Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Η ΕΥΠ αποκάλυψε Ρωσίδα κατάσκοπο -Ποια είναι η «Μαρία Τ.» και ο βρώμικος ρόλος της

 


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΕΥΠ προχώρησε «σε μια σημαντική αποκάλυψη του τρόπου δράσης και διείσδυσης ξένων υπηρεσιών στη χώρα μας».

Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Έρευνες που συστηματικά διεξήγαγε η ΕΥΠ, σε συνέχεια πληροφοριών που συνέλεξε, απέδειξαν ότι η φερόμενη ως "Μαρία Τ.", η οποία τα τελευταία χρόνια ισχυριζόταν ότι είναι Ελληνίδα και δραστηριοποιούνταν ως φωτογράφος και ιδιοκτήτρια καταστήματος ειδών χειροτεχνίας και πλεκτικής στην Αθήνα. Έχει ελληνική υπηκοότητα και ταυτότητα από το 2018, στη πραγματικότητα είναι η ξένη υπήκοος "Irina A. S.", που δρούσε στη χώρα μας υπό "βαθύ κάλυμμα".

»Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη ξεκίνησε με τον εντοπισμό απόπειρας πρόσβασης τρίτης χώρας σε στοιχεία Ελλήνων πολιτών που έχουν αποβιώσει, μια διεθνώς διαπιστωμένη πρακτική των Υπηρεσιών Πληροφοριών συγκεκριμένης χώρας για τη δημιουργία της ειδικής κατηγορίας κατασκόπων με το προσωνύμιο "illegals".

»Οι "illegals" στρατολογούνται και εκπαιδεύονται από τις υπηρεσίες συγκεκριμένης ξένης χώρας, με σκοπό να τοποθετηθούν σε χώρες-στόχους, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια κατασκοπευτική δράση υπέρ της χώρας τους. Για την προστασία της πραγματικής τους ταυτότητας, χρησιμοποιούν "βαθύ κάλυμμα", το οποίο δημιουργείται με παραποίηση ατομικών εγγράφων και χρήση πιστοποιητικών που προέρχονται από στοιχεία θνησιγενών βρεφών ή ατόμων που έχουν αποβιώσει. Από τη στιγμή τοποθέτησής τους στο εξωτερικό, οι "illegals" ζουν και συμπεριφέρονται με βάση την κατασκευασμένη ιστορία που έχει δημιουργηθεί για αυτούς, ώστε να προστατεύσουν την αποστολή τους.

»Το προφίλ και η δράση της "Μαρίας Τ." παραπέμπει ευθέως στην ειδική κατηγορία των "illegals".

»Η υπόθεση που μόλις αποκαλύφθηκε από την ΕΥΠ είναι χαρακτηριστική του τρόπου σκέψης και δράσης των συγκεκριμένων υπηρεσιών, καθώς για την οικοδόμηση της ταυτότητας και του προφίλ της "Μαρίας Τ." εργάστηκαν συστηματικά για πολλά έτη με κατάλληλη εκμετάλλευση προσώπων, διαδικασιών και φορέων, ώστε τελικά η αλλοδαπή "Irina" να ζει και να αναγνωρίζεται ως Ελληνίδα, εξαπατώντας ακόμη και τους πιο κοντινούς της ανθρώπους στη χώρα μας, που προφανώς δεν γνώριζαν την πραγματική της ταυτότητα.

»Είναι προφανές ότι η δράση της "Μαρίας Τ." δεν θα περιοριζόταν στην ελληνική επικράτεια, καθώς ως πολίτης της ΕΕ θα μπορούσε να ταξιδέψει και να εργαστεί σε αρκετές χώρες της Ευρώπης. Γι' αυτό και η επιτυχία της Υπηρεσίας έχει μια διάσταση που ξεπερνά τα εθνικά σύνορα και αφορά το σύνολο των δυτικών χωρών γενικότερα».





Η στιγμή που το ρωσικό μαχητικό ρίχνει το αμερικανικό drone

 


Η Ευρωπαϊκή Διοίκηση του αμερικανικού στρατού έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από την παρενόχληση που έγινε την Τρίτη μεταξύ ενός αμερικανικού drone επιτήρησης και ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, η οποία διαδραματίστηκε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Το βίντεο απεικονίζει κρίσιμες στιγμές της εναέριας συνάντησης, η οποία σύμφωνα με το Πεντάγωνο διήρκεσε 30-40 λεπτά. Το βίντεο δείχνει την κάμερα του μη επανδρωμένου αεροσκάφους MQ-9 Reaper να είναι στραμμένη προς τα πίσω προς την ουρά του και τον έλικα του αεροσκάφους, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος, να περιστρέφεται. Στη συνέχεια, φαίνεται ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi SU-27 να πλησιάζει. Καθώς πλησιάζει, το ρωσικό μαχητικό ρίχνει καύσιμα καθώς αναχαιτίζει το αμερικανικό drone με σκοπό να το ρίξει.





Κούγιας κατά δημάρχου Αλίμου για τις «θεατράλε εικόνες» με το τρυπάνι

 



Όπως φαίνεται πλησιάζουν οι εκλογές και ο καθένας κάνει ότι μπορεί για να επανεκλεγεί.

Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, καταγγέλλει καταπάτηση εκτάσεων του δήμου με τραπεζοκαθίσματα και με χώρο πάρκινγκ, και επιχειρεί να επαναφέρει στους δημότες τους χώρους, κερδίζοντας μάλιστα και ασφαλιστικά μέτρα.

Ο δήμαρχος δεν δίστασε να πάρει και τρυπάνι για να καταστρέψει μόνος του την περιουσία του αντιδίκου του επιχειρηματία.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του επιχειρηματία, Αλέξης Κούγιας, σχολιάζοντας τον δήμαρχο με το τρυπάνι έκανε λόγο για «θεατράλε εικόνες». «Είναι ντροπή για τον δήμο και για το επίπεδο του δημάρχου και του δήμου που εκπροσωπεί», τόνισε στο Mega ο δικηγόρος.

Ο Αλέξης Κούγιας κατήγγειλε ότι δήμαρχος προχωράει σε αυτές τις κινήσεις καθώς είναι φίλος του ο επιχειρηματίας διπλανού καταστήματος. «Δεν λέει την αλήθεια. Ποια είναι η αλήθεια; Η στενή του φιλία με τον ιδιοκτήτη του διπλανού καταστήματος, που έχει ακριβώς τις ίδιες υποδομές. Ο χώρος, που λέει ότι είναι καταπατημένος, ο ίδιος, εδώ και 20 χρόνια, είτε ως αντιδήμαρχος, είτε ως δημοτικός σύμβουλος σύχναζε μέχρι το χρονικό διάστημα που απέκτησε στενή φιλία με τον ιδιοκτήτη του διπλανού μαγαζιού. Εκείνο που προσπαθεί να κάνει ο δήμαρχος είναι να αποτρέψει να υπάρχει πάρκινγκ στο συγκεκριμένο μαγαζί. Προσπαθεί να κλείσει το ένα μαγαζί υπέρ του φίλου του» είπε.

Ο κ. Κούγιας κατέστησε σαφές ότι θα στραφούν εναντίον κατά των ανθρώπων αυτών, καθώς δυσφημείται η επιχείρηση. «Σε αυτή την επιχείρηση εργάζονται τουλάχιστον 100 πολίτες του Δήμου Αλίμου».



Ακροαριστεροί κακοποιοί κάνουν δολοφονικές επιθέσεις με μολότοφ στο Σύνταγμα


 

Επεισόδια με ακροαριστερούς κακοποιούς να πετούν βόμβες μολότοφ και άλλα αντικέιμενα στους  αστυνομικούς σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι.

Τα επεισόδια αρχικά ξεκίνησαν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος αλλά γρήγορα επεκτάθηκαν και στην πάνω πλευρά της πλατείας, μπροστά από τη Βουλή.

Μετά τις δολοφονικές επιθέσεις στον Σύνταγμα, οι ακροαριστεροί κακοποιοί άρχισαν να κατευθύνονται προς την πλατεία Ομονοίας μέσω της Πανεπιστημίου συνεχίζοντας να πετάνε πέτρες, μάρμαρα και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που τους ακολουθούσαν.

Οι κακοποιοί έβαλαν, παράλληλα, φωτιές σε κάδους.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν αφού είχε περάσει ειρηνικά από το Σύνταγμα το μεγαλύτερο τμήμα της πορείας για τη σύγκρουση των τρένων τα Τέμπη.



Φορολογικό νομοσχέδιο : Νέες ρυθμίσεις οφειλών, κατάργηση προστίμων, τέλη κυκλοφορίας

 


Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει διατάξεις του υπουργείου Εργασίας, όπως αυτήν της έκτακτης ενίσχυσης 200-300 ευρώ για τους συνταξιούχους που λόγω προσωπικής διαφοράς δεν έλαβαν αυξήσεις.

Το νομοσχέδιο φέρει τον τίτλο «Πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και άλλες φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις, προστασία των συντάξεων από τον πληθωρισμό και άλλες διατάξεις για τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας»- είναι τα εξής:

Αναβιώνουν οι 72 και 120 δόσεις.

Θεσπίζεται νέα ρύθμιση 36-72 δόσεων.

Καταργείται το πρόστιμο των 100 ευρώ για εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις όταν ο φόρος είναι κάτω των 100 ευρώ.

Ανοίγει η πλατφόρμα για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας με τον μήνα.

Έκπτωση 3% στην εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος.

Σε ό,τι αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, το νομοσχέδιο προβλέπει την αναβίωση των 72 και 120 δόσεων, ενώ θεσπίζει ένα νέο εργαλείο 36-72 δόσεων για τους φορολογούμενους οι οποίοι ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους πριν την ενεργειακή κρίση.

Το νέο πλαίσιο εξόφλησης παλαιών και νέων οφειλών προς την Εφορία και τα Ταμεία θα ενεργοποιηθεί από τον Απρίλιο. Η νέα έκτακτη ρύθμιση 36 ή 72 δόσεων αφορά όσους την 1η Νοεμβρίου 2021 δεν είχαν ληξιπρόθεσμες ή αρρύθμιστες οφειλές, ενώ ταυτόχρονα κατέβαλαν όλες τις δόσεις των ρυθμίσεων των 120 ή 72 δόσεων, εφόσον είχαν τέτοιες ρυθμίσεις. Υπάγονται οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά την 1η Νοεμβρίου 2021. 

Το ελάχιστο ποσό της μηνιαίας δόσης ανέρχεται σε 30 ευρώ. Οι δόσεις είναι έντοκες. Για όσους επιλέξουν 36 δόσεις το επιτόκιο ανέρχεται στο 4,37%, ενώ για όσους εξοφλήσουν την οφειλή σε 72 δόσεις το επιτόκιο ανέρχεται σε 5,87%. Επίσης, όσοι είχαν την 1η Νοεμβρίου 2021 ρυθμισμένες οφειλές στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων την οποία έχασαν και βεβαιώθηκαν νέες οφειλές μετά την 1η Νοεμβρίου 2021, τότε οι νέες οφειλές δύνανται να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση των 36 ή 72 δόσεων.

Κατάργηση του προστίμου για όσους υποβάλουν εκπρόθεσμα τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος εφόσον το ποσό του φόρου δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ. Δηλαδή, για μηδενικές, πιστωτικές ή και για δηλώσεις από τις οποίες προκύπτει φόρος έως 100 ευρώ δεν θα επιβάλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ. Για όσους φορολογούμενους υπάρχει εκκρεμοδικία, είτε δηλαδή έχουν προσφύγει στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών είτε στα Διοικητικά Δικαστήρια, η κατάργηση του προστίμου θα έχει αναδρομική ισχύ.

Ανοίγει την 1η Απριλίου η πλατφόρμα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα. Σύμφωνα με τη διάταξη, αν κάποιος επανακυκλοφορήσει το αυτοκίνητό του για έναν μήνα, θα πληρώσει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για τρεις μήνες τα 3/12, για τέσσερις μήνες τα 4/12 και ούτω καθ' εξής.

Παρατείνονται για ακόμα ένα εξάμηνο (μέχρι το τέλος του 2023) οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για: μεταφορές προσώπων, καφέ, μη αλκοολούχα ποτά, εισιτήρια σε κινηματογράφους και θέατρα, γυμναστήρια, σχολές χορού και το τουριστικό πακέτο (απώλεια εσόδων 246 εκατ. ευρώ για το 2023).

Η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο θα συνεχιστεί και το 2023.

Αναστέλλεται εις βάρος φυσικών ή νομικών προσώπων που περιέρχονται ή περιήλθαν, προσωρινά ή μόνιμα, σε κατάσταση απρόβλεπτης έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των πυρκαγιών που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018, η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης κινητών και ακινήτων, ιδίως η διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών (εξώσεων) και προσωπικών κρατήσεων, καθώς και οι προθεσμίες άσκησης ανακοπών και αιτήσεων που αφορούν τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης έως την 31η.7.2023.



24ωρη απεργία - Ταλαιπωρία πολιτών σήμερα

 



Ταλαιπωρία σήμερα για το επιβατικό κοινό λόγω της 24ωρης παράνομης απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ με αίτημα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών, και να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Στην 24ωρη απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη θα συμμετέχουν με στάσεις εργασίας και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλει Μετρό, ηλεκτρικό και Τραμ.

Τα λεωφορεία και τα τρόλει θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Το τραμ, ο ηλεκτρικός και οι συρμοί στις Γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 15:00. 

Αυτό το χρονικό διάστημα, με εντολή της ΕΛΑΣ οι σταθμοί Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια θα παραμείνουν κλειστοί.

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια στις γραμμές οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ. 

Παράλληλα, τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, γνωστοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Κατά την ημέρα της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, θα κυκλοφορούν 50 λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας, ενώ κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια της νυχτερινής γραμμής του Αεροδρομίου (Ν1) και της ειδικής υπηρεσίας εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ.

Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ , θα συμμετάσχει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας με αποτέλεσμα η Aegean και η Olympic Air να ανακοινώσουν την ακύρωση των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου τους. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των εταιριών «Oι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια σε πτήσεις που επηρεάζονται, θα λάβουν μήνυμα από την εταιρεία ή από τα αντίστοιχα ταξιδιωτικά γραφεία μέσω των οποίων προμηθεύτηκαν τα εισιτήριά τους. Για τους επιβάτες όλων των πτήσεων που επηρεάζονται παρέχεται η δυνατότητα αλλαγής εισιτηρίων χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου. 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι επιβάτες να επισκεφθούν το site της Aegean www.aegeanair.com και της Olympic Air www.olympicair.com ή να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα:

Για την Aegean: 801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)

Για την Olympic Air: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό).

Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια την Πέμπτη (16/3) λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία.







Συμμορία είχε ρημάξει καταστήματα σε Άλιμο και Παλαιό Φάληρο

 


Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές από καταστήματα σε Άλιμο και Παλαιό Φάληρο.

Πρόκειται για τέσσερα μέλη, ηλικίας 17 έως 19 ετών, τα οποία συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. την ώρα που έκλεβαν καφετέρια στον Άλιμο.

Εξιχνιάστηκαν συνολικά επτά περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών, ληστεία και κλοπή αυτοκίνητου.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία:

«Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, πρώτες πρωινές ώρες της 14-3-2023, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 4 ημεδαποί (ηλικίας 17 έως 19 ετών), οι οποίοι εντοπίστηκαν στο εσωτερικό μέρος καφετέριας κατά την τέλεση της κλοπής, έχοντας εισέλθει σε αυτό θραύοντας με τη χρήση μεταλλικού φρεατίου τη τζαμαρία.

Άμεσα οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αλίμου που επιλήφθηκε προανακριτικά, σχηματίζοντας δικογραφία σε βάρος τους –κατά περίπτωση- για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση, ληστεία, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί μη έκδοσης δελτίου ταυτότητας.

Όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της συμμορίας μετέβησαν στο ανωτέρω κατάστημα με αυτοκίνητο, το οποίο είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από την περιοχή της Πετρούπολης.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Αλίμου εξιχνιάστηκαν επιπλέον -6- ακόμα περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από καταστήματα στις περιοχές του Αλίμου με την ίδια μεθοδολογία στις περιοχές του Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου.

Ακόμη, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή 17χρονου μέλους της συμμορίας σε υπόθεση ένοπλης ληστείας που διαπράχθηκε, πρώτες πρωινές ώρες της 17-1-2023, σε βάρος γυναίκας υπαλλήλου καφετέριας, αφαιρώντας χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή και κοσμήματα που έφερε η παθούσα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε συμμορία με συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης.

Τα μέλη της συμμορίας κινούνταν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σε Άλιμο και Παλαιό Φάληρο, αναζητώντας καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ή μίνι μάρκετ τα οποία ήταν εκτός λειτουργίας, τελώντας διαδοχικές διαρρήξεις-κλοπές στην ίδια περιοχή σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στη συνέχεια, έσπαζαν τους υαλοπίνακες τους με μεταλλικά φρεάτια και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά.

Τα μέλη της συμμορίας έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για ομοειδή αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και η έρευνα για τη συμμετοχή τους σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται».



Συνελήφθησαν 8 άτομα στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών

 



Συνελήφθησαν 8 άτομα στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας μετά από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες χθες, Τετάρτη 14 Μαρτίου 2023, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, με σκοπό την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, από την ανάλυση των οποίων διαπιστώθηκε η δράση ατόμων στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Ακολούθως, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, της Ο.Π.Κ.Ε. καθώς και αστυνομικός σκύλος.

Στο πλαίσιο αυτό συνελήφθησαν οχτώ (8) ημεδαποί (επτά άνδρες και μία γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Σημειώνεται ότι, από τους ανωτέρω ένα άτομο προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης πηδώντας από μπαλκόνι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο γόνατο.

Ακολούθησαν έρευνες σε 8 οικίες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:





51,2 γραμμάρια κοκαΐνης,

431 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

4 ζυγαριές ακριβείας,

πλήθος νάιλον συσκευασιών,

4.148,5 ευρώ και 24 δολάρια ΗΠΑ,

15 κινητά τηλέφωνα,

3 συσκευές καταγραφής εικόνας,

6 κάμερες ασφαλείας και

5 τηλεοράσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται.




ΚΤΗΝΟΣ στην Κρήτη πυροβόλησε σκυλάκι που έπαιζε με παιδιά σε αυλή

 



Ένας παλιάνθρωπος, ένα ΚΤΗΝΟΣ στην Κρήτη, πυροβόλησε  τον σκύλο δύο μικρών παιδιών και μάλιστα μπροστά τους με σκοπό να τον δολοφονήσει.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη του Ρεθύμνου και ενώ τα δύο παιδιά έπαιζαν με το κουτάβι στην αυλή του σπιτιού τους, σύμφωνα με το creta24.gr.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η «Ζωόφιλη Δράση», το ΚΤΗΝΟΣ που εργάζεται σε εταιρία δίπλα στο σπίτι της οικογένειας, πυροβόλησε στο κεφάλι τον σκύλο, ακριβώς έξω από τον μαντρότοιχο της αυλής του σπιτιού, δίπλα στα παιδιά τα οποία έντρομα άρχισαν να φωνάζουν.

Το περιστατικό δείχνει ότι αυτό το ΚΤΗΝΟΣ είναι επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια.

Χάρη στην άμεση κινητοποίηση της οικογένειας, ο σκύλος, που δέχτηκε τριάντα σκάγια στο κεφάλι, θα επιζήσει, ενώ σε βάρος του άνδρα που πυροβόλησε το άτυχο ζώο υπεβλήθη μήνυση και δεν γνωρίζουμε εάν έχει συλληφθεί για το κακούργημα, ώστε να οδηγηθεί σε ανακριτή.

Η ανάρτηση για τον πυροβολισμό σκύλου στην Κρήτη:

« ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟ ΣΚΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ. Ο ΣΚΥΛΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΗΣ, ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΚΟΥΤΑΒΙΝΟΣ 9 ΜΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΚΛΕΙΣΤΗ. ΤΟ ΖΩΟ ΒΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΠΥΡΟΒΟΛΟ ΟΠΛΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΔΡΑ, ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΤΡΟΤΟΙΧΟ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΖΩΑΚΙ. Ο ΑΡΗΣ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΣΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΩΝΩΝ ΤΩΝ ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙ. Ο ΚΑΚΟΠΟΙΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΤΟΜΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ Ή ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΥΧΗ Η ΣΦΑΙΡΑ Ή ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ ΔΕΝ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΑΚΙΑ, ΕΝΩ Ο ΣΚΥΛΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΜΟΝΟ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΑΠΟ ΣΚΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΣΚΥΛΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΦΟΝΙΑ».



Έλληνας CEO startup μεταφέρει χρήματα στην Ελλάδα για να τα σώσει -«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα το έλεγα αυτό»

 


Περιγράφοντας τον πανικό που επικράτησε στις startup εταιρείες μετά την κατάρρευση της SVB στις ΗΠΑ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Workable μετέφερε χρήματα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

«Μεταφέρω χρήματα στην Ελλάδα για να τα σώσω, δεν περίμενα ποτέ ότι θα το έλεγα αυτό», έγραψε στο Τwitter την περασμένη εβδομάδα ο CEO της Workable, ενώ με άρθρο του στην «Καθημερινή» αναλύει τους λόγους που έφτασε στην κατάρρευση η SVB και πώς το πλεονέκτημα αυτής της τράπεζας μετατράπηκε σε αχίλλειο πτέρνα.

Φύγαμε από την Ελλάδα το 2015 λόγω capital controls και τώρα φεύγουμε για να γλιτώσουμε από την SVB

Ο κ. Μωραϊτάκης αναφέρει στην «Καθημερινή» πως «την Πέμπτη το πρωί, όπως και χιλιάδες άλλοι tech CEO, πήρα μηνύματα από επενδυτές που ανησυχούσαν για τις καταθέσεις. Οι περισσότεροι είχαν δεκάδες εταιρείες, εκατοντάδες εκατομμύρια σε καταθέσεις, και όλοι γνωρίζουν όλους, και όλοι είναι online. Το στενό οικοσύστημα που έφτιαχνε για 40 χρόνια η SVB στράφηκε εναντίον της μέσα σε λίγες ώρες. Σε μία ημέρα έγιναν αναλήψεις 42 δισ. δολαρίων, το μεγαλύτερο ''bank run'' όλων των εποχών. Το δεύτερο της Workable, που αρχικά πήγε στη SVB για να γλιτώσει από τα capital controls του 2015 στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά τα χρήματα έφυγαν να γλιτώσουν από τη Silicon Valley Bank και να βρουν ασφάλεια στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα».

«Η SVB ήταν κυριολεκτικά η τράπεζα της Silicon Valley. Είχε τις μισές τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ για πελάτες, αλλά και τους περισσότερους επενδυτές venture capital. Αυτό ήταν και το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα. Γνώριζε τις ανάγκες των εταιρειών πληροφορικής και τεχνολογίας. Τα στελέχη της ήταν από τον χώρο της τεχνολογίας και του venture capital. Έχτιζε χρόνια σχέσεις εμπιστοσύνης με τους καλύτερους επενδυτές, συχνά συνεπένδυε στους πελάτες της με δάνεια venture debt», αναφέρει ο κ. Μωραϊτάκης.

Γιατί κατέρρευσε η SVB -Το πλεονέκτημα που έγινε αχίλλειος πτέρνα

«Το πλεονέκτημά της, αυτή η συμπόρευσή της με το οικοσύστημα της Silicon Valley, ήταν και η αχίλλειος πτέρνα της», σχολιάζει ο κ. Μωραϊτάκης. «Τα τελευταία χρόνια ο τομέας της τεχνολογίας είχε ραγδαία εισροή κεφαλαίων. Οι καταθέσεις της SVB τριπλασιάστηκαν το 2021. Επιπλέον η τράπεζα έδωσε και δάνεια σε αυτές τις εταιρείες που μόλις σήκωσαν φρέσκο κεφάλαιο από την, αισιόδοξη τότε, αγορά. Και μετά άλλαξαν τα επιτόκια. Οι εταιρείες τεχνολογίας δυσκολεύονται να σηκώσουν νέα κεφάλαια, ενώ ξοδεύουν τα χρήματα που είχαν αποταμιεύσει».

«Τα αποθεματικά μειώθηκαν και η τράπεζα αναγκάστηκε να πουλήσει δεκαετή ομόλογα για να αντεπεξέλθει. Η ειρωνεία είναι ότι η τράπεζα είχε τοποθετήσει σε δεκαετή ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου ένα αρκετά συντηρητικό προϊόν χαμηλού ρίσκου. Αν έπρεπε όμως να τα ρευστοποιήσει πρόωρα, άρα και να τα αποτιμήσει με σημερινές τιμές, έμενε με μια τρύπα μερικών δισ. στον ισολογισμό», τονίζει ο CEO της Warkable.

«Η μετοχή της SVB βγήκε εκτός διαπραγμάτευσης μετά το κλείσιμο -60% της Πέμπτης. Από την Παρασκευή τελεί υπό εκκαθαριστική επιτροπεία και η αμερικανική κυβέρνηση εγγυήθηκε όλες τις καταθέσεις. Η εξάπλωση μάλλον έχει αποφευχθεί, η κατάρρευση της SVB όμως δείχνει ότι ο τομέας της τεχνολογίας θα πληρώνει τις οικονομικές υπερβολές της τελευταίας δεκαετίας για καιρό ακόμη», καταλήγει στο άρθρο του ο CEO της Workable Νίκος Μωραϊτάκης.


iefimerida



Οι αποζημιώσεις της Hellenic Train -42.000 ευρώ προκαταβολή στις οικογένειες θανόντων, 10.000 στους τραυματίες

 



Τις προκαταβολές για τις οικογένειες των θυμάτων και των επιβατών που τραυματίστηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στις 28 Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη, για την κάλυψη των άμεσων οικονομικών αναγκών τους, ανακοίνωσε η Hellenic Train.

Στις οικογένειες των θανόντων επιβατών προκαταβολή ύψους 42.000 ευρώ

Ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα των τραυματισμών, 10.000 ευρώ στους επιβάτες που τραυματίστηκαν και εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ή κλινικές και 5.000 ευρώ στους επιβάτες που τραυματίστηκαν και δεν νοσηλεύονται πλέον σε νοσοκομεία ή κλινικές.

Επιπλέον, στις οικογένειες των θανόντων, των τραυματιών και των άλλων επιβατών που βρίσκονταν στο τρένο τη στιγμή του ατυχήματος, αποζημίωση 300 ευρώ για τις αποσκευές, συμπεριλαμβανομένων των χειραποσκευών, των προσωπικών αντικειμένων και των ζώων.

«Με την προκαταβολή αυτή, χωρίς αυτό να συνιστά σε καμία περίπτωση αποδοχή ευθύνης από την πλευρά της εταιρείας, η Hellenic Train υπερβαίνει τα προβλεπόμενα του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τους επιβάτες ως ελάχιστη συμβολή στην αντιμετώπιση των δεινών που προκλήθηκαν από το τραγικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας .

Για την καταβολή των ανωτέρω ποσών, προς απλοποίηση και την επιτάχυνση των διαδικασιών οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν στην Hellenic Train τα ακόλουθα δικαιολογητικά :

Οι δικαιούχοι των προκαταβολών εξαιτίας θανάτου θα πρέπει να προσκομίσουν πρωτότυπο ή νομίμως επικυρωμένο αντίγραφο Πιστοποιητικού Εγγυτέρων Συγγενών. Αρκεί ένας εκ των αναφερομένων στο ανωτέρω Πιστοποιητικό να προσκομίσει αυτό, υπογράφοντας Υπεύθυνη δήλωση είτε θεωρημένη από ΚΕΠ είτε εκδοθείσα μέσω gov.gr ότι ενεργεί για λογαριασμό και των λοιπών αναφερομένων στο ως άνω Πιστοποιητικό συγγενών καθώς και κάθε άλλου τυχόν νόμιμου κληρονόμου.

Οι δικαιούχοι των προκαταβολών εξαιτίας τραυματισμού τους αρκεί να συμπεριλαμβάνονται στους επίσημους καταλόγους τραυματιών και να προσκομίσουν (α) είτε Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας (ΑΔΤ) είτε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (π.χ. διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κ.ά.), (β) έγγραφο που πιστοποιεί το ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ τους και (γ) έγγραφο εισαγωγής τους σε νοσηλευτικό ίδρυμα ή κλινική, καθώς και το τυχόν εξιτήριο και (δ) το εισιτήριό τους, εφόσον αυτό υπάρχει.

Σε σχέση με τις χειραποσκευές, προσωπικά αντικείμενα και ζώα οι δικαιούχοι αρκεί να προσκομίσουν είτε Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας (ΑΔΤ) είτε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (π.χ. διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης), καθώς και το εισιτήριο, εφόσον αυτό υπάρχει. Οι δικαιούχοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών μπορούν να υποβάλουν κάθε απαιτούμενο κατά τα ανωτέρω δικαιολογητικό υπό μορφή επικυρωμένου φωτοαντίγραφου στην ειδική προς τούτο ηλεκτρονική υπηρεσία - ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση υποδοχής αιτημάτων : claims@hellenictrain.gr μαζί με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ηλεκτρονική διεύθυνση-email, τηλέφωνο). Εκτός από όλα τα ανωτέρω η Hellenic Train έχει δημιουργήσει ειδική ομάδα, η οποία βάσει των υπαρχουσών καταστάσεων των δικαιούχων όλων των ανωτέρω κατηγοριών, θα αναλάβει τη διαχείριση των αιτημάτων των κατ΄ ιδίαν δικαιούχων για την διευκόλυνση υλοποίησης όλων των ανωτέρω μέτρων.

Τέλος, σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να αποτιμηθεί σε οποιαδήποτε χρηματική παροχή εντούτοις η απόφαση της Εταιρείας, των άνω προκαταβολών υπερβαίνει τις ελάχιστες υποχρεώσεις που προβλέπονται για τη σιδηροδρομική επιχείρηση από τον υπ΄ αριθμόν 1371/2007 Ευρωπαϊκό Κανονισμό σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των επιβατών, σιδηροδρομικών γραμμών.

Σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1371/2007 (ΕΚ), προβλέπεται η καταβολή προκαταβολών (και μόνον) εκ μέρους της σιδηροδρομικής επιχείρησης σε περίπτωση τραυματισμού ή θανάτου επιβάτη, η οποία αφορά στην κάλυψη των άμεσων οικονομικών αναγκών. Η εν λόγω προκαταβολή δεν δύναται να είναι μικρότερη του ποσού των 21.000 ευρώ, σε περίπτωση θανάτου επιβάτη, ενώ για την περίπτωση τραυματισμού επιβάτη, προβλέπεται μεν η υποχρέωση καταβολής προκαταβολής στον τραυματισθέντα επιβάτη, αλλά δεν ορίζεται ελάχιστο ποσό προκαταβολής. Επίσης, ρητά επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το ανωτέρω άρθρο 13 του εν λόγω Κανονισμού, η εν λόγω προκαταβολή δεν συνιστά σε καμία περίπτωση αναγνώριση τυχόν ευθύνης της σιδηροδρομικής επιχείρησης. Σημειώνεται ότι στο πεδίο εφαρμογής της ανωτέρω διάταξης (άρθρο 13 ΕΚ 1371/2007) δεν εμπίπτει η κατηγορία των μη τραυματισμένων επιβατών.





Champions League επεισόδια στη Νάπολη από τους οπαδούς της Άιντραχτ


 

Από νωρίς το μεσημέρι οι Γερμανοί Χούλικανς έκαναν βόλτες στις κεντρικές πλατείες και κάποια στιγμή προέκυψε η έκρηξη με τους Γερμανούς να επιτίθενται κατά των αστυνομικών δυνάμεων προκαλώντας φθορές σε οχήματα και καταστήματα...




Πολλοί είναι αυτοί που αναφέρουν πως η ιταλική αστυνομία πιάστηκε στον ύπνο καθώς δεν περίμενε τόσο μεγάλη και κλιμακωμένη επίθεση από τους γερμανούς χούλιγκαν. 













































Το αλεξίσφαιρο γιλέκο γλίτωσε αστυνομικό από σφαίρα στον Ασπρόπυργο


 

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σε περιστατικό με πυροβολισμούς το βράδυ της Τετάρτης στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις 9 το βράδυ η αστυνομία κλήθηκε για δύο περιστατικά στην περιοχή, μια ληστεία σε πεζό και ένα για πυροβολισμούς που το πιθανότερο είναι να έγιναν απο Ρομά που δρουν ανεξέλεγκτα παντού.

Στο σημείο μετέβη ομάδα ΔΙΑΣ που θα ερευνούσε το περιστατικό της ληστείας.

Ένας αστυνομικός αισθάνθηκε τότε αδιαθεσία. Οι συνάδελφοί του διαπίστωσαν ότι είχε χτυπήσει το αλεξίσφαιρο γιλέκο του, χωρίς να το διαπεράσει, αδέσποτη σφαίρα από όπλο 9 χιλιοστών.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Γίνονται έρευνες για να βρεθεί από πού προήλθαν οι πυροβολισμοί.