Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Κουρουμπλή πέσε πρώτος για μπάνιο και πες μας πώς ήταν



Έχουμε ακούσει κάθε βλακεία και ανευθυνότητα αυτές τις ημέρες από τους υπουργούς και τις στελεχάρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την καταστροφή στον Σαρωνικό.

Και επειδή η κάνουλα της βλακείας δεν κλέινει έτσι και ανοίξει στον ΣΥΡΙΖΑ, σε θαλάσσια ρεύματα απέδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής την εξάπλωση της ρύπανσης από τη βύθιση του «Αγία Ζώνη» την περασμένη Κυριακή και έτσι ήθελε μάλλον να πεί και πάλι ότι δεν έχει ευθύνη ο βασικό υπεύθυνος της ρύπανσης.  

Το χειρότερο ήταν όταν αναρωτήθηκε «γιατί να μην κάνουν μπάνιο;» οι ενδιαφερόμενοι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και τόνισε ότι χρησιμοποιούνται όλα τα ιδιωτικά μέσα σε συνεργασία με τις δυνάμεις του λιμενικού και το ειδικό ευρωπαϊκό σκάφος της EMSA, που διαθέτει πολύ μεγάλη χωρητικότητα. 

Ξέχασε όμως ότι πριν από λίγο είχε πει ότι οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν σε 20 με 25 ημέρες δείχνοντας το πόσο ανεύθυνος είναι ο κ. Κουρουμπλής η ανευθυνότητα είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.







Ο Εισαγγελέας έστειλε στην βουλή τη δικογραφία Καμμένου για το Noor1 στο Ναυτοδικείο για τον Λιμενικό



Ολοκληρώθηκε η έρευνα που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Πειραιά για τις καταγγελίες του ισοβίτη Ευθύμιου Γιαννουσάκη ότι δέχθηκε πιέσεις από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο και από άλλα πρόσωπα για να εμπλέξει στην υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor1 τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Μπρακουμάτσος που διενήργησε την έρευνα επί δίμηνο κατέληξε σε πόρισμα (περίπου 20 σελίδων), σύμφωνα με το οποίο δεν προέκυψαν ευθύνες για την εισαγγελέα Ειρήνη Τζήβα που επισκέφθηκε τον ισοβίτη στις φυλακές, προκειμένου να πάρει κατάθεση, όπως και για τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Επίσης κατά το εισαγγελικό πόρισμα ευθύνες εμπλοκής στην υπόθεση των πιέσεων κατά Γιαννουσάκη δεν προέκυψαν ευθύνες και κατά εκείνων των προσώπων που κατονόμασε ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού ο δημοσιογράφος και επικεφαλής της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννης Κουρτάκης.

Μόνον για τον ανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη, ο οποίος επίσης είχε καταγγελθεί από τον ισοβίτη Γιαννουσάκη για άσκηση πιέσεων, ο εισαγγελέας εφετών, απέστειλε τη δικογραφία για περαιτέρω αξιολόγηση στο Ναυτοδικείο, που κατά το νόμο είναι αρμόδιο για την περίπτωση Χριστοφορίδη, ως υπηρετούντος στο Λιμενικό Σώμα.

Επίσης η δικογραφία διαβιβάζεται αρμοδίως για πειθαρχικό έλεγχο σωφρονιστικών υπαλλήλων που είχαν την ευθύνη φύλαξης του ισοβίτη Γιαννουσάκη, προκειμένου να ελεγχθούν για τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα (πώς είχε τηλέφωνο και λοιπά).

Σε ό,τι αφορά τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμένο ο εισαγγελέας εφετών δεν έχει αρμοδιότητα, όπως προβλέπεται από το νόμο, να ασχοληθεί με πολιτικά πρόσωπα και για το λόγο αυτό η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, όπου ήδη έχει κατατεθεί και αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Πάντως, η κατάληξη της εισαγγελικής έρευνας για τις καταγγελίες Γιαννουσάκη, με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης και τον μη εντοπισμό ποινικών ευθυνών προσδίδει στην έρευνα της Βουλής νέα τροπή.

Παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα την οποία διενεργεί επίσης η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά για όσα κατήγγειλε ο ίδιος ο κ. Καμένος για παραλείψεις στην έρευνα για την υπόθεση του ναρκοπλοίου και λοιπά, ενώ ανοικτή είναι και η έρευνα που διενεργεί από καιρό η εισαγγελέας Ειρήνη Τζήβα σχετικά με την χρηματοδότηση του ναρκοφορτίου.



ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
Πηγή : kathimerini.gr


Ζωή Κωνσταντοπούλου: Στις 13 –15 Οκτώβρη γκρεμίζω το καθεστώς



Με την «Eldorado Gold» δεν τα βρήκανε στις μίζες

«Την απάντηση στη βάρβαρη επίθεση, που εξαπολύεται στους συνανθρώπους μας και απέναντι στο ακραίο έγκλημα που συντελείται σε βάρος της χώρας, θα τη δώσουμε με ένα μεγάλο γεγονός, που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου στην Αθήνα και θα αποτελέσει και την απαρχή της κατακρήμνισης του καθεστώτος».
Αυτό είπε η πρόεδρος του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας και πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, χτες Πέμπτη βράδυ, σε συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).
Άλλα σημεία της συνέντευξης:
  • «Αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας είναι εγκλήματα και τα εγκλήματα δεν αλλάζουν με σχολιασμό και διά της παρατήρησης, αλλάζουν με πράξεις. Απέναντι σε όλα αυτά που μας συμβαίνουν -και δεν θα παραστήσουμε ότι δεν τα καταλαβαίνουμε ή τα καταπίνουμε- έχουμε την απάντηση, δουλεύουμε γι' αυτήν σκληρά όλες αυτές τις μέρες και θα δουλεύουμε και τις επόμενες εβδομάδες»
  • «Γι' αυτήν την αναγκαιότητα ενεργοποίησης των πολιτών θα συνεχίσω να μιλώ. Η δική μας απάντηση θα δοθεί με πράξεις»
  • «Καταλαβαίνω ότι πολλοί θα ήθελαν τις εύκολες και σχηματοποιημένες απαντήσεις, καταλαβαίνω ότι πολλοί θα ήθελαν να έχουν οριοθετημένους αντιπάλους και παίκτες στην πολιτική κονίστρα. Δεν είμαι από αυτούς που κάνουν εύκολα τα χατίρια στο σύστημα και στους δορυφόρους του»
  • Για την πιθανή κοινή δράση με ΛΑΕ, ΚΚΕ και άλλες αριστερές δυνάμεις: «Οι συσχετισμοί και οι συνθήκες δεν αλλάζουν μέσα από κομματικά διαβούλια, αλλά μέσα από πλατιές συστρατεύσεις των ανθρώπων, των πολιτών, των λαών»
  • Την περασμένη Τρίτη αυτοκτόνησε ένας 51άχρονος στην Αγιά Λάρισας. «Ήταν ένας άνθρωπος 51 ετών, πατέρας δύο κοριτσιών, άνεργος από το 2013. Από το success story της κυβέρνησης Σαμαρά, στο grinvest της σημερινής κυβέρνησης Τσίπρα, άλλος ένας άνθρωπος αυτοκτόνησε από την απόγνωση των μνημονίων»
  • «Η υπόθεση της Eldorado Gold δεν είναι παρά μία ακόμη ένδειξη ότι κάποιοι δεν τα βρήκανε στη μίζα. Ότι κάποιοι δεν τα βρήκανε στο παζάρι. Και κανείς δεν θα μας πείσει ότι υπάρχει μία σύγκρουση για λόγους αρχής ή για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος ή για λόγους προστασίας άλλων υπέρτερων εννόμων αγαθών, που έπρεπε να προστατεύει αυτή η κυβέρνηση, η οποία διάλεξε να τα παραδώσει όλα». 

Πηγή : athensvoice.gr


Η ανάπτυξη πήγε... περίπατο: «Βουτιά» – σοκ 1,7 δισ. ευρώ στα έσοδα του κράτους


«Τεταρταίος πυρετός» έχει καταλάβει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μετά και τη δημοσίευση των στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών που έδειξαν κραχ στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού τον Αύγουστο, με ποσό ύψους 1,7 δισ. ευρώ να λείπουν από τον κρατικό κορβανά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, παρατηρείται υστέρηση στα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού κατά 1,759 δισ. ευρώ, ενώ οι επιστροφές φόρων κατέγραψαν υπέρβαση κατά 400 εκατ. ευρώ. Εξάλλου, στα έσοδα αποκρατικοποιήσεων η υστέρηση φτάνει τα 346 εκατ. ευρώ.

Μεγάλο πρόβλημα παρατηρείται και σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού, το οποίο διαμορφώθηκε σε 3,550 δισ. ευρώ έναντι στόχου 3,573 δισ. ευρώ (υστέρηση 22 εκατ. ευρώ).

Η εικόνα από μόνη της είναι απογοητευτική, γιατί, πολύ απλά, καταδεικνύει πως η «μνημονιακή συνταγή» της λιτότητας και της εξοντωτικής υπερφορολόγησης έχει φέρει τους Έλληνες πολίτες στα όριά τους.

Σε μια προσπάθεια, μάλιστα, να δικαιολογήσει τ’ αδικαιολόγητα το ΥΠΟΙΚ – μέσω διευκρινιστικής ανακοίνωσης – χρεώνει την υστέρηση των δημοσίων εσόδων στη μεταφορά της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ από το μήνα Αύγουστο στο μήνα Σεπτέμβριο (1,027 δισ. ευρώ) και στην αύξηση των επιστροφών φόρων έναντι του στόχου (469 εκατ. ευρώ).

Μάλιστα, το υπουργείο χαρακτηρίζει «προσωρινές» τις δύο παραπάνω αιτίες της απόκλισης, υποστηρίζοντας ότι «έως το τέλος του 2017 θα έχει επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος του 1,75%».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2017, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 1.265 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 2.684 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016 και στόχου για έλλειμμα 1.226 εκατ. ευρώ του ΜΠΔΣ 2018-2021 για το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 3.550 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2.117 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2016 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3.573 εκατ. ευρώ.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 31.439 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 1.741 εκατ. ευρώ ή 5,2% έναντι του στόχου του ΜΠΔΣ 2018-2021. Η ακριβής κατανομή μεταξύ των κατηγοριών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση του οριστικού δελτίου.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 30.248 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 1.759 εκατ. ευρώ ή 5,5% έναντι του στόχου του ΜΠΔΣ 2018-2021. Επισημαίνεται ότι, η υποεκτέλεση οφείλεται κυρίως στην έναρξη καταβολής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ 2017 (1.027 εκατ. ευρώ), από το μήνα Σεπτέμβριο, αντί για το μήνα Αύγουστο, όπως είχε προβλεφθεί.

Οι επιστροφές εσόδων (εξαιρουμένων των επιστροφών από το πρόγραμμα εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών) ανήλθαν σε 2.565 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 469 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (2.096 εκατ. ευρώ).

Τα έσοδα του ΠΔΕ ανήλθαν σε 1.190 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 17 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.
Ειδικότερα, τον Αύγουστο 2017 το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 4.123 εκατ. ευρώ μειωμένο κατά 1.105 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο του ΜΠΔΣ 2018-2021.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 3.998 εκατ. ευρώ, μειωμένα έναντι του μηναίου στόχου κατά 1.077 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα του ΠΔΕ ανήλθαν σε 126 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 28 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Οι επιστροφές εσόδων του Αυγούστου 2017 (εξαιρουμένων των επιστροφών από το πρόγραμμα εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών) ανήλθαν σε 255 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 93 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου (162 εκατ. ευρώ).

Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2017 ανήλθαν στα 32.703 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 1.702 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (34.406 εκατ. ευρώ).

Ειδικότερα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 31.121 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένες κατά 1.183 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου. Μειωμένες έναντι του στόχου ήταν κυρίως οι επιχορηγήσεις νοσοκομείων, ΥΠΕ-ΠΕΔΥ κατά 201 εκατ. ευρώ, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης κατά 120 εκατ. ευρώ, τα επιδόματα πολυτέκνων κατά 60 εκατ. ευρώ και οι αποδιδόμενοι πόροι κατά 329 εκατ. ευρώ.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού παρουσιάζονται μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016 κατά 1.438 εκατ. ευρώ. Έχουν καταβληθεί επιπλέον 296 εκατ. ευρώ για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, 114 εκατ. ευρώ για αποδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, 57 εκατ. ευρώ για επιδοτήσεις γεωργίας, 35 εκατ. ευρώ για δαπάνες μεταναστευτικών ροών και 70 εκατ. ευρώ για εξοπλιστικά προγράμματα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Οι δαπάνες του ΠΔΕ διαμορφώθηκαν σε 1.583 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση έναντι του στόχου κατά 519 εκατ. ευρώ.

Ειδικά για τον Αύγουστο oι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 4.036 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 137 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου, ενώ oι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 3.567 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 140 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου.

Οι δαπάνες του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ανήλθαν σε 469 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται αυξημένες έναντι του μηνιαίου στόχου κατά 3 εκατ. ευρώ.


Πηγή : newsbomb.gr


Στην Μύκονο διαστημικό γιοτ made in China που κυβερνιέται με iPad



Με το στόμα ανοιχτό παρακολούθησαν κάτοικοι και τουρίστες το υπερσύγχρονο γιωτ Adastra, που βρέθηκε στην Μύκονο και εντυπωσίασε με τον υπερμοντέρνο σχεδιασμό του, καθώς πλοηγείται ακόμα και μέσω... iPad!

Το σκάφος έριξε άγκυρα στον κόλπο της Ψαρρούς και ανήκει σε έναν πολυεκατομμυριούχο εφοπλιστή που έχει την έδρα του στο Χονγκ Κονγκ, ο οποίος ξόδεψε 18 εκατομμύρια ευρώ για να το αποκτήσει. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το θαλάσσιο... υπερθέαμα κινεζικής ναυπήγησης έχει μήκος 42,5 μέτρα, πλάτος 16 μέτρα και διαθέτει υπερπολυτελείς χώρους αντίστοιχους με εκείνους ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων όπου μπορούν να φιλοξενηθούν εννέα επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος.

Αρκετοί είναι εκείνοι που το χαρακτηρίζουν «τρι-μαράν» για την «ικανότητά» του να κόβει στην μέση τα κύματα της ανοιχτής θάλασσας!




Πηγή : news247.gr


Το Τμήμα Μηχανογράφησης - Πληροφορικής της Νέας Δημοκρατίας δουλεύει πυρετωδώς για το διήμερο του Κυριάκου Μητσοτάκη




Εκτός από τις τοπικές Οργανώσεις και τις Γραμματείες της Νέας Δημοκρατίας που είναι επιφορτισμένες με εκδηλώσεις στην ΔΕΘ, ένα τμήμα που δίνει ζωή στους υπολογιστές του κόμματος και στην επικοινωνία δουλεύει ασταμάτητα και σιωπηλά από την περασμένη Τετάρτη για την εμφάνιση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το τμήμα πληροφορικής της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα από τμήματα κλειδιά για την σωστή λειτουργία του κόμματος και για την παρουσία του προέδρου σε μεγάλες εκδηλώσεις όπως αυτή της ΔΕΘ.

Αποτελείται από λίγα άτομα τα οποία το στελεχώνουν εδώ και ενάμιση χρόνο, είναι επιφορτισμένα με το κομμάτι της πληροφορικής και επικοινωνίας, η ομάδα αυτή θεωρείται από τις καλύτερες που υπάρχουν σε πολιτικό κόμμα.

Το τμήμα αυτό και η ίδια ολιγομελή έμπειρη ομάδα ήταν επιφορτισμένο από την αρχή της ζωής στην Πειραιώς και έκανε όλη την μετεγκατάσταση της Νέας Δημοκρατίας από την Συγγρού στα νέα γραφεία.

Όπως και πέρυσι που πήγαν όλα τέλεια και πήραν δικαιολογημένα τα συγχαρητήρια από τον Γραμματέα κ. Λευτέρη Αυγενάκη, έτσι και φέτος οι ίδιοι άνθρωποι, ο προϊστάμενος του τμήματος Θεοδωρής Λιβάνιος και δύο έμπειροι πληροφορικάριοι Βασίλης Βουκελάτος και Γιάννης Παπαϊωάννου, από την περασμένη Τετάρτη δουλεύουν ασταμάτητα στο Βελλίδειο από το πρωί έως αργά το βράδυ, χωρίς διάλειμμα για να είναι όλα έτοιμα το  Σαββατοκύριακο στην ΔΕΘ. 

Ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στην ομάδα της Μηχανογράφησης της Νέας Δημοκρατίας για διήμερο της ΔΕΘ.


Έκρηξη σημειώθηκε στο μετρό του Λονδίνου


Έκρηξη σημειώθηκε στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου, μέσα σε βαγόνι του μετρό στον σταθμό Parsons Green του δυτικού Λονδίνου.

Πηγές αναφέρουν ότι ένας αυτοσχέδιος μηχανισμός, τοποθετημένος σε σακούλα σούπερ μάρκετ και σε πλαστικό κοντέινερ εξερράγη, χωρίς να διαφαίνονται εκτεταμένες ζημιές στο βαγόνι.

H Daily Mail αναφέρει ότι υπάρχουν αρκετοί τραυματίες που φέρουν εγκαύματα στο πρόσωπο.

Οπλισμένοι αστυνομικοί βρίσκονται στο σημείο, στο δυτικό Λονδίνο, ενώ η κυκλοφορία των συρμών ανάμεσα στους σταθμούς Earls Court και Wimbledon έχει διακοπεί.


Απίστευτο: Υπουργός ήθελε να πάει ταξίδι του μέλιτος με… αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας



Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η αποκάλυψη ότι υπουργός ζήτησε να χρησιμοποιήσει ένα στρατιωτικό αεροσκάφος για να ταξιδέψει στην Ευρώπη, για τον μήνα του μέλιτός του.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν ζήτησε να χρησιμοποιήσει ένα στρατιωτικό αεροσκάφος, ένα θέμα που προκαλεί νέα ερωτήματα σχετικά με την χρήση των κρατικών αεροσκαφών από τον Αμερικανό υπουργό.

Ο εκατομμυριούχος πολιτικός είχε ζητήσει να χρησιμοποιήσει ένα στρατιωτικό αεριωθούμενο, το κόστος χρήσης του οποίου εκτιμάται για μία ώρα στα 25.000 δολάρια, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας την υπόθεση.

Εντέλει ο υπουργός απέσυρε το αίτημά του και ταξίδεψε με άλλο μέσο στη Σκωτία, στη Γαλλία και την Ιταλία, για το μήνα του μέλιτος που ακολούθησε τον γάμο του τον Ιούνιο με την ηθοποιό Λουίζ Λίντον, όπου είχε παραστεί και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Οικονομικών επιχείρησε να δικαιολογήσει το αίτημα που κατέθεσε ο υπουργός εξηγώντας ότι ο Μνούτσιν, που είναι «μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και έχει την ευθύνη του Γραφείου για θέματα Τρομοκρατίας» πρέπει να έχει «πρόσβαση σε ασφαλείς επικοινωνίες».

Τελικά, το «υπουργείο απέσυρε το αίτημά του αφού δόθηκε η δυνατότητα να έχει ασφαλείς επικοινωνίες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του υπουργού».

Είναι η δεύτερη φορά από το καλοκαίρι που ο υπουργός Οικονομικών πυροδοτεί αντιδράσεις λόγω της χρήσης κρατικών μέσων για τα ταξίδια του.

Στο μικροσκόπιο της Αρχής Επιθεώρησης κι Ελέγχου Δημόσιας Διοίκησης βρίσκεται το ταξίδι του υπουργού με τη σύζυγό του, ανήμερα της έκλειψης ηλίου της 21ης Αυγούστου στο Κεντάκι (κεντροανατολικές ΗΠΑ), όπου το φαινόμενο ήταν ορατό. Η 36χρονη σύζυγος του υπουργού αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη αφού παρουσίασε στο Instagram το ακριβό της γούστο κι ενώ βρισκόταν στην έξοδο ενός κυβερνητικού αεροσκάφους.


Πηγή : eleftherostypos.gr


Ο Κουρουμπλής λειτουργώντας γνήσια συριζαίικα θυμήθηκε το Sea Diamond για να δικαιολογήσει την ανικανότητα του



Ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και νομίζοντας ότι έτσι θα αποφύγει τις ευθύνες του, λειτούργησε όπως κάθε Συριζαίος που δεν σέβεται τον ευατό του και θυμήθηκε το ναυάγιο του Sea Diamond λέγοντας ότι δεν έχει στεγανοποιηθεί ακόμη, ενώ το «Αγία Ζώνη» στεγανοποιήθηκε.

Κινήθηκε στην τακτική Σύριζα όπως ο Τσίπρας, που είπε το απίστευτο στις πυρκαγιές στο  Κάλαμο, ότι φέτος στις μεγάλες πυρκαγιές της Αττικής κάηκαν λιγότερα στρέμματα από όσα στις προηγούμενες, 

Μέσα σε άλλα ο Κουρουμπλής είπε όσο αφορά το Sea Diamond :

«Όταν θα ρθει η ώρα και θα τελειώσει η επιχείρηση, όλα θα απαντηθούν. Το μαζούτ που χύθηκε δεν είναι απλή ιστορία. Το Sea Diamond το ξέρετε ότι δεν έχει στεγανοποιηθεί ακόμα; Στόχος μας ήταν να το στεγανοποιήσουμε και σήμερα άρχισε η άντληση του πετρελαίου. Αν είχαμε 40 αντιρρυπακτικά σκάφη, μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν άλλο. Η χώρα επιστράτευσε όλα τα πλοία του ιδιωτικού τομέα και τα 7 σκάφη του λιμενικού σώματος, με τρεις στόχους. Ό,τι υπάρχει στη θάλασσα και ό,τι έχει καλύψει τις παραλίες, θα καθαριστεί», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας.


Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέα εκτόξευση πυραύλου



Οι στρατιωτικές αρχές της Νότιας Κορέας ανέφεραν ότι η Πιονγιάνγκ εκτόξευσε απροσδιόριστο μέχρι στιγμήγς τύπο πυραύλου σε συνέχεια των δοκιμών των πυρηνικών της οπλικών συστημάτων που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια. Για έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), δοθέντος του βεληνεκούς του, κάνει λόγο το Τόκιο. Για έναν βαλλιστικό πύραυλο μέσου βεληνεκούς εκτιμούν οι ΗΠΑ.

Οι στρατιωτικές αρχές της Νότιας Κορέας ανέφεραν ότι η Πιονγιάνγκ εκτόξευσε απροσδιόριστο, μέχρι στιγμής, τύπο πυραύλου σε συνέχεια των δοκιμών των πυρηνικών της οπλικών συστημάτων που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τους επιτελείς της Νότιας Κορέας η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε από την περιοχή Σουνάν, όπου εδρεύει το διεθνές αεροδρόμιο της Πιονγιάνγκ.

Από το ίδιο σημείο η Πιονγιάνγκ είχε εκτοξεύσει νωρίτερα αυτό τον μήνα και έναν πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς, τύπου Hwasong-12 ο οποίος είχε περάσει πάνω από την Ιαπωνία για να καταπέσει τελικά στον Ειρηνικό.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων ως απάντηση στην βορειοκορεατική ενέργεια.

Ο πύραυλος πέταξε πάνω από τη νήσο Χοκάιντο στις 07:06 τοπική ώρα (01:06 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισαν οι ιαπωνικές αρχές, τονίζοντας ότι το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης J-Alert ενεργοποιήθηκε σε πολλές περιοχές στο βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ αναλύουν τις λεπτομέρειες σχετικά με την εκτόξευση, όπως ανέφερε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας στη Σεούλ.

Ενημερώθηκε ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για τη νέα εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα ενός πυραύλου ο οποίος πέρασε πάνω από την Ιαπωνία, γνωστοποίησε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ήταν ο γενικός γραμματέας της αμερικανικής προεδρίας, ο στρατηγός ε.α. των Πεζοναυτών Τζον Κέλι, αυτός που ενημέρωσε τον πρόεδρο Τραμπ, διευκρίνισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Εκτιμήσεις Ιαπωνίας και ΗΠΑ για τον τύπου του βορειοκορεατικού πυραύλου

Για έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), δοθέντος του βεληνεκούς του, κάνει λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Τάρο Κόνο, σχετικά με τον τύπου του πυραύλου που εκτοξεύθηκε νωρίτερα σήμερα από τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με την ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK.

Ο στρατός των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι κατέγραψε την εκτόξευση και παρακολούθησε την τροχιά του πυραύλου, κάνοντας λόγο για έναν βαλλιστικό πύραυλο μέσου βεληνεκούς. Εκτίμησε ότι δεν αποτελούσε απειλή για το Γκουάμ ή κάποιο άλλο τμήμα του αμερικανικού εδάφους.

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Ο Λευκός Οίκος και η προεδρία της Νότιας Κορέας, συγκάλεσαν έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Η εκτόξευση καταγράφεται μία ημέρα αφού η Πιονγκγιάνγκ απείλησε να «βυθίσει» την Ιαπωνία και να μετατρέψει τις ΗΠΑ σε «στάχτες» ρίχνοντάς την στο «σκοτάδι» μετά την υιοθέτηση μιας νέας απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με την οποία εγκρίθηκε η επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας σε αντίποινα για την πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε την 3η Σεπτεμβρίου.



Πηγή: skai.gr


Πτήση τρόμου για την British Airways η μηχανή του αεροσκάφους πήρε φωτιά στον αέρα!



Στιγμές απόλυτου τρόμου βίωσαν οι επιβάτες αεροπλάνου που απογειώθηκε από το Λονδίνο με προορισμό την Αθήνα,  όταν η μία μηχανή τυλίχτηκε στις φλόγες, λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Χίθροου.

Ένας επιβάτης που καθόταν στο παράθυρο, ακριβώς στο ύψος της μηχανής που άρπαξε φωτιά, περιγράφει τον τρόμο που ένιωσε εκείνη τη στιγμή: «Έκανε πολύ μεγάλο θόρυβο και αμέσως μετά υπήρξαν έξι μεγάλα χτυπήματα, το ένα μετά το άλλο».

Το αεροπλάνο επέστρεψε και προσγειώθηκε στο Χίθροου με ασφάλεια, αφού πρώτα ο πιλότος έκλεισε τη μηχανή.






Δικογραφία σε βάρος της δασκάλας που τον κλείδωσε τον 7χρονο μέσα στο σχολείο



Δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σχημάτισε η Αστυνομία σε βάρος της δασκάλας στην τάξη του 12ου Δημοτικού Σχολείου στην Γλυφάδα, όπου το μεσημέρι της Πέμπτης (14.09.2017) τραυματίστηκε 7χρονος μαθητής, πέφτοντας από το παράθυρο του πρώτου ορόφου.

Ωστόσο, με εντολή του εισαγγελέα, η δασκάλα αφέθηκε ελεύθερη.

«Φώναξα να δω αν είναι κανείς μέσα αλλά δεν πήρα απάντηση»

Όπως αναφέρει στην κατάθεση της, περίμενε να βγουν όλα τα παιδιά από την τάξη και ύστερα φώναξε αν είναι κανείς ακόμα μέσα, αλλά δεν πήρε απάντηση, γι’ αυτό κλείδωσε την πόρτα.

Ο μικρός μαθητής, όταν άκουσε το κουδούνι έσκυψε κάτω από το θρανίο για να πάρει την τσάντα του, κι έτσι δεν τον είδε, με βάση τα όσα λέει η ίδια.

Δήλωσε μάλιστα πως ήταν η ίδια που είδε τι συνέβη και κάλεσε το ασθενοφόρο και την μητέρα του 7χρονου η οποία ήταν έξω από το σχολείο.

Πήδηξε από το παράθυρο για να διαφύγει

Ο 7χρονος, όταν πήγε να βγει, βρήκε την πόρτα κλειδωμένη και άρχισε να φωνάζει, αλλά δεν τον άκουγε κανείς. Έβαλε λοιπόν ένα θρανίο για να φτάσει το παράθυρο, και πήδηξε έξω.

Το αγοράκι έπεσε με τα πόδια από ύψος περίπου 3,5 – 4 μέτρων, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στην φτέρνα του.

«Μιλάμε για αμέλεια» δηλώνει στο newsit ο πατέρας

To newsit.gr επικοινώνησε με τον πατέρα του άτυχου 7χρονου που δήλωσε ότι στο παιδί τοποθετήθηκε γύψος και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, χωρίς να διατρέχει άλλον κίνδυνο.

Αναφερόμενος στις συνθήκες του ατυχήματος στο 12ο δημοτικό της Γλυφάδας, άφησε αιχμές για την αμέλεια της δασκάλας κατά τον έλεγχο της τάξης και προσέθεε πως το παιδί ήταν τυχερό, καθώς έπεσε σε μια σιδερένια οροφή που υπήρχε από κάτω.

“Με ενημέρωσε η πρώην σύζυγός μου πως το παιδί χτύπησε, αφού είχε πάει για να το πάρει. Όπως έμαθε, οι συμμαθητές του είχαν βγει από την τάξη, και η δασκάλα τα ρώτησε αν έχουν βγει όλα έξω χωρίς όμως να κάνει τυπικό έλεγχο, και κλείδωσε. Ο μικρός έμεινε μέσα κι επειδή φοβήθηκε, πήδηξε για να βγει έξω. Ευτυχώς δεν έπεσε με το κεφάλι. Μιλάμε για αμέλεια της δασκάλας” τόνισε ο κ. Αριστείδης Ακριβειάδης.

Η Διευθύντρια του σχολείου  Ευαγγελία Παπανικολάου,  εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για όσα συνέβησαν.

«Είμαι σοκαρισμένη για ό,τι έγινε στο σχολείο. Σας διαβεβαιώ ότι θα διερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα για το πώς έγινε αυτό το ατύχημα. Χαίρομαι που το παιδί είναι καλά και γλίτωσε τα χειρότερα. Όλα τα παιδιά εδώ, τα βλέπω σαν παιδιά μου» τόνισε η διευθύντρια, που ωστόσο ανέφερε πως στην παρούσα φάση δεν θα ήθελε να πει κάτι παραπάνω.


Πηγή: newsit.gr


Η ηλιθιότητα των ακροαριστερών καθεστώτων είναι δεδομένη! Μαδούρο: Τρώτε τα κουνέλια, μην τα κρατάτε ως κατοικίδια



Τελικά εάν δεν είσαι εκτός από ανίκανος και βλάκας δεν επιβιώνεις και δεν γίνεσαι στέλεχος σε ακροαριστερή παράταξη και καθεστώς.

Το «πλάνο - κουνέλι» παρουσίασε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, καλώντας τους πολίτες της χώρας του να αντιμετωπίσουν τον «οικονομικό πόλεμο» από τις «ιμπεριαλιστικές δυνάμεις» εκτρέφοντας και τρώγοντας κουνέλια.

Το κρέας έχει γίνει δυσεύρετο στην Βενεζουέλα και η πείνα έχει στείλει στα νοσοκομεία χιλιάδες πολίτες γιατί  δεν λαμβάνουν την απαραίτητη ζωική πρωτεΐνη.

Ο δικτάτορας ακροαριστερός ηγέτης της Λατινικής Αμερικής, παρουσίασε την ιδέα του στην κρατική τηλεόραση, δηλώνοντας ότι «το πλάνο - κουνέλι εγκρίθηκε μεταξύ άλλων επειδή τα κουνέλια αναπαράγονται "σαν κουνέλια"».

Η εφαρμογή του πλάνου όμως δεν πηγαίνει καλά, καθώς πολλοί Βενεζουελάνοι οι οποίοι έλαβαν μικρά κουνέλια προς εκτροφή από το κράτος, τούς έβαλαν φιόγκους και τα κράτησαν ως κατοικίδια, δίνοντάς τους ονόματα, γεγονός που δυσαρέστησε την κυβέρνηση.

Ο Φρ. Μπερνάλ κάλεσε τους πολίτες να δουν τα κουνέλια από τη σκοπιά του «οικονομικού πολέμου» που κατά τον ίδιο δέχεται το καθεστώς από το εξωτερικό, ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, είπε ότι «χρειαζόμαστε μια καμπάνια στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τις εφημερίδες, τα καρτούν, παντού, ώστε οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι τα κουνέλια δεν είναι κατοικίδια, αλλά δυόμισι κιλά κρέας».


Το «Αγία Ζώνη» κυκλοφορούσε με παρατάσεις που είχε δώσει το υπουργείο



Mε παρατάσεις κυκλοφορούσε το δεξαμενόπλοιο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» το οποίο προκάλεσε την τεράστια ρύπανση στον Σαρωνικό.

Mε παρατάσεις κυκλοφορούσε το δεξαμενόπλοιο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» το οποίο προκάλεσε την τεράστια ρύπανση στον Σαρωνικό.

Όπως αποδεικνύεται από έγγραφο του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων του Υπουργείου Ναυτιλίας, που αποκαλύπτει το πόρταλ «902.gr», το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας του πλοίου είχε λήξει στις 27 Ιούλη και είχε λάβει παράταση για δύο μήνες. 

Συγκεκριμένα, στις 26 Ιούλη δόθηκε παράταση μέχρι τις 6 Αυγούστου. 


Σύμφωνα με το πρωτόκολλο αξιοπλοΐας που είχε εκδώσει στο δεξαμενόπλοιο ο Κλάδος Ελέγχου Πλοίων του υπουργείου Ναυτιλίας, στο πλοίο μετά από επιθεώρηση καταγράφησαν οι εξής παρατηρήσεις: «1. ΣΕΠ: Από 11/6/2016 να διενεργηθεί τακτική Επιθεώρηση στη θάλασσα σε όλους τους τομείς. Διαφορετικά το Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης (ΓΕΠ) παύει να ισχύει. 2. Εξοπλισμού (πρώην ΕΝΕΣΠΥ): Κατά την πρώτη Επιθεώρηση μετά την 1/1/2017, να εφοδιαστεί με εγκεκριμένο σύστημα ειδοποίησης φυλακής γέφυρας (BNWAS). 3. Εξοπλισμού (πρώην ΕΝΕΣΠΥ): Μέχρι 11/04/2017 να γίνει αντικατάσταση του συρματόσχοινου καθαίρεσης της κοινής λέμβου», ενώ σε 4η παρατήρηση που συμπληρώθηκε αργότερα και είναι γραμμένη χειρόγραφα, αναφέρεται ότι «μέχρι 30/6/2017 να προσκομισθεί βεβαίωση ελέγχου των δύο αεροφιάλων εκκίνησης της κύριας μηχανής».

Το πρωτόκολλο έληξε στις 27 Ιούλη του 2017, χωρίς να αναφέρεται αν είχαν αποκατασταθεί οι παρατηρήσεις αυτές και αν έχει γίνει εκ νέου επιθεώρηση ώστε να καταγραφούν τυχόν νέα προβλήματα. Ωστόσο, εκδόθηκε παράταση του πιστοποιητικού έως τις 6 Αυγούστου του 2017 και στη συνέχεια «έρχεται» νέα παράταση που έληγε στις 27 Σεπτέμβρη του 2017. Η παράταση δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί και το πλοίο ναυάγησε στις 10 Σεπτέμβρη, προκαλώντας την τεράστια ζημιά στο Σαρωνικό.

Χαρακτηριστικό της προσπάθειας της κυβέρνησης να συγκαλύψει τις ευθύνες είναι πως επιχείρησε να υποβαθμίσει τα ερωτήματα που προέκυπταν από καταγγελίες ναυτεργατών για το μηχανοστάσιο του πλοίου, που περιγράφεται ως «ρημάδι», ενώ οι σωληνώσεις του, ακόμα κι αυτές που έχουν να κάνουν με τη θάλασσα, είχαν παντού τρύπες και μπαλώματα... Οι ίδιες καταγγελίες αναφέρουν ότι η σκουριά είχε «φάει» και σημεία των λαμαρινών στα στεγανά του πλοίου, με αποτέλεσμα συχνά να «μπάζει» κι από εκεί νερά. 

Ο επικεφαλής του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων, Γ. Ζήκας, όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση του πλοίου και πώς απαντά στις καταγγελίες που το χαρακτήριζαν επικίνδυνο, απάντησε ότι «διαθέτει πιστοποιητικά σε ισχύ» και πως «είχε διενεργηθεί επιθεώρηση με ικανοποιητικό αποτέλεσμα».



Πηγή: 902.gr