Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Οπαδική βία: Προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των συνδέσμων έως 31 Ιουλίου


anakoinwseis_opadiki_via_art

Τα βασικά σημεία των επικείμενων νομοθετικών ρυθμίσεων, καθώς και τις υπόλοιπες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας παρουσιάσε η κυβέρνηση.

Δείτε τις ανακοινώσεις :





Ινστιτούτο Eteron : Προβάδισμα Ν.Δ. 12,3% - Μεγάλη υπεροχή Μητσοτάκη

 



Τα ευρήματα της aboutpeople για το Eteron, του Ινστιτούτου για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή, δείχνουν υπεροχή της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 12,3%.

Στο Eteron επικεφαλής είναι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Τσίπρα, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και θέλουμε να δούμε εάν θα αμφισβητήσει και αυτή την δημοσκόπηση ο θίασος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα «με ποιο κόμμα αισθάνεστε πιο κοντά» η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,4, το ΚΙΝΑΛ 16, το ΚΚΕ 7,2, η Ελληνική Λύση 3,5 και το ΜέΡΑ25 4,1.

Η υπεροχή της ΝΔ σημειώνει υπεροχή σε όλες τις ηλικιακές ομάδες με εξαίρεση εκείνη των 17-24, στο σύνολο της επικράτειας και ανεξαρτήτως της οικονομικής κατάστασης.

Το 47,7% απορρίπτει την Αριστερά ως κάτι κακό, με το 61,8% να επιλέγει το «Κέντρο». Στο ερώτημα για τη Ριζοσπαστική Αριστερά (που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ) αρνητικά απαντά το 63,9% και για αυτή την απαξίωση έχει τεράστια ευθύνη ο Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα του.

Το 46,7% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο «Συνδικαλισμός» είναι κακό, στοιχείο που αποκαλύπτει τις διαχρονικές ευθύνες των εθνοπατέρων.

Δείτε την δημοσκόπηση σε κάρτες :







Έρευνα Eteron (Γαβριήλ Σακελλαρίδης): Προβάδισμα ΝΔ 12,3% έναντι του  ΣΥΡΙΖΑ, στο 16% το ΚΙΝΑΛ-Τι λένε οι πολίτες για κέντρο και ριζοσπαστική  αριστερά


Έρευνα Ινστιτούτου Eteron (Γαβριήλ Σακελλαρίδης): Στο 12,3% το προβάδισμα  της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ







Πάνω από μισό εκατομμύριο ουρές απέφυγαν οι πολίτες που δήλωσαν ψηφιακά την γέννηση του παιδιού τους


 

Δυο χρόνια λειτουργίας μετρά η εφαρμογή ψηφιακής δήλωσης γέννησης δίνοντας «ανάσα» τους πολίτες, οι οποίοι απέφυγαν την φυσική επίσκεψη στο ληξιαρχείο, τα ΚΕΠ και τους άλλους φορείς του Δημοσίου και γλίτωσαν πάνω από μισό εκατομμύριο ουρές.

Να υπενθυμίσουμε ότι η διαδικασία είναι απλή και γίνεται αυτόματα, καθώς η δήλωση της γέννησης ξεκινά και ολοκληρώνεται μέσα στο μαιευτήριο, με μόνο απαιτούμενο δικαιολογητικό τα ταυτοποιητικά τους έγγραφα.

Τα αρμόδια ληξιαρχεία και δημοτολόγια ενημερώνονται από το μαιευτήριο ηλεκτρονικά, ενώ το νεογέννητο αποκτά άμεσα ΑΜΚΑ και ασφαλιστική ικανότητα (αν είναι ασφαλιστικά ενήμερος ο γονέας).

Επιπλέον, με το άνοιγμα της πλατφόρμας του ΟΠΕΚΑ, κινούνται αυτόματα οι διαδικασίες για την απόδοση του επιδόματος γέννησης, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια. Ο γονέας λαμβάνει ένα sms στο κινητό του με το ΑΜΚΑ του παιδιού και λαμβάνει ένα δεύτερο sms που του λέει κατά πόσον είναι δικαιούχους επιδότηματος ή όχι.

Η ψηφιακή δήλωση γέννησης ήταν η πρώτη διαδικασία που απλουστεύσαμε και ψηφιοποιήσαμε μέσω του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών, το Φεβρουάριο του 2020. Σύμφωνα δε με το Παρατηρητήριο για τη Γραφειοκρατία, η απλούστευση της δήλωσης γέννησης μείωσε τα γραφειοκρατικά βάρη προς τους πολίτες σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% σε σχέση με την παλιά διαδικασία.

Τι αποκαλύπτουν τα νούμερα:

Συνολικά δηλώθηκαν ψηφιακά 159.865 γεννήσεις. Το ποσοστό των ψηφιακών δηλώσεων γέννησης ως προς το πλήθος των Ληξιαρχικών Πράξεων Γέννησης ανέρχεται σε 85,05%.

Συνολικά αποδόθηκαν μέσω της εφαρμογής 151.324 ΑΜΚΑ. Το ποσοστό των αποδοθέντων ΑΜΚΑ μέσω της εφαρμογής ως προς το πλήθος των αποδοθέντων ΑΜΚΑ ανέρχεται σε 87,95%.

Συνολικά καταχωρήθηκαν στο Μητρώο ΕΦΚΑ μέσω της εφαρμογής 119.899 εγγραφές. Το ποσοστό των καταχωρήθηκαν στο Μητρώο ΕΦΚΑ μέσω της εφαρμογής ως προς το πλήθος των καταχωρήσεων νεογέννητων στο μητρώο ΕΦΚΑ ανέρχεται σε 83,45%.

Συνολικά υπεβλήθησαν 131.534 αιτήματα μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής της δήλωσης γέννησης. Το ποσοστό των σχετικών αιτημάτων που υπεβλήθησαν μέσω της εφαρμογής ως προς το πλήθος των αιτημάτων που υπεβλήθησαν στον ΟΠΕΚΑ ανέρχεται σε 58,84%.

Η λέξη- κλειδί είναι η διαλειτουργικότητα. Πρόκειται για μια διαδικασία που τα μητρώα του Δημοσίου επικοινωνούν μεταξύ τους ανταλλάσσοντας πληροφορίες, ώστε να μην χρειάζεται ο πολίτης να τις δηλώνει ξανά και ξανά.

Χάρη στις διαλειτουργικότητες, μόνο από τη νέα διαδικασία δήλωσης γέννησης οι πολίτες έχουν γλιτώσει περισσότερες από μισό εκατομμύριο αναμονές σε κάποια ουρά.

Η δήλωση γέννησης δεν είναι ένα μεμονωμένο παράδειγμα: διαλειτουργικότητες εφαρμόζουμε καθημερινά, σε κάθε υπηρεσία που ψηφιοποιούμε. Για παράδειγμα, στο emvolio.gov.gr οι πολίτες χρειαζόταν να καταχωρίσουν μόνο τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑ τους. Στη συνέχεια, τα υπόλοιπα στοιχεία τους αντλούνταν αυτόματα. Αυτό διευκολύνει τους πολίτες, αλλά εξασφαλίζει ταυτόχρονα και τη βέλτιστη λειτουργία του Δημοσίου, καθώς αποφεύγονται λάθη από τις πολλαπλές καταχωρίσεις.

 



Περισσότερα από 177.000 σετ ρομποτικής στα σχολεία


 

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εξασφαλίζει -με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας- περισσότερα από 177.000 σετ ρομποτικής για παιδιά 4-15 ετών νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου, προσαρμοσμένα ανά ηλικιακή ομάδα και μαθησιακές ανάγκες. Στόχοι της εξασφάλισης των ρομποτικών συστημάτων για όλα τα παιδιά που φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι, μεταξύ άλλων:

Η εξοικείωση των μαθητών με τον Προγραμματισμό και την Τεχνολογία.

Η προώθηση της εκπαιδευτικής καινοτομίας.

Η ενίσχυση της ομαδικής εργασίας.

Η ενασχόληση των μαθητών με την επίλυση προβλημάτων.

Η ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας και πολύτιμων νοητικών δεξιοτήτων.

Η καλλιέργεια της διαθεματικότητας και της διεπιστημονικότητας.

Σημειώνεται ότι η εκπαιδευτική ρομποτική έχει ενταχθεί στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων από τη φετινή σχολική χρονιά μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, σε Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο, ενώ προβλέπεται και στοχευμένη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.



Πάνω από 500.000 αιτήσεις νέων για απαλλαγή από τέλη κινητής τηλεφωνίας

 



Ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ο αριθμός των νέων ηλικίας 15 έως 29 ετών οι οποίοι έχουν υποβάλει με επιτυχία αίτημα για απαλλαγή από τα τέλη κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας στο mobilefees.gov.gr. Συγκεκριμένα, από τις 10 Ιανουαρίου 2022, ημέρα που η πλατφόρμα τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία, 521.557 νέες και νέοι επωφελήθηκαν από την απαλλαγή των τελών. Με τον τρόπο αυτό υλοποιείται η δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση της φορολογίας στις τηλεπικοινωνίες, όπως την εξήγγειλε στην ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο του 2021.

Το mobilefees.gov.gr σχεδιάστηκε από τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών και υλοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης με τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Μέσω της πλατφόρμας, οι νέοι από 15 έως 29 ετών μπορούν να δηλώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στο Μητρώο Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών Συνδρομητών Κινητής Τηλεφωνίας και Καρτοκινητής Τηλεφωνίας (Μη.Δ.Α.Τε.), ώστε να απαλλάσσονται από τα τέλη κινητής και καρτοκινητής.

Υπενθυμίζεται ότι η εγγραφή είναι απαραίτητη για την απαλλαγή του δικαιούχου από τα τέλη.



Μια φορά τον μήνα στη Θεσσαλονίκη η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

 


Μία φορά τον μήνα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα κάνει στη Θεσσαλονίκη την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, κατά την επίσκεψη του στα γραφεία της Ενωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:

Ανέφερε ότι η έναρξη θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα, θα καθιερωθεί ως διαδικασία και θα αναβαθμίσει τη σχέση με τον δημοσιογραφικό κόσμο της Θεσσαλονίκης.

Επισήμανε ότι το υφυπουργείο του και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα έχουν, από εδώ και πέρα, έναν πιο ευδιάκριτο και ουσιαστικό ρόλο στη Θεσσαλονίκη και στη Β. Ελλάδα.

Τόνισε πως η κυβέρνηση θα κάνει προσπάθειες για τη στήριξη του δημοσιογραφικού κλάδου και την εξασφάλιση της επιβίωσης των περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης, επιδιώκοντας τον πλουραλισμό και την πολυφωνία.



«Έκρηξη» εγγραφών νέων επιχειρήσεων

 


H δημιουργία ευνοϊκότερου πλαισίου για την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας με τη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, η αποκατάσταση της ομαλότητας όσον αφορά το μέτωπο της πανδημίας, αλλά και ο πολύ ισχυρός ρυθμός ανάκαμψης της οικονομικής δραστηριότητας μέσα στο 2021 έφεραν και κατακόρυφη αύξηση στις εγγραφές νέων επιχειρήσεων στα μητρώα των επιμελητηρίων. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ:

Οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων (ενάρξεις λειτουργίας επιχειρήσεων), για το σύνολο των τομέων της οικονομίας, το 2021 ανήλθαν σε 109.961, παρουσιάζοντας αύξηση 35,3% σε σχέση με το 2020 που είχαν  ανέλθει σε 81.290. Μάλιστα στο τέταρτο τρίμηνο 2021 υπήρξε αύξηση 56,1% στην έναρξη λειτουργίας νέων επιχειρήσεων σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο  του 2020 καθώς έφτασαν στις 34.508. 

Η μεγαλύτερη  αύξηση στο πλήθος των εγγραφών νέων επιχειρήσεων το 2021 σε σχέση με το 2020, καταγράφηκε στον τομέα  «Ενημέρωση και επικοινωνία» (40,4%) και στον τομέα «Μεταφορά και Αποθήκευση» (40,3%). Η μεγαλύτερη αύξηση το τέταρτο τρίμηνο 2021 σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο 2020,καταγράφηκε στον τομέα «Μεταφορά και Αποθήκευση» (64,6%) και στον τομέα «Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης» (40,2%)

Οι  πτωχεύσεις επιχειρήσεων, για το σύνολο των τομέων της οικονομίας το 2021 ανήλθαν σε 15 έναντι 19 το  2020. 




Στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις


 

Στην κοινή διαπίστωση πως οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ προχώρησαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, κατά τη συνάντησή τους στο Μόναχο, στο περιθώριο της 58ης Διάσκεψης Ασφάλειας. Ο πρωθυπουργός:

Ενημέρωσε την κ. Χάρις για την πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφίσει τις αμέσως επόμενες εβδομάδες την Αμυντική συμφωνία Ελλάδος - ΗΠΑ.

Ενημέρωσε επίσης την Κάμαλα Χάρις για την παράλογη κλιμάκωση της τουρκικής ρητορικής σε ό,τι αφορά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Σε κάθε περίπτωση, το ραντεβού Μητσοτάκη - Χάρις επιβεβαίωσε εκ νέου το ζωηρό αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην χώρα μας, ιδίως στον τομέα των υποδομών και εν προκειμένω για τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης.




Άρπαξαν 26χρονη από τον δρόμο, την γύμνωσαν, την χτύπησαν και την τράβηξαν «ροζ» βίντεο


 

Τρεις άνδρες άρπαξαν από τη μέση του δρόμου, 26χρονη γυναίκα την έβαλαν «σηκωτή» στο αυτοκίνητο, τη «φυλάκισαν» σε διαμέρισμα και αφού την ξεγύμνωσαν και την έσπασαν στο ξύλο, τράβηξαν «ροζ» βίντεο και την προειδοποίησαν ότι αν δεν διακόψει τη σχέση που έχει με τον γαμπρό του ενός, θα ανεβάσουν το υλικό της ντροπής στα social media.

Μάλιστα το ακραίο σκηνικό παρακολουθούσε μια γυναίκα η οποία φαίνεται να επικροτούσε τις πράξεις των δραστών. Μια απίστευτη υπόθεση εκβιασμού με revenge porn που σημειώθηκε χθες στην περιοχή της Καρδίτσας αποκαλύπτει το protothema.gr.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, όλα ξεκίνησαν χθες στις 03:30 στην περιοχή Μαυρίκα επί της οδού Λάππα. Η κοπέλα βάδιζε αμέριμνη στον δρόμο όταν ένας 43χρονος τον οποίο κατονομάζει μαζί με άλλα δυο άτομα που δεν γνωρίζει, την πλησίασαν με ένα όχημα και χωρίς να προλάβει να αντιδράσει, την άρπαξαν και δια της βίας την έριξαν μέσα. Στη συνέχεια την οδήγησαν στο σπίτι του 47χρονου, στη Μαυρίκα όπου βρισκόταν και μια 42χρονη γυναίκα την οποία επίσης κατονομάζει. Οι δράστες, χωρίς να χάσουν χρόνο χίμηξαν πάνω της και αφού την ξυλοκόπησαν, στη συνέχεια της έβγαλαν τα ρούχα.

Μετά το ξύλο, σκηνοθέτησαν το βίντεο της ντροπής

Η κοπέλα, σε κατάσταση σοκ τους εκλιπαρούσε να την αφήσουν να φύγει όμως ο 47χρονος, η γυναίκα και οι άλλοι δυο της παρέας ήταν αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν το σχέδιο τους. Γυμνή και άγρια ξυλοκοπημένη, τη διατάζουν να γονατίσει στο πάτωμα και τότε ο 47χρονος κατεβάζει το παντελόνι και ακουμπάει το μόριο του στο κεφάλι και τα αυτιά της κοπέλας. Μάλιστα, οι άλλοι δυο κατέγραφαν με κινητό τηλέφωνο το ζοφερό σκηνικό της ντροπής.

Αφού ολοκλήρωσαν τη σκηνοθεσία του «ροζ» βίντεο, ο άνδρας ντύθηκε και είπε στην κοπέλα ότι αν δεν διακόψει τη σχέση που έχει με τον γαμπρό του, θα ανεβάσει το υλικό στα social media για να τη διασύρει.

Έπειτα, την έσυραν έξω, την πέταξαν στον δρόμο μπήκαν στο όχημα και αναπτύσσοντας ταχύτητα εξαφανίστηκαν. Η κοπέλα, με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει πήγε στο σπίτι της στη Μαυρίκα και αποκάλυψε στη μητέρα της όσα φρικαλέα είχε υποστεί. Στη συνέχεια, πήγαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και από εκεί στην Αστυνομία όπου κατήγγειλαν το συμβάν.


protothema



Ο σπουδαίος Γιάννης Αντετοκούνμπο ως μέλος του θρυλικού TOP 75 - Δείτε βίντεο

 


Στη λίστα με τους 75 καλύτερους παίκτες της ιστορίας βρέθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και όπως ήταν λογικό τιμήθηκε κατά τη διάρκεια του All Star Game μαζί με τους υπόλοιπους θρύλους.

Παρουσιάστηκε παρέα με άλλους τεράστιους φόργουρντ, όπως ο Μπέιλορ, Έρβινγκ (Doctor J), Ουίλκινς, Μπάρκλεϊ, ΛεΜπρόν ΜακΧέιλ, Λέοναρντ, Ουίλκινς, Ντέιβις, Ουόρθι.

Όλα τους μεγάλα ονόματα που άφησαν αποτύπωμα στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη και στο Κλίβελαντ τιμήθηκαν για τα όσα έκαναν στο άθλημα. Φυσικά για να συμπληρωθεί η 75άδα, παρουσιάστηκαν στη συνέχεια οι κορυφαίοι guards και centers. Όταν ακούστηκε το όνομα του Κόμπι Μπράιαντ, όλο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο, κάτι που έγινε και για τον Μάικλ Τζόρνταν.

Tεράστια στιγμή για τον Γιάννη, ο οποίος είχε μάθει εδώ καιρό για τη διάκριση αυτή, όταν η λίγκα ανακοίνωσε τους εκλεκτούς, την αφρόκρεμα στην ιστορία της λίγκας.




Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ : Τσακαλώτος κατά Τσίπρα


 

Εδώ και καιρό, έχουν αρχίσει στον ΣΥΡΙΖΑ να κοιτάνε με στραβό μάτι τον απαξιωμένο και τελειωμένο πολιτικά Αλέξη Τσίπρα.

Σε συνέντευξή στην «Καθημερινή» ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αφού αναφέρει ως τα μεγαλύτερα προσόντα του Αλέξη Τσίπρα τη «λαϊκότητα» και τον «τακτικισμό» -υπονοοώντας ότι ο ίδιος προσωπικά ο κ. Τσακαλώτος δεν τα διαθέτει- περνάει στα ελλατώματά του Αλέξη Τσίπρα φτάνοντας στο σημείο να πει ότι στην επιλογή συμβούλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρότερος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Έχει μια ανασφάλεια που δεν δικαιολογείται» λέει αρχικά ο κ. Τσακαλώτος για τον Αλέξη Τσίπρα και συμπληρώνει: «Και σε ένα πράγμα που είναι χειρότερος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι στην επιλογή συμβούλων. Για να είμαι όμως δίκαιος αυτό το λέει και ο ίδιος».

Μάλιστα στην ερώτηση για το αν τον επηρέασε η αίγλη της εξουσίας κατά την υπουργική του θητεία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δίνει μια απάντηση : «Λιγότερο από άλλους (σ.σ. τον επηρέασε η αίγλη της υπουργικής καρέκλας). Δεν σημαίνει ότι είμαι καλύτερος άνθρωπος αλλά αν έχεις πάει σε ένα σχολείο που ιδρύθηκε το 1500, σε ένα κολέγιο στην Οξφόρδη που ιδρύθηκε το 1341 δεν έχεις ανασφάλεια. Έχεις μια «αστική αυτοπεποίθηση». Δεν το λέω με υπεροψία. Το αντίθετο. Η Αριστερά θα ήθελε όλοι οι άνθρωποι να έχουν αυτοπεποίθηση και τα εφόδια για να την αποκτήσουν».

Το σχόλιο αυτό μπορούσε να θεωρηθεί και ως αιχμή και υποβιβασμό για τις σπουδές του Αλέξη Τσίπρα σε πολυκλαδικό λύκειο των Αμπελοκήπτων και στο πολυτεχνείο της Πάτρας σε συνδυασμό με τα περί ανασφάλειας που του χρέωσε στην προηγούμενη απάντηση.

Πάντως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν παραλείπει να αφήσει ακόμα μια μπηχτή κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη συλλογικότητας και δημοκρατίας δια της πλαγίας λέγοντας ότι «μπροστά στο Βαρουφάκη ο Τσίπρας είναι υπόδειγμα συλλογικότητας και δημοκρατίας».



Φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ από γνωστό νυχτερινό κέντρο

 


Σοβαρή υπόθεση συστηματικής φοροδιαφυγής έφεραν στο φως οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Αφορά απόκρυψη εσόδων και μη απόδοση ΦΠΑ αξίας εκατομμυρίων ευρώ από γνωστό νυχτερινό κέντρο της Αθήνας.

Η επιχείρηση ελέγχθηκε αρχικά στα τέλη Σεπτεμβρίου. Η Αρχή διαπίστωσε σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των δηλωθέντων και των όσων καταγράφουν οι φορολογικοί μηχανισμοί.

Οι λογιστές της επιχείρησης δεν προσκόμισαν τα απαιτούμενα παραστατικά και τιμολόγια εντός της προθεσμίας που προβλέπει ο νόμος. Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ προχώρησαν στην επιβολή προστίμων και άρχισαν να αναλύουν τα στοιχεία που είχαν στη διάθεση τους.

Οι έλεγχοι έδειξαν ότι το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου του 2021, η επιχείρηση είχε αποκρύψει έσοδα πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ, μη αποδίδοντας ΦΠΑ αξίας 700.000 ευρώ.

Επιπλέον, η απόκρυψη εσόδων για το 2019 και το 2020 ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια ευρώ και ο ΦΠΑ που δεν αποδόθηκε τα 500.000 ευρώ.

Ο έλεγχος συνεχίζεται στα βιβλία της επιχείρησης για τις παλαιότερες χρήσεις και έχει επίσης επεκταθεί σε φυσικά πρόσωπα που συνδέονται με αυτή.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ





Χατζηδάκης: «Καταρρέουν οι μύθοι του ΣΥΡΙΖΑ και ενοχλούνται»


 

Σκληρή γλώσσα κατά του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

«Το επαναλαμβάνω: Αυτό που υιοθετήθηκε με τον νόμο για την τετραήμερη εργασία, (μετά από αίτημα του εργαζομένου και συμφωνία με τον εργοδότη του), είναι ακριβώς αυτό που υιοθετήθηκε και στο Βέλγιο! Ακριβώς! Με τη διαφορά ότι στο Βέλγιο αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ και σε φιλικά προς αυτόν μέσα ενημέρωσης, ενώ στην Ελλάδα θεωρείται “αντεργατικό”».

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, σε γραπτή δήλωσή του, απαντώντας σε δηλώσεις του  Νάσου Ηλιόπουλου και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, που προσπαθούν να εξαπατήσουν και να παραπλανήσουν τους πολίτες.

«Οι αλλεπάλληλες ανακοινώσεις τους υπογραμμίζουν απλώς την απόγνωσή τους για την κατάρρευση του μύθου που προσπάθησαν να δημιουργήσουν. Μέχρι και δηλώσεις μου για την ενέργεια πολύ πριν ξεσπάσει η διεθνής ενεργειακή κρίση επιστράτευσαν, για να κρυφτούν πολιτικά. Όσο για το ύφος; Είναι το γνωστό “κεντρώο” ύφος ΣΥΡΙΖΑ». επισημαίνει ο υπουργός.

«Τους προειδοποιούμε όμως:

Τους περιμένουν τρεις ακόμα δυσάρεστες εκπλήξεις:

– η περαιτέρω μείωση της ανεργίας, η οποία έχει ήδη μειωθεί από 17,2% το καλοκαίρι του 2019 σε 12,8% τον Δεκέμβριο του 2021,

– η εγκατάσταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας τους επόμενους μήνες, πάγιο αίτημα της ΓΣΕΕ

– και η σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου.

Λυπούμαστε που γκρεμίζουμε τους μύθους τους, αλλά τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια» σημειώνει ο υπουργός Εργασίας.



Μπάιντεν Πούτιν με πρόταση του Μακρόν σε Σύνοδο Κορυφής για την Ουκρανία

 


Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα στην αναγκαιότητα να βρεθεί διπλωματική λύση στην ουκρανική κρίση, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εισηγήθηκε στους ομολόγους του των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να οργανωθεί σύνοδος κορυφής και η πρόταση έγινε αποδεκτή και από τα δύο μέρη, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν σήμερα να κάνουν τα πάντα για να επιτευχθεί γρήγορα μια κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών θα συναντηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες με αυτό τον στόχο και θα εργαστούν στην κατεύθυνση διεξαγωγής μιας πιθανής διάσκεψης σε ανώτατο επίπεδο με τη Ρωσία, την Ουκρανία και συμμάχους ώστε να εγκατασταθεί μια νέα τάξη ασφαλείας στη Ευρώπη, πρόσθεσε η γαλλική προεδρία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της Ρωσίας «αν δεν γίνει εισβολή», επιβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος

Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν συζήτησαν για την αναγκαιότητα να επιταχυνθεί η αναζήτηση διπλωματικών λύσεων στην κλιμακούμενη κρίση στην ανατολική Ουκρανία κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν είπε στον Μακρόν ότι η πρόσφατη κλιμάκωση είναι αποτέλεσμα των ενεργειών των δυνάμεων του Κιέβου, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

"Ο ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι οι προβοκάτσιες των ουκρανικών δυνάμεων είναι ο λόγος της κλιμάκωσης", ανέφερε το Κρεμλίνο και πρόσθεσε ότι στην επικοινωνία τους ο Πούτιν εξέφρασε στον Μακρόν την "σοβαρή ανησυχία" του για την κλιμάκωση κατά μήκος της γραμμής επαφής στην ανατολική Ουκρανία.



Έλληνας ο νεκρός οδηγός που εντοπίστηκε στο πλοίο

 



Ένας από τους τρεις Έλληνες αγνοούμενους οδηγούς εντοπίστηκε νεκρός νωρίς το απόγευμα της Κυριακής μέσα στο φλεγόμενο Euroferry Olympia. 

Πρόκειται για έναν 58χρονο, από την Αιτωλοακαρνανία που αναγνωρίστηκε από τους οικείους του.

Ο 58χρονος Ευάγγελος Μαλεσιάδας καταγόταν από τη Μαλεσιάδα Βάλτου του δήμου Αμφιλοχίας ενώ ήταν μόνιμος κάτοικος Αθηνών.

Η σορός του άνδρα εντοπίστηκε στο δεύτερο γκαράζ του πλοίου, μέσα στο φορτηγό του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρει εξωτερικά εγκαύματα, ωστόσο θεωρείται πολύ πιθανό ο θάνατός του να επήλθε από τον καπνό.

H σορός του μεταφέρθηκε με σκάφος του λιμενικού στην Κέρκυρα και εν συνεχεία με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου θα διενεργηθεί ιατροδικαστική εξέταση.