Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Οι Πειραιώτες και οι εργαζόμενοι στη Λαϊκή αποδοκίμαζαν τη Ρένα Δούρου και εκείνη γελούσε!



Άγριο γιουχάισμα στη Λαϊκή Αγορά των Καμινίων στον Πειραιά. Η Ρένα Δούρου με τη συνοδεία της αναγκάστηκαν σε φυγή με τη συνοδεία της ΕΛΑΣ. Δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους του Πειραιά.

Οι Πειραιώτες και οι εργαζόμενοι στη Λαϊκή αποδοκίμαζαν τη Ρένα Δούρου και εκείνη γελούσε!

Η οργή του κόσμου ξεχείλισε από το ειρωνικό ύφος της απερχόμενης Περιφερειάρχου και της συνοδείας της, η οποία επίλεξε να περιοδεύσει με τον Νίκο Μπελαβίλα στη Λαϊκή των Καμινίων, κάτι που τελικά δεν κατέστη εφικτό.

Ενώ τα πράγματα έμοιαζαν να ξεφεύγουν, καθώς οι αποδοκιμασίες γίνονταν ολοένα και πιο έντονες, 10 άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έσπευσαν άμεσα στο σημείο και συνόδευσαν προς «την έξοδο» την Περιφερειάρχη Αττικής, η οποία όπως φάνηκε είναι ανεπιθύμητη στα Καμίνια.

Σαφώς και τέτοια φαινόμενα είναι καταδικαστέα από όλους μας, αλλά είναι ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί στην κοινωνία για τη Ρένα Δούρου, η οποία έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής, παρά τη διπλή εθνική τραγωδία που βιώσαμε επί των ημερών της.


Πηγή : piraeuspress.gr


Σάλος από «πασαρέλα» με ορφανά παιδιά που περιμένουν να υιοθετηθούν στην Βραζιλία



Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Βραζιλία η πασαρέλα με ορφανά παιδιά που αναμένουν να υιοθετηθούν η οποία πραγματοποιήθηκε σε εμπορικό κέντρο. 

Η εκδήλωση «Υιοθεσία στο πόντιουμ» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ στην πόλη Κουιάμπα της πολιτείας Μάτο Γκρόσο. Σύμφωνα με την υπηρεσία υιοθεσιών της πολιτείας που τη διοργάνωσε, είχε στόχο «να φέρει στο προσκήνιο παιδιά και εφήβους που μπορούν να υιοθετηθούν», αλλά και να προαγάγει «την κοινωνική συνύπαρξη σε έναν κόσμο που τα αντιμετωπίζει σαν να είναι αόρατα».

Ωστόσο, πολλοί κατηγόρησαν τους διοργανωτές ότι αναπαρήγαγαν σκηνές από σκλαβοπάζαρα.

«Είναι μια βραδιά που επιτρέπει σε υποψήφιους θετούς γονείς να γνωρίσουν τα παιδιά και τους εφήβους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για την υιοθεσία και τα παιδιά έχουν μια ιδιαίτερη ημέρα που μπορούν να φτιάξουν τα μαλλιά τους, να μακιγιαριστούν και να ντυθούν καλά για την πασαρέλα», δήλωσε η εξήγησε η Τατιάν ντε Μπάρος Ραμάλχο πρόεδρος της Επιτροπής για τα Παιδιά και τη Νεολαία της πολιτείας.



Μια φωτογραφία που δεν αναφέρει ημερομηνία και η οποία αναρτήθηκε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1 δείχνει μία έφηβη που φορά ένα λευκό μπλουζάκι και μια ροζ φούστα να βρίσκεται στην πασαρέλα (κεντρική φωτογραφία) όπου τη φωτογραφίζουν και τη βιντεοσκοπούν θεατές με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Η φωτογραφία έγινε viral και προκάλεσε πλήθος οργισμένων σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επισήμως, η κυβερνητική υπηρεσία για τα Δικαιώματα των Παιδιών και των Εφήβων ανακοίνωσε ότι «απορρίπτει» την πασαρέλα, υπενθυμίζοντας ότι η πολιτεία πρέπει «να προστατεύει τα παιδιά».

Η σελίδα των διοργανωτών στο Facebook ήταν γεμάτη σήμερα με σχόλια εξοργισμένων ανθρώπων: «Πουλάτε ζώα ή σκλάβους;», διερωτάται ένας. «Σαν τους σκλάβους (…) Πρέπει να δείξουν και τα δόντια τους;», έγραψε ένας άλλος.

Εκπρόσωπος των διοργανωτών ωστόσο διευκρίνισε ότι η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε από μια προηγούμενη πασαρέλα ορφανών παιδιών το 2016, μετά την οποία  υιοθετήθηκαν δύο έφηβοι. 

Η αγανάκτηση πολλών χρηστών του Διαδικτύου ώθησε τους διοργανωτές να αντιδράσουν, ξεκαθαρίζοντας ότι «κανένα παιδί ή έφηβος δεν αναγκάστηκε να συμμετάσχει και όλοι εξέφρασαν τη χαρά τους στους διοργανωτές για το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε μια εκδήλωση όπως αυτή».

«Απορρίπτουμε κάθε είδους διαστρέβλωσης της εκδήλωσης αυτής, την οποία συγκρίνουν με μια ζοφερή περίοδο τη Ιστορίας μας», υπογράμμισαν σε μήνυμά τους στο Facebook.

Ωστόσο κάποιοι χρήστες του Διαδικτύου υπερασπίστηκαν τη διοργάνωση. «Οι πασαρέλες αυτές επέτρεψαν να αλλάξει η ζωή πολλών παιδιών», έγραψε ο Ζούλιο Ρεσέντε που δήλωσε ότι είναι μέλος μιας θετής οικογένειας.

Περισσότερα από 9.500 παιδιά και έφηβοι περιμένουν να βρουν μια θετή οικογένεια στη Βραζιλία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Πρώην πορτογαλική αποικία η Βραζιλία ήταν η τελευταία χώρα της Αμερικής που κατάργησε τη δουλεία το 1888, 25 χρόνια μετά τις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Πω πω ξεφτίλα! Ομιλία Τσακαλώτου σε 50 άτομα στο Γαλάτσι



Δυστυχώς όλους τους Ρομά και τους μετανάστες τους έχει πάρει ο Τσίπρας στις ομιλίες του και δεν έφταναν για να στείλει και στον Τσακαλώτο.

Την απόλυτη απαξία και ξεφτίλα γνωρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη που βλέπουν τον κόσμο να τους γυρνάει την πλάτη και δεν έχουν Ρομά και μετανάστες να καλύψουν τα κενά.

Έβγαλαν στον εξωτερικό χώρο των γραφείων τους στην οδό Γαλατσίου και Πρωτοπαπαδάκη, εξέδρα και μικροφωνική εγκατάσταση, αλλά εμφανίστηκαν μόλις 50 να τον ακούσουν και αυτά στελέχη του κόμματος.


ΚΕΠΑ: Διαβητική ασθενής έπαθε υπογλυκαιμία μπροστά σε Επιτροπή Αναπηρίας κι οι γιατροί την αγνόησαν



Καταγγελίες φτάνουν συχνά τον τελευταίο καιρό στα δημοσιογραφικά γραφεία για ανάρμοστη συμπεριφορά γιατρών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), οι οποίοι στην προσπάθειά τους να περικόψουν ποσοστά και κατ'επέκταση τα συνοδά ευεργετήματα του νόμου (επιδόματα κλπ), αμφισβητούν τις γνωματεύσεις άλλων συναδέλφων τους, ακόμα κι από δημόσια νοσοκομεία.

Υποβάλλουν δε σε μεγάλη ταλαιπωρία ασθενείς, από τους οποίους ζητούν συμπληρωματικά έγγραφα, τις περισσότερες φορές χωρίς να υπάρχει λόγος. Σε περίπτωση ασθενούς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, μάλιστα, οι γιατροί των ΚΕΠΑ έφτασαν στο σημείο να επιδείξουν απάνθρωπη συμπεριφορά, τη στιγμή που η ασθενής έπαθε υπογλυκαιμικό επεισόδιο μπροστά τους.

“Οι συγκεκριμένοι γιατροί, αντί να επιδείξουν την ανάλογη ευαισθησία και να προσφέρουν και την απαιτούμενη βοήθεια στο άτομο που βρισκόταν σε υπογλυκαιμία, επέλεξαν το ρόλο του "Δικαστή" και αναιρώντας την ιατρική τους ιδιότητα, απαξίωσαν και αμφισβήτησαν έναν πάσχοντα άνθρωπο, που βρισκόταν σε μια ιδιαίτερη κατάσταση, εξαιτίας του υπογλυκαιμικού επεισοδίου!”, αναφέρει χαρακτηριστικά επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), στην προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Παροχών Υγείας ΕΦΚΑ.

"Της ζήτησαν να ξαναπληρώσει στα ΚΕΠΑ τα 46,14 ευρώ"

Με την επιστολή που έχει τίτλο: "Απάνθρωπη και απαράδεκτη συμπεριφορά ιατρών των ΚΕΠΑ σε άτομο με Σακχαρώδη Διαβήτη" ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Διαβητικών κ. Χρήστος Δαραμήλας, ενημέρωσε την προϊσταμένη του ΕΦΚΑ για το περιστατικό, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία και την οργή της Ομοσπονδίας.

Το περιστατικό έχει ως εξής:

Γυναίκα με διαβήτη τύπου 1 θέλησε να καταθέσει τα δικαιολογητικά της με το σχετικό ποσοστό αναπηρίας της, σε προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Πρόσφατα είχε εξεταστεί από την υγειονομική επιτροπή των ΚΕΠΑ στις 11.2.2019 και είχε λάβει γνωμάτευση ότι πάσχει από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, σε ποσοστό 50%, το οποίο δικαιούται βάσει νόμου.

Οταν απευθύνθηκε εκ νέου στην αρμόδια υπηρεσία για να λάβει τη γνωμάτευση που χρειαζόταν για το ΑΣΕΠ, οι ιατροί της Επιτροπής την πληροφόρησαν ότι εφόσον χρειάζεται γνωμάτευση των ΚΕΠΑ για κάθε νόμιμη χρήση, θα πρέπει να ξαναπεράσει από Επιτροπή, πληρώνοντας εκ νέου το παράβολο των 46,14 ευρώ.

Στη συνέχεια, ενημερώθηκε τηλεφωνικά ότι θα εξεταστεί από την Επιτροπή των ΚΕΠΑ στις 9.5.2019 και ότι δεν χρειαζόταν να προσκομίσει κάτι επιπλέον, εκτός από την ταυτότητα και το βιβλιάριο υγείας, καθώς είχε ήδη ελεγχθεί πρόσφατα ο φάκελος.

"'Επαθε υπογλυκαιμία μπροστά την Επιτροπή κι οι γιατροί δεν την βοήθησαν"

Ωστόσο, μπαίνοντας στην Επιτροπή "η συμπεριφορά των ιατρών ήταν το λιγότερο απαράδεκτη και απάνθρωπη, καθώς, σαν άλλοι δικαστές, την ενημέρωσαν ότι ο φάκελος που κατέθεσε την πρώτη φορά ήταν ελλιπής και με επιτακτικό τρόπο ανέφεραν ότι δεν πείθονται από αυτά που τους λέει”, όπως αναφέρει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, τα μέλη της οποία καταγγέλλουν την απαράδεκτη συμπεριφορά, όπως λένε, που επέδειξαν οι γιατροί της επιτροπής στη συνέχεια:

“Το ακόμη χειρότερο είναι ότι, κατά τη διάρκεια της εξέτασής της, η ασθενής έπαθε υπογλυκαιμία και ενημέρωσε τους γιατρούς ότι δεν αισθάνεται καθόλου καλά. Οι γιατροί την αγνόησαν και την έφεραν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση”

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: "Δεν είναι το μόνο περιστατικό"

Οι γιατροί που πλαισιώνουν τις Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ θα πρέπει να επιλέγονται με αυστηρότερα κριτήρια, λένε οι διαβητικοί, “να επιδεικνύουν τον απαιτούμενο σεβασμό στους πάσχοντες που προσέρχονται σε αυτές και κυρίως να έχουν την κατάλληλη εξειδικευμένη επιστημονική κατάρτιση, ώστε να είναι σε θέση να γνωματεύουν σωστά και να αποδίδουν το προβλεπόμενο, βάσει της κείμενης νομοθεσίες, ποσοστό αναπηρίας. Οι Επιτροπές, σε πολλές περιπτώσεις και εξαιτίας των απάνθρωπων συμπεριφορών κάποιων γιατρών που τις πλαισιώνουν, γίνονται χώροι απαξίωσης των χρονίως πασχόντων και των ατόμων με αναπηρία, που προσέρχονται σε αυτές προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στα ευεργετήματα που έχει θεσπίσει ο νομοθέτης”.

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ζητά από την προϊσταμένη να εξετάσει την συγκεκριμένη περίπτωση και να προβεί σε όλες τι νόμιμες ενέργειες “προκειμένου να εκλείψουν οι άδικες συμπεριφορές που εισπράττουμε και βιώνουμε πολλοί από εμάς στα Κέντρα Αξιολόγησης, που σε πολλές περιπτώσεις γίνονται εφιάλτης”.

“Να υπερασπιστείτε το δικαίωμά μας στο σεβασμό και στην αξιοπρέπεια!”, καταλήγουν οι διαβητικοί.

Καταγγελίες υπάρχουν ακόμη και για τα νοσοκομεία Παίδων. Γιατροί Επιτροπών ΚΕΠΑ αμφισβητούν γνωματεύσεις παιδιών που πάσχουν από αυτισμό και ζητούν διευκρινήσεις και συμπληρωματικές εξετάσεις, φέρνοντας στα όρια της απελπισίας τις οικογένειες, αλλά και τους γιατρούς του νοσοκομείου, που ταλαιπωρούνται με περιττή γραφειοκρατία. 


Γιάννα Σουλάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Επιτέλους ο Τσίπρας καταλαβαίνει ότι καταρρέει και πρέπει να πάει και για εθνικές εκλογές τον Ιούνιο



Ο πολιτικός απατεώνας Αλέξης Τσίπρας βλέποντας ότι δεν του βγαίνει τίποτα ότι και εάν τάξει, ότι ψίχουλα και εάν δώσει, προσπαθεί να γεμίσει τις ομιλίες του με πληρωμένους Ρομά και μετανάστες για να κάνει ότι έχει κόσμο. Γνωρίζοντας έτσι ότι οι απάτες δεν προχωράνε αφήνει καθαρά πλέον ανοιχτό ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο, έτσι είπε  μιλώντας στην ΕΡΤ και ανέφερε καθαρά και εκβιαστικά γιατί έχει τάξη ότι «εάν δεν πάρω την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησα, όλα είναι ανοιχτά», αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της κάλπης.

Είπε ακριβώς ο λαοπλάνος : «Στον βαθμό που εγώ ζήτησα την ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα, εάν την πάρω θα είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα μπορώ να την εφαρμόσω…  Αν πάρω την εμπιστοσύνη του λαού θα μπορέσω να εφαρμόσω τα θετικά μέτρα. Αν αποδοκιμαστούν όλα είναι ανοιχτά».

Είναι η πρώτη φορά επί της ουσίας που ο πολιτικός απατεώνας και παθολογικά ψεύτης Τσίπρας θέτει ξεκάθαρα θέμα εκλογών σε περίπτωση που ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ετοιμαστείτε για πρόωρες κάλπες 23 ή στις 30 Ιουνίου.


Ελεύθερος ο Ρουβίκωνας που επιτέθηκε στην Βουλή με 30.000€ εγγύηση και άλλους περιοριστικούς όρους



Ελεύθερο άφησε ο ανακριτής τον 36χρονο, μέλος του Ρουβίκωνα, ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις κατηγορούμενος για φθορά ιστορικού μνημείου σε βαθμό κακουργήματος, για την επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή.

Μετά την απολογία του 36χρονου ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο και του επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας του και της καταβολής εγγύησης 30.000 ευρώ.

30 μέλη του Ρουβίκωνα και αλληλέγγυοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ανακριτικό γραφείο δηλώνοντας τη συμπαράστασης τους έτοιμοι για όλα.


Νέα αθλιότητα Τσίπρα! Θα κάνω αύξηση 50€ στους συνταξιούχους ΑΛΛΑ από του χρόνου!



Τάζει τα πάντα, υπόσχεται τα πάντα, για να κρατήσει σε ομηρία όσους περισσότερους συνταξιούχους και πολίτες εξαπατήσει, ώστε να τον ψηφίσουν στις ευρωεκλογές και να τους έχει και στις εθνικές εκλογές.

Ακούστε τι είπε ο άθλιος λαοπλάνος Αλέξης Τσίπρας : «Υπάρχει η σκέψη στην κυβέρνηση και η πιθανότητα να δοθεί τον επόμενο χρόνο αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη, η οποία θα αφορά όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο την κατώτατη σύνταξη», αυτό δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα.

Μάλιστα χωρίς ίχνος ντροπής είπε ο Τσίπρας είπε ότι η αύξηση αυτή θα είναι πολύ πιο σημαντική για το εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων, λέγοντας ενδεικτικά πως για κάποιον που παίρνει σύνταξη 500 ευρώ η αύξηση των 50 ευρώ θα είναι της τάξης του 10%.

«Όσο η οικονομία πηγαίνει καλύτερα θα σχεδιάζουμε να δίνουμε το περίσσευμα στους πιο αδύναμους. Στοχεύουμε και σχεδιάζουμε σταδιακά να έχουμε την υπερκάλυψη των απωλειών και την αύξηση στις συντάξεις» είπε ο πολιτικός απατεώνας.




Ηράκλειο Κρήτης! Όπου πάει ο Τσίπρας κουβαλάει μαζί του Ρομά και μετανάστες



Έχει πάθει μεγάλη ξεφτίλα ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας ότι δεν έχουν πλέον αποδοχή στον ελληνικό λαό, και προσπαθούν με Ρομά και μετανάστες να δείχνουν ότι οι συγκεντρώσεις τους είναι γεμάτες για να μην ξεφτιλίζονται πανελλαδικά.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, αυτή την φορά και στην πλατεία Ελευθερίας, πολλοί ήταν οι Ρομά που όπως και στις υπόλοιπες συγκεντρώσεις Τσίπρα έσπευσαν να παραστούν και σε αυτήν για να καλύψουν μεγάλα κενά. 

Όπως έχει γίνει σε όλες τις συγκεντρώσεις του Τσίπρα η ομιλία ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει στις 7:30 το βράδυ, αλλά μέχρι τις 9:00 δεν είχε ξεκινήσει ακόμη, ενώ από τα μεγάφωνα ειδοποιούσαν τον κόσμο ότι θα καθυστερήσει έως ότου κλείσουν και καλά τα καταστήματα, αλλά η αλήθεια είναι ότι προσπαθούσαν να φέρουν κόσμο.


Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στη Φλώρινα



Φίλες και φίλοι,

έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα, έχω ξανάρθει στη Δυτική Μακεδονία πολλές φορές. Επέλεξα όμως για τον τελευταίο μου σταθμό, πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 26ης Μαΐου, να βρεθώ εδώ κοντά σας, στη Φλώρινα. Σκεφτόμουν, καθώς ερχόμουν εδώ και βλέποντας πολλούς παλιούς καλούς φίλους,  ότι την ίδια ακριβώς διαδρομή είχε ακολουθήσει και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πριν από ακριβώς 30 χρόνια, στις  εκλογές του Ιουνίου του 1989. Σκεφτόμουν τότε ότι το λέγαμε: “Πορεία προς το λαό”. Εγώ προτιμώ να το λέω: “Πορεία με το λαό”. Διότι όλοι μαζί θα αλλάξουμε την Ελλάδα.
       
Οι εκλογές είναι σε τρεις μέρες  και το μήνυμα νίκης σας το μεταφέρω από κάθε γωνιά της Ελλάδος. Θα νικήσουμε το βράδυ της 26ης Μαΐου και θα έχει γραφτεί το πρώτο κεφάλαιο σε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, την οποία τόσο ζητάει ο τόπος σήμερα. Δεν χρειάζεται να μιλήσω πολύ για τα έργα και τις ημέρες αυτής της κυβέρνησης. Θα σας πω μόνο ότι στην κάλπη της 26ης Μαΐου δεν θα ψηφίσετε, δεν θα ψηφίσουμε, μόνο για ευρωβουλευτές, δεν θα ψηφίσουμε μόνο για περιφερειάρχες, δεν θα ψηφίσουμε μόνο για δημάρχους.           Θα πούμε ένα μεγάλο όχι στα ψέματα, στο φόβο, στη φτώχεια, στο διχασμό και στη θλιβερή επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών.


Δεν είναι τυχαίο που επέλεξα να βρεθώ εδώ μαζί σας στη Φλώρινα τρεις μέρες πριν από τις εκλογές. Kαι δεν θέλω -σε καμία περίπτωση- αυτός ο όμορφος, αυτός ο ευλογημένος τόπος, οι Πρέσπες, να ταυτίζονται στη συνείδηση του κόσμου, με μία κακή συμφωνία, η οποία προσέβαλε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων και η οποία δεν υπηρέτησε τα εθνικά συμφέροντα. Εσείς ξέρετε πολύ καλά με πόσο υπευθυνότητα και με πόσο πατριωτισμό φερθήκαμε από την αρχή που ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας τις μυστικές του διαπραγματεύσεις για να συμφωνήσει με τον κ. Ζάεφ. Τι τελικά; Να εκχωρήσει όχι μόνο όνομα, αλλά γλώσσα, ταυτότητα και εθνότητα. Και από την πρώτη στιγμή βγήκαμε απέναντι σε αυτή τη συμφωνία. Συγκρουστήκαμε στην Ελλάδα, συγκρουστήκαμε και στην Ευρώπη. Και μην έχετε καμία αυταπάτη ότι και σε εμάς ασκήθηκαν πιέσεις να συμφωνήσουμε με αυτή τη συμφωνία. Ήμασταν απολύτως ξεκάθαροι. Η συμφωνία αυτή δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα. Είμαστε απέναντι σε αυτή τη συμφωνία και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να απαλύνουμε τις αρνητικές της συνέπειες.         

Ξέρουμε λοιπόν γιατί θα πούμε όχι σε αυτήν την κάλπη. Όμως, δεν μας αρκεί μόνο η καταδίκη μιας κακής κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που μέχρι και την τελευταία στιγμή προσπαθεί να εξαπατήσει τους πολίτες με αντίδωρα. Αντίδωρα, τα οποία εσείς οι ίδιοι γνωρίζετε εάν μπορούν -έστω και κατ’ ελάχιστο- να καλύψουν τις μεγάλες απώλειες που υποστήκατε όλα αυτά τα χρόνια. Έρχονται και σας μιλούν για δήθεν -και αναφέρομαι κυρίως στους συνταξιούχους μας-  13η σύνταξη. Αυτοί οι οποίοι έκοψαν το ΕΚΑΣ. Αυτοί οι οποίοι έκοψαν όλες τις συντάξεις. Και αυτοί οι οποίοι ήδη έχουν νομοθετήσει τη μείωση του αφορολόγητου, που θα στερήσει από τους συνταξιούχους μία 12η σύνταξη.
        
Δεσμεύομαι απέναντί σας ότι η μείωση του αφορολόγητου δεν πρόκειται να ισχύσει. Θα προστατέψουμε τα εισοδήματα των συνταξιούχων. Έχω δεσμευτεί ότι θα έχουμε ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων, ειδικά αυτών που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Αλλά για να το πετύχουμε αυτό, φίλες και φίλοι, θα πρέπει να μεγαλώνει όλη η πίτα. Και αυτή η στήριξη στους συνταξιούχους θα μοιράζεται από το πλεόνασμα της ανάπτυξης και όχι από το υστέρημα της υπερφορολόγησης, όπως γίνεται σήμερα. Πρέπει να σας πω ότι και στο παρελθόν έχω δει πολλές θερμές συγκεντρώσεις, αλλά σαν και αυτή πολύ λίγες. Και κάτι λέει αυτό για τις ιδιαίτερες σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ Κρήτης και Μακεδονίας. Η Μακεδονία πάντα έβγαζε Πρωθυπουργό. Θα βγάλει και τώρα. Είδα, λοιπόν, ότι θα δοθεί η σύνταξη του Ιουνίου με υπουργική απόφαση στους συνταξιούχους αύριο. Τους έχω ικανούς μέχρι την Κυριακή να δώσουν και του Ιουλίου και του Αυγούστου. Δεν θ’ αλλάξει όμως τίποτα. Οι συνταξιούχοι θα τους στείλουν το μήνυμα στην κάλπη της Κυριακής. 

Αλλά εμείς είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για το μέλλον, όχι για το παρελθόν. Για ένα μέλλον στο οποίο θα πορευτούμε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι. Για ένα μέλλον στο οποίο θα προτάξουμε πολιτικές οι οποίες θα μειώσουν τους φόρους, θα δημιουργήσουν πολλές νέες θέσεις απασχόλησης, θα στηρίξουν την περιφερειακή ανάπτυξη και θα στηρίξουν ειδικά εκείνες τις περιοχές που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, όπως η Δυτική Μακεδονία Το ξέρετε πολύ καλά. Το βιώνετε εδώ  στη Φλώρινα, στην Καστοριά, στην Κοζάνη και στα Γρεβενά το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, κυρίως για τα νέα παιδιά, τα οποία πολλές φορές αναγκάζονται να φύγουν από τον τόπο τους. Πολλά αναγκάζονται να αναζητήσουν δουλειά στο εξωτερικό και ρίχνουν με αυτό τον τρόπο μαύρη πέτρα στην Πατρίδα τους χωρίς τα ίδια να το θέλουν.

Η πρώτη μου προτεραιότητα, φίλες και φίλοι, για τα νέα παιδιά, για τα παιδιά που σήμερα σπουδάζουν, για τα παιδιά που θα επιλέξουν την τεχνική εκπαίδευση, είναι πολλές καλές νέες δουλειές. Και αυτό θα έρθει μέσα από εθνικές πολιτικές, μέσα από τη μείωση της φορολογίας. Θα μειώσουμε τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές για όλες και για όλους. Θα μειώσουμε τη φορολογία για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 20%. Θα μειώσουμε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ. Γιατί το κάνουμε; Το κάνουμε αυτό, φίλες και φίλοι, επειδή πιστεύουμε ότι ο σκληρά εργαζόμενος μικρομεσαίος επιχειρηματίας, ο ελεύθερος επαγγελματίας, δεν πρέπει να έχει το κράτος συνέταιρο στην επιχείρησή του. Πρέπει να πληρώνει ένα λογικό φόρο, αλλά πρέπει να αισθάνεται ότι όταν δουλεύει σκληρά, ο ίδιος και η οικογένειά του, θα είναι οι πρώτοι ωφελημένοι από αυτή τη σκληρή δουλειά.

Εμείς είμαστε το κόμμα της σκληρής δουλειάς, είμαστε το κόμμα των μικρομεσαίων, είμαστε το κόμμα των ελεύθερων επαγγελματιών, είμαστε το κόμμα των αγροτών. Έχω αναλάβει δέσμευση ειδικά για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Θα την υλοποίησουμε μαζί με τον επόμενο Περιφερειάρχη που θα είναι ο Γιώργος Κασαπίδης. Ανοίγω μία παρένθεση. Με τον Γιώργο μπήκαμε μαζί στη Βουλή το 2004 πριν από ακριβώς δεκαπέντε χρόνια στη μεγάλη εκλογική νίκη του Κώστα του Καραμανλή τότε. Τον ξέρω, τον εμπιστεύομαι, έχει σχέδιο για τη δυτική Μακεδονία, θα τον στηρίξουμε. Θα στηρίξουμε τη Δ.Ε.Η.. Γιατί βλέπω ότι έχουμε πολλούς φίλους συνδικαλιστές, με τους οποίους έχουμε κάνει πολλές κουβέντες. Έχουμε συμφωνήσει, έχουμε διαφωνήσει, αλλά στην ανάγκη να σωθεί η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, η οποία οδηγείται στην απαξίωση, συμφωνούμε.

Θα στηρίξουμε και τη Φλώρινα. Θα ολοκληρώσουμε τους οδικούς άξονες για να σπάσει επιτέλους η απομόνωση της Φλώρινας από την Εγνατία Οδό. Θα στηρίξουμε τους αγρότες μας.  Τους καινοτόμους αγρότες οι οποίοι σε πείσμα των καιρών παράγουν, συνεργάζονται. Θέλουμε περισσότερους αγρότες να συνεργάζονται μεταξύ τους για αυτό και θα μειώσουμε τη φορολογία σε όλα τα συνεργατικά σχήματα στο 10%. Θα στηρίξουμε τον τουρισμό, θα στηρίξουμε τους ορεινούς όγκους. Επιμένω πολύ σε αυτό, και εγώ είμαι άνθρωπος που έρχομαι από την Κρήτη, αγαπώ πολύ τα βουνά.  Όπως έχουμε ειδικό σχέδιο για τη νησιωτική πολιτική, έτσι θα έχουμε ειδικό σχέδιο για τους ορεινούς όγκους της πατρίδας μας. Για να έχουμε τουρισμό 12 μήνες το χρόνο, να συνδέσουμε τον τουρισμό με τον πρωτογενή τομέα, με τον πολιτισμό μας, με τον θρησκευτικό τουρισμό.

Και βέβαια θα στηρίξουμε τη δημόσια παιδεία και το Πανεπιστήμιο.  Και το Πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας. Αλλά θα στηρίξουμε τη δημόσια Παιδεία δίνοντας μεγαλύτερο δείκτη ελευθερίας στα Πανεπιστήμια να συνδέσουν τα προγράμματά τους με την αγορά εργασίας. Δεν θέλουμε άλλο άνεργους πτυχιούχους. Θέλουμε πτυχιούχους που τα πτυχία τους να έχουν πραγματική αξία.  Και τα περιφερειακά Πανεπιστήμια έχουν ένα σημαντικό ρόλο να παίξουν.  Και βέβαια -αυτό αφορά λιγότερο εσάς εδώ πέρα στην περιφέρεια, αλλά αφορά πολύ περισσότερο την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη- θα πετάξουμε τους μπαχαλάκηδες έξω από τα Πανεπιστήμια.

Πριν είχα μια συζήτηση με τρία παιδιά από το 2ο Λύκειο Φλώρινας -τους βλέπω και εδώ στην παρέα μας- οι οποίοι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά και αναλαμβάνουν πολύ ωραίες δράσεις για το πώς θα αυξήσουν τη συμμετοχή των νέων στα κοινά. Για το πώς θα ενημερώσουν τους νέους για το διακύβευμα των ευρωπαϊκών εκλογών. Και σκεφτόμουν ότι τα παιδιά αυτά τα οποία θα δώσουν εξετάσεις -κάποια μπορεί να βρεθούν στην Αθήνα- το τελευταίο που τους αξίζει είναι να πάνε σε ένα Πανεπιστήμιο και να βρίσκονται αντιμέτωποι με μπαχαλάκηδες και με εμπόρους ναρκωτικών.  Το άσυλο θα καταργηθεί την επόμενη μέρα.

Και μιας και μιλάμε και για Ευρώπη. Έχει σημασία να μην ξεχνάμε ότι θα ψηφίσετε όχι μόνο για το κόμμα το οποίο αγαπάτε, αλλά θα επιλέξετε και ευρωβουλευτές που θα πρέπει να εκπροσωπήσουν την Παράταξή μας και τη χώρα στην επόμενη Ευρωβουλή. Η επιλογή σας αυτή έχει μεγάλη σημασία. Έχουμε ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο με παλιά στελέχη, έμπειρα στελέχη, αλλά και πολλά  νέα στελέχη από την κοινωνία των πολιτών. Έχετε μόνο 4 σταυρούς.  Διαλέξτε προσεκτικά, αλλά το ψηφοδέλτιό μας αυτό συμβολίζει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι απλά ενωμένη, είναι ανανεωμένη και θα πάει την επόμενη μέρα στην Ευρώπη να δώσει αγώνα για τα εθνικά συμφέροντα.

Το τι θα γίνει στην Ευρώπη μας αφορά. Θα έλεγα ότι σας αφορά ιδιαίτερα και εδώ στη δυτική Μακεδονία. Να δώσω μόνο δύο παραδείγματα. Πρώτον, η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία προετοιμασία για το νέο πλαίσιο ’21-’27. Εμείς θα το διαπραγματευτούμε -όπως το έχουμε ξανακάνει στο παρελθόν- για να στηρίξουμε τα εισοδήματα των αγροτών, να προάγουμε την καινοτομία, να προάγουμε την εκπαίδευση και να βελτιώσουμε την παραγωγικότητα του Έλληνα αγρότη. Δεύτερο κεφάλαιο πολύ σημαντικό.  Ευρωπαϊκοί πόροι για αυτό το οποίο αποκαλούμε μεταλιγνιτική εποχή.  Η μεταλιγνιτική εποχή δεν θα έρθει από τη μια στιγμή στην άλλη. Και αυτό  γιατί ο λιγνίτης παραμένει το καύσιμο το οποίο στηρίζει την ενεργειακή παραγωγή της χώρας, αλλά θα είναι αμαρτία πραγματικά να μην μπορέσουμε να διεκδικήσουμε -όπως το κάνουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες- πόρους που θα βοηθήσουν τη μετάβαση μιας ολόκληρης περιοχής σε ένα καινούργιο ενεργειακό μοντέλο. Εδώ έχουμε τα δίκτυα, εδώ έχουμε το τεχνικό προσωπικό.  Όνειρό μου θα ήταν η μεγαλύτερη, παραδείγματος χάρη, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα να γίνει στις εκτάσεις της Δ.Ε.Η.. Εκεί που παλιά βγάζαμε λιγνίτη, τώρα να παράγουμε καθαρή ενέργεια. Και να δώσουμε με αυτόν τον τρόπο νέες δουλειές σε ανθρώπους οι οποίοι αυτή τη στιγμή αισθάνονται ότι μπορεί να απειλείται το δικό τους εργασιακό μέλλον.

Είμαστε εδώ λοιπόν για να σας στηρίξουμε σε αυτή τη μετάβαση. Να το κάνουμε μαζί με την Περιφέρεια, μαζί με τους Δήμους. Έχουμε σχέδιο, έχουμε όραμα, ξέρουμε πώς να πάμε να διαπραγματευτούμε στις Βρυξέλλες, επ’ ωφελεία της χώρας. Και ναι, ανήκουμε στη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή οικογένεια, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είμαστε περήφανοι για αυτό. Θα μας βοηθήσει η Ευρώπη την επόμενη μέρα να πετύχουμε στόχους, όπως η μείωση των πλεονασμάτων, για να μπορέσουμε να μειώσουμε και άλλο τη φορολογία, να τονώσουμε την επιχειρηματικότητα, να βελτιώσουμε το διαθέσιμο εισόδημα όλων των Ελλήνων.

Οι εκλογές αυτές, φίλες και φίλοι, είναι απολύτως κρίσιμες και κάνω μία έκκληση και εδώ από τη Φλώρινα, να μην πάει καμία ψήφος χαμένη. Ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας, οι οποίοι ακόμα αντιμετωπίζουν τις ευρωεκλογές με μία σχετική χαλαρότητα. Σου λένε: “Εντάξει, δεν βαριέσαι, ευρωεκλογές είναι, θα κάνω το καθήκον μου στην εθνική κάλπη, στις ευρωεκλογές μπορεί να ψηφίσω και κάνα πιο μικρό κόμμα”. Όχι. Τώρα είναι  η ώρα να στηρίξετε τη Νέα Δημοκρατία. Κάνω λοιπόν κατ’ αρχάς, μία ξεχωριστή έκκληση στα νέα παιδιά που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά:  Ελάτε ψηφίστε. Διαχωρίστε τον στείρο εθνικισμό και τους τσαμπουκάδες διάφορων τύπων, που κυκλοφορούν με τους μυς έξω, από τον πραγματικό πατριωτισμό. Ο πραγματικός πατριώτης είναι ο ρεαλιστής που νοιάζεται για το εθνικό συμφέρον και που δίνει τους αγώνες με τη δύναμη των επιχειρημάτων του και όχι με τη δύναμη της φωνής του.  Και η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πραγματική πατριωτική Παράταξη σήμερα.

Λέω λοιπόν στους νέους μας, βρείτε τους φίλους σας, τις φίλες σας, και πείστε τους να έρθουν να ψηφίσουν, να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία. Να εμπιστευτούν τη μόνη Παράταξη που μπορεί να σας εγγυηθεί καλή δημόσια Παιδεία και καλές δουλειές. Διότι αυτό σας ενδιαφέρει την επόμενη μέρα.

Απευθύνομαι σε παλιούς φίλους της Παράταξης -είμαι σίγουρος ότι πολλοί είναι σήμερα είναι μαζί μας εδώ, αγαπητέ Γιάννη, μετά από πολύ καιρό- οι οποίοι μας ψήφισαν στο παρελθόν και στην πορεία μας εγκατέλειψαν. Έβλεπα τα εκλογικά ποσοστά. 50% είχαμε πάρει στη Φλώρινα το 2004. Να ξαναφέρουμε τη Νέα Δημοκρατία εκεί που ήταν στις μεγάλες της δόξες. Αυτό σας ζητώ. Απευθύνομαι και σε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων. ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, Ένωση Κεντρώων, άνθρωποι που ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ. Κοιτάξτε, το διακύβευμα των εκλογών αυτό έχει μια μεγάλη εθνική διάσταση. Δεν είναι μόνο ζήτημα πολιτικών επιλογών. Είναι αν θα πάμε επιτέλους τη χώρα μπροστά, αν θα βγούμε οριστικά από την κρίση, αν θα μείνουμε πίσω. Είναι αν θα συνταχθούμε με την Ευρώπη ή αν θα προτιμάμε πολιτικές τύπου Μαδούρο.  Είναι αν θα δώσουμε έμφαση στην ασφάλεια ή θα συντασσόμαστε με τους μπαχαλάκηδες και θα αγωνιούμε για το αν θα πάρει άδεια ένας αμετανόητος τρομοκράτης, καταδικασμένος 11 φορές σε θάνατο. Είναι τελικά αν είμαστε με τη Δημοκρατία ή με τον αυταρχισμό.


Μπροστά λοιπόν σε όλα αυτά οι ιδεολογικές διαφορές του παρελθόντος δεν έχουν μεγάλη σημασία. Εδώ εγώ χθες πήγα και μίλησα σε κλειστό “Ανδρέας Παπανδρέου”. Είδατε; Το λέω αυτό, διότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνούμε όλοι με όλα. Να συμφωνούμε όμως στα μεγάλα. Στην κατεύθυνση της χώρας, στην προσήλωση μας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, στη σημασία που δίνουμε στην ελευθερία και στην αλληλεγγύη, ως βασικές αξίες, ως  πυλώνας του αξιακού μας συστήματος. Για αυτό και κάνω έκκληση τρεις μέρες πριν τις εκλογές σε  αυτούς τους συμπολίτες μας που δεν είχαν σκεφτεί να μας ξαναψηφίσουν στο παρελθόν να έρθουν και να συμπορευτούν με τη μεγάλη μας πολιτική οικογένεια, με τη Νέα Δημοκρατία. Θα τους κάνουμε υπερήφανους, θα μας κάνουν υπερήφανους. Θα βγάλουμε την Ελλάδα από το αδιέξοδο και  θα την οδηγήσουμε σε ένα νέο φωτεινό δρόμο.

Κλείνω λοιπόν φίλες και φίλοι, με την πολύτεκνη μάνα. Λοιπόν, η πολύτεκνη μάνα. Η μακαρίτισσα η Μαρίκα Μητσοτάκη ήταν η πρώτη που αγωνίστηκε να δώσει σύνταξη στην πολύτεκνη μάνα. Και για πρώτη φορά πολύτεκνες γυναίκες που δεν είχαν κανένα εισόδημα και ήταν απολύτως εξαρτημένες από το οικογενειακό εισόδημα, είχαν τη δική τους -έστω και μικρή- προσωπική σύνταξη.

Αλλά, φίλες και φίλοι, τώρα είναι η ώρα της μάχης. Πάμε τις τελευταίες 3 μέρες να μην χαθεί καμία ψήφος. Να πιάσει ο καθένας στη γειτονιά του, στη δουλειά του, πιθανούς αναποφάσιστους. Να τους πείσετε με την κουβέντα που θα γίνει στο καφενείο και στα σπίτια την τελευταία μέρα. Όλοι ξέρουμε ότι τα τελευταία τραπέζια που γίνονται και οι συναντήσεις επηρεάζουν την ψήφο κάποιων συμπολιτών μας.

Πάμε να κάνουμε αυτό το ρεύμα το οποίο βλέπουμε ένα πραγματικό ρεύμα νίκης. Και πάμε να γράψουμε μαζί τη δική μας ιστορία, πάμε να κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία κυρίαρχη, πάμε να νικήσουμε το βράδυ της 26ης Μαΐου. Σας ευχαριστώ για αυτή την καταπληκτική  υποδοχή. Να είστε καλά, καλή δύναμη, καλό αγώνα.  Μπορεί να μας τα χάλασε λίγο ο καιρός αλλά παίρνω δύναμη από τον ενθουσιασμό σας, από την αγάπη σας, από το χειροκρότημά σας.  Σας ευχαριστώ πολύ.




Ο Εκβιασμός και η τρομοκρατία έπιασαν τόπο! Ο Εκτελεστής σταμάτησε την απεργία πείνας



Αναστέλλει την απεργία πείνας το μέλος της 17Ν Δημήτρης Κουφονίτας μετά τη χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου που αναίρεσε το βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν του χορηγήθηκε η 7ης κατά σειρά άδεια στο Λουκά της 17Ν.

Η Ιωάννας Κούρτοβικ, δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα έκανε την παρακάτω δήλωση : «μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Αρείου Πάγου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ανέστειλε την απεργία πείνας, που είχε ξεκινήσει στις 02/05/2019, αποδεχόμενος ότι οι κρίσεις στις οποίες προχώρησε το ΣΤ’ Τμήμα του Αρείου Πάγου αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την κατοχύρωση του δικαιώματος στην άδεια για όλους τους κρατούμενους, καθώς είναι κρίσεις που αφορούν τόσο στη συνδρομή των τυπικών όσο και των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την πρόσβαση στην άσκηση του δικαιώματος».

Μάλιστα μετέφερε τις ευχαριστίες του και σε όσους εκβίασαν, έσπασαν, έκαψαν και τρομοκράτησαν για να καταφέρει να πάρει και άλλη άδεια ο serial killer τρομοκράτης «ζήτησε να διαβιβάσουμε τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι στάθηκαν αλληλέγγυοι, στους γιατρούς και στο προσωπικό του νοσοκομείου Βόλου και σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο που αναγνώρισε το δίκαιο αυτού του αγώνα».

Ο εκτελεστής της 17Ν θα παραμείνει για αρκετές μέρες στη ΜΕΘ προκειμένου να λάβει την αναγκαία αγωγή αποκατάστασης και σταδιακής επανόδου σε κανονική σίτιση. 


Προβάδισμα 7 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ



Προβάδισμα 7 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνεται στη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι.

 Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 21 και 22 Μαΐου σε πανελλαδικό δείγμα 1.208 ενηλίκων. Το περιθώριο λάθους είναι 2,8 ποσοστιαίες μονάδες.



Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ προηγείται με 31%, έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. 

Με βάση τις εκτιμήσεις της Pulse ακόμα και η ψήφος των αναποφάσιστων δεν αρκεί ώστε να ανατρέψει ολικά το πλεονέκτημα της ΝΔ, όμως δύναται να μειώσει αισθητά την διαφορά. Παράλληλα όμως, δεν μπορεί να αποκλειστεί και μεγάλη νίκη της Πειραιώς με διψήφιο προβάδισμα.



Στο καλύτερο σενάριο ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές μπορεί να αποσπάσει το 29,2%, ενώ το χειρότερο ενδεχόμενο για την Νέα Δημοκρατία είναι το 31,8%, που σημαίνει πως το χάσμα περιορίζεται στις 2,6 μονάδες.

Στο άλλο άκρο, το χείριστο σενάριο για την Κουμουνδούρου τον φέρνει στο 24,2% το βράδυ της ευρω-κάλπης ενώ το βέλτιστο σενάριο για την ΝΔ την φέρνει στο 37,3%. Σε αυτόν τον συνδυασμό η υπεροχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεπερνά τις 13 μονάδες.




Η αποπλάνηση από παιδόφιλο έφερε την αυτοκτονία στην 14χρονη



Οι γονείς του κοριτσιού που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο εχθές το μεσημέρι είχαν καταγγείλει ένα 43χρονο για την αποπλάνηση της. 

Οι πρώτες πληροφορίες λένε, το κορίτσι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από 43χρονο άνδρα και οι γονείς της 14χρονης όταν κατάλαβαν τι συνέβη κατήγγειλαν την υπόθεση στην αστυνομία. 

Το κορίτσι φέρεται έφτασε στον σταθμό του ΗΣΑΠ και βούτηξε από την αποβάθρα στις γραμμές την ώρα που ερχόταν το τρένο, αφήνοντας στο σημείο ένα σημείωμα με τα αίτια που την οδήγησαν στην αυτοκτονία.

Ο 43χρονος παιδόφιλος είχε αποπλανήσει παλαιότερα και ανήλικη φίλη της 14χρονης.

Σε βάρος του 43χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και σήμερα προγραμματιζόταν να περάσει από το αυτόφωρο. 

Οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν στους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο, ότι η κοπέλα περίμενε ήρεμη με τον υπόλοιπο κόσμο, και ξαφνικά έπεσε στο κενό.

Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά.