Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Άφιξη 16ου Rafale στην Τανάγρα

 


Στην Τανάγρα βρίσκεται από 30/6 ένα ακόμη μαχητικό Rafale F3R, ανήκωντας στην 332 Μοίρα “Θησέας”.

Πρόκειται για μονοθέσιο Rafale EG με αριθμό “417” που παραλήφθηκε από την αρμόδια επιτροπή του ΓΕΑ στην Γαλλία, την Τρίτη, 27 Ιουνίου. Με το νέο απόκτημα, η δύναμη της 332 Μοίρας ανέρχεται πλέον σε 16 μαχητικά του τύπου, εκ των οποίων 12 μονοθέσια EG και 4 διθέσια DG.

Υπολείπονται άλλα 8 για να ολοκληρωθεί η παραγγελία των 24 Rafale.





Ο ακροαριστερός φασίστας Πολάκης έχει αρχηγικές βλέψεις στον ΣΥΡΙΖΑ


 

Το έχουμε ξανά γράψει ότι ο κορμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ακροαριστερά, και τύποι όπως ο ακροαριστερός φασίστας Παύλος Πολάκης, είναι αρκετοί μέσα στο κόμμα (βλέπε Τζανακόπουλος, Ηλιόπουλος, Φίλης κτλπ).

Το να ευελπιστεί ο Παύλος Πολάκης ότι θα μπορούσε να ηγηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, κάποιος πρέπει να τον προσγειώσει εάν θέλουν το κόμμα να έχει μέλλον.

Ο Παύλος Πολάκης αντιπροσωπεύει ότι χειρότερο διαθέτει η αριστερά, έναν ακραίο ακροαριστερό με φασιστικές αντιλήψεις και συμπεριφορά.

Το να παίρνει θέση στην κούρσα διαδοχής λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Κυριακή, μόνο καλό δεν είναι.

Ο Πολάκης, συστήνει σε όλους... ψυχραιμία, αφήνοντας άφωνους όσους τον γνωρίζουν από την καλή και την ανάποδη. 

«ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

1) Ψυχραιμία και όχι αποφάσεις με πίκρα ή με θυμό. Η ιστορία ούτε σταματά ούτε τελειώνει, συνεχίζει να γράφεται από τη δράση των ανθρώπων, των κινημάτων, των νέων ηγετών.

2) Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΟΦΕΙΛΕΙ να συνεχίσει να είναι ο κορμός της δημοκρατικής παράταξης, το κόμμα της κυβερνώσας Αριστεράς, ΟΦΕΙΛΕΙ να ανασυγκροτηθεί προγραμματικά και οργανωτικά για να εκφράσει ΞΑΝΑ την κοινωνική Συμμαχία της εργαζόμενης πλειοψηφίας, των μικρομεσαίων στρωμάτων, της αγροτιάς, της νεολαίας, της προοδευτικής διανόησης και των ανθρώπων της τέχνης.

3) Αυτό θα κάνουμε ΜΕ: συντροφικότητα, αλληλεγγύη,τιμιότητα.

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ: αποφασιστικότητα, ξεκάθαρες πολιτικές γραμμές και αποτελεσματικές οργανωτικές δομές...

4) Όσοι ονειρεύονται έναν αποδυναμωμένο ΣΥΡΙΖΑ ή απεργάζονται σχέδια προς αυτήν την κατεύθυνση, θα ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΥΝ οικτρά!

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ, βουλευτής Χανίων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» γράφει χαρακτηριτικά προσπαθώντας να δώσει... γραμμή.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Πολάκης είναι υπό εισαγγελικό έλεγχο μετά την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, που προκάλεσαν αναρτήσεις του σε κοινωνικά δίκτυα, μεταξύ των οποίων και η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, απειλώντας και στοχοποιώντας ευθέως δικαστές και δημοσιογράφους.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος, έχει δώσει εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα, αυτό της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Στις επίμαχες αναρτήσεις εκτός από ονόματα ανώτατων δικαστικών λειτουργών που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον Νίκο Παππά, υπάρχουν και ονόματα άλλων ανώτατων δικαστών που μετέχουν στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη, το οποίο ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η εισαγγελική παρέμβαση καταλαμβάνει σειρά αναρτήσεων στο διαδίκτυο και όχι μόνον την επίμαχη ανάρτηση Πολάκη που τον οδήγησε εκτός ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο η Εισαγγελία λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας θα αποστείλει την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή για τα περαιτέρω.



Τα θέατρα Βράχων, του Βύρωνα και του Υμηττού, αποδίδονται οριστικά και αμετάκλητα στους πολίτες

 



Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Ιουνίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, τέως δημάρχου Βύρωνα, Νίκου Χαρδαλιά, δόθηκε οριστική λύση στο ζήτημα που προέκυψε σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων, στις οποίες βρίσκονται τα θέατρα “ Άννα Συνοδινού” και “ Μελίνα Μερκούρη”. Ειδικότερα:

  • Με απόφαση του πρωθυπουργού και έπειτα από εισήγηση των δύο υπουργών, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην άμεση απόκτηση των 104 στρεμμάτων, με τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες και μέσα από τις διαδικασίες, που προβλέπονται στους οικείους νόμους και διατάγματα.
  • Μετά θα ακολουθήσει η άνευ ανταλλάγματος παραχώρησή τους στους δύο Δήμους. Έτσι, εξασφαλίζεται οριστικά και αμετάκλητα ο δημόσιος χαρακτήρας της έκτασης και δίνεται οριστικό τέλος σε δικαστικές και άλλες περιπέτειες δεκαετιών.
  • Η διαδικασία θα προχωρήσει άμεσα μετά την κοινοποίηση της σχετικής απόφασης του Αρείου Πάγου, η οποία αναμένεται να καθαρογραφεί τις επόμενες ημέρες.
  • Η επίσπευση, ο συντονισμός και η παρακολούθηση των διαδικασιών απόκτησης της έκτασης και παραχώρησής της στους Δήμους Βύρωνα και Υμηττού-Δάφνης θα γίνει με ευθύνη του υπουργείου Πολιτισμού και σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία.


Ξεκινά η εκταμίευση των πρώτων στεγαστικών δανείων για νέους

 



Με υπογραφή του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ξεκινά η εκταμίευση των πρώτων δανείων του στεγαστικού προγράμματος «Σπίτι μου» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Τα πρώτα δάνεια αφορούν την αγορά πρώτων κατοικιών από νέους, μετά την έγκριση των δανείων από τις αντίστοιχες τράπεζες, καθώς και τον επιτυχημένο νομικό και τεχνικό έλεγχο των ακινήτων.

Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» υλοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς και έχει τεράστια ανταπόκριση. Συγκεκριμένα, από την έναρξη των αιτήσεων στις 3 Απριλίου 2023 μέχρι σήμερα:

  • Υποβλήθηκαν συνολικά 36.544 αιτήσεις, εκ των οποίων έχουν ήδη αξιολογηθεί 25.573, δηλαδή 7 στις 10 (70%).
  • Από τις 25.573 αξιολογημένες αιτήσεις, έλαβαν προέγκριση 17.606, δηλαδή σχεδόν 7 στις 10 (69%), ενώ οι υπόλοιπες απορρίφθηκαν, καθώς δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις.
  • Από τις 17.066 προεγκρίσεις, έχουν ήδη εγκριθεί 4.706 δάνεια, δηλαδή πάνω από 1 στις 4 (28%), καθώς έχει βρεθεί ακίνητο και έχει ξεκινήσει ο νομικός και τεχνικός έλεγχος, με μέσο όρο ποσού έγκρισης 104.896 ευρώ περίπου.
  • Το 62% των εγκεκριμένων δανείων αφορά αγορά πρώτης κατοικίας από ζευγάρια, ενώ το 87% αφορά δικαιούχους με ετήσιο εισόδημα έως 24.000 ευρώ.
  • Το 39% των εγκεκριμένων δανείων αφορά αγορά πρώτης κατοικίας στην Αττική και το 22% στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ 7% αφορά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και 6% στη Δυτική Ελλάδα και στη Θεσσαλία αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι, μέσω του προγράμματος «Σπίτι μου», νέοι ή νέα ζευγάρια, ηλικίας 25-39 ετών, μπορούν να αποκτήσουν κατοικία με μηνιαία δόση σημαντικά χαμηλότερη από εκείνη που αντιστοιχεί στα στεγαστικά δάνεια της αγοράς, καθώς το 75% του κεφαλαίου χορηγείται άτοκα από τη ΔΥΠΑ, ενώ, για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους και όσους αποκτήσουν την ιδιότητα αυτή, το δάνειο είναι άτοκο στο σύνολό του.

 



Οι αριθμοί για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

 



Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ επιχειρούν συστηματικά να καλλιεργήσουν την εντύπωση ότι τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης απευθύνονται σε λίγους και δεν ωφελούνται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.

  • Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 425 επενδυτικά σχέδια, στο δανειακό σκέλος του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0. Τα επενδυτικά σχέδια που έχουν υποβληθεί αφορούν σε διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, όπως βιομηχανία, λιανικό εμπόριο, ηλεκτροπαραγωγικές επενδύσεις – ΑΠΕ, τηλεπικοινωνίες, τουρισμό και υπηρεσίες.
  • Από τα 425 επενδυτικά σχέδια, τα 260 (ποσοστό 61%) έχουν κατατεθεί από πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), προϋπολογισμού 4,21 δισ ευρώ.
  • Παράλληλα, έχουν ενισχυθεί 91.216 μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω επιχορηγήσεων, με συνολική δαπάνη 646,9 εκ. ευρώ.

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ) διαχειρίζεται χρηματοδοτικά εργαλεία ύψους περίπου 10.9 δις ευρώ. Αυτά αφορούν σε δάνεια με ευνοϊκούς όρους (ΤΕΠΙΧ ΙΙ), δάνεια κεφαλαίου κίνησης (Ταμείο Εγγυοδοσίας επιχειρήσεων COVID για Μεγάλες και ΜμΕ), στη στήριξη των Μμε που προάγουν έρευνα και καινοτομία (Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας), στο πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ κ.ά.

  • Έως σήμερα έχουν εκταμιευθεί δάνεια προς ΜμΕ που αντιστοιχούν στο ποσό των 6 δις ευρώ και αντιστοιχούν σε 76.488 επιχειρήσεις.
  • Σύμφωνα με τη μελέτη του Ινστιτούτου wifOR, η ΕΑΤ την περίοδο 2019-2021 πρόσθεσε στο ΑΕΠ 7,7 δις ευρώ και στήριξε 306.000 θέσεις εργασίας.


Ευρωπαϊκή υποχρέωση η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος

 


Από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Αναμφίβολα το πιο σημαντικό θέμα στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική στα ζητήματα μετανάστευσης και ασύλου. Θέλω να χαιρετίσω την πρόοδο η οποία έχει επιτευχθεί, την οποία η πατρίδα μας αναζητούσε εδώ και πολύ καιρό, καθώς αποτελεί ευρωπαϊκή υποχρέωση, η αντιμετώπιση ενός προβλήματος που τελικά αφορά ολόκληρη την ήπειρό μας.

Θέλω να τονίσω, για ακόμα μία φορά, τη μεγάλη σημασία που η πατρίδα μας αποδίδει στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  • Είναι μία αποστολή, την οποία η ελληνική Πολιτεία, το Ελληνικό Λιμενικό, η Αστυνομία με τη συμπαράσταση των Ενόπλων Δυνάμεων, έχει επιτελέσει στο ακέραιο, μειώνοντας κατά 90% τις μεταναστευτικές ροές προς τα ελληνικά νησιά.
  • Και αποδεικνύοντας ότι ναι, υπάρχει τρόπος να κατεδαφίσουμε τα δίκτυα των άθλιων διακινητών, οι οποίοι εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο για να μεταφέρουν κατατρεγμένους ανθρώπους σε βάρκες και πλοιάρια, τα οποία δεν θα έπρεπε ποτέ να αποπλέουν από καμία απολύτως ακτή.
  • Και με αφορμή το πρόσφατο τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου, θέλω να επαναλάβω για ακόμα μία φορά ότι είναι απολύτως άδικο να στοχοποιείται από κάποιους ευρωπαϊκούς κύκλους το Ελληνικό Λιμενικό, το οποίο έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα και το οποίο έσπευσε και σε αυτό το ναυάγιο να προσφέρει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τις υπηρεσίες του.

Όλη μας η ενέργεια θα πρέπει να κατευθύνεται προς την εξαφάνιση και την απόλυτη στοχοποίηση των άθλιων διακινητών. Αυτών, δηλαδή, οι οποίοι είναι και αποκλειστικά υπεύθυνοι για το γεγονός ότι άνθρωποι επιβιβάζονται, όπως είπα, σε πλοιάρια τα οποία δεν θα έπρεπε ποτέ να πλέουν στη Μεσόγειο.




Ολοκληρώνεται το βρώμικο σχέδιο των Αλβανών κατά Μπελέρη - Αρνούνται να ορκιστεί


 

Μόνο σε καλό της Αλβανίας δεν θα βγει το ότι τραβάει το σχοινί.

Η αθλιότητα του Αλβανού Ράμα, που εξακολουθεί να αρνείται τη χορήγηση άδειας για την ορκωμοσία του Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος παραμένει στο νοσοκομείο των φυλακών των Τιράνων, δείχνει το βρώμικο σχέδιο των Αλβανών και αποδεικνύει ότι η Αλβανία έχει καθεστώς.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολίτευσης στην Αλβανία που ένας δήμαρχος εκλεγμένος παραμένει στη φυλακή και δεν του επιτρέπεται να ορκιστεί για να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.

Προς το παρόν, παραμένει ο προηγούμενος δήμαρχος, Γιώργος Κολιός. Το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε κανονικά και ανέλαβε τα καθήκοντά του. Πρόεδρος εξελέγη ένας εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας.

Σε 30 ημέρες, σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει νεότερη εξέλιξη, θα υπάρξει παρέμβαση του Περιφερειάρχη της Αυλώνας για να δρομολογήσει τις περαιτέρω εξελίξεις. Ή θα παραμείνει δήμαρχος ο Γιώργος Κολιός – μπορεί και να παρέμβει η κυβέρνηση η οποία θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επανάληψη των εκλογών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Η συμπεριφορά των Αλβανών του καθεστώτος Ράμα έχει εξοργίσει την Ελλάδα και την κοινή γνώμη. Ως αγκάθι στις ελληνοαλβανικές σχέσεις και για την πορεία της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτήρισε την υπόθεση Μπελέρη ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των χθεσινών δηλώσεών του από τις Βρυξέλλες.

Η συμπεριφορά της Αλβανικής κυβέρνησης κάνει μεγάλο κακό στην χώρα και στην Ευρωπαική της πορεία.



Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Συριζαίο πρώην κυλικειάρχη της βουλής 2016-2019, για εργασιακή ζούγκλα

 



Ο ιδιοκτήτης του γνωστού beach bar, είναι ο πρώην μισθωτή του κυλικείου της Βουλής που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό το 2016 όταν πρόεδρος της Βουλής ήταν ο Νίκος Βούτσης και αποχώρησε το 2019 επί προεδρίας Κωνσταντίνου Τασούλα.

Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγορεί για να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, ενώ ξέρει πολύ καλά ποιος είναι.

«Η εικόνα του εργαζόμενου στη Ρόδο να σερβίρει πελάτες μέσα στη θάλασσα επιβεβαιώνει με τον πιο ντροπιαστικό τρόπο την έκταση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας στην χώρα και ειδικά στον τουρισμό», υπογραμμίζει και καλά ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του.

Αναφέρει ότι «η απαξίωση της Επιθεώρησης Εργασίας από την κυβέρνηση της ΝΔ έχει οδηγήσει σε καθεστώς εργασιακής ζούγκλας, σε ραγδαία αύξηση των εργατικών δυστυχημάτων και σε συνθήκες εργασίας που προσβάλουν την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των εργαζομένων». Σχολιάζει ότι στο πλαίσιο αυτό, «η "άμεση παρέμβαση" του υπουργού Εργασίας κ. Γεωργιάδη περισσότερο με κροκοδείλια δάκρυα μοιάζει μπροστά στη γενική κατακραυγή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τονίζει καταληκτικά ότι «θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζόμενων διεκδικώντας καθημερινά, μέσα και έξω από τη Βουλή, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, καλύτερους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και επανασύσταση της Επιθεώρησης Εργασίας».

Δεν γνωρίζουμε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επικοινωνήσει με τον εργοδότη για να του τα πουν και απο κοντά.

Επισημαίνουμε ότι ο εργαζόμενος όπως λέει ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα και μάλιστα λαμβάνει την ημέρα φιλοδωρήματα έως 200 ευρω.

Το περιστατικό προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη ενώ στη συνέχεια, από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, φανέρωσε σε δήλωση του ότι δόθηκε εντολή στο Λιμενικό Σώμα να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για την νομιμότητα κατασκευών μέσα στην θάλασσα.



Κολοσσαίο: «Μετανιωμένος» ο τουρίστας που το βανδάλισε

 


Μετανιωμένος δηλώνει ο βουλγαρικής καταγωγής γυμναστής από το Μπρίστολ, ο οποίος σε πρόσφατο ταξίδι του στην Ιταλία καταγράφηκε σε βίντεο από άλλο τουρίστα να χαράζει με κλειδί τα ονόματα του ίδιου και της κοπέλας του στο Κολοσσαίο.




Όπως έγινε γνωστό πριν από δύο μέρες, ο νεαρός «πρωταγωνιστής» του εξοργιστικού βίντεο που έγινε viral ταυτοποιήθηκε ως ο 27χρονος Ιβάν Ντιμιτρόφ (που χρησιμοποιεί επίσης το επίθετο Χόκινς). H Daily Mail, που δημοσίευσε εχθές φωτογραφία του νεαρού αλλά και της κοπέλας του, Χέιλι Μπρέισι, η οποία τον συνόδευε στο ταξίδι, μεταδίδει σήμερα ότι ο γυμναστής επικοινώνησε τελικά με τις ιταλικές Αρχές που τον αναζητούσαν.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αφού εντόπισαν τελικά το κινητό του 27χρονου (ο οποίος τα τελευταία 24ωρα βρισκόταν στη Βουλγαρία) οι καραμπινιέροι του άφησαν μήνυμα να τους καλέσει. Ο Ντιμιτρόφ πήρε αμέσως τηλέφωνο και εξέφρασε τη μεταμέλειά του για την πράξη του που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

«Συνάδελφοι μίλησαν μαζί του. Ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι λυπάται ειλικρινά για αυτό που έκανε. Επικοινώνησε μαζί μας αφού βρήκαμε το κινητό του από τα αρχεία του ξενοδοχείου από του αφήσαμε μήνυμα να μας καλέσει. Όπως είναι φυσικό, ανησυχούσε για τις νομικές επιπλοκές και του εξηγήσαμε τα πάντα» είπε στη βρετανική εφημερίδα ο καραμπινιέρος Ρομπέρτο Μαρτίνα.

«Του είπαμε ότι θα αποσταλεί μια αναφορά στη διεύθυνσή του στο Ηνωμένο Βασίλειο και μετά το ζήτημα θα πάει σε δίκη, πιθανόν στις αρχές της επόμενης χρονιάς, και τότε θα μπορεί να ζητήσει συγγνώμη αυτοπροσώπως στο δικαστήριο. Δεν τον ρωτήσαμε γιατί το έκανε, αυτό είναι δουλειά του δικαστή, απλώς του είπαμε ότι είναι ύποπτος σε μία έρευνα σε εξέλιξη» συμπλήρωσε ο καραμπινιέρος, εξηγώντας ότι - τουλάχιστον σε αυτή τη φάση - η κοπέλα που συνόδευε τον 27χρονο δεν αντιμετωπίζεται ως συνεργός του, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει.

«Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει τα υπόλοιπα αφού ολοκληρώσουμε την έρευνά μας, κάτι που δεν πρόκειται να αργήσει πολύ, εξαιτίας του βασικού αποδεικτικού στοιχείου, που είναι το βίντεο».

«Μας είπε ότι ήταν πολύ ταραγμένος με αυτό που έκανε, και ζητούσε συνεχώς συγγνώμη. Νομίζω ότι ανησυχούσε για τις επιπτώσεις μιας δίκης και του εξηγήσαμε ότι μπορεί να πάει φυλακή από 2 έως 5 χρόνια και να του επιβληθεί πρόστιμο 15.000 ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη ανακοίνωση των καραμπινιέρων που ανέφερε ότι ο ύποπτος ταυτοποιήθηκε μέσω «παραδοσιακής έρευνας και φωτογραφικής σύγκρισης», ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας Τζενάρο Σανγκιουλιάνο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στις ιταλικές Αρχές για τη γρήγορη και αποτελεσματική δουλειά τους. Στην δήλωσή του έκανε μία ακόμη φορά λόγο για μια «απολίτιστη και παράλογη πράξη που διαπράχθηκε στο Κολοσσαίο, η οποία προσέβαλε σε παγκόσμιο επίπεδο όσους εκτιμούν την αξία της αρχαιολογίας, των μνημείων και της ιστορίας».



Το «ευχαριστώ» της 19χρονης Ραφαέλας σε Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη

 



Λύση στο πρόβλημα με την περίθαλψη της 19χρονης Ραφαέλας Πιτσικάλη, που παλεύει με μια σπάνια μορφή καρκίνου, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ύστερα από την ανάρτηση απόγνωσης που έκανε η ίδια προ ολίγων ημερών, στην οποία κατήγγειλε πως παρά την υποτροπή της νόσου της τα νοσοκομεία δεν δέχονταν να της κάνουν εισαγωγή.

Στην ανάγκη αυτή ανταποκρίθηκαν άμεσα ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Υγείας που φρόντισαν να εισαχθεί στο θεραπευτήριο «Μητέρα» προκειμένου να λάβει την απαραίτητη θεραπεία για την υγεία της. Επικοινώνησαν και οι δύο μαζί με την 19χρονη τηλεφωνικά και ενδιαφέρθηκαν για προσωπικά για τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας της.

Μέσω νέας ανάρτησης, η 19χρονη Ραφαέλα μοιράστηκε με τους ανθρώπους που την ακολουθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την πρωτοβουλία του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοΐδη για την στήριξή τους σε αυτό τον μεγάλο αώνα που δίνει, οι οποίοι έδειξαν ελικρινές ενδιαφέρον και την διαβεβαίωσαν πως θα είναι στο πλευρό της.

Η ανάρτηση με το «ευχαριστώ» της Ραφαέλας:

«Θέλω να μοιραστώ μαζί σας όσα έγιναν σήμερα, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό @kyriakos_ και τον υπουργό Υγείας @mchrisochoidis , που επικοινώνησαν μαζί μου τηλεφωνικά και ενδιαφέρθηκαν προσωπικά για τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας μου. Το ειλικρινές ενδιαφέρον τους και η διαβεβαίωση ότι θα είναι διαρκώς στο πλευρό μου, μου δίνουν δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσω τον αγώνα για ζωή, μαζί με τους ανθρώπους μου που είναι από την αρχή δίπλα μου. Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της ψυχής μου όλους τους ανθρώπους που με σκέφτονται, νοιάζονται, προσεύχονται για εμένα και δίνουν χρήματα για το μεγάλο ταξίδι στο Χιούστον. Ελπίζω κι εύχομαι ανάλογη στήριξη και βοήθεια από το κράτος να έχουν διαρκώς και τα άλλα παιδιά και οι άλλοι άνθρωποι. Πρέπει να καλυφθεί θεσμικά, στο τομέα υπηρεσιών υγείας το κενό περίθαλψης και φροντίδας της εφηβικής-πρώιμης νεαρής ηλικίας. Των παιδιών δηλαδή που αντιμετώπισαν ένα σοβαρό θέμα υγείας ή ένα χρόνιο θέμα, και όταν μεγαλώνουν "χάνονται" μεταξύ διαφορετικών γιατρών, νοσοκομείων, ιατρικών ιστορικών και επαναλαμβανόμενων εξετάσεων χωρίς ένα κοινό σημείο αναφοράς.»


Θυμίζεται ότι η Ραφαέλα στην αρχική ανάρτησή της είχε αναφέρει ότι με υποτροπή της νόσου της είναι αναγκασμένη να ψάχνει κάθε φορά που δεν αισθάνεται καλά ποιο νοσοκομείο εφημερεύει, ώστε να μεταβαίνει καθώς πλέον δεν μπορεί να νοσηλεύεται στο Παίδων Αγίας Σοφίας. Μάλιστα, η νεαρή κοπέλα είχε αναφέρει ότι δεν νιώθει καμία ασφάλεια, ενώ περιέγραψε την δύσκολη κατάσταση που είναι μπλεγμένη στα «γρανάζια» του ελληνικού συστήματος υγείας.


Ολόκληρη η ανάρτηση της Ραφαέλας:


«Με διώχνουν από το Παίδων Αγια Σοφίας ,αναγκαστικά και από το όραμα ελπίδας με υποτροπή της νόσου και ξαφνικά ψάχνω για νοσοκομείο να συνεχίσω.. τώρα πλέον όταν δεν αισθάνομαι καλά θα πρέπει κάθε φορά να αλλάζω νοσοκομείο αναζητώντας ποιο εφημερεύει . άρα στην ουσία που βρισκόμαστε; πουθενά! που ανήκω εγώ ; είμαι παιδί; είμαι έφηβη ; είμαι ενήλικας; τι ακριβώς είμαι; είναι τόσο περίπλοκα τα πράγματα.. και εγώ λιποθύμησα τρεις φορές προχθές. δεν νιώθω καμία ασφάλεια.. μου την πήρανε τώρα που την είχα πιο πολύ ανάγκη από ποτέ. δεν ήθελα να χαλάσω λεφτά για να πάω στο ιδιωτικό, διότι τα χρειάζομαι για το ταξίδι που θα κάνουμε στην Αμερική. δυστυχώς όμως είσαι δικασμένος κάποιες φορές και αναγκάζεσαι να κάνεις πράγματα όταν δεν έχεις την ασφάλεια που πρέπει. δεν έχω ιδιωτική ασφάλεια, δε μου επιτρέπεται... έχω όμως ΕΟΠΥΥ=?».

Rafaella Pitsikali
την Παρασκευή

ME ΔIΩXNΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠAIΔΩN AΓIA ΣOΦIAΣ ,ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ME YΠOTPOΠH TΗΣ ΝΟΣΟΥ KAI ΞAΦNIKA ΨAXNΩ ΓIA NOΣOKOMEIO NA ΣYNEXIΣΩ.. TΩPA ΠΛEON OTAN ΔEN AIΣΘANOMAI KAΛA ΘA ΠPEΠEI KAΘE ΦOPA NA AΛΛAZΩ NOΣOKOMEIO ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΟΙΟ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ . APA ΣTHN OYΣIA ΠOY BPIΣKOMAΣTE; ΠOYΘENA! ΠOY ANHKΩ EΓΩ ; EIMAI ΠΑΙΔΙ; EIMAI ΕΦΗΒΗ ; EIMAI ENHΛIKAΣ; ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΜΑΙ; EINAI TOΣO ΠEPIΠΛOKA TA ΠΡΑΓΜΑΤΑ.. KAI EΓΩ ΛIΠOΘYMHΣA TPEIΣ ΦOPEΣ ΠΡΟΧΘΕΣ. ΔEN NIΩΘΩ KAMIA AΣΦAΛEIA.. MOY THN ΠHPANE TΩPA ΠOY THN EIXA ΠIO ΠΟΛΥ ANAΓKH AΠO ΠOTE. ΔEN HΘEΛA NA XAΛAΣΩ ΛEΦTA ΓIA NA ΠAΩ ΣTO IΔIΩTIKO, ΔΙΟΤΙ TA XPEIAZOMAI ΓIA TO TAΞIΔI ΠOY ΘA KANOYME ΣTHN AMEPIKH. ΔYΣTYXΩΣ OMΩΣ EIΣAI ΔIKAΣMENOΣ KAΠOIEΣ ΦOPEΣ ΚΑΙ ANAΓKAZEΣAI NA KANEIΣ ΠPAΓMATA OTAN ΔEN EXEIΣ THN AΣΦAΛEIA ΠOY ΠPEΠEI. ΔΕΝ ΕΧΩ IΔIΩTIKH AΣΦAΛEIA,ΔΕ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ… EXΩ OMΩΣ ΕΟΠΥΥ =?

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και νοσοκομείο
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο


Ο Ανδρουλάκης θέλει να "ξεριζώσει" όσους θυμίζουν ΠΑΣΟΚ

 


Σίγουρα δεν βοηθάει τον Ανδρουλάκη το ότι δεν είναι και κανένας σοβαρός πολιτικός που θα κάνει την διαφορά και θα πιστέψει ο κόσμος σε αυτόν.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Ανδρουλάκης χρησιμοποιεί στελέχη του ΠΑΣΟΚ με όνομα και δύναμη για να πετύχει τους σκοπούς του. Ένας από αυτούς που χρησιμοποιήθηκε από τον Ανδρουλάκη και μάλιστα ήρθε πρώτος σε ψήφους είναι ο Χάρης Καστανίδης.

Αυτή του η συμπεριφορά μαζί με άλλες είναι σίγουρο ότι δεν θα ανεβάσουν σε νούμερα το ΠΑΣΟΚ αντίθετα θα οδηγήσει σε ρίξει με το κέντρο που όπως αποδείχθηκε του γύρισε την πλάτη στις εκλογές αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 11,8%.

Η οργισμένη δήλωση Καστανίδη

Με τη δήλωσή του ο κ. Καστανίδης αναγνωρίζει ότι είναι αποκλειστικό δικαίωμα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ η επιλογή της έδρας αλλά υπογραμμίζει ότι η άσκησή του πρέπει να υπηρετεί, κανόνες, αξίες και αρχές. Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Δεν θα μετέχω στη νέα σύνθεση της Βουλής, όχι γιατί το αποφάσισαν οι πολίτες οι οποίοι με εξέλεξαν και πάλι πρώτο, αλλά γιατί το αποφάσισε ο κ. Ανδρουλάκης, κρατώντας την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ασκεί αποκλειστικό του δικαίωμα, δικαίωμα που ανήκει σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων. Ωστόσο, και η άσκηση αρχηγικού δικαιώματος πρέπει να υπηρετεί κανόνες, αξίες και αρχές.

Αν η απόφαση του κ. Ανδρουλάκη στηριζόταν στην επιθυμία του να ανανεώσει την κοινοβουλευτική ομάδα, είχε μιαν έντιμη επιλογή απέναντι σε εκλεγμένο βουλευτή του κόμματός του, με μακρά κοινοβουλευτική διαδρομή: να με καλέσει πριν από τις εκλογές του Μαΐου και να μου ζητήσει να μην συμμετάσχω στα ψηφοδέλτια, εφόσον η πρόθεσή του ήταν η ανανέωση. Δεν έπραξε αυτό. Επέλεξε τον αποκλεισμό μου, αφού, προηγουμένως, οι πολίτες αποφάνθηκαν ότι θέλουν να συνεχίσω να τους εκπροσωπώ, μόνος πια απομένων εκλεγμένος βουλευτής από το μεγάλο και ιστορικό ΠΑΣΟΚ.

Την ανανέωση είτε επιλέγεις να την επιβάλεις ως αρχηγός έγκαιρα με απόφασή σου είτε, αλλιώς, σέβεσαι και τιμάς την επιλογή των ψηφοφόρων, χωρίς διαβουλεύσεις άγνωστων παρασκηνίων. Για τους παραπάνω λόγους, υποθέτω ότι το κριτήριο του κ. Ανδρουλάκη ήταν άλλο και όχι η ανανέωση.

Προφανώς, θεώρησε ότι είμαι πολύ λιγότερο επαρκής και κατάλληλος μορφωτικά, πολιτικά και κατά την εμπειρία, συγκριτικά με άλλους εκλεκτούς του. Άποψη την οποία φαίνεται ότι είχε και όταν ζητούσε εναγωνίως να αναλάβω την ευθύνη για τη διαχείριση κρίσιμων θεμάτων στη Βουλή, χωρίς τότε να σκέφτεται ότι πρέπει να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους.

Οι διαβεβαιώσεις του ιδίου και των συνεργατών του προς πολίτες, δημοσιογράφους και νυν βουλευτές ότι «η έδρα θα επιστραφεί στον Καστανίδη» στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, προσβάλλει όλους τους Θεσσαλονικείς, που μένουν χωρίς εκπροσώπηση από τον άνθρωπο στον οποίο έδωσαν τη σχετική εντολή. Δεν μου απομένει, παρά να εκφράσω την παντοτινή ευγνωμοσύνη μου στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και στον Ελληνικό Λαό. Στους μόνους που οφείλω. Τους διαβεβαιώνω ότι στους αγώνες που έρχονται για μια καλύτερη Ελλάδα, για τους ανθρώπους και τις ελπίδες τους, για μια νικηφόρα παράταξη των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού θα είμαι παρών».