Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Αστυνομικός, κτύπησε, δάγκωσε, έγδυσε και εγκατέλειψε στο κρύο αντίζηλό του

 


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής TLIVE, αστυνομικός κακοποίησε αντίζηλο του, καταδικάστηκε και υπηρετεί ακόμα στην αστυνομία.

Ο νταής αστυνομικός είχε σχέση με μία βρφονηπιοκόμο, όταν διαπίστωσε ότι κάποιος συνάδελφός της τη φλέρταρε μέσω μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνό της. 

Ο αστυνομικός με τακτικές υπόσκοσμου ώστε να προλάβει το φλέρτ να μην γίνει σχέση, τον απήγαγε, τον πήγε σε ερημικό λόφο, τον υποχρέωσε να απαγγείλει το «Πάτερ ημών», του έβαλε χειροπέδες, του έσκισε τα ρούχα και τα εσώρουχα, τον δάγκωσε και ξυπόλυτο τον έβαλε να τρέχει στα χωράφια πυροβολώντας μάλιστα με το υπηρεσιακό του στον αέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, το δεύτερο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου του 2013 ο αστυνομικός αντελήφθη τα μηνύματα στο κινητό της 23χρονης και κάνοντας ο ίδιος χρήση του κινητού της άρχισε να απαντάει στα μηνύματά του. Εκείνος νομίζοντας ότι αποστολέας ήταν η 23χρονη απαντούσε ελεύθερα, χωρίς κανέναν δισταγμό και εξέφραζε τα συναισθήματά του προς εκείνη.

Η βρεφονηπιοκόμος ενημέρωσε τον συνάδελφό της ότι ο αστυνομικός είχε λάβει γνώση των μηνυμάτων και ότι τον αναζητούσε. Τελικά, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, κατά την οποία ο αστυνομικός εξέπεμψε απειλές ότι «θα του γαμ... τη μάνα και θα τον κάψει», κανόνισαν να συναντηθούν.

Ο άτυχος 22χρονος πήγε στο ραντεβού με το αυτοκίνητό του, ενώ νωρίτερα είχε φτάσει ο αστυνομικός με το δικό του. Αμφότεροι επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του αστυνομικού προκειμένου να μεταβούν στην 23χρονη για να συνομιλήσουν. Ο αστυνομικός άρχισε να τον γρονθοκοπεί και στην συνέχεια οδήγησε το αυτοκίνητο σε λόφο ερημικής τοποθεσίας. Εκεί τον πρόσταξε να βγει από το αυτοκίνητο. Αμέσως τον δάγκωσε στη μύτη και στο αριστερό αυτί. Του έβαλε χειροπέδες, του έσκισε με βία τα ρούχα και τα εσώρουχα, τον άφησε γυμνό και άρχισε να πυροβολεί απειλητικά στον αέρα.

Ο αστυνομικός έσπασε το κινητό τηλέφωνο του 22χρονου προκειμένου να μην μπορεί να καλέσει σε βοήθεια, τον εγκατέλειψε γυμνό και χωρίς υποδήματα στην ερημική περιοχή, μπήκε στο αυτοκίνητό του και έφυγε.

Γυμνός και ταλαιπωρημένο, τον βρήκε ένας τσοπάνης της περιοχής του έδωσε ρούχα και μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου κατήγγειλε το περιστατικό. Μετά από όλα αυτά ο αστυνομικός πήγε κανονικά στην Υπηρεσία του και κάποια στιγμή τηλεφώνησε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου εγκατέλειψε τον αντίζηλό του, λέγοντας ψέματα ότι «τσακώθηκε με φίλο του που ονομάζεται ... για μια γυναίκα και αυτός εκνευρίστηκε και έφυγε μέσα στη χαράδρα στην περιοχή».

Ο αστυνομικός συνελήφθη από όργανα της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και σε έρευνα που έγινε βρέθηκαν κροτίδες, χειροπέδες, φυσίγγια και όπλο που κατείχε νόμιμα.

Από ψυχίατρο νοσοκομείου διαπιστώθηκε ότι ο υπάλληλος του παιδικού σταθμού μετά την κακοποίηση «πάσχει από μεικτή αγχώδη κατάθλιψη με έντονα φοβικά στοιχεία ως προς την ασφάλειά του και του χορηγήθηκε αντικαταθλιπτική αγωγή».

Ο 33χρονος αστυνομικός καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε φυλάκιση 27 μηνών, με τριετή αναστολή, για τα αδικήματα της: 1) παράνομης κατακράτησης, 2) έκθεσης, 3) απλής σωματικής βλάβης, 4) φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, 5) παράνομης κατοχής κροτίδων και 6) παράνομης οπλοφορίας.

Ο Αρειος Πάγος, όμως, αναίρεσε την ποινή ως προς ορισμένα από τα αδικήματα λόγω των επιεικέστερων διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να υπηρετεί ακόμα και να κρατάει όπλο.

Ο άτυχος νεαρός έχει προσφύγει στο Ευρωπαικό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την καταδίκη του αστυνομικού.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου