Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Ο Κακλαμανάκης είχε κάνει καταγγελίες στον Συριζαίο υφ. αθλητισμού και αυτός του είπε δεν θέλω να ξέρω

 


Η αθλιότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνεται καθημερινά με διάφορους τρόπους και αποκαλύψεις. 

Όπου σκάνδαλο και ο ΣΥΡΙΖΑ από πίσω, που με τον έναν, η με τον άλλο τρόπο, το συγκαλύπτει.

Όπως αποκάλυψε ο Νίκος Κακλαμανάκης μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής για τον αθλητισμό το 2019, είχε μιλήσει στον πρώην Υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη για θέματα μη ελέγχου διαχείρισης δημοσίου χρήματος, κατάχρησης, και εκείνος του είχε πει: «Δεν θέλω να ξέρω».

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιονίκης αναφέρει την άθλια συμπεριφορά του υφυπουργού αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ που εκτός του ότι δεν ήθελε να ξέρει του είπε προκλητικά : «Μου είπε αν είμαι μάγκας να κατέβω στις εκλογές να γίνω πρόεδρος. Του εξήγησα ότι δεν θέλω να διοικήσω, θέλω να είμαι στη θάλασσα και να προπονώ. Μου είπε “μην αναφερθείς ξανά γενικά στην Ομοσπονδία”».





Θέλει διάλογο με Ελλάδα το καθεστώς στην Τουρκία προκαλώντας με άθλιες δηλώσεις

 



Μόνο σε διάλογο δεν πρέπει να πάει η Ελλάδα ειδικά μετά τις προκλητικές δηλώσεις των υπουργών του καθεστώτος Ερντογάν

Με νέες απίστευτες προκλήσεις από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Γερμανό ΥΠΕΞ Χάικο Μάας ξεκίνησε η εβδομάδα.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι αν η Ελλάδα κάνει ό,τι θέλει δεν θα έχουμε μόνο ατύχημα αλλά η Άγκυρα θα κάνει ό,τι πρέπει, λες και φοβήθηκε τώρα η Ελλάδα.

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να επηρεάζεται από άλλες χώρες και να κάνει ασκήσεις οπουδήποτε θέλει και άλλα βήματα σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχουμε μόνο ατύχημα αλλά θα κάνουμε αυτό που πρέπει», είπε και στη συνέχεια στοχοποίησε για ακόμη μία φορά το Καστελλόριζο: «Η Ελλάδα διεκδικεί θαλάσσιο χώρο άδικο, σε ένα νησί που βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ από την Τουρκία. Από την άλλη η Ελλάδα μιλά για διεθνές δίκαιο αλλά δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του διεθνούς δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρέπει να ονομάζονται Τούρκοι οι μειονοτικοί (πληθυσμοί) στη Θράκη».





Επικίνδυνοι για την κοινωνία όλη η παρέα των τραμπούκων του Μετρό - Βίντεο με την δράση τους

 


Βίντεο ντοκουμέντο από την υπόλοιπη «παρέα» των ανήλικων αδελφών τραμπούκων που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη στο Μετρό, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

Οι δυο ανήλικοι κακοποιοί μαζί με φίλους τους έχουν συστήσει συμμορία και τρομοκρατούν άλλους ανήλικους, χτυπώντας τους άσχημα.

Πεδίο δράσης της συμμορίας των κακοποιών τραμπούκων το Περιστέρι και το Ίλιον. Άλλος ανήλικος τραμπούκος μέλος της συμμορίας, μετά το τέλος του μαθήματος κυνηγάει και πιάνει συμμαθητή του, τον οποίο και γρονθοκοπεί στο κεφάλι. Το θύμα μάλιστα καταρρέει λιπόθυμο στον πεζόδρομο, με την υπόλοιπη παρέα των τραμπούκων να γελάει και να τον χλευάζει που έχασε παντελώς τις αισθήσεις του, δεχόμενος μόνο μια γροθιά.

Τόσο οι τραμπούκοι στο βίντεο, όσο τα δυο αδέλφια κακοποιοί που ξυλοκόπησαν με γροθιές και κλωτσιές τον σταθμάρχη, καταληστεύουν συμμαθητές τους αρπάζοντάς τους κινητά τηλέφωνα αλλά και χρήματα.

Μάλιστα στο ΕΠΑΛ του Περιστερίου αλλά και σ’ άλλα σχολεία της πόλης η δράση τους είναι τόσο διαδεδομένη που στο άκουσμα του ονόματος τους τα παιδιά-θύματα ενδίδουν στον εκβιασμό και παραδίδουν από μόνα τους ότι κουβαλούν επιστρέφοντας από το σχολείο στο σπίτι.

Και αυτό, για να αποφύγουν το ξύλο και την χλεύη, καθώς η παρέα των τραμπούκων συνήθιζε να ανεβάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα κατορθώματά της για τον φόβο των Ιουδαίων.






Χρυσοχοΐδης: Η πανεπιστημιακή αστυνομία θα κάνει και συλλήψεις

 


Δικαίωμα συλλήψεων θα έχει η πανεπιστημιακή αστυνομία, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Το αστυνομικό σώμα που θα περιφρουρεί στα πανεπιστήμια θα έχει δικαίωμα να κάνει συλλήψεις, να συντάσσει δικογραφίες και να παραπέμπει στον εισαγγελέα, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στον ΣΚΑΙ.

Ανέφερε ότι οι αστυνομικοί που θα περιφρουρούν δεν θα φέρουν όπλα, δεν θα έχουν την ιδία στολή με τους υπόλοιπους αστυνομικούς, θα επιτηρούν και θα έχουν προληπτικό, αποτρεπτικό ρόλο.

Αναφερόμενος σε όσους αντιδρούν στο σχέδιο νόμου τόνισε ότι εκείνοι «δεν λένε τι προτείνουν», σημειώνοντας ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν συμβεί 20 περιστατικά βίας με τελευταίο, την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η τρομοκρατία, η βία και ο φόβος των εκπαιδευτικών από μια μειοψηφία μέσα στα πανεπιστήμια. Πρέπει να σταματήσει το αίσθημα ασυδοσίας και ατιμωρησίας που δημιουργεί όλη αυτή την κατάσταση» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Προανήγγειλε ότι την ερχόμενη Πέμπτη μαζί με το επιτελείο του υπουργείου θα ανακοινώσει το νέο δόγμα για τις συναθροίσεις που θα έχει ως κεντρικό στόχο και να στηριχτεί το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι, αλλά και να μην καταλύεται η οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης.

Η παρουσία της αστυνομίας θα είναι ισχυρή σε όλους τους εμπορικούς δρόμους, από σήμερα, τόνισε επίσης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην συνωστίζονται στα καταστήματα και από τους επαγγελματίες να τηρούν τους κανόνες. Ερωτηθείς για την απόφαση του ανοίγματος ο υπουργός δήλωσε: “θα καταστραφούμε οικονομικά και ψυχολογικά αν συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε ένα διαρκές αυστηρό απαγορευτικό”.

Τόνισε ότι οι λοιμωξιολόγοι αντιλήφθηκαν αυτά τα ζητήματα και γι’ αυτό εισηγήθηκαν να υπάρξει ένα σταδιακό άνοιγμα.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Οι εισαγγελικές αρχές ανακάλυψαν 10 δισ. δολάρια που συνδέονται με το καθεστώς Μαδουρο

 


Οι ελβετικοί εισαγγελείς εντόπισαν τραπεζικούς λογαριασμούς ύψους περίπου 9 δισ. φράγκων (10,1 δισ. δολάρια) που το πιθανότερο είναι να συνδέονται με παράπονα έσοδα του καθεστώτος Μαδούρο στη Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Matin Dimanche, από την έναρξη των ερευνών στα τέλη του 2019, οι εισαγγελείς στη Ζυρίχη έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα χρήματα ανήκουν σε άτομα του καθεστώτος Μαδουρο.

Η εισαγγελία της Ζυρίχης δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg το οποίο μετέδωσε πρίν λίγο καιρό οτι η Credit Suisse Group AG διακόπτει τις σχέσεις της με πλούσιους καταθέτες της Βενεζουέλας που συνδέονται έμμεσα ή άμεσα με το καθεστώς Μαδουρο.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος δανειστής της Ελβετίας έχει μειώσει τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται για λογαριασμό πολιτών της Βενεζουέλα σε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Η τράπεζα ακολουθεί την UBS Group AG, η οποία πέρυσι έκλεισε ορισμένους λογαριασμούς οι οποίοι συνδέονταν με το καθεστώς Μαδούρο.

Οι τράπεζες εντείνουν τις προσπάθειες συμμόρφωσης αφού πληρώνουν δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία χρόνια για παραβίαση κυρώσεων ή παραβίαση νόμων κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. 

Η Ελβετική ρυθμιστική εταιρεία Finma πέρυσι ζήτησε από την UBS και την Credit Suisse να δώσουν λεπτομερείς καταστάσεις για τις δραστηριότητές τους στη Λατινική Αμερική. Η Finma πέρυσι έβαλε στο στόχαστρο την Julius Baer Group Ltd. για την αποτυχία της να αποτρέψει τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στη Λατινική Αμερική. Το 2018, ένας από τους πρώην τραπεζίτες της Baer καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 ετών για το ρόλο του στη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που είχε κλαπεί από την PDVSA, την εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας.


Πηγή : liberal.gr



Γραφείο Υποστήριξης Θυμάτων Τρομοκρατίας: «Με την ελπίδα να μην υπάρξουν ποτέ ξανά θύματα της τρομοκρατίας στην πατρίδα μας»

 



Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και άφησαν το μήνυμα τους στον «Τοίχο Μνήμης» η Βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο Πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρυ Πάιατ, η Πρέσβης της Βρετανίας Κέιτ Σμιθ, η σύζυγος του Γιώργου Βασιλάκη, ο αδερφός του Θάνου Αξαρλιάν, η κόρη του Απόστολου Βέλλιου και ο γιος του Νίκου Μομφεράτου.

«Με την ελπίδα να μην υπάρξουν ποτέ ξανά θύματα της τρομοκρατίας στην πατρίδα μας» ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εγκαινίασε, σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021,  το Γραφείο Υποστήριξης Θυμάτων Τρομοκρατίας.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τόνισε πως το συγκεκριμένο Γραφείο θα είναι ο ανεξίτηλος τόπος μνήμης  για τα θύματα τρομοκρατίας, όπου μάλιστα δημιουργήθηκε ένας «τοίχος μνήμης» στον οποίο οι συγγενείς των θυμάτων γράφουν μια αφιέρωση στους ανθρώπους τους που σκοτώθηκαν σε τρομοκρατική επίθεση. Ενώ, σημείωσε πως όποιος χάνει τη ζωή του, από τόσο άδικες δολοφονικές ενέργειες, θα τιμάται από την πολιτεία.

Παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ και στελέχη του ΚΕ.ΜΕ.Α.

Αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έχει ως εξής:

«Σήμερα αποτίουμε τα οφειλόμενα. Πραγματοποιούμε τα εγκαίνια του Γραφείου Υποστήριξης Θυμάτων Τρομοκρατίας. Εδώ είναι ο χώρος τους, όπου θα είναι και ένας ανεξίτηλος τόπος μνήμης. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε  τοίχο μνήμης, στον οποίο οι συγγενείς των θυμάτων γράφουν μια αφιέρωση για τον αδικοχαμένο άνθρωπό τους.

Στηρίζουμε τις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατίας και επαναλαμβάνουμε ότι όποιος χάνεται από τόσο άδικες δολοφονικές ενέργειες, θα τιμάται από την πολιτεία.

Με την ελπίδα να μην υπάρξουν ποτέ ξανά θύματα τρομοκρατίας στην πατρίδα μας».



Fake news ψεκασμένων ότι δήθεν ότι ο Τσιόδρας νοσεί από το εμβόλιο διέψευσε σήμερα ο ίδιος

 


Αδιάψευστος μάρτυρας για το ότι ο Καθηγητή Παθολογίας Σωτήρης Τσιόδρας δεν νοσεί από το εμβόλιο είναι η παρουσία του σήμερα στον δεύτερο εμβολιασμό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.



Έντονη φημολογία υπήρχε το τελευταίο διάστημα απο ψεκασμένους και αντιπολιτευόμενους γύρω από το πρόσωπο του Καθηγητή Παθολογίας και πρώην υπεύθυνου ενημέρωσης για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, σχετικά με την εκκωφαντική απουσία του από τις τελευταίες εξελίξεις με την πανδημία στη χώρα. 

Αδιατάραχτες υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη ότι είναι οι σχέσεις της κυβέρνησης με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος παρ’ όλα αυτά, απουσιάζει το τελευταίο διάστημα από τον δημόσιο διάλογο για τα κρίσιμα ζητήματα της πανδημίας και το παρατεταμένο lockdown, που έχει προκαλέσει κόπωση στην κοινωνία και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι αρνητές, οι ψεκασμένοι και μέρος της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ.

Η φημολογία μάλιστα είναι τόσο έντονη, που κάποιοι από την πλευρά του κινήματος των ψεκασμένων αντιεμβολιαστών, δεν δίστασαν ακόμη και να διασπείρουν πληροφορίες στα social media, ότι ο Καθηγητής κ. Τσιόδρας, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν», μετά από επιπλοκή του εμβολίου που έλαβε πριν από λίγες ημέρες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, ρωτήθηκε για το εάν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης ο κ. Τσιόδρας και διέψευσε τα fake news λέγοντας: . «Ο κ. Τσιόδρας είναι ηγετική προσωπικότητα σε αυτή την προσπάθεια για να βάλουμε ένα φρένο στην πανδημία και να ξεπεράσουμε την μπόρα».

Για την  την απουσία του από τις συνεντεύξεις Τύπου,  ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει η παραμικρή κόντρα και ένταση. Ο κ. Τσιόδρας είναι καθημερινώς, διαρκώς «μαζί μας και δίπλα μας», ανέφερε ο υπουργός προσθέτοντας πως αν χρειαστεί, θα απευθυνθεί στους πολίτες.

Η σημερινές φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους.




Αυτή είναι η ακροαριστερά του ΣΥΡΙΖΑ - Κυρίτσης «Ο ΣΥΡΙΖΑ κακώς υπερψήφισε τα Rafale»

 



Διαβάζουμε στην omadaalithias.gr για την κατάντια της ακροαριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ που είναι και η βάση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα. 

Ήταν έτοιμος ο ακροαριστερός Κυρίτσης να μας πει στο άρθρο, ότι θα ήταν καλύτερα αντί για Rafale να φτιάχναμε μια μεζονέτα σπίτι με κήπο και χωράφι για τον σύντροφο εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, ώστε να περάσει καλά τα υπόλοιπα χρόνια στην φυλακή!!!

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, με άρθρο του στην Αυγή τάχθηκε κατά της επιλογής του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει στη Βουλή την αγορά Rafale.

Αναλυτικά το άρθρο του  γράφει: 

Με την αγορά 18 Rafale και τα υπόλοιπα αποσπασματικά και εμβαλωματικά που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση περί τις αγορές όπλων, η Ελλάδα επιστρέφει στο αμαρτωλό εξοπλιστικό παρελθόν, πρόσφατο και απώτερο. Στις περιόδους δηλαδή που η χώρα προμηθευόταν οπλικά συστήματα χωρίς κανέναν προγραμματισμό και χωρίς καμία αίσθηση κόστους, οικονομίας κλίμακας, τυποποίησης, διαθεσιμότητας.

Αυτό ακριβώς σηματοδοτεί και σε αυτό ακριβώς οδηγεί η εσπευσμένη αγορά μικρού αριθμού μαχητικών αεροσκαφών διαφόρων τύπων. Αεροσκαφών που, όποια και να είναι η θεωρητική μαχητική τους αξία, η εσπευσμένη αγορά τους σε μικρούς αριθμούς δημιουργεί θέματα αφομοίωσης, διαθεσιμότητας και εν τέλει επιχειρησιακής αξιοποίησης σε ωφέλιμο χρόνο.

Κοντολογίς τα Rafale που αγοράζουμε σήμερα θα είναι αξιοποιήσιμα από την Πολεμική Αεροπορία ύστερα από τρία χρόνια το λιγότερο, έχοντας στο μεταξύ απορροφήσει πόρους και ανθρώπινο δυναμικό απαραίτητους για τον ήδη υπάρχοντα αεροπορικό στόλο. Αυτό σημαίνει ότι στο προβλεπτό μέλλον και στα συγκεκριμένα άμεσα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα δεν συμβάλλουν στην αποτρεπτική ικανότητα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν παρασύρθηκε από αυτήν την ύποπτα αρπακολλατζίδικη πρακτική. Προτίμησε, με τα περιορισμένα οικονομικά μέσα που διέθετε, να μειώσει την πολυτυπία και εκσυγχρονίσει τον υπάρχοντα (τεράστιο) στόλο μαχητικών F16 που διαθέτει η χώρα, επιδιώκοντας να τα διατηρήσει αξιόμαχα για τα επόμενα αρκετά χρόνια που θα κρατήσει η διαδικασία αντικατάστασής τους από έναν νέο τύπο μαχητικού.

Διότι τα σοβαρά κράτη δεν αγοράζουν πανάκριβα και κρίσιμα οπλικά συστήματα δι’ απλής δηλώσεως του πρωθυπουργού, αλλά μέσα από εξαντλητική αξιολόγηση και διαπραγμάτευση. Ειδικά μάλιστα χώρες που, όπως η Ελλάδα, βρίσκονται σε ασταθές διεθνές περιβάλλον και “ψωνίζουν όπλα χονδρική” δεν παρακαλάνε, αλλά τις παρακαλάνε και σε κάθε περίπτωση επιτυγχάνουν μεγάλο ποσοστό εγχώριας κατασκευής, τεχνογνωσία κ.λπ.

Χρησιμοποιούν μια τέτοια μεγάλη αγορά ως σκαλωσιά για να χτίσουν δίπλα της τη δική τους υποδομή στην κατεύθυνση της απεξάρτησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της πρακτικής είναι η ίδια η γειτονική Τουρκία.

Στη Βουλή, στη -σημειωτέον κατεπείγουσα- συζήτηση για τα Rafale, οι ομιλητές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ απαρίθμησαν και ανέπτυξαν πλήθος λόγους για τους οποίους η αγορά των γαλλικών μαχητικών πάσχει, τόσο επί της ουσίας όσο και στο επίπεδο της σύμβασης. Παρ’ όλα αυτά, η απόφαση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, επικαλούμενος την πατριωτική ευθύνη και για να μην έχουν να λένε η κυβέρνηση και τα φερέφωνά της. Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους όμως θα έπρεπε να κάνει ακριβώς το αντίθετο.



Αντιδράσεις για την σύλληψη Ναβάλνι από το καθεστώς Πούτιν

 


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η σύλληψη του αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι κατά την επιστροφή του στη Ρωσία από τη Γερμανία απο το καθεστώς Πούτιν.

Μόλις μερικούς μήνες μετά τη δηλητηρίαση του με νευροτοξικό παράγοντα από πράκτορες του καθεστώτος της Ρωσίας, του την είχαν στημένη για να τον αποτελειώσουν συλλαμβάνοντας τον.

Η σύλληψη του Αλεξέι Ναβάλνι κατά την άφιξή του στη Μόσχα είναι «απαράδεκτη», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ζητώντας την «άμεση απελευθέρωσή του» από το Κρεμλίνο.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι πρέπει να απελευθερωθεί αμέσως, δήλωσε μέσω του Twitter ο Τζέικ Σάλιβαν, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Τζο Μπάιντεν.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταδικάζει «σθεναρά» τη σύλληψη χθες του Ρώσου αντιπολιτευόμενου, ανέφερε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του ο Αμερικανός απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν σθεναρά την απόφαση της Ρωσίας να συλλάβει τον Αλεξέι Ναβάλνι», τονίζει ο Πομπέο στην ανακοίνωση Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κρίνοντας ότι «η σύλληψή του είναι η τελευταία σε μια σειρά αποπειρών να σιωπήσουν ο Ναβάλνι και άλλες προσωπικότητες της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητες φωνές που επικρίνουν τις ρωσικές αρχές».

Ο 44χρονος Ναβάλνι βρέθηκε αντιμέτωπος με Ρώσους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαβατηρίων μετά την προσγείωση του αεροσκάφους που τον μετέφερε στη Μόσχα από το Βερολίνο, όπως μεταδόθηκε σε live μετάδοση από τον λογαριασμό του στο YouTube.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι φίλησε τη γυναίκα του πριν τον συλλάβουν στο αεροδρόμιο, με την Γιούλια Ναβάλνι να αποθεώνεται από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί όταν έφτασε στον χώρο υποδοχής.

«Λιθουανία, Λετονία και Εσθονία ζήτησαν από την ΕΕ την επιβολή κυρώσεων κατά της Μόσχας εάν ο Ναβάλνι δεν απελευθερωθεί», όπως τόνισε ο Λιθουανός υπουργός Εξωτερικών Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας ο οποίος τόνισε ότι «η κράτηση του Ναβάλνι είναι εντελώς ακατανόητη. Το κράτος δικαίου και η προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων, στην οποία η Ρωσία δεσμεύεται συνταγματικά, αλλά και από τις διεθνείς συνθήκες, αφορούν και τον Ναβάλνι. Πρέπει να απελευθερωθεί άμεσα».

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ρώσικου καθεστώτος, Μαρία Ζαχάροβα, ανέφερε ότι τα σχόλια του Σάλιβαν και άλλων δυτικών αξιωματούχων «ήταν ήδη έτοιμα από πριν», καλώντας τους «να σέβονται το διεθνές δίκαιο, να μην εμπλέκονται σε νομικές διαδικασίες ανεξάρτητων και κυρίαρχων χωρών και να ασχολούνται με τα προβλήματα των δικών τους χωρών».



Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες φοιτητριών του ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή

 



Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης απευθύνθηκε, σήμερα το πρωί, ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου, ενημερώνοντας για δημοσιεύματα που αναφέρονται σε καταγγελίες φοιτητριών του ΑΠΘ ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ ζήτησε επισήμως να υπάρξει παρέμβαση της εισαγγελίας προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παπαϊωάννου γνωστοποίησε: «Ενημέρωσα σήμερα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τα δημοσιεύματα που είδαν το Σαββατοκύριακο το φως της δημοσιότητας, σχετικά με καταγγελίες φοιτητριών ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση από διδάσκοντες στο Αριστοτέλειο. Ζήτησα επισήμως την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, προκειμένου κάθε τέτοια υπόθεση που αφορά στο Πανεπιστήμιο να διερευνηθεί σε βάθος και οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν στον νόμο και να τιμωρηθούν».

Εξηγώντας τον λόγο που απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη, ο πρύτανης διευκρίνισε ότι δεν έχει γίνει κάποια -ανώνυμη ή επώνυμη- καταγγελία στα αρμόδια όργανα του Πανεπιστημίου, συνεπώς η δικαιοσύνη θα πρέπει να επιληφθεί και να εξετάσει, αν τα δημοσιεύματα έχουν πραγματική βάση.

«Ως πατέρας, ακαδημαϊκός δάσκαλος και ως πρύτανης που εκπροσωπώ το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, δηλώνω κατηγορηματικά ότι μέχρι τη στιγμή της δημοσιοποίησης των καταγγελιών δεν είχε περιέλθει σε γνώση της παρούσας διοίκησης του Πανεπιστημίου καμία καταγγελία. Είναι αυτονόητο ότι αν έχουν τελεστεί τέτοιου είδους πράξεις είναι αποτρόπαιες και χρήζουν διερεύνησης σε βάθος, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και να αφυπνιστούν συνειδήσεις.

Με βάση όλα αυτά, η Δικαιοσύνη είναι η αρμόδια αρχή να παρέμβει και να διερευνήσει τις καταγγελίες, έτσι ώστε στο πλαίσιο του κράτους να προστατευτούν τα δικαιώματα των καταγγελλόντων, των καταγγελλομένων, και όλων των μελών του διδακτικού προσωπικού, που από τη στιγμή που δεν κατονομάζεται κανένας αυτομάτως είναι όλοι εν δυνάμει ύποπτοι», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.

Κάλεσε, δε, «κάθε φοιτητή και φοιτήτρια και κάθε μέλος της πανεπιστημιακής μας κοινότητας, κάθε διδάσκοντα, ή εργαζόμενο που έχει να συνεισφέρει οτιδήποτε στην έρευνα, να το πράξει», δεσμευόμενος ότι «κάθε καταγγελία θα ερευνάται σε βάθος, με ευαισθησία και προσήλωση στον στόχο να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα μέσα στο Πανεπιστήμιο», καθώς «το Αριστοτέλειο παρέχει το δίχτυ ασφαλείας για κάθε μέλος της κοινότητάς του που με τόλμη θα θελήσει να σπάσει τον κύκλο της σιωπής».

Η ανατριχιαστική περιγραφή φοιτήτριας του ΑΠΘ

Σε σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου παρουσιάζεται η ανατριχιαστική περιγραφή μιας φοιτήτριας του ΑΠΘ που δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή.

Φαίνεται πως στο ΑΠΘ ξαναφούντωσε η συζήτηση για πρώην (πλέον) καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής, τον οποίο πρώην φοιτήτριές του καταγγέλλουν για σεξουαλική παρενόχληση. Οι φήμες συντρόφευαν τον συγκεκριμένο καθηγητή μέχρι την αποχώρησή του το 2015 και τώρα βγήκαν και πάλι στην επιφάνεια με αφορμή τα όσα βίωσε η Ολυμπιονίκης. Οι καταγγελίες σε κλειστή ομάδα φοιτητριών του ΑΠΘ είναι συγκλονιστικές, ενώ ορισμένες από αυτές έφερε στο φως της δημοσιότητας το περιοδικό «Παράλλαξη».

«Ηταν απόγευμα λίγο μετά την εξεταστική του Φεβρουαρίου το 2009. Τον συνάντησα στο διάδρομο κοντά στο γραφείο του. Με φώναξε με το μικρό μου. Μου είπε πως δεν έγραψα καλά στις εξετάσεις και του έκανε εντύπωση διότι παρακολουθούσα και συμμετείχα σε κάθε μάθημα. Μου είπε πως ακόμη δεν είχε στείλει τη βαθμολογία στη γραμματεία της σχολής και αν ήθελα να πηγαίναμε στο γραφείο του να δούμε ξανά το γραπτό μου (…) Ζήτησα την άδεια να φύγω από το γραφείο του γιατί ήμουν πολύ κουρασμένη και έγκυος στον τρίτο μήνα.

Ενθουσιάστηκε με τα ευχάριστα νέα! Με σήκωσε από την καρέκλα για να με αγκαλιάσει και να με συγχαρεί! Δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Κόλλησε πάνω μου το σώμα του, ένιωθα την ανάσα του στο λαιμό μου. Είχα παγώσει, οι σφυγμοί μου είχαν ανεβεί, σκέφτηκα μόνο να προστατέψω την κοιλιά μου. Με έσφιξε και άρχισε να τρίβεται πάνω μου. Προσπάθησα να τον απομακρύνω, αλλά ήμουν αδύναμη. Ετρεμα, ενώ εκείνος συνέχιζε να τρίβει το ευαίσθητο σημείο του στο γοφό μου. Απομακρύνθηκε μόνο όταν βράχηκε.

Έφυγα γρήγορα από το γραφείο του. Δεν ήξερα τι να κάνω. Εμεινα στο κτίριο και αναζήτησα βοήθεια στο γραφείο ενός νεαρού καθηγητή που είχα άνεση να του μιλήσω. Μπήκα και ανάμεσα σε λυγμούς του είπα τι συνέβη. Μου απάντησε πως με πιστεύει, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί ήταν απλώς λέκτορας. Γύρισα στο σπίτι, πήρα τηλέφωνο στην Αστυνομία.

Μου απάντησαν πως μπορούν να επέμβουν μόνο με μηνυτήρια αναφορά. Το έκλεισα. Δεν το συζήτησα ποτέ ξανά, φοβήθηκα πως δεν θα μπορούσα να πάρω ποτέ πτυχίο», είναι μόνο όσα αναφέρει μία από τις φοιτήτριες του.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



H Σοφία Μπεκατώρου δεν θέλει να εκπροσωπηθεί από τον Νίκο και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

 


Ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν πως η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκαρώτου δεν επιθυμεί τη νομική της εκπροσώπηση από τους ίδιους εξέδωσαν οι Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου :  

«Αργά χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε ότι η Ολυμπιονίκης κα Σοφία Μπεκατώρου δεν επιθυμεί να συνεχισθεί η εκπροσώπησή της από την νομική ομάδα των Ζωής Κωνσταντοπούλου και Νίκου Κωνσταντόπουλου.

Βασική πρόθεση και ελπίδα της υπεράσπισης ήταν να ξεσκεπαστεί συνολικά για τη χώρα ένας κύκλος υποθέσεων εκμετάλλευσης και κακοποίησης, που αφορά νέες και νέους, και που εκτείνεται εντός και εκτός αθλητισμού.

Ευχόμαστε την κα Μπεκατώρου πολλή δύναμη στον δύσκολο αγώνα να αλλάξουν τα πράγματα».



Αυτά είναι τα πέντε πανεπιστημιακά ιδρύματα που θα έχουν αστυνομία

 



Σε πέντε πανεπιστημιακά ιδρύματα θα βρίσκεται η πανεπιστημιακά αστυνομία, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος.

«Η Αστυνομία δεν πρόκειται να είναι σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα» είπε ο κ. Συρίγος στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, πανεπιστημιακή αστυνομία:

πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

πανεπιστήμιο Πάτρας

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

«Στα άλλα πανεπιστήμια δεν θα υπάρχει αστυνόμευση» τόνισε.

Ο κ. Συρίγος ανέφερε ότι η αστυνομική αρχή έχει στόχο να προλαμβάνει και να καταστέλλει τα ποινικά αδικήματα και η φύλαξη θα γίνεται για να μην μπαίνουν μέσα στα ιδρύματα παραβατικά στοιχεία.





Λαθρομετανάστες Πακιστανοί και ακροαριστεροί έκαναν πορεία ζητώντας δωρεάν σπίτια

 


Ακροαριστεροί, οργάνωσαν και πάλι λαθρομετανάστες Πακιστανούς κάνοντας πορεία, διαδηλώνοντας εναντίον των ακροδεξιών, δηλαδή οι τα δύο επικίνδυνα άκρα, ακροαριστεροί διαδήλωναν εναντίον των ακροδεξιών.

Παράλληλα οι λαθρομετανάστες Πακιστανοί που τις τελευταίες ημέρες έχει καταγραφεί μεγάλη εγκληματικότητα σε βάρος τους, ζητούν να τους δώσουν χαρτιά και δωρεάν σπίτια. Μάλιστα ζητούσαν να καταργηθούν οι δομές μεταναστών - λαθρομεταναστών για να τους αμολήσουν ανεξέλεγκτους σε όλη την χώρα.

Όλα αυτά οργανώθηκαν από την Πακιστανική κοινότητα και την ΚΕΕΡΦΑ.

Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
17 ώρες πριν

Τιμή στον Σαχζάτ Λουκμάν, συνεχίζουμε με σύγκρουση με τη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης.

Η αντιφασιστική συγκέντρωση μνήμης για την επέτειο των οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν ήταν ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση: το κίνημα που έστειλε τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής στη φυλακή θα συνεχίζει αταλάντευτα τη δράση του ενάντια στο ρατσισμό και τους ντόπιους Τραμπ, για να δικαιωθούν όλοι οι Λουκμάν. Για να πάρουν χαρτιά όλοι οι μετανάστες, να κλε...

Δείτε περισσότερα
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα που στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στη σκηνή και υπαίθριες δραστηριότητες





Σχεδόν απίθανο να προφυλακιστούν οι επικίνδυνοι δράστες του Μετρό τους προστατεύει ο ποινικός κώδικας

 



Πανελλήνια κατακραυγή και σοκ προκάλεσε η εγκληματική επίθεση στον σταθμάρχη του μετρό στην Ομόνοια, επιβάλλοντας έτσι την άμεση αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα για την προστασία δημοσίων λειτουργών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. 

H εγκληματική επίθεση σε βάρος του σταθμάρχη του μετρό σόκαρε την κοινή γνώμη και το υπουργείο δικαιοσύνης προωθεί αλλαγές στη νομοθεσία προκειμένου να αυστηροποιηθούν οι ποινές για ανάλογες περιπτώσεις και δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο για την άσκηση βίας σε δημόσιους λειτουργούς αλλά γενικότερα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιστημονικής Επιτροπής που παρακολουθεί τα αποτελέσματα που παράγει ο νέος Ποινικός Κώδικας, καθηγητή Λάμπρο Μαργαρίτη, και του ζήτησε με αφορμή το περιστατικό στο μετρό να εξετάσει τα περιθώρια που υπάρχουν για αυστηροποίηση του πλαισίου ποινών για συγκεκριμένα αδικήματα που τελούνται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Η κατεύθυνση που δόθηκε είναι να εξεταστούν ενδεχόμενες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και να εισαχθούν στην ποινική νομοθεσία ρήτρες ειδικών επιβαρυντικών περιστάσεων για τους δράστες που βιαιοπραγούν σε βάρος εργαζομένων στο Δημόσιο, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και επαναλαμβάνουμε ότι δεν πρέπει να περιοριστούν μόνο για δημόσιους λειτουργούς. 

«Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη να νομοθετήσει αυστηρότερες ποινές, ειδικά για αδικήματα σε βάρος ανθρώπων που πέφτουν θύματα βιαιοπραγιών στον χώρο εργασίας τους, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Με το σημερινό πλαίσιο οι νεαροί επικίνδυνοι δράστες της επίθεσης σε βάρος του υπαλλήλου του μετρό, που διώκονται για κακούργημα, εάν τους αναγνωριστεί ελαφρυντικό, η όποια ποινή επειδή είναι ανήλικοι θα μειωθεί κι άλλο. Με λίγα λόγια οι επικίνδυνοι για την δημόσια ασφάλεια ανήλικοι θα μείνουν ελεύθεροι μέχρι την δίκη τους γιατί η προφυλάκισή τους είναι δύσκολη έως αδύνατη. 

Για να προφυλακιστούν θα πρέπει να έχουν διαπιστωμένες παραβατικές συμπεριφορές σε όμοια αδικήματα.

Οι δύο επικίνδυνοι δράστες, όπως και να ’χει, θα βρεθούν ενώπιον δικαστών ανηλίκων και θα τιμωρηθούν.



Συλλήψεις για κορωνοπάρτι στη Θεσσαλονίκη

 


Στην περιοχή της Νεάπολης 30χρονος εγκληματικά ανεύθυνος διοργάνωσε πάρτι σε ισόγειο διαμέρισμα, με τη συμμετοχή εννέα ακόμη ατόμων. 

Ο διοργανωτής συνελήφθη και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ, αλλά οι συμμετέχοντες διέφυγαν πριν την έλευση την αστυνομίας και γλίτωσαν το πρόστιμο.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην περιοχή της Ξηροκρήνης, στις 3 τα ξημερώματα συνελήφθη 26χρονος και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ για τη διοργάνωση συγκέντρωσης με τέσσερα ακόμη άτομα, στα οποία επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στο καθένα.




ΗΠΑ : Ο Τραμπ έσβηνε τα «ίχνη» του σκίζοντας σημαντικά έγγραφα

 


Σοβαρές ελλείψεις στα δημόσια έγγραφα και κενά σε νομικές διαδικασίες έχει η καταστροφή εγγράφων, σημειώσεων και άλλων απόρρητων πληροφοριών κατά τη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, το κοινό δεν θα έχει δυστυχώς για πολλά χρόνια πρόσβαση σε πολλά αρχεία του Λευκού Οίκου από την περίοδο της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, εγείροντας ανησυχία ότι η πλήρης ανάκτησή τους δεν θα ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κενό στην ιστορία μιας περιόδου γεμάτης από ταραχές και σκάνδαλα.

Μάλιστα, εναπόκειται στον αμερικανό πρόεδρο αν θα διατηρήσει αρχεία που εξωτερικοί παράγοντες, όπως αξιωματούχοι επιβολής του νόμου, δημοσιογράφοι και ιστορικοί, θα ήθελαν πολύ να δουν. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά δε, ο Τραμπ είχε τη συνήθεια να σκίζει έγγραφα πριν τα πετάξει, αναγκάζοντας τους εργαζόμενους του Λευκού Οίκου να περνούν πολλές ώρες προσπαθώντας να τα μαζέψουν. 

Η απαξίωση του Τραμπ

Το προσωπικό του Λευκού Οίκου συνήθισε την αδιαφορία του Τραμπ ως προς την αξία των εγγράφων, καθώς τον έβλεπαν να τα κάνει κομμάτια ή να τα καταστρέφει.

Μάλιστα, ο αμερικανός πρόεδρος κατάσχεσε τις σημειώσεις του διερμηνέα μετά από συνομιλία με τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. Σε αυτή τη συνομιλία, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι κατηγορίες για ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016.

Ο Τραμπ επέπληξε τον σύμβουλό του στον Λευκό Οίκο επειδή κράτησε σημειώσεις από συνάντηση κατά τη διάρκεια της εν λόγω έρευνας με τον ειδικό σύμβουλο Robert Mueller. Πολλοί συνεργάτες και ανώτεροι αξιωματούχοι είχαν την οδηγία να μην εμπιστεύονται τις συνομιλίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτών μηνυμάτων.

Σε πρώτη ανάγνωση, ο Λευκός Οίκος φέρεται να ανησυχούσε για τυχόν διαρροές, ωστόσο το προσωπικό του Ντοναλντ Τραμπ ασχολήθηκε με αμφισβητούμενες πρακτικές χρησιμοποιώντας ιδιωτικά email και εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων.

Ο πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Don McGahn, τον Φεβρουάριο του 2017 έστειλε σημείωμα όπου έδινε οδηγίες στους υπαλλήλους του να μην χρησιμοποιούν ανεπίσημες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων ή ιδιωτικούς λογαριασμούς email. Αν το έκαναν, είπε, έπρεπε να κρατήσουν αντίγραφα σε επίσημους λογαριασμούς. 

Κατά τη θητεία του Τραμπ, στον Λευκό Οίκο «όχι μόνο δεν ήταν προτεραιότητα η τήρηση αρχείων, αλλά έχουμε πολλά παραδείγματα ότι επεδίωκε να αποκρύψει ή να καταστρέψει υλικό από το αρχείο» δήλωσε στον Guardian ο Richard Immerman από την Αμερικάνικη Εταιρεία Ιστορικών Εξωτερικών Σχέσεων.

Επιπλέον, ο ισχυρισμός του Τραμπ για εκλογική απάτη – που ανέβαλε για εβδομάδες της αναγνώριση της νίκης του Τζο Μπάιντεν – καθυστέρησε μεταξύ άλλων και τη μεταφορά εγγράφων στην Εθνική Αρχή Αρχείων αυξάνοντας περαιτέρω την ανησυχία για την ακεραιότητα του αρχειακού υλικού.

Τώρα, η έλλειψη εγγράφων μπορεί να εμποδίσει τις έρευνες για τον Τραμπ, καθώς και άλλες ομοσπονδιακές έρευνες. Πάντως ακόμη και αν προσφύγουν στη δικαιοσύνη για το ζήτημα ομάδες που προασπίζονται τη Διαφάνεια, η μη συμμόρφωση με τον νόμο για την ασφάλεια των αρχείων δεν θα έχει καμία συνέπεια για τον Τραμπ.

Ο δικαστής David Tatel σχολίασε ότι τα δικαστήρια δεν έχουν την δικαιοδοσία για το συγκεκριμένο ζήτημα.


Πηγή : in.gr



Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παγώνει την χορηγία του στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας

 



Με επίσημη ανακοίνωσή του, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος γνωστοποιεί πως σταματά τη χορηγία του στην Ομοσπονδία εκφράζοντας την «έκπληξη και τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση και τις δηλώσεις της Ομοσπονδίας, σχετικά με τη σοβαρότατη καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου.» Πηγή: 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΙΣΝ:   

«Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), εκφράζει την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση και τις δηλώσεις της Ομοσπονδίας, σχετικά με τη σοβαρότατη καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, αναστέλλοντας την τρέχουσα δωρεά για την υποστήριξη του προγράμματος εκμάθησης ιστιοπλοΐας σε ΑΜΕΑ.   

Με το «πάγωμα» της δωρεάς το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος δεν έχει στόχο να πλήξει τους άμεσα ωφελούμενους που είναι οι αθλητές ΑΜΕΑ και οι ιστιοπλοϊκοί σύλλογοι που τους υποστηρίζουν αλλά να προστατεύσει και αυτούς, καθώς και τους εργαζόμενους της Ομοσπονδίας.   «Το ΙΣΝ επιλέγει τους δωρεοδόχους του δίνοντας μεγάλη προτεραιότητα στο ήθος και χαρακτήρα των ανθρώπων τους, καθώς και στην αποτελεσματική διοίκηση και την ορθή διαχείριση του οργανισμού.   

»Υπόνοιες σκανδάλων που αφορούν τη λειτουργία των οργανισμών και τη συμπεριφορά των στελεχών τους δημιουργούν κρίσιμα ερωτήματα για τη δυνατότητα ενός οργανισμού να επιτελέσει το έργο του και, κατά συνέπεια, δεν μπορούν και δεν πρέπει να αγνοούνται».

app-facebook
Stavros Niarchos Foundation
21 ώρες πριν

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), εκφράζει την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση και τις δηλώσεις της Ομοσπονδίας, σχετικά με τη σοβαρότατη καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, αναστέλλοντας την τρέχουσα δωρεά για την υποστήριξη του προγράμματος εκμάθησης ιστιοπλοΐας σε ΑΜΕΑ.

Με το «πάγωμα» της δωρεάς το ΙΣΝ δεν έχει στόχο να πλήξει τους άμεσα ωφελούμενους που είναι οι αθλ...

See More
1.3K
77
194




Παρθενική πτήση για το πρώτο αναβαθμισμένο F-16 Viper

 



Το πρώτο ελληνικό F-16 που αναβαθμίζεται στην εκδοχή Viper στην ΕΑΒ έκανε την παρθενική του πτήση με απόλυτη επιτυχία, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σε ανάρτησή του, ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι η αναβάθμιση του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας συνεχίζεται.


Το πρώτο ελληνικό #F16 που αναβαθμίζεται στην εκδοχή #Viper στην #ΕΑΒ έκανε την παρθενική του πτήση σήμερα, με απόλυτη επιτυχία. Tέλος του μήνα θα βρεθεί στις εγκαταστάσεις της #LockheedMartin.Η αναβάθμιση του στόλου της Π.Α συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.
Εικόνα

Συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια φωτογραφία ενός αναβαθμισμένου F-16 από τον αεροδιάδρομο της Τανάγρας, ο υπουργός ανέφερε: «Το πρώτο ελληνικό F-16 που αναβαθμίζεται στην εκδοχή Viper στην ΕΑΒ έκανε την παρθενική του πτήση σήμερα, με απόλυτη επιτυχία. Tέλος του μήνα θα βρεθεί στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin. Η αναβάθμιση του στόλου της Π.Α. συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς».

Μέσω Twitter, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επεσήμανε: «Το πρώτο F-16 Viper στους Ελληνικούς Ουρανούς! Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ακόμη πιο ψηλά!».


Το πρώτο #F16 #Viper στους Ελληνικούς Ουρανούς!! Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ακόμη πιο ψηλά!!! Οι ουρανοί είναι δικοί μας!!! "Αιέν Υψικρατείν" @npanagioto @hndgspio
N Panagiotopoulos
@npanagioto
Το πρώτο ελληνικό #F16 που αναβαθμίζεται στην εκδοχή #Viper στην #ΕΑΒ έκανε την παρθενική του πτήση σήμερα, με απόλυτη επιτυχία. Tέλος του μήνα θα βρεθεί στις εγκαταστάσεις της #LockheedMartin.Η αναβάθμιση του στόλου της Π.Α συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.
Εικόνα


Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΕΑΒ ανέφερε: «Στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του προγράμματος αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, σε έκδοση Viper, που έχει αναληφθεί από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία και τη Lockheed Martin, πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη δοκιμαστική πτήση του αναβαθμισμένου πλέον αεροσκάφους. Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής πτήσης έγινε έλεγχος των αναβαθμισμένων συστημάτων του αεροσκάφους με απόλυτη επιτυχία, δίδοντας το έναυσμα για την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών και των υπολοίπων προς αναβάθμιση αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας. Σημειώνεται ότι οι εν λόγω εργασίες αναβάθμισης υλοποιήθηκαν εντός του προγραμματισμένου χρονοδιαγράμματος,  χωρίς καμία παρέκκλιση». 

«Στις δύσκολες συνθήκες που οφείλονται στη μακρά περίοδο της πανδημίας COVID-19,  η παραγωγική δραστηριότητα της ΕΑΒ παρέμεινε ενεργή, προσηλωμένη στο στόχο της τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων ο οποίος επετεύχθη με απόλυτη συνέπεια. Αναφορικά δε με τους συντελεστές της επιτυχίας αυτής, αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό και όλους τους συμμετέχοντες, τονίζοντας την άριστη συνεργασία μεταξύ Lockheed Martin, ΕΑΒ και Πολεμικής Αεροπορίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο της σύμβασης που έχει υπογραφεί για την αναβάθμιση των F-16 ανέρχεται σε περίπου 1,1 δισ. δολάρια. Διακηρυγμένος στόχος της ΕΑΒ και της Lockheed Martin είναι το πρόγραμμα να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2027.


Πηγή