Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Δέσμευσαν από όπλα και διαμάντια μέχρι... κροκόδειλους τα τελωνεία μέσα στο 2017



Τσιγάρα, χρήματα, όπλα, διαμάντια, χέλια ακόμα και… κροκόδειλοι δεσμεύτηκαν πέρυσι στα ελληνικά τελωνεία, σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων & Ε.Φ.Κ. της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Οι σημαντικότερες υποθέσεις είναι οι εξής:

KAΠΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ:

• Το Γ' Τελωνείο Πειραιά κατέσχεσε συνολικά 51.280.000 τεμάχια τσιγάρα.

• Το Α' Τελωνείο Θεσσαλονίκης κατέσχεσε συνολικά 47.877.600 τεμάχια τσιγάρα.

• Το Τελωνείο Ηγουμενίτσας κατέσχεσε 7.496.400 τεμάχια τσιγάρα.

Το συνολικό ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών για όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις ανέρχεται στο ποσό των 81.835.712,60 ευρώ.

ΕΙΔΗ CITES:

• Η ΕΛ.Υ.Τ. Αττικής σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία κατέσχεσε, από αποθήκη ευρωπαϊκής επιχείρησης στο Κορωπί, ποσότητα 400 κιλών γόνων χελιών του είδους Anguilla Anguilla.

• Το Τελωνείο Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» κατέσχεσε ποσότητα 160 κιλών γόνου χελιών του είδους Anguilla Anguilla.

• Το Τελωνείο Ρόδου κατέσχεσε 5 κροκόδειλους του είδους CAYMAN, σε ξύλινο κιβώτιο, προερχόμενο από την Ολλανδία.

• Το Τελωνείο Κήπων κατέσχεσε 25 κιλά αβγά οξυρύγχου στην έξοδο προς Τουρκία.

ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

Το Τελωνείο Ρόδου κατέσχεσε από επιβάτη προερχόμενο από την Τουρκία 580 διαμάντια και 58 πολύτιμα κοσμήματα.

ΕΙΔΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ:

Εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από το Τελωνείο Κακαβιάς στις αποσκευές ενός Αλβανού χειρόγραφο Κοράνι, πιθανώς του 18-19ου αιώνα, που εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου 3028/2002 περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ:

• Κατασχέθηκαν από το Γ' Τελωνείο Πειραιά 119.520 μαχαιροπήρουνα.

• Κατασχέθηκαν από το Α΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης 573.820 παιχνίδια.

• Κατασχέθηκαν από το Γ' Τελωνείο Πειραιά 109.200 εσώρουχα.

• Κατασχέθηκαν από το Τελωνείο Αεροδρομίου Αθηνών 54.300 στεροειδή (απαγορευμένα) φάρμακα.

• Κατασχέθηκαν από το Τελωνείο Σερρών 2,31 τόνοι καφέ και 908 συσκευασίες πακεταρίσματος.

• Κατασχέθηκαν από την ΕΛ.Υ.Τ Αττικής 31.044 τεμάχια παραποιημένων καλλυντικών.

ΡΕΥΣΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ:

Εντοπίστηκαν 261 υποθέσεις μη δήλωσης ρευστών διαθεσίμων, δεσμεύτηκαν 8.258.143,74 ευρώ και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 2.122.137,60 ευρώ. Από τις υποθέσεις αυτές κυριότερες είναι οι εξής:

• Στις 25/8/2017 εντοπίστηκε από το Τελωνείο Ευζώνων ένας Ουκρανός με 147.660 ευρώ.

• Στις 28/102017 εντοπίστηκε από το Τελωνείο του Αεροδρομίου Αθηνών ένας Έλληνας που μετέφερε 137.500 δολάρια σε χρήματα και επιταγές.

• Στις 26/92017 εντοπίστηκε από το Τελωνείο του Αεροδρομίου Αθηνών ένας Λιβανέζος με χρήματα κι επιταγές ύψους 399.006 δολαρίων.

• Στις 8/5/2017 εντοπίστηκε από το Τελωνείο του Αεροδρομίου Αθηνών ένας Ρώσος που μετέφερε αδήλωτο ποσό ύψους 399.000 ευρώ.

• Στο Τελωνείο «Ελ. Βενιζέλος» δεσμεύτηκαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, 127.000 και 137.500 δολάρια από τις ΗΠΑ.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ:

• Κατασχέθηκαν από το Τελωνείο Σερρών 32.665 λίτρα μίγματος ελαφρών λαδιών και αιθανόλης.

• Κατασχέθηκαν από το Τελωνείο ΔΤΕΣ Πειραιά 78.000 λίτρα μίγματος πετρελαιοειδών.

• Κατασχέθηκαν από την Κ.Ο.Ε. Ηγουμενίτσας, με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας, 30.000 λίτρα λιπαντικών.

• Κατασχέθηκαν από την ΕΛ.Υ.Τ. Αττικής 25.000 λίτρα πρόσθετα καυσίμων.

OΠΛΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ:

Το Τελωνείο Κήπων κατέσχεσε 37 σφαίρες και έναν γεμιστήρα.

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Το Τελωνείο Κακκαβιάς κατέσχεσε έναν τόνο και 147 κιλά ινδικής κάνναβης, σε φορτηγό με προορισμό από την Αλβανία προς την Ελλάδα.

ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

• Το Τελωνείο Κυλλήνης κατάσχεσε 61.000 λίτρα κρασί.

• Το Τελωνείο Β΄ Πειραιά/ΚΟΕ κατάσχεσε 8.490 λίτρα τσικουδιά και 13.440 λίτρα κρασί.


ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Η Uber αναστέλλει την υπηρεσία UberX στην Αθήνα, λόγω της νομοθεσίας



Την απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία της στην χώρα μας ανακοίνωσε η Uber. Με ανάρτησή της που μεταδίδει το Reuters επικαλείται για την απόφαση αυτή τη νέα νομοθεσία που ψηφίστηκε και θέτει περιορισμούς στον κλάδο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που μεταδόθηκε από το  Reuters για τους λόγους αναστολής των εργασιών της στην Ελλάδα επικαλείται  τη νέα νομοθεσία που ψηφίστηκε και θέτει περιορισμούς στον κλάδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ξεκινώντας από μία απλή ιδέα, να μετακινείσαι με το πάτημα ενός κουμπιού, η Uber έχει γίνει παγκοσμίως μία εφαρμογή που διευκολύνει ημερησίως 15 εκατομμύρια μετακινήσεις σε πάνω από 600 πόλεις σε 65 χώρες.

Από τότε που ήρθαμε στην Ελλάδα το 2015, το uberX έχει γίνει μία από τις πλέον δημοφιλείς επιλογές στην Αθήνα για ασφαλή μετακίνηση στην πόλη. Περισσότεροι από 450.000 κάτοικοι και τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο έχουν πραγματοποιήσει τις μετακινήσεις τους μέσα από την εφαρμογή μας.

Ωστόσο, ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο ψηφίστηκε πρόσφατα με διατάξεις που επηρεάζουν τις υπηρεσίες ridesharing. Θα πρέπει να αξιολογήσουμε εάν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με αυτό το νέο πλαίσιο και θα αναστείλουμε το uberX στην Αθήνα από την επόμενη Τρίτη μέχρι να βρούμε μία κατάλληλη λύση. Ελπίζουμε να συνεργαστούμε με όλους τους σχετικούς φορείς στη χώρα, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε ένα τρόπο να δώσουμε τη δυνατότητα στους Έλληνες να απολαύσουν τα οφέλη των σύγχρονων τεχνολογιών όπως της Uber.

Παραμένουμε αποφασισμένοι να συνεισφέρουμε στην Ελλάδα και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την υπηρεσία uberTAXI στην Αθήνα. Τις επόμενες μέρες, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τους συνεργάτες και τους οδηγούς που βασίστηκαν στην εφαρμογή μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Νέα Δημοκρατία : Να υπάρξει άμεσα πλήρης και αναλυτική ενημέρωση για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών των ΕΛΠΕ




Ο Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος και βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Σκρέκας, με αφορμή την ανακοίνωση υπογραφής συμφωνίας μετόχων για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών των ΕΛΠΕ , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι αποκρατικοποιήσεις, όπως έμπρακτα έχει αποδείξει με την πολιτική της η Νέας Δημοκρατίας, μπορούν και πρέπει να λειτουργούν προς όφελος των Ελλήνων πολιτών. Με αυτήν την οπτική εξετάζουμε και την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας, των Ελληνικών Πετρελαίων. 

Από τις ανακοινώσεις που έγιναν ωστόσο εγείρονται καίρια ερωτήματα στα οποία η Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει: 

Α:  Πόσο χρονικό διάστημα διαπραγματεύονταν το Δημόσιο και ο ιδιώτης μέτοχος την πώληση; 

Β: Γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος και η αποκρατικοποίηση που όφειλε να  είχε σχεδιαστεί σωστά προκειμένου να λειτουργήσει αναπτυξιακά και να δώσει νέα ώθηση στην ενεργειακή αγορά της χώρας, πρέπει εσπευσμένα πλέον να διεκπεραιωθεί μέσα σε μόλις τρεις μήνες; 

Για τη Νέα Δημοκρατία η πώληση της μεγαλύτερης ενεργειακής εταιρείας της χώρας είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και το τίμημα να αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία της εταιρείας με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και ζητούμε να υπάρξει πλήρης και αναλυτική ενημέρωση σε σχέση με τους όρους που συμφώνησαν Δημόσιο και ΤΑΙΠΕΔ για θέματα εθνικής σημασίας, που αφορούν την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, όπως τα στρατηγικά αποθέματα καυσίμων, αλλά και οι ευαίσθητες οικονομικά και εθνικά έρευνες υδρογονανθράκων. 

Ο αρμόδιος Υπουργός κ. Γιώργος Σταθάκης οφείλει να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα και να μην κρύβεται πίσω από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ». 


Η ένταση στα ελληνοτουρκικά αλλάζει το στρατιωτικό δόγμα

Πηγή: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο τρόπος του η Τουρκία διαχειρίζεται τα μεθοριακά επεισόδια, από τα μέσα Μαρτίου, έχει προκαλέσει δυσάρεστη έκπληξη στην Αθήνα, καθώς δείχνει σκλήρυνση της στάσης της Άγκυρας στα ελληνοτουρκικά.

Σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ» και έχουν στη διάθεσή τους και οι ελληνικές στρατιωτικές Αρχές, την «αλλαγή δόγματος» για τα μεθοριακά επεισόδια στον Έβρο ανακοίνωσαν επί της ουσίας οι ίδιες οι τουρκικές Αρχές γνωστοποιώντας ότι μεταφέρουν στη στρατοχωροφυλακή την ευθύνη και την αρμοδιότητα για τον χειρισμό μικροσυμβάντων στον Έβρο, απαγορεύοντας στο εξής διευθέτηση αντίστοιχων περιστατικών στο τοπικό επίπεδο και τη συνεννόηση που υπήρχε μεταξύ στρατιωτικών διοικητικών.

Το επίσημο τουρκικό έγγραφο που προκάλεσε «συναγερμό» στον Ελληνικό Στρατό στον Έβρο συντάχθηκε και διαβιβάστηκε στις 17 Μαρτίου, δηλαδή 16 ημέρες μετά τη σύλληψη στις Καστανιές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Το έγγραφο αποκαλύπτει ίσως το γιατί έπεσε στο κενό την ημέρα της σύλληψης η προσπάθεια του Έλληνα τοπικού διοικητή που μετέβη στην τουρκική πλευρά να συνεννοηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του και να φέρει τους δύο συλληφθέντες πίσω σύμφωνα με την πάγια πρακτική.

Τότε, ο Τούρκος αξιωματικός είχε υποστηρίξει στον Έλληνα ομόλογό του ότι δεν μπορεί να επιστρέψει τους δύο γιατί τον χειρισμό της υπόθεσης είχε αναλάβει η στρατοχωροφυλακή.

Με το έγγραφο που παρουσιάζεται σήμερα, επιβεβαιώνεται ότι οι Τούρκοι και επισήμως «πήραν από τα χέρια των στρατιωτικών τους» αυτή την αρμοδιότητα.

Μπλόκο στην επικοινωνία

Ειδικότερα, στο έγγραφο με ημερομηνία 17/03/2018, αφού γίνεται αναφορά σε επικοινωνία που φέρεται να είχε ένας Έλληνας στρατιώτης με την τουρκική πλευρά για να μεταφέρει αίτημα του διοικητή να συναντήσει τον Τούρκο διοικητή της αντίστοιχης μονάδας, καθίσταται σαφές ότι αυτό δεν γίνεται διότι έχει απαγορευτεί η οποιαδήποτε άμεση επικοινωνία από πλευράς Τουρκίας και σε περίπτωση κάποιου αιτήματος να γίνεται η επικοινωνία μέσω των συνοριακών Αρχών. Δηλαδή της στρατοχωροφυλακής.

Μάλιστα, άνδρες της στρατοχωροφυλακής με τα χαρακτηριστικά πορτοκαλί γιλέκα που στην πλάτη αναγράφουν JANDARMA είναι αυτοί που εμφανίζονται στα πλάνα της τηλεόρασης να μεταφέρουν στο δικαστήριο από τις φυλακές Αδριανούπολης τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, όπως αναμενόταν, τόσο ο τρόπος που οι Τούρκοι μετέφεραν την 1η Μαρτίου ταχέως τους δύο Έλληνες στην Αδριανούπολη όσο και το συγκεκριμένο έγγραφο «χτύπησαν καμπανάκι» στο ΓΕΕΘΑ και δόθηκε εντολή οι στρατιωτικές περίπολοι να ενισχυθούν με περισσότερο προσωπικό και έτσι σε κάθε ομάδα από δύο αυξήθηκε στους οκτώ πάνοπλους άνδρες. Οι οδηγίες είναι πλέον σαφείς και χαλάρωση ή λάθη δεν συγχωρούνται, τονίζουν στρατιωτικές πηγές.

 7.000 Έλληνες στρατιώτες μεταφέρονται σε Αιγαίο και Έβρο
Στο πλαίσιο αυτό, η εκπαίδευση και στα τρία Σώματα του ελληνικού στρατού είναι καθημερινή και όπως τονίζουν υψηλόβαθμα στελέχη, το αξιόμαχο είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο όπως και το ηθικό στρατεύσιμων και μόνιμων.

Κοινή άσκηση της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας και του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Αγίου Κηρύκου παρακολούθησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.

Από την ακριτική Ικαρία, ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε πως εντός των επομένων ημερών, 3.500 προσωπικό θα μεταφερθεί στα νησιά, στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ, η οποία μετατρέπεται σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους και άλλοι 3.500, μόνιμο και στρατεύσιμο προσωπικό, θα μεταφερθούν στον Έβρο.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον Στρατός και Ναυτικό στο Αιγαίο αποκτούν αυξημένη διασύνδεση και συντονισμό. Πλέον θα υπάρχει ανοιχτή γραμμή με το αρχηγείο Στόλου και οι από κοινού δράσεις θα εκτελούνται σε χρόνο μηδέν.

Πηγές του Υπουργείου Άμυνας πάντως, αναφέρουν ότι η όποια μεταφορά προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσής τους που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο και συνεχίζεται σε βάθος χρόνου. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται η αλλαγή του τρόπου κατάταξης νεοσυλλέκτων που ήδη εφαρμόζεται από τη 2018 Β ΕΣΣΟ, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Σκληρό μήνυμα Καμμένου

Αναφερόμενος στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι «παρά το γεγονός ότι υπέστησαν τεράστιες περικοπές, όχι απλώς δεν "γονάτισαν", όχι δεν έσκυψαν, όχι δεν λύγισαν, αλλά ίσα-ίσα στάθηκαν όρθια εκμεταλλευόμενα ακόμα και αυτή την κρίση, προκειμένου τα μέσα που διαθέτει η πατρίδα να είναι σε μεγαλύτερη ετοιμότητα, να γίνεται καλύτερη εκπαίδευση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα δύσκολα χρόνια».

Ο υπουργός Άμυνας πρόσθεσε, επιπλέον, ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε μία χώρα που «θα εκμεταλλεύεται τον φυσικό της πλούτο, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Αυτό σημαίνει ότι η ευθύνη για την άμυνα της πατρίδας μας επεκτείνεται στα όρια της οικονομικής ζώνης, επεκτείνεται δηλαδή αρκετές εκατοντάδες μίλια προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτό σημαίνει αναδιοργάνωση, σημαίνει περισσότερα μέσα, τα οποία παρά την κρίση θα καταφέρουμε να τα έχουμε».


Πηγή : Cnn.gr


Πελοπόννησος: Μαζικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας



Ευρείες επιχειρήσεις με στόχο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, αλλά και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποίησε η Αστυνομία και στους πέντε νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια ελέγχων που έγιναν τις δύο τελευταίες ημέρες σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Μεσσηνία και Λακωνία προσήχθησαν στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα 168 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν 75, κατηγορούμενοι για διάφορα αδικήματα.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, συνελήφθησαν μεταξύ άλλων, τρία άτομα για υποθέσεις ναρκωτικών, 14 άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, εννέα άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, ένα άτομο, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Καλαμάτας, για ανθρωποκτονία, δύο άτομα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ένα άτομο για παράβαση του νόμου «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων» κ.ά.

Επίσης, έγιναν έλεγχοι σε 729 αυτοκίνητα και βεβαιώθηκαν 333 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ συνελήφθησαν 23 άτομα για παραβάσεις του ΚΟΚ.


ΤΟ ΒΗΜΑ


Απήγαγε 80 άτομα από 18 χώρες η τουρκική MIT – Κάνουν ό,τι θέλουν οι Τούρκοι πράκτορες



Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός είπε ότι η MIT συνέλαβε 80 “γκιουλενιστές” - Όπως είπε οι επιχειρήσεις έγιναν σε 18 (!) χώρες - Η επιχείρηση στο Κόσοβο ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου - Οι Τούρκοι πράκτορες φαίνεται ότι “αλωνίζουν”

Η επιχείρηση με την απαγωγή από το Κόσοβο έξι ατόμων από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες φαίνεται ότι είναι μόνο η κορυφή του “παγόβουνου” στη δράση της MIT. Όπως είπε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας σε συνέντευξή του οι Τούρκοι πράκτορες απήγαγαν ως τώρα 80 άτομα από 18 διαφορετικές χώρες.

Μάλιστα ο Μπεκίρ Μποζντάγ διεμήνυσε ότι οι επιχειρήσεις των Τούρκων πρακτόρων σε ξένο έδαφος θα συνεχιστούν. Ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκίας ανέφερε ότι στόχος είναι οι “γκιουλενιστές”, όπως ονομάζει άλλωστε το καθεστώς Ερντογάν όλους τους αντιπάλους του.

Η απαγωγή των έξι δασκάλων στο Κόσοβο
Η μόνη γνωστή περίπτωση απαγωγής τούρκων από ξένο έδαφος από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και μάλιστα προκάλεσε και κυβερνητική κρίση, ήταν αυτή των έξι δασκάλων στο Κόσοβο. Η απαγωγή αποκαλύφθηκε από βίντεο ντοκουμέντο που διέρρευσε στα ΜΜΕ του Κοσόβου. Πριν ακριβώς από μια εβδομάδα άνδρες των μυστικών υπηρεσιών συνέλαβαν σε συνεργασία με τις αρχές του Κοσόβου αλλά χωρίς να το γνωρίζει η κυβέρνηση έξι Τούρκους δσσκάλους που δίδασκαν σε σχολεία του Γκιουλέν στην Πρίστινα. Και τα τουρκικά ΜΜΕ είχαν περιγράψει το περιστατικό ως ξεκάθαρη απαγωγή. Οι έξι απήχθησαν κανονικά και με ειδική πτήση μεταφέρθηκαν στην Άγκυρα.

Οι έξι κατηγορούνται ότι είναι μέλη του δικτύου του Φετουλάχ Γκιουλέν και βοηθούσαν όσους θέλουν να διαφύγουν από την Τουρκία. «Δεχόμαστε αφόρητες πιέσεις από τις τουρκικές αρχές τις τελευταίες εβδομάδες για να κλείσουμε τα σχολεία του Γκιουλέν στο έδαφός μας αλλά και για το προσωπικό τους», είχε δηλώσει στο Reuters Κοσοβάρος αξιωματούχος. Οι αρχές του Κοσόβου ξεκαθάριζαν νωρίτερα ότι δεν πρόκειται να βάλουν λουκέτο στα σχολεία του Γκιουλέν που είναι στην χώρα.

Δείτε την στιγμή της απαγωγής




Πηγή : newsit.gr


Τρόμος στη Βουλιαγμένη: Κράτησαν όμηρο δικηγόρο και το παιδί της




Εκτός από κοσμήματα και μετρητά φαίνεται πως πήραν από το σπίτι και ράβδους χρυσού.

Λίγες μέρες μετά την ένοπλη επίθεση από κακοποιούς στο σπίτι του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, στην Κηφισιά, «έρχεται στο φως» ακόμη μία ληστεία, αυτή την φορά, στην Βουλιαγμένη με όμηρο δικηγόρο και το παιδί της.

Η ληστεία έγινε στις 11 Μαρτίου. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι δυο ένοπλοι που μπήκαν στο σπίτι της δικηγόρου είχαν στόχο τα κοσμήματα της και τα χρήματα που βρίσκονταν στο σπίτι. Οι ένοπλοι εκτός από κοσμήματα και μετρητά φαίνεται πως πήραν από το σπίτι και ράβδους χρυσού.

«Τους αντιλήφθηκε πρώτος ο πατέρας μου που κοιμόταν κάτω με το γιο μου στο ισόγειο της κατοικίας και του είπαν κάνε ησυχία και δεν θα σας πειράξουμε», λέει η δικηγόρος.

«Τον πήραν μαζί με το γιο μου υπό την απειλή όπλου και ενός διαρρηκτικού εργαλείου που ονομάζεται σκύλα και ανέβηκαν στον 1ο όροφο στην κρεβατοκάμαρά την δική μου. Τεράστιο το σοκ αλλά ως δικηγόρος έχω μάθει να αντιμετωπίζω τα πράγματα πιο ψύχραιμα. Έκανα ακριβώς ότι μου είπαν. Έκανα ησυχία και τους υπέδειξα που βρίσκονται τα χρήματα και τα κοσμήματα. Απόλυτα ήρεμη, ήσυχη το ίδιο και ο γιος μου και ο πατέρας μου».

Όπως ανέφερε η δικηγόρος, η πολυκατοικία ήταν εύκολα προσβάσιμη, καθώς δεν είχε συναγερμό ούτε κάποιο άλλο μέτρο ασφαλείας.

Όσο για το προφίλ των δραστών, η δικηγόρος ανέφερε πως φορούσαν μάσκες που έκρυβαν όλο το πρόσωπό τους και παρ΄ότι μιλούσαν καλά ελληνικά, φαινόταν ότι επρόκειτο για αλλοδαπούς.



Πηγή : protothema.gr


Αλβανοί σεσημασμένοι και πρόσφατα αποφυλακισμένοι με νόμο Παρασκευόπουλου οι δράστες στην Κηφισιά



Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φέρεται οι δράστες της ληστείας με πυροβολισμούς στο σπίτι του άτυχου επιχειρηματία να είναι αλλοδαποί, πιθανότατα αλβανικής καταγωγής, χωρίς κάποιο χαρακτηριστικό στο modus operandi τους που επιλεγούν τυχαία τους στόχους τους και είναι αποφυλακισμένοι με τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Η ΕΛ.ΑΣ. πιθανολογεί  ότι είναι οι ίδιοι που εισέβαλαν στο σπίτι του τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή, πιστεύουν επίσης ότι είναι οι «μετανάστες-ταξιδευτές», μία επικίνδυνη συμμορία, που έχει χτυπήσει 6 σπίτια σε Νότια και Βόρεια προάστια με «έδρα» τη Δυτική Αττική. Μία συμμορία 5 ατόμων που με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά εισβάλλουν σε πολυτελείς κατοικίες, κρατούν ομήρους τους ενοίκους, και τους βασανίζουν για να ανοίξουν τα χρηματοκιβώτια και να αποκαλύψουν πού έχουν χρήματα και κοσμήματα. 

Ο εγκέφαλος της συμμορίας πιθανολογούν στην ασφάλεια ότι είναι έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας και οι δράστες είναι σεσημασμένοι.






Απίστευτο video του Ρουβίκωνα με 10 αστυνομικούς να παρακολουθούν ατάραχοι την επίθεση στο Προξενείο



Ένορκη Διοικητική Εξέταση διενεργείται κατά εννέα αστυνομικών που βρίσκονταν στο Τουρκικό Προξενείο μετά τη νέα έφοδο του Ρουβίκωνα με μπογιές και αντικείμενα.

Το video που κυκλοφόρησαν τα ίδια τα μέλη του Ρουβίκωνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας για το πώς τους αντιμετωπίζει η αστυνομία,

Η αντίδραση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με σχετική ανακοίνωση ανέφερε: «Η ρίψη χρωμάτων, στο Τουρκικό Προξενείο, στο Ψυχικό, αποτελεί μία ενέργεια απαράδεκτη. Η Ελληνική Αστυνομία διεξάγει έρευνες, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη». Με λίγα λόγια απλά απαράδεκτη επίθεση




Νέα Δημοκρατία : Ουραγός η Κυβέρνηση στην αποκλιμάκωση της ανεργίας



Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Απασχόληση στην Ευρωζώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα τελευταία στοιχεία (Φεβρουαρίου 2018) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Απασχόληση στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε., αποκαλύπτουν ότι η Ελλάδα συνεχώς αποκλίνει από τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα, η ανεργία στην Ευρωζώνη ανήλθε στο 8,5%, ενώ στο σύνολο της Ε.Ε. μόλις στο 7,1%, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008 (σχήμα 1).

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής, η Ελλάδα δυστυχώς κατέχει την αρνητική πρωτιά, με ανεργία 20,8% (Δεκέμβριος 2017), ενώ μάλιστα η διαφορά με τη δεύτερη Ισπανία, που έχει πλέον ποσοστό ανεργίας 16,1%, συνεχώς διευρύνεται.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την πορεία της οικονομίας το 2014, καθώς και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (2015-2018), προβλεπόταν η ανεργία να κλείσει στο 17,1%.

Δυστυχώς, οι ιδεοληψίες και οι αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ “γκρέμισαν” την ανάπτυξη και φρέναραν την αποκλιμάκωση της ανεργίας, με θύματα τους εργαζόμενους.  Σήμερα, η  Ελλάδα, με ευθύνη της Κυβέρνησης παραμένει ουραγός. Με τις αποκλίσεις να διευρύνονται και το χάσμα με την υπόλοιπη Ευρώπη να μεγαλώνει συνεχώς».




Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές της Αττικής



Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Διακινούσε ναρκωτικά σε Εξάρχεια, πλησίον και πέριξ Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, Μεταξουργείο, Γκάζι, Κολωνάκι, Άγιο Δημήτριο, Νέα Σμύρνη, Δάφνη, Γλυφάδα, Ελληνικό, Ψυχικό, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Παλαιό Φάληρο, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Κορυδαλλό, Καλλιθέα και Μαρούσι

Συνελήφθησαν οκτώ (8) άτομα, (5) υπήκοοι Αλβανίας και (2) ημεδαποί μέλη της οργάνωσης καθώς και ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν -2- κιλά και -104- γραμμάρια κοκαΐνης και -48,5- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Επιπλέον, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των -55.810- ευρώ, -5- αυτοκίνητα, -3- δίκυκλες μοτοσυκλέτες, πιστόλι, -2- ζυγαριές ακριβείας και σύστημα παρακολούθησης κλειστού κυκλώματος

Ειδικότερα : 

Αποδομήθηκε πλήρως από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα σε Εξάρχεια, πλησίον και πέριξ πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, Μεταξουργείο, Γκάζι, Κολωνάκι, Άγιο Δημήτριο, Νέα Σμύρνη, Δάφνη, Γλυφάδα, Ελληνικό, Ψυχικό, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Παλαιό Φάληρο, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Κορυδαλλό, Καλλιθέα και Μαρούσι.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης σε Αθήνα, Καισαριανή, Αγ. Αναργύρους, Χαϊδάρι, Σαρωνίδα και Κορωπί, που εξελίχτηκε από μεσημβρινές ώρες της 2 Απριλίου έως πρωινές ώρες της 3 Απριλίου, οκτώ (8) άτομα, (5) υπήκοοι Αλβανίας και (2) ημεδαποί μέλη της οργάνωσης καθώς και ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ενώ στην δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη (2) ημεδαποί και ένας υπήκοος Αλβανίας μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τις εξαρτησιογόνες, τα όπλα και την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ύστερα από πολύμηνη διερεύνηση και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων, εξακριβώσεις ατόμων και δημιουργία "προφίλ" των εμπλεκομένων, αποκάλυψε την εγκληματική δράση της οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση ναρκωτικών και διακρίβωσε την ιεραρχική δομή και τους ρόλους των μελών της.

Ειδικότερα, κατά την πορεία διερευνήσεως της υποθέσεως, σταδιακά απεκαλύφθη ο τρόπος δράσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης (modus operandi), η οποία λειτουργούσε καθ' όλο το 24ωρο, σε καθημερινή βάση, με κατανομή των μελών της σε «βάρδιες».

Ως προς τους ρόλους των δραστών, «αρχηγός» του κυκλώματος ήταν 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος καθοδηγούσε με εντολές και οδηγίες τα μέλη της οργάνωσης, τους προμήθευε τα ναρκωτικά μέσω των άμεσων συνεργατών του, αποθήκευε και φύλαγε τις ποσότητες των ναρκωτικών σε ειδικούς χώρους απόκρυψης (καβάντζες), ενώ εισέπραττε και διαχειριζόταν τα χρήματα που προέρχονταν από την πώληση τους.

Κομβικό ρόλο στην οργάνωση είχαν επίσης δύο ακόμη μέλη της και συγκεκριμένα ένας ημεδαπός και ένας υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι παραλάμβαναν την κοκαΐνη από τον «αρχηγό» και την παρέδιδαν σε άλλα μέλη της οργάνωσης, που είχαν αναλάβει ρόλο διακινητών. Οι ίδιοι, διαβίβαζαν τις εντολές του αρχηγού και εισέπρατταν μέρος των χρημάτων που προέρχονταν από την πώληση της κοκαΐνης.

Τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα με την αποθήκευση-φύλαξη της κοκαΐνης και την είσπραξη των χρημάτων που προέρχονταν από την διάθεση των ναρκωτικών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, χώρους και οχήματα κατασχέθηκαν συνολικά:

κοκαΐνη βάρους -2- κιλών και -104- γραμμαρίων
ακατέργαστη κάνναβη βάρους -48,5 - γραμμαρίων
-5- αυτοκίνητα,
-3- δίκυκλες μοτοσυκλέτες
-55.810- ευρώ,
πιστόλι και -2- γεμιστήρες
-41- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
-2- ζυγαριές ακριβείας
-20- συσκευές κινητής τηλεφωνίας
σύστημα παρακολούθησης κλειστού κυκλώματος με τρεις (3) κάμερες,
πλήθος κλειδιών οικιών και οχημάτων, καθώς και
υλικά συσκευασίας ναρκωτικών.

Από τη μεθοδολογία δράσης, την ιεραρχική δομή, το κατασχεθέν χρηματικό ποσό, τα χρησιμοποιούμενα μέσα μεταφοράς, τους χώρους αποθηκεύσεως «καβάντζες» και τα λοιπά χαρακτηριστικά της εγκληματικής οργάνωσης, προκύπτει επαγγελματικού τόπου υποδομή για διακίνηση των ναρκωτικών, με σκοπό την αποκόμιση παράνομων κερδών, τα οποία εκ των κατασχεμένων ποσοτήτων ναρκωτικών, υπολογίζονται τουλάχιστον σε -300.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν απογευματινές ώρες χθες 3 Απριλίου , στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.









Ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος πυροβόλησε κατά δικαστικού επιμελητή



Δικαστικό επιμελητή, που πήγε να του επιδόσει ένα εξώδικο φέρεται να πυροβόλησε ο δημοσιογράφος, Στέφανος Χίος.

Σύμφωνα με πληροφορίες  ένας δικαστικός επιμελητής πήγε στα γραφεία της εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ, στην Καλλιθέα και συγκεκριμένα στην οδό Δοϊράνης 45, και ο δημοσιογράφος για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο  πυροβόλησε εναντίων του και στην συνέχεια εξαφανίστηκε με ταξί.

Από το περιστατικό αυτό δεν υπήρχαν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, δικαστικός επιμελητής πήγε στα γραφεία της εφημερίδας για να επιδώσει εξώδικο από τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας.

Όπως κατήγγειλε ο δικαστικός επιμελητής, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, αρχικά τον εξύβρισαν και στη συνέχεια δέχτηκε πυροβολισμούς κάτω και δεξιά, κοντά στα πόδια του, για εκφοβισμό. Μετά από το περιστατικό, ο άνδρας έτρεξε για να βγει από το κτίριο και κάλεσε την αστυνομία, που έφτασε στα γραφεία της εφημερίδας.

Ο δικαστικός επιμελητής οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας για να δώσει κατάθεση, ενώ η αστυνομία αναζητά τον Στέφανο Χίο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα αναφέρεται στο περιστατικό σε ανάρτησή της, σημειώνοντας ότι «το απόγευμα εισήλθε στα γραφεία της εφημερίδας με απειλές και βιαιοπραγίες νεαρός σωματώδης άντρας, άτομο το οποίο αναζητούσε τον Στέφανο Χίο. Κατά τη διάρκεια της εισόδου του ήταν ιδιαίτερα επιθετικός. Στη συνέχεια σημειώθηκε επεισόδιο για το οποίο δεν έχουν διευκρινιστεί οι λεπτομέρειες ως προς το τι ακριβώς συνέβη. Ο σωματώδης άντρας που ισχυρίζεται ότι είναι δικαστικός επιμελητής αμέσως μετά την είσοδο του εισήλθαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας προφανώς μετά από κλήση του φερόμενου δικαστικού επιμελητή. Ισχυρίζεται ότι κάποιος άγνωστος προς το παρών, πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχουν «βάσιμες υπόνοιες ότι εξελίσσεται προβοκάτσια σε βάρος της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» προκειμένου να μην κυκλοφορήσει», καθώς «το αυριανό φύλλο της εφημερίδας εμπεριείχε αποκαλύψεις – «φωτιά»».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Νέα Δημοκρατία : Κάτω τα χέρια από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας,  εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για την προσπάθεια "άλωσης" του νοσοκομείου Παπαγεωργίου από τον Παύλο Πολάκη και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ:

«Η Κυβέρνηση, δια του κ. Πολάκη, επιχειρεί να ελέγξει το νοσοκομείο Παπαγεωργίου με μονομερή αλλαγή της σύμβασης που έχει υπογράψει το ελληνικό Δημόσιο με το ομώνυμο ίδρυμα. Ο στόχος δεν είναι άλλος από την τοποθέτηση Γενικού Διευθυντή της επιλογής του Υπουργού Υγείας ώστε το νοσοκομείο-πρότυπο για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα, να μετατραπεί σε κομματικό βιλαέτι για κάθε είδους ρουσφέτια. 

Η Κυβέρνηση προσβάλλει το δωρητή και αποτρέπει ανάλογες πρωτοβουλίες που έχουν θετικό αντίκτυπο για το κοινωνικό σύνολο. 

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει στην Κυβέρνηση να στερήσει από τους Βορειοελλαδίτες τις ποιοτικές υπηρεσίες υγείας που παρέχει το νοσοκομείο Παπαγεωργίου ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου εδώ και 20 χρόνια».


Π. Καμμένος: Έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή - Θα τους τσακίσουμε



«Αν έχουν τα κότσια ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό»

Στην Ικαρία βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, όπου παρακολούθησε κοινή άσκηση της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας και του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Αγίου Κηρύκου, στέλνοντας μήνυμα ενότητας και αποτροπής στην οποιαδήποτε απειλή.

Ο κ. Καμμένος έκανε και αναφορά στυς δύο Έλληνες στρατιωτικούς τονίζοντας ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο όμηροι, κρατούμενοι στις φυλακές της Τουρκίας.

«Θα τους βγάλουμε, θα τους απελευθερώσουμε, θα γυρίσουν πίσω. Αποτελεί στόχο μας και καθήκον μας. Η σκέψη μας είναι κοντά τους και αυτά λέμε στους γονείς τους. Δεν πρόκειται να παρακαλέσουμε κανέναν, θα ζητήσουμε να εφαρμοσθεί το διεθνές δίκαιο και όλοι μας έχουμε το μυαλό μας στους δύο συναδέλφους μας, στα αδέλφια μας, που βρίσκονται αυτή την στιγμή κρατούμενοι, όπως βρέθηκαν κρατούμενοι και αιχμάλωτοι πολλοί κατά τη διάρκεια της ιστορίας του ελληνικού έθνους», δήλωσε.

Απευθυνόμενος στους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους εθνοφύλακες ο κ. Καμμένος τόνισε ότι είναι υπερήφανος για το εγχείρημα του «Έτους Εθνοφυλακής».

«Έχοντας αντιληφθεί τις συνθήκες μεταφέρουμε συνέχεια προσωπικό στο Αιγαίο και στον Έβρο. Ήδη, εντός των επομένων ημερών, 3.500 προσωπικό θα μεταφερθεί στα νησιά, στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ, η οποία μετατρέπεται σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους και άλλοι 3.500, μόνιμο και στρατεύσιμο προσωπικό, θα μεταφερθούν στον Έβρο», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο «Είμαστε έτοιμοι - και αυτό ξέρω ότι δεν αρέσει σε πολλούς έξω από την πατρίδα - να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή από οποιονδήποτε, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, χωρίς να περιμένουμε ούτε από συμμάχους ούτε από φίλους. Μόνο με τη δύναμη του Έλληνα, με τη δύναμη της ψυχής μας, με τη δύναμη της μάχης υπέρ βωμών και εστιών, το υψηλότατο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, τον πατριωτισμό των Ελλήνων και τα μέσα που η πατρίδα μπορεί να διαθέσει»

Παράλληλα, ανέφερε ότι μέσα στους επόμενους μήνες η Ελλάδα μετατρέπεται σε μία χώρα που θα εκμεταλλεύεται το φυσικό της πλούτο, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. «Αυτό σημαίνει ότι η ευθύνη για την άμυνα της πατρίδας μας επεκτείνεται στα όρια της οικονομικής ζώνης, επεκτείνεται δηλαδή αρκετές εκατοντάδες μίλια προς όλες τις κατευθύνσεις», πρόσθεσε.

«Αν έχουν τα κότσια ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό», επεσήμανε για όσους προχωρούν σε προκλήσεις  απειλές και ύβρεις.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου αυτό που έχουμε ως φυλακτό είναι οι Ένοπλές μας Δυνάμεις», πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τονίζοντας ότι «οι Έλληνες ενωμένοι θα τους τσακίσουμε».

«Στέλνουμε ένα μήνυμα αποτροπής, ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ένα μήνυμα ότι αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό ελληνικής γης, θάλασσας ή αέρα θα αντιμετωπιστούν όπως τους αντιμετωπίσαμε στους παγκόσμιους πολέμους, όπως το 1821 και όποτε ο Ελληνισμός εκλήθη να αμυνθεί», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.


Πηγή


Βίντεο: Η στιγμή που το τουρκικό σκάφος παρενοχλεί σκάφος του Λιμενικού στη Χίο



Η τουρκική ακταιωρός δεν παρεμβαίνει παρ' ότι η βάρκα με τους πρόσφυγες-μετανάστες διασχίζει τα τουρκικά ύδατα.

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που μία τουρκική ακταιωρός παρενοχλεί σκάφους του ελληνικού Λιμενικού ανοιχτά της Χίου, κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης προσφύγων, παρουσίασε ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων την Τετάρτη.

Στο βίντεο έχει καταγραφεί με κάθε του λεπτομέρεια το νέο σκηνικό πρόκλησης που έστησαν οι Τούρκοι κοντά στη νησίδα Πάσπαργος, τη στιγμή που το σκάφος του Λιμενικού επιχειρεί διάσωση 53 μεταναστών που επιβαίνουν σε σκάφος διακινητών.

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής που ήταν στο σημείο σχεδόν παρατηρούσε -χωρίς να επιχειρήσει να αποτρέψει τον πλου προς την ελληνική πλευρά- την είσοδο λέμβου, στην οποία επέβαιναν περίπου 40 μετανάστες, στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Όταν το πλοιάριο με τους μετανάστες πέρασε εντός ελληνικής χωρικής θάλασσας το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής με τον κωδικό αριθμό «107» αρχικώς έμεινε να παρακολουθεί.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο: 



Πηγή : protothema.gr


Ο Ρουβίκωνας κάνει οικονομία για να πληρώσει τις ποινές των συντρόφων του και μετακινείτε με λεωφορεία



Επίθεση με μπογιές στο τουρκικό προξενείο στην Αθήνα πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας, το απόγευμα της Τετάρτης και ίσως για λόγους οικονομίας πήγαν με την συγκοινωνία ανεξέλεγκτοι και χωρίς να τους σταματήσει κανένας.

Μόλις τελείωσε η επίθεση τους στο τουρκικό προξενείο και παρά το ότι βρίσκονταν 10 αστυνομικοί γύρω από το προξενείο, ανενόχλητοι έφυγαν και πάλι με την συγκοινωνία όπως ήρθαν.

Η αστυνομία σταμάτησε ένα λεωφορείο μπροστά από το ξενοδοχείο President και προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές, όπου αποδείχθηκε ότι δεν είχε κανένας καμία σχέση με τον Ρουβίκωνα και την επίθεση.

Δεν είναι η πρώτη φορά και δεν θα είναι και η τελευταία με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που μέλη του Ρουβίκωνα κάνουν επιθέσεις ανεξέλεγκτα και η αστυνομία απλά παρατηρεί λες και δεν τους γνωρίζει με ονοματεπώνυμο.

Πριν λίγες ημέρες με ανάρτηση τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας ζητά από τους πολίτες να την ενισχύσουν οικονομικά, καθώς «μόνο για 4 πρωτόδικες υποθέσεις, 31 μέλη μας καταδικάστηκαν σε 482 μήνες εξαγοράσιμης φυλάκισης, 12 μήνες με αναστολή και 14.400 ευρώ πρόστιμο», ενώ τους προσεχείς μήνες θα εκδικαστούν κι άλλες υποθέσεις.

Βέβαια, στην ανάρτηση δεν αναφέρεται πουθενά αριθμός λογαριασμού για την κατάθεση χρημάτων, παρά μόνο έναν τηλεφωνικό αριθμό και ένα e-mail.





Βρήκαν καλάσνικοφ σε δρόμο του Βύρωνα

INTIME NEWS

Ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου Καλάσνικοφ, με άδειο γεμιστήρα, βρέθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης στον Βύρωνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το όπλο βρέθηκε μέσα σε σακούλα, στην οδό Ναυαρίνου. 

Μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να γίνει βαλλιστική εξέταση και να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές πράξεις.

Την έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.


ΤΑ ΝΕΑ


Αυτός είναι ο 67χρονος που αποπλάνησε δύο 10χρονα παιδιά




Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 67χρονου ημεδαπού, κατηγορούμενου για «εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας», ο οποίος είχε συλληφθεί στις 28-3-2018, το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης του Ανακριτή Ηλείας.

Ειδικότερα, πρόκειται για τον :

(επ) ΚΑΠΩΝΗ (ον) Αθανάσιο του Νικολάου και της Ευγενίας, γεννηθείς στις 28-10-1951 στ o Λιβαδάκι Ηλείας.





Σε βάρος του συλληφθέντα, ασκήθηκε από τ o ν Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ποινική δίωξη, για τις κακουργηματικού χαρακτήρα αξιόποινες πράξεις : α) της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου και β) της αποπλάνησης παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη της ηλικίας.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας από σήμερα 4-4-2018 μέχρι και 2-10-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ενεργοποίηση των πολιτών ώστε να αποκτηθούν περαιτέρω πληροφορίες για τον φερόμενο δράστη, στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, στην πρόληψη και στην καταστολή εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος ανήλικων θυμάτων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των προαναφερθέντων αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, στους τηλεφωνικούς αριθμούς 26210-81740, 26210–81730 (τηλεφωνικό κέντρο) για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Σύγκρουση αλόγου με δύο ΙΧ στην εθνική οδό Ξάνθης - Κομοτηνής



Ένα πρωτόγνωρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τη Μ. Τετάρτη, λίγο πριν τη 1μ.μ. στο 3ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ξάνθης-Κομοτηνής.

Ένα λευκό άλογο, για αδιευκρίνιστους λόγους, βρέθηκε στο οδόστρωμα και συγκρούστηκε διαδοχικά με δύο διερχόμενα ΙΧ, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο οχήματα και αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.

Το άλογο, που ανήκει σε Ιππικό Όμιλο, περισυνελλέγη από μηχάνημα έργου που επιστρατεύτηκε, με τη βοήθεια του αναβάτη του, ενώ στο σημείο βρέθηκαν άμεσα η Πυροσβεστική, η Τροχαία Ξάνθης που διέκοψε προσωρινά την κυκλοφορία και μηχανήματα του Δήμου Αβδήρων.







Χωρίς νοσοκομείο επί ένα χρόνο η αναπλ. διοικήτρια που έπαιρνε παράνομα την σύνταξη του πατέρας της



Το νοσοκομείο έκλεισε. Η αναπληρώτρια διοικήτρια έμεινε. Ο λόγος για το νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος Πατρών «Αγιος Λουκάς», το οποίο καταργήθηκε ως αυτόνομο νομικό πρόσωπο, συγχωνεύθηκε ως ενιαίο νομικό πρόσωπο με το νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» στις εγκαταστάσεις του οποίου μεταφέρθηκε τον Μάιο του 2017 ως πνευμονολογική κλινική. Ωστόσο, η αναπληρώτρια διοικήτρια του «Αγίου Λουκά» παραμένει επικεφαλής ενός νοσοκομείου που δεν υφίσταται πλέον, λαμβάνοντας κανονικά μισθό. Ο λόγος είναι ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμα –δέκα μήνες μετά την κατάργηση του «Αγίου Λουκά»– ο οργανισμός συγχώνευσης των δύο νοσοκομείων. Η ίδια φέρεται να έχει κάνει διακανονισμό με την εφορία, για να επιστρέψει ποσά που τις έχουν καταλογιστεί, καθώς έπαιρνε παράτυπα επί 23 χρόνια τη σύνταξη του πατέρα της.

Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε, χθες, η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων δημόσιων νοσοκομείων, που κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για ρουσφέτια και εγκαθίδρυση κομματικού κράτους.

«Τα δικά τους παιδιά τα προστατεύουν με προκλητικό τρόπο. Τους παραχωρούν προνόμια με το τσουβάλι, όπως για παράδειγμα σε νοσοκομείο της Πάτρας», αναφέρει η ομοσπονδία. Οπως εξηγεί, στο νοσοκομείο θώρακος Πατρών όρισαν αναπληρώτρια διοικήτρια κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την ομοσπονδία, η εν λόγω αναπλ. διοικήτρια επί 23 χρόνια έπαιρνε παράνομα τη σύνταξη του θανόντα πατέρα της, ενώ εργαζόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών. Οταν συνταξιοδοτήθηκε, της καταλογίστηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με δύο αποφάσεις, περίπου 105.000 ευρώ τα οποία έπρεπε να επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο μέσω της εφορίας Πατρών. «Η κ. Διοικήτρια επιβραβεύθηκε για τις πράξεις της, να εξαπατήσει το ελληνικό Δημόσιο επί 23 έτη. Ορίστηκε διοικήτρια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο νοσοκομείο θώρακος Πατρών, όπου συνεχίζει να είναι, παρότι η κυβέρνηση έκλεισε το εν λόγω νοσοκομείο πριν από ένα χρόνο», τονίζει η ομοσπονδία, προσθέτοντας ότι συνεχίζει να λαμβάνει τον μισθό της που ανέρχεται σε 2.100 ευρώ καθαρά τον μήνα. «Από τον παχυλό μισθό της διοικήτριας, της παρακρατάνε μόνο 266 ευρώ τον μήνα, το οποίο αποδίδεται στην εφορία για να εξοφλήσει τις 100.000 ευρώ που οφείλει και είναι έντοκα. Θα εξοφλήσει το χρέος της σε 50 χρόνια και βάλε», σημειώνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των διοικητών νοσοκομείων ανέλαβε καθήκοντα πριν από περίπου δύο χρόνια. Η θητεία τους είναι τριετής, ωστόσο, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο πρέπει να αξιολογούνται σε ετήσια βάση. Η πρώτη αξιολόγηση για τους εν ενεργεία διοικητές έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο και είναι απορίας άξιον πώς κρίθηκε ότι η αναπληρώτρια διοικήτρια ενός νοσοκομείου που δεν υφίσταται πρέπει να συνεχίσει το έργο της.

Πάντως, η ΠΟΕΔΗΝ επανειλημμένως έχει καταγγείλει την κυβέρνηση για στήσιμο κομματικού κράτους και στον χώρο της Υγείας. Σύμφωνα με την ομοσπονδία, έχουν καρατομηθεί παράτυπα 800 –σε σύνολο 2.100– διευθυντές, υποδιευθυντές και προϊστάμενοι τμημάτων νοσοκομείων της χώρας. «Οι διοικητές των νοσοκομείων βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία για κατάληψη του κράτους από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ», σημειώνει.


ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Καμίνης για συνταγματική αναθεώρηση: «Δεν είμαστε οι μωρές παρθένες που θα αποπλανήσει ο Τσίπρας»

 Intimenews



Κριτική στην στάση της ΝΔ για την συνταγματική αναθεώρηση άσκησε ο Γιώργος Καμίνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής υπενθυμίζει ότι το βασικό προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «ή εμείς ή αυτοί» αποδείχθηκε ολέθριο για τη χώρα. «Σήμερα ακούμε από τη Νέα Δημοκρατία να προτείνει μια συνταγματική αναθεώρηση που υπακούει στη λογική του "ή όλα ή τίποτα"» τονίζει ο Γ. Καμίνης και σημειώνει: «Σε μια περίοδο, όπου η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά, η αδιαλλαξία και ο μαξιμαλισμός, σε πολιτικό ή συνταγματικό επίπεδο, βαθαίνουν τον διχασμό, κλονίζοντας περαιτέρω την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Σύμφωνα με τον Γ. Καμίνη, «η πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής να καταθέσει συγκεκριμένες και ευρείας αποδοχής προτάσεις για μια συνταγματική αναθεώρηση μπορεί να αποτελέσει τη βάση της συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων για αλλαγές στο Σύνταγμα, που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος. Για να επανέλθει επιτέλους η πολιτική στο προσκήνιο».

Ο Γ. Καμίνης αναφέρθηκε εκ νέου στην συνταγματική αναθεώρηση, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ Radio 104.6. «Το να κάνουμε διάλογο με την κυβέρνηση για το Σύνταγμα ούτε σημαίνει ότι εξωραΐζουμε την κυβερνητική πολιτική, ούτε είμαστε οι ανυποψίαστες μωρές παρθένες που κινδυνεύουμε να μας αποπλανήσει ο κύριος Τσίπρας. Έχουμε Αυτοπεποίθηση τις δυνάμεις μας, ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι θέλουμε, Τι χρειάζεται η χώρα σε συνταγματικό επίπεδο», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.

Ως προς τις διαφωνίες (σ.σ. του Ευ. Βενιζέλου κατά μείζονα λόγο) ο Γ. Καμίνης σημείωσε: «Σε ένα μεγάλο δημοκρατικό κόμμα οι άνθρωποι δικαιούνται και ευκταίο είναι να έχουν τις απόψεις τους, αλλιώς θα ήμασταν νεκροταφείο και όχι ένας ζωντανός οργανισμός».

Επεσήμανε τέλος ότι υπάρχουν διατάξεις στο Σύνταγμα «που πρέπει να αλλάξουν άμεσα προκειμένου να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα και γι' αυτό θα πρέπει να χτίσουμε ευρύτερες συναινέσεις με τις πολιτικές δυνάμεις».



Πηγή:  iefimerida.gr