Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Σέρμπος για Ανδρουλάκη: «Με τον "Ξανθόπουλο" δεν πας μακριά στη διεθνή πολιτική»

 



Εμείς θα παρομοιάζαμε τον Νίκο Ανδρουλάκη, με την Μάρθα Βούρτση γιατί του ταιριάζει καλύτερα!

Επίθεση εξαπέλυσε κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ο πρώην διπλωματικός σύμβουλός του (έχει παραιτηθεί εδώ και καιρό) και καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Σωτήρης Σέρμπος, σε πάνελ του ΣΚΑΙ με τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Δημήτρη Οικονόμου.

Ο Σωτήρης Σέρμπος εστίασε στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ, στην οποία το ΠΑΣΟΚ εγκαλεί την κυβέρνηση, διότι δεν δίνει πληροφορίες και δεν δίνει εγγυήσεις ως προς τη χρήση των οπλικών συστημάτων που εξασφάλισε η Τουρκία από τις ΗΠΑ!

Η δήλωση του Σωτήρη Σέρμπου

«Οφείλω να πω -γιατί είχα αφήσει κάποιο διακριτό αποτύπωμα σε αυτά τα ζητήματα, ως πρώην διπλωματικός σύμβουλος του Νίκου Ανδρουλάκη- διάβασα μια ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ, που εγκαλεί την κυβέρνηση διότι δεν δίνει πληροφορίες και πώς ακριβώς θα διασφαλιστεί η χρήση αυτών των οπλικών συστημάτων. Συγγνώμη, πουλάει η Ελλάδα στην Τουρκία οπλικά συστήματα, ή πουλάνε οι Αμερικανοί στους Τούρκους; Αυτοί που θα δώσουν τις εγγυήσεις, είναι η αμερικανική κυβέρνηση, ο Λευκός Οίκος, στους Αμερικανούς νομοθέτες (...) Παίρνουμε αμυντικό και τεχνολογικό πλεονέκτημα, με ένα αεροσκάφος πάρα πολύ ακριβό, το κάνουμε όμως ως επένδυση για την ειρήνη, ως επένδυση για την ασφάλεια, ως επένδυση να κρατάμε την ισορροπία δυνάμεων, απέναντι σε μια χώρα που έχει ως στόχο, την στρατηγική της αυτονόμησης. Όμως να βάζουμε στο τραπέζι το πόσο έχουν τραυματιστεί οι σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας (...) βλέπω μια οικονομία της Τουρκίας που χρειάζεται ακόμα τη Δύση, χρειάζεται λεφτά, χρειάζεται οπλικά συστήματα -με τις προϋποθέσεις που αναφέραμε- άρα, να υπάρχει και ένας βαθμός, ότι κάτι έχουμε κάνει καλά. Και έρχεται το πλήρωμα του χρόνου -έστω για λίγο- όλες οι δυνάμεις να σφίγγουμε χέρια, να πίνουμε λίγο νερό και να πούμε "πάμε το παρακάτω". Δε μπορώ τη γκρίνια, τη μιζέρια, διότι με τον "Ξανθόπουλο", δεν πας μακριά στη Διεθνή Πολιτική»



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου