Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Νέα Δημοκρατια: Η Όλγα Γεροβασίλη εξακολουθεί να κρύβει και να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα



Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, για τα όσα είπε στη Βουλή η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ως προς τις προσλήψεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

             
«Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης εξακολουθεί να κρύβει και να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. 

            
Για μια ακόμη φορά, σήμερα, στη Βουλή, αρνήθηκε να δώσει στοιχεία και να ξεκαθαρίσει το σύνολο των προσλήψεων και αποχωρήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στα Ν.Π.Ι.Δ. και στις Δ.Ε.Κ.Ο. αλλά και σε όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης που εντάσσονται στο Μητρώο της ΕΛΣΤΑΤ. 

            
Ταυτόχρονα, ”συνελήφθη ψευδόμενη”, γιατί, ενώ σε γραπτή  απάντησή της, στις 20 Μαρτίου, ανέφερε ότι οι προσλήψεις για το 2016 είναι 6.284 στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο που υπέγραψε η Κυβέρνηση το Μάϊο, οι προσλήψεις για το ίδιο έτος ανέρχονται σε 9.959. 

            
Η Υπουργός δεν έδωσε απάντηση στο ερώτημα “ποιοι είναι αυτοί οι 3.675 μόνιμοι υπάλληλοι και για το πως εμφανίζονται ως προσληφθέντες στο Δημόσιο”.

            
Αντί να δώσει εξηγήσεις ως προς τη μεγάλη αυτή απόκλιση, η οποία μάλιστα προκύπτει από έγγραφα, η Υπουργός αρκέστηκε σε αοριστολογίες και διακηρύξεις.

              
Ας καταλάβει ότι οι άνεργοι πτυχιούχοι της χώρας, που αγωνιούν για την εύρεση εργασίας και οι Έλληνες φορολογούμενοι, που επιβαρύνονται με το μισθολογικό κόστος, απαιτούν από  την Κυβέρνηση αξιοκρατία, διαφάνεια και δημοσιότητα σε ό,τι αφορά το δημόσιο τομέα. 

            
Είναι απαράδεκτο να δίνονται ψευδή στοιχεία για τον αριθμό των μονίμων υπαλλήλων.

            
Είναι απαράδεκτο να υπάρχει γκρίζο τοπίο σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθούνται, ιδίως στα Ν.Π.Ι.Δ. και στις Δ.Ε.Κ.Ο. 

            
Οι ευθύνες θα αναζητηθούν σε κάθε επίπεδο».    


Τόσκας κατά Πολάκη για «άσκοπους πυροβολισμούς»: Να αφήσουμε τις θεωρίες περί εθίμων



«Πρέπει να αρχίσουμε να συλλαμβάνουμε», είπε ο αναπλ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη - «Επιβεβλημένους» τους πυροβολισμούς σε γάμους, βαφτίσεις και ιστορικές εκδηλώσεις

Συλλήψεις ακόμα και για τις μπαλωθιές προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, απαντώντας εμμέσως στους ισχυρισμούς του συναδέλφου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη που προ ημερών μέσω facebook, είχε χαρακτηρίσει τους πυροβολισμούς στον αέρα «επιβεβλημένους» σε γάμους, βαφτίσεις και ιστορικές εκδηλώσεις.

«Πρέπει να αφήσουμε τις διάφορες θεωρίες περί εθίμων και να αρχίσουμε -και θα αρχίσουμε- να συλλαμβάνουμε. Γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση» είπε για τους άσκοπους πυροβολισμούς ο Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον Real fm το βράδυ της Τετάρτης. 

Αφορμή για τις δηλώσεις του κυρίου Τόσκα υπήρξαν τα επεισόδια στο Μενίδι μετά τον θάνατο του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα. Ο υπουργός παραδέχθηκε πως η Δυτική Αττική ήταν «ο βολικός χώρος, όπου θάβονταν τα προβλήματα ή θάβονταν και οι άνθρωποι» και καταλόγισε προεκλογικές σκοπιμότητες, από το 1990 και μετά, που μετέφεραν χρήστες ναρκωτικών και άλλα προβλήματα από το κέντρο της Αθήνας και απο περιοχή σε περιοχή.

Ειδικά για την Δυτική Αττική, επέκρινε τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, ο οποίος, όπως υποστήριξε ο κ Τόσκας, «το 2014 έπαιρνε με αστυνομικές κλούβες τους ναρκομανείς από την Αθήνα, τους μετέφερε πάνω, τους εγκατέλειπε και τους απαγόρευε την πρόσβαση προς τα εδώ και δημιουργήθηκε έτσι το τεράστιο πρόβλημα».

'Ασκησε κριτική σε όλες τις κυβερνήσεις, λέγοντας ότι από το 1990 και μετά, που οι χρήστες ναρκωτικών «διώχνονταν από τη μια περιοχή έντεχνα για να ησυχάσει (η περιοχή), γιατί έτσι βόλευε προεκλογικά τοπικούς άρχοντες, πολιτικούς παράγοντες κ.τ.λ. και να πάνε σε άλλη», για να προσθέσει: «θυμάστε τι έχει γίνει διαχρονικά με τα λεφτά που δίνονταν προκειμένου κάποιος να ψηφίσει συγκεκριμένα κόμματα και όλα αυτά τα απαράδεκτα πράγματα».

Για τα ναρκωτικά τόνισε ότι «το μεγάλο πρόβλημα λέγεται Αλβανία. Τους τελευταίους έξι μήνες, έχουμε πιάσει κοντά 10 τόνους κάνναβη που προερχόταν από τα αλβανικά σύνορα. Είναι η κατάσταση απαράδεκτη για κυρίαρχη χώρα, για χώρα που θέλει να λέγεται σοβαρή να έχει τέτοια μεγάλη καλλιέργεια ναρκωτικών».

Για το νομικό καθεστώς, που σύμφωνα με τον νόμο Παρασκευόπουλου αφήνονται ελεύθεροι συλληφθέντες για εγκληματική δράση, ανέφερε πως «ίσως πρέπει να επανεξεταστούν κάποια πράγματα, γιατί κάθε μέρα ένας μεγάλος αριθμός ναρκομανών κυκλοφορεί στην περιοχή σε αναζήτηση δόσης» και έκανε λόγο για αυστηροποίηση σε κάποιες διατάξεις που αφορούν στα όπλα και στα ναρκωτικά.

Για τα μέτρα στο Μενίδι, που ανακοίνωσε χτες στην αντιπροσωπεία του δήμου Αχαρνών, επανέλαβε ότι αρχίζουν άμεσα, με τη δημιουργία ειδικού τμήματος επιχειρήσεων στην περιοχή, μόνιμη παρουσία ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ και Τροχαίας και μεταφορά της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, τον Σεπτέμβριο, από το Αιγάλεω στη Φυλή.

Για σχέση των μηχανισμών του κράτους και της αστυνομίας, ειδικότερα με την εγκληματικότητα, ο κ. Τόσκας τόνισε ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά «και όχι γενικευμένες καταστάσεις». 

«Σήμερα (χτες) πιάσαμε δύο τόνους ναρκωτικά σε Αττική και Κορινθία και στο εμπόριο αυτό εμπλέκονταν ένας αστυνομικός και ένας υπαξιωματικός του στρατού. Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Χαρακτήρισε «τελείως επιπόλαια ενέργεια» την απόφαση της ΠΟΑΣΥ να πραγματοποιήσει εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων στις 29 Ιουνίου, και εκτίμησε «ότι θα την πάρουν πίσω γιατί δεν έχει ούτε καμία σκοπιμότητα σοβαρή, προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει και πιστεύω απόλυτα θα το ξανασκεφτούν... Δεν υπάρχει άβατο, αλλά δεν πρέπει ποτέ να γίνεται κάτι χωρίς σκοπιμότητα ιδιαίτερη και χωρίς να εξυπηρετείς το κοινό καλό».

Για τους προπηλακισμούς της μητέρας του Παύλου Φύσσα, από τους Χρυσαυγίτες στο Εφετείο και τις καταγγελίες για ανοχή και απάθεια εκ μέρους των αστυνομικών, ο κ. Τόσκας τόνισε: «Με στεναχωρεί προσωπικά αυτό το περιστατικό και θα το ερευνήσω προσωπικά να δω τι έγινε».

Τέλος, ο κ. Τόσκας διέψευσε κατηγορηματικά αναφορές για επαναπροωθήσεις Τούρκων αντικαθεστωτικών στον Έβρο.




Πηγή : protothema.gr


Κυριάκος Μητσοτάκης: Μεγάλο πισωγύρισμα για την Παιδεία το νομοσχέδιο Τσίπρα - Γαβρόγλου



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουνίου, με τη Σύνοδο των Προέδρων των Τ.Ε.Ι. Στη συνάντηση παρευρέθη και η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαιρόμαστε που σας υποδεχόμαστε στα Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, για να συζητήσουμε τις εξελίξεις στην Παιδεία και να ακούσουμε τις απόψεις σας, σχετικά με το νομοσχέδιο το οποίο προωθεί το Υπουργείο.

Η δική μας άποψη σας είναι γνωστή. Θεωρούμε ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι ένα μεγάλο πισωγύρισμα, σε εποχές που έπρεπε να αφήσουμε πίσω μας. Είναι σημαντικά θέματα που αφορούν την παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων, τον τρόπο εκλογής των διοικήσεων, την αντιμετώπιση του ασύλου. Ένα ζήτημα για το οποίο έχουμε δώσει πολύ μεγάλο αγώνα. Δυστυχώς, με πολύ μεγάλη ανησυχία, παρατηρούμε σήμερα ότι σε πολλά Τριτοβάθμια Ιδρύματα επανέρχεται ένα καθεστώς βίας και ανομίας, που, τελικά, είναι εις βάρος των Ιδρυμάτων.

Και, βέβαια, ζητήματα που αφορούν στην οργάνωση των μεταπτυχιακών, στη σύνδεση των Ιδρυμάτων με την αγορά, κάτι το οποίο ενδιαφέρει, προφανώς, ιδιαίτερα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. 

Γνωρίζω ότι έχετε και εσείς ειδικά ζητήματα, που αφορούν την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, τα οποία θα θέλαμε να συζητήσουμε και να ακούσουμε τις προτάσεις σας και τις απόψεις σας».




Πρόταση-βόμβα από τον ηγέτη της Αιγύπτου: Εκτός από το Κατάρ απομονώστε και την Τουρκία



Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, κάλεσε τους αρχηγούς των κρατών του Κόλπου να συμπεριλάβουν στον διπλωματικό αποκλεισμό του Κατάρ και την Τουρκία, σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Safak. Ο Αλ Σίσι πρότεινε συγκεκριμένα στις χώρες του Κόλπου να επεκτείνουν το μποϊκοτάζ ώστε να συμπεριλάβει την Άγκυρα μέχρι αυτή να πάψει να στηρίζει το Κατάρ.

Το μποϊκοτάζ στην Τουρκία θα αυξήσει την πίεση στο Κατάρ τόνισε ο Αλ Σίσι. Η πρόταση αυτή του ηγέτη της Αιγύπτου τέθηκε σε μια συνάντηση στο Κάιρο την περασμένη Πέμπτη, με τον βασιλιά του Μπαχρέιν και σε αυτήν ο Αλ Σίσι κατηγόρησε την Τουρκία για χρηματοδότηση και στήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απάντηση από τις χώρες του Κόλπου. Η κίνηση αυτή της Αιγύπτου ήρθε μετά την κριτική του Ερντογάν στο καθεστώς του Καΐρου σχετικά με την εκδίωξη του πρώτου δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.



Πηγή : newsbeast.gr


Λονδίνο: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η φωτιά οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια



Στους 17 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την πρωτοφανή πυρκαγιά που κατέστρεψε τον ουρανοξύστη Grenfell Tower στο Λονδίνο. Εκπαιδευμένα σκυλιά θα βοηθήσουν στον εντοπισμό των αγνοουμένων μέσα στα αποκαΐδια, αν και η πυροσβεστική παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν ελπίδες για εντοπισμό επιζώντων.

Η αστυνομία, στο μεταξύ, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η φονική πυρκαγιά ήταν αποτέλεσμα τρομοκρατικής ενέργειας.

Χρειάστηκε περισσότερο από ένα 24ωρο για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης σε έναν από τα χαμηλότερα πατώματα του πύργου των 24 ορόφων. Πολλοί ένοικοι πρόλαβαν να απομακρυνθούν μέσα στη νύχτα, και ακόμα 65 απομακρύνθηκαν από τα σωστικά συνεργεία.

Τριάντα άτομα παραμένουν υπό νοσηλεία για εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα από την εισπνοή καπνού, τα 17 σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι Αρχές αποφεύγουν να δώσουν σαφή εκτίμηση για τον αριθμό των ενοίκων που έμειναν στο κτήριο, δεδομένου ότι ορισμένοι από τους αγνοουμένους φαίνεται ότι έχουν δηλωθεί στις αρχές πάνω από μία φορά.

«Έχουμε εντοπίσει έναν αριθμό θυμάτων, γνωρίζουμε όμως ότι θα βρεθούν περισσότερα» περιορίστηκε να δηλώσει η Ντάνι Κότον της Πυροσβεστικής του Λονδίνου.

Την Πέμπτη, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι επισκέφθηκε τον χώρο της τραγωδίας, στο πλούσιο προάστιο του Κένζινκτον στο δυτικό Λονδίνο.

Η Μέι διέταξε να υπάρξει πλήρης έρευνα για την τραγωδία.

Λόγω του μεγέθους του κτηρίου η διαδικασία εντοπισμού των νεκρών θα μπορούσε να διαρκέσει «εβδομάδες» είπε η πυροσβεστική. Στο χώρο της πυρκαγιάς θα ανεγερθούν προσωρινές κατασκευές, πιθανώς για να σταθεροποιούν το κτήριο όσο διεξάγονται έρευνες.

Καπνός συνεχίζει να βγαίνει από τα παράθυρα του κατεστραμμένου κτηρίου, και το πρωί της Πέμπτης μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν και πάλι φλόγες να βγαίνουν από τα παράθυρα των χαμηλότερων ορόφων.





Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό


Συμφωνία για τη δόση στο Euroworking Group



Σίγουρη θεωρεί τη συμφωνία στο σημερινό Eurogroup Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Στο Euroworking Group, που τελείωσε πριν λίγο, τονίστηκε ότι τα προαπαιτούμενα που αναμενόταν να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση θεωρούνται ολοκληρωμένα και οι εθνικές διαδικασίες ψήφισης από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια για την εκταμίευση της ελληνικής δόσης μπορούν να ξεκινήσουν, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Συγχρόνως στο προσχέδιο των συμπερασμάτων του Eurogroup, που είδε η «Κ», τα περισσότερα σημεία έχουν συμφωνηθεί.

Αυτή τη στιγμή, ακόμα συζητείται ο τρόπος γραφής των συμπερασμάτων για τη συμμετοχή του ΔΝΤ και το χρέος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ακόμα συζητείται πώς θα περιλαμβάνει η δήλωση την επέκταση των ωριμάνσεων των δανείων για 15 χρόνια (αν θα έχει αναφορά «μεταξύ  0-15 χρόνια» ή «μέχρι 15 χρόνια»)  και, όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, συζητείται κατά πόσο θα αναφέρεται «τουλάχιστον 2%» ή «μέσος όρος 2%» για μετά το 2022 καθώς μέχρι τότε το πρωτογενές πλεόνασμα θα παραμείνει στο 3,5%. Η γερμανική πλευρά επιθυμεί και πιέζει να υπάρξει περισσότερη σαφήνεια για το πότε το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση, άφησε αιχμές κατά της Αθήνας, τονίζοντας με νόημα ότι «είχαμε εδώ και τρείς εβδομάδες συμφωνία αλλά οι Ελληνες ζήτησαν άλλες τρεις, για επικοινωvιακούς λόγους». Γι αυτό είμαι πεπεισμένος ότι θα έχουμε σήμερα συμφωνία, πρόσθεσε.

«Θα κάνουμε όλοι ό,τι είναι δυνατό για να ξεφύγει ο ελληνικός λαός από αυτήν την καθημερινή διαχείριση της κρίσης, για να καταλήξουμε σε μία μακροπρόθεσμη συμφωνία για τον ελληνικό λαό, την ελληνική κυβέρνηση και όλες τις ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup, o υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λε Μερ. O ίδιος τόνισε πως περισσότερη «σαφήνεια» είναι απαραίτητη εάν υπάρχει η βούληση για «θετικό αποτέλεσμα». «Χρειάζεται να μετακινηθούν όλες οι πλευρές λίγο από τη θέση τους και χρειάζεται και μία θετική δήλωση από το ΔΝΤ», κατέληξε ο Γάλλος υπουργός.



Πηγή: kathimerini.gr