Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

«Ο Ερντογάν και ο Νονός»: Σφίγγει η θηλιά γύρω από τον Τούρκο πρόεδρο σύμφωνα με τη Welt

 


Tην περίπτωση Σεντάτ Πεκέρ, του Τούρκου αρχιμαφιόζου, ο οποίος από τη σουίτα του ξενοδοχείου του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σε συνέχειες μέσω Youtube, προχωρά εδώ και εβδομάδες σε απίστευτες καταγγελίες που επιβαρύνουν ανθρώπους του στενότατου περιβάλλοντος του Τούρκου προέδρου, φιλοξενεί η εφημερίδα Die Welt. Πρόκειται για έναν μακρύ κατάλογο κατηγοριών, για βιασμούς, δολοφονίες, λαθρεμπόριο ναρκωτικών, κατάχρηση εξουσίας, συγκάλυψη αξιόποινων πράξεων και πολλά άλλα.

Το εάν οι κατηγορίες ευσταθούν, επισημαίνει ο αρθρογράφος Ντενίζ Γιουτσέλ, ο οποίος σημειωτέον, είχε συλληφθεί στην Τουρκία και κρατήθηκε παράνομα πάνω από ένα χρόνο στις τουρκικές φυλακές, μένει να αποδειχθούν. Αφήνουν ωστόσο την εντύπωση στο τουρκικό φιλοθεάμων κοινό ότι μιλά κάποιος με εσωτερική πληροφόρηση για καταγγελίες, που τουλάχιστον θα άξιζε τον κόπο να ελεγχθούν.

«Το ότι ο Πεκέρ με τις καταγγελίες του πλησιάζει όλο και περισσότερο τον Ερντογάν θα μπορούσε να είναι πράξη εκβιασμού για να τον πιέσει σε ένα ντιλ. Ωστόσο, όσο περισσότερο τον πλησιάζει, όλο και περισσότερο απομακρύνεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Από την πλευρά του ο Ερντογάν δείχνει να περιμένει. Αλλά όσο περισσότερο συνεχίζει ο Πεκέρ, τόσο περισσότερο πιέζει τον Ερντογάν να αποφασίσει, εάν θα ταχθεί στο πλευρό του υπουργού του (Εσωτερικών Σοϊλού) για να αποτρέψει μεγαλύτερες ζημίες σε βάρος της κυβέρνησής του ή εάν θα τον εγκαταλείψει και θα σκηνοθετήσει μιαν "επιχείρηση καθαρά χέρια" με επικεφαλής τον ίδιο. Τρίτη εκδοχή θα ήταν κάποια στιγμή να κλείσει το στόμα στον Πεκέρ. Όμως όλες αυτές οι δυνατότητες κρύβουν και κινδύνους. Ούτως ή άλλως η υπόθεση αποτελεί σαφές δείγμα εσωτερικής διάβρωσης της εξουσίας του και κατάρρευσης των κρατικών θεσμών».

Οι αποκαλύψεις του Σεντάτ Πεκέρ ασφαλώς δεν σταματούν εδώ, καταλήγει ο αρθρογράφος. Την ερχόμενη Κυριακή έχει προαναγγείλει άλλο ένα βίντεο με νέες αποκαλύψεις. «Το τελευταίο της προηγούμενης Κυριακής είχε μέσα σε 48 ώρες πάνω από 2.000.000 viewers. Ακόμη και για το Netflix θα ήταν ένα καταπληκτικό νούμερο», επισημαίνει με νόημα.


Πηγή: Deutsche Welle

protothema.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου