Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Μητσοτάκης : Το μικρόψυχο κομματικό συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε βέτο στη συμμετοχή των εκτός συνόρων συμπολιτών μας στην εκλογική διαδικασία.

 


Η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για το νέο ατόπημα του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θέλει να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού.

Κυριάκος Μητσοτάκης :

Σήμερα, δυστυχώς η χώρα έχασε την ευκαιρία να αποδώσει στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό το δικαίωμα να ψηφίζουν ανεμπόδιστα στις εθνικές εκλογές από τον τόπο παραμονής τους. Το μικρόψυχο κομματικό συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε βέτο στην πρόθεση της κυβέρνησης να άρει κάθε περιορισμό στη συμμετοχή των εκτός συνόρων συμπολιτών μας στην εκλογική διαδικασία. Και έτσι και πάλι, η κοντόθωρη παραταξιακή αντίληψη υπονόμευσε μία εθνική αναγκαιότητα.

Είναι γνωστό ότι με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας, είχε ήδη γίνει ένα σοβαρό βήμα: Προ 15 μηνών, για πρώτη φορά στην ιστορία, όλα τα κόμματα της Βουλής συμφώνησαν να διευκολυνθούν, επιτέλους, οι απόδημοι να ψηφίζουν από όπου βρίσκονται. Για να υπάρξει, όμως, συναπόφαση όλων των δυνάμεων, η κυβέρνηση δέχτηκε, τότε, να τεθούν οι προϋποθέσεις της διετούς παραμονής στην Ελλάδα τα  τελευταία 35 χρόνια και οι άνω των 30 ετών να είναι φορολογικά ενήμεροι. 

Η κυβέρνηση δεν προέταξε κανέναν όρο. Αυτοί ήταν απαίτηση της αντιπολίτευσης. Υποχώρησε, όμως, στο όνομα της συναίνεσης για τον υπέρτερο σκοπό. «Δεν είναι η ιδανική, αλλά είναι η μόνη ρεαλιστική και άμεσα εφαρμόσιμη λύση. Διαφορετικά το μείζον θα υποτασσόταν στο έλασσον. Και αντί για ένα σημαντικό βήμα από την καθήλωση, θα υποχωρούσαμε δύο βήματα στο όνομα ενός άλματος που δεν θα  γινόταν ποτέ». Αυτά ήταν τα λόγια μου μέσα στη Βουλή. Και ισχύουν και σήμερα.

Μεσολάβησαν, ωστόσο, δηλώσεις εναντίον των περιορισμών -και μάλιστα από την αρμόδια για τον απόδημο Ελληνισμό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίζοντας, λοιπόν, ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η εθνική πρωτοβουλία, η κυβέρνηση κατέθεσε νέο νόμο για την απόλυτα ελεύθερη ψήφο των εκτός επικράτειας συμπατριωτών μας, που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Με την προσδοκία ότι θα ψηφιζόταν κι αυτός από τα 2/3 των βουλευτών, ώστε να ισχύσει αμέσως.

Αλίμονο, όμως. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ξανά ψέματα, προσβάλλοντας όλους τους Έλληνες και πρώτα απ’ όλους όσους ζουν μακριά απ’ την πατρίδα: Αυτούς που μόχθησαν και πρόκοψαν με τη σκέψη σ’ αυτήν. Τους επιστήμονες και τους επιχειρηματίες που την τιμούν στο εξωτερικό. Εκείνους που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης. Αλλά και τους φοιτητές μας  που σπουδάζουν για να επιστρέψουν. Όλους εκείνους, δηλαδή, που ανήκουν στη χώρα. Γι’ αυτό και τους ανήκει το δικαίωμα να έχουν λόγο γι’ αυτήν.

Υπαναχωρώντας από όσα έλεγε, η αξιωματική αντιπολίτευση καταψήφισε, σήμερα, την άρση των περιορισμών. Αυτήν που ζητούσαν εξαρχής και επίμονα οι απόδημοι. Έγινε έτσι ξανά η θλιβερή εξαίρεση στην εθνική συστράτευση την οποία εισηγήθηκε μεν η κυβέρνηση, αλλά συμμερίστηκαν τόσο το ΚΙΝΑΛ όσο και η Ελληνική Λύση. Με άλλα λόγια, απέδειξε ότι αδυνατεί να υπερβεί τους μίζερους μικροϋπολογισμούς του. Ότι δεν αντέχει τις συναινέσεις και τις ενωτικές συμφωνίες. Και ότι είναι η μόνη παράταξη στον τόπο που μετατρέπει σε χαμένες ευκαιρίες τις ιδανικές συγκυρίες.

Δεν αιφνιδιάζομαι, αλλά λυπάμαι για την εξέλιξη. Ο Ελληνισμός μένει οικουμενικός ακριβώς γιατί διατηρεί ακατάλυτους τους δεσμούς του με την εθνική εστία. Και η  συμμετοχή του στη δημόσια ζωή της χώρας αποτελεί πολύτιμη συνιστώσα της ίδιας της εξέλιξης της. Είναι λάθος, συνεπώς, με την αποκλειστική ευθύνη μιας πολιτικής δύναμης, η τεράστια συμβολή της παγκόσμιας ελληνικής ομογένειας να θυσιάζεται στο όνομα της εσωτερικής μικροκομματικής παθογένειας. Ιδίως, σε μία συγκυρία κρίσιμη για τα εθνικά θέματα, αλλά και για την συνολική ανάταξη της πατρίδας μας.

Ας είναι. Αφήνουμε πίσω την οπισθοδρόμηση, κοιτώντας μπροστά. Καθώς η Ελλάδα ξαναμπαίνει δυναμικά σε τροχιά ανάκαμψης, θέλει δίπλα της όλα τα παιδιά της. Και οφείλει να τα τιμά χωρίς διακρίσεις και τεχνητά εμπόδια. Γι΄αυτό, τώρα, ο αγώνας  στρέφεται στην πλήρη εφαρμογή του υφιστάμενου νόμου, εξαντλώντας τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει. Η κυβέρνηση θα κάνει το παν για την αξιοποίηση και τη διεύρυνσή τους. Ζητά, όμως, και την ανάλογη κινητοποίηση των συμπατριωτών μας του εξωτερικού. Ώστε ο τολμηρός δρόμος που άνοιξε και κάποιοι θέλησαν να υπονομεύσουν, να μετατραπεί, τελικά, σε μεγάλη εθνική λεωφόρο.



Είναι θέμα χρόνου να ταυτοποιηθούν οι ανήλικοι κακοποιοί της Καισαριανής

 



Επίθεση από ομάδα 15 κακοποιών κουκουλοφόρων αποτελούμενη από Έλληνες και αλλοδαπούς ανήλικους, δέχτηκαν 3 ανήλικοι το Σάββατο στην Καισαριανή.

Η επίθεση έγινε στις 22:00 το βράδυ ομάδα 15 ανήλικων κακοποιών, με κουκούλες και ρόπαλα, προσέγγισαν 3 ανήλικους που καθόταν σε περιοχή κοντά στα γήπεδα μπάσκετ της Καισαριανής και τους χτύπησαν άσχημα.

Οι ανήλικοι κακοποιοί, ρώτησαν την παρέα των ανηλίκων «από πού είναι» και στη συνέχεια, άρχισαν να τους χτυπούν με γροθιές και ρόπαλα πολύ άσχημα. Οι ανήλικοι κακοποιοί τραυμάτισαν ένα 15χρονο, ενώ του αφαίρεσαν ένα σακίδιο πλάτης και αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Ο τραυματισμένος ανήλικος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ, είναι θέμα χρόνου να ταυτοποιηθούν οι ανήλικοι κακοποιοί και να συλληφθούν.




«Ο Ερντογάν και ο Νονός»: Σφίγγει η θηλιά γύρω από τον Τούρκο πρόεδρο σύμφωνα με τη Welt

 


Tην περίπτωση Σεντάτ Πεκέρ, του Τούρκου αρχιμαφιόζου, ο οποίος από τη σουίτα του ξενοδοχείου του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σε συνέχειες μέσω Youtube, προχωρά εδώ και εβδομάδες σε απίστευτες καταγγελίες που επιβαρύνουν ανθρώπους του στενότατου περιβάλλοντος του Τούρκου προέδρου, φιλοξενεί η εφημερίδα Die Welt. Πρόκειται για έναν μακρύ κατάλογο κατηγοριών, για βιασμούς, δολοφονίες, λαθρεμπόριο ναρκωτικών, κατάχρηση εξουσίας, συγκάλυψη αξιόποινων πράξεων και πολλά άλλα.

Το εάν οι κατηγορίες ευσταθούν, επισημαίνει ο αρθρογράφος Ντενίζ Γιουτσέλ, ο οποίος σημειωτέον, είχε συλληφθεί στην Τουρκία και κρατήθηκε παράνομα πάνω από ένα χρόνο στις τουρκικές φυλακές, μένει να αποδειχθούν. Αφήνουν ωστόσο την εντύπωση στο τουρκικό φιλοθεάμων κοινό ότι μιλά κάποιος με εσωτερική πληροφόρηση για καταγγελίες, που τουλάχιστον θα άξιζε τον κόπο να ελεγχθούν.

«Το ότι ο Πεκέρ με τις καταγγελίες του πλησιάζει όλο και περισσότερο τον Ερντογάν θα μπορούσε να είναι πράξη εκβιασμού για να τον πιέσει σε ένα ντιλ. Ωστόσο, όσο περισσότερο τον πλησιάζει, όλο και περισσότερο απομακρύνεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Από την πλευρά του ο Ερντογάν δείχνει να περιμένει. Αλλά όσο περισσότερο συνεχίζει ο Πεκέρ, τόσο περισσότερο πιέζει τον Ερντογάν να αποφασίσει, εάν θα ταχθεί στο πλευρό του υπουργού του (Εσωτερικών Σοϊλού) για να αποτρέψει μεγαλύτερες ζημίες σε βάρος της κυβέρνησής του ή εάν θα τον εγκαταλείψει και θα σκηνοθετήσει μιαν "επιχείρηση καθαρά χέρια" με επικεφαλής τον ίδιο. Τρίτη εκδοχή θα ήταν κάποια στιγμή να κλείσει το στόμα στον Πεκέρ. Όμως όλες αυτές οι δυνατότητες κρύβουν και κινδύνους. Ούτως ή άλλως η υπόθεση αποτελεί σαφές δείγμα εσωτερικής διάβρωσης της εξουσίας του και κατάρρευσης των κρατικών θεσμών».

Οι αποκαλύψεις του Σεντάτ Πεκέρ ασφαλώς δεν σταματούν εδώ, καταλήγει ο αρθρογράφος. Την ερχόμενη Κυριακή έχει προαναγγείλει άλλο ένα βίντεο με νέες αποκαλύψεις. «Το τελευταίο της προηγούμενης Κυριακής είχε μέσα σε 48 ώρες πάνω από 2.000.000 viewers. Ακόμη και για το Netflix θα ήταν ένα καταπληκτικό νούμερο», επισημαίνει με νόημα.


Πηγή: Deutsche Welle

protothema.gr



Ο δικτάτορας Λουκασένκο αφού δεν ίδρωσε το αυτί του με τα "μέτρα" της Ε.Ε. είπε για την «αεροπειρατεία»:


 

Άτολμη και παθητική η Ε.Ε., υπέβαλε κάποια μέτρα που δεν ιδρώνει το αυτί του καθεστώτος, και ο δικτάτορας Λουκασένκο βρήκε να πει το παραμύθι και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Στο πρώτο του σχόλιο μετά από την αεροπειρατεία πτήσης της Ryanair που έκανε η κυβέρνηση του, προχώρησε ο δικτάτορας της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή υποστήριξε πως οι επιθέσεις εναντίον της χώρας του ξεπέρασαν τις «κόκκινες γραμμές».

«Όπως έχουμε προβλέψει, όσοι εύχονται το κακό μας εντός της χώρας αλλά και από το εξωτερικό έχουν αλλάξει τις μεθόδους επίθεσης. Έχουν ξεπεράσει πολλές κόκκινες γραμμές και έχουν ξεπεράσει τα όρια της κοινής λογικής και της ανθρώπινης ηθικής», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας για τις κυρώσεις αλλά τις διεθνείς αντιδράσεις για την «κρατική αεροπειρατεία» και τη σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως η Δύση αρνείται την έρευνα σχετικά με το συμβάν, ενώ επέμεινε πως η χώρα του λειτούργησε σε βάση τη διεθνή νομοθεσία.



Τρεις μέρες αγνοούνταν η μάνα και η κόρη και βρέθηκαν ζωντανές σε χαράδρα

 


Μεγάλη επιχείρηση στην Πιερία για τη διάσωση μητέρας και κόρης που εντοπίστηκαν πριν από λίγο ζωντανές σε βαθιά χαράδρα, στο 23ο χιλιόμετρο Κατερίνης – Ελασσόνας. 

Οι δύο γυναίκες αγνοούνταν από την Κυριακή (23.05.2021)!

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία μητέρα με την κόρη της, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν πριν από τρία 24ωρα και εντοπίστηκαν στη χαράδρα κοντά στο όχημα τους.

Στο σημείο επιχείρησε η πυροσβεστική με τέσσερα οχήματα και 9 άνδρες, με τη συνδρομή ορειβατικής ομάδας της 2ης ΕΜΑΚ που διαθέτει ειδικό ορειβατικό εξοπλισμό.  

Η 51χρονη μητέρα και η 36χρονη κόρη έχουν τραυματιστεί κατά την πτώση τους στη χαράδρα ελαφριά με εκδορές και η πρώτη βρέθηκε σε βάθος 100 μέτρων και η δεύτερη 300 μέτρα μακρύτερα από το αυτοκίνητο.



Πρώην σύμβουλος «καρφώνει» τον Βρετανό πρωθυπουργό – «Αποκαλούσε τον ιό Kung – Flu και δεν πίστευε στον κίνδυνο»


 

Οι βουλευτές της αρμόδιας επιτροπής που διερευνά τις ευθύνες της βρετανικής κυβέρνησης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, θα ακούσουν σήμερα τον πρώην σύμβουλο του Μπόρις Τζόνσον, που αναμένεται να «καρφώσει» τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, o Ντόμινικ Κάμινγκς, που είναι εδώ και μήνες στα μαχαίρια με τον Τζόνσον, θα δείξει τον πρωθυπουργό ως υπεύθυνο για χιλιάδες θανάτους, λόγω της απροθυμίας του να επιβάλει έγκαιρα ένα δεύτερο lockdown στο δεύτερο κύμα του κοροναϊού. Επιπλέον, ο Κάμινγκς θα ισχυριστεί ότι ο Μπόρις Τζόνσον καθυστέρησε να αντιδράσει στην πανδημία τον Φεβρουάριο της περασμένης χρονιάς επειδή βρισκόταν σε «παρατεταμένες διακοπές» με τη σύντροφό του Κάρι Σίμοντς.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα ο Κάμινγκς θα εξαπολύσει «ισχυρισμούς βόμβα».

Ο Mπόρις Τζόνσον αναφερόταν στον κορωνοϊό ως «Kung-Flu» και είχε προσφερθεί (προτού νοσήσει από Covid-19) να μολυνθεί live στην τηλεόραση για να «δείξει ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβάται ο κόσμος», θα πει σήμερα ενώπιον Βρετανών βουλευτών ο Ντόμινικ Κάμινγκς.

Ο πρώην σύμβουλος του Τζόνσον αναμένεται να κατηγορηθεί από συντηρητικούς βουλευτές ότι χρησιμοποιεί τη σημερινή του εμφάνιση ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής για να πάρει εκδίκηση για την απόλυσή του τον περασμένο Νοέμβριο, όταν και ενεπλάκη σε μια «αναμέτρηση ισχύος» με την Κάρι Σίμοντς, από την οποία βγήκε χαμένος.

Η πλευρά των Εργατικών πάντως αναμένεται να εκμεταλλευτεί την κατάθεσή του, παρουσιάζοντάς την ως ένα επιπλέον αποδεικτικό στοιχείο ότι ο Μπόρις Τζόνσον μπορούσε να κάνει περισσότερα για να σώσει ζωές, αλλά απέτυχε.

Σύμφωνα με την Daily Mail, o Κάμινγκς θα ισχυριστεί σήμερα ότι ο Τζόνσον:

– Είχε διαφωνήσει με τους σκληρούς περιορισμούς κατά της Covid-19, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι «σκοτώνει μόνο 80χρονους»


– Είχε πει όντως «όχι άλλα γ@@@να lockdown, ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες»


– Είχε πει ότι μετάνιωνε που διέταξε υπό πίεση την επιβολή lockdown, αφού η οικονομική ζημιά ήταν πιο καταστροφική από την απώλεια ζωών

Η κατάθεση του Κάμινγκς ενώπιον της μικτής επιτροπής αναμένεται να διαρκέσει 4 ώρες, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.

Ο όρος «Kung-Flu» που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο Τζόνσον για τον κοροναϊό (σύμφωνα με όσα θα καταθέσει ο Κάμινγκς) είχε χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά από τον Ντόναλντ Τραμπ τον Ιούνιο του 2020, όταν η πανδημία δεν είχε χτυπήσει ακόμα με την πλήρη της ισχύ την Αμερική, αλλά είχε ήδη στοιχίσει 40.000 ζωές στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπογραμμίζει η Daily Mail.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δεχθεί πολλές επικρίσεις για τη χρήση αυτού του ρατσιστικού χαρακτηρισμού, καθώς θεωρήθηκε ως απόπειρα να αποδώσει ευθύνες για την πανδημία στην Κίνα.

Σάλο αναμένεται να προκαλέσει όμως και ο ισχυρισμός του κ. Κάμινγκς ότι ο Μπόρις Τζόνσον ήταν πρόθυμος να μολυνθεί με Covid-19 για να καθησυχάσει το κοινό. Συγκεκριμένα, ο πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργός θα πει ότι Τζόνσον έκανε επανειλημμένα το εξής σχόλιο:

«Θα πω στον Κρις Γουίτι (αρχίατρος της Αγγλίας) να μου κάνει ένεση [με τον ιό] live στην εθνική τηλεόραση, για να δουν όλοι ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβούνται». Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο ο Μπόρις Τζόνσον νόσησε σοβαρά με Covid-19 και νοσηλεύτηκε και στην Εντατική.


Πηγή : in.gr



Ο Αυγενάκης ζήτησε ακύρωση εκλογών της ΕΟΚ και παρέμβαση εισαγγελέα, ΕΛ.ΑΣ, υπουργών!

 



Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε πως η προσωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας μπάσκετ παραπλανά τα μέλη της, τα εκθέτει σε υγειονομικό κίνδυνο και αγνοεί τόσο τα ισχύοντα μέτρα προστασίας και περιορισμού εξάπλωσης του Covid-19.

Τόνισε πως κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, ενώ ζήτησε παρέμβαση από ΕΛ.ΑΣ, εισαγγελέα και τους υπουργούς. Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες να γίνουν στις 30 Μάη στη Λεωφόρο.

Η ΕΟΚ και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε εκλογές και παρά το απαγορευτικό από την πλευρά του Νίκου Χαρδαλιά!

Ολόκληρη η αναφορά του Υφυπουργού Αθλητισμού:

«Αξιότιμοι,

      Με την παρούσα θα ήθελα να θέσω υπόψιν σας ότι την Κυριακή 30.05.2021 και ώρα 11 π.μ. έχει προκηρυχθεί από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης η διενέργεια Γενικής Συνέλευσης και Αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία θα λάβει χώρα στο γήπεδο «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ», στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, με φυσική παρουσία των εκατοντάδων εκλεκτόρων.

Την διενέργεια αυτή, των αρχαιρεσιών, πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα, καθώς δεν έχει ενημερωθεί καμία αρμόδια αρχή (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και ΕΟΔΥ), ούτε και έχει ληφθεί κάποια άδεια για την συνάθροιση αυτή, ενώ δεν έχει κατατεθεί ή εγκριθεί κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο.

Έχοντας απευθύνει σχετικό ερώτημα στον πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα και στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά, για το αν έχει υποβληθεί από την ΕΟΚ σχετικό αίτημα και εάν επιτρέπεται τέτοια συνάθροιση σε καιρό πανδημίας και περιορισμών, λάβαμε την από 25.5.2021 απάντηση από τον αρμόδιο Υφυπουργό, ότι ουδέποτε υποβλήθηκε αίτημα για άδεια διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης από την ΕΟΚ, ούτε εστάλη υγειονομικό πρωτόκολλο για έγκριση από την Επιτροπή Λοιμοξιολόγων, όπως προβλέπεται.

Επίσης, πολύ σωστά, κατά την άποψη μας, επισημαίνει ο αρμόδιος Υφυπουργός ότι «τέτοιες αυθαίρετες και εκτός υγειονομικού πλαισίου και διαδικασίας αδειοδότησης πρωτοβουλίες – συναθροίσεις, εγκυμονούν εξαιρετικά σημαντικούς κινδύνους για την δημόσια υγεία και δεν επιτρέπονται».

Τέλος, δέον να σημειωθεί ότι η ΕΟΚ, δια του προσωρινού Προέδρου και των λοιπών μελών της προσωρινής της διοίκησης, ισχυρίζεται ότι δεν απαιτείται να λάβει καμία άδεια, όπως πάλι πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα. Δηλαδή, εν γνώσει της, φαίνεται να παραπλανά την κοινή γνώμη, αλλά και τα ίδια της τα μέλη, τα οποία εκθέτει σε υγειονομικό κίνδυνο, πέραν του ότι αγνοεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και την ισχύουσα ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 2141, 22/05/2021) για τα μέτρα προστασίας και περιορισμού εξάπλωσης του Covid-19, καθώς και το νομοθετικό πλαίσιο που η Πολιτεία έχει θεσπίσει για την διενέργεια αρχαιρεσιών.

Επειδή, κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Επειδή, φροντίσαμε έγκαιρα να νομοθετήσουμε, λαμβάνοντας υπόψιν τις συνθήκες τις πανδημίας και να δώσουμε διέξοδο σε αθλητικές ομοσπονδίες, ενώσεις και σωματεία, ώστε να διεξάγουν νόμιμα και δημοκρατικά τις εκλογές για ανάδειξη νέων Δ.Σ. μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «ΖΕΥΣ» με την διάταξη του άρθρου 45 του ν. 4778/2021, το οποίο εξειδικεύθηκε με την  Υ.Α. οικ. 72664/23.2.2021.

Επειδή, με βάση το ως άνω νομοθετικό πλαίσιο διεξήγαγαν εκλογές 47 ομοσπονδίες μέχρι σήμερα, με απόλυτη διαφάνεια, νόμιμα, αδιάβλητα και χωρίς να υποβληθεί καμία απολύτως ένσταση.

Επειδή, η ΕΟΚ όφειλε να ακολουθήσει την νομιμότητα και το νομοθετικό πλαίσιο που έχει θεσπιστεί από την Πολιτεία, όπως έπραξαν άλλες 47 ομοσπονδίας, δεδομένου ότι κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου, αντιθέτως, εκ του Συντάγματος, όλοι είμαστε ίσοι έναντι αυτού.

Ως εκ τούτου, παρακαλώ για τις νόμιμες ενέργειές σας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας»


* τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη,


* τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά,


* τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλη Καραμαλάκη,


* την Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου και


* τον Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελο Μπίνη,


* με κοινοποίηση στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.



Φάρμακο συνδέεται με μειωμένη ανοσιακή απόκριση στο εμβόλιο της Pfizer


 

Σε μειωμένη ανοσιακή απόκριση στο εμβόλιο mRNA των Pfizer-BioNTech κατά της Covid-19 συνδέεται η χρήση του ευρέως συνταγογραφούμενου φαρμάκου μεθοτρεξάτη.

Σύμφωνα με νέα μικρή αμερικανο-γερμανική επιστημονική έρευνα, περίπου ένας στους τρεις ασθενείς που το λαμβάνει εμφάνισε ανεπαρκή ανοσιακή απόκριση.

Η μεθοτρεξάτη χορηγείται κατά της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, της ψωρίασης και άλλων αυτοάνοσων και φλεγμονωδών παθήσεων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Χοσέ Σερ του Ιατρικού Κέντρου Langone Health του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, οι οποίοι έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό Ρευματολογίας «Annals of Rheumatic Diseases», όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, αξιολόγησαν την ανοσιακή απάντηση του οργανισμού 82 ασθενών (μερικοί από τους οποίους έπαιρναν μεθοτρεξάτη), καθώς και 208 υγιών ατόμων, που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο mRNA των Pfizer-BioNTech σε νοσοκομεία των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Διαπιστώθηκε ότι επαρκή επίπεδα αντισωμάτων δημιουργήθηκαν σε πάνω από το 90% των ατόμων που δεν έπαιρναν μεθοτρεξάτη, έναντι μόνο 62% μεταξύ όσων έπαιρναν το συγκεκριμένο φάρμακο. Επίσης, ενώ ο εμβολιασμός ενεργοποίησε επαρκώς τις αντιδράσεις των CD8+ Τ-λεμφοκυττάρων στους υγιείς ανθρώπους χωρίς μεθοτρεξάτη, δεν υπήρξε η ίδια κυτταρική ανοσιακή απόκριση στους ασθενείς που λάμβαναν το εν λόγω φάρμακο.

Οι ερευνητές επεσήμαναν, πάντως, ότι επρόκειτο για μία μελέτη παρατήρησης με μικρό αριθμό συμμετεχόντων, αξιολογήθηκε μόνο ένα εμβόλιο, οι ασθενείς της ομάδας της μεθοτρεξάτης ήταν πιο μεγάλης ηλικίας σε σχέση με την ομάδα ελέγχου (κατά μέσο όρο 63 ετών έναντι 49 στη δεύτερη) και επίσης δεν είναι ακόμα σαφές ποιο επίπεδο ανοσιακής απόκρισης δείχνει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Από την άλλη πλευρά, ανέφεραν ότι έχει διαπιστωθεί στο παρελθόν πως η μεθοτρεξάτη μειώνει την ανοσιακή απόκριση και στο εμβόλιο κατά της γρίπης.

Μετά από αυτά τα ευρήματα, οι ερευνητές τονίζουν την ανάγκη να διερευνηθεί περαιτέρω κατά πόσο όσοι παίρνουν μεθοτρεξάτη θα πρέπει να πάρουν μία έξτρα ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, να τροποποιηθεί η δοσολογία των δύο δόσεων ή να διακοπεί πρόσκαιρα η χορήγηση του φαρμάκου, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικός ο εμβολιασμός κατά της Covid-19.


Πηγή



Το πιστοποιητικό covid είναι εργαλείο διευκόλυνσης ταξιδιών

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με Έλληνες δημοσιογράφους αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες:

Εξέφρασε την ικανοποίησή του που η πρότασή του για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό covid έγινε αποδεκτή.

Τόνισε ότι το πιστοποιητικό covid είναι εργαλείο διευκόλυνσης ταξιδιών ώστε να αποφύγουμε πρόσθετους περιορισμούς.

Εξέφρασε την προσδοκία το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό να τεθεί σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατόν με ενιαίους κανόνες.

Δήλωσε ικανοποιημένος από τον ρυθμό των εμβολιασμών στην Ελλάδα ενώ είπε πως είναι θετικό που περισσότερα του ενός εμβόλια εγκρίνονται.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό μικρότερων ηλικιών είπε ότι "θα το συζητήσουμε για τα παιδιά από το Γυμνάσιο και άνω, από την ηλικία των 12 και πάνω. Από τη στιγμή που θα εγκριθούν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αυτό θα δώσει νέα δυναμική στον εμβολιασμό".

Σημείωσε ότι η Κομισιόν έχει εξασφαλίσει συμπληρωματικές δόσεις εμβολίων για το 2022 και το 2023, σημειώνοντας ότι ενδεχομένως να χρειαστεί μία ενισχυτική δόση 9-12 μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό.

Εκτίμησε ότι σύντομα θα φτάσουμε στην Ελλάδα στο επιθυμητό τείχος ανοσίας.

Είπε ότι στην ΕΕ "έχουμε δεσμευτεί μέχρι τέλος του έτους να δωρίσουμε ως Ευρώπη πάνω από 100 εκατ. εμβόλια σε τρίτες χώρες, να είμαστε πρωταγωνιστές στην παγκόσμια προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε την πανδημία".

Στο θέμα της Λευκορωσίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι με αίσθημα ενότητας και ευθύνης η ΕΕ κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα στο πλαίσιο των αποφάσεων του ευρωπαϊκού συμβουλίου, αντίστοιχο της σοβαρότητας της πράξης. "Εμείς παίξαμε σημαντικό ρόλο για να κάνουμε το αρχικό κείμενο των συμπερασμάτων πιο σκληρό".



Περισσότεροι από 200 δήμοι στο myKEPlive

 


Σε περισσότερους από 200 ανέρχονται οι Δήμοι της χώρας που έχουν ενταχτεί στο myKEPlive, καθώς από χθες παρέχουν εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση επιπλέον 29 ΚΕΠ σε 27 Δήμους.

Μέσα σε δέκα μήνες 249 ΚΕΠ από 201 Δήμους της επικράτειας έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα που υλοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης υπό την επίβλεψη του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιου για την απλούστευση των διαδικασιών.

Προς υποστήριξη της λειτουργίας του myKEPlive 1.215 υπάλληλοι των ΚΕΠ έχουν εκπαιδευτεί στον χειρισμό της πλατφόρμας, ενώ από 14/06/2021 ξεκινούν επιμορφωτικά προγράμματα από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

Μέσω του myKEPlive παρέχονται διαδικασίες υψηλής ζήτησης μέσω πέντε θεματικών υπηρεσιών:

Διοικητική Πληροφόρηση-Ενημέρωση,

Υποβολή αίτησης,

Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις,

Εξυπηρέτηση Πολιτών με Αναπηρία,

Εξυπηρέτηση από το Δήμο σας.

Οι πολίτες εισέρχονται στην πλατφόρμα και ρυθμίζουν το ραντεβού τους χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους στο Taxisnet. Κατά τη χρήση της υπηρεσίας δεν αποθηκεύονται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, ενώ οι τηλεδιασκέψεις με τους υπαλλήλους των ΚΕΠ δεν καταγράφονται.

Από τον Ιούλιο του 2020 έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 55.514 τηλεδιασκέψεις πολιτών με τα ΚΕΠ.

Για τους πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού χωρίς να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με το κατάστημα της επιλογής τους.



Τα μέτρα για την ισότητα και την οικογένεια του νομοσχεδίου για την προστασία της εργασίας

 


Οι σχετικές διατάξεις του νομοσχεδίου έρχονται σε συνέχεια της δέσμης μέτρων που έχουν ήδη θεσπιστεί (χορήγηση επιδόματος γέννησης 2.000 ευρώ, αύξηση αφορολογήτου ορίου για κάθε παιδί, μείωση ΦΠΑ για βρεφικά είδη κλπ.) και δείχνουν την κατεύθυνση στην οποία κινείται η κυβέρνηση.

Αναφορικά με τη βία και τη παρενόχληση στους χώρους εργασίας, δεν φέρνουμε απλώς προς κύρωση στη Βουλή τη Σύμβαση 190 του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, αλλά εισάγουμε μια ουσιαστική δέσμη μέτρων. Συγκεκριμένα:

Διευρύνεται το πεδίο των απαγορευμένων συμπεριφορών, αλλά και των προστατευόμενων προσώπων

Ενισχύονται οι υποχρεώσεις των εργοδοτών, μεταξύ άλλων με την υποχρέωση κατάρτισης πολιτικών για τη βία και την σεξουαλική παρενόχληση

Λαμβάνεται μέριμνα για την άμεση προστασία των θιγομένων, μεταξύ άλλων με την εισαγωγή νέων διαδικασιών ενώπιον της ανεξάρτητης Επιθεώρησης Εργασίας

Επεκτείνεται το «Σήμα Ισότητας» στις επιχειρήσεις που επιδεικνύουν αυξημένη ευαισθησία σε θέματα βίας και παρενόχλησης

Δρομολογούνται πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης

Στο κεφάλαιο της συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής πάμε πιο πέρα από το minimum των προβλέψεων της οδηγίας, καθώς:

Θεσπίζεται άδεια πατρότητας 14 ημερών μετ’ αποδοχών, μεγαλύτερη από την πρόβλεψη της Οδηγίας για 10 ημέρες

Προστατεύονται οι νέοι πατέρες από την απόλυση για έξι μήνες από τη γέννηση του παιδιού, παρέχοντάς τους ανάλογη προστασία με αυτή που απολαμβάνει η μητέρα,

Θεσπίζεται γονική άδεια διάρκειας τεσσάρων μηνών -με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ για τους δυο μήνες- και για τον πατέρα και για τη μητέρα για κάθε παιδί

Προωθείται μια σειρά από άλλες ρυθμίσεις που διευκολύνουν τους εργαζομένους γονείς, όπως η τηλεργασία, ευέλικτο ωράριο εργασία ή μερική απασχόληση

Θεσπίζεται άδεια φροντιστή καθώς και άδεια υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

Με αυτά τα δυο κεφάλαια η κυβέρνηση δείχνει εμπράκτως την ευαισθησία της για ζητήματα ισότητας των δυο φύλων, βίας και παρενόχλησης στην εργασία, στήριξης της οικογένειας. Μιλάμε για μέτρα σύγχρονα, εναρμονισμένα με τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές. Αποτελεί βούληση της Πολιτείας όχι μόνο να ψηφιστεί ο νόμος -αφού έρθει στη Βουλή- αλλά και να εφαρμοστεί, ώστε να προοδεύσουμε και να προσεγγίσουμε τις πιο προηγμένες χώρες της ΕΕ και σε αυτά τα κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα.



Επιπλέον 2,54 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα SURE

 



Επιπλέον κεφάλαια ύψους 2,54 δισ. ευρώ εκταμιεύτηκαν στη χώρα από τους αδιάθετους σε ευρωπαϊκό επίπεδο πόρους από το πρόγραμμα SURE για την ενίσχυση της απασχόλησης.

Μετά τη νέα εκταμίευση- η οποία συνέβη σε λιγότερο από δύο μήνες μετά την αποδοχή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του σχετικού αιτήματος που υπέβαλε η κυβέρνηση για τη διάθεση- μαζί με τα 2,73 δισ. ευρώ που είχαν ήδη εκταμιευθεί έως τον Φεβρουάριο η συνολική ενίσχυση προς την Ελλάδα από το πρόγραμμα θα ανέλθει στα 5,27 δισ. ευρώ, σχεδόν διπλάσια από την αρχική πρόβλεψη.

Οι πόροι του προγράμματος αποτελούν δάνειο με εξαιρετικά χαμηλό έως μηδενικό κόστος δανεισμού, και καλύπτουν μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών, τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή από την αρχή της υγειονομικής κρίσης προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού και την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε προσωρινή αναστολή, την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εποχικά εργαζόμενων και την υλοποίηση του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Η κυβέρνηση αξιοποιεί και θα συνεχίσει να αξιοποιεί κατά τον βέλτιστο τρόπο τα εγχώρια και ευρωπαϊκά εργαλεία, μέσα και πόρους, με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής ανταποδοτικότητας, ώστε οι πληγές της υγειονομικής κρίσης να επουλωθούν το συντομότερο δυνατό και να τεθούν στέρεες βάσεις για την επίτευξη υψηλής, βιώσιμης, έξυπνης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης.



Αστυνομικός, κτύπησε, δάγκωσε, έγδυσε και εγκατέλειψε στο κρύο αντίζηλό του

 


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής TLIVE, αστυνομικός κακοποίησε αντίζηλο του, καταδικάστηκε και υπηρετεί ακόμα στην αστυνομία.

Ο νταής αστυνομικός είχε σχέση με μία βρφονηπιοκόμο, όταν διαπίστωσε ότι κάποιος συνάδελφός της τη φλέρταρε μέσω μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνό της. 

Ο αστυνομικός με τακτικές υπόσκοσμου ώστε να προλάβει το φλέρτ να μην γίνει σχέση, τον απήγαγε, τον πήγε σε ερημικό λόφο, τον υποχρέωσε να απαγγείλει το «Πάτερ ημών», του έβαλε χειροπέδες, του έσκισε τα ρούχα και τα εσώρουχα, τον δάγκωσε και ξυπόλυτο τον έβαλε να τρέχει στα χωράφια πυροβολώντας μάλιστα με το υπηρεσιακό του στον αέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, το δεύτερο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου του 2013 ο αστυνομικός αντελήφθη τα μηνύματα στο κινητό της 23χρονης και κάνοντας ο ίδιος χρήση του κινητού της άρχισε να απαντάει στα μηνύματά του. Εκείνος νομίζοντας ότι αποστολέας ήταν η 23χρονη απαντούσε ελεύθερα, χωρίς κανέναν δισταγμό και εξέφραζε τα συναισθήματά του προς εκείνη.

Η βρεφονηπιοκόμος ενημέρωσε τον συνάδελφό της ότι ο αστυνομικός είχε λάβει γνώση των μηνυμάτων και ότι τον αναζητούσε. Τελικά, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, κατά την οποία ο αστυνομικός εξέπεμψε απειλές ότι «θα του γαμ... τη μάνα και θα τον κάψει», κανόνισαν να συναντηθούν.

Ο άτυχος 22χρονος πήγε στο ραντεβού με το αυτοκίνητό του, ενώ νωρίτερα είχε φτάσει ο αστυνομικός με το δικό του. Αμφότεροι επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του αστυνομικού προκειμένου να μεταβούν στην 23χρονη για να συνομιλήσουν. Ο αστυνομικός άρχισε να τον γρονθοκοπεί και στην συνέχεια οδήγησε το αυτοκίνητο σε λόφο ερημικής τοποθεσίας. Εκεί τον πρόσταξε να βγει από το αυτοκίνητο. Αμέσως τον δάγκωσε στη μύτη και στο αριστερό αυτί. Του έβαλε χειροπέδες, του έσκισε με βία τα ρούχα και τα εσώρουχα, τον άφησε γυμνό και άρχισε να πυροβολεί απειλητικά στον αέρα.

Ο αστυνομικός έσπασε το κινητό τηλέφωνο του 22χρονου προκειμένου να μην μπορεί να καλέσει σε βοήθεια, τον εγκατέλειψε γυμνό και χωρίς υποδήματα στην ερημική περιοχή, μπήκε στο αυτοκίνητό του και έφυγε.

Γυμνός και ταλαιπωρημένο, τον βρήκε ένας τσοπάνης της περιοχής του έδωσε ρούχα και μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου κατήγγειλε το περιστατικό. Μετά από όλα αυτά ο αστυνομικός πήγε κανονικά στην Υπηρεσία του και κάποια στιγμή τηλεφώνησε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου εγκατέλειψε τον αντίζηλό του, λέγοντας ψέματα ότι «τσακώθηκε με φίλο του που ονομάζεται ... για μια γυναίκα και αυτός εκνευρίστηκε και έφυγε μέσα στη χαράδρα στην περιοχή».

Ο αστυνομικός συνελήφθη από όργανα της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και σε έρευνα που έγινε βρέθηκαν κροτίδες, χειροπέδες, φυσίγγια και όπλο που κατείχε νόμιμα.

Από ψυχίατρο νοσοκομείου διαπιστώθηκε ότι ο υπάλληλος του παιδικού σταθμού μετά την κακοποίηση «πάσχει από μεικτή αγχώδη κατάθλιψη με έντονα φοβικά στοιχεία ως προς την ασφάλειά του και του χορηγήθηκε αντικαταθλιπτική αγωγή».

Ο 33χρονος αστυνομικός καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε φυλάκιση 27 μηνών, με τριετή αναστολή, για τα αδικήματα της: 1) παράνομης κατακράτησης, 2) έκθεσης, 3) απλής σωματικής βλάβης, 4) φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, 5) παράνομης κατοχής κροτίδων και 6) παράνομης οπλοφορίας.

Ο Αρειος Πάγος, όμως, αναίρεσε την ποινή ως προς ορισμένα από τα αδικήματα λόγω των επιεικέστερων διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να υπηρετεί ακόμα και να κρατάει όπλο.

Ο άτυχος νεαρός έχει προσφύγει στο Ευρωπαικό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την καταδίκη του αστυνομικού.





Ο ΣΥΡΙΖΑ απογείωσε υποκρισία, ψεύδη στην υπόθεση Προτάσεβιτς

 


Σκληρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση προκάλεσε η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί πολιτικά τη σύλληψη του Λευκορώσου αντικυβερνητικού δημοσιογράφου και τα όσα συνέβησαν με το αεροπλάνο της Ryanair που είχε απογειωθεί από την Ελλάδα,.

Με αφορμή τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της αεροπορικής εταιρίας ότι στο αεροσκάφος που βρισκόταν ο Λευκορώσος δημοσιογράφος και πολέμιος του προέδρου της χώρας Λουκασένκο επέβαιναν και πράκτορες της KGB, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα, που ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ό,τι συνέβη, χωρίς μία κουβέντα για την ενέργεια Λουκασένκο να κατεβάσει με τη βία το αεροσκάφος στο Μινσκ.

«Αντί να ζητάει εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό της κρατικής αεροπειρατείας στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, περιμένουμε να μας εξηγήσει γιατί στις 25 Νοεμβρίου του 2020 μαζί με τον κατάδικο ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγό οι ευρωβουλευτές του ψήφισαν “όχι” σε τροπολογία ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καταδίκη του καθεστώτος Λουκασένκο και στην απόρριψη του αιτήματος της Λευκορωσίας που ζητούσε την έκδοση του Προτάσεβιτς», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, υπενθυμίζοντας την τότε στάση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν είχε λάβει διαστάσεις.

Θεωρίες συνωμοσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Χρειάζεται μεγάλο θράσος να ζητούν και τα ρέστα και να εμφανίζονται υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όντας υποστηρικτές του καθεστώτος Λουκασένκο», σημείωνε στην ανακοίνωσή της η Ν.Δ. και κατέληγε: «Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετεί θεωρίες συνωμοσίας και να προσπαθεί για ακόμη μια φορά να δυσφημήσει τη χώρα στο εξωτερικό, ας μας πει και αν συμφωνεί ή όχι με τη στάση που κράτησε ο πρωθυπουργός ζητώντας από την πρώτη στιγμή να υπάρξουν ευρωπαϊκές συνέπειες και κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας. Συμφωνεί ή είναι ξανά στο όχι;».

Εντονη ήταν η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζεται ότι οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισαν το ψήφισμα της 26ης Νοεμβρίου κατά του Λουκασένκο, υπό τον ειρωνικό τίτλο «Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει».

Fake news 

«Λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε τη Ν.Δ., που φαίνεται να μη γνωρίζει πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Αντί να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό που εκθέτει διεθνώς τη χώρα και να απαντήσει εάν οι ελληνικές αρχές ελέγχουν τη δράση ξένων υπηρεσιών σε ελληνικό έδαφος, προσπαθεί να πείσει με χυδαία ψέματα και fake news πως ακόμη και για το προχθεσινό φιάσκο φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπερψήφισαν το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου της 26ης Νοεμβρίου 2020, που ασκεί σφοδρή κριτική στο καθεστώς Λουκασένκο», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου και καταλήγει: «Το “επιτελικό κράτος” του κ. Μητσοτάκη, ακόμα και σε μείζονα θέματα εθνικής ασφάλειας, πιάστηκε στον ύπνο και καλό θα είναι η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αντί να πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Γιατί και η υποκρισία έχει τα όριά της».

Αυτογελοιοποίηση

Το ζήτημα ξεκαθάρισε με δεύτερη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτογελοιοποίηση: «Επειδή το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια, τον καλούμε να μας απαντήσει σε μια απλή ερώτηση: Στη συγκεκριμένη τροπολογία (υπ´ αριθμόν 14), που καταδικάζει τις απόπειρες έκδοσης του Προτάσεβιτς στη Λευκορωσία, τι ψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Τα πρακτικά αποδεικνύουν ότι ψήφισαν ΟΧΙ μαζί με τον κ. Λαγό. Διαψεύδουν τα πρακτικά του Ευρωκοινοβουλίου ή δεν ξέρουν τι ψήφισαν; Αναμένουμε την απάντησή τους και τη συνέχεια στο σίριαλ αυτογελοιοποίησής τους».

Η Κουμουνδούρου δεν απάντησε ποτέ σε αυτήν την ερώτηση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δράσει ως… ΣΥΡΙΖΑ. Ψήφισε και υπέρ και κατά του Λουκασένκο.

«Δίπορτο»

Αρχικά υπερψηφίζοντας την επίμαχη τροπολογία που είχε κατατεθεί από την ακροδεξιά πτέρυγα του Ευρωκοινοβουλίου για να μη δυσαρεστήσει τον φίλο του Πούτιν, η οποία ωστόσο δεν πέρασε αφού καταψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Και στη συνέχεια υπερψηφίζοντας το συνολικό ψήφισμα κατά του Λουκασένκο, έτσι ώστε να μπορεί να υποστηρίζει ότι συντάχθηκε και με την επίσημη γραμμή της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας.

Αν δεν συνέβαινε το περιστατικό με τη βίαιη, πρωτοφανή στα ευρωπαϊκά χρονικά, εντολή για προσγείωση του αεροσκάφους της Ryanair, ο ΣΥΡΙΖΑ, στις Βρυξέλλες αυτή τη φορά, θα είχε ψηφίσει -για άλλη μία φορά- και το ίδιο και το αντίθετό του.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Άγριος ξυλοδαρμός γνωστού αντιεξουσιαστή από Αλβανό βαρυποινίτη

 



Άγριος ξυλοδαρμός του καταδικασμένου για ληστείες και γνωστού αντιεξουσιαστή Γιάννη Δημητράκη, καταγράφηκε, το απόγευμα της Δευτέρας, στις Φυλακές Δομοκού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ο Δημητράκης χτυπήθηκε βαρύτατα στο πρόσωπο και γενικά στο κεφάλι από 39χρονο Αλβανό βαρυποινίτη που εκτίει ποινή κάθειρξης για ανθρωποκτονία και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Διακομίστηκε τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου και διαπιστώθηκε ότι έφερε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και για λίγο δεν εισήχθη στη ΜΕΘ.

Δείχνει μάλιστα μετά από 24 ώρες να διέφυγε τον κίνδυνο και αν όλα πάνε καλά θα μεταφερθεί στον ειδικό θάλαμο - κελί στον 1ο όροφο του ΓΝ Λαμίας, αφού τώρα νοσηλεύεται στη νευροχειρουργική.

Ο 39χρονος Αλβανός βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα Δικαστήρια Λαμίας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την πράξη του και στη συνέχεια συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης επιστρέφει στο Δομοκό.


Πηγή : protothema.gr



Ο χορηγός επικοινωνίας ζητά την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων

 


Η Asahi Shimbun, εταίρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο που κανονικά θα διεξάγονταν το 2020 και χορηγός επικοινωνίας τους, κάλεσε σε κύριο άρθρο της που δημοσιεύεται στο σημερινό της φύλλο να ακυρωθεί η διοργάνωση.

Κίνδυνοι

Η εφημερίδα επικαλείται τους κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια και την ολοένα αυξανόμενη πίεση στο ιαπωνικό σύστημα υγείας εξαιτίας της πανδημίας του νέου κοροναϊού.

«Ζητάμε από τον πρωθυπουργό (Γιοσιχίντε) Σούγκα να εκτιμήσει ψύχραιμα και αντικειμενικά την κατάσταση και να αποφασίσει την ακύρωση της διοργάνωσης αυτού του καλοκαιριού», αναφέρει η Ασάχι στο κύριο άρθρο της.

Σε μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, συνεχίζει να ισχύει η τρίτη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έχει κηρυχθεί εξαιτίας της πανδημίας και αναμένεται να παραταθεί πέραν του τρέχοντος μηνός.

Κατά οι Ιάπωνες

Η μια δημοσκόπηση μετά την άλλη στη χώρα δείχνει ότι στη μεγάλη πλειονότητά τους οι Ιάπωνες τάσσονται εναντίον της διεξαγωγής των αγώνων φέτος,.

Οι πολίτες ανησυχούν ότι η συρροή δεκάδων χιλιάδων αθλητών και παραγόντων θα επιδεινώσει την υγειονομική κρίση σε μια χώρα που από πέρυσι έχει πρακτικά κλείσει τα σύνορά της στους ξένους.

Η Ιαπωνία έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 12.394 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 714.709 κρουσμάτων του SARS-CoV-2, κατά τα πιο πρόσφατα δεδομένα που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του υπουργείου Υγείας της χώρας.


Πηγή: ΑΠΕ

in.gr



Διευκρινίσεις για τις μειώσεις συντάξεων χηρείας σε 5.500 συνταξιούχους

 



Ο e-ΕΦΚΑ επισημαίνει σε ανακοίνωσή του τα εξής:

«Οι μειώσεις των συντάξεων χηρείας για τις παραπάνω περιπτώσεις υλοποιήθηκε με βάση τις διατάξεις του άρθρου 12 του Ν. 4387/16 περί επιζώντων συζύγων, όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν. 4611/19 της προηγούμενης κυβέρνησης.

Οι διατάξεις αυτές προβλέπουν πως στον επιζώντα σύζυγο και στις περιπτώσεις όπου ο θάνατος του συζύγου επήλθε, μετά την 13η/5/2016, καταβάλλεται η αναλογούσα σύνταξη του θανόντος σε ποσοστό 70% για μία τριετία.

Μετά την πάροδο, όμως, της τριετίας, αν ο επιζών σύζυγος εργάζεται ή αυτοαπασχολείται ή λαμβάνει άλλη σύνταξη, η σύνταξη, λόγω θανάτου, μειώνεται κατά 50%, (δηλαδή λαμβάνει το 35% της σύνταξης του θανόντος), το ποσό δε αυτής δεν μπορεί να υπολείπεται των κατωτάτων ορίων συντάξεων θανάτου (360 ευρώ).

Εξαιτίας της καθυστέρησης υλοποίησης του λογισμικού από την ανάδοχο εταιρεία, η εφαρμογή των παραπάνω διατάξεων πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με τις καταβολές συντάξεων Ιουνίου, που πραγματοποιούνται αυτήν την εβδομάδα.

Εννοείται πως σε όσους από τους 5.500 συνταξιούχους έγινε εκ παραδρομής περικοπή, ενώ δεν εργάζονται, η περικοπή αυτή είναι προσωρινή και ο e-ΕΦΚΑ δεσμεύεται να εξετάσει τις περιπτώσεις αυτές κατά προτεραιότητα.

Οι συνταξιούχοι που εμπίπτουν σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα τοπικά υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ και να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εργάζονται, ώστε με τις καταβολές Ιουλίου να επανέλθει το ποσό της σύνταξης στο 100% και ταυτόχρονα να καταβληθεί το ποσό που περικόπηκε με τη σύνταξη του Ιουνίου» 




Μόλις το 0,01% όσων έχουν εμβολιαστεί πλήρως προσβλήθηκε στη συνέχεια από κορωνοϊό

 



Ένα πολύ μικρό ποσοστό, περίπου το 0,01% όσων είχαν εμβολιαστεί πλήρως για την Covid-19 στο διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο, προσβλήθηκαν στη συνέχεια από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με μια μελέτη που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αμερικανική κυβέρνηση και η οποία επιβεβαιώνει τη μεγάλη αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

«Μολονότι τα εγκεκριμένα εμβόλια είναι πολύ αποτελεσματικά», ήταν αναμενόμενο να υπάρξουν κάποιες σπάνιες περιπτώσεις μολύνσεων «ιδίως μέχρι η ανοσία του πληθυσμού να φτάσει σε επαρκές σημείο ώστε να μειωθεί ακόμη περισσότερο η μεταδοτικότητα», εξηγεί η έκθεση των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (CDC) των ΗΠΑ.

Στη μελέτη εξετάστηκαν 101 εκατομμύρια άνθρωποι που εμβολιάστηκαν πλήρως στις ΗΠΑ από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου. Συνολικά αναφέρθηκαν 10.262 μολύνσεις δύο εβδομάδες (ή και αργότερα) μετά τη χορήγηση και της δεύτερης δόσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech και Moderna ή της μοναδικής δόσης του Johnson & Johnson.

Από αυτές τις μολύνσεις, οι 6.446, δηλαδή το 63%, αφορούσε γυναίκες και η μέση ηλικία των ασθενών ήταν τα 58 έτη.

Οι 2.725 ασθενείς ήταν ασυμπτωματικοί, 706 χρειάστηκε να νοσηλευτούν και 132 πέθαναν από αιτίες που συνδέονται με την Covid-19.

Συμπερασματικά, το 0,01% όσων είχαν εμβολιαστεί πλήρως μολύνθηκε από τον ιό, το 0,0007% χρειάστηκε νοσηλεία και το 0,0001% πέθανε.

Σύμφωνα με τα CDC πάντως, ο αριθμός των μολύνσεων μετά τον εμβολιασμό είναι σίγουρα μεγαλύτερος, αφού οι ασυμπτωματικοί ασθενείς συχνά δεν διαγιγνώσκονται.

Στο 5% των μολύνσεων κατέστη εφικτό να αναλυθεί το γονιδίωμα του ιού, κάτι που έδειξε ότι η κυριότερη παραλλαγή που τις προκάλεσε ήταν η Β.1.1.7, δηλαδή το στέλεχος που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των θανάτων που θα αποφευχθούν μεταξύ των εμβολιασμένων ξεπερνά κατά πολύ» τον αριθμό των σπάνιων μολύνσεων, σημειώνουν οι συγγραφείς της μελέτης.

Περίπου 164 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 50% του πληθυσμού των ΗΠΑ, έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ





Διασωληνωμένος με κορωνοϊό 17χρονος χωρίς υποκείμενα νοσήματα

 


Ένας 17χρονος, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, είναι διασωληνωμένος στον Ερυθρό Σταυρό, αποτελώντας τον νεότερο ασθενή με μηχανική υποστήριξη λόγω της λοίμωξης Covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός είχε εισαχθεί την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο και παρέμεινε για λίγες ημέρες σε απλή κλινική. Προχθές η κατάσταση του επιβαρύνθηκε και κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτεί σε Μονάδα και να διασωληνωθεί, καθώς παρατηρήθηκαν σημαντικές αλλοιώσεις στους πνεύμονές του.

Η εικόνα του σήμερα είναι βελτιωμένη, και ενδεχομένως να ξεκινήσουν οι προσπάθειες για την αποσωλήνωσή του τα επόμενα 24ωρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένειά του δεν είχε εμβολιαστεί και αυτό δείχνει ανευθυνότητα.



Μόσιαλος: Η θνητότητα από τον κοροναϊό ανά ηλικιακή ομάδα

 



O καθηγητής Πολιτικής της Υγείας και διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας του LSE Ηλίας Μόσιαλος, ανέφερε για τα ποσοστά θνητότητας ανά ηλικία: «Η θνητότητα από τον κορωνοϊό ανά ηλικιακή ομάδα διαφέρει σημαντικά, και είναι πολλαπλάσια στους άνω των 50 σε σύγκριση με τους νεότερους, όπως φαίνεται και στο γράφημα. 

Τι αναφέρει η ανάρτηση του κ. Μόσιαλου στο facebook :

Η θνητότητα από τον κορωνοϊό ανά ηλικιακή ομάδα διαφέρει σημαντικά, και είναι πολλαπλάσια στους άνω των 50 σε σύγκριση με τους νεότερους, όπως φαίνεται και στο γράφημα.

Για παράδειγμα είναι υψηλή στους 70 ετών και είναι σημαντική και στους άνω των 60.

Στους 60αρηδες αν κολλήσουν 250,000 άτομα τότε θα πεθάνουν μεταξύ 4,500 και 9,000 από αυτούς ενώ μόνο ένας είναι πιθανό να αναπτύξει ιδιάζουσα θρόμβωση με το εμβόλιο της AstraZeneca (ΑΖ) ή της Johnson & Johnson (JJ) σε αυτή την ηλιακή κατηγορία, και το 80% όσων αναπτύξουν ιδιάζουσα θρόμβωση θα επιβιώσουν μετά από θεραπευτική αγωγή.

Άρα σε 1,250,000 άτομα που θα εμβολιαστούν με εμβόλια των ΑΖ ή J&J και είναι 60αρηδες (60-69), 5 ίσως πάθουν ιδιάζουσα θρόμβωση και 1 ίσως αποβιώσει. Αν κάνουν εμβόλια των Pfizer και Moderna δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εμφάνισης ιδιάζουσας θρομβωσης.

Αλλά εάν 1,250,000 άτομα σε αυτή την ηλικιακή ομάδα (60-69) δεν κάνουν εμβόλιο και κολλήσουν, τότε θα πεθάνουν μεταξύ 22,500 και 45.000 άτομα .

Και όχι μόνο αυτό. Ένα σημαντικό ποσοστό από αυτούς που θα κολλήσουν και θα επιβιώσουν θα πάσχει μετά από μακροχρόνια νόσο του Κόβιντ.

Περίπου 250,000 άτομα θα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Αυτά είναι τα συγκριτικά νούμερα που πρέπει να εξετάζουμε.

Το ευχάριστο βέβαια στην Ελλάδα είναι ότι οι νεότεροι συμμετέχουν μαζικά στους εμβολιασμούς. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι μεγαλύτερης ηλικίας συμπατριώτες μας.

Είναι άδικο να χάνονται τόσες ζωές καθημερινά γιατί υπάρχει παραπληροφόρηση.

Η παραπληροφόρηση σκοτώνει και το βλέπουμε. Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες με ανεμβολίαστους συμπατριώτες μας.

app-facebook
Ηλίας Μόσιαλος
11 ώρες πριν

Η θνητότητα από τον κορωνοϊό ανά ηλικιακή ομάδα διαφέρει σημαντικά, και είναι πολλαπλάσια στους άνω των 50 σε σύγκριση με τους νεότερους, όπως φαίνεται και στο γράφημα.

Για παράδειγμα είναι υψηλή στους 70 ετών και είναι σημαντική και στους άνω των 60.

Στους 60αρηδες αν κολλήσουν 250,000 άτομα τότε θα πεθάνουν μεταξύ 4,500 και 9,000 από αυτούς ενώ μόνο ένας είναι πιθανό να αναπτύξει ιδιάζουσα θρόμβωση με το εμβόλιο της AstraZeneca (ΑΖ) ή της Johnson & Johnson (JJ) σε αυτή την ηλιακή κατηγορία, και το 80% όσων αναπτύξουν ιδιάζουσα θρόμβωση θα επιβιώσουν μετά από θεραπευτική αγωγή.

Άρα σε 1,250,000 άτομα που θα εμβολιαστούν με εμβόλια των ΑΖ ή J&J και είναι 60αρηδες (60-69), 5 ίσως πάθουν ιδιάζουσα θρόμβωση και 1 ίσως αποβιώσει. Αν κάνουν εμβόλια των Pfizer και Moderna δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εμφάνισης ιδιάζουσας θρομβωσης.

Αλλά εάν 1,250,000 άτομα σε αυτή την ηλικιακή ομάδα (60-69) δεν κάνουν εμβόλιο και κολλήσουν, τότε θα πεθάνουν μεταξύ 22,500 και 45.000 άτομα .

Και όχι μόνο αυτό. Ένα σημαντικό ποσοστό από αυτούς που θα κολλήσουν και θα επιβιώσουν θα πάσχει μετά από μακροχρόνια νόσο του Κόβιντ.

Περίπου 250,000 άτομα θα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Αυτά είναι τα συγκριτικά νούμερα που πρέπει να εξετάζουμε.

Το ευχάριστο βέβαια στην Ελλάδα είναι ότι οι νεότεροι συμμετέχουν μαζικά στους εμβολιασμούς. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι μεγαλύτερης ηλικίας συμπατριώτες μας.

Είναι άδικο να χάνονται τόσες ζωές καθημερινά γιατί υπάρχει παραπληροφόρηση.

Η παραπληροφόρηση σκοτώνει και το βλέπουμε. Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες με ανεμβολίαστους συμπατριώτες μας.

937
2
233


Η ΕΥΠ ψάχνει τις κάμερες στο Ελ. Βενιζέλος για περίεργες επαφές στην υπόθεση Προτάσεβιτς

 


Στο μικροσκόπιο έχει βάλει η ΕΥΠ κάθε κίνηση του Ρομάν Προτάσεβιτς, ο οποίος έμεινε στη χώρα μας για 12 μέρες μαζί με τη φίλη του.

Η ΕΥΠ σε πρώτη φάση εξετάζει και προσπαθεί να εντοπίσει τον συνεπιβάτη που φέρεται να φωτογράφισε τα έγγραφα του δημοσιογράφου.

Ο ίδιος τον περιέγραψε ως μεσήλικα, ρωσόφωνο, με αραιά μαλλιά και δερμάτινο χαρτοφύλακα. Τις αναφορές αυτές δεν τις διαψεύδουν οι ελληνικές ειδικές υπηρεσίες, ωστόσο επιχειρούν να τις διασταυρώσουν από τις κάμερες του αεροδρομίου, στους χώρους προσέλευσης και επιβίβασης. 

Τα δύο άτομα που αποβιβάστηκαν, μαζί με τον Έλληνα, στο Μινσκ, είναι μια γυναίκα και ένας πιλότος. Η γυναίκα είναι από τη Λευκορωσία και φέρεται να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Ελλάδα, επομένως δικαιολογείται το ταξίδι της. Αντίστοιχα, και ο πιλότος φέρεται να εργάζεται στη χώρα μας. 

 





Στάση εργασίας στο ΜΕΤΡΟ έως τις 10:00


 

Χωρίς μετρό θα μείνει σήμερα η πρωτεύουσα, από την έναρξη του έως τις 10 το πρωί, λόγω της στάσης εργασίας που ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, παρά το γεγονός ό,τι το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών, μετά την προσφυγή της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, την έκρινε παράνομη και καταχρηστική.