Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Συνελήφθη ΚΤΗΝΟΣ στην Κόρινθο για ζωοκτονία - Δολοφόνησε δεσποζόμενο σκύλο

 



Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Α.Τ. Κορίνθου, ΚΤΗΝΟΣ σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ζωοκτονία.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε σε αστυνομική Αρχή, την 9.9.2024 σε τοπική κοινότητα του δήμου Κορινθίων, ο συλληφθείς δολοφόνησε δεσποζόμενο σκύλο αλλοδαπής.

Σε βάρος του βεβαιώθηκαν και προβλεπόμενα από τη νομοθεσία διοικητικά πρόστιμα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και στον ανακριτή, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου.





Συνελήφθη 46χρονος που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε καταστήματα

 


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Διονύσου της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024, στο Μενίδι, 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται ότι διέπραξε –9– ένοπλες ληστείες και –1– απόπειρα αυτής, σε καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής και Δυτικής Αττικής.

 Προηγήθηκε συστηματική έρευνα από την οποία προέκυψε ότι ο ανωτέρω, τουλάχιστον από τον περασμένο Αύγουστο, διέπραττε ένοπλες ληστείες σε βάρος υπαλλήλων καταστημάτων -κυρίως φαρμακείων-, με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος για βιοπορισμό.

Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος διέπραξε τις ανωτέρω ένοπλες ληστείες σε διάστημα μόλις -20- ημερών (από 14-08-2024 έως και 03-09-2024), γεγονός το οποίο αποτελεί ενδεικτικό στοιχείο της δράσης του.

Περαιτέρω, από την σταχυολόγηση και ανάλυση του προανακριτικού υλικού που συλλέχθηκε, διαπιστώθηκε και η μεθοδολογία δράσης (modus operandi) του.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι «επιχειρούσε» κυρίως απογευματινές – βραδινές ώρες, όπου αφού προσέγγιζε τα καταστήματα- στόχους με «επιχειρησιακό δίκυκλο», εισέρχονταν σε αυτά και με την απειλή όπλου ή με  χρήση σωματικής βίας σε βάρος των υπαλλήλων -κυρίως γυναικών-, αφαιρούσε χρηματικά ποσά από τον χώρο των ταμείων.

Παράλληλα, φρόντιζε να λαμβάνει υψηλά μέτρα αυτοπροστασίας, καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με μάσκα, καπέλο «τύπου ψαρά», γυαλιά ηλίου ή ακόμα και κράνος μηχανής.

Μέχρι στιγμής έχει ταυτοποιηθεί η εμπλοκή του σε -10- περιπτώσεις ένοπλων ληστειών, από τις οποίες μία απόπειρα, σε Αχαρνές, Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Αγίους Αναργύρους, Κηφισιά, Ζεφύρι και Άνω Λιόσια, αποκομίζοντας από αυτές συνολικά 13.345 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα,
  • -16- αμπούλες αερίου,
  • πλήθος μεταλλικών βολίδων και σφαιριδίων,
  • θήκη μεταφοράς όπλου,
  • -4- σουγιάδες,
  • -3- λάμες,
  • -4- κυνηγετικά φυσίγγια,
  • διάφορα είδη ρουχισμού, -2- χειρουργικές μάσκες, -2- γυαλιά ηλίου, κράνος μηχανής και
  • μπαγκαζιέρα μηχανής.

Ο κατηγορούμενος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για ληστείες κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα από άτομα που ενεργούν τέτοιες πράξεις κατ’ επάγγελμα καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, απ’ όπου παραπέμφθηκε σε ανάκριση και προφυλακίστηκε.



Κινηματογραφική καταδίωξη Ρομά στις Αχαρνές εμβόλισε περιπολικά, προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ και κατέληξε σε αυλή

 


Καταδίωξη Ρομά σημειώθηκε πριν λίγο, όταν οδηγός κλεμμένου ΙΧ δε σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών έξω από το δημαρχείο Αχαρνών. 

Ακολούθησε καταδίωξη μέχρι το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη, με τον Ρομά κακοποιό να μην υπολογίζει τίποτα μέχρι να εγκλωβιστεί από τους αστυνομικούς. 

Παρά τον εγκλωβισμό του κατάφερε να διαφύγει ξανά εμβολίζοντας δυο περιπολικά οχήματα και στο ύψος της Κηφισιάς αφού πρώτα προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ κατέληξε σε αυλή οικίας.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δυο συλλήψεις Ρομά, ενώ ελαφρά τραυματίστηκε ένας πολίτης.






Παράνομη μεταφορά αλόγων που ζουν στον Υμηττό με συσκευή ηλεκτροσόκ - Ξυλοκόπησαν την καταγγέλουσα -


 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ και καταγγελία, άγνωστοι χωρίς παραστατικά, νύχτα μετέφεραν άλογα που ζουν ελεύθερα στον Υμηττό και προστατεύονται από την πολιτεία.

Οι φόβοι που εκφράζονται είναι πρώτον ότι κανένας δεν γνωρίζει που τα πήγαν, για ποιους σκοπούς ίσως παράνομο εμπόριο, και μάλιστα για να τα βάλουν στην καρότσα χρησιμοποιούσαν παράνομα συσκευή ηλεκτροσόκ, ξέροντας ότι διαπράττουν κακούργημα.

Σύμφωνα με την καταγγέλουσα αυτή που κάλεσε τους περίεργους τύπους για να δράσουν νύχτα και παράνομα, διαπράττοντας και κακούργημα, είναι στην Νέα Δημοκρατία, και όταν της ζητήθηκε ο λόγος κλείστηκε στο σπίτι της και δεν εμφανιζόταν, και όπως καταγγέλει είναι και αυτή που της επιτέθηκε.

Επίσης από την εκπομπή του ΣΚΑΙ ζητήθηκε η ενημέρωση από την Περιφέρεια που είναι υπεύθυνοι και κανένας δεν εμφανίστηκε.

Εννοείται πώς πρέπει να ερευνηθούν όλα, να εμφανιστούν τα άλογα, να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη όσοι συμμετείχαν στην μεταφορά τους και μάλιστα με συσκευή ηλεκτροσόκ, όπως και να καλέσει η αστυνομία την κυρία που κάλεσε να μαζέψουν τα άλογα και με ποια ιδιότητα είναι στην Νέα Δημοκρατία.

Στον Υμηττό ζουν 90 άλογα.

Δείτε το ρεπορτάζ 





Γ.Γ. Ισραηλιτικού Συμβουλίου κατά Πέτρου Παππά : «Πολλές φορές η δίψα για λίγα λεπτά δημοσιότητας, οδηγεί στην ανοησία!!!!»


 

Την έντονη αντίδραση του Γενικού Γραμματέα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, Βίκτωρ Ελιέζερ, προκάλεσε η παρομοίωση με τους ορθόδοξους Εβραίους που έκανε ο Πέτρος Παππάς για να υποστηρίξει το πάθος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης κατά Κασσελάκη στην «καθαρή αριστεροσύνη».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «ανετράπη ακριβώς τη στιγμή που προσπαθούσε να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα καταστατικό συνέδριο. Δηλαδή να μετατρέψει αυτό το κόμμα των τάσεων, των μικρών βαρονιών, αυτό το κόμμα των αριστεροφυλάκων της καθαρής αριστεροσύνης, θυμίζει τους ορθόδοξους Εβραίους – αυτή η εμμονή ας πούμε με την καθαρότητα της πίστης. Γιατί κάποιοι δεν θέλουν να χάσουν τα κλειδιά του ναού».

«Οι Ορθόδοξοι Εβραίοι, ουδεμία εμμονή έχουν με την "καθαρότητα της πίστης", την οποία επικαλείται. Αντιθέτως, αν είχε κάνει τον κόπο να διαβάσει, πριν κάνει τη συγκεκριμένη δήλωση, θα διεπίστωνε ότι Εβραίοι Ραβίνοι και φιλόσοφοι ανά τους αιώνες ερμηνεύουν με διαφορετικούς τρόπους τις γραφές, τις εμπλουτίζουν με νέες προσεγγίσεις και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν και αντιπαραθέσεις σε κεφαλαιώδη ζητήματα πίστης» απάντησε ο κ. Ελιέζερ σε ανάρτησή του στο Facebook στην οποία κατέληξε με τη φράση «πολλές φορές η δίψα για λίγα λεπτά δημοσιότητας, οδηγεί στην ανοησία!!!!»


Όλη η ανάρτηση του κ. Ελιέζερ κατά του Πέτρου Παππά

Δηλώσεις Πέτρου Παππά στο 100,3 Δελτίο Ειδήσεων ΣΚΑΪ 9.9.2024

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πέτρος Παπάς σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, αναφερόμενος στις εσωκομματικές διαδικασίες του κόμματός του, επεσήμανε ότι «Ανετράπη ο Στέφανος Κασσελάκης ακριβώς τη στιγμή που προσπαθούσε να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα καταστατικό συνέδριο. Δηλαδή να μετατρέψει αυτό το κόμμα των τάσεων, των μικρών βαρονιών, αυτό το κόμμα των αριστεροφυλάκων της καθαρής αριστεροσύνης, θυμίζει τους ορθόδοξους Εβραίους – αυτή η εμμονή ας πούμε με την καθαρότητα της πίστης. Γιατί κάποιοι δεν θέλουν να χάσουν τα κλειδιά του ναού».

Να τον ενημερώσουμε λοιπόν, ότι οι Ορθόδοξοι Εβραίοι, ουδεμία εμμονή έχουν με τη «καθαρότητα της πίστης», την οποία επικαλείται. Αντιθέτως, αν είχε κάνει τον κόπο να διαβάσει, πριν κάνει τη συγκεκριμένη δήλωση, θα διεπίστωνε ότι Εβραίοι Ραβίνοι και φιλόσοφοι ανά τους αιώνες ερμηνεύουν με διαφορετικούς τρόπους τις γραφές, τις εμπλουτίζουν με νέες προσεγγίσεις και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν και αντιπαραθέσεις σε κεφαλαιώδη ζητήματα πίστης. Σε ότι αφορά, «τα κλειδιά του ναού», μετά τη καταστροφή του Ναού του Σολομώντα το 70 μ.χ, εβραϊκός ναός δεν υφίσταται, παρά μόνο ότι απέμεινε από αυτόν, που δεν είναι άλλο από το Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ.

Φανατικοί βεβαίως υπάρχουν ανάμεσα στους Εβραίους, υπάρχουν όμως και ανάμεσα στους πιστούς και του Χριστιανισμού και του Ισλάμ, και κάποιοι εξ αυτών μάλιστα θωρακίζουν με τη βία τη «καθαρότητα της πίστης», ενώ κάποιοι άλλοι στη κυριολεξία «δεν θέλουν να χάσουν τα κλειδιά των ναών».

Πολλές φορές η δίψα για λίγα λεπτά δημοσιότητας, οδηγεί στην ανοησία!!!!



Ρομά κλέφτης παραβιάζει smart μέσα σε χρόνο ρεκόρ αδιαφορώντας για τον κόσμο

 



Η ενεργοποίηση του συναγερμού έσωσε ένα smart που παραβιάστηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, πριν από λίγες ημέρες στη Βάρκιζα, από ένα Ρομά κακοποιό που αδιαφορούσε για τον κόσμο.

Ο συγκεκριμένος Ρομά «χτύπησε» μέρα-μεσημέρι, σε πολυσύχναστους δρόμο της Βάρκιζας μπροστά στην είσοδο καφετέριας που ήταν γεμάτη κόσμο.

Την περασμένη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στη Βάρκιζα και συγκεκριμένα στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης που βρίσκεται στη Λεωφ. Ποσειδώνος, στο ύψος της συμβολής της λεωφόρου με την οδό Λητούς, μέρος γεμάτο κόσμο αποφάσισε το θρασίμι Ρομά να κλέψει ένα smart.

Πρόκειται για μια απόπειρα κλοπής ενός smart, με το περιστατικό να δημοσιεύεται στην ομάδα “To Forum των 3Β” στο facebook, από συγγενικό πρόσωπο της ιδιοκτήτριας του αυτοκινήτου.

Στο βίντεο των 35 δευτερολέπτων βλέπουμε έναν Ρομά κακοποιό να πλησιάζει το smart και μέσα σε χρόνο ρεκόρ να παραβιάζει την κλειδαριά.

Στη συνέχεια εισέρχεται εντός του ΙΧ και επιχειρεί να ενεργοποιήσει τον κινητήρα του. Φρένο στη δράση του άνδρα έβαλε η ενεργοποίηση του συναγερμού, ο οποίος θα μπορούσε να προδώσει τον δράστη στον κόσμο που κυκλοφορούσε την συγκεκριμένη στιγμή, γιατί το πάρκινγκ εκτός των άλλων βρίσκεται και δίπλα στην πλάζ.

Μάλιστα ένα αμάξι πλησιάζει την ώρα που περνάει ένα πολίτης σταματάει νομίζοντας ότι ο Ρομά κακοποιός είναι ο ιδιοκτήτης του και θέλει να το πάρει να φύγει, ώστε να παρκάρει αυτός. Δέν τα καταφέρνει ο κακοποιός και το αυτοκίνητο φεύγει χωρίς να καταλάβει ότι έχει να κάνει με ένα κακοποιό.

Παρά την αποτροπή της κλοπής του ΙΧ, ο Ρομά κακοποιός προκάλεσε ζημιά ύψους 300 ευρώ στην κλειδαριά του οχήματος.

Στη δημοσίευση με το βίντεο το συγγενικό πρόσωπο της ιδιοκτήτριας του smart ζητάει στα μέλη της ομάδας να μοιραστούν μαζί του οποιαδήποτε πληροφορία γνωρίζουν για τον δράστη και η οποία θα μπορούσε να συνδράμει στον εντοπισμό του, αφού φαίνονται ξεκάθαρα τα χαρακτηριστικά του και είναι εύκολο η ΕΛ.ΑΣ. να τον βρεί και να τον συλλάβει.







Σταμάτησαν για έλεγχο αμάξι στο Καματερό που είχε μέσα 10 κιλά ναρκωτικά


 

Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πρωινές ώρες της 6-9-2024 στην περιοχή του Καματερού, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καματερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, 22χρονος αλλοδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, περιπολούντες αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καματερού έκριναν ύποπτο όχημα με οδηγό τον 22χρονο και το κάλεσαν σε έλεγχο.

Κατά τον έλεγχο εντός του οχήματος, επιμελώς κρυμμένη στον χώρο αποσκευών, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης -10- κιλών και -10- γραμμ. καθώς και το χρηματικό ποσό των -850- ευρώ.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Καματερού, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Κουκούλες και ναρκωτικά είχαν οι νεαροί κακοποιοί που χτύπησαν πατέρα με καρέκλα στην Τρίπολη

 


Οι πέντε νεαροί κακοποιοί που χτύπησαν με καρέκλα στο κεφάλι τον πατέρα μιας από τις κοπέλες με τις οποίες είχαν διαπληκτιστεί στην Τρίπολη, τα ξημερώματα της Κυριακής, αποκαλύφθηκε ότι αποτελούσαν οργανωμένη συμμορία με κουκούλες, μαχαίρια και ναρκωτικά.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι κακοποιοί άρχισαν να ενοχλούν μια παρέα κοριτσιών και, όταν η μια τηλεφώνησε στον 46χρονο αλλοδαπό πατέρα της που πήγε να την πάρει, τον χτύπησαν με την καρέκλα με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται στο Παναρκαδικό νοσοκομείο. 

Στον τόπο του περιστατικού, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν έναν ανήλικο 17χρονο αλλοδαπό κακοποιό και έναν 16χρονο ανήλικο Έλληνα κακοποιό, ενώ άλλοι δυο 19χρονοι αλλοδαποί κακοποιοί και ένας 19χρονος Έλληνας κακοποιός έπεσαν στα χέρια τους την Δευτέρα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του ενός 19χρονου αλλοδαπού, βρέθηκαν τέσσερα μαχαίρια, 30 ναρκωτικά χάπια και τρεις κουκούλες τύπου «full face» και πλέον η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει κατηγορίες για σύσταση συμμορίας, σωματική βλάβη, απειλή και παραβάσεις των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα, κατά περίπτωση σε βαθμό κακουργήματος.

Οι πέντε κακοποιοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, όπως και οι γονείς των ανηλίκων, ένας 54χρονος αλλοδαπός, ένας 49χρονος Έλληνας και 45χρονη Ελληνίδα, οι οποίοι συνελήφθησαν για παραμέληση της εποπτείας τους.



Ένα SUV περιπολικό LEXUS Hybrid 4X4 184 ίππων δωρεά στην ΕΛ.ΑΣ.

 



Ένα καινούριο περιπολικό SUV υβριδικής τεχνολογίας παρέδωσε ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη στην Ελληνική Αστυνομία για την αστυνόμευση στις γειτονιές του Δήμου

Ένα SUV περιπολικό LEXUS Hybrid 4X4 ικανό για κυκλοφορία εντός και εκτός δρόμου παρέδωσε σήμερα στην Ελληνική Αστυνομία και στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Δημήτρη Μάλλιο, ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Η τελετή παράδοσης – παραλαβής του οχήματος πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Το όχημα θα χρησιμοποιηθεί από το ΑΤ Πυλαίας για τις ανάγκες περιπολιών αποκλειστικά στα όρια του Δήμου, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση παραχώρησης του Δημοτικού Συμβουλίου.


«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί παραδίδουμε σήμερα στην Ελληνική Αστυνομία ένα ολοκαίνουριο όχημα τελευταίας τεχνολογίας SUV Lexus υβριδικό, για να ενισχύσουμε την προσπάθεια αστυνόμευσης στον Δήμο. Το περιπολικό μας είναι φιλικό στο περιβάλλον αλλά εχθρικό στο έγκλημα. Θέλουμε οι γειτονιές μας να είναι ασφαλείς και οι συμπολίτες μας να έχουν ποιότητα ζωής μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. Γι’ αυτό και ο μόνος όρος που βάλαμε στη δωρεά είναι το περιπολικό μας να κινείται αποκλειστικά στα όρια του Δήμου μας. Ταυτόχρονα η δωρεά μας είναι το δικό μας ‘‘ευχαριστώ’’ στους ένστολους αστυνομικούς αλλά και στην πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ, για τη μεγάλη και αποτελεσματική προσπάθεια που κάνουν για τη καταπολέμηση του εγκλήματος. Στον Δήμο μας αλλά και ευρύτερα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης το θετικό αποτύπωμα της προσπάθειας αυτής είναι περισσότερο από ορατό τους τελευταίους μήνες και το αναγνωρίζουν οι πολίτες, μάλιστα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η μείωση της εγκληματικότητας πλησιάζει το 70%, γεγονός εντυπωσιακό. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη γιατί έκανε πράξη ό,τι μας υποσχέθηκε και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά και γιατί παρακολουθεί ο ίδιος και συντονίζει τις προσπάθειες αστυνόμευσης. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, χάρη στις πρωτοβουλίες του και την παρουσία ειδικών μονάδων είναι εμφανής και αποτρεπτική για τους κακοποιούς η παρουσία αστυνομικών στις γειτονιές. Η δωρεά του περιπολικού από τον Δήμο μας στην ΕΛΑΣ είναι ταυτόχρονα μία καλή πρακτική την οποία θέλω να πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών τους που συνδέεται άρρηκτα με την ποιότητα ζωής τους. Όλοι μαζί, όταν συνεργαζόμαστε, μπορούμε να φέρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα και αυτό ωφελεί πρώτα από όλα τους συμπολίτες μας που θέλουμε να νοιώθουν ασφαλείς μέσα στα ίδια τους τα σπίτια» δήλωσε ο Δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Όταν ανέλαβα πριν από 8 μήνες την αρμοδιότητα του υπουργείου, με εντολή του Πρωθυπουργού, υποσχέθηκα στους δημάρχους και στον Περιφερειάρχη ότι θα ξεκινήσουμε μια προσπάθεια να καταστήσουμε τις πόλεις του πολεοδομικού συγκροτήματος ασφαλείς.»

Επιπλέον, τόνισε: «Η Θεσσαλονίκη, κάθε μέρα, όλο και περισσότερο, γίνεται μια πόλη θωρακισμένη από το έγκλημα. Και θα συνεχίσουμε να καταδιώκουμε τους εγκληματίες, τους κακοποιούς, έτσι ώστε η κοινωνία της Θεσσαλονίκης να αισθάνεται ότι ζει σε ένα καθεστώς κοινωνικής ειρήνης και ασφάλειας».

Στη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής, ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Γιώργος Παπαδόπουλος επέδωσαν τιμητική πλακέτα στον Δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, για τη διαρκή στήριξη του έργου της ΕΛΑΣ.





Το ΙΧ όχημα SUV LEXUS UX 250 Dynamic 2.0L Hybrid Electric (184h) 4X4 είναι επιβατικό όχημα ικανό για κυκλοφορία εντός και εκτός δρόμου (τύπου SUV) με μετάδοση κίνησης στους τέσσερις τροχούς και δυνατότητα επιλογής κίνησης από τον οδηγό στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς, κλειστού μεταλλικού αμαξώματος, με εξωτερικό χρωματισμό λευκό μεταλλικής υπόστρωσης, με ικανότητα κίνησης τόσο επί διαμορφωμένης επιφάνειας όσο και επί ανωμάλου ή λασπωμένου ή χιονισμένου εδάφους και ανάβασης σε ανωφέρεια κλίσης, με άνεση και ασφάλεια.


Πηγή



ΣΥΡΙΖΑ: Συνέδριο 1-3 Νοεμβρίου και εκλογή προέδρου στις 24 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου

 



Αρχικά, κατά την συνεδρίαση, ο Παύλος Πολάκης, που έχει δηλώσει υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η Θεοδώρα Τζάκρη εκ μέρους των «Κασσελίστας» πρότειναν εκλογή ηγεσίας με διαρκές συνέδριο στις 13 Οκτωβρίου, δηλαδή χωρίς εκλογή νέων συνέδρων αλλά με τους ίδιους του περασμένου Φεβρουαρίου, όπως και κάλπες για την νέα ηγεσία στις 3 Νοεμβρίου.

Από την πλευρά των «100», προτάθηκε να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο προσυνεδριακός και ακολούθως 7-10 Νοεμβρίου έκτακτο συνέδριο.

Στην επιχειρηματολογία τους τόνισαν ότι δεν πρέπει να επικρατήσουν fast track διαδικασίες, αντίθετα με τις γρήγορες ταχύτητες που φάνηκε να επιθυμεί η πλευρά Κασσελάκη, στέλοντας ένα πρώτο σήμα επιστροφής στην κούρσα για τον έκπτωτο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελικά, κατόπιν ψηφοφορίας με 18 ψήφους υπέρ και 3 κατά (κατά πληροφορίες καταψήφισαν οι Θεοδώρα Τζάκρη, Παύλος Πολακης και ΟλυμπίαΤελιγιορίδου) το τελικό οργανόγραμμα που αποφασίστηκε, είχε ως εξής:

-Διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου:

1-3 Νοεμβρίου

-Εκλογή νέου Προέδρου

Πρώτος γύρος 24 Νοεμβρίου και

Δεύτερος γύρος 1 Δεκεμβρίου





Μουσουλμάνα πολιτικός στην Ελβετία πυροβολούσε εικόνα της Παναγίας και του Χριστού και το δημοσίευσε στα social media

 


Οργή προκάλεσε στην Ελβετία μία δημοτική σύμβουλος της πόλης της Ζυρίχης μετά την απόφασή της να δημοσιεύσει φωτογραφίες από τη στιγμή που πυροβολεί μία εικόνα της Παναγίας με το Θείο βρέφος και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Η 32χρονη Σανίγια Αμέτι (Sanija Ameti) η οποία γεννήθηκε σε οικογένεια μουσουλμάνων και ανήκει στο κόμμα των Πρασίνων-Φιλελευθέρων, πυροβόλησε την εικόνα με αθλητικό πιστόλι, προκαλώντας αντιδράσεις για τα σημάδια από σφαίρες στα πρόσωπα της Παναγίας και του Ιησού.



Μετά τις προκλητικές της ενέργειες, και τις γρήγορες προσπάθειές της να αποσύρει την ανάρτηση λέγοντας συγγνώμη, οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν, ενώ το κόμμα της ξεκίνησε διαδικασία αποπομπής και η Farner Group, η εταιρεία που εργαζόταν, τερμάτισε τη συνεργασία μαζί της.

«Κατά την άποψη της ηγεσίας του κόμματος, η συνέχιση της συμμετοχής της Sanija Ameti στους Πράσινους Φιλελεύθερους θα έβλαπτε τη φήμη των Πράσινων Φιλελευθέρων. Προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω ζημία, το κόμμα ζητά να κινηθεί άμεσα η διαδικασία διαγραφής», ανακοίνωσε το κόμμα των Πρασίνων.

Η Αμέτι ζήτησε συγγνώμη μέσω των social media, λέγοντας δήθεν ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει την θρησκευτική σημασία της εικόνας και ότι ήταν απλώς ένα κατάλληλο μέγεθος για στόχο κατά τη διάρκεια της εξάσκησής της με το πιστόλι.

«Ζητώ συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώθηκαν από την ανάρτησή μου. Τη διέγραψα αμέσως μόλις συνειδητοποίησα το θρησκευτικό περιεχόμενο. Δεν το σκέφτηκα καθόλου. Λυπάμαι απίστευτα» γράφει στην ανάρτησή της.



Η δημοτική σύμβουλος δημοσίευσε μάλιστα και φωτογραφία από την αφίσα που απεικονίζει την Παναγία και το Θείο Βρέφος με τα σημάδια από τις σφαίρες

Ωστόσο, η πράξη αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ειδικά από τους καθολικούς κύκλους, που την κατηγόρησαν για προσβολή θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Η εικόνα ήταν αφίσα που αφορούσε σε δημοπρασία του εν λόγω πίνακα της Παναγίας με το Θείο Βρέφος που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα.

Η δημοτική σύμβουλος της Ζυρίχης, Σανίγια Αμέτι, ζήτησε συγγνώμη και αστυνομική προστασία μετά τη δημοσίευση εικόνων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου πυροβόλησε μια αφίσα δημοπρασίας που απεικόνιζε την Παναγία με το παιδί, του 14ου αιώνα.

Η Παναγία και το Θείο Βρέφος υπό το βλέμμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ από τον Tommaso de Mazza, χρονολογείται στο 1375

Παρά τη διαγραφή των αναρτήσεων, οι εικόνες συνέχισαν να κυκλοφορούν στα ελβετικά μέσα ενημέρωσης, με αρκετούς να καταδικάζουν την πράξη της.



Η Καθολική Εκκλησία της Ελβετίας καταδίκασε τη συμπεριφορά της, χαρακτηρίζοντας τη θρησκευτική προσβολή ως «σοβαρή», ενώ η Αμέτι αποκάλυψε ότι η ίδια και η οικογένειά της έχουν τεθεί υπό αστυνομική προστασία λόγω απειλών που δέχτηκαν και δικαιολογημένα.

Εν μέσω επικρίσεων, παραιτήθηκε από την ηγεσία των Φιλελευθέρων Πρασίνων στη Ζυρίχη.

Η Sanija Ameti γεννήθηκε το 1992 στη Βοσνία σε μια μουσουλμανική οικογένεια- τώρα περιγράφει τον εαυτό της ως αγνωστικιστή. Ο πατέρας της ήταν καθηγητής βιολογίας και πολιτικός στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Πήγε στην Ελβετία με τους γονείς της ως πρόσφυγας το 1995. Η Ameti τοποθετήθηκε στη συνέχεια στο κέντρο ασύλου στο Adliswil. Αφού αποφοίτησε από το Καντονικό Σχολείο της Ζυρίχης Oerlikon το 2011, η Ameti σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης μέχρι το 2018 και έκτοτε γράφει τη διατριβή της για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης.



Κοινή πρωτοβουλία Ελλάδας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας για τις τιμές της ενέργειας

 



Σκοπός της πρωτοβουλίας των Υπουργών Ενέργειας των τριών χωρών είναι η δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού παρέμβασης, κάθε φορά που θα καταγράφονται ακραίες τιμές, που οφείλονται στην αποκοπή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή, ενεργειακή αγορά.

Για το ζήτημα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνέντευξή του, ανέφερε:
 
Συμβαίνει το εξής παράδοξο: Δεν επαρκούν οι διασυνδέσεις, ώστε να μεταφέρεται ρεύμα από την Κεντρική Ευρωπαϊκή αγορά στην Νοτιοανατολική. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε ακραίες τιμές κάποιες ημέρες, οι οποίες δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές και είναι προβληματική -στην ειδική αυτή περίπτωση- και η λειτουργία του λεγόμενου target model.

Ενώ το πρόβλημα είναι ότι δημιουργείται ένα “ενεργειακό νησί” στην περιοχή -δηλαδή δεν υπάρχουν αρκετές διασυνδέσεις, το “σήμα” της αγοράς είναι να παίρνουν πιο πολλά χρήματα οι παραγωγοί. Δεν έχει νόημα να δίνουμε χρήματα στους παραγωγούς, όταν χρειάζονται επενδύσεις διασυνδέσεων (καλώδια) που θα έπρεπε να κάνουν οι διαχειριστές των δικτύων. Πόσο μάλλον όταν οι διαχειριστές παίρνουν τα λεφτά των επενδύσεων από τους ίδιους τους καταναλωτές. Αυτό είναι ένα θεμελιώδες επιχείρημα. Και έχουμε μία καλή αιτιολόγηση, για να επιδιώξουμε μία μόνιμη λύση, ένα σωστό εργαλείο, σε αυτά τα ενδημικά φαινόμενα. Ασχέτως από αυτή την πρωτοβουλία, η κυβέρνηση όποτε χρειάζεται παρεμβαίνει και αυτό το έχουμε αποδείξει, επανειλημμένως, κατά το παρελθόν.



Τι ισχύει ειδικά με τις αυξήσεις αποδοχών για τους ένστολους

 



Από την εξειδίκευση των μέτρων που έγινε από το οικονομικό επιτελείο προκύπτει ότι οι ένστολοι θα λάβουν τις ακόλουθες αυξήσεις:

  • Πρώτον, θα λάβουν τον Απρίλιο την οριζόντια αύξηση που αποφασίσθηκε για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους αναλόγως των αυξήσεων του κατώτατου μισθού του ιδιωτικού τομέα.  Όλοι οι ένστολοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι θα λάβουν σταδιακά έως το 2027 οριζόντια αύξηση ύψους 100 ευρώ, με πρώτη ενίσχυση τον προσεχή Απρίλιο. 
  • Δεύτερον, από τον Ιανουάριο αυξάνονται κατά 0,5% οι καθαρές αποδοχές και των ένστολων λόγω της ισόποσης μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών.
  • Τρίτον, αυξάνεται από 1/1/2025 η αποζημίωση για τη νυχτερινή απασχόληση του ένστολου προσωπικού (αστυνομία, πυροσβεστικό σώμα, λιμενικό, ένοπλες δυνάμεις) κατά 20%. Η ωριαία αποζημίωση θα ανέλθει από τα 2,77 στα 3,33 ευρώ ανά ώρα. Σημειώνεται ότι οι ώρες νυχτερινής απασχόλησης διαφέρουν ανά υπηρεσία (εν γένει κυμαίνονται από 10 έως 64 ώρες). Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για αστυνομικό με 64 ώρες νυχτερινής απασχόλησης η εν λόγω αύξηση αντιστοιχεί σε 36 ευρώ μικτά ή 22 ευρώ καθαρά μηνιαίως.

Σημειώνεται ότι οι ένστολοι έχουν ήδη λάβει:

  • Την αύξηση που πήραν όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι από 01.01.2024
  • ⁠Όσοι έχουν παιδιά την αντίστοιχη παραπάνω αύξηση
  • Οι κατέχοντες θέσεις ευθύνης 30% αύξηση θέσεων ευθύνης
  • ⁠15 ευρώ επιπλέον για το επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών

Σχετικά με αντιδράσεις που υπάρχουν από συνδικαλιστές αστυνομικούς επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ σημείωσε ότι: “Δεν είναι αυτό το οποίο ενδεχομένως κάποιοι προσδοκούσαν, αλλά είναι μια αρχή. Ας κρατήσουμε αυτό.”



Με 12 αυξήσεις αποδοχών και 12 μειώσεις φόρων η εξειδίκευση των σχετικών πρωτοβουλιών που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

 



Σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ το συνολικό όφελος για τους πολίτες και  συγκεκριμένα, 900 εκατ. για μειώσεις φόρων και 550 εκατ. ευρώ για αυξήσεις αποδοχών. Ειδικότερα οι παρεμβάσεις ενίσχυσης του διαθέσιμου εισοδήματος για το 2025 αναλύονται ως εξής:

Α. Αύξηση αποδοχών

  1. Αύξηση συντάξεων με βάση τον πληθωρισμό και το ΑΕΠ. Η αύξηση εκτιμάται από 2,2% έως 2,5% με εκτιμώμενο κόστος περί τα 400 εκατ. ευρώ.
  2. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ευρώ σε συνταξιούχους με προσωπική διαφορά. Τον Δεκέμβριο θα καταβληθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση έως 200 ευρώ σε 670.000 περίπου συνταξιούχους με συντάξεις έως 1.600 ευρώ, που έχουν προσωπική διαφορά (άνω των 10 ευρώ).
  3. Οριζόντια αύξηση των μισθών στο Δημόσιο ώστε ο εισαγωγικός να μην υπολείπεται του επιπέδου του κατώτατου μισθού. Το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, θα προσδιορίσει την αύξηση των μισθών στο Δημόσιο που θα εφαρμοστεί από 1ης Απριλίου 2025.
  • Ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα ανέρχεται σήμερα σε 830 ευρώ και στόχος είναι να ανέλθει σε 950 ευρώ τον Απρίλιο του 2027, που σημαίνει ότι η μέση ετήσια αύξηση με βάση το στόχο για 950 ευρώ το 2027, ανέρχεται σε περίπου 40 ευρώ.
  • Ο εισαγωγικός μισθός στο Δημόσιο, σήμερα ανέρχεται στα 850 ευρώ. Προκειμένου να μην υπολείπεται του νέου κατώτατου μισθού, θα ακολουθήσουν αναλογικές οριζόντιες αυξήσεις στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων (όπως έγινε και με τα 70 ευρώ το 2024). Έτσι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα λάβουν σταδιακά έως το 2027 οριζόντια αύξηση ύψους 100 ευρώ μικτά συνολικά, ώστε ο εισαγωγικός να ανέλθει στα 950 ευρώ.
  1. Διεύρυνση του επιδόματος επίτευξης στόχων, με κόστος 40 εκατ. ευρώ.
  2. Αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος για τα Περιφερειακά Πανεπιστήμια από τα 1.500 στα 2.000 ευρώ ετησίως και 2.500 σε περίπτωση συγκατοίκησης, από το τρέχον σχολικό έτος.
  3. Αύξηση κατά 20% της αποζημίωσης των νυχτερινών των ένστολων (αστυνομία, πυροσβεστικό σώμα, λιμενικό, ένοπλες δυνάμεις) από 1/1/2025.
  4. Κίνητρο προσέλκυσης ιατρών σε προβληματικές και άγονες περιοχές. Θεσπίζεται από τον Σεπτέμβριο του 2024 αυξημένο κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής των ιατρών του ΕΣΥ σε προβληματικές και άγονες περιοχές ύψους 200 έως και 600 ευρώ μηνιαίως ανάλογα με την ειδικότητα και την περιοχή. Σήμερα αφορά περίπου 3.300 ιατρούς του ΕΣΥ, με στόχο αυτός ο αριθμός να αυξηθεί. Το  ετήσιο δημοσιονομικό κόστος ανέρχεται σε περίπου 16 εκατ. ευρώ.
  5. Μία επιπλέον δόση στους δικαιούχους επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ.
  6. Ενίσχυση 200 ευρώ για δικαιούχους επιδομάτων αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ. Πρόκειται για περίπου 37.000 δικαιούχους του εξω-ιδρυματικού επιδόματος και λοιπών επιδομάτων αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ. Το κόστος είναι 7 εκατ. ευρώ.
  7. Ενίσχυση 200 ευρώ για δικαιούχους επιδόματος ΑΜΕΑ ΟΠΕΚΑ. Αφορά περίπου 185.000 άτομα και το κόστος εκτιμάται σε 37 εκατ.
  8. Ενίσχυση 200 ευρώ για τους ανασφάλιστους υπερήλικες. Οι δικαιούχοι του επιδόματος του ΟΠΕΚΑ (περίπου 35.000) θα λάβουν ενίσχυση 200 ευρώ. Το κόστος εκτιμάται σε 7 εκατ. ευρώ.
  9. Επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος στους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το ύψος του επιδόματος ανέρχεται για μονοπρόσωπα νοικοκυριά σε 216 ευρώ το μήνα, για κάθε επιπλέον ενήλικα του νοικοκυριού προσαυξάνεται κατά 108 ευρώ το μήνα και για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος του νοικοκυριού κατά 54 ευρώ το μήνα. Συνεπώς ένα ζευγάρι με 2 τέκνα που λάμβανε επίδομα 432 ευρώ, θα λάβει επιπλέον 216 ευρώ έκτακτο επίδομα, δηλαδή συνολικά 648 ευρώ.

Β. Μειώσεις φόρων-εισφορών

  1. Μείωση 1% των ασφαλιστικών εισφορών από 1/1/2025,  εκ των οποίων 0,5% από τις εισφορές εργαζομένων και 0,5% από τις εργοδοτικές εισφορές κλάδου υγείας, με καθαρό κόστος 440 εκατ. ευρώ. Η σωρευτική μείωση των εισφορών από το 2019 θα ανέρχεται σε 5,4 ποσοστιαίες μονάδες (από 40,56% σε 35,16%), με αποτέλεσμα οι ασφαλιστικές εισφορές στη χώρα μας να φθάσουν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Σημειώνεται ότι οι ασφαλιστικές εισφορές θα μειωθούν επιπλέον 0,5% το 2027 έτσι ώστε η σωρευτική μείωση να ανέλθει σε 5,9 ποσοστιαίες μονάδες.
  2. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, με ετήσιο όφελος 325 ευρώ.

Ελάχιστο ποσό καθαρού εισοδήματος.  Σημειακές αλλαγές για το φορολογικό έτος 2024 (δηλώσεις 2025). Αναλυτικά:

  • H μείωση κατά 50% του ελάχιστου ποσού καθαρού εισοδήματος που ισχύει σήμερα για οικισμούς με έως 500 κατοίκους (καταλαμβάνει σήμερα το 11,4% του πληθυσμού), θα ισχύσει και για οικισμούς που ανήκουν σε δημοτικές κοινότητες με πληθυσμό έως 1500 κατοίκους. Έτσι η μείωση θα καταλαμβάνει το 18% του πληθυσμού.
  • Το κριτήριο του μέγιστου μισθού εργαζομένου ως βάση σύγκρισης μεταφέρεται στο τέλος, ως πεδίο σύγκρισης μετά την προσμέτρηση των λοιπών κριτηρίων (σήμερα επιπλέον του μέγιστου μισθού εργαζομένου προστίθεται ο τζίρος και ποσοστό του μισθολογικού κόστουςΣημειώνεται ότι αναπροσαρμόζεται προς τα άνω ο μέσος τζίρος του ΚΑΔ (και άρα μειώνεται το ποσό επιβολής επί του τζίρου), με βάση τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2023.
  1. Μονιμοποίηση της επιστροφής του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο με την εφαρμογή μηδενικού συντελεστή από το 2025, όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση. Το μέτρο περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την κατάργηση του χαρτοσήμου που έχει κατατεθεί στη Βουλή.
  2. Απαλλαγή φόρου εισοδήματος για κενά ακίνητα που θα ενοικιαστούν.
  3. Απαλλαγή από ΦΠΑ για νέα κτίρια (επέκταση το 2025). Η αναστολή ΦΠΑ στις νέες οικοδομές παρατείνεται τα 5 τελευταία έτη με δημοσιονομικό κόστος: 20 εκατ. ευρώ κατ’ έτος.
  4. Κατάργηση τέλους σταθερής τηλεφωνίας (5%) για συνδέσεις με οπτική ίνα (≥100 mbps). Το δημοσιονομικό κόστος εκτιμάται σε 24 εκατ. ευρώ ετησίως.
  5. Απαλλαγή από το φόρο ασφαλίστρου (15%) συμβολαίων υγείας για παιδιά έως 18 ετών.  Το δημοσιονομικό κόστος εκτιμάται σε 17 εκατ. ευρώ ετησίως.
  6. Φοροαπαλλαγή οικειοθελών παροχών επιχειρήσεων υπέρ νέων γονέων. Δεν υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, οικειοθελείς χρηματικές παροχές του εργοδότη οι οποίες παρέχονται σε νέο γονέα για το χρονικό διάστημα έως δώδεκα μήνες από την απόκτηση τέκνου, μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ ετησίως προσαυξανόμενο κατά επιπλέον 5.000 για κάθε εξαρτώμενο τέκνο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην υπάρχει μείωση αποδοχών του νέου γονέα κατά τους μήνες που έλαβε την παροχή καθώς και για τους αμέσως προηγούμενους και επόμενους έξι μήνες, σε σχέση με τις αποδοχές του τελευταίου μηνός πριν την παροχή. Επιπλέον θεσπίζεται φοροαπαλλαγή των voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς που παρέχουν οι επιχειρήσεις σε εργαζομένους τους.
  7. Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 20% για κατοικίες που ασφαλίζονται για φυσικές καταστροφές
    Διπλασιάζεται η μείωση του ΕΝΦΙΑ για κατοικίες, με φορολογητέα αξία έως 500.000 ευρώ, που ασφαλίζονται για φυσικές καταστροφές από 10% σε 20% (αφορά και τον ΕΝΦΙΑ που θα βεβαιωθεί το 2025 για τους μήνες που κάποιος είναι ασφαλισμένος το 2024 αναλογικά).
    Οι κατοικίες με φορολογητέα αξία άνω των 500.000 ευρώ συνεχίζουν να έχουν έκπτωση 10% και θα πρέπει έως 1/6/2025 να έχουν ασφαλιστεί για φυσικές καταστροφές (πλημμύρα, πυρκαγιά, σεισμό). Σε περίπτωση φυσικής καταστροφής μετά την 01/06 δεν θα αποζημιώνονται.
  8. Αυτοτελής φορολόγηση εφημεριών ιατρών ΕΣΥ με συντελεστή 22%. Το μηναίο καθαρό όφελος μεσοσταθμικά για τους ιατρούς υπολογίζεται σε 150 ευρώ και σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάει τα 200. Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιανουάριο του 2024 αυξήθηκε η αποζημίωση εφημεριών των ιατρών του ΕΣΥ κατά 20%.
  9. Κίνητρα συγχωνεύσεων και εξαγορών. Το σχετικό σχέδιο νόμου παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Υπουργικό Συμβούλιο και πρόκειται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.
  10. Μείωση φόρων χαρτοσήμου σε μια σειρά από συναλλαγές. Το σχετικό νομοσχέδιο έχει κατατεθεί στη Βουλή.


Η Τέιλορ Σουίφτ ανακοίνωσε ότι στηρίζει Χάρις αμέσως μετά τη λήξη του ντιμπέιτ με τον Τραμπ

 



Τη στήριξή της στην Κάμαλα Χάρις ανακοίνωσε η Τέιλορ Σουίφτ αμέσως μετά τη λήξη του ντιμπέιτ της υποψηφίου των Δημοκρατικών με τον Ντόναλντ Τραμπ ενόψει των εκλογών στις ΗΠΑ.

«Θα ρίξω την ψήφο μου στην Κάμαλα Χάρις και τον Τιμ Γουολς στις εκλογές του 2024» έγραψε η Σουίφτ στην ανάρτησή της στο Instagram προς τους 283 εκατομμύρια followers της.

Η τραγουδίστρια, η οποία κατά ορισμένους αναλυτές μπορεί και να αποτελέσει κρίσιμο παράγοντα για το αποτέλεσμα των εκλογών χάρη στη δημοφιλία της, υπέγραψε την ανάρτησή της με τις λέξεις «Άτεκνη ιδιοκτήτρια γάτας» (Childless Cat Lady στο πρωτότυπο) απαντώντας έτσι εμμέσως σε όσα έχει υποστηρίξει ο αντιπρόεδρος του Τραμπ, JD Βανς.

Η ανάρτηση της Τέιλορ Σουίφτ

Όπως πολλοί από εσάς, παρακολούθησα το ντιμπέιτ απόψε. Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε την έρευνά σας σχετικά με τα θέματα που συζητώνται και τις θέσεις των δύο υποψηφίων υποψήφιοι για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Ως ψηφοφόρος, φροντίζω να παρακολουθώ και να διαβάζω ό,τι μπορώ σχετικά με τις προτεινόμενες πολιτικές και τα σχέδιά τους για αυτή τη χώρα.

Πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι μια εικόνα τεχνητής νοημοσύνης μου που παρουσιαζόταν να στηρίζει ψευδώς την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ αναρτήθηκε στον ιστότοπό του. Πραγματικά μου ξύπνησε τους φόβους μου γύρω από την Τενχητή Νοημοσύνη και τους κινδύνους της παραπληροφόρησης. Μετά από αυτό έφτασα στο συμπέρασμα ότι πρέπει να είμαι πολύ ξεκάθαρη σχετικά με τις σκέψεις μου για αυτές τις εκλογές ως ψηφοφόρος. Ο απλούστερος τρόπος για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης είναι η αλήθεια.

Θα ψηφίσω την Κάμαλα Χάρις και τον Τιμ Γουολς στις προεδρικές εκλογές του 2024. Ψηφίζω την @kamalaharris επειδή αγωνίζεται για τα δικαιώματα και τους σκοπούς που πιστεύω ότι χρειάζονται έναν πολεμιστή για να τους υπερασπιστεί. Νομίζω ότι είναι μια σταθερή, χαρισματική ηγέτης και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα σε αυτή τη χώρα αν μας οδηγεί η σύνεση και όχι το χάος. Εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ από την επιλογή του συνυποψηφίου της @timwalz, ο οποίος υπερασπίζεται εδώ και δεκαετίες τα δικαιώματα των LGBTQ+, την εξωσωματική γονιμοποίηση και το δικαίωμα της γυναίκας στο σώμα της.

Έκανα την έρευνά μου και έκανα την επιλογή μου. Η έρευνά σας είναι δική σας και η επιλογή είναι δική σας. Θέλω επίσης να πω, ειδικά στους ψηφοφόρους που ψηφίζουν για πρώτη φορά: Να θυμάστε ότι για να ψηφίσετε, πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι! Θεωρώ επίσης ότι είναι πολύ πιο εύκολο να ψηφίζετε νωρίς.

Με αγάπη και ελπίδα,

Taylor Swift

Childless Cat Lady





Εκλογές ΗΠΑ 2024: Χάρις «Είσαι δικτάτορας, καθαρίσαμε το χάος σου» Τράμπ «είσαι μαρξίστρια, έφαγα σφαίρα εξαιτίας σας»

 



Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο πρώτο μεταξύ τους debate, ενόψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών, χωρίς κοινό και χωρίς σημειώσεις.

Tο debate αποτέλεσε ευκαιρία για την Κάμαλα Χάρις να αναπτύξει μεγαλύτερη δυναμική έναντι του χαοτικού λόγου του Ντόναλντ Τραμπ και να ανέβει στις δημοσκοπήσεις, και να κεδρίσει η ίδια την τηλεμαχία.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν την Κάμαλα Χάρις να έχει προβάδισμα μία έως δύο μονάδες έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

Η πρώτη ερώτηση είχε να κάνει με την αμερικάνικη οικονομία. Η Κάμαλα Χάρις πήρε πρώτη τον λόγο και υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κυβέρνησης Μπάιντεν,. Από τη πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ επέμεινε πως η οικονομικά δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση.

Η Κάμαλα Χάρις τόνισε πως αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη λύση για τη μεσαία και εργατική τάξη. Επεσήμανε την ανάγκη στήριξης των νέων οικογενειών με μια γενναία μείωση φόρων της τάξεως των 6.000 ευρώ, τη μεγαλύτερη που θα γίνει εδώ και καιρό.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Τραμπ ότι θα παράσχει φορολογική μείωση για «δισεκατομμυριούχους και μεγάλες εταιρείες» και θα προκαλέσει «πλήγμα 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων».

Ο Τραμπ κατηγόρησε την Κάμαλα Χάρις ότι «αντέγραψε το σχέδιο του Μπάιντεν» για την οικονομία και τη χαρακτήρισε «μαρξίστρια». «Είναι μαρξίστρια, όλοι το γνωρίζουν αυτό, ο πατέρας της είναι μαρξιστής καθηγητής οικονομικών. Την δίδαξε καλά», είπε, ενώ εκείνη γελούσε στο άκουσμα των σχολίων.

Ο Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην αντίπαλό του, κατηγορώντας τη για «ρεκόρ πληθωρισμού». «Όταν ήμουν εγώ πρόεδρος, εξασφάλισα δισεκατομμύρια δολάρια από την Κίνα», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «έχουμε τον χειρότερο πληθωρισμό στην ιστορία του έθνους μας».

Η Χάρις αναφέρθηκε στα σχέδιά της για την οικοδόμηση μιας «οικονομίας ευκαιριών», συμπεριλαμβανομένων των προτάσεών της να κάνει τη στέγαση πιο προσιτή και να επεκτείνει την πίστωση φόρου για τα παιδιά. Επιτέθηκε επίσης στις προτάσεις του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, όπως η παροχή φορολογικών περικοπών σε εταιρείες και υποστήριξε ότι θα έβλαπταν τις αμερικανικές οικογένειες της μεσαίας τάξης.

Η Χάρις επέκρινε τον Τραμπ για τη συμμετοχή του στο Project 2025, ένα βιβλίο 922 σελίδων με αμφιλεγόμενες πολιτικές προτάσεις που προορίζονται να καθοδηγήσουν την επόμενη συντηρητική κυβέρνηση.

Ο Τραμπ αρνήθηκε για μια ακόμη φορά ότι γνωρίζει για το Project 2025, παρά το γεγονός ότι συντάχθηκε από τουλάχιστον δύο δωδεκάδες μέλη της κυβέρνησής του και συμμάχους του.

Η επόμενη ερώτηση έχει να κάνει με το θέμα των αμβλώσεων που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των δύο υποψηφίων.

Η Κάμαλα Χάρις κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ για «ψέματα» για το ζήτημα των αμβλώσεων, δηλώνοντας ότι η πολιτική του «προσβάλλει τις γυναίκες των ΗΠΑ».

Ο Τραμπ είπε πώς ορισμένες πολιτείες επιτρέπουν τις αμβλώσεις στους εννέα μήνες και ότι τα μωρά έχουν «εκτελεσθεί» σύμφωνα με ορισμένους νόμους του κράτους.

Η συντονίστρια του ABC επισήμανε στους τηλεθεατές ότι «δεν υπάρχει κράτος σε αυτή τη χώρα όπου είναι νόμιμο να σκοτώνεις ένα μωρό αφού γεννηθεί».

Ο Τραμπ είπε πως ο Τιμ Γουόλτς είναι μια «πραγματικά φρικτή επιλογή» για την Αμερική ως δυνητικός αντιπρόεδρος, σε τοποθέτηση εκτός θέματος.

Η Χάρις υπερασπίστηκε την ανάγκη για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών και είπε ότι τα σχόλιά του Τραμπ για τις αμβλώσεις είναι «ένα μάτσο ψέματα».

«Η κυβέρνηση και ο Ντόναλντ Τραμπ σίγουρα δεν πρέπει να λένε σε μια γυναίκα τι να κάνει με το σώμα της», είπε.

Για παράδειγμα, «μια 12 ή 13χρονη επιζήσασα από αιμομιξία που αναγκάζεται να ολοκληρώσει την εγκυμοσύνη... δεν το θέλουν αυτό», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα υπέγραφε μια εθνική απαγόρευση των αμβλώσεων. Μάλιστα, αντιδρώντας στον ισχυρισμό της Χάρις δήλωσε ότι δεν θα προωθούσε μια εθνική απαγόρευση των αμβλώσεων.

«Να το πάλι, είναι ψέμα. Δεν θα υπογράψω απαγόρευση και δεν υπάρχει λόγος να υπογράψω απαγόρευση, διότι πήραμε αυτό που όλοι ήθελαν» – αναφερόμενος στην ανατροπή της απόφασης Roe v. Wade από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο κ. Τραμπ τόνισε πως η εξουσία πρέπει να παραμείνει στα κράτη, με την Χάρις να χαρακτηρίζει την στάση του αντιπάλου της «προσβλητική για τις γυναίκες της Αμερικής».

Από την πλευρά της η Χάρις σημείωσε πως οΤραμπ είναι «περίγελος» των ξένων ηγετών. Η Η Δημοκρατική υποψήφια πρόεδρος Κάμαλα Χάρις πρόσαψε στον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της πως «χειραγωγείται» από «δικτάτορες». «Έχω γυρίσει τον κόσμο ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κι οι ηγέτες του κόσμου όλου περιγελούν τον Ντόναλντ Τραμπ», διαβεβαίωσε η κυρία Χάρις, επιμένοντας πως είναι «διαβόητο» το ότι «δικτάτορες και αυταρχικοί ηγέτες εύχονται να γίνετε ξανά πρόεδρος διότι γνωρίζουν πολύ καλά πως μπορούν να σας χειραγωγήσουν κολακεύοντάς σας και κάνοντάς σας χάρες».

Η Χάρις είπε ότι «το κοινό αποχωρεί από τις συγκεντρώσεις του Τραμπ» για να της απαντήσει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών πως «στις δικές της συγκεντρώσεις δεν πάει καθόλου κόσμος».

Η τρίτη θεματική ενότητα στην οποία αντιπαρατέθηκαν Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ ήταν η μεταναστευτική πολιτική.

Ο Τραμπ επέμεινε ότι οι μετανάστες καταλαμβάνουν τις πόλεις και τα κτίρια και πως «μπαίνουν βίαια». «Αυτό που κάναμε είναι να καθαρίσουμε το χάος του Ντόναλντ Τραμπ», είπε η Χάρις.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν απέφυγε τις εξωφρενικές τοποθετήσεις. Κατηγόρησε τους μετανάστες πως... τρώνε γάτες και σκύλους σε πόλη της πολιτείας Οχάιο (βορειοανατολικά).

«Στο Σπρίνγκφιλντ, τρώνε σκύλους, οι άνθρωποι που ήρθαν» (σ.σ. οι μετανάστες), «τρώνε γάτες. Τρώνε κατοικίδια συντροφιάς των κατοίκων. Αυτό συμβαίνει στη χώρα μας και είναι ντροπή», υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, αναπαράγοντας φήμη για αϊτινούς μετανάστες που έχει επίσης διαδοθεί κι από άλλους Ρεπουμπλικάνους, παρά τις διαψεύσεις της από μέρους των τοπικών αρχών.

Ο Ρεπουμπλικανός επανέλαβε απαξιωτικούς ισχυρισμούς για τους μετανάστες, χαρακτηρίζοντάς τους «κανίβαλους που βλάπτουν τα ζώα» ενώ η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τον χαρακτήρισε «ακραίο».

«Αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι φεύγουν από τις συγκεντρώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, έχουν κουραστεί από τόσα fake news που αναπαράγει ξανά και ξανά», είπε η Χάρις, με τον Τραμπ να απαντά «εσύ τους πληρώνεις τους δικούς σου για να έρχονται στις συγκεντρώσεις σου».

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν απάντησε σχετικά με την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο

«Τι γίνεται με όλους τους ανθρώπους που εισρέουν στη χώρα μας και σκοτώνουν ανθρώπους;», είπε, στρέφοντας ξανά το θέμα στη μετανάστευση.

Χαρακτήρισε την Καμάλα Χάρις ως «τσάρο των συνόρων, έναν όρο που οι Δημοκρατικοί έχουν επιπλήξει. «Δεν θέλει να την αποκαλούν τσάρο των συνόρων, επειδή ντρέπεται για το φαινόμενο των συνόρων», είπε.

Για τις ταραχές στο Καπιτώλιο, η κ. Χάρις είπε πως εκείνη την εποχή ήταν υπηρεσιακή γερουσιαστής. «Εκείνη την ημέρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποκίνησε έναν βίαιο όχλο να επιτεθεί στο Καπιτώλιο του έθνους μας, να βεβηλώσει το Καπιτώλιο του έθνους μας», τόνισε η Χάρις.

Είπε ότι 140 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης και κάποιοι σκοτώθηκαν.

«Καταλαβαίνετε, ο πρώην πρόεδρος έχει παραπεμφθεί σε δίκη και έχει παραπεμφθεί σε δίκη για αυτόν ακριβώς τον λόγο», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ προέτρεψε τους ψηφοφόρους ότι είναι «καιρός να γυρίσουμε σελίδα και να χαράξουμε πορεία για το μέλλον, ας μην γυρίσουμε πίσω».

Η Καμάλα Χάρις υποστήριξε το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί το έδαφός του αλλά πρόσθεσε πως «πάρα πολλοί αθώοι Παλαιστίνιοι» έχουν χάσει τη ζωή τους.

«Πρέπει να υπάρξει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και να απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατούνται από τη Χαμάς», είπε η κα Χάρις.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε νυχθημερόν για να εργαστούμε γι' αυτό», πρόσθεσε.

Από τη πλευρά του ο Ντοναλντ Τραμπ τόνισε ότι «η Χάρις μισεί το Ισραήλ».

Ο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε ότι ο πόλεμος στη Γάζα «δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ» αν ήταν πρόεδρος αλλά ούτε και ο πόλεμος στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι γνωρίζει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν «πολύ καλά».

«Η Χάρις είναι άθλια διαπραγματευτής. Την έστειλαν να μεσολαβήσει σε συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι για αποφυγή του πολέμου και 3 μέρες αργότερα η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία», είπε ο Τραμπ. Άμεση ήταν η αντίδραση της Αμερικανίδας αντιπροέδρου, η οποία διέψευσε κατηγορηματικά ότι συνάντησε ποτέ τον Ρώσο πρόεδρο.

Στη συνέχεια ο Τραμπ είπε ξανά ότι η κ. Χάρις «ξαφνικά μισεί το Ισραήλ» και πως «αν είναι πρόεδρος, πιστεύω ότι το Ισραήλ δεν θα υπάρχει μέσα σε δύο χρόνια από τώρα και είμαι αρκετά καλός στις προβλέψεις».

Χάρις: «Ο Τραμπ θέλει να γίνει δικτάτορας, αντάλλαξε ερωτικές επιστολές με τον Κιμ Γιονγκ ΟυΝ»

Η κ. Χάρις επισήμανε ότι υποστηρίζει το Ισραήλ για «ολόκληρη την καριέρα της» και ότι ο κ. Τραμπ «θαυμάζει τους δικτάτορες» και πως θέλει να «γίνει δικτάτορας μια μέρα».

«Ο Τραμπ είπε όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία ότι ήταν πανέξυπνη κίνηση», πρόσθεσε. «Είναι γνωστό ότι αντάλλαξε ερωτικές επιστολές με τον Κιμ Γιονγκ Ουν και είναι απολύτως γνωστό ότι αυτοί οι δικτάτορες και οι αυτοκράτορες επιθυμούν να γίνει ξανά πρόεδρος, επειδή είναι τόσο σαφές ότι μπορούν να τον χειραγωγήσουν με κολακείες και χάρες», συμπλήρωσε η Κάμαλα Χάρις.

Στην ερώτηση για το πώς ακριβώς θα υλοποιήσει την υπόσχεσή του να τερματίσει τον πόλεμο εντός 24 ωρών από την ανάληψη των καθηκόντων του και αν θέλει η Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμο, ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε: «Θέλω να σταματήσει ο πόλεμος. Η Κάμαλα Χάρις και ο Τζο Μπάιντεν δεν έχουν κάνει τίποτα για τον τερματισμό του πολέμου», λέγοντας ότι έχει συναντηθεί αρκετές φορές με Ουκρανούς ηγέτες.

«Οι ΗΠΑ είναι "μέσα" για 250 δισ. δολάρια», συμπλήρωσε ο μεγιστάνας.

Για το πώς ακριβός θα σταματούσε τον πόλεμο, ο Τραμπ τόνισε: «Όταν θα είμαι εκλεγμένος πρόεδρος, θα μιλήσω στον έναν, θα μιλήσω στον άλλον. Θα τους φέρω μαζί».

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν απέφυγε τις προσωπικές επιθέσεις στην Κάμαλα Χάρις καθώς ισχυρίστηκε ότι ο Τζο Μπάιντεν δεν θέλει να τη βλέπει καιτην σιχαίνεται, ενώ ειρωνεύτηκε τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ. «Που είναι ο πρόεδρός μας; Ζει;».

«Πού είναι ο πρόεδρός μας; Δεν ξέρουμε καν αν είναι πρόεδρος. Ο πρόεδρος δεν ξέρει ότι είναι ζωντανός», είπε χαρακτηριστικά κάνοντας αναφορά στον Τζο Μπάιντεν.

«Πρώτα απ' όλα, είναι σημαντικό να υπενθυμίσω στον πρώην πρόεδρο ότι δεν κατεβαίνετε εναντίον του Τζο Μπάιντεν, κατεβαίνετε εναντίον μου», ήταν η «πληρωμένη» απάντηση της Κάμαλα Χάρις.

Αναφέρθηκε σε συναντήσεις που είχε με Ουκρανούς και Ευρωπαίους ηγέτες για να οργανώσουν την αντίδραση του ΝΑΤΟ, «διαφορετικά, ο Πούτιν θα καθόταν στο Κίεβο με τα μάτια του στραμμένα στην υπόλοιπη Ευρώπη, ξεκινώντας από την Πολωνία», είπε η Χάρις.

Χάρις σε Τραμπ: «Ο Πούτιν θα σας έτρωγε για μεσημεριανό»

«Γιατί δεν λέτε στους 800.000 Πολωνοαμερικανούς εδώ στην Πενσυλβάνια πόσο γρήγορα θα παραιτηθείτε για χάρη της εύνοιας και αυτού που νομίζετε ότι είναι φιλία με έναν δικτάτορα που θα σας έτρωγε για μεσημεριανό», πρόσθεσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τοποθετήθηκε για το αν έχει σχέδιο για την υγειονομική περίθαλψη, καθώς έχει ορκιστεί να καταργήσει τον νόμο περί προσιτής περίθαλψης (Obama Care), αλλά θα τον διατηρήσει μέχρι να βρει καλύτερη επιλογή.

«Έχω έννοιες για ένα σχέδιο και θα το άλλαζα μόνο αν έβρισκα «κάτι που να είναι καλύτερο και λιγότερο ακριβό», είπε ο Τραμπ.

Η Κάμαλα Χάρις, σχετικά με το σχέδιό της για την υγειονομική περίθαλψη, προέτρεψε τον Τραμπ να «σταματήσει τα συνεχή ψέματα», λέγοντας ότι ο μεγιστάνας «δεν έχετε κανένα σχέδιο».

«Αυτό που έχει κάνει ο νόμος για την προσιτή περίθαλψη είναι να εξαλείψει τη δυνατότητα των ασφαλιστικών εταιρειών να αρνούνται την παροχή υπηρεσιών σε άτομα με προϋπάρχουσες παθήσεις», συμπλήρωσε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ ανακήρυξε τον Ρεπουμπλικάνο νικητή του debate... πριν ολοκληρωθεί

Ενώ το debate βρισκόταν σε εξέλιξη, η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δηλώνει τη νίκη στο debate!

«Ο πρόεδρος Τραμπ πραγματοποίησε μια αριστουργηματική εμφάνιση στο debate απόψε, διώκοντας το ιστορικό αποτυχίας της Κάμαλα Χάρις που πλήττει τους Αμερικανούς τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Είδαμε τον πρόεδρο Τραμπ να εκθέτει το τολμηρό όραμά του για την Αμερική και πώς θα συνεχίσει να βασίζεται στις επιτυχίες της πρώτης θητείας του με την υπερτροφοδότηση της οικονομίας, τη διασφάλιση των συνόρων και το σταμάτημα του εγκλήματος που καταστρέφει τις κοινότητες σε όλη τη χώρα.

Αντίθετα, το όραμα της Καμάλα για την Αμερική ήταν μια σκοτεινή υπενθύμιση των καταπιεστικών, μεγάλων κυβερνητικών πολιτικών του Τζο Μπάιντεν που θέλει να συνεχίσει. Υψηλός πληθωρισμός, πορώδη σύνορα που επιτρέπουν σε εγκληματίες και τρομοκράτες να τα διασχίζουν και να είναι μαλακή στο έγκλημα - αυτό εκπροσωπεί η Καμάλα.

Η επιλογή δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρη- ο πρόεδρος Τραμπ ήταν ο ξεκάθαρος νικητής απόψε και θα κερδίσει για την Αμερική όταν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο».

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η τηλεμαχία, οι δύο υποψήφιοι είχαν δύο λεπτά για να κάνουν τις τελικές τους τοποθετήσεις.

Η Κάμαλα Χάρις ξεκίνησε πρώτη λέγοντας ότι «οι τηλεθεατές θα έχουν ακούσει δύο πολύ διαφορετικά οράματα για τις ΗΠΑ. Το επικεντρώνεται στο μέλλον και το άλλο στο παρελθόν. Αλλά δεν θα γυρίσουμε πίσω».

Πρόσθεσε ότι έχει ένα όραμα που κατανοεί τις προσδοκίες και τα όνειρα του αμερικανικού λαού και ότι θα δημιουργήσει μια «οικονομία ευκαιριών».

Απαριθμεί επίσης μια σειρά από πολιτικές, μεταξύ των οποίων η επένδυση στις μικρές επιχειρήσεις, η στήριξη των νέων οικογενειών και η διατήρηση της θέσης της Αμερικής στον κόσμο.

Ορκίστηκε ότι θα είναι πρόεδρος που θα «προστατεύσει τις θεμελιώδεις ελευθερίες», περιλαμβάνοντας το δικαίωμα της γυναίκας να λαμβάνει αποφάσεις για το σώμα της.

«Είχα μόνο έναν πελάτη, τον λαό», είπε για την εποχή που ασκούσε το επάγγελμα της εισαγγελέως.

Τόνισε πως ουδέποτε ρώτησε τα θύματα ή τους μάρτυρες αν είναι Ρεπουμπλικάνοι ή Δημοκρατικοί, και πάντα ρωτούσε μόνο αν είναι εντάξει.

«Αυτό το είδος προέδρου χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή. Σκοπεύω να είμαι μία πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς και να επικεντρωθώ στο τι μπορούμε να κάνουμε τα επόμενα 10 και 20 χρόνια για να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας επενδύοντας σε εσάς τώρα», είπε.

Στην τελευταία του τοποθέτηση, ο Ρεπουμπλικάνος επιτέθηκε φραστικά στην Χάρις: «Ξεκίνησε λέγοντας ότι θα κάνει αυτό, θα κάνει εκείνο, θα κάνει όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα. Γιατί δεν τα έχει κάνει;».

«Είναι εκεί για 3,5 χρόνια. Είχαν 3,5 χρόνια για να φτιάξουν τα σύνορα. Είχαν 3,5 χρόνια για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και όλα αυτά για τα οποία μιλήσαμε. Γιατί δεν τα έχει κάνει; Θα έπρεπε να φύγει αμέσως τώρα, να κατέβει στον Λευκό Οίκο, να πάει στο Καπιτώλιο, να τους συγκεντρώσει όλους μαζί και να κάνει τα πράγματα που θέλετε να κάνετε, αλλά δεν τα έχετε κάνει και δεν θα τα κάνετε», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Τέλος, επιτέθηκε στον Τζο Μπάιντεν χαρακτηρίζοντάς τον ως τον «χειρότερο πρόεδρο» και την Χάρις ως την «χειρότερη αντιπρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ».

Μετά το τέλος της τηλεμαχίας, οι δύο αντίπαλοι υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ αποχώρησαν από το πλατό του ABC χωρίς να ανταλλάξουν χειραψία, και με κερισμένη την Καμάλα Χάρις.