Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Η ΕΛ.ΑΣ προειδοποιεί: Μην ανοίγετε αυτό το μήνυμα, είναι απάτη



Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκε σήμερα (30-04-2020) καταφανώς ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα, που διακινείται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.

Από την έως τώρα ανάλυση φαίνεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί για την αποστολή του μηνύματος εξυπηρετητής (server) εταιρείας με έδρα χώρα της Ασίας.

Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Το μήνυμα που προειδοποιεί η ΕΛ.ΑΣ να μην το ανοίξουν όσοι το λάβουν





Κλινική Δοκιμή σε ΗΠΑ και Ελλάδα: Ελπίδες θεραπείας με το αντιικό remdesivir




«Για πρώτη φορά έχουμε ένα αντιικό φάρμακο που δείχνει αποτελέσματα σε αυτή την νόσο» επεσήμανε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, κ. Αθ. Δημόπουλος, στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και την Σία Κοσιώνη.

Αναφορικά με την εφαρμογή της έρευνας αυτής στην Ελλάδα στην οποία ήταν επικεφαλής η καθηγήτρια κα Τουλούμη, ο κ. Δημόπουλος εξήγησε πως «Αρκετοί Έλληνες ασθενείς είχαν την δυνατότητα να μπουν στο πρωτόκολλο αυτό μέσα σε λίγες ημέρες που έμεινε στην Ελλάδα γιατί έκλεισε πολύ γρήγορα η μελέτη και αυτοί που δεν το πήραν και είναι υπό θεραπεία θα πάρουν το φάρμακο αυτό»  

«Και αυτοί που δεν το πήραν θα πάρουν το φάρμακο αυτό. Υπάρχουν μελέτες σε εξέλιξη που εξετάζουν σε νωρίτερο στάδιο της νόσου, όχι στο μέτριο ή σοβαρό και θα έχουμε τα αποτελέσματα σύντομα» πρόσθεσε ο ίδιος. 

Όπως ο κ. Δημόπουλος σημείωσε «Δεν είναι η θεραπεία την νόσου. Η θεραπεία της νόσου είναι πολυπαραγοντική διότι είναι νόσο πολυσυστηματική. Αφορά πολλά συστήματα». Ωστόσο όπως τονίζει «είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι έχουμε μια μελέτη που δείχνει όφελος στην αντιμετώπιση της νόσου».

Σχετικά με το αν θα έχουμε σύντομα εμβόλιο ο ίδιος απαντά πως πάνω από 50 εμβόλια είναι σε φάση κλινικών δοκιμών αλλά δυστυχώς για να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά τους πρέπει να γίνει έλεγχος σε πολλά άτομα όποτε χρειάζεται χρόνο. 



Πηγή: skai.gr




Άφωνοι οι Έλληνες με την χθεσινή ανευθυνότητα Τσίπρα που αμφισβήτησε τους επιστήμονες


Είμαστε συνηθισμένοι να ακούμε και να βλέπουμε τον Αλέξη Τσίπρα να ξεφτιλίζεται χωρίς να τον ενδιαφέρει. Έχουμε συνηθίσει να ακούμε και να βλέπουμε τον Αλέξη Τσίπρα να λέει συνειδητά αισχρά ψέματα, και πράγματα εκτός πραγματικότητας και να περιμένει κάποιος να τα πιστέψει. Αλλά κανένας δεν περίμενε ότι θα δούμε τον Αλέξη Τσίπρα να αμφισβητεί τους επιστήμονες και ειδικά τους λοιμοξιολόγους κάνοντας και τον γιατρό.

Η αμφισβήτηση εκ μέρους του κ. Τσίπρα των επιστημονικών δεδομένων βάσει των οποίων λαμβάνονται οι κυβερνητικές αποφάσεις για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, άφησε έκπληκτους τους πολίτες εξοργίζοντας τους με την άθλια ανευθυνότητα του Τσίπρα, προσπαθώντας να κάνει την όποια αντιπολίτευση για να νιώσει ζωντανός.

Ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς κανένα ίχνος ηθικής δεν είπε ούτε ένα ευχαριστώ στους επιστήμονες για την συμβολή τους στην πανδημία που ήταν καθοριστική γιατί προστάτευσαν τον λαό, και έφτασε στο σημείο όπως άθλια θεωρεί ο ίδιος να πει ότι οι Έλληνες «μόνοι έμειναν σπίτι». Για τέτοιο ανήθικο και επικίνδυνο άνθρωπο μιλάμε, που δεν έχει τα άντερα να πει ένα ευχαριστώ αντίθετα θέλει να περάσει με το χαμηλό IQ του ότι κανένας Τσιόρδας και κανένας Μητσοτάκης δεν έπεισε τους πολίτες να μείνουν σπίτι για να τους προστατέψει, οι πολίτες μόνοι τους έμειναν σπίτι έτσι επειδή τους ήρθε, και κατά τον Τσίπρα αυτό δεν είναι επιτυχία της κυβέρνησης.

Αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας επικίνδυνος και λίγος, πολύ λίγος ,γιατί απλά δεν διαθέτει ήθος και σοβαρότητα, αμφισβήτησε επιστήμονες, επικαλέστηκε πηγές ΣΥΡΙΖΑ τύπου Φλωρεντίας, προσπάθησε να αποδομήσει την επιτυχία της κυβέρνησης και των γιατρών αποδεικνύοντας ότι δεν πρέπει ούτε να ασχολείσαι μαζί του.

Η απάντηση του καθηγητή Λοιμωξιολογίας στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας : «Προσπαθούν κάποιοι κύκλοι να τονίσουν υπέρμετρα τις επιστημονικές αβεβαιότητες. Δεν τις ξέρουμε δηλαδή εμείς; Και να βγάλουν αντιφάσεις προς τα έξω, προς τον κόσμο. Να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου με ψευδοεπιστημονικά επιχειρήματα. Εμείς δεν έχουμε αγωνία; Πιστέψτε με, αντίθετα με την επιθυμία μας, είμαι πιστός σύντροφος όλων μας στην κοινή προσπάθεια. Ελπίζω πως δεν είναι στην πρόθεση όσων τα χρησιμοποιούν να λειτουργήσουν με διαλυτικό σκοπό. Να κλονίσουν την προσέγγιση και την στρατηγική μας. Δε νομίζω πως θα μπορούσα να το πω πιο καθαρά. Είμαστε συμμέτοχοι σε μια κοινή προσπάθεια για την οποία από τα βάθη της καρδιάς μου σας ευχαριστώ».


Φωτιά σε κτήριο στο κέντρο της Αθήνας, σε αποθήκη στο Μεταξουργείο και σε ψαροταβέρνα στον Πειραιά



Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τη φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 07:10 σήμερα το πρωί, σε εγκαταλελειμμένο κτήριο επί της οδού Σταδίου και Σανταρόζα. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε.


Παράλληλα 09:15 ξέσπασε φωτιά σε αποθήκη στο Μεταξουργείο, η κατάσβεση της είναι σε εξέλιξη η κατάσταση είναι σοβαρή γιατί στο εσωτερικό της αποθήκης βρίσκονται φιάλες που εκρήγνυνται .


Τα ξημερώματα, φωτιά από άγνωστη αιτία ξέσπασε περίπου στη 01:00  σε γνωστή ψαροταβέρνα στο Μικρολίμανο Πειραιά.

Στην Ακτή Κουμουνδούρου επιχείρησαν 18 Πυροσβέστες με έξι οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι Αρχές ερευνούν εάν πρόκειται για εμπρησμό ή για βραχυκύκλωμα.




Κύμα νέων κόκκινων δανείων 7-10 δισ. ευρώ λόγω πανδημίας


Νέα γενιά κόκκινων δανείων ύψους 7 έως και 10 δισ. ευρώ αναμένεται να δημιουργήσει η οικονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία, από τα οποία ο κύριος όγκος θα προέλθει από την υποτροπή των ήδη ρυθμισμένων δανείων σε καθεστώς αθέτησης.

Την εκτίμηση αυτή έκανε ο εκτελεστικός πρόεδρος της FPS Θεόδωρος Καλαντώνης, μιλώντας στο πλαίσιο διαδικτυακής συζήτησης που διοργάνωσε η εταιρεία επικοινωνίας Tsomokos με θέμα «Κόκκινα δάνεια: η νέα πραγματικότητα». Τα κόκκινα δάνεια θα αυξηθούν κατά 10%-15% και θα προστεθούν στο απόθεμα των 70 δισ. ευρώ που υπάρχει ήδη, μια πρόβλεψη που μας φέρνει κοντά ή λίγο πιο κάτω από τα επίπεδα της Ιταλίας, που με βάση έρευνα της Scope θα καταγράψει ανάλογη αύξηση. Οπως εξήγησε ο κ. Καλαντώνης, σε καθεστώς αθέτησης εκτιμάται ότι θα πέσουν τα τρία τέταρτα των δανείων που ήταν σε καθυστέρηση και εξυπηρετούνται έπειτα από ρύθμιση, ενώ το υπόλοιπο ένα τέταρτο θα προέλθει από το ενήμερο χαρτοφυλάκιο των τραπεζών.

Να ελεγχθεί η εξάπλωση...

Για κύμα νέων κόκκινων δανείων έκανε λόγο και ο επικεφαλής της Intrum Hellas Γιώργος Γεωργακόπουλος, επισημαίνοντας ότι η κρίσιμη δουλειά από την πλευρά των τραπεζών και των servicers (διαχειριστών) τους επόμενους μήνες είναι η προσπάθεια να ελεγχθεί η εξάπλωσή τους. Πρόκειται για ένα είδος επιδημίας, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργακόπουλος, εκτιμώντας ότι η διαχείρισή της είναι καθοριστική προκειμένου να υπάρξει και ο απαραίτητος χρόνος για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους.

Οι εκπρόσωποι των δύο μεγαλύτερων εταιρειών διαχείρισης κόκκινων δανείων στη χώρα υπεραμύνθηκαν του ρόλου των τραπεζών στη διαχείριση της προηγούμενης οικονομικής κρίσης. Οπως επεσήμανε ωστόσο ο κ. Γεωργακόπουλος, «οι ρυθμίσεις δανείων λειτουργούν αποτελεσματικά σε περιβάλλον αναγκαστικής εκτέλεσης» και ζητούμενο που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και στον νέο πτωχευτικό κώδικα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι η προστασία της ιδιοκατοίκησης και όχι της ιδιοκτησίας. «Πριν από την 10ετή οικονομική κρίση γίνονταν 60.000 πλειστηριασμοί τον χρόνο στη χώρα μας, όταν ο δείκτης των κόκκινων δανείων ήταν μόλις στο 5%», σημείωσε ο κ. Καλαντώνης. Μεταξύ 2010-2015 οι πλειστηριασμοί είχαν «παγώσει», και το 2019, παρότι ο δείκτης κόκκινων δανείων ήταν στο 40%, πραγματοποιήθηκαν μετά βίας 20.000 πλειστηριασμοί. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φιλοσοφία για να συμπεράνουμε ότι το μέτρο των πλειστηριασμών, που είχε απενεργοποιηθεί πλήρως για πολλά χρόνια, επηρέασε αρνητικά και την κουλτούρα πληρωμών», κατέληξε ο κ. Καλαντώνης.

Σχολιάζοντας τον υπό διαμόρφωση νέο πτωχευτικό κώδικα, οι κ. Γεωργακόπουλος και Καλαντώνης υποστήριξαν ότι τα αναγκαστικά μέτρα, όπως ο πλειστηριασμός, δεν πρέπει να αναστέλλονται στο πλαίσιο της διαδικασίας της πτώχευσης. Η πτωχευτική διαδικασία και η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι δύο έννοιες αντικειμενικά ασύμβατες, υποστήριξε ο κ. Καλαντώνης, ο οποίος επεσήμανε ότι η πτώχευση πρέπει να είναι εργαλείο για να καθαρίσει η αγορά και όχι ανάχωμα για να καθυστερήσει η εξυγίανση.

Η bad bank

Κληθείς να σχολιάσει την προοπτική μιας bad bank, ο επικεφαλής της Intrum υπογράμμισε ότι αυτό που επείγει τώρα είναι να προχωρήσουν οι μεγάλες τιτλοποιήσεις ύψους 25 δισ. ευρώ που έχουν σχεδιάσει οι τράπεζες, χαρακτηρίζοντας «δόκιμο» να εξεταστεί και αυτό το σενάριο στην πορεία. Από την πλευρά του, ο κ. Καλαντώνης σημείωσε ότι εκ των υστέρων προκύπτει πως μια bad bank θα έπρεπε να είχε δημιουργηθεί στις αρχές της προηγούμενης κρίσης και εκτίμησε ότι στην παρούσα φάση κάτι τέτοιο θα ήταν δυνατόν να υιοθετηθεί στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας.

Σε δύσκολη θέση τα ξενοδοχεία

Ειδική αναφορά έγινε, στο πλαίσιο της διαδικτυακής συζήτησης, στον κλάδο του τουρισμού. Ο ιδρυτής και πρόεδρος της HotelBrain Πάνος Παλαιολόγος εξέφρασε την αγωνία του τουριστικού κλάδου για μαζικά πωλητήρια σε ξενοδοχεία λόγω της κρίσης. Στόχος είναι «να αντεπεξέλθουμε στην κρίση, να βελτιώσουμε το προϊόν, έτσι ώστε το εισόδημα να παραμείνει στη χώρα», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι «αποφύγαμε το πλιάτσικο από αγοραστές στην προηγούμενη κρίση, καθώς οι τράπεζες έσωσαν την παρτίδα δίνοντας πίστωση χρόνου στον κλάδο». Ο κ. Παλαιολόγος εξήγησε ότι μια χαμένη χρονιά δεν θα έπρεπε να είναι η χαριστική βολή για τον τουρισμό, εξέφρασε ωστόσο την ανησυχία του λόγω του κατακερματισμού στον κλάδο και κάλεσε για εθνική συνεννόηση. Σχολιάζοντας ο κ. Καλαντώνης δήλωσε ότι «θα σταθούμε δίπλα στους πελάτες μας για την αντιμετώπιση της κρίσης και θα διαθέσουμε 700 εκατ. στους ενήμερους και δυνατούς παίκτες για να βγουν αλώβητοι από την κρίση». Ο κ. Καλαντώνης σημείωσε ότι υπάρχουν κατηγορίες ξενοδοχείων και ξενοδόχων, και «οι λύσεις που θα προσφέρουμε θα αφορούν και αυτούς που είναι έστω οριακά βιώσιμοι και αξίζουν να τους βοηθήσουμε», ξεκαθαρίζοντας ότι «στους μη βιώσιμους οι λύσεις είναι περιορισμένες». Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μίλησε για εικόνα καταστροφής στις επιχειρήσεις, εκτιμώντας ότι το 30% των επιχειρήσεων της εστίασης δεν θα ανοίξει φέτος.


ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΩΡΤΖΗ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Πρωτομαγιά του 1994: Οταν «έφυγε» ο μύθος της Formula 1 Άιρτον Σένα



Ήταν Πρωτομαγιά του 1994. Το γκραν πρι της Formula 1 στο Σαν Μαρίνο, στην Ιμολα, βάφτηκε στο αίμα. Ο τρεις φορές πρωταθλητής (1988, 1990, 1991) Άιρτον Σένα, στον 7ο γύρο της κούρσας, βγήκε από μια στροφή (Ταμπουρέλο την ονόμαζαν) και καρφώθηκε με το μονοθέσιο του στον τοίχο με 233 χιλιόμετρα την ώρα, όπως έδειξαν αργότερα οι μετρήσεις.

Το ιατρικό τιμ, που έσπευσε στα συντρίμμια του μονοθέσιου, απεγκλώβισε τον Βραζιλιάνο πιλότο που είχε χάσει πολύ αίμα και ο σφυγμός του ήταν εξαιρετικά αδύναμος. Ο γιατρός τού έκανε αμέσως τραχειοτομή και ζήτησε να μεταφερθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Αργότερα, θα εκμυστηρευτεί ότι κατάλαβε πως ο Σέννα δεν είχε ελπίδες να ζήσει. Έπρεπε απλώς να πιστέψουν όλοι σε ένα θαύμα που δεν έγινε ποτέ.

Πάνω από τον βαριά τραυματισμένο στο κεφάλι Σένα είχε βρεθεί και ο διάσημος τότε Αγγλος νευροχειρουργός Σιντ Γουότκινς. Ο Γουότκινς ήταν φίλος με τον Σένα. Λίγη ώρα μετά το τρομακτικό ατύχημα είπε στους ρεπόρτερ: «Οταν τον έβγαλα από το κόκπιτ και τον ακούμπησα στο έδαφος, μου έκανε ένα νεύμα. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Δεν είμαι θρήσκος. Νομίζω όμως ότι εκείνη τη στιγμή βγήκε η ψυχή από το σώμα του».



Ο Βραζιλιάνος, στα 34 του, έχασε τη ζωή του στο καταραμένο εκείνο γκραν πρι της Ιμολα. Την προηγούμενη μόλις μέρα, το Σάββατο, κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών, είχε χάσει τη ζωή του ο Αυστριακός πιλότος Ρόλαντ Ράτζενμπεργκερ. Μια μηχανική βλάβη στα φρένα και στο μπροστινό τμήμα του μονοθέσιου τον έστειλε πάνω σε τοίχο, μια στροφή μετά από εκείνη που σκότωσε τον Σένα.

Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν όταν έβγαλαν τον Σένα από το όχημά του για να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Οι διασώστες βρήκαν στο κάθισμα του Σένα μια αυστριακή σημαία. Την είχε μαζί του με σκοπό, εφόσον κέρδιζε τον αγώνα ή ανέβαινε στο βάθρο, να την υψώσει, τιμώντας τη μνήμη του Ράτζενμπεργκερ. Η μοίρα ξέρει να παίζει παράξενα παιχνίδια. Να γράφει… σενάρια που δεν τα βάζει ανθρώπου νους.

Το κακό είχε ξεκινήσει από την Παρασκευή. Ενας άλλος οδηγός, ο επίσης Βραζιλιάνος Ρούμπινς Μπαρικέλο, είχε ατύχημα που τον έστειλε στο νοσοκομείο με σπασμένη μύτη και χέρι. Ο Σένα ήταν ο πρώτος που έτρεξε να τον βοηθήσει και ο πρώτος άνθρωπος που αντίκρισε ο Μπαρικέλο όταν ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Το 1994 ήταν η χρονιά που ο Σένα άφησε τη MacLaren για να πάει στη Williams, παίρνοντας τη θέση του Αλέν Προστ που αποχώρησε. Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς, στις δοκιμές στο Εστορίλ, ο Σένα είπε ότι είχε αρνητικά συναισθήματα για το νέο του μονοθέσιο. «Δεν νιώθω άνετα μέσα του. Κάτι είναι λάθος. Δεν μου προσφέρει την αυτοπεποίθηση που πρέπει και αυτό με αγχώνει». Τότε κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει πόσο προφητικά ήταν τα λόγια του. Ούτε καν ο ίδιος.

Η κηδεία του Σένα μεταδόθηκε ζωντανά από τη βραζιλιάνικη τηλεόραση, ενώ υπολογίστηκε ότι περίπου 3.000.000 άτομα πλημμύρισαν τους δρόμους του Σάο Πάολο για να τιμήσουν τη μνήμη του. Στον τάφο του υπάρχει η επιγραφή: «Τίποτα δεν μπορεί να με χωρίσει από την αγάπη του Θεού».

Ευθύνες

Η δίκη για να αποδοθούν ευθύνες ολοκληρώθηκε ύστερα από 14 ολόκληρα χρόνια, χωρίς ουσιαστικά να βρεθεί ένοχος. Η αναφορά των τεχνικών για το τι μπορεί να πήγε στραβά από τεχνικής άποψης ξεπέρασε τις 600 σελίδες. Υπεύθυνος δεν βρέθηκε. Δημοσιογραφικές αναφορές εκείνης της εποχής έδιναν μεγάλη σημασία στην πίεση που ένιωθε, ειδικά σε εκείνον τον αγώνα, ο Σένα.

Οι λόγοι ήταν αρκετοί:

1. Ο τραυματισμός πριν από 48 ώρες του συμπατριώτη του Μπαρικέλο.
2. Ο θάνατος του Ράτζενμπεργκερ στα δοκιμαστικά την προηγούμενη μέρα.
3. Το κακό του ξεκίνημα στη σεζόν, που τον είχε αφήσει 20 βαθμούς πίσω.
4. Τα προβλήματα με το μονοθέσιο, τα οποία είχε αναφέρει δημόσια. 5. Το γεγονός ότι δεν τον αποδέχονταν οι γονείς της τότε συντρόφου του, Αντριάν Γκαλιστό.

Ο Σένα ήταν καθολικός, βαθιά θρησκευόμενος. Οπως είχε πει η αδερφή του Βιβιάν, το πρωί της ημέρας που σκοτώθηκε διάβασε ένα απόσπασμα από τη Βίβλο για να ηρεμήσει μετά από όσα είχαν συμβεί. «Ελαβε το ωραιότερο δώρο, τον Θεό τον ίδιο», κατέληξε η Βιβιάν.


Είχε κάνει πολλές δωρεές σε ιδρύματα, κυρίως για φτωχά παιδιά. Μετά το θάνατό του δημιουργήθηκε το Ιδρυμα Άιρτον Σένα, το οποίο προσφέρει ευκαιρίες, σε πολλούς τομείς, σε άπορα παιδιά και νέους.

Οταν ήταν κι εκείνος νέος, προτίμησε το όνομα Σένα, που ήταν της μητέρας του, αντί του Ντα Σίλβα, του πατέρα του, που χρησιμοποιούν όλοι. «Ηθελε να είναι ξεχωριστός, το Ντα Σίλβα είναι πολύ συνηθισμένο», εξήγησε η αδερφή του. Ο Σένα τα κατάφερε. Ηταν πράγματι ένας ξεχωριστός άνθρωπος, όχι απλώς λόγω ονόματος…


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Έκρηξη σε ΑΤΜ στη Ελευθερίου Βενιζέλου σύνορα Παλαιού Φαλήρου Νέας Σμύρνης



Η έκρηξη έγινε στις 03:45 σε υποκατάστημα τράπεζας της ALPHA BANK στα σύνορα Παλαιού Φαλήρου - Νέας Σμύρνης, με πληροφορίες nα κάνουν λόγο για πέντε δράστες. 

Στην προσπάθειά τους να αρπάξουν τις κασετίνες, προκάλεσαν έκρηξη στο ένα από τα δύο ΑΤΜ που υπήρχαν έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της δυναμίτιδας. 

Προκάλεσαν αρκετές ζημιές, στο εσωτερικό της τράπεζας, στα γύρω καταστήματα και σε διαμερίσματα που βρίσκονται πάνω από το υποκατάστημα, χωρίς όμως να καταφέρουν να πάρουν χρηματικό ποσό.

Οι δράστες διέφυγαν από την οδό Σταδίου στην Νέα Σμύρνη προς άγνωστη κατεύθυνση.


Διαδηλωτές μπήκαν με όπλα στο Καπιτώλιο του Μίσιγκαν- Ζητούσαν άρση της καραντίνας



Την διάρκεια της «εφόδου» των διαδηλωτών, ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών, για να απαιτήσουν χαλάρωση των μέτρων περιορισμού της κίνησης των πολιτών που παραμένουν σε εφαρμογή, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. Κάποιοι, εφοδιασμένοι με τουφέκια και άλλα όπλα, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Καπιτωλίου, στην πόλη Λάνσινγκ. Κανένας τους δεν φόραγε μάσκα, αν και ορισμένοι είχαν μαντίλια στα πρόσωπα. Αρκετοί φώναξαν όταν μασκοφορεμένοι αστυνομικοί στάθηκαν μπροστά τους για να τους εμποδίσουν να μπουν, απαιτώντας να τους αφήσουν να περάσουν.


The Republican-led Michigan Legislature refused Thursday to extend the state’s coronavirus emergency declaration and voted to authorize a lawsuit challenging Democratic Gov. Gretchen Whitmer’s authority and actions to combat the pandemic
3:45 π.μ. · 1 Μαΐ 2020Hootsuite Inc.




«Ακριβώς από πάνω μου, άνδρες με τουφέκια φωνάζουν προς εμάς», ανέφερε μέσω Twitter η Ντέινα Ποουλχάνκι, γερουσιάστρια του Μίσιγκαν, συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια φωτογραφία στην οποία τουλάχιστον ο ένας από τους εικονιζόμενους είχε εμφανώς περασμένο με αορτήρα ένα τουφέκι στην ράχη του. «Ορισμένοι από τους συναδέλφους μου που έχουν αλεξίσφαιρα γιλέκα τα φόρεσαν», πρόσθεσε η τοπική πολιτικός.


Directly above me, men with rifles yelling at us. Some of my colleagues who own bullet proof vests are wearing them. I have never appreciated our Sergeants-at-Arms more than today. #mileg

Έξω από το Καπιτώλιο, διαδηλωτές κράταγαν ένα πλακάτ στο οποίο αναγραφόταν σύνθημα εναντίον του περιορισμού με φωτομοντάζ που μετατρέπει τη δημοκρατική κυβερνήτρια της πολιτείας Γκρέτσεν Γουίτμερ, στον Αδόλφο Χίτλερ. Μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Το Μίσιγκαν ενωμένο υπέρ της ελευθερίας» οργάνωσε την κινητοποίηση της Πέμπτης, την οποία βάφτισε «αμερικανική πατριωτική συγκέντρωση».




Νόμιμη η οπλοφορία στο Καπιτώλιο του Μίσιγκαν

Η αστυνομία εξήγησε στο NBC News ότι είναι νόμιμη η οπλοφορία μέσα στο Καπιτώλιο, όπως και στην υπόλοιπη πολιτεία Μίσιγκαν. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά τον Απρίλιο που διαδηλωτές, αρκετοί οπλισμένοι, συγκεντρώθηκαν στο Λάνσινγκ για να απαιτήσουν να αρθούν άμεσα τα μέτρα περιορισμού στο Μίσιγκαν, πολιτεία όπου οι νεκροί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού ξεπερνούν τους 3.500, σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.



Παρά τις διαδηλώσεις πάντως, η διαχείριση της κρίσης από την κυβερνήτρια Γουίτμερ χαίρει γενικής αποδοχής, σύμφωνα με πολλές πρόσφατες δημοσκοπήσεις στην πολιτεία.



Πηγή: iefimerida.gr 


Το 87% επιβραβεύει την κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας! Διαφορά 21,1% ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ



Ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζεται και όσο συνεχίζει να προκαλεί θα βυθίζεται και άλλο, ο Αλέξης Τσίπρας δεν τραβάει πλέον για τον ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες δεν τον εμπιστεύονται.  

Η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας ξεπερνά πλέον τις 20 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου φτάνοντας στις 21,1 μονάδες δείχνοντας ότι οι πολίτες εμπιστεύονται την σοβαρή κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 42,5% στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 21,4%. Στο 5% βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, στο 4,7% το ΚΚΕ, στο 3,2% το ΜέΡΑ 25, στο 2,9% η Ελληνική Λύση και ακολουθούν τα υπόλοιπα κόμματα, με τη ΧΑ μόλις στο 1,5%.

Στην ερώτηση για το ποιο πιστεύουν οι πολίτες ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, το 38% απαντά η επιδημία του κορωνοϊού, το 31% η οικονομία, το 9% η ανεργία και το 8% το προσφυγικό/μεταναστευτικό που έχει «πέσει» εξαιτίας των εξελίξεων με τη δημόσια υγεία.

9 στους 10 πολίτες (87%) κρίνει θετικά μάλλον θετικά την κυβέρνηση στον τομέα της δημόσιας υγείας/κορωνοϊό και μόλις το 10% κρίνει αρνητικά. Το 74% συμφωνεί με την κυβέρνηση στις ενέργειές της αναφορικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους. Το 60% κρίνει θετικά και τη διαχείριση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

6 στους 10 έχουν θετικές εντυπώσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, το 54% είναι με την κυβέρνηση στη διαχείριση των περιβαλλοντικών θεμάτων, το 52% στην Παιδεία, το 46% στην φορολογική πολιτική. Χαμηλό βαθμό παίρνει η κυβέρνηση στο Μακεδονικό (37% θετικές εντυπώσεις 44% μάλλον αρνητικές), στα εργασιακά θέματα (40% έναντι 49%) και στο μεταναστευτικό (40% έναντι 55%).

Το 74% αξιολογεί θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 22% αρνητικά, άσχημα είναι τα νέα για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει τελειωμένος, καθώς το 61% κρίνει αρνητικά την αξιωματική αντιπολίτευση και το 27% θετικά. Αρνητικά σε ποσοστό 56% κρίνεται και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 33% που έχει θετική άποψη. Η Φώφη Γεννηματά με 44%, αντί 55% που έχουν αρνητική γνώμη. Ο δε Αλέξης Τσίπρας έχει 42% θετικές ή μάλλον θετικές απόψεις και 57% αρνητικές ή μάλλον αρνητικές. Γιάνης Βαρουφάκης και Κυριάκος Βελόπουλος σπάνε το… ρεκόρ με 75% αρνητικές ή μάλλον αρνητικές γνώμες. Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με το συντριπτικό 51% έναντι μόλις 18% για τον τελειωμένο Αλέξη Τσίπρα.

Αναφορικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας και πώς αντέδρασε στην πανδημία, το συντριπτικό 97% λέει ότι απέδειξε ότι είναι αναγκαίο και πρέπει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.