Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Ο προκλητικός καταδικασμένος Νίκος Παππάς θέλει επανάσταση αγροτών - φοιτητών και δεν παραδέχεται του ξυλοδαρμούς φοιτητών

 


Θα μας πείτε γιατί ασχολούμαστε με ένα τελειωμένο πολιτικά καταδικασμένο από το ειδικό δικαστήριο, και θα συμφωνήσουμε μαζί σας, αλλά καλό θα ήταν ο κόσμος να ενημερώνεται για την προκλητικότητα του, και να βλέπει ότι δεν έχει βάλει καθόλου μυαλό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο βιολί τον καταδικασμένο Νίκο Παππά ονειρεύεται συμμαχίες «κινημάτων» αγροτών και φοιτητών, όπως προκύπτει από την δήλωση του Νίκου Παππά, σε πάνελ του ΑΝΤ1. 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν θα είναι δικαιολογημένα τα μπλόκα στις εθνικές οδούς, ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να μην λάβει σαφή θέση, και προσέθεσε ότι θα πει στους «αγρότες και τους φοιτητές που ξεσηκώνονται, ότι το κάθε κίνημα είναι πετυχημένο, όταν μπορεί να φτιάχνει συμμαχίες. Όταν πείθει ότι αγωνίζεται για το καλό όλων. Οι φοιτητές μας αυτό τον καιρό μας κάνουν περήφανους» δήλωσε προκλητικά αναφερόμενος σε ακροαριστερούς και αριστερούς φοιτητές που έχουν κάνει μπάχαλο τα πανεπιστήμια.

Η αναφορά του προκλητικού Παππά για τους φοιτητές ξεσήκωσε ολόκληρο το πάνελ -δημοσιογράφους και πολιτικούς- καθώς όπως είναι γνωστό, οι καταλήψεις αποφασίζονται διά της βίας και του bullying από εξωσχολικούς πάνω απο 35 χρονών.

Ο προκλητικός καταδικασμένος ακροαριστερός Νίκος Παππάς εκνευρισμένος, που αντέδρασαν στην αθλιότητα του, αμφισβήτησε τον ξυλοδαρμό φοιτητών στη Νομική από τέτοιους εξωσχολικούς «μπαχαλάκηδες», ενώ επέμεινε ότι τις καταλήψεις, τις αποφασίζουν δημοκρατικά οι φοιτητές, και μάλιστα το πίστευε αυτό που έλεγε ο προκλητικός.

Η δήλωση του προκλητικού Νίκου Παππά

Νίκος Ελευθερόγλου: «Θα είναι δικαιολογημένα και τα μπλόκα, αν κλείσουν τους δρόμους και την εθνική οδό, κύριε υπουργέ, κατά τη γνώμη σας;»


Νίκος Παππάς: «Ξέρετε τώρα, αυτό το μόνιμο μοτίβο, εκεί που συζητάμε για την ουσία του προβλήματος, να μετατοπίζεται η συζήτηση στον τρόπο των κινητοποιήσεων, επιτρέψτε μου να μην συμβάλλω. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην ουσία και η ουσία είναι ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα. Εγώ θα πω στους αγρότες και τους φοιτητές που ξεσηκώνονται, και, και, και, το κάθε κίνημα είναι πετυχημένο, όταν μπορεί να φτιάχνει συμμαχίες. Όταν πείθει ότι αγωνίζεται για το καλό όλων. Οι φοιτητές μας αυτό τον καιρό μας κάνουν περήφανους. Διότι στέλνουν ένα μήνυμα ότι σε αυτή τη ζωή-»


Νίκος Ελευθερόγλου: «Κύριε Παππά, σας κάνουν υπερήφανο ότι έδειραν ανθρώπους στη Νομική; Ότι πήγαν κουκουλοφόροι, σας κάνει υπερήφανο αυτό;»


Νίκος Παππάς: «Καλά, καλά, καλά, εντάξει. Αφήστε τώρα-»


Θάνος Πλεύρης: «Το να κλείνεται δημόσιος χώρος και να χάνονται εξεταστικές, με συγχωρείτε, δεν κάνει κανέναν περήφανο».


Νίκος Παππάς: «Μεγαλώσαμε με αυτά, κύριε Πλεύρη, δεν χρειάζεται-»


Θάνος Πλεύρης: «Οι μικρές μειοψηφίες, δεν μπορούν να διαλύουν τα ελληνικά πανεπιστήμια. Μικρές μειοψηφίες. Όσοι περάσαμε από ελληνικό πανεπιστήμιο, θυμόμαστε. Οι ίδιοι και οι ίδιοι, κόντρα στην βούληση των φοιτητών, να κλείνουν τις σχολές, να χάνονται εξεταστικές. Ε, αυτά τελειώνουν».



Νίκος Παππάς: «Με αυτού του τύπου τα επιχειρήματα είχαμε και την δεκαετία του 90 και τη δεκαετία του 2000 μεγαλώσει όλοι μας».


Μαρία Αναστασοπούλου: «Αυτό είναι το πρόβλημα, ότι ακόμη συζητάμε τα ίδια, κύριε Παππά».


Νίκος Παππάς: «Το πρόβλημα ξέρετε ποιο είναι αυτόν τον καιρό; Εδώ πέρα, βλέπτε, έτοιμο κομμάτι του πολιτικού προσωπικού, να κατασυκοφαντήσει τα παιδιά που βγαίνουν στον δρόμο για να στείλουν ένα μήνυμα: ότι σε αυτή τη ζωή, δεν αγοράζονται όλα. Δεν αγοράζονται όλα».


Μαρία Αναστασοπούλου: «Οι καταληψίες, είναι όλοι παιδιά που φοιτούν στα πανεπιστήμια, κύριε Παππά;


Νίκος Παππάς: «Ναι, βέβαια, κυρία Αναστασοπούλου».


Μαρία Αναστασοπούλου: «Είστε βέβαιος για αυτό;»


Νίκος Παππάς: «Ναι κυρία Αναστασοπούλου, τι είναι εγκληματικά στοιχεία; Δεν κατάλαβα».


Μαρία Αναστασοπούλου: «Ρωτάω, είστε βέβαιος ότι στις καταλήψεις - εγώ ρωτάω αυτά που λένε άλλοι φοιτητές, κύριε Παππά».


Νίκος Παππάς: «Ε, κι εγώ σας ρωτάω λοιπόν. Κι εγώ σας ρωτάω - βλέπετε τι γίνεται τώρα;»


Θάνος Πλεύρης: «Υπάρχουν κάποιοι συνομήλικοί μας, που κάνουν τους φοιτητές. Εγώ αναγνωρίζω άτομα που μπορεί να είναι μεγαλύτερά μου, να φτάνουν τα 50».


Νίκος Παππάς: «Καλά, καλά, καλά».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου