Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Δύο δικτάτορες μαζί Λουκασένκο - Πούτιν μαζί στο έγκλημα κατά της Ουκρανίας

 


ΡώSSοι και ΛευκορώSSοι μαζί στο έγκλημα που συντελείται στην Ουκρανία.

Ο δικτάτορας της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο κατηγόρησε τη Δευτέρα (10 Οκτωβρίου) την Ουκρανία ότι προετοιμάζει δήθεν επίθεση στη Λευκορωσία, όπως μεταδίδει η γαλλική εφημερίδα Le Monde και αυτό το έκανε για να βρεί πάτημα να εμφανιστεί μαζί με τον σύντροφο δικτάτορα Πούτιν μαζί στο έγκλημα κατά της Ουκρανίας.

Το Μινσκ θα αναπτύξει κοινή δύναμη ρωSSικών -λευκορωSSικών στρατευμάτων, η συγκρότηση της οποίας άρχισε ήδη πριν από δύο ημέρες μετά την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας.

«Λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης στα δυτικά σύνορα της [Ρωσο-Λευκορωσικής] Ένωσης, συμφωνήσαμε να αναπτύξουμε μια περιφερειακή ομάδα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας», δήλωσε ο δικτάτορας Λουκασένκο στη διάρκεια συνάντησης με αξιωματούχους ασφαλείας της Λευκορωσίας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta. Το Μινσκ δεν διευκρινίζει σε ποια τοποθεσία θα αναπτυχθούν τα ρωσο-λευκορωσικά στρατεύματα.

Οι ρωSSικές δυνάμεις χρησιμοποιούν το έδαφος της Λευκορωσίας ως βάση για την εισβολή στην Ουκρανία στέλνοντας δυνάμεις και εξοπλισμό στα βόρεια της χώρας από βάση στο έδαφος της Λευκορωσίας.

Όπως μεταδίδει το Belta, ο Λουκασένκο σημείωσε ότι «βάση για την κοινή αυτή στρατιωτική ομάδα θα είναι οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας. Σας ενημερώνω ότι ο σχηματισμός αυτής της ομάδας έχει ξεκινήσει, νομίζω πριν από δύο ημέρες. Έδωσα διαταγή για να ξεκινήσει ο σχηματισμός της».






Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι συμφώνησε με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς για την ανάγκη να συγκληθεί άμεσα συνάντηση της G7, μετά τα σημερινά ρωσικά πλήγματα εναντίον της Ουκρανίας.

«Συμφώνησα με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς της Γερμανίας, που έχει την προεδρία της G7, για μια έκτακτη συνεδρίαση της Ομάδας», επισήμανε ο Ζελένσκι στο Twitter.

Ο Ζελένσκι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, με τον οποίο αναφέρθηκαν στην ανάγκη να ενισχυθεί η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα και να υπάρξει σκληρή απάντηση από την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα στους ρωσικούς βομβαρδισμούς.



Με σκληρά λόγια καταδίκασε η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, τις πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσε ο δικτάτορας Βλαντίμιρ Πούτιν το πρωί στην Ουκρανία, κατά αμάχων και αθώων πολιτών.

«Αυτό που συμβαίνει τώρα στο Κίεβο προκαλεί αποστροφή. Δείχνει, ξανά, στην υφήλιο ποιο καθεστώς αντιμετωπίζουμε. Ένα που στοχοποιεί αδιάκριτα στόχους. Ένα που βρέχει τρόμο και θάνατο σε παιδιά. Αυτό είναι εγκληματικό. Θα λογοδοτήσουν. Η Ουκρανία θα νικήσει. Η Ευρώπη δεν θα στρέψει αλλού το βλέμμα της», έγραψε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζέιμς Κλέβερλι, χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις ρωSSικές πυραυλικές επιθέσεις του δικτάτορα Πούτιν.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου