Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Die Welt: Απόλυτη πλειοψηφία Μητσοτάκη αν γίνουν αύριο εκλογές



Τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη εκθειάζει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Die Welt. «Ο νέος λαϊκός σταρ είναι ένας συντηρητικός» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του δημοσιεύματος της συντηρητικής εφημερίδας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταποντίζεται στις δημοσκοπήσεις από τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ηγείται της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας. Οι πολίτες στην Ελλάδα επιστρέφουν στην πεπατημένη. Στην πραγματικότητα ήταν ένα αουντσάιντερ όταν η Νέα Δημοκρατία αναζητούσε καινούργιο πρόεδρο. Ο 48χρονος Κυριάκος Μητσοτάκης, ασκώντας δριμεία κριτική στην μέχρι σήμερα πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, κέρδισε αιφνιδιαστικά (σ.σ στις εσωκομματικές εκλογές) και έγινε αμέσως ο αγαπημένος του λαού. Πάει ένας χρόνος από τότε και κερδίζει συνεχώς η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν γίνονταν αύριο εκλογές θα έπαιρνε την απόλυτη πλειοψηφία με 156 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο 52» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.





Ρούπα: Ετοίμαζα χτύπημα, αλλά όχι αυτό που εκτιμούσαν οι Αρχές




Ένα ακόμα «μανιφέστο» από την Πόλα Ρούπα, το οποίο αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου.

Η ίδια παραδέχεται ότι ετοίμαζε μεγάλο χτύπημα, αλλά δεν ήταν προς την κατεύθυνση που εκτιμούσαν οι Αρχές.

«Δεν ετοίμαζα ένα χτύπημα. Είχε δρομολογηθεί ένα σχέδιο με σειρά χτυπημάτων σε νευραλγικά σημεία του συστήματος» λέει.

Σχετικά με τη σύλληψή της, σημειώνει ότι ήταν το «τρίτο χτύπημα» του Κράτους στον Επαναστατικό Αγώνα. Τα δύο πρώτα «χτυπήματα» ήταν -κατά τη Ρούπα- η συμπλοκή στη Δάφνη όπου σκοτώθηκε ο Λάμπρος Φούντας και η σύλληψη του Ν.Μαζιώτη.

Καταλήγει ως εξής: «Το όνειρό μου απ΄όταν ήμουν παιδί, ήταν να περπατάω στους δρόμους και να προσφωνώ ανθρώπους άγνωστους προσωπικά σε μένα με τον χαρακτηρισμό 'σύντροφε' και 'συντρόφισσα'.

» Με αυτό το όνειρο γαλουχήθηκα ως επαναστάτρια. Και αν μου έβαζε κάποιος το ερώτημα τι θα προτιμούσα, να ζήσω σε μια ασφαλή ζωή ή να πεθάνω για την επανάσταση, θα απαντούσα ανεπιφύλακτα το δεύτερο. Θα προτιμούσα να πεθάνω για την κοινωνική απελευθέρωση.»





Ομιχλώδεις οι συνέπειες για την Ελλάδα με τον Τραμπ, γράφει η Handelsblatt




Ο Αμερικανός Μίδας είπε για την Ελλάδα: «Αφήστε τους Γερμανούς να ασχοληθούν, αρκετά προβλήματα έχουμε»

Για ομιχλώδεις οικονομικές και πολιτικές συνέπειες της προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ για την Ελλάδα κάνει λόγο η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. 

H εφημερίδα γράφει: «Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βλέπει με δυσαρέσκεια την εποχή Τραμπ. Με τον Μπάρακ Ομπάμα αλλά και τους υπουργούς του των Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ και Τζακ Λιου, η κυβέρνηση στην Αθήνα είχε υποστηρικτές στις προσπάθειές της για ελάφρυνση του χρέους και κίνητρα για την ανάπτυξη. Από τον Τραμπ δεν αναμένεται κάτι τέτοιο. Όταν τον ρώτησαν για την κρίση στην Ελλάδα, ο Τραμπ απάντησε στον τηλεοπτικό σταθμό Fox: «αφήστε τους Γερμανούς να ασχοληθούν, αρκετά προβλήματα έχουμε». Αλλά και το μέλλον της Ευρωζώνης δεν χαλάει τον ύπνο του Τραμπ μια και πιστεύει πως το ευρώ εισήχθη ‘για να βλάψει τις ΗΠΑ’».

Η Handelsblatt εκτιμά πως η αβεβαιότητα από την αλλαγή φρουράς στο Λευκό Οίκο είναι δηλητήριο για την ελληνική οικονομία κι αυτό γιατί ο Τραμπ είναι υπέρ ενός μαλακού δολαρίου που θα ευνοήσει τις εξαγωγές. «Αυτό όμως θα μπορούσε να προκαλέσει δυσκολίες στην Ελλάδα διότι η χώρα επωφελήθηκε στα χρόνια της κρίσης από ένα μαλακό ευρώ. Βοήθησε τις ελληνικές εξαγωγές και έκανε ελκυστικές τις διακοπές στην Ελλάδα για τους Αμερικανούς τουρίστες».

Και η εφημερίδα καταλήγει: «Εξίσου ομιχλώδεις με τις οικονομικές συνέπειες από την νίκη Τραμπ για την Ελλάδα είναι και οι συνέπειες στην εξωτερική πολιτική. Από την ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ - Τουρκίας, όπως τις προωθεί ο σύμβουλος για θέματα ασφαλείας Μάικλ Φλιν, η Ελλάδα δεν θα επωφελούνταν. Ο Πάνος Καμμένος έσπευσε πάντως να συγχαρεί τον Τραμπ μέσω twitter. O Καμμένος στηρίζει τις ελπίδες του ‘στο σημαντικό ρόλο’ του Γιώργου Παπαδόπουλου, συμβούλου του Τραμπ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και γιου Ελλήνων μεταναστών».

Ο νέος δημοφιλής πολιτικός Κυριάκος Μητσοτάκης

«Ο νέος λαϊκός σταρ είναι ένας συντηρητικός» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική έκδοση της Welt, η οποία αναφέρεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη και σημειώνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταποντίζεται στις δημοσκοπήσεις από τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ηγείται της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας. Οι πολίτες στην Ελλάδα επιστρέφουν στην πεπατημένη. Στην πραγματικότητα ήταν ένα αουντσάιντερ όταν η Νέα Δημοκρατία αναζητούσε καινούργιο πρόεδρο. Ο 48χρονος Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε δριμεία κριτική στην μέχρι σήμερα πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, κέρδισε αιφνιδιαστικά και έγινε αμέσως ο αγαπημένος του λαού. Πάει ένας χρόνος από τότε και κερδίζει συνεχώς η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν γίνονταν αύριο εκλογές θα έπαιρνε την απόλυτη πλειοψηφία με 156 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο 52».

Ο Τσίπρας χρειάζεται επειγόντως επιτυχίες

Τέλος, η Stuttgarter Nachrichten αναφέρει σε άρθρο της στην ηλεκτρονική της σελίδα ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός χρειάζεται επειγόντως επιτυχίες και με αυτό εννοεί το κλείσιμο της αξιολόγησης. Η εφημερίδα σημειώνει: «Ο Τσίπρας βρίσκεται όλο και περισσότερο υπό μεγάλη πίεση. Με αφορμή τις καταστροφικές δημοσκοπήσεις χρειάζεται επειγόντως μια επιτυχία…Ένα γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης θα ενίσχυε τον Τσίπρα αλλά κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται…Τον Ιούλιο το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να συγκεντρώσει εφτά δισεκατομμύρια ευρώ για την αποπληρωμή των χρεών. Εάν μέχρι τότε δεν δοθεί εκ νέου βοήθεια το φάντασμα της χρεοκοπίας θα επιστρέψει. Ο Σόιμπλε πάντως με τη σκληρή πολιτική του ποντάρει πολύ ψηλά. Διότι εάν η Ελλάδα πραγματικά χρεοκοπήσει θα χαθεί όλη η μέχρι σήμερα βοήθεια, η οποία είναι 248 δισεκατομμύρια ευρώ και από αυτά τα 70 δισεκατομμύρια βαρύνουν τη Γερμανία».





Πηγή: DW, protothema.gr


Σάλος με την κακοποίηση σκύλου στα γυρίσματα της ταινίας «A dogs purpose»



Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για αυτό το Σαββατοκύριακo πρεμιέρα της ταινίας «A Dog’s Purpose», μετά το βίντεο που διέρρευσε και δείχνει πως κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων υπήρχε ένα λυκόσκυλο το οποίο φέρεται να κακοποιήθηκε και να κινδύνεψε με πνιγμό.

Βίντεο που διέρρευσε έχει προκαλέσει οργή για όσα υπέστη ένας σκύλος σε γυρίσματα γνωστού φιλμ Στο υλικό που δημοσίευσε το ΤΜΖ, φαίνεται ένας τρομαγμένος σκύλος να ρίχνεται κυριολεκτικά με το ζόρι σε μια δεξαμενή στην οποία έχει προκληθεί τεχνητό κύμα με μηχανήματα.

Το ζώο έχει προηγουμένως προβάλλει αντιστάσεις και φαίνεται αναστατωμένο με την προοπτική να βρεθεί στο νερό παρά τις προσπάθειες που κάνει ο εκπαιδευτής. Στη συνέχεια το βίντεο δείχνει το σκυλί να παλεύει με το νερό που το παρασέρνει στην άκρη της δεξαμενής και τότε εμφανίζεται να βυθίζεται.


Εκπαιδευτές και μερικοί ακόμη που είναι στα γυρίσματα, φαίνονται να πέφτουν εσπευσμένα στο νερό ενώ την ίδια ώρα ακούγεται μια φωνή να διατάζει τη διακοπή της καταγραφής της σκηνής. Το βίντεο προκάλεσε οργή των φιλόζωων και έντονες αντιδράσεις στο Χόλιγουντ, ενώ η οργάνωση PETA κάλεσε τους σινεφίλ να μη δουν την ταινία στο σινεμά και στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της κακοποίησης των ζώων.

Σε ανακοίνωσή τους οι Universal Pictures και Amblin Entertainment είπαν πως διερευνούν το περιστατικό και γι’ αυτό αποφασίστηκε πως «για το καλό της ταινίας» θα έπρεπε να ακυρωθεί η πρεμιέρα και όλες οι εκδηλώσεις που είχαν διοργανωθεί για το Σαββατοκύριακο. Οι δύο εταιρείες υποστήριξαν ωστόσο για ακόμη μία φορά πως η ταινία «τιμά την σχέση μεταξύ ανθρώπων και ζώων». Στο μεταξύ, στο IMDB η ταινία έχει ήδη «βυθιστεί» στο ένα αστεράκι στη βαθμολογία, πριν καν κυκλοφορήσει και δεκάδες χρήστες στα social media καλούν για μποϊκοτάζ.




Πηγή


Τουρκία: Πέρασε η συνταγματική αναθεώρηση για «ισόβιο» Ερντογάν



Η Τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε το σχέδιο. Επόμενο βήμα, δημοψήφισμα

Η Τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου κατά τη δεύτερη ανάγνωσή του το σχέδιο συνταγματικής αναθεώρησης που θα επιτρέψει την ενίσχυση των εξουσιών του Ταγίπ Ερντογάν, ανοίγοντας το δρόμο να τεθεί το νέο Σύνταγμα προς έγκριση σε δημοψήφισμα την Άνοιξη.

«Ο λαός μας θα έχει την τελευταία λέξη σε αυτό το θέμα και θα πάρει την τελική απόφαση» δήλωσε μετά την ψηφοφορία ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Το σχέδιο εγκρίθηκε με 339 ψήφους υπέρ, 9 περισσότερες από την πλειοψηφία των 3/5 που απαιτούνταν για να τεθεί η μεταρρύθμιση σε δημοψήφισμα.

Η συνταγματική αναθεώρηση προβλέπει μεταξύ άλλων την μεταφορά στον Πρόεδρο της χώρας εκτελεστικών εξουσιών που ανήκουν μέχρι σήμερα στον πρωθυπουργό.

Η έγκριση του σχεδίου θεωρείτο δεδομένη έπειτα από την στήριξη που παρείχε στο κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) το εθνικιστικό MHP.

Η πλειοψηφία των βουλευτών υποστηρίζει ότι το σχέδιο προεδροποίησης του πολιτειακού συστήματος είναι απαραίτητο για την διασφάλιση της σταθερότητας με την αντιπολίτευση να απορρίπτει την πολιτειακή μεταβολή προς την προεδρική Δημοκρατία, καταγγέλοντας αυταρχική εκτροπή του προέδρου Ερτνογάν.

Με βάση την συνταγματική αναθεώρηση, ο πρόεδρος Ερντογάν μπορεί θεωρητικά να παραμείνει στην εξουσία έως το 2029.


Πηγή


Νέα Δημοκρατία: «Η Κυβέρνηση “πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη”!..»



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση μετά το πόρισμα της επιτροπής :

     «Το λαϊκίστικο αφήγημα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για ύπαρξη τριγώνου διαπλοκής κατέρρευσε.

Οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας αναγνώρισαν στο πόρισμά τους ότι δεν προέκυψαν ευθύνες πολιτικών προσώπων.

  Ο επικοινωνιακός σχεδιασμός της Κυβέρνησης για μια ακόμη φορά έπεσε στο κενό.

Στην πραγματικότητα ”πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι”. Όχι μόνο δεν προέκυψαν ευθύνες για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά αντιθέτως αναδείχθηκε πλήθος κακών πρακτικών και συμπεριφορών εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η υποκρισία τους αποκαλύφθηκε για ακόμη για φορά. 

Όπως αποκαλύφθηκε και η προσπάθεια ελέγχου της πολυφωνίας και του πλουραλισμού μέσω του αντισυνταγματικού νόμου του Υπουργού των βοσκοτοπίων κ. Παππά.

 Έτσι και ενώ κατηγορούσαν τη Νέα Δημοκρατία ότι λάμβανε δάνεια με εγγύηση τη μελλοντική της χρηματοδότηση, αποδείχτηκαν τα εξής: 

    1. Αν υπάρχει κάποιος που είναι εκτεθειμένος από την πρακτική αυτή δεν είναι η Νέα Δημοκρατία, αλλά ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που με επιστολές του προς τις τράπεζες ζητούσε ευνοϊκή δανειοδότηση με εγγύηση ακριβώς την μελλοντική χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ έμπαινε εγγυητής και στα δάνεια της “θυγατρικής” εφημερίδας “Αυγή”, στην οποία είναι ο κύριος μέτοχός της. 

   2. Στην εφημερίδα ”Αυγή” υφίσταται μέτοχος μια offshore που – δήθεν – δεν είναι γνωστό το φυσικό́ πρόσωπο που είναι ο δικαιούχος των μετοχών της. 

  3. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ζήτησε να δανειστεί ο ΣΥΡΙΖΑ κατά́ παράβαση των κανόνων τραπεζικού δανεισμού. 

  4. Στο παρελθόν, έχει γίνει ”κούρεμα” χρέους της εφημερίδας ”Αυγή” από́ τραπεζικό́ ίδρυμα. 

  5. Το δάνειο της Ελληνικής Αριστεράς, της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται άλλοτε ότι είναι καθολικός διάδοχος και άλλοτε ότι είναι μετονομασία του ίδιου νομικού προσώπου, ”κουρεύτηκε” σε ποσοστό́ 60%. 

  6. Το ακίνητο της Κουμουνδούρου περιήλθε στην κατοχή́ του ΣΥΡΙΖΑ με τρόπο νομικά έωλο.

  7. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε την τακτική διπλών εκχωρήσεων σε τράπεζες σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις».


Κρυολόγημα και γρίπη: Γιατί οι άντρες αρρωσταίνουν πιο συχνά




Έρευνα δείχνει ότι η λεγόμενη “ανδρική γρίπη” είναι κάτι υπαρκτό και πως είναι, πλέον, ξεκάθαρη και η κύρια αιτία που άντρες πράγματι αρρωσταίνουν πιο συχνά από τις γυναίκες με γρίπη και κρυολόγημα κάθε χειμώνα.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε από ερευνητές του πανεπιστημίου Johns Hopkins, υποστηρίζει ότι τα οιστρογόνα (δηλαδή οι γυναικείες ορμόνες) προστατεύουν τις γυναίκες από τους ιούς και βοηθούν τον οργανισμό τους να “αποκρούσει” με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα το κρυολόγημα και την γρίπη.

Τα οιστρογόνα αποδείχτηκε ότι μειώνουν την αντιγραφή του ιού της “γρίπης Α” στα ρινικά κύτταρα, βοηθώντας, έτσι, στην αντιιική άμυνα του οργανισμού κατά της νόσου.

“Ένας ιός μολύνει και προκαλεί ασθένεια με την είσοδό του σε ένα κύτταρο και, εν συνεχεία, κάνοντας αντίγραφα του εαυτού του μέσα στο κύτταρο-ξενιστή”, εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής Sabra Klein.

Και προσθέτει: “Όταν απελευθερώνεται από το κύτταρο, ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί μέσω του σώματος και μεταξύ των ανθρώπων. Το πόσες φορές έχει καταφέρει να αναπαραχθεί (να δημιουργήσει αντίγραφά του) ένας ιός μέσα στο σώμα, καθορίζει και τη σοβαρότητα της μόλυνσης. Η μειωμένη ικανότητα αντιγραφής του ιού σημαίνει ότι το μολυσμένο άτομο μπορεί να εμφανίσει λιγότερες ασθένειες, ή είναι λιγότερο πιθανό να μεταδώσει την ασθένεια σε κάποιον άλλο”.

Επειδή το γυναικείο σώμα περιέχει μέχρι και 24 φορές περισσότερα οιστρογόνα, από το ανδρικό σώμα, οι γυναίκες φαίνεται να είναι καλύτερα “εξοπλισμένες” από την φύση τους για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους ενάντια στην αντιγραφή του ιού της “γρίπης Α”, σε σχέση με τους άνδρες.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα υψηλά επίπεδα της τεστοστερόνης, της ανδρικής ορμόνης, μπορεί να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο οργανισμός των ανδρών είναι από την φύση του πιο ευάλωτος στο κρυολόγημα και την γρίπη του χειμώνα, αφού έχει λιγότερες “ορμονικές άμυνες” ενάντια σε μικρόβια και ιούς.

Τέλος, μια μελέτη του 2013 από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ έδειξε ότι τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να αποδυναμώσουν την ανοσοαπόκριση ενός άντρα στο εμβόλιο της γρίπης σε σύγκριση με την ίδια αντίδραση του οργανισμού (ανοσοαπόκριση) στις γυναίκες που κάνουν το ίδιο εμβόλιο.



Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : timeslive.co.za, iatropedia.gr


Δημοσκόπηση ALCO: Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ



Νέα δημοσκόπηση της ALCO που έγινε για τα  Παραπολιτικά εμφανίζει την Νέα Δημοκρατία με μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 56% έναντι 9% του ΣΥΡΙΖΑ .

Η Δημοσκόπηση παρουσιάζει τα παρακάτω αποτελέσματα :

ΣΥΡΙΖΑ: 17,8%

ΝΔ: 26,8%%

Χρυσή Αυγή: 8,4%

Δημοκρατική Συμπαράταξη: 6,2%

ΚΚΕ: 7,1%

Ποτάμι: 1,4%

ΑΝΕΛ: 2,5%

Ένωση Κεντρώων: 2,7%

ΛΑΕ: 1,5%

Πλεύση: 2,4%

Άλλο: 5,1%

Αναποφάσιστοι: 18,1%


Η κυβέρνηση πάνω στον πανικό της βλέποντας όλες τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες καθώς και τις κρυφές δημοσκοπήσεις που έχει το κάθε κόμμα στο συρτάρι του, δεν θα αναρτήσει οθόνες προπαγάνδας μόνο στο ΜΕΤΡΟ αλλά και σε κάθε στάση και κάθε τοίχο πολυκατοικίας νομίζοντας ότι θα καταφέρει να παραπλανήσει κάποιους αλλά τους πληροφορούμε ότι τους έχουν πάρει όλοι χαμπάρι ευτυχώς.


Με ορμητήριο το Πολυτεχνείο η εγκληματική δραστηριότητα των αντιεξουσιαστών συνεχίζεται



Στο διάλειμμα φαίνεται των συζητήσεων που έχει ο κ. Τόσκας με τους αντιεξουσιαστές γιατί αυτή την τακτική μας είπε ότι ακολουθεί ο υπουργός οι "συνομιλητές" του βαρέθηκαν και πέταξαν βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια.

Οι γνωστοί άγνωστοι επιτέθηκαν, εχθές το βράδυ Παρασκευή, με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην οδό Τοσίτσα, στα Εξάρχεια.

Τα άτομα αυτά βγήκαν από τον γνωστό πολύπαθο χώρο του Πολυτεχνείου που έχει γίνει με την ανοχή των Πρυτανικών αρχών και της πολιτείας άντρο κακοποιών και αλλοδαπών, ρίχνοντας πέντε βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες τους απώθησαν. 

Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός, αλλά ούτε έγινε και καμία προσαγωγή για να γυρίσουν οι "συνομιλητές" φαίνεται στις συζητήσεις με τον κ. Τόσκα!!!!!




Κυριάκος Μητσοτάκης: «Με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν στη χώρα»



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα, Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, την Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αστυνομικούς για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ασκούν τα καθήκοντά τους, αλλά και για θέματα που άπτονται της ασφάλειας των πολιτών.



Μετά τη συνάντηση, ο κ. Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέφθηκα, σήμερα, τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τους αστυνομικούς μας.

Τα παιδιά αυτά αγωνίζονται καθημερινά για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, πολλές φορές υπό αντίξοες συνθήκες, ρισκάροντας ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.

Μαζί με όλους τους Έλληνες, αναγνωρίζουμε τη μεγάλη τους συμβολή και τους οφείλουμε ένα ευχαριστώ.

Δυστυχώς, το έργο των γυναικών και των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. δυσχεραίνεται, αφενός λόγω του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού που διαθέτουν, αφετέρου λόγω της έλλειψης πραγματικής στήριξης από την σημερινή πολιτική ηγεσία.

Αποτέλεσμα: Ένα τεράστιο έλλειμα ασφάλειας των συμπολιτών μας.

Επαναλαμβάνω, για μια ακόμη φορά, την προσωπική μου δέσμευση ότι, όταν έρθουμε στην Κυβέρνηση, ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν σε ολόκληρη τη χώρα».




Την ώρα της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τράμπ : «Εμείς φτιάχνουμε τον τρόμο»




Στον επίσημο λογαριασμό της σειράς στο Facebook, την ώρα της ορκωμοσίας του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τράμπ, δημοσιεύθηκε ένα βίντεο με μια ανάποδη σημαία της Αμερικής, τον Λευκό Οίκο και τον όρκο πίστης με την περιγραφή «We make terror», φράση με την οποία έκλεισε η τέταρτη σεζόν.

«We make the terror» (Εμείς φτιάχνουμε τον τρόμο). Με αυτό το μήνυμα είχε τελειώσει η προηγούμενη σεζόν της δημοφιλούς σειράς House of Cards. 



Όλοι οι φανατικοί τηλεθεατές του σήριαλ περιμένουν να δουν εάν η νέα σαιζόν θα σχολιάζει εμμέσως την εποχή Τραμπ που ξεκινάει. 

Μην ανησυχείτε, φαίνεται να είναι το μήνυμα της σειράς. Ο επίσημος λογαριασμός του House of Cards στο Facebook δημοσίευσε την ώρα της ορκωμοσίας του Τραμπ μία ανάποδη αμερικανική σημαία για να ακολουθήσει λίγο μετά το -αντίστοιχης λογικής- teaser trailer.

Ο θεατής παρακολουθεί την αμερικανική σημαία να ανεμίζει και διαβάζει το μήνυμα: «Υπόσχομαι πίστη στη σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Και της δημοκρατίας που αντιπροσωπεύει, ένα έθνος υπό τον Θεό, αδιαίρετο, με ελευθερία και δικαιοσύνη για όλους».

Καθώς το πλάνο ανοίγει εμφανίζεται μία σημαία να κυματίζει ανάποδα μπροστά από τον Λευκό Οίκο. Τα σύννεφα πυκνά γύρω από τον Λευκό Οίκο και εμφανίζεται η ημερομηνία της πρεμιέρας της νέας σεζόν: 30 Μαΐου 2017. 



Ο σύμβουλος του Ερντογάν ξαναχτυπά: Σκλάβοι οι Έλληνες, ο Τσίπρας πούλησε την Ελλάδα



Για ξεπούλημα της Ελλάδας από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κάνει λόγο ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Γιγίτ Μπουλούτ υποστηρίζοντας ότι “Έλληνες πολίτες δεν υπάρχουν, είναι όλοι σκλάβοι”. 

Ο Γιγίτ Μπουλούτ μιλώντας σε εκπομπή του TRT Haber, είπε: “Όλα τα λιμάνια έχουν περάσει στα χέρια του γερμανικού κεφαλαίου, όλα τα χρηματιστήρια, όλες οι τράπεζες, σήμερα δεν υπάρχει Ελλάδα”.

“Μακάρι να σηκωνόντουσαν οι 300 του Λεωνίδα να πάνε να δούνε τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας. Ένας πρωθυπουργός που δεν φοράει γραβάτα έκανε όλα όσα του είπε το ΔΝΤ και ΕΕ. Πούλησε την Ελλάδα. Να σας το πω καθαρά”, είπε ο Γιγίτ Μπουλούτ και πρόσθεσε: 

“Σήμερα οι Έλληνες πολίτες δεν υπάρχουν, είναι όλοι σκλάβοι. Τι περιμένουν; Περιμένουν το χρέος εκεί”, ανέφερε. 

Ο Γιγίτ Μπουλούτ είπε ακόμη: “Οι Έλληνες δεν είναι εχθροί μας. Τον παππού μου τον σκότωσαν Ρωμιοί αλλά ο πατέρας του με πήρε και μου είπε τον παππού σου τον σκότωσαν οι Έλληνες αλλά ο Γιώργος που είναι στην ηλικία σου δεν φταίει, δεν θα είσαι εχθρός του. Όταν περάσεις την Ύψαλα είναι η Ελλάδα, είναι οι γείτονές μας. Και ο θείος εκεί κάθεται στο καφενείο με το καπέλο του και πίνει τον καφέ του και ο θείος στα Ύψαλα κάθεται με το καπέλο και πίνει τον καφέ του. Δεν έχουν καμιά διαφορά. Επομένως εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την Ελλάδα. Έχουμε πρόβλημα με τις ιμπεριαλιστικές χώρες που βρίσκονται πίσω από την Ελλάδα. Έχουμε πρόβλημα με τους Βρετανούς που έβαλαν τον ελληνικό στρατό στις αρχές του 1900 σε αυτή την περιοχή. Έχουμε πρόβλημα με εκείνους που παίζουν τα ίδια παιχνίδια. Έχουμε πρόβλημα με τον ιμπεριαλισμό. Όχι με τους Έλληνες. Με τους ορθόδοξους δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή υπήρξαμε μαζί και θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Πρόβλημα έχουμε με το βατικανό”. 




Πηγή: ΚΥΠΕ-mignatiou.com


Τα πρώτα δείγματα εθνικισμού μετά την ορκωμοσία Τραμπ



Στην πρώτη του επίσημη ομιλία ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να αλλάξει, όχι μόνο την πορεία των ΗΠΑ, αλλά ολόκληρου του πλανήτη.

O εθνικισμός, ο απομονωτισμός και ο θρησκευτικός διαχωρισμός ήταν τα εντονότερα στοιχεία της πρώτης ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ. 

Από τις κινήσεις στις οποίες προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ, από την στιγμή που ορκίστηκε πρόεδρος, οι παρακάτω, είναι οι πλέον ενδεικτικές της πορείας που σκοπεύει να ακολουθήσει ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα διατάγματα που υπέγραψε ο Τραμπ

Αλλαγή στην εξωτερική πολιτική

«Υπερασπιζόμαστε τα σύνορα άλλων χωρών και αρνούμαστε να υπερασπιστούμε τα δικά μας[...] Από τώρα θα βάζουμε πρώτα την Αμερική». Δήλωσε ο Ντ. Τραμπ, προκαλώντας ανησυχία στους ηγέτες του κόσμου και δείχνοντας μία πολιτική απομονωτισμού.

Ενδεικτικό είναι ότι στον λόγο του ανέφερε 19 φορές την λέξη «Αμερική», υποσχόμενος να θέσει σε πρώτη προτεραιότητα τους Αμερικανούς και τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Ο Τραμπ δεσμεύτηκε, επίσης, «να εξαλείψει τη ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατία από το πρόσωπο της γης», χωρίς, όμως, να διευκρινίσει πώς θα διαφοροποιήσει την πολιτική του από εκείνη του Ομπάμα.

Ημέρα Πατριωτισμού

Ένα από τα πρώτα διατάγματα που υπέγραψε ο Τραμπ από τη νέα του θέση αφορούσε στην καθιέρωση της Ημέρας Πατριωτισμού. Ενδεικτική είναι η παραπάνω κίνηση της εθνικιστικής στροφής που παίρνει η Αμερική με τον Τραμπ στο τιμόνι της χώρας.

Τοποθέτηση πυραυλικής άμυνας «αιχμής»

Η ανάπτυξη πυραυλικής άμυνας «αιχμής» για την προστασία των ΗΠΑ από επιθέσεις του Ιράν και της Βόρειας Κορέας, ήταν μια από τις πρώτες ανακοινώσεις που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου.

Ακύρωση της TPP

Η ανακοίνωση επαναλαμβάνει τη δέσμευση του Τραμπ ότι οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τη Σύμπραξη της Περιοχής του Ειρηνικού (TPP), τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που η κυβέρνηση Ομπάμα δεν κατάφερε παρ' όλες τις προσπάθειές της να πείσει το Κογκρέσο να επικυρώσει. 

Ο Τραμπ έχει υποστηρίξει πως θα ακυρώσει συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου που πλήττουν τους αμερικανούς εργαζόμενους, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

Ο νέος πρόεδρος εγγυήθηκε ότι επί των ημερών του «οι εμπορικές πολιτικές θα εφαρμόζονται από τον λαό και για τον λαό και θα βάζουν πρώτα την Αμερική», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπέγραψε το πρώτο προεδρικό εκτελεστικό διάταγμα για την άμεση κατάργηση του «ObamaCare»

Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος είχε δεσμευθεί στο παρελθόν πως θα καταργήσει τη μεγάλη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας, που είχε εφαρμόσει ο προκάτοχός του, γνωστή ως «ObamaCare». 

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως στον λόγο του δεν υπήρξε καμία αναφορά στον τομέα της Υγείας.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε το πρώτο του εκτελεστικό διάταγμα στο Οβάλ Γραφείο λίγο μετά τη λήξη της παρέλασης ορκωμοσίας, δίνοντας εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για την μείωση των κανονιστικών επιβαρύνσεων που συνδέονται με το Obamacare, καθώς το Αμερικανικό Κογκρέσο καθορίζει την διαδικασία που θα καταργήσει και θα αντικαταστήσει το πρόγραμμα ασφαλιστικής κάλυψης και υγειονομικής περίθαλψης του τέως Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Περιβάλλον

Ο Τραμπ από την αρχή της προεκλογικής του εκστρατείας αρνείται την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή, έχοντας αναφέρει ότι η κυβέρνηση του δεν θα δεσμευθεί από τη συμφωνία του Παρισίου.

Πριν καν καθίσει στο Οβάλ Γραφείο, από τον επίσημο ιστότοπο του Λευκού Οίκου, κατέβηκε η σελίδα που αναφερόταν στην κλιματική αλλαγή.



Πηγή : euro2day.gr