Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Ολοκληρώνεται το βρώμικο σχέδιο των Αλβανών κατά Μπελέρη - Αρνούνται να ορκιστεί


 

Μόνο σε καλό της Αλβανίας δεν θα βγει το ότι τραβάει το σχοινί.

Η αθλιότητα του Αλβανού Ράμα, που εξακολουθεί να αρνείται τη χορήγηση άδειας για την ορκωμοσία του Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος παραμένει στο νοσοκομείο των φυλακών των Τιράνων, δείχνει το βρώμικο σχέδιο των Αλβανών και αποδεικνύει ότι η Αλβανία έχει καθεστώς.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολίτευσης στην Αλβανία που ένας δήμαρχος εκλεγμένος παραμένει στη φυλακή και δεν του επιτρέπεται να ορκιστεί για να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.

Προς το παρόν, παραμένει ο προηγούμενος δήμαρχος, Γιώργος Κολιός. Το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε κανονικά και ανέλαβε τα καθήκοντά του. Πρόεδρος εξελέγη ένας εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας.

Σε 30 ημέρες, σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει νεότερη εξέλιξη, θα υπάρξει παρέμβαση του Περιφερειάρχη της Αυλώνας για να δρομολογήσει τις περαιτέρω εξελίξεις. Ή θα παραμείνει δήμαρχος ο Γιώργος Κολιός – μπορεί και να παρέμβει η κυβέρνηση η οποία θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επανάληψη των εκλογών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Η συμπεριφορά των Αλβανών του καθεστώτος Ράμα έχει εξοργίσει την Ελλάδα και την κοινή γνώμη. Ως αγκάθι στις ελληνοαλβανικές σχέσεις και για την πορεία της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτήρισε την υπόθεση Μπελέρη ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των χθεσινών δηλώσεών του από τις Βρυξέλλες.

Η συμπεριφορά της Αλβανικής κυβέρνησης κάνει μεγάλο κακό στην χώρα και στην Ευρωπαική της πορεία.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου