Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

«Η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη να βγει από το πρόγραμμα». Το Eurogoup «φρενάρει» την έξοδο από το μνημόνιο


Την άποψη ότι η χώρα μας δεν είναι έτοιμη ακόμα για να αποδεσμευτεί από το πρόγραμμα στήριξης εξέφρασε προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup ο επικεφαλής της Ευρωομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ερωτηθείς για το εάν η Ελλάδα θα χρειασθεί προληπτική γραμμή στήριξης, είπε πως είναι ακόμη νωρίς για να τοποθετηθεί επί του ζητήματος, καθώς είμαστε στη μέση της αξιολόγησης και υπάρχουν ακόμη δόσεις που πρέπει να εκταμιευθούν.

Ο ίδιος ανέφερε πως πριν από το τέλος του έτους θα εξετασθεί και το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. «Πριν από το τέλος του έτους θα κάνουμε νέους υπολογισμούς για τη βιωσιμότητα του χρέους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μετά και από αυτή την δήλωση του επικεφαλής του eurogroup, σε γρίφο για δυνατούς λύτες αναμένεται να εξελιχθεί η σημερινή διάσκεψη  κυρίως για την πρόταση της Ελλάδος για έξοδο από το ΔΝΤ. Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης αυτή την ώρα στην διάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ενημερώνει για τις προθέσεις της Ελλάδας να εξέλθει από το δανειακό πρόγραμμα στήριξης του ΔΝΤ το 2015. Δηλαδή ένα χρόνο νωρίτερα από ότι προβλέπει το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας της.

Ο κ. Χαρδούβελης αναμένεται να αναφερθεί στις συζητήσεις που είχε στην Ουάσιγκτον με την ηγεσία του ΔΝΤ και να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις για το θέμα. Το κλίμα ωστόσο δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Λίγες μόβο ώρες πριν την έναρξη του eurogroup, το κλίμα που διαμορφώνεται δεν φαίνεται να είναι και το καλύτερο για τις ελληνικές θέσεις.

Σημειώνεται πως η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει κλείσιμο της αξιολόγησης ως το Eurogroup της 21ης Νοεμβρίου, ώστε να δρομολογηθούν μέχρις τις 20 Δεκεμβρίου όλες οι ενέργειες που θα επιτρέψουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Πηγή : usay.gr


Στα 81 του χρόνια κατάλαβε ότι πρέπει να κάνει αλλαγή φύλου!!



Στα 81 του χρόνια ο πρώην Τζέιμς Ρόουζ και νυν κυρία Ρούθ Ρόουζ κατάλαβε ότι δεν μπορεί να ζει σε ένα αντρικό κορμί και έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου.

Το ποσό των 4.000 λιρών Αγγλίας που κόστιζε η εγχείρηση αλλαγής φύλου το κάλυψε ολοκληρωτικά το Βρετανικό ΕΣΥ.

Το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλιο καθώς η Ρουθ που γεννήθηκε Τζέιμς ζούσε ως γυναίκα εδώ και τέσσερα χρόνια.

Ο πρώην Τζέιμς και νυν κυρία Ρουθ το 1961 παντρεύτηκε και έμεινε παντρεμένος με την γυναίκα του 42 χρόνια, έχει τρία παιδιά και τέσσερα εγγόνια, δήλωσε ότι από πάντα γνώριζε πως ζει σε λάθος σώμα και ντυνόταν γυναίκα ακόμα και τα χρόνια που πήγαινε σχολείο και για τον λόγο αυτό χώρισε με την σύζυγο του το 2003 για να μπορεί αν εκδηλώνει την ιδιαιτερότητα του ελεύθερα.

Σαν Τζέιμς Ρόουζ σε ηλικία 23 ετών είχε καταταγεί και στην RAF.




Και έτσι έπρεπε να γίνει : Εντολή για έρευνα μετά τις δηλώσεις Σκουρλέτη για «χρηματισμό» βουλευτών



Από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη δόθηκε εντολή για έρευνα μετά τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη και έτσι ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των όσων λέει και κάνει.

Επείγουσα έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη με αφορμή τις δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη αναφορικά με την συγκέντρωση χρημάτων από επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές (ψήφοι) για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Η εντολή της προκαταρκτικής έρευνας δόθηκε στον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών Παναγιώτη Καραγιάννη, ο οποίος με την σειρά του θα την αναθέσει σε αντεισαγγελέα Εφετών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σκουρλέτης, σε τηλεοπτική εκπομπή επικαλούμενος Κυριακάτικο δημοσίευμα ανέφερε, μεταξύ των άλλων, τα εξής: «Εγώ διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180. Έτσι διάβασα».




Άγρια συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων στις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού


ουλάχιστον επτά άτομα τραυματίστηκαν

Ηλεκτρισμένη είναι τις τελευταίες ώρες η κατάσταση στο Σωφρονιστικό κατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive.gr, το βράδυ της Κυριακής σημειώθηκε εκτεταμένη σύρραξη μεταξύ κρατουμένων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα ξεκίνησαν λίγο πριν οι κρατούμενοι οδηγηθούν στα κελιά τους για τη νύχτα και στην άγρια συμπλοκή συμμετείχαν από τη μια πλευρά δεκάδες Πακιστανοί και από την άλλη περίπου 25 Έλληνες. Αφορμή, όπως αναφέρεται, ήταν η χρήση του γυμναστηρίου, ωστόσο τα αίτια, όπως λένε όσοι γνωρίζουν ήταν άλλα. Στη διάρκεια της συμπλοκής βγήκαν αυτοσχέδια μαχαίρια και λοστάρια, και τουλάχιστον 7 άτομα μεταφέρθηκαν στα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου, κάποιοι από αυτούς δε φέρουν σοβαρά τραύματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα δεν επετράπη στους κρατούμενους να βγουν από τα κελιά τους, ενώ δεν έχει ακόμα διακριβωθεί πόσοι από την πλευρά των Πακιστανών έχουν τραυματιστεί.

Πηγή : newsbeast.gr


Στάση εργασίας την Τετάρτη σε ηλεκτρικό, μετρό και τραμ



Tα σωματεία εργαζομένων καταγγέλλουν την άρνηση υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Ακινητοποιημένα από τις 12:00 έως 16:00, θα είναι μεθαύριο Τετάρτη, o ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το μετρό και το τραμ, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοί τους.

Συγκεκριμένα, τα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, ανακοίνωσαν «προειδοποιητική στάση εργασίας», καταγγέλλοντας τόσο την κυβέρνηση όσο και τη διοίκηση της ΣΤΑΣΗ για άρνηση υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

«Μας κάνουν «μπαλάκι» και αρνούνται, με διάφορα προσχήματα, να συζητήσουμε και να υπογράψουμε νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Τέλος, οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν, εκτός από την υπογραφή της νέας ΣΣΕ, για την ασφάλεια των συγκοινωνιών, καθώς και για δημόσιες και φθηνές αστικές συγκοινωνίες.


Κίνηση 75: «4.000 στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας»


Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη

Με κεντρικό σύνθημα «Όλα από την αρχή», τουλάχιστον 4.000 στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν άμεσα την αλλαγή πορείας, τη σύγκληση συνεδρίου με κεντρικό θέμα την αλλαγή ηγεσίας.

Τα στελέχη αυτά που συμμετέχουν στην Κίνηση των 75 αναμένεται να προβούν στις επόμενες κινήσεις τους ζητώντας αλλαγές χθες ώστε το ΠΑΣΟΚ να ανακτήσει τη χαμένη του ταυτότητα και όχι μόνο. Με τους μεταξύ χιλιάδων άλλων Μιχάλη Καρχιμάκη, Γρηγόρη Νιώτη, Γιώργο Πεταλωτή, Μανώλη Στρατάκη και Άσπα Παπαηλιού ζητούν άμεσα να παρθούν από τα όργανα του κόμματος οι πρωτοβουλίες εκείνες που θα οδηγήσουν άμεσα σε συνέδριο και σε ανασύνταξη της παράταξης.

Με το ίδιο όνομα αυτό του ΠΑΣΟΚ και χωρίς υποκατάστατα Ελιές κλπ θα θελήσουν να γίνει η επανίδρυση του κόμματος που θα βασίζεται σε μια νέα ιδρυτική διακήρυξη που θα επισφραγίζει τις αρχές και τις αξίες του κόμματος πάνω στον άξονα του σοσιαλισμού.

Τόσο ο αριθμός όσο και το βάρος των υπογραφών φαίνεται πως θα δρομολογήσουν άμεσα εξελίξεις στη Χαριλάου Τρικούπη.

Η Κίνηση των 75 από την ημέρα της σύστασής της έχει επισημάνει πολλάκις τη φθορά που υφίσταται το ΠΑΣΟΚ από τη συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία χωρίς να αποκομίζει κανένα όφελος αφού έχει διαλύσει την κομματική βάση του ΠΑΣΟΚ. Η Κίνηση των 75 επισημαίνει πως «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κλείσει τον κύκλο της ήττας με την αυτοκριτική του, να αποκτήσει αυτονομία, να αλλάξει πολιτική και να αποκτήσει θεσμικά δημοκρατικό χαρακτήρα».

Μόνο με αυτόν τον τρόπο τονίζουν πως η παράταξη εκτός από δύναμη ευθύνης θα γίνει και δύναμη ελπίδας.

Aναλυτικά το κείμενο:

Οι κρίσιμες εξελίξεις στην χώρα και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών του Μαΐου, θέτουν όλους προ των ευθυνών μας.

Παρά την επιχείρηση απαξίωσης και εγκατάλειψης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και την υιοθέτηση ενός νέου προεκλογικού σχήματος της ΕΛΙΑΣ.

Παρά τις «συγκολλήσεις» κορυφής προσώπων, χωρίς πολιτικό στίγμα, διακινητές μόνο των προσωπικών τους πολιτικών υποστάσεων.

Το «κατασκεύασμα» της ΕΛΙΑΣ κατάφερε να χάσει σχεδόν τους μισούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ του 2012, ενώ η συσπείρωση των άλλων μισών επήλθε μέσα από την συναισθηματική και πολιτική σχέση τους με το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ως μια ακόμη ευκαιρία για τη διάσωση του Κινήματος.

Το αποτέλεσμα αυτό και δεδομένου ότι η χώρα δεν βρίσκεται στο πολιτικό και ανθρωποφαγικό κλίμα του 2012 συνιστά ιστορική αποτυχία και αποτελεί το τελευταίο σήμα της κοινωνίας για το μέλλον της παράταξης.

Τώρα πλέον κανείς μας δεν νομιμοποιείται να ισχυριστεί ότι δεν ξέρει και κανείς δεν μπορεί να αποποιηθεί των ευθυνών του.

Η αναζήτηση εσωτερικών εχθρών και η χρησιμοποίηση όρων όπως «5η φάλαγγα», «υπονομευτές», «καλικάντζαροι» και άλλων ανεπίτρεπτων χαρακτηρισμών για στελέχη που όχι μόνο δεν κλήθηκαν ποτέ να συμβάλουν στην διαμόρφωση των εξελίξεων,  αλλά αποκλείστηκαν κιόλας από αυτές και η διάθεση στέρησης του δικαιώματος λόγου,  επί της ουσίας συνιστά επικίνδυνη και αντιδημοκρατική εκτροπή για την παράταξη μας, φαινόμενο που σε κάθε περίπτωση δεν ταιριάζει με ένα προοδευτικό, πόσο δε μάλλον σε Σοσιαλιστικό Κίνημα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι ίσως κάποια πράγματα ηχούν ξένα σε κύκλους της ηγεσίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

 Όμως στο κίνημα μας μάθαμε , μέσα από τις διαφωνίες και τις συγκρούσεις , να προχωράμε και να έχουμε επιτύχει ώστε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να  γράψει ιστορία για την Πατρίδα και τον Λαό . Γιατί κοινός τόπος αυτών είναι η αγωνία για την παράταξη και για τον τόπο.

Αυτή την αγωνία βλέπουμε σήμερα να λείπει.

Για αυτό στεκόμαστε με απόλυτη συναίσθηση των ευθυνών μας , με κάθε ειλικρίνεια απέναντι στα χιλιάδες στελέχη , μέλη και φίλους, που αγωνιούν για το μέλλον του κινήματος και ζητάμε ο καθένας μας να αναλάβει  τις ευθύνες του.

Με βάση λοιπόν τα μέχρι τώρα δεδομένα, θέτουμε τρία άμεσα ζητήματα και ζητάμε απ όλους να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους.

Πρώτον:

Ζητάμε  συνέδριο ΠΑ.ΣΟ.Κ., πρώτα και κύρια από οτιδήποτε άλλο. Ένα πραγματικό συνέδριο, αξιόπιστο, με χρόνο για προσυνεδριακό διάλογο, με απόλυτο σεβασμό στις διαδικασίες και τους συμμετέχοντες.

Ένα συνέδριο πρωτίστως ΠΑ.ΣΟ.Κ για να μιλήσουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους τούτες τις ιστορικές στιγμές όλα τα στελέχη μας. Πρώην και νυν.

Όλα τα μέλη και οι φίλοι του κινήματος.

Αυτό να αποτελέσει όπως και καταστατικά περιγράφεται από το κίνημα μας το κυρίαρχο όργανο ,  που θα αποφασίσει τα πάντα.

Δεύτερον:

Αλλαγή πολιτικής. Ζητάμε το συνέδριο να μην είναι ξανά μια προεκλογική φιέστα ή μια στείρα αντιπαράθεση προσωπικών στρατηγικών.

 Θέλουμε ένα συνέδριο που θα αποφασίσει αλλαγή πολιτικής για να μπορέσουμε να απευθυνθούμε ξανά στην κοινωνία.

Ένα συνέδριο που θα καταθέσουμε το δικό μας εθνικό προοδευτικό  σχέδιο εξόδου από την κρίση, απέναντι στην στείρα, συντηρητική και αντιλαϊκή πολιτική, που προωθεί και επιβάλλει η Νέα Δημοκρατία ,  αλλά και στον ανεύθυνο λαϊκισμό από οπουδήποτε κι αν προέρχεται.

Ένα Εθνικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει:

Την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για την βιωσιμότητα του χρέους,την έξοδο από το μνημόνιο, το τέλος της εποπτείας από τρόικα και ΔΝΤ,
Ένα σχέδιο για την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική δικαιοσύνη,
Μια Εθνική Στρατηγική για την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη,
Μια συμφωνία κατ’ ελάχιστο των κομμάτων στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για το κράτος, το πολιτικό σύστημα, την δικαιοσύνη.

Τρίτον:

Όλα από την αρχή. Σήμερα έχει εκ των πραγμάτων τεθεί και δεν μπορούμε να κάνουμε τους μη γνωρίζοντες και θέμα ακολουθούμενων πολιτικών και θέμα προσώπων και θέμα συμμαχιών.

Οι νέες συνθήκες επιβεβαιώνουν ότι ο κόσμος με αυτήν την πολιτική και τα πρόσωπα, μας γυρίζει την πλάτη.

 Απαιτείται μια νέα πολιτική πρόταση που θα αναγνωρίζει το σύνολο των νέων πραγματικοτήτων  σχεδόν πέντε χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης.

Πρόσωπα που θα μπορούν να υλοποιήσουν αυτήν την πολιτική και θα ανταποκρίνονται στην ιστορική διαδρομή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αποτελώντας ελπίδα ανάταξης για το κίνημα , με κυρίαρχα τα στοιχεία της σύνθεσης , των πρωτοβουλιών ,της σύγκρουσης με ότι υπονομεύει τη ζωή των ανθρώπων, με ότι δημιουργεί συνθήκες ανισοκατανομής του πλούτου προς όφελος των λίγων και σε βάρος των πολλών ,της ενότητας , της ανανέωσης και της αποκατάστασης της πολιτικής φυσιογνωμίας του Κινήματος.

Και τέλος οι συνθήκες θέτουν εκ των πραγμάτων θέμα κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών με συγκεκριμένες προγραμματικές δεσμεύσεις. Χωρίς να γίνουμε ουρά και παρακολούθημα κανενός.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής :

Α. Έχουμε από διετίας ως  Κίνηση των 75-ΠΑ.ΣΟ.Κ. , διατυπώσει, με καθαρότητα και θάρρος ότι η διμερής σύμπραξη με τη Νέα Δημοκρατία μας ζημίωσε πολιτικά και αλλοίωσε την φυσιογνωμία του Κινήματος στην πιο κρίσιμη φάση της ιστορίας του.

Μια Ν.Δ. , που επιπροσθέτως εξαπάτησε τον ελληνικό λαό οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές στην πιο δύσκολη συγκυρία το 2012, με ψεύτικη ελπίδα  μέσα από τις θεωρίες των κάλπικων Ζαππείων , και της δήθεν εξασφάλισης των ανύπαρκτων 18 δισεκατομμυρίων ευρώ, πήρε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ασφαλώς το ΠΑ.ΣΟ.Κ. οφείλει ως κόμμα ευθύνης να συμβάλλει  στην πολιτική σταθερότητα , και τη διάσωση της πατρίδας αλλά και της κοινωνίας .

Όμως αυτό δεν αφορά και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις;
Δεν αφορούσε χθες και ίσως αύριο το ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. ;
Δεν αφορούσε και δεν αφορά τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου;

Πρέπει να είναι πάντα και μόνο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αυτό που θα σηκώνει το βάρος του πολιτικού κόστους για το  καλό της χώρας, είτε ως κόμμα του 44% , είτε ως τυχόν τρίτο ή τέταρτο κόμμα να συμπράττει ως ουρά του ενός ή του άλλου πρώτου κόμματος;

Φρονούμε ότι , εφόσον ο Λαός αποφασίσει κυβέρνηση συνεργασίας , όποτε γίνουν οι εκλογές , το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρέπει να επισημάνει με κάθε τρόπο  ,την εθνική και ιστορική ευθύνη όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου , ιδιαίτερα δε των δύο πρώτων κομμάτων , για την ανάληψη των ευθυνών τους.

Η όποια συμμετοχή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε ένα τέτοιο σχήμα κυβερνητικής συνεργασίας  θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα αναλυτικής και πλήρους διαπραγμάτευσης για ένα σαφές φιλολαϊκό και προοδευτικό πρόγραμμα που θα έχει εγκριθεί από ένα κομματικό ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ , κατά το πρότυπο του SPD Γερμανίας μετά τις πρόσφατες Γερμανικές εκλογές.

Β. Οι αλλαγές πολιτικών, δομών και προσώπων μέσα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα λαμβάνουν υπ’ όψιν τις ευθύνες του Κινήματος, να μη συμβάλλει  στην  πολιτική αποσταθεροποίηση. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας όπως και στα 40 χρόνια της διαδρομής του και των αγώνων του.

Γ. Πιστεύουμε ότι πολλές από τις προτάσεις που έχουμε διατυπώσει  ήδη ως κίνηση των  75 -ΠΑ.ΣΟ.Κ.  για αλλαγή πολιτικής που θα προταθούν για να  εγκριθούν από το συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., θα μπορούσαν ήδη να έχουν αποτελέσει προτάσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αν είχε ακολουθηθεί η οδός ενός διαρκούς και συντονισμένου διαλόγου μέσα στην Κεντρική Επιτροπή και στα όργανα του Κινήματος όπως  π.χ. οι ολοκληρωμένες προτάσεις πολιτικής που καταθέσαμε και ανακοινώσαμε πριν 11 μήνες ως Κίνηση 75 – ΠΑ.ΣΟ.Κ. όπως :

·         Οι προτάσεις μας για ένα σχέδιο κοινωνικής συνοχής

·         Οι προτάσεις μας για τη θωράκιση της Δημοκρατίας

·         Οι προτάσεις μας για τη στήριξη των 1,5 εκατομμυρίων ανέργων

·         Οι προτάσεις για την επιχειρηματικότητα των νέων και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

·         Οι προτάσεις με ένα ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και την αντιμετώπιση της καταλήστευσης 15 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως από την υπεξαίρεση του ΦΠΑ

·         Οι προτάσεις με ένα ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο για την άντληση μερικών δεκάδων δισεκατομμυρίων  από την φορολόγηση των αφορολογήτων εμβασμάτων του εξωτερικού μέσω της ηλεκτρονικής λίστας εμβασμάτων που τηρεί από το 2000 η Τράπεζα της Ελλάδος

·         Οι πρωτοβουλίες διαλόγου με την δικαιοσύνη για την ταχεία εκδίκαση του ενός εκατομμυρίου περίπου εκκρεμών οικονομικών ,  αναπτυξιακών και φορολογικών  υποθέσεων

·         Οι προτάσεις για στελέχωση και ορθολογική λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών στην οικονομία , στην αγορά, στην υγεία , στην ασφάλιση , στην εργασία , στη διατροφική αλυσίδα κ.τ.λ. για αποτελεσματικότερες παρεμβάσεις σε ότι αφορά το δημόσιο συμφέρον

·         Οι προτάσεις για διαφάνεια και της διοχέτευσης στην πραγματική οικονομία μεγάλου μέρους των δεκάδων δις Ευρώ που διετέθησαν μέσω ανακεφαλαιοποιήσεων στις τράπεζες από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων .

Δ. Το εξαγγελθέν συνέδριο της «Δημοκρατικής Παράταξης» θα πρέπει να συζητηθεί και αποφασιστεί  ΜΕΤΑ την διεξαγωγή του εκτάκτου συνεδρίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. . Είναι οφθαλμοφανές ότι :

·         Η επιτυχία των όποιων πρωτοβουλιών για την επανένωση της κεντροαριστεράς και της συνεργασίας όλων των δυνάμεων της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης, προϋποθέτει ένα αναγεννημένο , ισχυρό, ενωμένο, ανανεωμένο και με προοδευτικό λόγο ΠΑ.ΣΟ.Κ..

·         Η επανάληψη του εγχειρήματος της ΕΛΙΑΣ ως « Δημοκρατική Παράταξη» , με μόνο πολιτικό αποτέλεσμα την επιστροφή όσων λίγων έφυγαν από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. (ευπρόσδεκτοι ασφαλώς) , δεν μπορούν παρά να οδηγήσουν την προσπάθεια σε πλήρη αποτυχία, με κίνδυνο όχι μόνο τις αρνητικές επιπτώσεις στην εκλογική  προσπάθεια του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά και με κίνδυνο να επηρεάσουν αρνητικά την ιστορική αναγκαιότητα της επανένωσης της Δημοκρατικής Παράταξης.


·         Σε κάθε περίπτωση επιμένουμε ότι μόνο ένα έκτακτο συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μπορεί να καθορίσει τους πολιτικούς όρους ανάληψης μιας τέτοιας πρωτοβουλίας.

Διεκδικώντας την ιστορική μας δικαίωση.

Διεκδικώντας αποκατάσταση των δυνάμεων μας σε κεντρική κομματική έκφραση όλων εκείνων των κοινωνικών μας δυνάμεων που καταγράφουν συνεχώς επιτυχίες στην Αυτοδιοίκηση, στους χώρους δουλειάς, στις επαγγελματικές και επιστημονικές ενώσεις, δυνάμεις που η σημερινή ηγεσία δεν μπόρεσε να φέρει κοντά της.

Αρνούμαστε την στρατηγική μας ταύτιση με τον ιστορικό μας πολιτικό αντίπαλο, που είναι η δεξιά.

Δεν μπορεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. , σεβόμενο την ιστορία και την προσφορά του ,  να έχει μοναδικό σύμμαχο την δεξιά και αντίπαλο όλη την Αριστερά.

Πιστεύουμε ότι το συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μπορεί να καθορίσει την ευθύνη μας για την ανασύνταξη και αναγέννηση του Κινήματος.

Δεν συμβιβαζόμαστε με ένα μικρό και φοβικό ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Θέλουμε να αγωνιστούμε για ένα μεγάλο ΠΑ.ΣΟ.Κ. κορμό της Δημοκρατικής Παράταξης.

Θέλουμε να κατοχυρώσουμε μέσα από το συνέδριο την επανένωση μας με τις εκατοντάδες χιλιάδες των στελεχών , μελών , φίλων και ψηφοφόρων του Κινήματος, μέσα από την επανακατοχύρωση  της Σοσιαλιστικής πολιτικής φυσιογνωμίας του Κινήματος, των αρχών και ενός προοδευτικού προγράμματος που θα εκφράζει και θα δίνει ελπίδα στον Ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στις μη προνομιούχες τάξεις.

Να διατηρήσουμε την αυτοτέλεια και την πολιτική αυτονομία ενός ΠΑ.ΣΟ.Κ. που διαρκώς θα διευρύνει την επιρροή του στην κοινωνία και θα συνδέει το σήμερα και το αύριο με τις παρακαταθήκες του ιστορικού του παρελθόντος.

Να αρνηθούμε ένα μικρό και εξαρτημένο ΠΑ.ΣΟ.Κ. , ουρά είτε της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ.

ΥΓ: Μεταξύ των 4000 στελεχών συμμετέχουν τα μέλη της ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ και κίνησης 75:

Καρχιμάκης Μιχάλης, Νιώτης Γρηγόρης, Πεταλωτης Γιώργος, Στρατάκης Μανώλης, Γιουματζίδης Βασίλης, Παπαηλιού Άσπα, Νούσιος Βασίλης, Σενετάκη Ειρήνη, Κορακίδης Οδυσσέας κλπ, γραμματείς και μέλη Νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστικά και κοινωνικά στελέχη.

Πηγή : newspost.gr


Αυτόφωρο για όποιον κακοποιεί ζώα με εγκύκλιο του Αρείου Πάγου : Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο


Παραγγελία της Ευτέρπης Κουτζαμάνη προς τους εισαγγελείς

Να εφαρμόζεται ακόμη και η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος όσων κακοποιούν ζώα ζητεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με εγκύκλιό της προς τους διευθύνοντες τις Εισαγγελίες φετών της χώρας.

Με την παραγγελία της η κ. Κουτζαμάνη ζητά να εξετάζονται άμεσα και με προσοχή κάθε είδους πληροφορία-καταγγελία, απ΄ όπου κι αν προέρχεται συμπεριλαμβανομένου και του διαδικτύου, αναφορικά με περιστατικά βασανισμού, κακοποίησης, κακής και βάναυσης μεταχείρισης οποιουδήποτε είδους ζώου ή πράξεων βίας κατ΄ αυτού, όπως δηλητηρίαση, κρέμασμα, πνιγμό, σύνθλιψη, ακρωτηριασμό κ.λ.π. Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσαν τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα βασανισμού, κακοποίησης και πράξεων βίας εναντίον ζώων.

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο:

«Αθήνα, 13-10-2014
Αριθ. πρωτ. 4372
Αριθ. Εγκυκλίου: 4

Προς
Τους κ.κ Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας

Με αφορμή την ένταση φαινομένων εκδήλωσης συμπεριφορών βασανισμού, κακοποίησης και πράξεων βίας εναντίον ζώων, σας γνωρίζουμε και παρακαλούμε για τα ακόλουθα:

Με το άρθρο 16 του Ν. 4039/12 «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» ορίζεται ότι α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόμενων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας, καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ` αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός. Η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη με θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασμός. β. Απαγορεύεται, εξαιρουμένων των περιπτώσεων κινηματογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισμού, η πώληση, εμπορία και παρουσίαση - διακίνηση μέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηματογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση μεταξύ ζώων ή μεταξύ ζώου και ανθρώπου με σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόμων που παρακολουθούν ή συμμετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συμπεριλαμβάνεται και η περίπτωση της μονομαχίας μεταξύ ζώων. γ. Σε περίπτωση τραυματισμού ζώου συντροφιάς σε τροχαίο ατύχημα, ο υπαίτιος της πράξης αυτής, υποχρεούται να ειδοποιήσει άμεσα τον οικείο Δήμο, προκειμένου να παρασχεθεί στο τραυματισμένο ζώο η απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα.

Περαιτέρω, στην περίπτωση ιδ του άρθρου 1 του Ν. 4039/12, όπως η περίπτωση αυτή αντικ. με το άρθρο 46 παρ. 1β Ν. 4235/2014, ορίζεται ότι αρμόδια όργανα για τη βεβαίωση των παραβάσεων είναι τα όργανα που τις διαπιστώνουν κατά την άσκηση των ελεγκτικών καθηκόντων τους και συγκεκριμένα οι υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δασικής Υπηρεσίας, των Τελωνείων, των Σταθμών Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου (ΣΥΚΕ), του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και οι ιδιωτικοί φύλακες Θήρας των κυνηγετικών οργανώσεων».

Εξάλλου, στο άρθρο 20 του ως άνω νόμου (4039/12), όπως η παράγρ. 2 αυτού αντικ. με το άρθρο 46 παρ. 11 Ν. 4235/2014 και η παράγ. 4.α προστέθηκε με το άρθρο 46 παρ. 11 Ν. 4235/2014, ορίζεται ότι 1. Η παράνομη εμπορία ζώων συντροφιάς κατά τους όρους του παρόντος νόμου, (άρθρο 6, παρ. 1 και άρθρο 10 παρ. 1) τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ. «2. Οι παραβάτες των διατάξεων των περιπτώσεων γ και ε της παραγράφου 1 του άρθρου 5, των περιπτώσεων γ` και δ` της παραγράφου 3 του άρθρου 6, της παραγράφου 4 του άρθρου 7, καθώς και των παραγράφων α` και β` του άρθρου 16 τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ». 3. Οι παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 12 τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι δύο έτη και με χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ. 4. Οι παραβάτες της διάταξης της περίπτωσης β` της παραγράφου 8 του άρθρου 5, καθώς και η κλοπή οποιουδήποτε ζώου συντροφιάς τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών και χρηματική ποινή μέχρι τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, ενώ η κλοπή κυνηγετικού σκύλου ή σκύλου βοήθειας τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ένα έτος και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) μέχρι οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ. «4.α. Οι παραβάτες των διατάξεων των άρθρων 3, 4, 7, 9,10 και 11 του ν. 2017/1992 (Α 31) τιμωρούνται με τις ποινές που προβλέπονται στην παράγραφο 2.». 5................ 6. Σε περίπτωση υποτροπής οι χρηματικές ποινές, που προβλέπονται στις παραγράφους 1, 2 και 3 διπλασιάζονται.

Ενόψει των ανωτέρω και με στόχο την αποτελεσματική προστασία των ζώων, παρακαλούμε να παραγγείλετε στους κ.κ Εισαγγελείς Πρωτοδικών και οι τελευταίοι ακολούθως στους αρμόδιους Διευθυντές και τα υπ΄αυτούς όργανα για τη βεβαίωση των παραβάσεων του Ν. 4039/2012, που αναφέρονται στην περίπτωση 1δ του άρθρου 1 αυτού 1) να εξετάζουν άμεσα και με προσοχή κάθε είδους πληροφορία-καταγγελία, απ΄όπου και αν προέρχεται, συμπεριλαμβανομένου και του διαδικτύου, αναφορικά με περιστατικά βασανισμού, κακοποίησης, κακής και βάναυσης μεταχείρισης οποιουδήποτε είδους ζώου, πράξεων βίας κατ΄αυτού, όπως ιδίως δηλητηρίαση, κρέμασμα, πνιγμό, σύνθλιψη, ακρωτηριασμό κ.λ.π. και οσάκις διαπιστώνουν παράβαση των διατάξεων του άρθρου 16 του Ν. 4039/2012, ή των άλλων διατάξεων που αναφέρονται στο άρθρο 20, οι οποίες διώκονται αυτεπαγγέλτως, αν πρόκειται περί αυτοφώρων (άρθρο 242 παρ. 1-2 Κ.Ποιν.Δ.) να προβαίνουν στη σύλληψη και προσαγωγή των υπαιτίων, εάν δε τούτο δεν είναι εφικτό στην καταμήνυσή τους. 2) Να τους ενημερώνουν αμέσως για τις διαπιστώσεις τους και τις ενέργειες, στις οποίες προέβησαν, ζητούντες εν ανάγκη και τη συνδρομή τους. Ωσαύτως να παραγγείλετε στους κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας, εφόσον συντρέχουν οι όροι της, για τον κολασμό των εγκλημάτων που προβλέπονται και τιμωρούνται από τον ως άνω νόμο, ιδίως δε του εγκλήματος της παράβασης των διατάξεων του άρθρου 16, που έχει βαρύνουσα εγκληματική απαξία, με την παραπομπή των δραστών στα ακροατήρια για την άμεση εκδίκαση των εγκλημάτων και σε περίπτωση αναβολής τον προσδιορισμό των οικείων δικογραφιών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πέραν της παραγγελίας σας προς του κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών για την εφαρμογή της παρούσης εγκυκλίου μας, παρακαλούμε να εποπτεύετε προσωπικώς και συνεχώς για την τήρηση αυτής, έχοντας υπόψη ότι η συμπεριφορά μας προς τα ζώα καταδεικνύει τον πολιτισμό μας.
Η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου

Ευτέρπη Κουτζαμάνη

Κοινοποίηση:
κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Υπουργό Ναυτιλίας
κ. Υπουργό Γεωργίας, Ανάπτυξης και Τροφίμων»



Χειροπέδες σε γνωστό μπασκετμπολίστα! - Έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα και μετά τα πωλούσε σε εξευτελιστικές τιμές - Το 2009 λήστευε ομοφυλόφιλους!


- Ο αθλητής, καθώς και άλλα δυο άτομα, ήταν μέλη σπείρας που παραποιούσαν τα χαρακτηριστικά των κλεμμένων αυτοκινήτων και στη συνέχεια τα πωλούσαν μέσω αγγελίας
- Ο 32χρονος μπασκετμπολίστας ήταν αρχηγός της ομάδας του στη Β' Εθνική, ενώ έχει αγωνιστεί και στην Α1
- Το 2009 είχε συληφθεί ξανά, κατηγορούμενος ότι λήστευε ομοφυλόφιλους, τους οποίους γνώριζε σε ιστοσελίδα γνωριμιών
- Αναζητείται ακόμα ένας 37χρονος συνεργός της σπείρας
- Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα, καθώς και ένα ταξί που χρησιμοποιούσαν οι δράστες

Γνωστός μπασκετμπολίστας αθηναϊκής ομάδας της Β' κατηγορίας συνελήφθη από την αστυνομία, κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του σε σπείρα, που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα και τα παραποιούσε.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που ο 32χρονος αθλητής συλλαμβάνεται, καθώς το 2009 είχε κατηγορηθεί ότι λήστευε ομοφυλόφιλους, τους οποίους γνώριζε σε ιστοσελίδα γνωριμιών.

Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, κλιμάκιο αστυνομικών του επιχειρησιακού σχεδίου "ΘΗΣΕΑΣ", συνέλαβε στην περιοχή του Αιγάλεω, τον 32χρονο αθλητή, καθώς και άλλα δύο άτομα 44 και 49 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητείται ακόμα ένας 37χρονος συνεργός τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, οι συλληφθέντες διέπρατταν κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων. Στη συνέχεια τα οδηγούσαν στο συνεργείο αυτοκινήτων του 44χρονου, όπου παραποιούσαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και αφού προέβαιναν σε έκδοση νέων αδειών κυκλοφορίας με στοιχεία τρίτων προσώπων, τα διέθεταν προς πώληση, μέω αγγελιών, σε εξευτελιστικές τιμές.

Μέχρι στιγμής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα με παραποιημένα χαρακτηριστικά.


Κατασχέθηκε επίσης ένα ταξί, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 44χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ηλεκτρικό τρυπάνι, ένας ηλεκτρικός τροχός και πέντε κουτιά που περιείχαν πλήθος πόντες με διαφορετικούς χαρακτήρες και σύμβολα.

Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 49χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσαν ένα ένταλμα σύλληψης και τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες κατ’ εξακολούθηση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού τους, καθώς και για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Πηγή : newsit.gr


Οι τελευταίες στιγμές της πτήσης 447: "Σκατά, είμαστε νεκροί!"


1η Ιουνίου 2009 το Airbus 330 της Air France έχει απογειωθεί από το Ρίο Ντε Τζανέιρο με προορισμό το Παρίσι. Δεν φτάνει ποτέ στον προορισμό του. Συντρίβεται στον Ατλαντικό και παίρνει μαζί του στον υγρό τάφο 228 ψυχές.
Σχεδόν έξι χρόνια μετά νέες αποκαλύψεις για τα τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης έρχονται να σοκάρουν. Λεπτομέρειες άγνωστες μέχρι σήμερα δημοσιεύονται στο Vanity Fair του Οκτωβρίου.

Όλα τα νέα στοιχεία προκύπτουν από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες κατά τη διάρκεια της πτήσης. Όπως προκύπτει, δυο από τους τρεις πιλότους κοιμούνταν τη στιγμή που το αεροπλάνο έπεσε στην καταιγίδα και στη συνέχεια συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό.


Ο 58χρονος Μαρκ Ντιμπουά ήταν ο πιο έμπειρος απ’ όλους. Αλλά εκείνο το μοιραίο βράδυ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επέλεξε να πάει για ύπνο. Δεν παραβίασε κανέναν κανόνα, αλλά άφησε μόνο στο πιλοτήριο έναν νεαρό και ενώ γνώριζε πως μπροστά υπήρχε καταιγίδα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ερευνών, Αλέν Μπουγιάρ, αν ο κυβερνήτης είχε μείνει στη θέση του 15 λεπτά ακόμα, αν είχε καθυστερήσει ένα τέταρτο της ώρας το να πάει για ύπνο, λόγω της εμπειρίας του, το τέλος της ιστορίας θα ήταν διαφορετικό.

Μέχρι τώρα ήταν γνωστό πως ο Ντιμπουά κοιμόταν για να αναπληρώσει τον... χαμένο ύπνο της προηγούμενης βραδιάς. Ήταν μαζί με την σύντροφό του, με αεροσυνοδό εκτός υπηρεσίας και τραγουδίστρια όπερας.


Οι δυο από τους τρεις πιλότους κοιμούνταν την ώρα που το αεροπλάνο άρχιζε να χάνει ύψος. Ο Ντιμπουά μπήκε στο πιλοτήριο 1 λεπτό και 38 δευτερόλεπτα αφού οι σωλήνες μέτρησης της ταχύτητας του αεροσκάφους είχαν χαλάσει.

Τότε, ο 37χρονος πιλότος Ντέιβιντ Ρόμπερτ ακούγεται να λέει: "Σκατά, θα συντιβούμε! Δεν είναι αλήθεια! Τι συμβαίνει;". Λίγα λεπτά μετά, ακούγεται είτε ο Ρόμπερτ είτε ο επίσης 32χρονος Πιέρ Σεντρίκ Μπονίν να λέει: "Σκατά, είμαστε νεκροί". Λίγη ώρα μετά, 4:15 μετά την απογείωσή του, το Airbus 330 συνεντρίβη στον Ατλαντικό.

Χρειάστηκε να περάσουν πέντε μέρες για να βρεθούν τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους και δυο χρόνια για να ανασυρθούν από το βυθό τα πτώματα των επιβαινόντων και τα μαύρα κουτιά της πτήσης.

Πηγή: Mirror, newsit.gr
Φωτογραφίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters


Εάν λέμε ότι θέλουμε χωρίς αποδεικτικά στοιχεία πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας : Σάλος από την δήλωση Σκουρλέτη για χρηματισμό "γαλάζιων" βουλευτών προκειμένου να ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας


- Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε σε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο «"γαλάζιοι" επιχειρηματίες έχουν φτιάξει κουμπαρά για να βρεθούν οι 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή»
- «Κινήθηκε όπως θα έπρεπε και έχει την απόλυτη στήριξή μας πάνω σ' αυτή την αποστροφή», είπε ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα
- «Ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε την αθλιότητα Τσίπρα», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία ΒούλτεψηΠολιτικό σάλο έχουν προκαλέσει τα όσα είπε σε πρωινή εκπομπή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.
Ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στο Mega αναφέρθηκε σε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο «"γαλάζιοι" επιχειρηματίες έχουν φτιάξει κουμπαρά για να βρεθούν οι 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή».
Ερωτηθείς εάν υιοθετεί το δημοσίευμα -που, όπως ο ίδιος διευκρίνισε, ήταν του kontranews- απάντησε μεταξύ άλλων ότι «ο φόβος φυλά τα έρμα».
Ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του, σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό «Βήμα FM» είπε για τις δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη: «Ο κ. Σκουρλέτης έκανε μια αναφορά πάνω σε ένα δημοσίευμα, το οποίο νομίζω ότι έχει και αυτό την αξία του. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο, διότι ήταν πάρα πολύ ακριβής και μελετημένη η τοποθέτησή του. Κινήθηκε όπως θα έπρεπε και έχει την απόλυτη στήριξή μας πάνω σ' αυτή την αποστροφή».
«Ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε την αθλιότητα Τσίπρα», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. «Τους παραδίδουμε στην περιφρόνηση του ελληνικού λαού», είπε.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι Έλληνες βουλευτές ούτε εκβιάζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε εξαγοράζονται από κανέναν και συμπλήρωσε: «Και ο τελευταίος Έλληνας πια έμαθε ότι ο "κουμπαράς" του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτος μόνο με ψεύδη, συκοφαντίες και ύποπτες καταγγελίες».

Πηγή : newsit.gr


ΕΛΣΤΑΤ Αυτή Είναι η Πραγματικότητα : Στο κατώφλι της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού 3,9 εκατ. Έλληνες



Όλο και περισσότεροι Έλληνες αντιμετωπίζουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, με τη χώρα μας να κρατά τη δεύτερη χειρότερη θέση πανευρωπαϊκά μετά τη Βουλγαρία. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2013, 3.903.800 πολίτες βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία, η ψαλίδα μεταξύ φτωχών και πλουσίων έχει ανοίξει δραματικά.

Όπως προκύπτει από την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για το 2013, το ποσοστό των πολιτών που ζουν στο κατώφλι της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού αυξήθηκε στο 35,7% (3.903.800 πολίτες) από 34,6% (3.795.100) τον προηγούμενο χρόνο.

Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα είναι και το γεγονός ότι το 20% των πλουσιότερων Ελλήνων έχει 6,6 φορές υψηλότερο εισόδημα από το 20% των φτωχότερων πολιτών.

Το όριο της φτώχειας διαμορφώθηκε σε ετήσιο εισόδημα 5.023 ευρώ για άγαμο και σε 10.547 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.

Σε συνθήκες φτώχειας  ζει το 23,1% του πληθυσμού, δηλαδή 892.763 νοικοκυριά με 2,5 εκατομμύρια μέλη.

Στις μονογονεϊκές οικογένειες η φτώχεια φτάνει στο 37%, ενώ τα παιδιά που ζουν σε φτωχές οικογένειες ανέρχονται στο 28,8% του συνόλου.

Η επίδοση είναι η δεύτερη χειρότερη πανευρωπαϊκά μετά την Βουλγαρία (48%) και με την Κύπρο να έχει ποσοστό πολιτών σε κίνδυνο φτώχεια μόνο στο 14,7%.


Η δύση είναι απλά θεατής και βομβαρδίζει τοίχους : Τζιχαντιστές αποκεφαλίζουν παιδιά Χριστιανών στην Μοσούλη - Όσα κατέφυγαν στα βουνά πεθαίνουν από πείνα και δίψα!

Η φωτογραφία κάνει τον γύρο του κόσμου και δείχνει μικρά παιδιά που έχουν πεθάνει από την πείνα και την δίψα στα βουνά του Ιράκ

- Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για όσα συμβαίνουν στην Μοσούλη του Ιράκ από τους τζιχαντιστές
- Αιμοδιψείς φανατικοί αποκεφαλίζουν παιδιά και παίρνουν τις γυναίκες από τα σπίτια τους και τις κάνουν δικές τους
- Σε πάρκο στην Μοσούλη αποκεφάλισαν παιδιά χριστιανών και τα παλούκωσαν

Μια συγκλονιστική συνέντευξη στο CNN έδωσε ένας επιχειρηματίας από την Καλιφόρνια με καταγωγή από το Βόρειο Ιράκ. Ο Μαρκ Αραμπο είπε ότι στην Μοσούλη γίνεται γενοκτονία των Χριστιανών και μάλιστα περιγράφοντας την κατάσταση, είπε ότι αποκεφαλίζουν παιδιά, βιάζουν τις μητέρες τους και κρεμούν τους πατεράδες τους.
«Αυτή την στιγμή, 3.000 Χριστιανοί εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στο Ιράκ για να γλιτώσουν την ζωή τους», είπε ο Αραμπο.

Και συνέχισε: «Αποκεφαλίζουν μικρά παιδιά. Και τις μανάδες τους και τους πατεράδες τους. Ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί τόσο μεγάλο κακό εδώ και πολλές δεκαετίες. Υπάρχει ένα πάρκο στην Μοσούλη όπου αποκεφάλισαν παιδιά και έβαλαν τα κεφάλια τους σε παλούκια! Αυτά είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Κάνουν τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα που μπορείτε να φανταστείτε».

Τζιχαντιστής μόλις έχει εκτελέσει έναν πολίτη

Ο δημοσιογράφος του CNN ρώτησε γαι την επιστολή που έστειλαν οι τζιχαντιστές στους χριστιανούς της Μοσούλης απαιτώντας είτε να ασπαστούν το Ισλάμ είτε να αποκεφαλιστούν. Επίσης ρώτησε για το πρόστιμο που ζητούν από τους χριστιανούς να πληρώσουν.

Παιδιά φυγαδεύονται στα βουνά για να γλιτώσουν από το μαχαίρι των φανατικών
Όπως απάντησε ο Αράμπο, αφού οι χριστιανοί πληρώσουν το πρόστιμο οι τζιχαντιστές παίρνουν τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους και τους ζητούν να ασπαστούν το Ισλάμ ή να πεθάνουν.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει και μια φωτογραφία που δείχνει παιδιά των Γιαζίντι που κατάφεραν να ξεφύγουν από τους τζιχαντιστές να έχουν πεθάνει από την έλλειψη νερού και φαγητού.

Πηγή : newsit.gr


Διασκεδαστική βόλτα σκύλου σε ανοικτή οροφή αυτοκινήτου (VIDEO)



Μια βόλτα στο πάρκο μπορεί να είναι ιδανική για το τετράποδο κατοικίδιο όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτή τη διασκεδαστική διαδρομή με το κάμπριο που κάνει ο σκύλος που θα δείτε στο ακόλουθο βίντεο. O Pilly απολαμβάνει στο έπακρο το δροσερό αεράκι του καλοκαιριού και μάλιστα βγάζει το κεφάλι έξω για να τον… πάρει ακόμα περισσότερο ο αέρας. Η ευτυχία και η χαρά είναι ζωγραφισμένες στο πρόσωπό του καθώς ο δυνατός άνεμος του… παίρνει τα σαγόνια!

Σκυλίσια ζωή…



Πηγή : yahoo.gr


Άχρηστος εγώ; Το γράμμα ενός μαθητή της έκτης δημοτικού


Διαβάζοντας το παρακάτω γράμμα είναι σοκαριστικό το γεγονός πώς ένα παιδί καταφέρνει με απλά λόγια και σκέψεις να μας ταρακουνήσει.

«Ξημέρωσε. Νυστάζω. Δεν χόρτασα ύπνο. Ακούω τη φωνή της μαμάς. Τι θα κάνω τώρα; Θέλει να με βάλει να ξαναγράψω αυτή τη ρημάδα την ορθογραφία. Αφού όσες φορές και να τη γράψω, πάλι λάθη θα κάνω. Είμαι ένας μπουμπούνας. Το ‘πε κι ο μπαμπάς. Τίποτα δεν θα καταφέρω. Πάλι μαλώσανε χθες. Η μαμά τού είπε να είναι πιο προσεκτικός κι εκείνος είπε πως αυτή φταίει για όλα. Ολο μαλώνουν τελευταία. Δεν θέλω να μαλώνουν και για μένα.

Αμάν κι αυτή η μαμά! Πού τη βρίσκει τέτοια όρεξη πρωί πρωί; Κάθε μέρα με βασανίζει. Χθες της είπα ότι δεν την αγαπάω. Δεν είναι αλήθεια. Την αγαπάω, αλλά ήθελα να την πονέσω. Ξέρω ότι αυτό τη θυμώνει.
Και όταν το ακούει βάζει τα κλάματα και αρχίζει να λέει πως για το καλό μου τα κάνει, όλο τρέχει για μένα και τίποτα δεν κάνει για τον εαυτό της και πάλι μαλώνουν με τον μπαμπά γιατί της λέει ότι κάνει τόση πολλή προσπάθεια και μια τρύπα στο νερό κάνει.

Προχθές με πήγαν σε ένα μέρος που έγραφε: παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Καλά ήταν. Μου έδωσαν και καραμέλες και με έβαλαν να γράψω κάτι πράγματα. Μετά η μαμά και ο μπαμπάς μίλησαν με μια κυρία. Οταν φύγαμε, ο μπαμπάς ξεφύσαγε και δεν μιλούσε. Πρέπει να έχω κάτι πολύ σοβαρό.
Ομως εγώ νιώθω καλά. Ούτε πυρετό έχω, ούτε η κοιλιά μου πονάει. Μόνο που κάνω πολλά λάθη στην ορθογραφία. Και τα γράμματά μου είναι… στραβούτσικα. Βαρέθηκα να μου γράφει η κυρία «καλύτερα γράμματα». Και δεν μου αρέσει καθόλου να με λένε μπουμπούνα και άχρηστο. Μήπως έχουν δίκιο; Αλλά πάλι, μπορεί ένας άχρηστος να ζωγραφίζει ωραία όπως εγώ; Μου φαίνεται, οι μεγάλοι είναι πιο άχρηστοι.

Β.Κ. – Μαθητής ΣΤ’ Δημοτικού»

Το γράμμα δημοσιεύθηκε στην Ελευθεροτυπία και στο enet.gr



Τέλειωσε το Καλοκαίρι και μειώθηκαν οι προσλήψεις σε σχέση με τις απολύσεις


Αρνητικό πρόσημο προσλήψεων - απολύσεων, κατά 3.960 άτομα, εμφανίζει ο φετινός Σεπτέμβριος, για πρώτη φορά έπειτα από οκτώ μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», του υπουργείου Εργασίας.
«Αναμενόμενη επίδοση», θεωρεί το αποτέλεσμα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, καθώς όπως επισημαίνει, «ο Σεπτέμβριος αποτελεί μήνα ο οποίος, ιστορικά, λόγω λήξης της τουριστικής περιόδου σε πολλές περιοχές της χώρας, παρουσιάζει συνήθως αρνητικές ή οριακά θετικές ροές απασχόλησης».

Αναφερόμενος στο περυσινό αντίστοιχο αποτέλεσμα, ο υπουργός Εργασίας αποδίδει, «το κατ΄εξαίρεση» όπως το χαρακτηρίζει, «υψηλότατο θετικό πλεόνασμα του περσινού Σεπτεμβρίου 2013 οφειλόταν κατά βάση στο κύμα μετατροπής "μαύρης εργασίας" σε νόμιμες και φανερές θέσεις εργασίας, αμέσως μετά την εφαρμογή των νέων υψηλών προστίμων για την αδήλωτη εργασία».

Συνολικά, όμως, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», η εικόνα του εννεαμήνου Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2014, είναι θετική καθώς δημιουργήθηκαν 186.923 νέες θέσεις μισθωτής εργασίας, επίδοση υψηλότερη από αυτήν του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος πέρυσι, το οποίο ήταν επίσης θετικό κατά 165.702 θέσεις εργασίας και η υψηλότερη επίδοση αντίστοιχου εννεαμήνου από το 2001 μέχρι σήμερα.

Αθροιστικά για την περίοδο Ιανουάριου- Σεπτεμβρίου 2014, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 1.186.928 θέσεις εργασίας, παρουσιάζοντας σε ετήσια βάση αύξηση κατά 47,8%, ενώ οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 1.000.005, εκ των οποίων οι 560.562 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 439.443 οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Τάση αποκλιμάκωσης της ανεργίας και σταθεροποίησης της αγοράς εργασίας δείχνουν και τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) και του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία μειώθηκε κατά 1,6% από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Ιούλιο του 2014, ενώ μειώθηκε και ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι από 1.062.509 τον Ιανουάριο του 2014, μειώθηκαν στους 947.937 τον Αύγουστο του 2014.

«Διαμορφώνεται ένα κλίμα θετικών προσδοκιών και εμπιστοσύνης που τροφοδοτεί τον νέο κύκλο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» τονίζει ο υπουργός Εργασίας και σημειώνει ότι, «εκεί ακριβώς βρίσκεται το "κλειδί" για τη δομική αποκλιμάκωση της ανεργίας και την παγίωση ενός υψηλού ρυθμού δημιουργίας νέων και σταθερών θέσεων εργασίας».

«Το υπουργείο Εργασίας βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη γραμμή της μεγάλης εθνικής προσπάθειας για την ενίσχυση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας», αναφέρει ο κ. Βρούτσης και τονίζει:

«Έχει ήδη ξεκινήσει η εμπροσθοβαρής υλοποίηση παρεμβάσεων απασχόλησης μεγάλης κλίμακας στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, αλλά και οι στοχευμένες δράσεις για τους νέους σε εφαρμογή του μεγάλου προγράμματος «Εγγύηση για τη Νεολαία» (Youth Guarantee). Κυριότερα, όμως, εμπεδώνεται σταδιακά- και λόγω της συνεπούς εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων».

Σε ό,τι αφορά το είδος των προσλήψεων, οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης εμφανίζονται ελαφρά αυξημένες σε σχέση με τις συμβάσεις που αφορούν ευέλικτες μορφές εργασίας.

Συγκεκριμένα από το σύνολο του 1.186.928 συμβάσεων εργασίας που υπογράφηκαν από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2014, οι 610.346 ή το 51,42%, είναι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης και οι 576.582, ή το 48,58%, αφορούν μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση. Από αυτές, οι 419.543, είναι συμβάσεις μερικής απασχόλησης και οι 157.039 συμβάσεις εκ περιτροπής απασχόλησης.

Τέλος, κατά τον μήνα Σεπτέμβριο του 2014, μετατράπηκαν 3.060 συμβάσεις πλήρους απασχόλησης σε μερική ή εκ περιτροπής εργασία. Από αυτές οι 2.166 ήταν συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας. Οι 1.452 μετατράπηκαν μετά από συμφωνία εργαζόμενου και εργοδότη και οι 216 με μονομερή απόφαση του εργοδότη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Είπαν κοντά στο 1 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης μένει να το δούμε!


Δεν είναι μόνο η εξαγγελίες για  την μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και οι διεθνείς τιμές που θα ρίξουν την τιμή για τον καταναλωτή

Από την ερχόμενη Τετάρτη ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και οι καταναλωτές ακόμη είναι σε αναμονή για να ακούσουν πριν αποφασίσουν.

Η αλήθεια είναι ότι λόγο του ζεστού καιρού που πρός το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να φτάσει και τους 30 βαθμούς Κελσίου, οι καταναλωτές προσπαθούν να αναβάλλουν την αγορά πετρελαίου.

Από τα πρώτα στοιχεία του ΠΟΠΕΚ σε ανακοίνωση του η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης θα κυμανθεί σε τιμές που μετά τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που ψηφίστηκε πρόσφατα αλλά και την υποχώρηση των διεθνών τιμών θα κυμαίνονται στο 1,04-1,05 ευρώ το λίτρο.

Η τιμή είναι  χαμηλότερη από πέρυσι καθώς τον Οκτώβριο του 2013 η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμάνθηκε στο 1,28 ευρώ το λίτρο αλλά μένει να το δούμε και στην πράξη σε δύο ημέρες απο σήμερα




Ρέθυμνο: Της έταξε γάμο αλλά ο γαμπρός κατέληξε με χειροπέδες στο τμήμα!


Εκείνος της είχε τάξει γάμο, παιδιά και μια ήσυχη καθημερινότητα, μακριά από τη φτώχεια και την ανέχεια - Εκείνη έκανε το λάθος να τον πιστέψει...
Το όνειρο μιας 22χρονης Βουλγάρας για ήρεμη οικογενειακή ζωή μετατράπηκε σε εφιάλτη, όταν ακολούθησε τον 32χρονο ομοεθνή αγαπημένο της στην Ελλάδα. Εκείνος της είχε τάξει γάμο, παιδιά και μια ήσυχη καθημερινότητα, μακριά από τη φτώχεια και την ανέχεια.

Ομως, όταν οι δυο τους έφτασαν στο Ρέθυμνο Κρήτης, ο 32χρονος «πρίγκιπάς» της άλλαξε «πρόσωπο», άρπαξε μαζί με τους συνεργούς του τα ταξιδιωτικά έγγραφά της και την κλείδωσε σε ένα δωμάτιο, με σκοπό να την υποχρεώσει να εκδίδεται!

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν η κοπέλα κατάφερε να ξεφύγει και πήγε στην Αστυνομία για να καταγγείλει τον εφιάλτη που βίωνε. Σε κατάσταση σοκ φέρεται ότι είπε στους αστυνομικούς πως πίστεψε στις υποσχέσεις του 32χρονου ομοεθνούς της για έναν ευτυχισμένο γάμο και πήγε να μείνει μαζί του στην Κρήτη.

Η συμπεριφορά του άλλαξε αμέσως όταν έφτασαν στο διαμέρισμα που τελικά φαίνεται ότι έγινε η φυλακή της, αφού εκεί αναγκάστηκε να συμβιώνει με ακόμα τρία άτομα από τη Βουλγαρία, μία 37χρονη, έναν 47χρονο και μία 53χρονη. Οι τέσσερις ομοεθνείς της και ένας 61χρονος Ρεθυμνιώτης, που της άρπαξαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα, με χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας την εξανάγκασαν να εκδίδεται αντί χρημάτων όχι μόνο στο διαμέρισμα όπου έμεναν όλοι μαζί αλλά και σε άλλα σπίτια.

Πριν από λίγες ημέρες η 22χρονη κατάφερε να το σκάσει, καθώς ξέφυγε από την προσοχή του 61χρονου, που την είχε πάει σε σπίτι πελάτη, και τρέχοντας πήγε στην Αστυνομία. Αμέσως, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τεσσάρων προσώπων.

Πέρασαν χειροπέδες στον «γαμπρό», στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα της 22χρονης, στην 37χρονη, την 53χρονη και στον 61χρονο, ενώ αναζητείται ο 47χρονος Βούλγαρος. Και οι τέσσερις κατηγορούνται για σωματεμπορία σε βάρος της 22χρονης, ενώ με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμεσλειοδικών Ρεθύμνου.

Πηγή: Espresso



Βόλος: Συγκλονίζει η αυτοκτονία ασθενή σε κλινική - Έδωσε τέλος στη ζωή του μετά την τελευταία εξέταση των γιατρών!



Η αυτοκτονία αποκάλυψε την τραγική ιστορία του αυτόχειρα που συγκινεί ακόμα και εκείνους που δεν τον γνώριζαν προσωπικά...
Με τραγικό τρόπο έδωσε τέλος στη ζωή του ένας 79χρονος άνδρας, που νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική του Βόλου και έπασχε από την επάρατο νόσο. Ο άτυχος ασθενής έπεσε από το παράθυρο του δωματίου που νοσηλευόταν στον ακάλυπτο χώρο, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Το προσωπικό της κλινικής, εντόπισε τον άτυχο άνδρα να κείτεται νεκρός στον ακάλυπτο χώρο της κλινικής στις 08.30 χθες το πρωί  (12-10-2014) και ενημερώθηκε η αστυνομία, που τυπικά απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Όπως έγινε γνωστό, ο 79χρονος, που βρισκόταν στα τελευταία στάδια της επάρατου, ήταν αρκετά καταβεβλημένος, ενώ ένιωθε μοναξιά, καθώς προ περίπου ενός έτους είχε χάσει τη σύζυγό του. Μάλιστα δεν είχε πει σε κανέναν από το προσωπικό της κλινικής για τις προθέσεις του.

Πηγή: magnesianews.gr




Το γιγάντιο καβούρι! Φωτογραφίες που προκαλούν σάλο


Η πόλη Γουίσταμπλ της Βρετανίας είναι γνωστή για τα στρείδια της. Δεν αποκλείεται σύντομα όμως να γίνει πόλος έλξης για έναν άλλο λόγο: για το γιγάντιο καβούρι!
Μια φωτογραφία που σαρώνει τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο δείχνει την παραθαλάσσια πόλη από ψηλά και στις ακτές της είναι εμφανές πως κολυμπά ένα καβούρι... γίγας!
Στη φωτογραφία φαίνεται μια σκιά σε σχήμα τεράστιου καβουριού στο λιμάνι του Κεντ να... παραμονεύει στις ακτές της πόλης, κοντά στις ψαρόβαρκες.
Κάποιοι πιστεύουν πως το πλάσμα της φωτογραφίας είναι το μεγαλύτερο καβούρι της Βρετανίας.


Άλλοι πάλι θεωρούν πως αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία δεν είναι τίποτα περισσότερο από άμμο και ότι η... υστερία για το γιγάντιο καβούρι δεν είναι παρά μια φάρσα!

Πηγή: Daily Mail, newsit.gr


«Περιμένω τη σειρά μου για να πεθάνω»

 

Ενα τέταρτο βίντεο του βρετανού δημοσιογράφου Τζον Κάντλι, τον οποίο οι τζιχαντιστές κρατούν ως όμηρο, έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος.
Στο νέο επτάλεπτο βίντεο – προπαγάνδα ο Κάντλι, ο οποίος κρατείται επί σχεδόν δύο χρόνια, αναφέρει πως οι αεροπορικές επιδρομές δεν πρόκειται να σταματήσουν την προέλαση του Ισλαμικού κράτους, υποστηρίζοντας πως «ο δυτικός κόσμος σέρνεται σε έναν πόλεμο που δεν μπορεί να κερδίσει, εναντίον χιλιάδων οπλισμένων στρατιωτών».

Φορώντας την χαρακτηριστική πορτοκαλί στολή, ο βρετανός δημοσιογράφος αναφέρεται και στα βίντεο αποκεφαλισμού των συναδέλφων του, χαρακτηρίζοντάς τα ως «νίκη» του ISIS. «Αν αυτές οι εκτελέσεις προκαλέσουν λαϊκή οργή ή αλλαγή πολιτική, αυτή είναι μια τεράστια νίκη. Αν πάλι οδηγήσουν τις κυβερνήσεις μας να ρίξουν περισσότερες βόμβες και να ξοδέψουν εκατομμύρια δολάρια επιπλέον, κάνοντας έτσι ακόμη πιο αδύναμες τις χώρες μας, κι αυτό νίκη είναι», εξηγεί.

Το βίντεο καταλήγει με τον όμηρο να προειδοποιεί ότι είναι πιθανό οι τζιχαντιστές να εκτελέσουν και τον ίδιο: «Εκτός κι αν κάτι αλλάξει πολύ γρήγορα και πολύ ριζικά, περιμένω τη σειρά μου».

Πηγή: ethnos.gr


Βολές Ντάισελμπλουμ: «Να μην επαναπαύεται στις δάφνες της η Γερμανία»


Αυστηρή προειδοποίηση προς το Βερολίνο «να μην επαναπαύεται στις δάφνες του», απηύθυνε λίγο πριν την έναρξη του άτυπου συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Νταισελμπλούμ, τονίζοντας ότι η Γερμανία, αν και πρότυπο για πολλές χώρες, έχει απωλέσει τον μεταρρυθμιστικό της ζήλο και έχει μείνει πίσω σε δημόσιες επενδύσεις.
Ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Νταισελμπλούμ κάλεσε τη Γερμανία να μην επαναπαύεται στις δάφνες των μεταρρυθμίσεων που έκανε πριν από χρόνια στον τομέα εργασίας. «Μεταρρυθμίσεις δεν είναι κάτι που κάνει κάποιος πριν δέκα ή είκοσι χρόνια», είπε ο Νταισσελμπλουμ στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
«Η Γερμανία πρέπει να επαγρυπνά για να παραμείνει ανταγωνιστική, δεν μπορεί κανείς να είναι ικανοποιημένος με μεταρρυθμίσεις που έκανε τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ, υπονοώντας τη δέσμη μεταρρυθμίσεων που έγιναν στην αγορά εργασίας επί καγκελαρίας του σοσιαλδημοκράτη Γκέρχαρντ Σρέντερ, γνωστές ως Hartz IV, που θεωρούνται θεμέλιος λίθος για τη σταθερή πορεία στην γερμανική αγορά εργασίας και κατά τη διάρκεια της δημοσιονομικής κρίσης.

«Πρέπει να κοιτάμε προς τα μπρος», σημείωσε. Οι προειδοποιήσεις Ντάισελμπλουμ προς τη Γερμανία γίνονται υπό το πρίσμα των συζητήσεων περί ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων που θα συνεχιστούν στη διάρκεια του σημερινού Eurogroup. Ναι μεν υπάρχει σε βασικές γραμμές συναίνεση στο ότι μεταρρυθμίσεις είναι σημαντικότερες από τη διάθεση επιπλέον πόρων, αλλά πολλές χώρες έχουν μείνει πολύ πίσω σε αυτόν τον τομέα. Ο Ντάισελμπλουμ επαίνεσε τις μικρές χώρες, όπως αυτές της Βαλτικής, αλλά και χώρες σε κρίση, όπως την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, για το ότι μετά από χρόνια ριζικών μεταρρυθμίσεων επέστρεψαν σε θετικά ποσοστά ανάπτυξης.
«Έχετε μείνει πίσω στις επενδύσεις»
Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με τις μεγάλες χώρες, όπως τη Γαλλία, την Ιταλία, ακόμη και τη Γερμανία, οι οποίες θα πρέπει κατά τον επικεφαλής του Eurogroup να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Ο Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στη μείωση του ορίου συνταξιοδότησης που αποφάσισε η κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού «ως μέτρο που πηγαίνει σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από ό,τι σε άλλες χώρες».
Επικριτικός ήταν ο Ντάισελμπλουμ και σε ό,τι αφορά τις μειωμένες επενδύσεις της Γερμανίας σε τομείς, όπως την έρευνα, την τεχνολογία, την παιδεία, τις υποδομές. «Η Γερμανία θα μπορούσε να μεταφέρει τα κονδύλια για δημόσιες επενδύσεις σε άλλον προϋπολογισμό ή να εκμεταλλευτεί τα δημοσιονομικά περιθώρια, οι Βρυξέλλες δεν απαιτούν έναν πλήρως ισοσκελισμένο προϋπολογισμό», τόνισε.
Παράλληλα, ωστόσο, προειδοποίησε να μην υπερτονίζεται η σημασία των δημοσίων επενδύσεων. «Η απελευθέρωση της αγοράς παροχής υπηρεσιών για επενδυτές, για νέους ανθρώπους, η επιτάχυνση της διαδικασίας του επιχειρείν και η μείωση της γραφειοκρατίας είναι πολύ πιο σημαντικές παράμετροι για να φέρουν πίσω ιδιώτες επενδυτές», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Πηγή: Deutsche Welle, ethnos.gr


Ηράκλειο Κρήτης: Επικίνδυνος Κακοποιός πυροβόλησε και δολοφόνησε σκύλο την ώρα που έκανε βόλτα με το αφεντικό του!


Παρά την αυστηροποίηση των νόμων για την κακοποίηση και την δολοφονία των ζώων οι κακοποιοί συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτοι και αδιάφοροι για τις συνέπειες.

Κακοποιός άγνωστος μέχρι στιγμής  πυροβόλησε το άτυχο ζώο την ώρα που πήγαινε βόλτα με τον ιδιοκτήτη του και ρισκάροντας να σκοτώσει και τον άνθρωπο που ήταν μαζί με το σκυλί.

Δυστυχώς η Κρήτη κατέχει την πρωτιά σε περιπτώσεις κακοποίησης και δολοφονίας ζώων  με απανωτά  περιστατικά.

Η δολοφονία του άτυχου ζώου έγινε χθες το απόγευμα 12-10-2014 στο κέντρο των Αρχανών, την ώρα που το άμοιρο ζώο έκανε βόλτα με τον ιδιοκτήτη του.

Οι Φιλόζωοι έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να βρεθεί ο δράστης της αποτρόπαιας επίθεσης, ο οποίος είναι άκρως επικίνδυνος, αφού δεν δίστασε να πυροβολήσει σε ένα σημείο που υπήρχε και άνθρωπος.

Το περιστατικό ήρθε να προστεθεί στη μακροσκελή φετινή λίστα.

Με πληροφορίες απο το candianews.gr


Βρήκε νεφρό από πρώην κατάδικο μέσω αγγελίας σε εφημερίδα!


Μια γυναίκα από τη Βρετανία, η 34χρονη Sally Anne Grainger χρειαζόταν άμεσα να κάνει μεταμόσχευση νεφρού και έκανε έκκληση σε τοπική εφημερίδα στο Μπέρμιγχαμ, όπου κατοικεί, για να βρεθεί δότης.
Η 34 γυναίκα είναι μητέρα δύο κοριτσιών 14 και 10 ετών και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας επειδή πάσχει από κυστική ίνωση. Η γυναίκα το 2009 υπεβλήθη σε μεταμόσχευση πνευμόνων, αλλά μετά την νεφρική ανεπάρκεια που παρουσίασε, η μεταμόσχευση νεφρού ήταν μια επέμβαση απαραίτητη για την επιβίωση της γυναίκας.
Στην παράκληση της νεαρής μητέρας για εύρεση δότη νεφρού ανταποκρίθηκε ο 33χρονος Βρετανός Wesley Joyce, πρώην κατάδικος για επίθεση, ο οποίος ήταν φυλακισμένος από το 2004 για τέσσερα χρόνια. Ο άντρας ήταν ο μόνος ιστοσυμβατός δότης ανάμεσα στα δέκα άτομα, που απάντησαν στο απελπισμένο αίτημα της 34χρονης γυναίκας.
Η μεταμόσχευση νεφρού έγινε στην Sally Anne την περασμένη Παρασκευή και τώρα η γυναίκα αναρρώνει στο νοσοκομείο Queen Elizabeth Hospital, ενώ δηλώνει ευτυχισμένη που τώρα πια θα μπορεί να κάνει και πάλι πράγματα που οι υπόλοιποι άνθρωποι τα θεωρούν δεδομένα!
Η 34χρονη γυναίκα έχει γίνει φίλη με τον 33χρονο άντρα που της δώρισε το νεφρό του και ο ίδιος δήλωσε στον βρετανικό Τύπο, ότι έδωσε το νεφρό του στην γυναίκα ως μια πράξη που θα σηματοδοτήσει την αλλαγή στη ζωή του για μια νέα αρχή, μετά το «ένοχο» παρελθόν του και πιστεύει ότι το να «σώζεις τη ζωή κάποιου είναι μια καλή αρχή».
Η Sally Anne Grainger ευχαρίστησε δημόσια τον άντρα που της έκανε το «δώρο ζωής» μέσω του BBC και τόνισε ότι μέχρι να βρεθεί δότης νεφρού έκανε υποχρεωτικά αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα και αισθανόταν ότι «με δυσκολία υπήρχε στη ζωή»...

Πηγή : protothema.gr


ΕΣΕΕ: Συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον έλεγχο των παρανομιών στο ηλεκτρονικό εμπόριο


Πρόταση συνεργασίας στον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Εμμ. Σφακιανάκη, με στόχο την προφύλαξη του εμπορικού κόσμου της χώρας αλλά και των καταναλωτών από φαινόμενα διαδικτυακής απάτης στο πλαίσιο της νομοθεσίας του ΠΔ 131/2003 για τη νόμιμη δραστηριότητα του ηλεκτρονικού εμπορίου, κατέθεσε η ΕΣΕΕ.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, προτείνει τα εξής: - Συνεργασία για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την εγκατάσταση ειδικής εφαρμογής (application) στους υπολογιστές και στα κινητά τηλέφωνα των εμπόρων και των εργαζόμενων στο εμπόριο, η οποία θα ενημερώνει για τις διαδικτυακές απάτες και θα επικαιροποιείται καθημερινά από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με «pop up» μηνύματα. - Κατάρτιση των εμπόρων και των συνολικά 650.000 εργαζομένων στο εμπόριο σχετικά με τη λειτουργία της εφαρμογής μέσω της δημιουργίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας με εύκολη και ελκυστική πρόσβαση και κανόνες χρήσης, με τελικό στόχο την «έξυπνη» ηλεκτρονική εκπαίδευση. Προγραμμάτων κατάρτισης με τη μεσολάβηση του Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου (ΚΑΕΛΕ– πιστοποιημένου Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΕΣΕΕ) σε όλη την Ελλάδα, τα οποία θα γίνει προσπάθεια να ενταχθούν στα ευρωπαϊκά προγράμματα. Την κατάρτιση προτείνεται να υλοποιούν διαπιστευμένοι υπάλληλοι της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είτε δια ζώσης είτε με ηλεκτρονική ζεύξη. - Πραγματοποίηση ημερίδων στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας για την παρουσίαση της εφαρμογής αλλά και την γενικότερη ενημέρωση του εμπορικού κόσμου επάνω σε ζητήματα ηλεκτρονικού εμπορίου. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η αξία του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα την επόμενη διετία μπορεί να ξεπεράσει τα 6 δισ. ευρώ από 3,2 δισ. το 2013. Για μια αγορά που αναπτύσσεται με ρυθμούς της τάξης του 25% ετησίως, όπως είναι αυτή του ηλεκτρονικού εμπορίου και με τζίρο που έχει ήδη φθάσει το 2014 τα 3,5 δισ. ευρώ, οι προοπτικές, τόσο για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν, όσο και για τους καταναλωτές είναι εξαιρετικά ευοίωνες για το μέλλον. Το 35% των χρηστών Internet στην Ελλάδα (δηλαδή περίπου 2,2 εκατ. άτομα) έκανε μέσα στο 2013 τουλάχιστον μία αγορά προϊόντος/υπηρεσίας online, με τη μέση αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 1.500 ευρώ. Σημειώνεται ότι, παρά τις πολλαπλές δυνατότητες πληρωμής που παρέχει το 95% των ηλεκτρονικών καταστημάτων, ο πιο διαδεδομένος τρόπος είναι η αντικαταβολή (91%). Όσον αφορά στα e-shops, το 81% παρέχει τη δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική κάρτα, το 72% με χρεωστική κάρτα, ενώ το 63% μέσω PayPal (η Ελλάδα αποτελεί μια σημαντική αγορά για την ανάπτυξη της τελευταίας μεθόδου με αύξηση από το 29% των online καταστημάτων το 2012 στο 63% το 2014). Η ΕΣΕΕ εκτιμά ιδιαίτερα το σημαντικό έργο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τα θετικά αποτελέσματα που αυτό έχει για την ελληνική κοινωνία και προσβλέπει σύντομα στην έγκριση της σχετικής πρότασης από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή της συνεργασίας που θα θωρακίσει τους μικρομεσαίους εμπόρους και κυρίως τους καταναλωτές με «οδηγίες ασφαλούς χρήσης ηλεκτρονικού εμπορίου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή : dikaiologitika.gr


Γιατί ''στεγνώνουν'' τα μάτια σας;


Μάτια κουρασμένα, κόκκινα που  κλαίνε, αν δεν είναι από …έρωτα,  τότε είναι πιθανό να πάσχουν από ξηροφθαλμία λένε οι οφθαλμίατροι.

Η συχνότητα εμφάνισης της ξηροφθαλμίας στον γενικό πληθυσμό είναι περίπου 30% ενώ η πάθηση προσβάλλει συχνότερα τις γυναίκες ,τους χρήστες φακών επαφής και τους ασθενείς που κάνουν χρήση αντικαταθλιπτικών και αντιισταμινικών φαρμάκων» επισημαίνει ο χειρουργός οφθαλμίατρος  Δρ Γιάννης Μάλλιας. Και συνεχίζει:

Επίσης ορισμένα συστηματικά αυτοάνοσα νοσήματα όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος καθώς επίσης και το σύνδρομο Sjogren, σχετίζονται άμεσα με την εμφάνιση ξηροφθαλμίας.

Τα βασικά συμπτώματα            

Τα βασικά συμπτώματα  των ασθενών που πάσχουν από ξηροφθαλμία, σύμφωνα με τους οφθαλμιάτρους  είναι:

Κοκκίνισμα
Τσούξιμο,
Κνησμός

Δάκρυρροια
Σαν να έχουν άμμο
Θολή όραση

Διακυμάνσεις της όρασης
Ανάλογα με την βαρύτητα των συμπτωμάτων, ενδέχεται να επηρεαστεί σημαντικά η ποιότητα ζωής του πάσχοντος.

Όπως εξηγεί ο κ. Μάλλιας, «υπάρχει σημαντική διαφορά της βαρύτητας της νόσου και της έντασης των συμπτωμάτων, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να παραμένουν αδιάγνωστοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που μπορεί να επιφέρει σημαντικές επιπλοκές, όπως η εμφάνιση ουλοποίησης του επιπεφυκότα και εμφάνιση θόλωσης και εξέλκωσης του κερατοειδούς».

 Αντιμετώπιση

 Η ξηροφθαλμία οφείλεται είτε σε ελαττωμένη παραγωγή δακρύων είτε σε αυξημένη εξάτμισή τους, όπως χαρακτηριστικά συμβαίνει στη βλεφαρίτιδα.

 Η αντιμετώπιση των ασθενών με ξηροφθαλμία ξεκινά με την κατάλληλη εκπαίδευση για την αποφυγή περιβαλλοντικών παραγόντων που την επιδεινώνουν. Συστήνεται η αποφυγή της χρήσης κλιματιστικών, η οδήγηση αυτοκινήτου με ανοιχτό το παράθυρο και η οδήγηση μοτοσυκλέτας χωρίς προστατευτικό κράνος με τζάμι για να προφυλάσσονται τα μάτια από τον αέρα.

Ακολούθως συστήνεται στους ασθενείς η ενστάλαξη τεχνητών δακρύων. Ανάλογα με την περίπτωση συστήνονται δάκρυα υποοσμωτικά, με υαλουρονικό ή δάκρυα χωρίς συντηρητικά.


Σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζεται να γίνεται απόφραξη των δακρυϊκών σωληναρίων με ειδικές μικροσκοπικές ´´τάπες´´ (punctal plugs). Με τον τρόπο αυτό περιορίζεται η αποχέτευση των δακρύων προς την ρινική κοιλότητα, με αποτέλεσμα τα δάκρυα του ασθενούς να παραμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην οφθαλμική επιφάνεια.

Σε ασθενείς με ξηροφθαλμία μετά από μακροχρόνια χρήση φακών επαφής συστήνεται η διακοπή της χρήσης των φακών για ένα διάστημα ή ο περιορισμός της χρήσης σε λίγες ώρες το 24ωρο.

Σε περιπτώσεις χρόνιας βλεφαρίτιδας υπάρχουν νεότερες θεραπείες, που πραγματοποιούνται στο ιατρείο, και σκοπό έχουν τη διάνοιξη των πόρων των μεϊβομιανών αδένων και την εξαγωγή του εγκλωβισμένου σμήγματος.

Οι θεραπείες αυτές ανακουφίζουν τους ασθενείς και μπορούν να επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σε εμμένουσες περιπτώσεις ο  οφθαλμίατρος χορηγεί τεχνητά δάκρυα και στεροειδή είτε σε σταγόνες είτε σε μορφή οφθαλμικής αλοιφής, στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τις εξάρσεις της νόσου.

Στο σημείο αυτό χρειάζεται να τονιστεί ότι οι ασθενείς που κάνουν χρήση κορτιζόνης τοπικά είτε σε σταγόνες είτε σε αλοιφή χρειάζεται να παρακολουθούνται συχνά από τον οφθαλμίατρό τους για την αποφυγή εμφάνισης επιπλοκών.

 Διατροφή

«Οι καλές διατροφικές συνήθειες μπορούν να αποτρέψουν την εμφάνιση ξηροφθαλμίας. Δίαιτα πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά καθώς επίσης και βιταμίνες και ιχνοστοιχεία βοηθούν στη διατήρηση υγιούς οφθαλμικής επιφάνειας.

Τροφές πλούσιες σε ωμέγα 3 είναι τα ψάρια και κυρίως οι σαρδέλες, ο κολιός και το σκουμπρί.

Άφθονα λαχανικά και φρούτα θα δώσουν στον οργανισμό τις απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που χρειάζεται» τονίζει ο κ Μάλλιας. Και καταλήγει « Τέλος, η ικανοποιητική πρόσληψη βιταμίνης Α με την τροφή, η αποφυγή της κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, η αποφυγή του καπνίσματος σε συνδυασμό με τη συστηματική χρήση γυαλιών ήλιου είναι παράγοντες καθοριστικής σημασίας για τη διατήρηση μιας υγιούς οφθαλμικής επιφάνειας».

Πηγή : iatropedia.gr


Το μεγάλο ξεπούλημα: Οι Ελληνες δίνουν όσο-όσο την ακίνητη περιουσία τους


Η φορολογική επιβάρυνση και η ανησυχία για περαιτέρω μείωση των τιμών...
κάνει τους Ελληνες να πουλάνε όσο-όσο την ακίνητη περιουσία τους.




 Στην κορυφή της λίστας με τα πωλητήρια διαμερίσματα που παραμένουν ξενοίκιαστα, σπίτια στην επαρχία που δεν κατοικούνται αλλά και καταστήματα ή γραφεία που επιβαρύνουν τους ιδιοκτήτες χωρίς να προσφέρουν εισόδημα.

Από το Σεπτέμβριο και μετά, το τελευταίο «χτύπημα» στους ιδιοκτήτες με τον ΕΝΦΙΑ προκάλεσε νέο κύμα πωλήσεων, σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Νέων». Τα πωλητήρια το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί, ενώ μέχρι και τον Απρίλιο οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για τον αριθμό-ρεκόρ των 250.000-270.000 ακινήτων που πωλούνταν.

Ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί κι άλλο, ενώ η τάση αυτή πιέζει προς τα κάτω ακόμη περισσότερο τις ήδη μειωμένες τιμές των ακινήτων. Από την αρχή της κρίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η μείωση των τιμών ξεπερνά το 40% κατά μέσο όρο, ενώ η τάση συνεχίζεται και φέτος με ρυθμό 7%.

Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας, για τις τιμές σε 58 περιοχές της Ελλάδας, η πτώση κυμαίνεται κατά μέσο όρο 7-9% στην Αθήνα, 9-11% στη Θεσσαλονίκη, 6-10% στη Λάρισα και 11-12% στην Πάτρα.

Την απόφαση να πουλήσουν παίρνουν καθημερινά ιδιοκτήτες γκαρσονιέρων ή διαμερισμάτων, αξίας 20.000-30.000 ευρώ, σε «σκοτωμένες» τιμές. Χαρακτηριστικό είναι πως πλέον τα μεσιτικά γραφεία στο κέντρο της Αθήνας παίρνουν εντολές πώλησης για διαμερίσματα σε περιοχές μεσαίου κόστους, όπως το Παγκράτι, το Γαλάτσι, ο Βύρωνας και η Καισαριανή, όπου ο ΕΝΦΙΑ κυμαίνεται ετησίως στα 500-600 ευρώ, ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Στον αντίποδα, υπάρχουν εκείνοι που βλέπουν ευκαιρίες στις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές και αγοράζουν ακίνητα. Αυτοί δείχνουν προτίμηση σε διαμερίσματα από την Κηφισιά ως τη Βουλιαγμένη και από το Περιστέρι μέχρι το Γέρακα, μεταξύ 100.000 και 120.000 ευρώ. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για Ελληνες που δεν απέκτησαν σπίτι με δάνειο την εποχή της «φούσκας» (1999-2008) και τώρα που η εγχώρια αγορά είναι η δεύτερη πιο υποτιμημένη παγκοσμίως μετά από την ιαπωνική- σύμφωνα με μελέτη της διεθνούς εταιρείας Knight Frank- επενδύουν τις οικονομίες τους αγοράζοντας ακίνητα με μετρητά, σε τιμές 60-70% χαμηλότερες σε σύγκριση με εκείνες πριν από την κρίση. Βέβαια, τα πωλητήρια παραμένουν πολύ περισσότερα από τους υποψήφιους αγοραστές.

Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων έχουν φτάσει σε τέτοιο απελπιστικό σημείο, που αυξάνονται οι αγγελίες για ανταλλαγή σπιτιών με ταξί και αυτοκίνητα, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτή η τάση θα πάρει διαστάσεις τους επόμενους μήνες.

Πηγή : iefimerida.gr


Είδηση ΣΟΚ! Κόρη έθαψε την υπέργηρη μάνα της, κάτω από το μπαλκόνι!


Η είδηση προκαλεί σοκ...
Υπέργηρη γυναίκα, βρέθηκε θαμμένη κάτω από τη βεράντα της κόρης της, ενώ η δεύτερη νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, μετά από απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε τις προηγούμενες ημέρες.

Η υπέργηρη γυναίκα δεν είχε δώσει σημεία ζωής από τις 10 Αυγούστου, ούτε και την είχε δει κανείς.

Την ημέρα εκείνη, η άτυχη γυναίκα είχε μεταφερθεί με ταξί από την κόρη της, μετά από νοσηλεία στο Νοσοκομείο, στο σπίτι τους στο χωριό.

Η κόρη που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, πριν λίγες ημέρες κάλεσε έναν εργάτη και έχτισε το κάτω μέρος της βεράντας. Μάλιστα όπως λέει ο ίδιος δεν κατάλαβε ότι εκεί ήταν θαμμένη ηλικιωμένη.

Το ότι η ηλικιωμένη, δεν είχε δώσει σημεία ζωής έβαλε το χωριό σε σκέψεις και έτσι ειδοποιήθηκε η Αστυνομία για να ελέγξει το σπίτι. Οι αστυνομικοί μετά από έρευνες, παραξενεύτηκαν από το φρέσκο κτισμένο σημείο και σπάζοντάς το ανακάλυψαν το άψυχο σώμα της άτυχης γυναίκας, τυλιγμένο με σεντόνια.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ιατροδικαστής, ο οποίος καλείται να αποφανθεί για τα αίτια θανάτου της γυναίκας, κι αν αυτά αποδίδονται σε φυσικά αίτια ή σε εγκληματική ενέργεια.

Πηγή : star.gr




Τα ρίσκα ανεβαίνουν καθώς μειώνεται η δύναμη των ΗΠΑ...


Γράφει ο Παναγιώτης Μπουσμπουρέλης

Ο γεωπολιτικός παράγοντας είναι αυτός που...
παίζει όλο και μεγαλύτερο ρόλο στην οικονομία και αυτό φαίνεται από την αρνητική πορεία της γερμανικής οικονομίας το τελευταίο διάστημα.

Ο ίδιος ο Άξελ Βέμπερ, πρώην μέλος της ΕΚΤ και τώρα πρόεδρος της UBS, απέδωσε την πτώση της γερμανικής παραγωγής στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία.

Οι ίδιοι οι Γερμανοί, όμως, τολμούν μία ενδιαφέρουσα ανάλυση σε μία από τις τελευταίες αναλύσεις της Deutche Bank. Έτσι, αναφέρουν ότι τα ρίσκα στην παγκόσμια σκακιέρα θα ανέβουν καθώς η μεγάλη Αμερική θα αρχίσει να χάνει μέρος της υπερδύναμής της.

Παρατηρούν ότι οι Αμερικανοί δεν θέλουν να παρέμβουν στο εξωτερικό με τη δυναμική που οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζες θα ανέμεναν και κυρίως δεν χρησιμοποιούν την πολεμική μηχανή τους όπως άλλοτε.

Το γεωπολιτικό εκτόπισμα των ΗΠΑ μειώνεται σύμφωνα με τη σχετική έκθεση καθώς η ισχύς της Κίνας πολλαπλασιάζεται. Η δύναμη της Αμερικής υποχωρεί και σε σχετικούς όρους, σε σχέση με το υπόλοιπο σύστημα, ενώ ως ένας από τους βασικούς λόγους αναφέρεται και η εσωτερική κατάσταση των ΗΠΑ.

Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, το κόστος δανεισμού της χώρας μας, όταν εδραιώσει την επιστροφή της στις αγορές, δεν θα είναι ποτέ τόσο ευνοϊκό όσο ήταν και αυτό σίγουρα θα δυσκολέψει την προσπάθεια επιστροφής σε μία διατηρήσιμη ανάκαμψη.

Οι 4 εστίες
Η ανάλυση εντοπίζει τα αυξημένα ρίσκα στους εξής τομείς:
- Στην εξέλιξη της Αραβικής Άνοιξης, που αν και δημιούργησε πολλές ελπίδες, έχει αφήσει τελικά την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής πιο ασταθή από πριν. Η πιο σκληρή έκφραση της νέας τάξης πραγμάτων είναι ο εμφύλιος της Συρίας όπου έχασαν τη ζωή τους 200.000 άτομα.
- Η αστάθεια αυτή οδήγησε στην έκρηξη του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο κατέλαβε κρίσιμα εδάφη στη Συρία και το Ιράκ, οδηγώντας στη δημιουργία Χαλιφάτου με ζώνες επιρροής μέχρι τη Νιγηρία.
- Η ουκρανική κρίση οδήγησε στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, που μπορεί μεν να κατηγορήθηκε από το ΝΑΤΟ και για τις εσωτερικές διαμάχες στην Ουκρανία, τελικά όμως δεν επιλύθηκε επί της ουσίας απολύτως τίποτε. Οι αγορές κλυδωνίστηκαν.
- Μία τέταρτη εστία κινδύνου είναι η Κίνα. Οι εντάσεις στην Ανατολική και τη Νότια Κίνα έχουν να κάνουν με το ότι ο Κόκκινος Δράκος εγείρει απαιτήσεις για νησιά και πελάγη που δεν του ανήκουν, με αποτέλεσμα να ανατροφοδοτούνται εντάσεις.

Η περίοδος μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, όπως αναφέρεται, μπορεί να μην διακρίθηκε ιδιαίτερα από γεωπολιτική σταθερότητα, ωστόσο ποτέ δεν υπήρξε τόσο μεγάλη αστάθεια όσο σήμερα. Οι δυτικές οικονομίες εμφανίζονται απόλυτα εκτεθειμένες στους 4 παραπάνω παράγοντες. Το ζήτημα είναι αν αυτό είναι προσωρινό ή δομικό, Αν πάντως ισχύει το δεύτερο, τότε οι αγορές δεν έχουν λάβει υπόψη τους τα πραγματικά γεωπολιτικά ρίσκα.

Ο ισχυρός δανειζόταν πάντα φθηνά
Σε μία ιστορική αναδρομή, η ανάλυση αναφέρεται στην αστάθεια που επικράτησε μετά τη διαδοχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που εξισορρόπησε με την κυριαρχία της Ρώμης, η οποία είχε τότε περισσότερο από το 25% του παγκοσμίου ΑΕΠ, όσο δηλαδή στον προηγούμενο αιώνα οι ΗΠΑ. Μία άλλη χαρακτηριστική περίοδος είναι η Pax Britannica, που ξεκινά από το 1815 και κρατά μέχρι το 1914. Στην περίοδο αυτή το κόστος μακροπρόθεσμου δανεισμού της Βρετανίας πέφτει από 18% στις αρχές του 1800 στο 4% το 1840 και δεν διαταράσσεται ουσιαστικά παρά μόνο κατά το «κραχ» του 1920. Ο ισχυρός δανείζεται πάντα φθηνά.

Οι ΗΠΑ παίρνουν τη σκυτάλη και πριν από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν την ίδια με τη Βρετανία συμμετοχή στο παγκόσμιο ΑΕΠ (18%), την ώρα που Κίνα, Γερμανία και μέλλουσα Σοβιετική Ένωση ισορροπούν περί το 8%. Το 1940 οι ΗΠΑ έχουν ξεχωρίσει έχοντας πάνω από 20%, ενώ οι Σοβιετικοί πλησιάζουν το 10%, αναπτύσσοντας για τα επόμενα χρόνια δυσανάλογα ισχυρό γεωπολιτικό εκτόπισμα σε σχέση με την περιορισμένη οικονομική δυναμική τους.

Ο κόσμος δεν αλλάζει πολύ το 1950, καθώς οι αμερικανοί ξεπερνούν το 25%, ενώ οι Κινέζοι, που σήμερα τους φτάνουν, βρίσκονται μόλις στο 5%. Ακόμα και το 1991 η διαφορά Αμερικανών και Κινέζων παραμένει μεγάλη. Το 2008, όμως, οι αμερικανοί βρίσκονται κάτω από το 20% και οι Κινέζοι πάνω από το 16%.

Οι ΗΠΑ δεν θα καταρρεύσουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Δεν είναι πια όμως μόνες τους και αυτό οδηγεί σε νέες ισορροπίες –κατά τη γερμανική τράπεζα- που εγκυμονούν αστάθεια η οποία προσλαμβάνει δομικό χαρακτήρα.

Πηγή : tromaktiko


Οι "σκληροί" όροι για πληρωμή ληξιπρόθεσμων σε 100 δόσεις


Τη δυνατότητα σε χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου να αποπληρώσουν τις οφειλές τους σε 72 ή και 100 μηνιαίες δόσεις σκοπεύει να δώσει η κυβέρνηση, μέσω νομοθετικής ρύθμισης που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή.

Η ρύθμιση αφορά χρέη και οφειλές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία μέχρι και τον Αύγουστο του 2014, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Έθνος".

Με την ένταξη στη ρύθμιση θα αναστέλλονται οι ποινικές διώξεις και οι κατασχέσεις σε εισοδήματα, καθώς και σε κινητή ή ακίνητη περιουσία. Επίσης, αναμένεται να μειωθούν έως και 90% τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις ανάλογα με το χρονικό διάστημα εξόφλησής τους.

Το νέο πλαίσιο αφορά χιλιάδες μικροοφειλέτες. Στόχος είναι να το ελάχιστο ποσό της δόσης να διαμορφωθεί στα 50 ευρώ και να μειωθεί και στο μισό το επιτόκιο.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα προωθηθεί ρύθμιση στη Βουλή που θα αφορά περίπου 2,5 εκατομμύρια φορολογουμένους και θα προβλέπει ενιαίο τρόπο εξόφλησης των οφειλών του ΕΝΦΙΑ, της Εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων ως εξής:

-Εξόφληση έως 100 δόσεις για χρέη έως 15.000 ευρώ.

-Από 15.001 ευρώ και πάνω η αποπληρωμή θα γίνεται σε 72 δόσεις το ανώτερο.

-Το επιτόκιο των προσαυξήσεων μειώνεται από 8,76% σε 4,5%.

-Θα γίνεται «κούρεμα» 90% των προσαυξήσεων αν η οφειλή καταβληθεί σε 12 δόσεις.

-Αν πληρωθούν σε 24 δόσεις, οι προσαυξήσεις θα μειώνονται 85%.

-Το ποσοστό πέφτει στο 80% όταν οι δόσεις είναι 36.

-Μείωση 75% αν η καταβολή γίνει σε 48 δόσεις.

-70% μειώνονται οι προσαυξήσεις αν το χρέος πληρωθεί σε 60 δόσεις.

-Το ποσοστό μειώνεται στο 65% αν η πληρωμή των χρεών γίνει σε 72 δόσεις.

-Αν ο οφειλέτης επιλέξει τις 100 δόσεις δεν θα γίνεται καμία έκπτωση.

Πηγή : tromaktiko