Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Τα θέατρα Βράχων, του Βύρωνα και του Υμηττού, αποδίδονται οριστικά και αμετάκλητα στους πολίτες

 



Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Ιουνίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, τέως δημάρχου Βύρωνα, Νίκου Χαρδαλιά, δόθηκε οριστική λύση στο ζήτημα που προέκυψε σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων, στις οποίες βρίσκονται τα θέατρα “ Άννα Συνοδινού” και “ Μελίνα Μερκούρη”. Ειδικότερα:

  • Με απόφαση του πρωθυπουργού και έπειτα από εισήγηση των δύο υπουργών, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην άμεση απόκτηση των 104 στρεμμάτων, με τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες και μέσα από τις διαδικασίες, που προβλέπονται στους οικείους νόμους και διατάγματα.
  • Μετά θα ακολουθήσει η άνευ ανταλλάγματος παραχώρησή τους στους δύο Δήμους. Έτσι, εξασφαλίζεται οριστικά και αμετάκλητα ο δημόσιος χαρακτήρας της έκτασης και δίνεται οριστικό τέλος σε δικαστικές και άλλες περιπέτειες δεκαετιών.
  • Η διαδικασία θα προχωρήσει άμεσα μετά την κοινοποίηση της σχετικής απόφασης του Αρείου Πάγου, η οποία αναμένεται να καθαρογραφεί τις επόμενες ημέρες.
  • Η επίσπευση, ο συντονισμός και η παρακολούθηση των διαδικασιών απόκτησης της έκτασης και παραχώρησής της στους Δήμους Βύρωνα και Υμηττού-Δάφνης θα γίνει με ευθύνη του υπουργείου Πολιτισμού και σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου