Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Η ξεφτίλα της αριστεράς - Ακύρωσαν θεατρική παράσταση σε παιδιά αστυνομικών


 


Αριστεροί ηθοποιοί, που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους, είπαν να ξεφτιλιστούν και να προκαλέσουν λόγω του περιστατικού με τον 16χρονο παραβατικό Ρομά, "τιμωρώντας" παιδάκια.

Το φαιδρό γεγονός αποκάλυψε ο Άρης Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ. Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος, το Σάββατο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μια παράσταση για τα παιδιά των αστυνομικών της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης.

Από το θέατρο ειδοποίησαν την υπεύθυνη ότι η παράσταση ακυρώνεται, με την αιτιολογία ότι οι ηθοποιοί αρρώστησαν με κορωνοϊό. Όμως, η κυρία με την οποία συνομίλησαν το έψαξε και ανακάλυψε πως η παράσταση της Κυριακής θα δοθεί κανονικά!

Όπως σημείωσε ο Πορτοσάλτε, έμαθαν από την Ένωση τελικά ότι αρνούνται οι ηθοποιοί να δώσουν παράσταση για τα παιδιά των αστυνομικών υπαλλήλων, με αφορμή το συμβάν με τον 16χρονο Ρομά.

Ο δημοσιογράφος δεν αποκάλυψε επίτηδες το όνομα της παράστασης, τόνισε όμως ότι αυτοί οι ηθοποιοί αν τους συμβεί ποτέ κάτι, ποιον θα καλέσουν;



Ο Χατζηδάκης διαψεύδει τις νέες γελοιότητες παρακολουθήσεων του Documento

 


Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να εμπλέκεται ο πρωθυπουργός σε αυτή την ιστορία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Documento. Και κάνει λόγο για μια δυσώδη κατάσταση από τον Αύγουστο, με ακατάσχετη σεναριολογία και ονοματολογία. «Η απίστευτη πολιτική εμπάθεια και οι απροκάλυπτες σκοπιμότητες επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση» σημειώνει και ζητά επιτάχυνση των διαδικασιών της Δικαιοσύνης.

Η ανακοίνωση του Κωστή Χατζηδάκη

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης σε σχέση με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documentο για την ανάμειξη του ονόματός του σε παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ δήλωσε τα ακόλουθα:

«Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και με τιμά με τη φιλία του τόσα χρόνια, υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία. Το υπογραμμίζω για μια ακόμα φορά !

Άλλωστε και οι τρεις πρωθυπουργοί με τους οποίους έχω συνεργαστεί ήταν πάντοτε ενήμεροι για όλες τις μείζονες αποφάσεις στα Υπουργεία που κατά καιρούς έχω υπηρετήσει. Οι πολιτικές μου επιλογές ήταν σαφείς και γνωστές τόσο στους ίδιους όσο και στους Έλληνες πολίτες.

Η όλη υπόθεση ωστόσο που απασχολεί τον δημόσιο βίο από τον Αύγουστο δεν παύει να είναι δυσώδης. Η ακατάσχετη σεναριολογία και ονοματολογία, η απίστευτη πολιτική εμπάθεια και οι απροκάλυπτες σκοπιμότητες επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Γι’ αυτό και πιστεύω ότι, πέρα από τις πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για ένα νέο σύγχρονο πλαίσιο που να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα παράνομα λογισμικά και να θέτει σε νέες και χωρίς παθογένειες βάσεις την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή επιτάχυνση των σχετικών ενεργειών της Δικαιοσύνης.

Η Δικαιοσύνη οφείλει να αντιμετωπίσει το όλο αυτό ζήτημα γρήγορα και σφαιρικά, οδηγώντας στην τιμωρία όλους όσους καθ’ οιονδήποτε τρόπο έχουν παρανομήσει στη συγκεκριμένη υπόθεση. Είναι θέμα Δημοκρατίας!»



Μητσοτάκης: Τώρα είναι η ώρα να επενδύσουμε στην Ελλάδα

 


Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα για το συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε σε επενδύσεις για «ένα δύσκολο 2023».

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο 2023 και είπε πως «είναι η ώρα να επενδύσουμε». Παράλληλα, ανέφερε πως η χώρα βρίσκεται στον σωστό δρόμο, ενώ μίλησε και για μεταρρυθμίσεις που άρουν τα περιττά εμπόδια, ελαφρύνουν τη φορολογία των επιχειρήσεων και των πολιτών και παρέχουν λύσεις σε μακροχρόνιες ελλείψεις του Ελληνικού Κράτους.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «καθώς οδεύουμε προς το 2023, βρισκόμαστε στην πρώτη βαθμίδα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την ανάπτυξη: 8,4% το 2021 και 5,6% το 2022, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις. Η ανεργία συνεχίζει την καθοδική της πορεία, είναι γεγονός ότι μειώθηκε κατά περίπου πέντε μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2010. Το περασμένο έτος αποδείχθηκε έτος ρεκόρ για τις εισερχόμενες Άμεσες Ξένες Επενδύσεις, αξίας περίπου 5,3 δισ. ευρώ. Θεωρούμε ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να καταρρίψουμε και πάλι αυτό το ρεκόρ το 2022» και πρόσθεσε πως «σύμφωνα με την τελευταία επίσημη πρόβλεψη της ΕΕ, μέχρι το τέλος του 2023, η Ελλάδα αναμένεται να αποτελεί τη χώρα της ΕΕ με τη μεγαλύτερη σωρευτική μείωση του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 2019. H Κυβέρνηση είναι περήφανη για όσα έχει επιτύχει και πιστεύει ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες επιτυχίες. Τα εύσημα για αυτήν την πρόοδο ανήκουν στον ελληνικό λαό και τις ελληνικές επιχειρήσεις. Είναι πρόοδος που έχει επιτευχθεί σε απίστευτα σύντομο χρονικό διάστημα»

Στις κρίσεις που αντιμετώπισε η Ελλάδα, ο πρωθυπουργός είπε: «οι ελληνικές εταιρείες έχουν αποδειχθεί ανθεκτικές σε όλη τη διάρκεια και είναι πλέον πολύ πιο ανταγωνιστικές παγκοσμίως. Οι εξαγωγές έχουν υπερδιπλασιαστεί κι έχουν φτάσει σχεδόν το μισό του ΑΕΠ, επίπεδο υψηλότερο από πολλές άλλες χώρες της ΕΕ. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, παρά τις δυσκολίες που βίωσαν, έχουν επιδείξει ένα επίπεδο ωριμότητας που επέτρεψε στην Ελλάδα να παραμείνει στο κέντρο της ΕΕ. Και χάρη στις επιλογές τους και τις προσπάθειές τους, ο λαϊκισμός ευτυχώς δεν επικράτησε στην Ελλάδα».

«Αλλά είναι εξίσου αλήθεια ότι η αλλαγή δεν θα είχε έρθει τόσο γρήγορα, χωρίς τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόσαμε τα τελευταία τρία χρόνια, με σχεδόν 400 νομοσχέδια που ψηφίστηκαν από το Κοινοβούλιο. Μεταρρυθμίσεις που άρουν τα περιττά εμπόδια, ελαφρύνουν τη φορολογία των επιχειρήσεων και των πολιτών και που παρέχουν λύσεις σε μακροχρόνιες ελλείψεις του Ελληνικού Κράτους. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του Economist Intelligence Unit με τις χώρες που σημείωσαν τη μεγαλύτερη βελτίωση στο επιχειρηματικό τους περιβάλλον τα τελευταία τρία χρόνια», υπογράμμισε.

«Παρά ταύτα, η Ελλάδα είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο 2023. Προβλέπουμε συνεχιζόμενη οικονομική ανάπτυξη της τάξεως του 1,8% παρά την παγκόσμια οικονομική αναταραχή. Τα δημοσιονομικά μας είναι σε τάξη. Και η όρεξή μας για μεταρρυθμίσεις παραμένει αμείωτη. Όπως όλοι γνωρίζετε, το 2023 είναι και έτος εκλογών για την Ελλάδα. Είμαστε βέβαιοι ότι ο ελληνικός λαός θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη του σε εμάς και ότι η πορεία που χαράξαμε τα τελευταία τρία χρόνια δεν θα ανακοπεί. Γιατί οι σωστές πολιτικές έχουν σημασία. Έχουν πραγματική επίδραση στη ζωή των ανθρώπων. Και παρά τις πολλαπλές κρίσεις που έχουμε αντιμετωπίσει, τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών φαίνονται», τόνισε.

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ««περισσότερο από ποτέ, τώρα είναι η ώρα να επενδύσουμε στην Ελλάδα. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να φέρουμε αλλαγές. Να είστε σίγουροι: θα συνεχίσουμε στον δρόμο της σταθερότητας, της συνέπειας και της μεταρρύθμισης. Γιατί μόνο αυτός ο δρόμος θα συνεχίσει να αναπτύσσει την οικονομία μας και γιατί μόνο αυτός ο δρόμος θα κάνει τη χώρα μας ισχυρότερη».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 24ο ετήσιο Capital Link:






H ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ πήγε στο Ισραήλ το 2018 για να αγοράσει το Pegasus;

 



Το αποκλειστικό δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής έχει τίτλο «Η ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ – γιατί πήγε στο ΙΣΡΑΗΛ ΤΟ 2018» και επισημαίνει ότι «χτύπησαν πόρτες για ν αγοράσουν το Pegasus» δείχνοντας την υποκρισία με την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση αντιμετωπίζει το θέμα των παρακολουθήσεων και της χρήσης κακόβουλων λογισμικών. 



Παράλληλα φέρει και τον Αλέξη Τσίπρα αντιμέτωπο με τα ερωτήματα που ο ίδιος επιχειρεί να θέσει προς τον πρωθυπουργό.

Στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν συνθήκες βούρκου στη δημόσια ζωή του τόπου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεχνούν ότι κυβέρνησαν και διαθέτουν μια ντουλάπα με… σκελετούς. Προσπαθούν επίσης να περάσουν στα ψιλά οι αποκαλύψεις αναφορικά με τη χρήση του παράνομου λογισμικού Pegasus και στην Ελλάδα όπως έχει αποκαλυφθεί μέσα από διεθνή έρευνα για την περίοδο 2016 – 2018 τουλάχιστον.

Επίσης δεν έχουν απαντήσει σε ανάλογα ερωτήματα όπως και στην αποκάλυψη της εφημερίδας Tomanifesto αναφορικά με συναντήσεις που έγιναν στην Ελλάδα μεταξύ ισραηλινών και κυβερνητικών στελεχών για το θέμα των λογισμικών παρακολούθησης. Πολύ δεν περισσότερο στο γεγονός ότι η ΕΥΠ με διοικητή τον Γιάννη Ρουμπάτη φέρεται να είχε επαφές με το Ισραήλ, όπως τουλάχιστον αναφέρει και η εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής στο πρωτοσέλιδό της.



Ακροαριστεροί κακοποιοί επιτέθηκαν με μολότοφ στο ΑΤ Ακρόπολης

 



Στόχος εμπρηστικής επίθεσης με βόμβες μολότοφ από ακροαριστερούς κακοποιούς έγινε αργά χθες το βράδυ το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές, υλικές ζημιές σε τρία υπηρεσιακά αυτοκίνητα.

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 22.45 το βράδυ του Σαββάτου, όταν μια ομάδα ακροαριστερών κακοποιών πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση και πέταξαν βόμβες μολότοφ στην είσοδο του Τμήματος επί της λεωφόρου Συγγρού.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημίες τόσο στα περιπολικά που ήταν σταθμευμένα έξω από το κτίριο όσο και στο φυλάκιο του Αστυνομικού Τμήματος.