Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Νέα Δημοκρατια: Η Όλγα Γεροβασίλη εξακολουθεί να κρύβει και να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα



Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, για τα όσα είπε στη Βουλή η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ως προς τις προσλήψεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

             
«Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης εξακολουθεί να κρύβει και να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. 

            
Για μια ακόμη φορά, σήμερα, στη Βουλή, αρνήθηκε να δώσει στοιχεία και να ξεκαθαρίσει το σύνολο των προσλήψεων και αποχωρήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στα Ν.Π.Ι.Δ. και στις Δ.Ε.Κ.Ο. αλλά και σε όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης που εντάσσονται στο Μητρώο της ΕΛΣΤΑΤ. 

            
Ταυτόχρονα, ”συνελήφθη ψευδόμενη”, γιατί, ενώ σε γραπτή  απάντησή της, στις 20 Μαρτίου, ανέφερε ότι οι προσλήψεις για το 2016 είναι 6.284 στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο που υπέγραψε η Κυβέρνηση το Μάϊο, οι προσλήψεις για το ίδιο έτος ανέρχονται σε 9.959. 

            
Η Υπουργός δεν έδωσε απάντηση στο ερώτημα “ποιοι είναι αυτοί οι 3.675 μόνιμοι υπάλληλοι και για το πως εμφανίζονται ως προσληφθέντες στο Δημόσιο”.

            
Αντί να δώσει εξηγήσεις ως προς τη μεγάλη αυτή απόκλιση, η οποία μάλιστα προκύπτει από έγγραφα, η Υπουργός αρκέστηκε σε αοριστολογίες και διακηρύξεις.

              
Ας καταλάβει ότι οι άνεργοι πτυχιούχοι της χώρας, που αγωνιούν για την εύρεση εργασίας και οι Έλληνες φορολογούμενοι, που επιβαρύνονται με το μισθολογικό κόστος, απαιτούν από  την Κυβέρνηση αξιοκρατία, διαφάνεια και δημοσιότητα σε ό,τι αφορά το δημόσιο τομέα. 

            
Είναι απαράδεκτο να δίνονται ψευδή στοιχεία για τον αριθμό των μονίμων υπαλλήλων.

            
Είναι απαράδεκτο να υπάρχει γκρίζο τοπίο σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθούνται, ιδίως στα Ν.Π.Ι.Δ. και στις Δ.Ε.Κ.Ο. 

            
Οι ευθύνες θα αναζητηθούν σε κάθε επίπεδο».    


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου