε άλλοι φοιτητές, κύριε Παππά».


Νίκος Παππάς: «Ε, κι εγώ σας ρωτάω λοιπόν. Κι εγώ σας ρωτάω - βλέπετε τι γίνεται τώρα;»


Θάνος Πλεύρης: «Υπάρχουν κάποιοι συνομήλικοί μας, που κάνουν τους φοιτητές. Εγώ αναγνωρίζω άτομα που μπορεί να είναι μεγαλύτερά μου, να φτάνουν τα 50».


Νίκος Παππάς: «Καλά, καλά, καλά».



Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στον Παύλο Τσίμα παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 



Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη που παρατηρήσαμε το ατόπημα ότι δεν του έγινε ερώτηση για την μάστιγα της εγκληματικότητας.

Για τα εξοπλιστικά 

Να επισημάνω ότι η επιστολή Μπλίνκεν αποτελεί την καλύτερη απόδειξη του στρατηγικού βάθους των σχέσεων με τις ΗΠΑ. Η Ελλάδα μπαίνει στα F-35 και εξασφαλίσαμε σημαντική αμερικανική συνεισφορά με δωρεάν υλικό που θα δυναμώσει τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ήταν μια μακρά διαπραγμάτευση και απόδειξη πώς βλέπουν οι ΗΠΑ τον ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τέσσερα πλοία φρεγάτες LCS που θα καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού.

Στόχος της Ελλάδας είναι να διατηρήσει ένα τακτικό ποιοτικό αποτρεπτικό πλεονέκτημα, και στην αεροπορία το έχουμε εξασφαλίσει. Η πάγια θέση είναι πως δεν μπορούμε να επιβάλουμε στις ΗΠΑ την πώληση ή όχι όπλων στην Ελλάδα, αλλά να εξασφαλίσουμε ότι αμερικανικά όπλα δεν θα στραφούν εναντίων νατοϊκών δυνάμεων.

Πρέπει να διαφυλάξουμε το καλό κλίμα με την Τουρκία που έχει οικοδομηθεί τους τελευταίους μήνες. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι σε μια πορεία εξομάλυνσης.

Όποιος πιστεύει ότι η ελληνοτουρκική προσέγγιση θα προχωρήσει χωρίς αναταράξεις είναι εκτός τόπου και χρόνου, όμως πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα, και γι' αυτό επιμένω στη μεγάλη πρόοδο που έχουμε πετύχει.

Πρόθεσή μου είναι να επισκεφθώ την Άγκυρα τον Μάιο.

Είναι υποχρέωση της Ελλάδας να εξοπλίζεται και να έχει ποιοτικό αποτρεπτικό πλεονέκτημα.

Οι σχέσεις της Ελλάδος με το Κογκρέσο είναι πολύ στενές και οικοδομούνται πάντα στη λογική ότι η ελληνοαμερικανική σχέση είναι προς όφελος και των δύο χωρών.

Η πρώτη φάση της προμήθειας δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί. Έχουμε εξασφαλίσει ότι μπορούμε να πάρουμε έως 40 F-35.

Χρειαζόμαστε κυρίως πρόβλεψη για διαρκή υποστήριξη για να μην απαξιώνονται τα οπλικά συστήματα. Η μεγάλη επιτυχία με τα Rafale ήταν και οι πύραυλοι που τα συνοδεύουν. Το αντίστοιχο θα γίνει και με τα F-35.

Να δούμε πού ήμασταν το 2019 και πού είμαστε σήμερα; Η Ελλάδα επιβραβεύτηκε για την εξωτερική της πολιτική και οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση και έχουν καλύτερους εξοπλισμούς από άλλες χώρες στη γειτονιά μας.

Είμαστε ικανοποιημένοι από την πρόοδο που έχουμε κάνει.

Όταν μιλάμε για εξειδικευμένα όπλα, οι άνθρωποι που φορούν το εθνόσημο θα πρέπει να πληρώνονται καλά και έχουμε κάνει σημαντικά βήματα και θα γίνουν και περισσότερα για τον στόλο μας, όπως για τα στελέχη που είναι αύριο στις Belharra.


Για τα ελληνοτουρκικά


Αν θεωρήσουμε ότι η διατήρηση του καλού κλίματος για να μπούμε στην ουσία της διαφοράς θα μπορούσαμε να πούμε ναι. Είναι η προϋπόθεση για να συζητήσουμε πιο λεπτομερώς. Αν το θέμα είχε εύκολη λύση, κάποιος θα το είχε λύσει.

Επιδιώκουμε διαφύλαξη καλού κλίματος χωρίς ρητορικές εξάρσεις και προκλήσεις στο πεδίο.

Έχουν αποκατασταθεί περισσότεροι δίαυλοι επικοινωνίας.

Η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών είναι η μόνη διαφορά με την Τουρκία.

Η Ελλάδα προσδιόρισε ποια είναι τα όριά της στο πεδίο και στον Έβρο και στη θάλασσα με την κρίση του 2020.

Η ομιλία στο Κογκρέσο ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή και για εμένα. Ήταν μια ομιλία 45 λεπτών, όπου μίλησα για το βάθος των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ και για τη δημοκρατία.

Δεν είναι απλώς μια θεωρητική συζήτηση, αλλά έχει απτά αποτελέσματα για την Ελλάδα.

Κανένα σχόλιο δεν θα κάνω για τις αμερικανικές εκλογές, δεν εμπλεκόμαστε στις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες άλλων χωρών.


Για τους αγρότες


Ο αγρότης της Θεσσαλίας έχει δίκιο να παραπονιέται για την καθυστέρηση της τροπολογίας. Υπάρχουν τα σημειακά προβλήματα με τη Θεσσαλία μετά την καταστροφή. Με έχει απασχολήσει προσωπικά το ζήτημα της Θεσσαλίας.

Στο ζήτημα του ρεύματος καθυστερήσαμε, αλλά το κάναμε. Ήδη οι αγρότες πήραν την πρώτη αρωγή των 2.000 ευρώ.

Ήδη είπα πως η αρωγή θα πάει από τα 2.000 να πάμε στα 5.000 και στα 10.000 ευρώ. Θα δώσουμε πρόσθετα από 5.000-10.000 ευρώ για τις ζημιές στον εξοπλισμό.

Έχει μειωθεί η φορολογία, έχουν δοθεί κίνητρα για τη συνεργασία, μειώσαμε τον φόρο στο πετρέλαιο και θα δούμε και τις δυνατότητες για το 2024, μειώσαμε τον ΦΠΑ στις ζωοτροφές και μειώσαμε τις μεγάλες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Το κράτος θα είναι αμείλικτο με τις επιχειρήσεις και φαινόμενα αισχροκέρδειας εκμεταλλευόμενες την κρίση.

Σχεδόν ο μισός ευρωπαϊκός προϋπολογισμός πάει στην αγροτική πολιτική. Στη ΝΔ έχουμε μια βαθιά σχέση με τον παραγωγικό τομέα, και γι' αυτό σπεύσαμε να κρατήσουμε όλες τις πόρτες ανοιχτές. Να ανταποκρινόμαστε και όπου υπάρχουν καθυστερήσεις φροντίζω ο ίδιος να πατάω το γκάζι και να διορθώνονται.

Έχουμε πολλές δυναμικές δραστηριότητες νέων παραγωγών που πηγαίνουν σε πιο ανταγωνιστικές καλλιέργειες. Είναι μια συζήτηση διαρκής και μια εξέλιξη. Όσο είναι συμφέρον να παράγουμε βαμβάκι και να το πουλάμε, θα υπάρχουν οι καλλιέργειες.

Παρεμβάσεις σε υποδομές που θα φτάσουν 1 δισ. ευρώ στη Θεσσαλία.


Για τις τιμές στο σούπερ μάρκετ


Αφενός υπήρξε μια έξαρση εισαγόμενης ακρίβειας και ένας πληθωρισμός κερδοσκοπίας.

Πολύ σκληρή απάντηση του κράτους. Έλεγχοι από τη ΔΙΜΕΑ και να επιβάλουμε και να εισπράξουμε μεγάλα πρόστιμα, κάτι που δημιουργεί πολύ κακή εικόνα για τις εταιρείες.

Δομικές παρεμβάσεις στη λειτουργία της αγοράς. Γίνονται προσπάθειες εξορθολογισμού της αγοράς. Στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους ότι ξέρουμε τις πρακτικές και δεν θα διστάσουμε να επιβάλουμε μεγάλο πρόστιμα.

Ποιος θα περίμενε από μία ανάρτηση στα social media η ΑΑΔΕ θα έκανε ελέγχους.


Στεγαστική πολιτική


Υπάρχει κόσμος που είναι στο ενοίκιο και υποφέρει και ειδικά για τα νέα ζευγάρια έχουν το πρόγραμμα «Σπίτι μου» και πήγε πολύ καλά, παρά τις προσπάθειες της αντιπολίτευσης. Έχω ζητήσει αξιολόγηση του πλαισίου της Golden Visa και νέα μέτρα για τα AIRBNB όμως αν και είναι έσοδο, θα το μελετήσουμε πιο προσεκτικά. Είναι σημαντικό να δούμε την προσφορά και τη ζήτηση. Έχουμε πολλά κλειστά διαμερίσματα, το κίνητρο για τον ιδιοκτήτη να ανακαινίσει ένα διαμέρισμα και να το βγάλει στην αγορά με μια κρατική βοήθεια είναι μεγάλο.


Για τα πανεπιστήμια


Πολιτική μας είναι η στήριξη του δημόσιου πανεπιστημίου, το οποίο είναι σε καλύτερη κατάσταση από ότι πριν 4 χρόνια.

Μια δημοκρατική διαδικασία όπως η συνέλευση φοιτητών δεν μπορεί να αποφασίζει μια παράνομη πράξη όπως η κατάληψη. Δεν μπορεί να είναι κατ' έθιμον ανεκτή.

Από τα 200 και άρθρα του νόμου μόνο 30 είναι για το μη κρατικό πανεπιστήμιο. Να μπορεί να απελευθερωθεί το δημόσιο πανεπιστήμιο να προσελκύσει. Το όραμά μου είναι η Ελλάδα να γίνει περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο.

Να σωθεί η εξεταστική και να γίνει η εξ αποστάσεως εξέταση.

Εγώ έχω μάθει ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρούν, δεν θα δώσουμε ευκαιρία σε κάποιους για προβοκάτσια να κάνουν το πρόβλημα χειρότερο από ό,τι είναι.

Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί πριν το τέλος του επόμενου μήνα.

Θέλουμε τα πανεπιστήμια να έχουν τμήματα ελκυστικά για τους φοιτητές και μεγαλύτερη ανταπόκριση στην αγορά εργασίας που αλλάζει με καταιγιστικούς ρυθμούς.

Αυτή τη στιγμή τα ίδια τα δημόσια πανεπιστήμια έχουν ένα πλαίσιο συνεργασιών με ξένα πανεπιστήμια.


Για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Το 2016, όταν οι πολίτες στήθηκαν στην ουρά να με ψηφίσουν για πρόεδρο της ΝΔ, είχα υποσχεθεί ότι θα μεγαλώσω τη ΝΔ και θα την κάνω κόμμα εξουσίας, και το καταφέραμε.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι συμφωνούμε σε όλα, αλλά έχουμε διαφυλάξει τον πυρήνα των αξιών μας.

Στη Βρετανία συνεχώς υπουργοί διαφωνούν αλλά δεσμεύονται με τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου. Έγινε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση. Κατανοώ αυτούς που λένε «ρε παιδιά, φτάνει με τον γάμο». Καταλαβαίνω γιατί προκάλεσε συζητήσεις. Αλλά πρέπει να δούμε τι αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, και αυτό είναι η ακρίβεια, αλλά δεν θα αφήσουμε εκκρεμότητες από το παρελθόν.


Για την αντιπολίτευση

Δεν φαντάζομαι να θέλετε να δέσω τα κορδόνια της αντιπολίτευσης. Δεν θα μιλήσω για την αντιπολίτευση. Ο κίνδυνος της πολιτικής αλαζονείας είναι ορατός και είναι δική μου υποχρέωση να μην εμφιλοχωρήσει στα κυβερνητικά στελέχη μια τέτοια λογική. Η κοινωνία έχει προβλήματα και οι πολίτες μας θέλουν για τα λύσουμε. Η αντιπολίτευση ας λύσει μόνη της τα δικά της προβλήματα. Η ΝΔ είναι το κόμμα της Ευρώπης και αποδείξαμε πως όταν πηγαίνουμε στην Ευρώπη μπορούμε να την υποστηρίξουμε την Ελλάδα με πολύ αποτελεσματικό τρόπο. Αυτά πρέπει να σκεφτούν οι πολίτες για τις ευρωεκλογές.



Μετά το χρυσό, η Κορακάκη κατέκτησε και ασημένιο μετάλλιο

 


Δεύτερο μετάλλιο, ασημένιο αυτή τη φορά, κατέκτησε η Άννα Κορακάκη στον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής, στο Κάιρο.

Μετά τη νίκη της το Σάββατο (27/1) στο αεροβόλο πιστόλι 10μ., η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης κατέλαβε εχθές τη δεύτερη θέση στο πιστόλι 25μ., μετά από μεγάλη μάχη με την Ντορίν Φένεκαμπ.

Η Κορακάκη κατετάγη 5η στον προκριματικό του αγωνίσματος και μπήκε στην τελική οκτάδα, όπου ανέβασε την απόδοσή της και κόντραρε «στα ίσια» τη Γερμανίδα κάτοχο του παγκόσμιου τίτλου.

Οι δύο αθλήτριες έφτασαν ισόβαθμες στον τελευταίο γύρο του τελικού, έχοντας από 34 εύστοχες βολές, με τη Φένεκαμπ να κάνει στο κρίσιμο σημείο 5/5 και να κερδίζει την Ελληνίδα πρωταθλήτρια με 39-37.



Ερευνα ΣΕΒ: Ρεκόρ… αισιοδοξίας στις ελληνικές επιχειρήσεις

 


Το 53% των επιχειρήσεων, δηλαδή σχεδόν μία στις δύο, αξιολογεί ως «καλή» τη σημερινή οικονομική του κατάσταση - πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από το 2017.

Μάλιστα, μία στις δύο αύξησε τον τζίρο της το 2023 και το ίδιο εκτιμάται και για το 2024. Αυτά προκύπτουν από την ετήσια έρευνα γνώμης των επιχειρήσεων «Ο Σφυγμός του Επιχειρείν», η οποία παρουσιάστηκε (29/1) σε ειδική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

Σημειώνεται πως η έρευνα υλοποιήθηκε από τον ΣΕΒ για έβδομη συνεχή χρονιά, με τη συνεργασία της εταιρίας ερευνών MRB. Στο πλαίσιο αυτής, εντοπίζονται και αναλύονται τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην καθημερινή λειτουργία αλλά και στην αναπτυξιακή προοπτική των επιχειρήσεων, από τις μεταρρυθμίσεις μέχρι τις εξωγενείς κρίσεις που επηρεάζουν το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Τα συμπεράσματα

Μερικά ακόμη από τα βασικά ευρήματα της έρευνας «Ο Σφυγμός του Επιχειρείν», που παρουσιάστηκε από τον γενικό διευθυντή του ΣΕΒ, δρ Γιώργο Ξηρογιάννη, είναι τα εξής:


* Το 28% των επιχειρήσεων θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι καλή.


* Αναφορικά με τις απαιτούμενες βελτιώσεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον, το 67% των επιχειρήσεων θέλει περισσότερη διαφάνεια & αντιμετώπιση διαφθοράς, το 67% μεγαλύτερη φορολογική ανταγωνιστικότητα, το 54% σύγχρονη λειτουργία Δημόσιας Διοίκησης, το 52% φορολογική ανταγωνιστικότητα για την εργασία και το 52% αποτελεσματική λειτουργία θεσμών. Στις απαραίτητες βελτιώσεις για τις επιχειρήσεις το 64% θέτει το σταθερό φορολογικό πλαίσιο, το 54% το ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας, το 44% την ταχύτερη απονομή Δικαιοσύνης, το 42% τον περιορισμό της πολυνομίας και το 40% χρηματοδοτικά εργαλεία & επενδυτικά κίνητρα.


* Σε σχέση με την ανάγκη «αυτοβελτίωσης», το 59,9% των επιχειρήσεων αναφέρει την εκπαίδευση και εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού, το 41,3% την ψηφιοποίηση της λειτουργίας και των διαδικασιών, το 35,8% την ανάπτυξη νέων αγορών και το 30% τη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών R&D.


* Το 84% των επιχειρήσεων αναγνωρίζει τη φορολόγηση της εργασίας ως  το μεγαλύτερο εμπόδιο στη βελτίωση των απολαβών των εργαζομένων.


* Το 80% των επιχειρήσεων θεωρεί ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αναβαθμίσει το ανθρώπινο δυναμικό, το 20% θα επενδύσει στο άμεσο μέλλον σ’ αυτήν και μόλις το 12% επενδύει ήδη.


Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Σε έναν κόσμο γεμάτο αβεβαιότητες, που καμία φορά φαίνεται να χάνει την πυξίδα του, η Ελλάδα αποτελεί νησίδα σταθερότητας και προοπτικής. Η ετήσια έρευνα του ΣΕΒ στις επιχειρήσεις καταγράφει πρόοδο και συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον. Υπογραμμίζει όμως την ανάγκη επιτάχυνσης των αλλαγών τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στη Δημόσια Διοίκηση.

Οι επιχειρήσεις σαφώς αντιλαμβάνονται την ανάγκη αυτοβελτίωσής τους. Επενδύοντας στους ανθρώπους τους και στην τεχνολογία μπορούν να είναι ακόμα μεγαλύτερο μέρος της λύσης στις αναπτυξιακές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις της εποχής. Ταυτόχρονα, οι επιχειρήσεις αναδεικνύουν την ανάγκη περαιτέρω βελτιώσεων στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Ειδικά στην πάταξη της φοροδιαφυγής, στη φορολόγηση των στελεχών, στη μείωση της γραφειοκρατίας, στην ταχύτητα απονομή Δικαιοσύνης, στο κόστος ενέργειας, αλλά και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων. Είμαστε σε μια συγκυρία που ένα άλμα προς τα εμπρός είναι εφικτό και θα μας ωφελήσει όλους. Είναι στα χέρια μας, αλλά απαιτεί αποφασιστικότητα, ξεβόλεμα και συνεργασία».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Κτηνωδία από τον θείο του δημάρχου στη Σέριφο άφησε το μουλάρι του να ξεψυχήσει σε οικόπεδο εξαθλιωμένο

 



Ένα ακόμη περιστατικό κακοποίησης ζώου έρχεται στο φως της δημοσιότητας, καθώς αυτή τη φορά μουλάρι ξεψύχησε στην Σέριφο.

Συγκεκριμένα, τουρίστες και κάτοικοι του νησιού άκουγαν για μέρες ένα μουλάρι στην αυλή ενός σπιτιού να κλαίει και να φωνάζει. Άμεσα κατήγγειλαν το συμβάν στην αστυνομία, ωστόσο ήταν αργά για τo ζώο.



Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω ζώο άνηκε στην οικογένεια του δημάρχου της Σερίφου. Στην αρχή έγινε λόγος για τον πατέρα του δημάρχου ωστόσο ο ίδιος με δηλώσεις του διέψευσε την πληροφορία ότι ήταν ο ιδιοκτήτης του ζώου.

Ιδιοκτήτης του ζώου φέρεται να είναι ο θείος του δημάρχου. Βέβαια, από την στιγμή που τα ζώα δεν τσιπάρονται, είναι δύσκολο να πει κανείς σε ποιον ανήκει το ζώο, αλλά επειδή μιλάμε για νησί και μικρή κοινωνία δεν είναι δύσκολο να πιστοποιηθεί σε ποιον ανήκει το άτυχο ζωντανό.

Αναμένονται συλλήψεις για κακούργημα και πρόστιμο που φτάνει τα 30.000€.




Φλώρινα: Συνελήφθη ζευγάρι με ολόκληρο οπλοστάσιο - 29 όπλα, 72 κιλά πυρίτιδας και χιλιάδες σφαίρες

 


Συνελήφθησαν ένας 54χρονος και μία 57χρονη στη Φλώρινα στην κατοχή των οποίων βρέθηκε μεγάλη ποσότητα οπλισμού.

Μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι τους βρέθηκαν 29 όπλα εκ των οποίων τα 14 είναι πολεμικά τυφέκια και τα τρία οπλοπολυβόλα, 95 γεμιστήρες εκ των οποίων οι 57 ανήκουν σε πολεμικά τυφέκια, 72 κιλά πυρίτιδας, 11 χειροβομβίδες, 5 βλήματα όλμου, 35.000 φυσίγγια, ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, αλεξίσφαιρο, κροτίδες, πυροκροτητές.

Η ποσότητα των όπλων και των εκρηκτικών θεωρήθηκε τόσο μεγάλη ώστε να κριθεί απαραίτητο να ενημερωθεί και η Αντιτρομοκρατική για τα ευρήματα στο σπίτι των δύο συλληφθέντων στην Φλώρινα.

Αναλυτικα στο σπίτι στη Φλώρινα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:



29 όπλα (14 πολεμικά τυφέκια, 3 υποπολυβόλα, 5 πιστόλια, 6 περίστροφα και 1 καραμπίνα)

95 γεμιστήρες (57 πολεμικών τυφεκίων, 31 υποπολυβόλων και 7 πιστολιών)

72,2 κιλά πυρίτιδας

11 χειροβομβίδες, οι 10 αμυντικού τύπου και η μια εκπαιδευτική

5 βλήματα όλμου

35.4555 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων

απροσδιόριστος αριθμός καλύκων βάρους 414 κιλών

ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός

μια αστυνομική ράβδος

μια βαλλίστρα

μια διόπτρα

ένα αλεξίσφαιρο

επτά κροτίδες

έξι βολίδες-δακρυγόνα

τρεις πυροκροτητές

14 τμήματα διαφόρων πολεμικών τυφεκίων

μια φωτοπαγίδα



Νεαρή δέχθηκε επίθεση καρχαρία στο λιμάνι του Σίδνεϊ

 



Επίθεση από καρχαρία, που λίγο έλειψε να αποβεί μοιραία, δέχθηκε μια 29χρονη στο λιμάνι του Σίδνεϊ.

Σύμφωνα με αυστραλιανά ΜΜΕ η Λορίν Ο’ Νιλ δέχθηκε επίθεση από έναν ταυροκαρχαρία, που ζει σε παραθαλάσσια ρηχά νερά σε ωκεανούς και ποτάμια σε όλο τον κόσμο κι είναι γνωστός για την απρόβλεπτη και συχνά επιθετική συμπεριφορά του.

Το θύμα κολυμπούσε κοντά σε ιδιωτική προβλήτα στο λιμάνι του Σίδνεϊ, σε όχι μεγάλη απόσταση από το φημισμένο ανά την υφήλιο κτίριο της Όπερας.

Ο καρχαρίας δάγκωσε την 29χρονη στο πόδι τραυματίζοντάς την σοβαρά. «Η Λόρεν, το θύμα, κολύμπησε στο πλάι της αποβάθρας και προσπάθησε να βγει έξω. Το πόδι της τραυματίστηκε σοβαρά. Τα νερά πίσω της ήταν κατακόκκινα από το αίμα», δήλωσε κάτοικος της περιοχής περιγράφοντας τη φρικτή σκηνή.

Η Λόρεν πιθανότατα δεν θα είχε επιβιώσει αν μία κτηνίατρος δεν έσπευδε να τη βοηθήσει. Της τοποθέτησε ειδικούς επιδέσμους στο τραύμα για να σταματήσει την τρομερή αιμορραγία, ενώ στη συνέχεια η 29χρονη διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

«Πήραμε μερικούς επιδέσμους, και κρατήσαμε ζεστή την Λόρεν, ενώ στη συνέχεια η σύντροφός ός μου εφάρμοσε τον επίδεσμο για να σταματήσει η αιμορραγία», ανέφερε η σύντροφος της κτηνιάτρου, η οποία πρόσθεσε ότι αν η 29χρονη βρισκόταν πιο βαθιά στο νερό, «δεν θα είχε επιβιώσει».

Είναι πιθανό ότι οι ταυροκαρχαρίες έρχονται από τα νερά του Κουίνσλαντ κατά τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες στη Νέα Νότια Ουαλία και το Σίδνεϊ για αναζήτηση τροφής, ανέφερε η ερευνήτρια Έιμι Σμούθι στο αυστραλιανό δίκτυο ABC.

Τις απογευματινές και βραδινές ώρες οι καρχαρίες μετακινούνται συχνά σε πιο ρηχά νερά.

Η δημοτική σύμβουλος του Σίδνεϊ, Λίντα Σκοτ, προειδοποίησε τους κατοίκους να μην κολυμπούν προς το παρόν στο λιμάνι.





Προφυλακίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για τον εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο του αστυνομικού

 


Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι δύο άνδρες που φέρεται να τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο του αστυνομικού στα Χανιά κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost.gr, ο εισαγγελέας έχει ασκήσει κακουργηματικές διώξεις στον 57χρονο και στον 55χρονο, μεταξύ των οποίων για έκρηξη που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπους αλλά και για εμπρησμό από πρόθεση.

Τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης (24/1) οι κάτοικοι της Νέας Χώρας πετάχθηκαν από τα κρεβάτια τους από τον εκκωφαντικό θόρυβο.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο του 36χρονου αστυνομικού καθώς και ζημιές σε δύο μηχανές που ήταν σταθμευμένες στην πιλοτή της διπλοκατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο ένας εκ των συλληφθέντων είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία και μάλιστα είχε συλληφθεί από τον 36χρονο αστυνομικό στο αυτοκίνητο του οποίου τοποθέτησαν τη βόμβα.



Πολυχρονόπουλος: «Θα απέχω από τη διαχείριση του "Άλλου Ανθρώπου" μέχρι να λογοδοτήσω στη Δικαιοσύνη»

 



Ο ιδρυτής της Κοινωνικής Κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, με ανάρτησή του στα social δήλωσε πως αποφάσισε να απέχει από τη διαχείρισή της έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεσή του στη Δικαιοσύνη.

H ανάρτησή του

«Έχοντας λάβει γνώση των σοβαρών κατηγοριών που αποδίδονται από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες τόσο σε εμένα, Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, όσο και στη μητέρα μου, Παναγούλα Πολυχρονοπούλου, αλλά και στον γαμπρό μου, Παύλο Τζίτζη, θέλω να δηλώσω ότι άπαντες είμαστε σε θέση να εξηγήσουμε τη θέση μας και τη δράση μας, ενώπιον των αρμοδίων αρχών. Κατανοώ ότι όλοι σας έχετε εύλογες απορίες και θα θέλατε λεπτομερείς απαντήσεις, αλλά τη δεδομένη στιγμή θεωρώ ότι προτεραιότητα έχει η δικαιοσύνη.

Το επόμενο διάστημα, όταν και θα κληθούμε να απαντήσουμε ενώπιόν της, να είστε σίγουροι ότι θα διαλευκανθούν τα πάντα.

Παράλληλα, θέλω να δηλώσω ότι προκειμένου να διευκολύνω το έργο της Κοινωνικής Κουζίνας "Ο Αλλος Ανθρωπος", θεωρώ αυτονόητο να απέχω το επόμενο διάστημα από τη διαχείρισή της, μέχρι να λογοδοτήσω στη Δικαιοσύνη.

Tο μεγαλύτερο πλήγμα που μπορεί να δεχτεί η Κοινωνική Κουζίνα είναι να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στον σκοπό της όσοι τη στηρίζουν καθημερινά και κυρίως οι εθελοντές της.

Οσοι στηρίζετε την Κοινωνική Κουζίνα "Ο Αλλος Ανθρωπος" όλα αυτά τα χρόνια, γνωρίζετε τόσο τη δράση μας όσο και τον τρόπο που τελείται αυτή καθημερινά».

»Δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο που να μην μπορεί να εξηγηθεί. Εκ μέρους όλων μας, θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη αν σας προκαλέσαμε αναστάτωση, ίσως απογοήτευση ή ακόμη και θυμό, και θέλω να σας υπενθυμίσω ότι το μεγαλύτερο διακύβευμα τη δεδομένη στιγμή είναι η αλληλεγγύη και η πίστη στον συνάνθρωπο».

Ο Αλλος Ανθρωπος Κοινωνικη Κουζινα Δωρεαν Φαγητο Για Ολους
12 ώρες πριν

ΔEΛTIO TYΠOY KOINΩNIKHΣ KOYZINAΣ O AΛΛOΣ ANΘPΩΠOΣ

EXONTAΣ ΛABEI ΓNΩΣH TΩN ΣOBAPΩN KATHΓOPIΩN ΠOY AΠOΔIΔONTAI AΠO THN APXH KATAΠOΛEMHΣHΣ THΣ NOMIMOΠOIHΣHΣ EΣOΔΩN AΠO EΓKΛHMATIKEΣ ΔPAΣTHPIOTHTEΣ, TOΣO ΣE EMENA, KΩNΣTANTINO ΠOΛYXPONOΠOYΛO, OΣO KAI ΣTH MHTEPA MOY ΠANAΓOYΛA ΠOΛYXPONOΠOYΛOY AΛΛA KAI ΣTON ΓAMΠPO MOY ΠAYΛO TZITZH, ΘEΛΩ NA ΔHΛΩΣΩ OTI AΠANTEΣ EIMAΣTE ΣE ΘEΣH NA EΞHΓHΣOYME TH ΘEΣH MAΣ KAI TH ΔPAΣH MAΣ ENΩΠION TΩN APMOΔIΩN APXΩN. KATANOΩ OTI OΛOI ΣAΣ EXETE EYΛOΓEΣ AΠOPIE...

Δείτε περισσότερα
1,9 χιλ.
186
185


Δένδιας: Συζητάμε με τις ΗΠΑ για την συμπαραγωγή επτά φρεγατών Constellation


 

Τον κοινό σχεδιασμό και συμπαραγωγή στα ελληνικά ναυπηγεία 7 αμερικανικών φρεγατών νέας γενιάς κλάσης «Constellation», στο πλαίσιο ενίσχυσης του Στόλου και προς όφελος της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας, μελετά η Ελλάδα, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με τον Κύπριο ομόλογο του Βασίλειο Πάλμα.

Όπως είπε, στις 16 Ιανουαρίου το ΓΕΝ παρέλαβε ειδική επιστολή τής αρμόδιας αμερικανικής υπηρεσίας για αποδοχή του ελληνικού ενδιαφέροντος και με την ύπαρξη συμφωνίας, η οποία θα είναι σύμφωνη και με τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, η Ελλάδα μπορεί να συμμετάσχει στον σχεδιασμό, εξαρχής. Για τις φρεγάτες LCS -που θα δοθούν στο πλαίσιο της δωρεάν παραχώρησης σειράς μέσων από τις ΗΠΑ- ανέφερε ότι τις εξετάζουμε ως ενδιάμεση λύση.

Επίσης γνωστοποίησε ότι με τον Κύπριο ομόλογό του συζήτησε για την επέκταση της ναυτικής βάσης Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί, ώστε να μπορεί να υποδεχθεί σύγχρονες φρεγάτες όπως τις Belharra.

Αναφερόμενος στην προμήθεια των αεροσκαφών F-35, ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε ότι εστάλη από την αρμόδια αμερικανική υπηρεσία η επιστολή για την προσφορά και αποδοχή (LOA) για την πώληση τους στην Ελλάδα. Διευκρίνισε ότι βρισκόμαστε στο αρχικό στάδιο κατάρτισης του σχεδίου συμφωνίας και ως εκ τούτου είναι πολύ πρώιμα τα λεχθέντα στον δημόσιο διάλογο περί κόστους. Πρόκειται για μία σύνθετη διαδικασία και πολύπλοκη διαπραγμάτευση, είπε σχετικά. Διαβεβαίωσε δε ότι όταν θα γίνουν οι υπολογισμοί από ελληνικής πλευράς θα υπάρξει σοβαρή και υπεύθυνη ενημέρωση. Νομίζω ότι η κυβέρνηση θα αποδείξει ότι μπορεί να χειρίζεται με απόλυτη διαφάνεια τέτοιες υποθέσεις, συμπλήρωσε.

Τέλος τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο το νομοθέτημα για την ενίσχυση της καινοτομίας στις Ένοπλες Δυνάμεις, την εισαγωγή προηγμένων συστημάτων νέας τεχνολογίας, αυτόνομων μη επανδρωμένων μέσων αέρος, θαλάσσης και υπό θαλάσσης. Ο κ. Δένδιας απηύθυνε πρόσκληση προς την Κύπρο να συμμετάσχει στην στρατιωτική καινοτομία. Οι εν λόγω ενέργειες θα συνεισφέρουν τα μέγιστα στην πατρίδα, στην σταθερότητα στην περιοχή και στην ευρωπαική ασφάλεια, κατέληξε.



Προειδοποίηση Καντέρ σε Μπάιντεν: Πουλώντας F-16 στον Ερντογάν είναι σαν να τα πουλάς στον ISIS

 


Την αντίθεσή του με την πώληση μαχητικών F-16 στην Τουρκία εξέφρασε μέσω των social media ο Τούρκος μπασκετμπολίστας Ενές Καντέρ, ο οποίος είναι σφοδρός πολέμιος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και μέσα από ένα βίντεο παρακαλεί τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να μην προχωρήσει στην πώληση των μαχητικών στην Άγκυρα. 

«Πρόεδρε Μπάιντεν

Πρόκειται να βάψεις τα χέρια σου με αίμα αθώων. Το να πουλήσεις F-16 στον Ερντογάν, είναι σαν να τα πουλάς σε ISIS, Αλ Κάιντα, Ρωσία, Ιράν, Χεζμπολάχ ή Ταλιμπάν.

Ο Ερντογάν παραμένει αναξιόπιστο μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά μέσω εκβιασμών κατάφερε να πάρει τα όπλα του. Χάρη στον Ερντογάν οι εκβιασμοί έχουν γίνει η νέα διπλωματία του μπλοκ ασφαλείας. Θα τα χρησιμοποιήσει για να βομβαρδίσει σχολεία, νοσοκομεία, καμπ προσφύγων, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους και πολλούς άλλους.

Πείτε μου τι διαφορετικό έκανε ο Δικτάτορας Ερντογάν; Είναι ο ίδιος που πετάξαμε εκτός προγράμματος των F-35 program, ο ίδιος που αγόρασε τους S-400 από την Ρωσία, ο ίδιος που κράτησε αιχμάλωτο έναν Αμερικανό πάστορα, ο ίδιος που επιτέθηκε σε Αμερικανούς πολίτες επί αμερικανικού εδάφους, ο ίδιος που χρηματοδοτεί και οπλίζει τρομοκράτες και τρομοκρατικές οργανώσεις, ο ίδιος που έχει συσφίξει τις σχέσεις του με το καθεστώς του Ιράν, το οποίο απειλεί πως θα καταστρέψει τις ΗΠΑ.

Πρόεδρε Μπάιντε, όσο δίνεις μαχητικά στον Ερντογάν, αυτός ανοιχτά υποστηρίζει ISIS, Χαμάς, Αλ Κάιντα, Χεζμπολάχ, Ιράν και Ρωσία. Δεν θυμάσαι όταν η Τουρκία χρησιμοποίησε F-16 για να σκοτώσει Κούρδους, να προκαλέσει Κύπριους και Αρμένιους και να απειλήσει ελληνικές περιοχές πάνω από το Αιγαίο;

Επίσης: Η Ελλάδα παίρνει F-35 και η Τουρκία F-16. Με αυτό λοιπόν, πρόεδρε Μπάιντεν, υπονοείτε ότι δεν εμπιστευόμαστε την Τουρκία με την τελευταία μας τεχνολογία, αλλά αποφασίσαμε να την οπλίσουμε ούτως ή άλλως. Πρόεδρε, η κυβέρνηση επέλεξε να αγνοήσει τον εκβιασμό, τη διπλωματία των ομήρων και όλες τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συνοδεύουν την Τουρκία. Η κυβέρνηση Μπάιντεν όχι μόνο το αγνόησε, αλλά επέλεξε να τους ανταμείψει με όπλα για αυτό.



Μετά την εισαγγελική παρέμβαση έσπασαν οι καταλήψεις στη Νομική του ΑΠΘ και στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών στην Πάτρα

 


Έσπασε η κατάληψη της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά από σχετική ψηφοφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάληψη σταμάτησε νωρίτερα απόψε (29/1) και αφότου προηγήθηκε ψηφοφορία των φοιτητών στη Γενική τους Συνέλευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες. καθοριστικό ρόλο έπαιξε η Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων, η οποία έλαβε χώρα τις μεσημβρινές ώρες, και σίγουρα η εισαγγελική παρέμβαση για να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στην δικαιοσύνη.

Συμμετέχοντες στη Γενική Συνέλευση ανέφεραν ότι οι φοιτητές της Νομικής εκφράστηκαν ανοιχτά και μαζικά απαιτώντας την οριστική λήξη των καταλήψεων και την επιστροφή στην ακαδημαϊκή ομαλότητα. Να σημειωθεί πως είχε ήδη εξαγγελθεί από την Κοσμητεία της Νομικής η διενέργεια εξετάσεων με φυσική παρουσία όταν θα έληγε η κατάληψη.

Ανάλογη απόφαση πήραν, κατά πληροφορίες, και οι Χημικοί Μηχανικοί στην Πάτρα.

Η εντολή για επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις καταλήψεις που συνεχίζονταν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έδωσε νωρίτερα τη Δευτέρα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μετά και τις καταγγελίες για ξυλοδαρμό φοιτητή που ήρθαν στη δημοσιότητα.

Η εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη βάζει στο κάδρο τόσο εκείνους ακροαριστερού και αριστερούς που μετέχουν και οργανώνουν τις καταλήψεις στο ΑΠΘ, όσο και τις πρυτανικές αρχές και τα αρμόδια όργανα σχετικά με τις ενέργειές τους για την αποτροπή των καταλήψεων, στο πλαίσιο των καθηκόντων τους. 

Η εντολή για διερεύνηση αδικημάτων, που διώκονται αυτεπάγγελτα, αφορά κατά περίπτωση τα εξής: διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας (κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία), παράνομη βια (κατά συρροή και κατά συναυτουργία), επικίνδυνη σωματική βλάβη (κατά συρροή και κατά συναυτουργία) και παράβαση καθήκοντος. 

Η έρευνα ανατέθηκε στην Αστυνομία, με την εποπτεία του εισαγγελέα ποινικής δίωξης.



Περίμενε να λήξη το αυτόφωρο ο τράπερ Ricta και παρουσιάστηκε στην αστυνομία

 


Ο τράπερ, έστειλε ένα 23χρονο στην εντατική μετά το ξύλο που του έδωσε, μαζί με ένα συνεργό του.

Είναι το δεύτερο περιστατικό με δράστη τράπερ μέσα σε ένα 24ωρο, με τον ένα να διώκεται για κακούργημα και ο άλλος μέχρι στιγμής να αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες χωρίς να έχει συλληφθεί.

Στο Τμήμα Ασφαλείας Δωδεκανήσου παρουσιάστηκε νωρίς το απόγευμα ο τράπερ «Ricta», συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και μόλις έληξε το αυτόφωρο, προκειμένου να ενημερωθεί για την υπόθεση που κατηγορείται και συγκεκριμένα για τον σοβαρό τραυματισμό του 23χρονου που φέρεται να τον χτύπησε στο κεφάλι, μαζί με άλλο ένα άτομο τα ξημερώματα της Παρασκευής, στο κέντρο της πόλης. Αφού ενημερώθηκε ότι σχηματίζεται δικογραφία για το περιστατικό στη συνέχεια αποχώρησε, καθώς δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του. Η δικογραφία η οποία αφορά την κατηγορία της «βαριάς σωματικής βλάβης» αναμένεται να διαβιβαστεί στις δικαστικές Αρχές και το επόμενο διάστημα ο τράπερ να κληθεί να δώσει εξηγήσεις, εφόσον δεν εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Την ίδια στιγμή, σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται ένας 23χρονος φοιτητής, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από τον τράπερ Ricta και ένα ακόμα άτομο που δεν έχει παραδοθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όλα έγιναν τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν ο 25χρονος τράπερ μαζί με έναν ακόμα άγνωστο άτομο, φέρεται να επιτέθηκαν - για άγνωστη αιτία - στον νεαρό, ο οποίος βρισκόταν μαζί με δύο φιλικά του πρόσωπα. Ο 25χρονος κατηγορείται ότι χτύπησε τον φοιτητή με το κεφάλι στο πρόσωπο, ενώ ο φίλος του τον χτύπησε με κλωτσιά στον θώρακα με αποτέλεσμα το θύμα να πέσει με δύναμη στο έδαφος και να χτυπήσει το κεφάλι του.

Στη συνέχεια οι δράστες αποχώρησαν από το σημείο, ενώ ο 23χρονος μεταφέρθηκε από τους φίλους του στο σπίτι του. Το απόγευμα της επόμενης ημέρας, ωστόσο, διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΑΧΕΠΑ και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, καθώς διαπιστώθηκε ότι φέρει αιμάτωμα στο κεφάλι και έκτοτε νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.