Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

63χρονος ασέλγησε σε αγοράκια 7 και 8 ετών με «δόλωμα» χρήματα


 

Σάτυρος με παρελθόν, πλεύρισε δύο αγοράκια 7 και 8 ετών από την πλατεία του Αγίου Ανδρέα στον Άγιο Παντελεήμονα, τα οδήγησε στο σπίτι του και τα αποπλάνησε με αντάλλαγμα λίγα ευρώ!

Μάλιστα ο 63χρονος, στο παρελθόν είχε οδηγηθεί στις φυλακές Γρεβενών για παρόμοια αδικήματα όμως αντί να σωφρονιστεί μόλις βγήκε έξω ξανακύλησε στη διαστροφή.

Το νοσηρό σκηνικό εκτυλίχθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακό ενώ οι πληροφορίες λένε ότι ο παιδόφιλος είχε ξεκινήσει εδώ και δέκα ημέρες να εκτονώνει τη διαστροφή που φώλιαζε στο αβυσσαλέο του μυαλό στα παιδάκια.

Τα παιδιά όμως μίλησαν και οι γονείς πέρασαν το κατώφλι της Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, τον κατήγγειλαν και στις 9 του μηνός άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ τον εντόπισαν σε ένα πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στον Άγιο Παντελεήμονα και του πέρασαν χειροπέδες.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους και γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Ο κατηγορούμενος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και είχε οδηγηθεί στις φυλακές Γρεβενών.


protothema.gr



Αποκάλυψη Nordic Monitor: Ο Ερντογάν στέλνει μονάδες της MIT στην Ελλάδα για να στήσουν προβοκάτσια






Η αθλιότητα των Τούρκων δεν έχει όρια, και ο Ερντογάν όσο απαξιώνεται γίνεται ανεξέλεγκτος.
Ο Ερντογάν φοβάται τις εξελίξεις έτσι και χάσει τις εκλογές, φοβάται την φυλακή και είναι έτοιμος για όλα όπως κάνει κάθε σκληρός κακοποιός για να γλιτώσει την φυλακή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Nordic Monitor ο Ερντογάν ο οποίος τους τελευταίους μήνες έχει επανειλημμένα απειλήσει με εισβολή σε ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, σχεδιάζει να αναπτύξει μια μυστική, ειδικά εκπαιδευμένη μονάδα που υπάγεται στην τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MIT, για να κάνει προβοκάτσια στην Ελλάδα και να οξύνει περισσότερο τα πράγματα.

Η συγκεκριμένη ομάδα είναι ένα νέο σχετικά «εργαλείο» στο οπλοστάσιο της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών και θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά για τη συγκρότηση μιας μυστικής, στρατιωτικού τύπου επιχείρησης εναντίον μιας δυτικής χώρας, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το Nordic Monitor το τουρκικό σχέδιο περιλαμβάνει διάφορες επιλογές. Από σαμποτάζ σε ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά στην τουρκική ηπειρωτική χώρα μέχρι την ύψωση τουρκικής σημαίας σε μία ή περισσότερες ακατοίκητες νησίδες και βραχώδεις σχηματισμούς, καθώς και διεξαγωγή επιχείρησης με ψευδούς σημαίας για να δικαιολογηθεί μια τουρκική απάντηση. 

Ο Ερντογάν εξακολουθεί να εξετάζει τις εναλλακτικές λύσεις που του υπέβαλε ο έμπιστός του, ο Χακάν Φιντάν, επικεφαλής της ΜΙΤ, και δεν έχει ακόμη αποφασίσει ποια πορεία δράσης θέλει να ακολουθήσει. Όπως και να έχει ο Τούρκος είναι πλέον πολύ επικίνδυνος και παίζει όχι με το μέλλον της Ελλάδας που δεν φοβάται, αλλά με το μέλλον το δικό του και της Τουρκίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το Nordic Monitor από πηγές με γνώση το σχεδίου, θα εναπόκειται στην ειδική αυτή μονάδα που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της υπηρεσίας πληροφοριών να πραγματοποιήσει την επιχείρηση στο Αιγαίο Πέλαγος με υλικοτεχνική υποστήριξη από εναέριες και ναυτικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού.

Ο σχεδιασμός είναι άκρως εμπιστευτικός και σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται να ενεργοποιηθεί κοντά στις τουρκικές εκλογές του 2023 για να λειτουργήσει συσπειρωτικά για τους ψηφοφόρους του Ερντογάν αλλά και των ψηφοφόρων του ακροδεξιού εταίρου του Μπαχτσελί.

Για δεκαετίες, η τουρκική MIT δεν είχε επιχειρησιακή ικανότητα στρατιωτικού τύπου και η εντολή της περιοριζόταν κυρίως σε επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών για την παροχή των καλύτερων πληροφοριών στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στην Τουρκία.

Όταν η MIT χρειαζόταν υποστήριξη στο έδαφος, βασιζόταν σε πολλές ελίτ μονάδες του στρατού, όπως η Combat Search and Rescue (Muharebe Arama Kurtarma, ή MAK), μέρος της Διοίκησης των Ειδικών Δυνάμεων (Özel Özel Kuvvetler Komutanlığı), Υποβρύχια Επίθεση του Τουρκικού Ναυτικού (Su Altı Taarruz, ή SAT), το αντίστοιχο των Πεζοναυτών των ΗΠΑ και Υποβρύχια Άμυνα (Sualtı Savunma, ή SAS).

Αυτό άρχισε να αλλάζει όταν ο Φιντάν, ένας σκληροπυρηνικός ισλαμιστής υπέρ του Ιράν που δεν είχε εμπειρία στις πληροφορίες, διορίστηκε επικεφαλής της υπηρεσίας τον Μάιο του 2010. Ο Φιντάν ξεκίνησε την μεταμόρφωση της υπηρεσίας σύμφωνα με τις οδηγίες του Ερντογάν μεταφέροντας νέα άτομα από άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες και κατά καιρούς στρατολογώντας μερικούς από το εξωτερικό, ειδικά από ισλαμιστικές ομάδες.

Πλέον, η μονάδα είναι έτοιμη να πλήξει ελληνικούς στόχους, όχι τόσο για να προωθήσει τα στρατηγικά σχέδια της Τουρκίας ή για να αντιμετωπίσει ανησυχίες εθνικής ασφάλειας, αλλά για να προωθήσει το προφίλ ενός μαχόμενου Ερντογάν πριν τις εκλογές, την ώρα που οι οικονομικές δυσκολίες των Τούρκων αυξάνονται συνεχώς. Εάν και όταν συμβεί αυτό, η δημόσια συζήτηση θα προσπεράσει τις καθημερινές δυσκολίες του τουρκικού λαού και θα ασχολείται με την Ελλάδα, ενώ μέσω μίας αυξημένης εθνικιστικής ευφορίας, καταλήγει το δημοσίευμα.

Το άρθρο που δημοσίευει το Nordic Monitor υπογράφει ο Tούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρντ, που ζει εδώ και χρόνια εξόριστος στο εξωτερικό.

με πληροφορίες απο το protothema.gr


37χρονος αστυνομικός αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό του όπλο μέσα στο αυτοκίνητό του

 


Αστυνομικός βρέθηκε νεκρός μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του, έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, σε χώρο στάθμευσης, ενώ ο θάνατός του φέρεται να αποδίδεται σε αυτοκτονία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για 37χρονο άνδρα που έβαλε τέλος στη ζωή του χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό του όπλο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι πατέρας δύο παιδιών.

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, πλήρωμα του οποίου διαπίστωσε το θάνατό του.

Οι λόγοι που τον οδήγησαν στην πράξη του δεν έχουν γίνει γνωστοί.





Δύο δικτάτορες μαζί Λουκασένκο - Πούτιν μαζί στο έγκλημα κατά της Ουκρανίας

 


ΡώSSοι και ΛευκορώSSοι μαζί στο έγκλημα που συντελείται στην Ουκρανία.

Ο δικτάτορας της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο κατηγόρησε τη Δευτέρα (10 Οκτωβρίου) την Ουκρανία ότι προετοιμάζει δήθεν επίθεση στη Λευκορωσία, όπως μεταδίδει η γαλλική εφημερίδα Le Monde και αυτό το έκανε για να βρεί πάτημα να εμφανιστεί μαζί με τον σύντροφο δικτάτορα Πούτιν μαζί στο έγκλημα κατά της Ουκρανίας.

Το Μινσκ θα αναπτύξει κοινή δύναμη ρωSSικών -λευκορωSSικών στρατευμάτων, η συγκρότηση της οποίας άρχισε ήδη πριν από δύο ημέρες μετά την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας.

«Λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης στα δυτικά σύνορα της [Ρωσο-Λευκορωσικής] Ένωσης, συμφωνήσαμε να αναπτύξουμε μια περιφερειακή ομάδα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας», δήλωσε ο δικτάτορας Λουκασένκο στη διάρκεια συνάντησης με αξιωματούχους ασφαλείας της Λευκορωσίας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta. Το Μινσκ δεν διευκρινίζει σε ποια τοποθεσία θα αναπτυχθούν τα ρωσο-λευκορωσικά στρατεύματα.

Οι ρωSSικές δυνάμεις χρησιμοποιούν το έδαφος της Λευκορωσίας ως βάση για την εισβολή στην Ουκρανία στέλνοντας δυνάμεις και εξοπλισμό στα βόρεια της χώρας από βάση στο έδαφος της Λευκορωσίας.

Όπως μεταδίδει το Belta, ο Λουκασένκο σημείωσε ότι «βάση για την κοινή αυτή στρατιωτική ομάδα θα είναι οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας. Σας ενημερώνω ότι ο σχηματισμός αυτής της ομάδας έχει ξεκινήσει, νομίζω πριν από δύο ημέρες. Έδωσα διαταγή για να ξεκινήσει ο σχηματισμός της».






Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι συμφώνησε με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς για την ανάγκη να συγκληθεί άμεσα συνάντηση της G7, μετά τα σημερινά ρωσικά πλήγματα εναντίον της Ουκρανίας.

«Συμφώνησα με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς της Γερμανίας, που έχει την προεδρία της G7, για μια έκτακτη συνεδρίαση της Ομάδας», επισήμανε ο Ζελένσκι στο Twitter.

Ο Ζελένσκι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, με τον οποίο αναφέρθηκαν στην ανάγκη να ενισχυθεί η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα και να υπάρξει σκληρή απάντηση από την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα στους ρωσικούς βομβαρδισμούς.



Με σκληρά λόγια καταδίκασε η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, τις πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσε ο δικτάτορας Βλαντίμιρ Πούτιν το πρωί στην Ουκρανία, κατά αμάχων και αθώων πολιτών.

«Αυτό που συμβαίνει τώρα στο Κίεβο προκαλεί αποστροφή. Δείχνει, ξανά, στην υφήλιο ποιο καθεστώς αντιμετωπίζουμε. Ένα που στοχοποιεί αδιάκριτα στόχους. Ένα που βρέχει τρόμο και θάνατο σε παιδιά. Αυτό είναι εγκληματικό. Θα λογοδοτήσουν. Η Ουκρανία θα νικήσει. Η Ευρώπη δεν θα στρέψει αλλού το βλέμμα της», έγραψε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζέιμς Κλέβερλι, χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις ρωSSικές πυραυλικές επιθέσεις του δικτάτορα Πούτιν.



Μητσοτάκης: Κάνουμε πράξη το σύνθημα συνέπεια


 

Ολοκληρώθηκε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση για τα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών της Γραμμής 3 του μετρό, στον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» στον Πειραιά, με τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για ένα μεγάλο έργο υποδομής.



Παρών στα εγκαίνια ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, γιατί επί πρωθυπουργίας του είχε ξεκινήσει το έργο.

Ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης μιλώντας στα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών του Μετρό στον Πειραιά ευχαρίστησε θερμά όσους εργάστηκαν σκληρά για να ολοκληρωθεί το έργο και να παραδοθεί εντός των χρονοδιαγραμματών.

Τόνισε πως πρόκειται για έργο το οποίο είχε εξαρχής μεγάλες τεχνικές δυσκολίες, ειδικά όσον αφορά την κατασκευή του κεντρικού σταθμού και κάποιοι υπερέβαλαν εαυτόν ώστε να παραδοθεί σήμερα.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το έργο θα συνδέσει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας σε 55 λεπτά, και τον Πειραιά με το κέντρο της Αθήνας σε 20 λεπτά.

«Είναι μiα μόνο απόδειξη το έργο αυτό, της μεγάλης έμφασης την οποία δίνουμε στα μεγάλα έργα υποδομής τα οποία χρηματοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από ευρωπαϊκούς πόρους. Να θυμίσω ότι η Ευρώπη στέκεται πάντα στο πλευρό της πατρίδας μας όχι μόνο μέσα από το ΕΣΠΑ αλλά και από το Ταμείο Ανάκαμψης. Να σημειώσω και την πολύ σημαντική δουλειά που έγινε από το υπουργείο πολιτισμού σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό. Έχετε δίκιο να λέτε ότι έχουμε δημιουργήσει σχολή για το πώς μπορεί να κατασκευάζονται τέτοια έργα με ταυτόχρονη ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα είπε ότι στο τέλος του 2023, αρχές του 2024, θα γίνουν τα εγκαίνια του Μετρό Θεσσαλονίκης με πλήρη λειτουργία 5 σταθμών οι οποίοι θα είναι και μουσεία με πιο εμβληματικό στον σταθμό στη Βενιζέλου. «Και Μετρό και αρχαία, και εδώ στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Μιλώντας για τη σημασία των μέσων σταθερής τροχιάς είπε ότι δεν νοείται βιώσιμη ανάπτυξη, μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και φιλικές παρεμβάσεις στον πολίτη χωρίς τη σημαντική επέκτασή τους. Ανέφερε ότι το λεκανοπέδιο θα γίνει αβίωτο αν δεν υλοποιήσουμε τη γραμμή 4 και τις επεκτάσεις της γραμμής 2 και πως «είμαστε σίγουροι ότι σε 7 με 8 χρόνια η γραμμή 4 θα παραδοθεί προς χρήση».

Επ’ αυτού πρόσθεσε πως όταν ολοκληρωθεί η γραμμή 4 και οι υπόλοιπες επεκτάσεις πάνω από 1 εκατ. Αθηναίοι και επισκέπτες θα χρησιμοποιούν το Μετρό καθημερινά.

Απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος ήταν παρών, είπε ότι το έργο ξεκίνησε επί των ημερών της διακυβέρνησής του και στη συνέχεια κάποιες κυβερνήσεις το έτρεξαν πιο γρήγορα και κάποιες άλλες όχι. «Κάποιος παραδίδει πραγματικά έργα και κάποιοι παρουσίαζαν μουσαμάδες. Δεν παραδίδουμε κανένα μουσαμά. Σε λίγες ώρες το Μετρό, και οι τελευταίοι 3 σταθμοί της γραμμής 3 θα τεθούν σε λειτουργία. Σε έναν Πειραιά που αλλάζει, που αναδεικνύεται, που αποκτά νέα δυναμική. Η κυβέρνηση κάνει πράξη το σύνθημα συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα και στην υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής τα οποία έχουν μεγάλο κοινωνικό πρόσημο», συνέχισε ενώ μεταξύ άλλων είπε ότι θα πρέπει να εξεταστεί και το ζήτημα της αντιμετώπισης της εισητηριοδιαφυγής. «Σήμερα όμως είναι μέρα γιορτής για τον Πειραιά , για όλο το λεκανοπέδιο», υπογράμμισε.



Εξοργιστικοί ισχυρισμοί του 53χρονου που βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη


 

Το 53χρονο ΚΤΗΝΟΣ αρνείται όλες τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι… θέλουν να τον «καταστρέψουν». 

Στους αστυνομικούς, ισχυρίστηκε πως η 12χρονη του έστειλε η ίδια τα ροζ βίντεο για να τον προσεγγίσει. 

Το 53χρονο ΚΤΗΝΟΣ είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης λιανικής πώλησης χαρτικών στα Σεπόλια και είναι ιδιαίτερα δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο προφίλ του έχει αναρτήσει σειρά από φωτογραφίες με άτομα του πολιτικού, του καλλιτεχνικού και του εκκλησιαστικού χώρου. 

Μάλιστα, ο βιαστής και μαστροπός του ανήλικου κοριτσιού παρουσιάζεται ως… φιλόπτωχος, δίνοντας χρήματα σε ενορίες των Σεπολίων και των Πατησίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγός του ασχολείται με τα κοινά στον Δήμο Αθηναίων. 

Οι Αρχές δεν αποκλείεται να δημοσιοποιήσουν τη φωτογραφία και τα στοιχεία της ταυτότητάς του, για να διαπιστωθεί εάν υπήρχαν και άλλα θύματά του, πέρα από τη 12χρονη.



Οι ΡώSSοι βομβαρδίζουν αμάχους στο Κίεβο


 

Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί στο Κίεβο, καθώς σημειώνονται απανωτές εκρήξεις, από βομβαρδισμούς Ρώssων με στόχο άμαχο πληθυσμό.

Νωρίτερα δημοσιογράφοι του AFP μετέδωσαν ότι ακούστηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου.

Οι εκρήξεις ακούστηκαν στις 8:15 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ενώ οι σειρήνες προειδοποίησης είχαν ηχήσει αρκετά λεπτά νωρίτερα.

Ήχο από την έκρηξη κατέγραψε και η κάμερα του BBC με τον δημοσιογράφο του βρετανικού μέσου να είναι σε live μετάδοση:

 



Σμπαράλιασαν την τουρκική αεράμυνα τέσσερα F-16 – Παραλίγο να συντριβεί Τούρκος πιλότος

 


«EUNOMIA 3-22»: Δυσάρεστη εξέλιξη για Τούρκο πιλότο είχε η απόπειρα παρενόχλησης ελληνικών μαχητικών F-16 κατά την διάρκεια της άσκησης «ΕΥΝΟΜΙΑ» στην Ανατολική Μεσόγειο. Από τύχη δεν συνετρίβη με το μαχητικό του.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα enikos.gr, την περασμένη Πέμπτη, (6/10), κατά την διάρκεια ολοκλήρωσης της Τετραμερούς Αεροναυτικής Άσκησης με την επωνυμία «EUNOMIA 3-22», που πραγματοποιήθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της Συντονισμένης Τετραμερούς Πρωτοβουλίας QUAD Ελλάδος, Γαλλίας, Ιταλίας και Κύπρου, ένας κλειστός σχηματισμός 4 οπλισμένων μαχητικών ελληνικών F-16 εμφανίστηκε ξαφνικά να πετά ανατολικά στο FIR Λευκωσίας, εντός των τμημάτων που είχαν δεσμεύσει με NAVTEX για την άσκηση.

Η… αόρατη πτήση πραγματοποιήθηκε υπό την αγαστή συνεργασία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Η τετράδα πέταξε σε πολύ χαμηλό ύψος από Κρήτη μέχρι Κύπρο διαλύοντας – όπως είχε συμβεί το 2020 πάλι – κάθε ίχνος της τουρκικής αεράμυνας, η οποία τους αντιλήφθηκε όταν εμφανίστηκαν στο FIR Λευκωσίας, ανατολικά της Λεμεσού, κατά την διάρκεια της κορύφωσης της άσκησης στην ημέρα των διακεκριμένων επισκεπτών. Μάλιστα, αν και υπήρξε η σκέψη να πραγματοποιούσαν διελεύσεις πάνω από την Μεγαλόνησο, τελικά δεν προχώρησαν αφού ο σκοπός της πτήσης ήταν άλλος και δεν θα ήταν καθόλου κομψό προς τους συμμάχους να δοθεί η εντύπωση ότι τους χρησιμοποιούμε για να προωθήσουμε τη δική μας ατζέντα.

Οι Τούρκοι, βλέποντας τα ελληνικά F-16 απογείωσαν 2 μαχητικά προκειμένου να τα αναχαιτίσουν. Δεν γνώριζαν ότι ήταν 4 τα ελληνικά μαχητικά, αφού ο κλειστός σχηματισμός που πετούσαν τα εμφάνιζε στα ραντάρ για ένα ζευγάρι.

Μόνο που ήδη είχαν απογειωθεί ελληνικά μαχητικά  από την Κρήτη, που περίμεναν τους Τούρκους. Έτσι, μόλις οι Τούρκοι πιλότοι αποπειράθηκαν να κατευθυνθούν προς τον σχηματισμό των «τεσσάρων», τα δύο ελληνικά τους καταδίωξαν κι άρχισαν οι αερομαχίες.

Έμπειροι οι Έλληνες πιλότοι άρχισαν να τραβούν τους Τούρκους σε ένα σπιράλ αερομαχιών με στόχο να τους εγκλωβίσουν και να πάρουν την «ώρα έξι», να βρεθούν δηλαδή στην ουρά τους, έχοντάς τους σε ζώνη κατάρριψης.

Γιατί βάλλεται το Πολεμικό Ναυτικό;

Οι Τούρκοι κάπου έχασαν τον προσανατολισμό τους, κάπου πίστεψαν ότι μπορούσαν να αναστρέψουν την κατάσταση αισθανόμενοι ότι τους θίχτηκε ο εγωισμός, επέμεναν… μέχρι που ακούστηκε από τον ασύρματο η απεγνωσμένη φωνή για βοήθεια του ενός εκ των δύο Τούρκων πιλότων.

Ο Έλληνας που βρισκόταν πίσω του, τον είχε λοκάρει, ο Τούρκος προσπαθούσε να ξεφύγει και ξαφνικά είδε ότι έμενε από καύσιμα.

Φυσικά, τα «γαλάζια γεράκια» κατάλαβαν ότι τα πράγματα εξελίσσονταν πολύ άσχημα για τον αντίπαλο πιλότο και σταμάτησαν να τον πιέζουν, δίνοντάς του χώρο να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Από τον ασύρματο άκουγαν τους Τούρκους να εμψυχώνουν τον συνάδελφο τους – όπως και ο δεύτερος του σχηματισμού – ώστε να προσγειώσει το μαχητικό στην βάση του Ντάλαμαν. Τα λεπτά ήταν δραματικά… Στον ασύρματο ακούστηκε ο Τούρκος πιλότος να λέει ότι δεν θα καταφέρει. Ότι θα χάσει το αεροσκάφος. Οι συνάδελφοί του δεν σταμάτησαν να του δίνουν κουράγιο. Τελικά, κατάφερε να το προσγειώσει έχοντας αδειάσει τις δεξαμενές του, αφού ελάχιστα μόλις πάτησαν και οι τρεις τροχοί στον διάδρομο, ο κινητήρας έσβησε.

Εκείνη την ημέρα, το κοντέρ της τουρκικής προκλητικότητας έγραψε 50 παραβιάσεις εκ των οποίων οι 43 σημειώθηκαν από 2 UAV και οι 7 από τουρκικά μαχητικά. 8 από τις παραβιάσεις κατέληξαν σε εμπλοκές από ελληνικά μαχητικά μετά από σκληρές αερομαχίες.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Επικίνδυνος ισοβίτης πήρε άδεια και δεν επέστρεψε ποτέ

 


Άφαντος είναι ένας επικίνδυνος βαρυποινίτης Αλβανός κρατούμενος που κατάφερε εάν είναι δυνατόν, να εξασφαλίσει τακτική άδεια από το κατάστημα κράτησης του Δομοκού στην Φθιώτιδα.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον περίμεναν μάταια να επιστρέψει την περασμένη Πέμπτη, όπως όφειλε, αλλά αυτός δεν εμφανίστηκε.

Ο 48χρονος Αλβανός κακοποιός, είχε καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, αλλά το συμβούλιο των φυλακών γύρευε πώς και με ποια κριτήρια, έκρινε πως έπρεπε να του χορηγήσει το δικαίωμα της άδειας.

Άδεια που φρόντισε να εκμεταλλευτεί και να οργανώσει την διαφυγή του.

Για την απόδρασή του έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ η Αστυνομία έχει στείλει σήμα σε όλες τις υπηρεσίες της μεθορίου, καθώς εκτιμάται ότι ο 48χρονος θα επιχειρήσει να διαφύγει στην πατρίδα του εάν δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα.

Καλό θα ήταν να γίνει και ανακοίνωση από το συμβούλιο της φυλακής, για να μάθουμε με ποια κριτήρια πήρε άδεια ένας επικίνδυνος ισοβίτης;;;;



ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα των εγκαινίων μουσαμάδων κάνει κριτική για το Μετρό Πειραιά

 


Ναι το έκανε και αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει με θράσος επιτέλους που έγινε το Μετρό Πειραιά, και το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ που κορόιδεψε τον κόσμο και έκανε εγκαίνια σε μουσαμάδες και σε ένα δείγμα βαγονιού συρμού στην Θεσσαλονίκη.

Ποιος θα ξεχάσει το γέλιο που έπεσε μετά το σώου που στήθηκε το 2018 στην Θεσσαλονίκη, κάτι που δεν μπορούν να ξεχάσουν οι Θεσσαλονικείς ακόμα και σήμερα.




Την ικανοποίησή τους για την γραμμή 3 που συνδέει το Μετρό με τον Πειραιά εκφράζουν με κοινή τους ανακοίνωση ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και οι αρμόδιοι τομεάρχες Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης καθώς και οι βουλευτές Α΄και Β΄ Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, Νίνα Κασιμάτη, Γιάννης Ραγκούσης και Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Για να αντιπολιτευτούν βάζουν με θράσος και το επιτέλους, και προσπαθούν να βρουν ψήγματα για να μην τα βρουν όλα τέλεια. Παράλληλα προσπαθούν να περάσουν ότι αυτοί το ολοκλήρωσαν δήθεν το έργο, όπως είχαν ολοκληρώσει και στην Θεσσαλονίκη και άκουσαν τα γέλια των κατοίκων της Θεσσαλονίκης όλα τα γειτονικά μας κράτη.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «η νέα Γραμμή 3 του Μετρό που συνδέει τον Πειραιά με τη Νίκαια, τον Κορυδαλλό, την Αγία Βαρβάρα, το Αιγάλεω και με πολλούς σταθμούς της Αθήνας με τελική κατάληξη τον Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ανοίγουν ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στην εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών του Πειραιά και στις καθημερινές ανάγκες τους, σε συνδυασμό με τους ΗΣΑΠ, τον Προαστιακό και το Τραμ. Ανοίγουν και νέους δρόμους για τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Υπογραμμίζουν ότι «είμαστε και γι' αυτό ξεχωριστά ικανοποιημένοι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απαγκίστρωσε το έργο το 2015, έβαλε τέλος στο τέλμα και στη στασιμότητα, επιτάχυνε αποτελεσματικά την πρόοδο και την εξέλιξή του. Ολοκλήρωσε τους τρεις σταθμούς Νίκαιας, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας και το σύνολο των σηράγγων ενώ ταυτόχρονα έδωσε λύσεις σε χρόνια προβλήματα, που επέτρεψαν την πρόοδο και την ολοκλήρωση του έργου».

Και αναφέρουν πώς δήθεν «η απουσία σχεδιασμού και από την παρούσα κυβέρνηση, φέρνει μεν το Μετρό στον Πειραιά, αλλά μειώνει τα δρομολόγια προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς δεν προνοήθηκε να έχουν αγοραστεί οι απαραίτητοι επιπλέον συρμοί για την επέκταση της Γραμμής 3!!».

Και τελειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ των μουσαμάδων λέγοντας : «Παρόλα αυτά όμως, η μέρα αυτή είναι ιστορική και ελπίζουμε να μην την υποβαθμίσουν και τη γελοιοποιήσουν φιέστες ανόητης κυβερνητικής πλασματικής αυτοεπιβεβαίωσης από τον υπουργό Κώστα Καραμανλή, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον καλολαδωμένο επικοινωνιακό μηχανισμό τους. Εμείς θα είμαστε εκεί, παρούσες και παρόντες στα εγκαίνια, με την ικανοποίηση που αισθανόμαστε, με την αυτοπεποίθηση για την αποτελεσματική συνεισφορά μας ως κυβέρνηση και με την κριτική μας και τις προτάσεις μας για όσα δεν έγιναν όπως έπρεπε στο παρελθόν και για όσα οφείλουμε στους πολίτες ως Πολιτεία να επανασχεδιάσουμε από δω και πέρα, για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Ελπίζουμε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν θα προσβάλλουν την αξιοπρέπεια, τη μνήμη, την κρίση και τις ανάγκες των πολιτών».



Στις 10:30 τα εγκαίνια των σταθμών «Μανιάτικα», «Πειραιάς», «Δημοτικό Θέατρο»

 



Ανοίγουν σήμερα, Δευτέρα, τις πύλες τους για το επιβατικό κοινό οι τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό στον Πειραιά, «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο».

Στις 10:30 πμ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των τριών σταθμών, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» και στις 14:00 το μεσημέρι θα τεθούν σε εμπορική λειτουργία για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Το Μετρό στον Πειραιά αλλάζει την εικόνα της πόλης

Πρόκειται για ένα πολυαναμενόμενο έργο σταθερής τροχιάς, που ύστερα από αρκετή καθυστέρηση, αναμένεται να αλλάξει την εικόνα της πόλης, δίνοντας ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Πειραιά.

Λιμάνι Πειραιά - Αεροδρόμιο σε 55 λεπτά!

Με τη λειτουργία και των νέων σταθμών προβλέπεται ημερήσια αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στο δίκτυο του Μετρό κατά 132.000 πολίτες ημερησίως, μειώνοντας τόσο την κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως. Σημειώνεται δε, ότι ο συνολικός χρόνος από το λιμάνι μέχρι το αεροδρόμιο θα διανύεται με το Μετρό σε μόλις 55 λεπτά.

Συνολικά η Γραμμή 3 «Δημοτικό Θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο» αριθμεί πλέον 27 σταθμούς, με την απόσταση από το λιμάνι μέχρι το αεροδρόμιο να υπολογίζεται σε μόλις 55 λεπτά.

Υπενθυμίζεται πως από αύριο Τρίτη 11 Οκτωβρίου, θα τεθεί σε ισχύ ο ανασχεδιασμός λεωφορειακών γραμμών στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, που στοχεύει στη διαλειτουργικότητα του δικτύου των οδικών συγκοινωνιών με τους νέους σταθμούς της Γραμμής 3 του Μετρό.

Μετρό Πειραιά: Τα δρομολόγια

Η συχνότητα των δρομολογίων στο τμήμα Δημοτικό θέατρο - Δουκίσσης Πλακεντίας τις ώρες αιχμής (07.30 -11.00 & 13:30 - 17:30) παραμένει στα 4΄ και τις νυχτερινές ώρες (22:00 - 00:20) μειώνεται στα 9΄ από 10΄. Στο τμήμα Αεροδρόμιο - Δημοτικό θέατρο η συχνότητα διαμορφώνεται στα 36΄.

Το πρώτο δρομολόγιο από τους σταθμούς Δημοτικό θέατρο και Δουκίσσης Πλακεντίας θα ξεκινά στις 05:30. Πρώτα δρομολόγια στις 05:30 θα ξεκινούν και από τους σταθμούς Αιγάλεω και Μοναστηράκι στην κατεύθυνση προς Δουκίσσης Πλακεντίας και από το σταθμό Εθνική 'Αμυνα στην κατεύθυνση προς Δημοτικό Θέατρο. Το τελευταίο δρομολόγιο (Δευτέρα - Πέμπτη & Κυριακή) από το Δημοτικό Θέατρο θα γίνεται στις 23:59 και από τη Δουκίσσης Πλακεντίας στις 00:03.

Παρασκευή και Σάββατο, οπότε και ισχύει η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας, οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρούν στη 01:06 από το Δημοτικό Θέατρο και στη 01:10 από τη Δουκίσσης Πλακεντίας.

Τελευταίοι συρμοί από το σταθμό Σύνταγμα προς όλες τις κατευθύνσεις θα αναχωρούν στις 00:23 (Δευτέρα - Πέμπτη & Κυριακή) και στη 01:30 (Παρασκευή και Σάββατο).





Τουρκοκύπρια πολιτικός εναντίον Ερντογάν: «Έχεις παλάτια - δεν έχεις κοινωνικό κράτος, δημιουργείς εχθρούς»


 

Η Ντογούς Ντεργιά απευθύνθηκε προς τον Τούρκο Πρωθυπουργό λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Έχεις παλάτια - δεν έχεις κοινωνικό κράτος, δημιουργείς εχθρούς, όπως η Ελλάδα και η Συρία για να κρύψεις τα προβλήματα»

Σάλος στην Τουρκία και τα Κατεχόμενα προκάλεσε η Τουρκοκύπρια πολιτικός Ντογούς Ντεργιά μετά την "έκρηξη" της κατά Ερντογάν στην ψευδοβουλή των κατεχομένων. 

Η Ντογούς Ντεργιά απευθύνθηκε προς τον Τούρκο Πρωθυπουργό λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Έχεις παλάτια - δεν έχεις κοινωνικό κράτος, δημιουργείς εχθρούς, όπως η Ελλάδα και η Συρία για να κρύψεις τα προβλήματα»  «Σταμάτα να αντιδράς σαν οπαδός ποδοσφαίρου» πρόσθεσε.

Η παραπάνω τοποθέτηση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του εκπροσώπου του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος κατηγόρησε την Ντεργιά ότι μιλά «όπως οι Έλληνες και το PKK»!

Ο Ομέρ  Τσελίκ αντιδρώντας έντονα στις δηλώσεις της «βουλευτή» του «κόμματος» CTP στο ψευδοκράτος Ντογούς Ντεριά, έγραψε σε έντονο ύφος στο twitter.

«Καταδικάζουμε την αμετροεπή και προκλητική ομιλία. Τα λόγια αυτού του ατόμου δεν είναι παρά μια σύνθεση των ακραίων ελληνικών και ελληνοκυπριακών θέσεων και των δηλώσεων του PKK με στόχο την Τουρκία. Επανέλαβε τις αντιτουρκικές ομιλίες που έγιναν στο ελληνικό και το ελληνικό κοινοβούλιο», σχολίασε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «αναμφίβολα, αυτή η νοοτροπία επιδιώκει να γίνει πραγματικότητα το όνειρο να γίνει η ΤΔΒΚ ελληνική αποικία. Η απάντηση που δώσαμε στους Έλληνες και Ε/Κ φασίστες που κυνηγούν αυτό το όνειρο ισχύει και για αυτό το άτομο».



Το έχει το επώνυμο! Επιμένει στην φαιδρότητα και το ψέμα ο Γιώργος Τσίπρας


 

Αμετανόητος ο Γιώργος Τσίπρας, φαιδρός, βέρος Τσίπρας, τιμά το επώνυμο που έχει απαξιωθεί απο τον ξάδελφο του Αλέξη Τσίπρα.

 Εμμένοντας προκλητικά στις θέσεις του, ο φαιδρός Γιώργος Τσίπρας ύστερα από τον πρωινό καυγά με τον Άδωνι Γεωργιάδη για δημοσίευμα των Financial Times. Σε ανάρτηση του, απαντά στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι «Ναι, είτε ο αρθρογράφος είχε παραισθήσεις είτε εκτέλεσε παραγγελία με τόσο άκομψο τρόπο που κι ένας πρωτοετής φοιτητής του Οικονομικού θα τα κατάφερνε καλύτερα. Ή μπέρδεψε την Ελλάδα με κάποια άλλη χώρα».

Με λίγα λόγια ο τίποτα της πολιτικής ζωής της χώρας, επιχειρεί με χυδαίο Τσιπραίικο τρόπο να απαξιώσει το άρθρο, τον αρθρογράφο και την εφημερίδα Financial Times.

Ο φαιδρός ξάδελφος Τσίπρα αναφέρει:

Γιώργος Τσίπρας / Giorgos Tsipras
16 ώρες πριν

Απάντηση στη ΝΔ.
Αντιλαμβάνομαι την αμηχανία της ΝΔ που εδώ και δύο εβδομάδες ήταν απρόθυμη να προβάλλει ένα άρθρο που μιλά για την Ελλάδα ως ένα από τα επτά οικονομικά θαύματα. Σε άλλη περίπτωση τα φιλικά της Μέσα θα είχαν βουίξει. Γιατί άραγε;
Για τον απλό λόγο ότι ο εν λόγω αρθρογράφος στην προσπάθεια του να χωρέσει την Ελλάδα στα επτά οικονομικά θαύματα μαζί με Βιετνάμ, Ινδονησία, Ινδία, Πορτογαλία, Σαουδική Αραβία και Ιαπωνία, το κάνει με τόσο άγαρμπο τρόπο, που ούτε η α...

Δείτε περισσότερα
382
14
49


Η προκλητικότητα και αθλιότητα Τσίπρα, που θέλει τον δημοσιογράφο της Financial Times, να έχει πάρει ναρκωτικά η να έχει χρηματιστεί για να γράψει το άρθρο πήρε απάντηση και απο την Νέα Δημοκρατία

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

Ο κ. Γ.Τσίπρας κληθείς από τον κ. Α.Γεωργιάδη να σχολιάσει το δημοσίευμα των Financial Times που χαρακτηρίζει την Ελλάδα σύγχρονο οικονομικό θαύμα, δήλωσε ότι είτε το δημοσίευμα είναι πληρωμένο από την Κυβέρνηση, είτε ο αρθρογράφος έχει πάρει ναρκωτικά!

Την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει «σημαία» κάθε αρνητικό δημοσίευμα, ακόμη και fake news για τη χώρα, αποσιωπώντας όλα τα θετικά, χαρακτηρίζει άρθρο μιας από τις εγκυρότερες εφημερίδες στον κόσμο, ως πληρωμένο από την Κυβέρνηση ή/και αποτέλεσμα χρήσης ναρκωτικών!

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει για άλλη μια φορά πώς αντιλαμβάνεται τη δημοσιογραφία και την ελευθεροτυπία! Οτιδήποτε αρνητικό για τη χώρα είναι «ανεξάρτητη δημοσιογραφία» και γίνεται αντιπολιτευτική σημαία. Οτιδήποτε θετικό καταγγέλλεται ως πληρωμένο και κατευθυνόμενο. Αυτός ήταν και αυτός εξακολουθεί να παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ! Τίποτα δεν έμαθε από την εποχή των βοσκοτοπίων και τίποτα δεν άλλαξε.