Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ZEYΓΑΡΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΣΚΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ


Βαριές κατηγορίες για θανάτωση ζώου και παράβαση του νόμου περί όπλων αντιμετωπίζει μετά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας ...
ένας 52χρονος που πυροβόλησε τον σκύλο ενός 64χρονου στην περιοχή Δροσιά της Εύβοιας.


Για άμεση συνέργεια στα ίδια αδικήματα κατηγορείται και η σύζυγος του 52χρονου, που συνελήφθη και αυτή άνδρες του αστυνομικού τμήματος της πόλης. Ο δράστης τραυμάτισε θανάσιμα το άτυχο ζώο που βρισκόταν κοντά στο σπίτι του, πυροβολώντας το με το κυνηγετικό όπλο του το οποίο κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς μαζί με δύο κάλυκες.

*** Δηλητηριασμένα «μεζεδάκια» σκόρπισαν άγνωστοι στην περιοχή της Τέντας στο Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας, με αποτέλεσμα να βρουν φρικτό θάνατο τουλάχιστον τέσσερα αδέσποτα σκυλιά, ένα από τα οποία μάλιστα φρόντιζαν οι ιδιοκτήτες ταξί που βρίσκονται στην πιάτσα της περιοχής. Μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Καλαμάτας οργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο, ζητώντας τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των απάνθρωπων δραστών.


Πηγή : fimotro.blogspot.gr


Παρίσι: Καταζητείται τίγρης που κυκλοφορεί ελεύθερη


της Σταυρούλας Βιτετζάκη

Αστυνομία και πυροσβεστική προσπαθούν να εντοπίσουν από το πρωί την τίγρη, που κυκλοφορεί ελεύθερη στο Παρίσι, τρομάζοντας τους κάτοικους της περιοχής.
Γαλλική αστυνομία και πυροσβεστική έχει κινητοποιηθεί από νωρίς το πρωί, με τη βοήθεια ελικοπτέρου, προκειμένου να βρεθεί τίγρης, που το έσκασε και κυκλοφορεί ελεύθερη κοντά στο πάρκο της Ντίσνεϊλαντ στο Παρίσι, σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο.

Η τίγρης έγινε αντιληπτή στην περιοχή από την σύζυγο ενός διευθυντή σουπερμάρκετ της περιοχής γύρω στις 08.30 πρωί. Η γυναίκα φωτογράφισε την τίγρη και ύστερα αποφεύγοντας να βγει έξω από το αυτοκίνητό της, τηλεφώνησε στο σύζυγός της λέγοντάς του: «Νομίζω πως είδα μια τίγρη».

Ο υπεύθυνος του πάρκου της Ντίσνεϊλαντ, μιλώντας στις αρχές, είπε ότι δεν υπάρχουν τίγρεις στο πάρκο, αποκλείοντας την περίπτωση να το έσκασε από εκεί η τίγρης ενώ αστυνομική πηγή δήλωσε: «Από το πρωί, έχουμε εξαπολύσει κυνηγητό, αστυνομικοί προσπαθούν να την αιχμαλωτίσουν».

 Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν να είναι προσεκτικοί και να παραμείνουν μέσα, ακούγοντας ραδιόφωνο για περαιτέρω ενημερώσεις και τα παιδιά περιορίστηκαν στις σχολικές αίθουσες για παν ενδεχόμενο.


Πηγή : thetoc.gr


BINTEO- Ντόροθι Κινγκ: Όλοι γνωρίζουν ότι η Μακεδονία είναι ελληνική


«Όλοι γνωρίζουν εδώ και αιώνες ότι η αληθινή Μακεδονία, είναι στην Ελλάδα», δήλωσε η Αμερικανίδα αρχαιολόγος, Ντόροθι Κίνγκ, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και πρόσθεσε «ότι είναι περίεργο τα Σκόπια να θέλουν να οικειοποιηθούν την ιστορία της Μακεδονίας».

Την ίδια στιγμή, αναφερόμενη στους ισχυρισμούς των Σκοπίων για την Μακεδονία, αναρωτήθηκε: «ειλικρινά υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι τα Σκόπια έχουν καμία σχέση με την Αρχαία Μακεδονία;», ενώ χαρακτήρισε «γελοίο» να ζητάει κανείς από την Ελλάδα να αποδείξει ότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες.



Δείτε το βίντεο του Alpha




Πηγή : enikos.gr


Συμβαίνει τώρα : Εντάσεις στην φοιτητική πορεία - Βομβίδες κρότου λάμψης έριξε η αστυνομία


Η πορεία των φοιτητών που συνεχίζεται στο κέντρο της Αθήνας, άλλαξε πορεία... και κατευθύνεται προς την οδό Ακαδημίας.

Λίγο πριν, οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν βομβίδες κρότου λάμψης χωρίς να σημειωθεί περεταίρω ένταση στην ειρηνική πορεία των φοιτητών και των σωματείων.

Η φοιτητική πορεία έχει κατεύθυνση το Πολυτεχνείο, όπου και θα ολοκληρωθεί.

Κλειστή παραμένει η κυκλοφορία στο κέντρο της πρωτεύουσας.


tromaktiko


1 εκατ. δολάρια για τον εκτελεστή της Λευκής Χήρας!


Με επικήρυξη 1 εκατομμυρίου δολαρίων αναζητείται ο ελεύθερος σκοπευτής που πυροβόλησε και σκότωσε την ύποπτη για τη βρετανίδα τρομοκράτισσα “Λευκή Χήρα”! Μήπως όμως η όλη ιστορία τελικά είναι μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού και μαύρης προπαγάνδας από την πλευρά της Μόσχας;

Σύμφωνα με το ρωσικό δίκτυο Regnum, η Samantha Lewthwait, η πρώτη στην λίστα των καταζητούμενων γυναικών παγκοσμίως, σκοτώθηκε στην Ανατολική Ουκρανία, πριν από δυο εβδομάδες, από Ρώσο ελεύθερο σκοπευτή, που βρίσκεται στην περιοχή ως εθελοντής.

"Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Λευκή Χήρα πολεμούσε στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων, σε εθελοντικό τάγμα Aidar ως σκοπευτής."

Σύμφωνα πάντα με το ρωσικό δίκτυο, ο ρώσος εκτελεστής της Λευκής Χήρας, διαβόητης για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Βρετανία, καταζητείται από τις Μυστικές Υπηρεσίες της Ουκρανίας για $1.000.000 δολάρια!

Η Lewthwaite που ασπάστηκε το Ισλάμ, ήταν παντρεμένη με τον βομβιστή αυτοκτονίας στο Λονδίνο, Germaine Lindsay. Έγινε φυγάς πριν από τρία χρόνια αφού συνδέθηκε το όνομά της με μια αποτυχημένη απόπειρα επίθεσεις με εκρηκτικά σε ξενοδοχεία και ένα εμπορικό κέντρο στην πόλη Μομπάσα της Κένυας, το 2011.

Η μητέρα τεσσάρων ανηλίκων, είχε εντοπιστεί σε διάφορα σημεία της Αφρικής: στην Κένυα, την Σομαλία και το Ναϊρόμπι. Φέρεται ως αρχηγός της συμμορίας αλ- Σαμπαάμπ, υπεύθυνης για την άγρια τρομοκρατική επίθεση στο Ναϊρόμπι, όταν τουλάχιστον 67 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

Έκτοτε η Ιντερπόλ την ανακήρυξε ως την πλέον καταζητούμενοι γυναίκα στον κόσμο.

Τελευταίες ενδείξεις έφεραν την Lewthwaite να έχει μεταβεί στην Ουκρανία για να πολεμήσει στο πλευρό ριζοσπαστών ισλαμιστών εναντίον της Ρωσίας. Πηγές του Λευκού Οίκου, επιβεβαιώνουν αυτές τις εκθέσεις αλλά όχι και την ακρίβεια των πληροφοριών.

Ο πατέρας της “Λευκής Χήρας”, ο Βρετανός στρατιώτης Andrew Lewthwaite, 58 ετών, δήλωσε: “Δεν έχω ακούσει τίποτα. Κανείς δεν μου έχει πει τίποτα. Δεν λέω τίποτα.”

Σύμφωνα με πληροφορίες η Lewthwaite έφυγε εκτός Βρετανίας το 2009, προτού συνδεθεί με τις φρικαλέες δράσεις στην Αφρική. Αναφορές πριν από ένα μήνα την έφεραν να έχει προσχωρήσει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία και να είναι μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες της οργάνωσης.

Η ανακοίνωση του θανάτου της ήρθε την ώρα που έχει γιγαντωθεί η προπαγάνδα μεταξύ Μόσχας και Κιέβου σχετικά με την Ουκρανική Κρίση. Σύμφωνα με ένα ειδικό σε θέματα τρομοκρατίας, τον Anthony Glees, ο ισχυρισμός θα μπορούσε να είναι ένας ακόμη “αποπροσανατολισμός” της κοινής γνώμης από την πλευρά του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Προειδοποίησε μάλιστα: “Ο Πούτιν χρησιμοποιεί αναφορές, όπως ο εντοπισμός της Λευκής Χήρας για να συγκαλύψει το γεγονός πως ρωσικά τανκς έχουν παραταχθεί στα ουκρανικά σύνορα με σκοπό την ανακατάληψη του Ντονέτσκ. Δεν θα πρέπει να μας αποσπά την προσοχή. ”

“Ο Πούτιν διακρίνει ότι βρισκόμαστε σε σύγχυση σχετικά με την αυξανόμενη απειλή της τρομοκρατίας και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί αυτήν την αδυναμία μας”.


Μετάφραση- Επιμέλεια: OnAlert
Πηγή: MIrror


"Επιστολή αυτοκτονίας" του FBI στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: Απειλές για αποκάλυψη σεξουλικών οργίων του


"Διαβολικό, ανώμαλο τέρας" χαρακτήριζε το FBI τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ σε επιστολή που τον προέτρεπε να αυτοκτονήσει.
Η ανώνυμη επιστολή που γράφτηκε από αναπληρωτή του γραφείου του διοικητή J Edgar Hoover εστάλη λίγες εβδομάδες προτού τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης το 1964.

Ενώ η ύπαρξη του εγγράφου που ονομάστηκε "επιστολή αυτοκτονίας" είχε γίνει γνωστό εδώ και καιρό, μόνο λογοκριμένες εκδοχές της ήταν διαθέσιμες στο κοινό.

Έχει πλέον δημοσιευθεί ολόκληρη στο The New York Times Magazine μετά από "απείραχτη" έκδοση που ανακάλυψε στο Εθνικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Yale ο ιστορικός Beverly Gage.

 THE NEW YORK TIMES MAGAZINE

Φανερώνει την προθυμία του διευθυντή του FBI να χρησιμοποιήσει τις εξωσυζυγικές σχέσεις του σε μια προσπάθεια να πλήξει τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. 

"Η μεγαλύτερη "απείραχτη" ενότητα επικεντρώνεται στην ερωτική του ζωή, εξιστορώντας τι πίστευε το FBI ότι γνώριζε", σημειώνει ο ιστορικός. 

"Υπάρχει μόνο ένας δρόμος για εσάς. Καλύτερα να τον επιλέξετε προτού ο βρώμικος και ανώμαλος χαρακτήρας σας απογυμνωθεί στο έθνος", σημειώνει ο ανώνυμος επιμελητής της επιστολής. 

Εκείνη την εποχή, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και οι συνεργάτες του υποψιάζονταν πως η επιστολή είχε έρθει από το FBI, κάτι που επιβεβαιώθηκε μια δεκαετία αργότερα. 

Πηγή: Independent

newsit.gr


Ειδικός ανθρωπολόγος στο iatropedia: Έτσι θα "διαβαστεί"ο σκελετός της Αμφίπολης


Βήμα βήμα περιγράφει στο iatropedia.gr η καθ ύλην αρμόδια ιατροδικαστικός ανθρωπολόγος κ. Α. Εσκίογλου τη διαδικασία που θα ακολουθήσουν οι επιστήμονες για να ανακαλύψουν την ταυτότητα του σκελετού του νεκρού της Αμφίπολης. Η επιστήμη θα ξετυλίξει όλη της τη μαγεία για να διαβάσει το κουβάρι της ιστορίας με τη βοήθεια του DNA.



Της Αθηνάς Εσκίογλου BSc 
Ειδικός ιατροδικαστικός ανθρωπολόγος

Σημαντικό κατά την εκταφή είναι να παρευρίσκετε ιατροδικαστικός ανθρωπολόγος για να υπάρξει ορθώς χειρισμός των οστών και αποφυγή αλλοίωσης των στοιχείων που βοηθούν στην ταυτοποίηση του ατόμου.
Το πρώτο βήμα στη ταυτοποίηση του νεκρού είναι το φύλο του και εφόσον ο σκελετός είναι ολόκληρος σε αυτό θα βοηθήσουν τα οστά της λεκάνης και του κρανίου. Απαραίτητο είναι να χρησιμοποιηθούν τουλάχιστον τέσσερις μη μετρικές παρατηρήσεις για την ταυτοποίηση του φύλου

Σημαντικό εξίσου είναι να εξεταστεί αν ο σκελετός έχει ευρωπαϊκά, ασιατικά ή αφρικανικά χαρακτηριστικά .

Το επόμενο βήμα είναι η ταυτοποίηση ηλικίας. Για να γίνει σωστά αυτό πρέπει να γίνει μακροσκοπική εξέταση στις ραφές των οστών, την εεπιφάνειατων οστών και την οστική μάζα από τον ιατροδικαστικό ανθρωπολόγο. Τα δόντια του νεκρού επίσης προσφέρουν σημαντικές πληροφορίες για την πιθανή ηλικία θανάτου και εκεί η συνεργασία των επιστημών είναι απαραίτητη.

Συνεργασία με ιατροδικαστικό οδοντίατρο μπορεί να μας δώσει πληροφορίες για τη διατροφή και τη περιοχή που μεγάλωσε και έζησε από το νερό που κατανάλωνε κατά τη διάρκεια της ζωής του . Ανάλυση της γύρης από δήγμα του εδάφους στη ρινική κοιλότητα μπορεί να μας προσφέρει πληροφορίες για τη περιοχή όπου επήλθε ο θάνατος .

Επίσης μπορεί να υπολογιστεί το ύψος του με μετρήσεις στα μακρά οστά. Παρατηρήσεις στην ανάπτυξη των οστών δίνουν πληροφορίες για τις δραστηριότητες αυτού. Επιθανάτιες κακώσεις μπορούν να μας υποδείξουν βίαιο θάνατο.

Όλες οι παραπάνω παρατηρήσεις του ιατροδικαστικού ανθρωπολόγου για την ταυτοποίηση είναι αναγκαίες διότι δεν καταστρέφουν τον σκελετό χωρίς να είναι απόλυτος απαραίτητο, όπως όταν παίρνεται δήγμα DNA για ανάλυση, προωθώντας έτσι τη μέγιστη συντήρηση και ακεραιότητα των οστών.


Πηγή : iatropedia.gr


1.110 ευρώ ο κάθε θάνατος από τις φωτιές



Χίλια εκατόν δέκα ευρώ! Τόσο κοστολόγησε τελικά η Ελληνική Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία μας τον καθένα από τους 36 θανάτους των πολιτών που κάηκαν ζωντανοί στις φωτιές του 2007 στην Ηλεία και τις τεράστιες καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον και στις υποδομές του νομού. Ετσι, πληρώνοντας το ποσό των 40.000 ευρώ για την εκτιτέα ποινή τους, οι τέσσερις καταδικασθέντες αφέθηκαν
τελικά ελεύθεροι και ούτε γάτα ούτε ζημιά...
Την ώρα που γίνονταν δημόσια όλοι αυτοί οι υπολογισμοί και οι διαβουλεύσεις, καθισμένος δίπλα στους συγγενείς των νεκρών, η σκέψη μου πήγε ασυναίσθητα στα τέσσερα αγγελούδια του Γιώργου Παρασκευόπουλου που χάθηκαν μέσα στις φλόγες λίγο πιο πάνω από τη στροφή του θανάτου στην Αρτέμιδα. Η εικόνα των απανθρακωμένων παιδιών στην αγκαλιά της νεκρής μητέρας τους που τα σκέπασε με τα χέρια της για να τα προστατέψει λίγο πριν πεθάνει, μου έσφιξε την καρδιά.
Αβοήθητοι
Κοίταξα τους δικαστές και θυμήθηκα τους τρεις εποχικούς δασοπυροσβέστες που πέθαναν μαζί με δεκάδες πολίτες ουσιαστικά αβοήθητοι. Εφερα στο μυαλό μου τις μαυροφορεμένες γυναίκες, τις μανάδες και τις αδερφές που κρατώντας φωτογραφίες με τα αγαπημένα τους πρόσωπα θρηνούσαν σιωπηλά δίπλα στα εικονοστάσια.
Θυμήθηκα και σκέφτηκα... Τελικά μόλις χίλια εκατόν δέκα ευρώ αξίζει η κάθε μια από τις ζωές των αγγέλων που πέταξαν εκείνο το απόγευμα στον ουρανό; Σέβομαι απόλυτα την άποψη των συγγενών των νεκρών που δήλωσαν δικαιωμένοι από την απόφαση του δικαστηρίου, ταλαιπωρημένοι από την πολύχρονη δικαστική τους περιπέτεια και με δεδομένο ότι η υπόθεση λίγο έλειψε να μπει στο Αρχείο.
Ξέρουν ότι σαν δημοσιογράφος στάθηκα δίπλα τους μαζί με μετρημένους στα δάχτυλα συναδέλφους μου, την ώρα που εκδοτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα επιχειρούσαν λυσσαλέα να θάψουν τις προσπάθειές τους και την αγωνία τους για την απόδοση δικαιοσύνης.
Σέβομαι επίσης τους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίστηκαν την υπόθεση κάνοντας έρευνα σε βάθος κάτω από αντίξοες συνθήκες, με τεράστιο προσωπικό κόστος, πριν αυτή οδηγηθεί στο ακροατήριο.
Η απόφαση όμως του δικαστηρίου με χαλάει... ως προς την ουσία της. Γιατί η ουσία δεν είναι τα 40 χρόνια φυλάκισης που επέβαλε στους 4 καταδικασθέντες. Είναι τα 40.000 ευρώ που τους ανάγκασε να πληρώσουν για την εκτιτέα ποινή φυλάκισης των 10 ετών και μάλιστα σε 36 δόσεις! Γιατί αυτή είναι ουσιαστικά η πραγματική τους τιμωρία.
Δεν ξέρω τι λένε οι νόμοι, οι διατάξεις, ο Ποινικός Κώδικας, οι δικαστές, οι δικηγόροι και το νομικό πλαίσιο και ούτε με ενδιαφέρει. Ξέρω μόνο ότι εκείνο που νιώθω σαν δημοσιογράφος, απλός πολίτης και κάτοικος της Ηλείας, είναι ότι με τα 40 χιλιάρικα η Δικαιοσύνη έσβησε το φρικτό θάνατο μικρών παιδιών, μανάδων και άλλων αθώων πολιτών που χάθηκαν για πάντα μέσα στις φλόγες εκείνο το ματωμένο απόγευμα του Αυγούστου 2007...


Ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλον για την υπόθεση εκβιασμού του επιχειρηματία



Οι διάλογοι – φωτιά που περιέχει η δικογραφία

Να αποποιηθούν οποιαδήποτε ευθύνη επιχείρησαν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της εκβίασης επιχειρηματία ρίχνοντας , κατά τη διάρκεια της απολογίας τους, την ευθύνη ο ένας στον άλλον. Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκαν η λογίστρια, ο σύζυγος και ο γιος της καθώς και ένας υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών ενώ ένας υπάλληλος του ΥΠΟΙΚ ζήτησε και πήρε προθεσμία για αύριο. 

Οι ηχογραφημένες συνομιλίες , όμως, που είναι μέρος της δικογραφίας, είναι σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές το δυνατό χαρτί των αρχών. Σε αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφεται βήμα – βήμα ο τρόπος που γινόταν η διαπραγμάτευση για το ποσό που ζητήθηκε να πληρώσει ο επιχειρηματίας ώστε να αποφύγει το πρόστιμο του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ο ρόλος των εμπλεκομένων, ακόμη και τι ακριβώς διαδραματίστηκε την ημέρα της σύλληψης τους.

Σε όλες τις συναντήσεις, σύμφωνα με τη δικογραφία, η λογίστρια έπαιρνε τα κινητά τηλέφωνα και τα έβγαζε έξω από το γραφείο. Από τους διαλόγους που κατέγραψαν οι άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας προκύπτει ότι γινόταν παζάρι για το ποσό της μίζας που έπρεπε να δώσει ο επιχειρηματίας ώστε να απαλλαγεί από το πρόστιμο μαμούθ. 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

1Ος ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Λογίστρια: Και θα πάει αρχείο η υπόθεση. 
Επιχειρηματίας: Τα χρήματα;
Λογίστρια: Θα μου τα δώσεις θα τα δώσω εγώ.
Επιχειρηματίας: Ναι. 
Λογίστρια: Μέσω του ανθρώπου που μεσολαβεί. 
Επιχειρηματίας: Δεν τα έχω. Τα έχω στο αμάξι. 
Λογίστρια: Φέρε μου εδώ. 
Επιχειρηματίας: Να τα φέρω τώρα;
Λογίστρια: Φέρτα μου εδώ. Εδώ να τα κλειδώσω. 

2Ος ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Λογίστρια: Είναι συνεννοημένοι. Όλοι στο κόλπο. Θα πάνε και παραπάνω. 
Επιχειρηματίας: Παζάρι έκανες;
Σύζυγος λογίστριας: Έκανε, έκανε. 
Λογίστρια: Έκανα. Κάτω από πενήντα δεν πάνε. Ζητάνε εξήντα γιατί είναι τέσσερις που εμπλέκονται. 

3Ος ΔΙΑΛΟΓΟΣ 

Λογίστρια: ξεκάθαρα μου είπανε το κλίμα είναι μιλημένο κανονικά. Την άλλη φορά όταν ήρθε εδώ ο φίλος μας και του ζήτησα να μας φροντίσει, φαίνεται τα έχουν μιλήσει όλοι μαζί, μας πήγε και στην προϊσταμένη, χαρές, να μας κεράσει καφέ και λοιπά. 
Επιχειρηματίας: Μάλιστα. 

4Ος ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Επιχειρηματίας: Την άλλη φορά μας είχαν πει 60. Δώσαμε τριάντα. Κάναμε παζάρια. 
Σύζυγος Λογίστριας: Ναι. Κάναμε παζάρια. 
Λογίστρια: Ένα τριαντάρι δώσαμε. 
Επιχειρηματίας: Τα βολέψαμε τότε
Λογίστρια: Πάλι θα τα βολέψουμε…

Λογίστρια: Την πρώτη φορά που μου ήρθε εδώ "Ε τι έγινε" λέει "ένα διαμέρισμα θα δώσει", έτσι σε αυτό το στιλ. Είδαν διαμερίσματα, σου λέει τα διαμερίσματα λες κι είναι στραγάλια. ..

Λογίστρια: Αυτοί ζητάγανε εξήντα, εγώ είπα ότι ει ναι πάρα πολλά, ο άνθρωπος ναι έχει κάνει περιουσία αλλά τι να τα κανείς τα ακίνητα τώρα;
Επιχειρηματίας: Να του δώσουμε ένα διαμέρισμα να μας δώσει τα ρέστα. 

Η υπάλληλος του ΣΔΟΕ η οποία έκανε τον έλεγχο στην επιχείρηση «έδειξε» τη λογίστρια καθώς ισχυρίστηκε ότι εκείνη εκβίαζε τον επιχειρηματία και θα κρατούσε τα χρήματα. Στο απολογητικό της υπόμνημα υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Κάναμε έλεγχο. Διαπιστώσαμε ότι στη σχετική φορολογική διεύθυνση του ελεγχόμενου Κ… δεν βρέθηκε να λειτουργεί η επιχείρηση καθ' όσον δεν υπήρχε σχετική εγκατάσταση. Διαπιστώσαμε ότι υπήρχε η παράβαση της μη δήλωσης μεταβολής της έδρας και ζητήθηκαν συμβόλαια κτήσης των ακινήτων. Ο επιχειρηματίας αποδέχτηκε τη σχετική παράβαση. Στη συνέχεια αρχειοθετήθηκε ο έλεγχος. Αναρωτιέται κανείς αν ήθελα να εκβιάσω ή να απαιτήσω. Ήταν δυνατόν να αναφέρω στον έλεγχο ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την υπόθεση. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι δεν εκβίαζα εδώ αλλά η λογίστρια». 

Η 68χρονη λογίστρια, πάλι με τη σειρά της φέρεται να έδωσε μια άλλη εκδοχή και να «έδειξε», στην απολογία της τον επιχειρηματία που έκανε την καταγγελία λέγοντας πως η υπόθεση είναι ένα σενάριο που δημιούργησε εκείνος για να γλυτώσει το φορολογικό έλεγχο.

Οι κατηγορούμενοι έδωσαν εξηγήσεις ενώπιον του ανακριτή για τα αδικήματα της "δωροληψίας υπαλλήλου κατ' επάγγελμα με ωφέλημα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από κοινού, της εκβίασης με απειλή βλάβης της επιχείρησης του εξαναγκαζόμενου κατ' επάγγελμα από κοινού και της άμεσης συνέργειας στις παραπάνω πράξεις".
Οι αρχές έφτασαν στη σύλληψη των κατηγορουμένων μετά την καταγγελία του επιχειρηματία , που ασχολείται με οικοδομικές κατασκευές στον Πειραιά, ότι σε ραντεβού στο γραφείο της λογίστριας, παρουσία του συζύγου και του γιου της, τον ενημέρωσαν για την ... πρόταση των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ προκειμένου να μην πληρώσει το πρόστιμο.

Πηγή : newsbeast.gr


«Πραξικόπημα Δούρου» για τα σκουπίδια καταγγέλλουν οι παρατάξεις της μειοψηφίας



Τραγελαφικές καταστάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, κατά τη διάρκεια εκλογής των εκπροσώπων της περιφέρειας για τον ΕΣΔΝΑ, το φορέα δηλαδή που διαχειρίζεται τα απόβλητα και απορρίμματα της Αττικής.
Όπως καταγγέλλουν πέντε παρατάξεις της μειοψηφίας, με ευθύνη της κυρίας Ρένας Δούρου, η οποία κατηγορήθηκε για αυταρχισμό, διακόπηκε η σημερινή εκλογή εκπροσώπων της περιφέρειας για τον φορέα αυτό που θα έχει την επίβλεψη των απορριμμάτων, καθώς η περιφερειάρχης ερμηνεύοντας αυθαίρετα τη νομοθεσία θέλησε να διορίσει 16 μέλη του συνδυασμού της στον ΕΣΔΝΑ και μόλις 2 από τον συνδυασμό Σγουρού κι ένα από τη μεριά του κ. Κουμουτσάκου.
Αποτέλεσμα αυτής της μεθόδευσης είναι να έχουν αποχωρήσει από τη διαδικασία πέντε παρατάξεις (των κ.κ. Σγουρού, Κουμουτσάκου, Τζήμερου, Μαντούβαλου και Παναγιώταρου) μπλοκάροντας τη διαδικασία ψηφοφορίας και καταγγέλλοντας το αδιέξοδο που δημιούργησε η κυρία Δούρου. Η τελευταία αναγκάστηκε αυτή τη στιγμή να διακόψει τη συνεδρίαση υπό τις κατηγορίες του κ. Κουμουτσάκου πως «δεν διατηρεί τη σοβαρότητα, το κύρος αλλά κυρίως τη νομιμότητα του περιφερειακού συμβουλίου».
Θα πρέπει να τονίσουμε πως το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, για το οποίο η κυρία Δούρου θέλει να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο, αποτελεί θέμα αιχμής για μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας με σχέσεις σε μιντιακά συμφέροντα.


Πηγή : protothema.gr


Κλήσεις σε 13 Γερμανούς για τις μίζες στα εξοπλιστικά



Κλήσεις σε απολογία σε 13 Γερμανούς υπηκόους, με την ιδιότητα των στελεχών των εταιρειών Atlas και Rheinmetall AG απέστειλε ο ανακριτής διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής που χειρίζεται την υπόθεση των παράνομων αμοιβών που φέρεται να διακινήθηκαν για το οπλικό σύστημα υποβρυχίων και την προμήθεια των αντιαεροπορικών τύπου ASRAD.

Οι κατηγορούμενοι καλούνται για τον ερχόμενο μήνα, προκειμένου να λογοδοτήσουν για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και νομιμοποίησης χρημάτων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορούν την εμπλοκή τους σε παράνομες αμοιβές που δόθηκαν για τις συγκεκριμένες προμήθειες του Υπουργείου Αμύνης.

Οι κλήσεις στους 13 Γερμανούς εστάλησαν μετά την μελέτη και αξιολόγηση των στοιχείων της δικογραφίας που σχημάτισε η γερμανική Δικαιοσύνη για την υπόθεση, αλλά και από στοιχεία που προέκυψαν από την άρση απορρήτου λογαριασμών των ήδη κατηγορουμένων για τα εξοπλιστικά Παναγιώτη Ευσταθίου, πρώην εκπροσώπου της Atlas και Αντώνη Κάντα πρώην αναπληρωτή Διευθυντή εξοπλισμών του ΥΕΘΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής της υπόθεσης πρόκειται να αποστείλει τις επόμενες ημέρες και νέες κλήσεις σε απολογία σε τουλάχιστον δέκα ακόμα στελέχη των δυο εταιρειών.

Από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην δικογραφία φαίνεται να προκύπτει ότι για τις προμήθειες των οπλικών συστημάτων των υποβρυχίων και τα ASRAD, διακινήθηκαν για παράνομες αμοιβές ποσά τουλάχιστον 38 εκατομμυρίων ευρώ και εκτιμάται ότι το συνολικό ποσό των επίμαχων «δωρεών» είναι περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ.

Η πορεία δε των χρημάτων, όπως καταγράφηκε από ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών, φαίνεται να καταδεικνύει πως μέρος των επίμαχων ποσών επέστρεφε σε στελέχη των εμπλεκόμενων εταιριών.

Η υπόθεση των επίμαχων οπλικών συστημάτων, για την οποία έχουν ήδη απολογηθεί 35 Έλληνες κατηγορούμενοι, έχει διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσει πρόταση προς το Δικαστικό Συμβούλιο που θα κρίνει αν και ποιους κατηγορουμένους θα παραπέμψει σε δίκη.

Το Ελληνικό Δημόσιο έχει δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγής, διεκδικώντας από τις γερμανικές εταιρίες αποζημίωση για ηθική βλάβη ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ, επιφυλασσόμενο για μεγαλύτερη αποζημίωση στο μέλλον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ethnos.gr


Ευρεία σύσκεψη υπό τον νέο γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής για τις φυλακές



Ευρεία σύσκεψη με τους διευθυντές όλων των φυλακών της χώρας είχε σήμερα ο νέος γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Άγγελος Τσιγκρής, στο πλαίσιο της ενημέρωσής του, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.Ο κ. Τσιγκρής ενημερώθηκε διεξοδικά και κατέγραψε προσεκτικά όλα τα προβλήματα που υπάρχουν διαχρονικά στις ελληνικές φυλακές, ενώ μετέφερε το προσωπικό ενδιαφέρον του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης.
Μετά την πολύωρη σύσκεψη με τους διευθυντές των φυλακών, ο γ.γ  Αντεγκληματικής Πολιτικής δήλωσε πως: «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης όλων των τροφίμων στα καταστήματα κράτησης της χώρας και για τη σταδιακή αλλαγή της σωφρονιστικής μας φιλοσοφίας, που πρέπει να βασίζεται στην προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου και τον σεβασμό των θεμελιωδών αρχών του ανθρωπισμού. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να γίνουν οι φυλακές της χώρας κέντρα πραγματικού σωφρονισμού και όχι τιμωρίας».
Πηγή: ΑΠΕ



Δραματική αύξηση των απολύσεων τον Οκτώβριο



Χάθηκαν σχεδόν οι μισές θέσεις εργασίας που είχαν δημιουργηθεί από τις αρχές του 2014 

Το διάλειμμα της τουριστικής περιόδου δεν αποδείχθηκε να σταθεροποιήσει την απασχόληση, με αποτέλεσμα τον προηγούμενο Οκτώβριο να καταγράφεται κατακόρυφη μείωση της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα και αύξησης των απολύσεων και της ανεργίας. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνονται στο πληροφοριακό σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ" του υπουργείου Εργασίας. Ένα μήνα νωρίτερα ο ΟΑΕΔ επιβεβαίωσε τα σταθερά υψηλά ποσοστά ανεργίας με τους καταγεγραμμένους στις λίστες του Οργανισμού θα φθάνουν τους 968.100
Ο υπουργός Εργασίας επιχειρώντας να αντιστρέψει τα αρνητικά δεδομένα που διαμορφώνονται αναφέρει σε δήλωσή του ότι τα αρνητικά στοιχεία είναι συνηθισμένα την ίδια εποχή κάθε χρόνο, με το τέλος της τουριστικής περιόδου (μείωση της απασχόλησης σε επισιτισμό και τουρισμό) και προσθέτει το θετικό ισοζύγιο απασχόλησης του πρώτους δέκα μήνες του 2014. Με τη διαφορά όμως ότι από τις περίπου 121.000 θέσεις που αυξήθηκε - σύμφωνα με τις "μετρήσεις" του κ.Βρούτση - η απασχόληση το εννεάμηνο Οκτωβρίου - Σεπτεμβρίου, τον Οκτώβριο χάθηκαν σχεδόν οι μισές ή 57.978.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Οκτωβρίου, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 151.110, ενώ οι αποχωρήσεις σε 217.746. Από τις 217.746 συνολικά αποχωρήσεις, οι 57.978 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 159.768 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
Όπως σημειώνεται, από το υπουργείο ο Οκτώβριος -όπως συνέβη και σ' όλα τα προηγούμενα χρόνια που υπήρχαν καταγεγραμμένα στοιχεία - παρουσιάζει αρνητικό ισοζύγιο και είναι ο δεύτερος σε σειρά μήνας του τρέχοντος έτους που παρουσιάζει αρνητικό ισοζύγιο, μετά από οκτώ συνεχόμενους μήνες με θετικό ισοζύγιο στις ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα". Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, αθροιστικά για την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2014, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 1.338.038 θέσεις εργασίας, παρουσιάζοντας σε ετήσια βάση αύξηση κατά 42,15%, και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 1.217.751, εκ των οποίων οι 720.330 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 497.421 οικειοθελείς αποχωρήσεις.

ΟΑΕΔ: Μόλις το 12% των ανέργων με επίδομα

Την ίδια εικόνα, δηλαδή τουλάχιστον αμετάβλητη κατάσταση όσον αφορά την υψηλή ανεργία, επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία του ΟΑΕΔ που αναφέρονται στον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, οι καταγεγραμμένοι άνεργοι στον Οργανισμό ανήλθαν σε 968.100 άτομα, εκ των οποίων οι 135.482 "δεν αναζητούν εργασία". Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 6.837.
Από το σύνολο των εγγεγραμμένων οι 448.941 (53,92%) αναζητούν εργασία για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών, και 383.677 (46,08%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.
Το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων για τον μήνα Σεπτέμβριο (αφορά τον αριθμό των δικαιούχων που πληρώθηκαν εντός του αντίστοιχου μήνα) ανέρχεται σε 111.072 άτομα, εκ των οποίων 44.796 είναι άνδρες και οι 66.276 είναι γυναίκες.


Πηγή : newsbomb.gr




Κινδύνευσε η ζωή τριών ασθενών που επισκέφθηκαν οδοντιάτρους της ΠΓΔΜ

Είναι ανασφάλιστοι στην Ελλάδα και πάνε σε γειτονικές χώρες που παρέχουν υπηρεσίες σε χαμηλό κόστος

Τρία περιστατικά ασθενών που κινδύνεψε η ζωή τους επειδή επέλεξαν οδοντιάτρους στην ΠΓΔΜ για να λύσουν τα... προβλήματα που είχαν με τα δόντια τους, αποκαλύφτηκαν σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή το 34ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 14-16 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για δυο άτομα που είχαν καρκίνο στο στόμα και έκαναν εξαγωγή δοντιών σε οδοντίατρο στη Γευγελή
καθώς και για έναν διαβητικό ο οποίος πήγε στην ίδια πόλη για εμφυτεύματα και έπαθε αιμορραγία.

Συγκεκριμένα ο ένας από αυτούς είναι 59χρονος άντρας από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος πριν ενάμιση χρόνο είχε κάνει προσθετικές εργασίες στη Γευγελή και πριν δυο μήνες ένιωσε έντονο πόνο και ξαναπήγε στον ίδιο οδοντίατρο για να αφαιρεθεί η γέφυρα και τέσσερα δόντια. Στη συνέχεια αναγκάστηκε να νοσηλευτεί στην γναθοχειρουργική κλινική του Παπανικολάου όπου διαγνώστηκε ότι είχε καρκίνο.

Ο δεύτερος ασθενής, ένας 67χρονος, μετά από εξαγωγή του κάτω γομφίου που έκανε στη Γευγελή το 2012 πήγε με έντονο πόνο στο νοσοκομείο Πολυκάστρου όπου διαγνώστηκε ακανθοκυτταρικός καρκίνος στη βάση της γλώσσας και διακομίστηκε στην γναθοχειρουργική κλινική του Παπανικολάου.

Ο τρίτος ασθενής είναι ένας 78χρονος διαβητικός από την περιοχή της Εορδαίας, ο οποίος είχε αρρύθμιστο σάκχαρο. Ο συγκεκριμένος ασθενής είχε πάει πριν 15 ημέρες σε οδοντίατρο στη Γευγελή για να βάλει εμφυτεύματα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με αιμορραγία στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο όπου και αντιμετωπίστηκε.

Όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο λόγος που οι Έλληνες πηγαίνουν σε οδοντιάτρους γειτονικών χωρών είναι η έλλειψη οδοντιατρικής ασφαλιστικής κάλυψης στην Ελλάδα και το χαμηλό κόστος των οδοντιατρικών εργασιών, οι οποίες όμως είναι αμφιβόλου ποιότητας και παρέχονται από οδοντιάτρους οι οποίοι τους αντιμετωπίζουν ως “αρπαχτές”.

“Έχει αναφερθεί ότι επεμβατικές οδοντιατρικές εργασίες όπως οδοντικές εξαγωγές σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν καρκινώματα του στόματος και ιδιαίτερα των ούλων 
είναι δυνατόν να προκαλέσουν ταχύτερη τοπική επέκταση του νεοπλάσματος ή και να διευκολύνουν τη μετάσταση σε περιοχικούς λεμφαδένες ή ακόμη και σε απομακρυσμένα όργανα. 

Οι ασθενείς με καρκίνο του στόματος που έχουν υποστεί επεμβατικές οδοντιατρικές εργασίες , όπως οδοντικές εξαγωγές πριν την αντιμετώπισή τους εμφανίζουν αυξημένα ποσοστά , της τάξης του 52%, μεταστάσεων στην περιοχή των λεμφαδένων σε σύγκριση με αυτούς που δεν έχουν κάνει εξαγωγές δοντιών, όπου το ποσοστό είναι 26%. Σε τέτοιες περιπτώσεις η πενταετής επιβίωση από 96% μειώνεται στο 65%” επισήμανε ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Θανάσης Δεβλιώτης επικαλούμενους στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Oral and Maxillofacial Surgery.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Κατσίκης, σήμερα ο καρκίνος του στόματος εμφανίζεται σε ποσοστό 5-6% στις δυτικές χώρες, ενώ στην Ινδία και στις αφρικανικές λόγω μάσησης του καπνού σε ποσοστό 30%. Αναφορικά με την Ευρώπη, πρώτες εμφανίζονται η Γαλλία και η Ουγγαρία λόγω καπνού και κατανάλωσης οινοπνεύματος και τελευταίες η Ιταλία και η Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

newsit.gr


Mάθημα σε δημοτικό με ipad και βράβευση για ελληνικό σχολείο


Σε μια εποχή που οι γονείς και οι μαθητές διαμαρτύρονται για τη «βαριά σχολική τσάντα», ένα δημοτικό σχολείο, το «Πράξις και Πράξεις» περιόρισε τα σχολικά βάρη, αξιοποιώντας για εκπαιδευτικούς λόγους τα i-pad. Mάλιστα κέρδισε μια ευρωπαϊκή πρωτιά στο πρόγραμμα ERASMUS+  και  βαθμολογήθηκε, για την εκπαιδευτική μέθοδο που ακολουθεί με τα i-pad, με Άριστα (97,5%). Το σχολείο μάλιστα θα συνεργαστεί με σχολεία της Κύπρου, της Βουλγαρίας, της Ολλανδίας και της Αυστρίας με στόχο την επιπλέον εξέλιξη των καθηγητών στον τομέα της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης προς όφελος των μαθητών. Αυτό σημαίνει ότι τα στελέχη του σχολείου θα μπορούν να προσφέρουν τις γνώσεις τους αλλά και να αποκτήσουν επιπλέον εφόδια με τη συνεργασία σχολείων που εφαρμόζουν πρωτοποριακές πρακτικές εκπαίδευσης των μαθητών. Στο σχολείο βρίσκονται ήδη Κύπριοι δάσκαλοι από το το Δημοτικό Σχολείο Κυπερούντας οι οποίοι μέχρι την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου θα δουν από κοντα τον σύγχρονο τρόπο διδασκαλίας του ελληνικού σχολείου...

Πηγή : mixanitouxronou.gr


Και η Ντόρα Μπακογιάννη κατά του Γκίκα Χαρδούβελη για τον ΕΝΦΙΑ




Μετά τον Απόστολο Κακλαμάνη που δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει την τροπολογία και η Ντόρα Μπακογιάννη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υπουργό οικονομικών στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και ζήτησε από τον προεδρεύοντα να μεταφέρει την σφοδρή ενόχληση της στον κύριο Χαρδούβελη για τον τρόπο με τον οποίο νομοθετεί η επιτροπή και για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η τροπολογία στη Βουλή.

«Θέλω να εκφράσω την έντονη δυσφορία μου για τη λειτουργία της επιτροπής σε θέματα όπως αυτά που συζητάμε, δηλ. η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ να πηγαίνει απευθείας στην ολομέλεια της βουλής και να μην περνάει από την επιτροπή οικονομικών η οποία διαθέτει έμπειρους βουλευτές οι οποίοι θα ήταν σε θέση να την επεξεργαστούν σωστά και να πληροφορούμε σήμερα ότι άλλη τροπολογία έρχεται πάλι στην ολομέλεια της βουλής την ώρα που υπάρχει η επιτροπή σε λειτουργία.

«Κύριε πρόεδρε παρακαλώ να μεταφέρετε την προσωπική μου δυσφορία και αυτή των συναδέλφων για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το υπουργείο Οικονομικών, στον υπουργό Οικονομικών και να θυμίσω ότι στη δημοκρατία η διαδικασία δεν είναι τύπος αλλά είναι ουσία».


Πηγή : cretalive.gr


Άρχισαν τα όργανα : Αιχμές Απ. Κακλαμάνη κατά Χαρδούβελη - Δεν ψηφίζει την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τις δόσεις


Επίθεση στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, διαμηνύοντας παράλληλα ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να ψηφίσει αλλαγή του νόμου για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Αφορμή στάθηκε η απουσία του υπουργού Οικονομικών από τη Βουλή, για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει ο κ. Κακλαμάνης.
Η απουσία της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσε και την αντίδραση του προεδρεύοντος του Σώματος, Γιάννη Δριβελέγκα, που τόνισε ότι είναι υποχρέωση των υπουργών να έρχονται στη Βουλή και να μην αγνοούν τους βουλευτές.
«Είναι μείζον το θέμα. Ίσως ορισμένοι στην αίθουσα αυτή να μην έχουμε συνειδητοποιήσει την τακτική της κυβέρνησης να μετατρέψει τη Βουλή σε σάκο του μποξ, της δυσαρέσκειας και της οργής του κόσμου για τα μέτρα που λαμβάνονται και δεν είναι τυχαία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης.
«Τι συμβαίνει με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και ιδιαίτερα, με τον υπουργό Οικονομικών; Φοβάται να έρθει; Ντρέπεται για τα τόσα λάθη που έχει κάνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, που επιτρέπει το θράσος των δανειστών να ζητούν να αλλάξουμε τον νόμο που μόλις τώρα ψηφίσαμε και να ψηφίσουμε διαφορετικά; Αυτό δεν θα γίνει από τον ομιλούντα. Η ψήφος μου έχω ξαναπεί, είναι ψήφος ανοχής και σταματά στο μη χείρον, που ξέρω τι θα ακολουθήσει» πρόσθεσε.


Πηγή : imerisia.gr


Κάποιος πρέπει να του πει την αλήθεια : Ο Γ. Παπανδρέου επιτιθέμενος: «Λεφτά υπάρχουν! Εχει ο καιρός γυρίσματα...»




Αυτό το παιχνίδι που κάνουν οι συνεργάτες του  ΓΑΠ  παραμυθιάζοντας τον και βάζοντας τον στο πάγο χωρίς κάποιος να του λέει ότι έχουν περάσει 5 χρόνια από τότε που νόμιζε γιατί έτσι του έλεγαν ότι λεφτά υπάρχουν.

Στο δικό του κόσμο κάτι σαν τον κόσμο των παραμυθιών ζει ακόμα και σήμερα ο ΓΑΠ και αυτό φαίνεται από τις ομιλίες που κάνει νομίζοντας ότι κάποια στιγμή θα βάλει την κάπα του και σαν άλλος σούπερ ήρωας θα σώσει την Ελλάδα από αυτούς την οποία παρέδωσε ο ίδιος πριν από 5 χρόνια.

Το θέμα είναι ότι μετά το λάθος να εκλεγεί πρωθυπουργός της άμοιρης Ελλάδας ότι λέει γίνεται είδηση και αναγκαστικά την δημοσιεύουμε αλλά με τα ανάλογα σχόλια όπως αρμόζει σε αυτούς που δεν ζουν στην πραγματικότητα.

Διαβάζουμε λοιπόν σε ρεπορτάζ της imerisias.gr ότι ο ΓΑΠ μίλησε στην Χαλκίδα και το ρεπορτάζ είναι το παρακάτω :

Είπε ο Γιώργος Παπανδρέου

«Τόλμησα να πω ότι λεφτά, πλούτος σε αυτή την χώρα υπάρχει, αλλά σπαταλιέται, χάνεται ή χαρίζεται και εγώ αυτό θα το σταματήσω. Μακάρι να είχαμε λίγο χρόνο ακόμη. Για την επανάσταση του αυτονόητου. Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου από την Χαλκίδα όπου παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή Συμεών Κεδίκογλου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου καταλόγισε τις ευθύνες για την κατάσταση που παρέλαβε το 2009 στην προηγούμενη κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «την Ελλάδα δεν την έβαλε στο μνημόνιο το ΠΑΣΟΚ το 2009». Μάλιστα υποστήριξε με έμφαση ότι «ο κ. Γκάιτνερ θυμάται πως έζησε δραματικές στιγμές, στιγμές Παλαιάς Διαθήκης, εκείνη την κρίσιμη περίοδο. Τότε που οι Ευρωπαίοι έλεγαν ότι θα δώσουν ένα μάθημα στην Ελλάδα για τα ψέματα που τους είπε η προηγούμενη κυβέρνηση» όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε θέσεις οι οποίες κατατίθονταν εκείνη την περίοδο, τις οποίες μάλιστα χαρακτήρισε ως «βολική άρνηση της πραγματικότητας και του προβλήματος». Μάλιστα υποστήριξε ότι σήμερα πολλοί αφήνουν να εννοηθεί ότι «με λίγο ακόμη μαγείρεμα στοιχείων, λίγο ακόμη κλείσιμο του ματιού στους εταίρους μας στην Ευρώπη και με λίγα μέτρα ακόμη θα την είχαμε γλυτώσει» όπως είπε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ενώ συγχρόνως πρόσθεσε πως «άλλοι προπαγάνδιζαν ότι ενώ μας χάριζαν τζάμπα δισεκατομμύρια εμείς σώνει και καλά θέλαμε την τρόικα».

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου επιτέθηκε σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας συγχρόνως την απαισιοδοξία του καθώς όπως είπε «τα δύο μεγαλύτερα σήμερα κόμματα γαλουχήθηκαν την πιο κρίσιμη για την πατρίδα ώρα στο ίδιο αντιμνημονιακό καλούπι». Μάλιστα δημόσια διερωτήθηκε «τι μπορεί να προκύψει από έναν ανταγωνισμό στο ποιος θα σκίσει γρηγορότερα το μνημόνιο. Βέβαια στα λόγια. Όπως έδειξαν οι πρόσφατες εξελίξεις τα εύκολα λόγια, εύκολα λέγονται και εύκολα καίγονται» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος μίλησε ειρωνικά γι' αυτούς που εμφανίζονται ως παντογνώστες και ως «μετά Χριστόν προφήτες». Μάλιστα σε όλους αυτούς συμπεριέλαβε και αυτούς που πνίγονται, όπως είπε, σε μία κουταλιά νερό των διεθνών αγορών. «Ούτε μία ώρα δεν θα άντεχαν το 2010 στην θέση μας» είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως «ιδρύθηκε για να υπηρετεί την πατρίδα και όχι η πατρίδα το ΠΑΣΟΚ». Έσπευσε συγχρόνως να σημειώσει ότι «ακόμα και αν μερικοί μέσα στο ΠΑΣΟΚ δυσκολεύονται να το αναγνωρίσουν ή ντρέπονται να το υπερασπιστούν δεν μπορούν να αφήνουν αυτούς που μας λοιδορούσαν να καρπώνονται τον δικό μας αγώνα».


Ανήλικος αφαίρεσε τη σημαία τού πρώην σχολείου του


Για προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς κατηγορείται ανήλικος, ο οποίος φέρεται να αφαίρεσε τη σημαία από γυμνάσιο στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.
Πρόκειται για 14χρονο αλλοδαπό, ο οποίος φέρεται ότι εισήλθε στην αυλή Γυμνασίου των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, παραβιάζοντας πρώτα την κεντρική πόρτα του σχολείου, και στη συνέχεια κατέβασε την ελληνική σημαία από τον ιστό, όπως επίσης το σχοινί έπαρσης και υποστολής.

Το περιστατικό σημειώθηκε νυχτερινές ώρες -από 19η προς 20ή Οκτωβρίου- ενώ η σημαία βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη σε θάμνους και αποδόθηκε στον διευθυντή του σχολείου. Από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του ΑΤ Νέων Μουδανιών και του ΤΑ Πολυγύρου ταυτοποιήθηκε ο 14χρονος ως δράστης του περιστατικού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ανήλικος φοιτούσε παλιότερα στο συγκεκριμένο σχολείο από το οποίο όμως αποβλήθηκε λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς. Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε και δικογραφία σε βάρος του κηδεμόνα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.


Πηγή : ethnos.gr


Το Philae «αναπήδησε αλλά σταθεροποιήθηκε» στον κομήτη



Γράφει ο Βαγγέλης Πρατικάκης


Το ρομπότ παραλίγο να χαθεί στο Διάστημα: Η συσκευή Philae απέτυχε να αγκιστρωθεί σωστά στην επιφάνεια του κομήτη 67P και αναπήδησε σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων, τώρα όμως δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί, ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης η ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA.
Η προσεδάφιση

Οι αισθητήρες έδειξαν ότι το ρομπότ, το οποίο έχει μέγεθος πλυντηρίου και βάρος 110 κιλά, βυθίστηκε αρχικά σε βάθος 4 εκατοστών μέσα σε ένα μαλακό υλικό. Αυτό είναι αναμενόμενο, για ένα σώμα που αποτελείται από πάγο, σκόνη και βράχια. 

Όμως το Philae άρχισε σύντομα να περιστρέφεται, ανακοίνωσε η ESA αργά την Τετάρτη, Ακινητοποιήθηκε ξανά έπειτα από δύο ώρες και μετά ξανάρχισε να κινείται για ακόμα δέκα λεπτά. Οι μηχανικοί της αποστολής εκτιμούν τώρα ότι το ρομπότ αναπήδησε τουλάχιστον δύο φορές, πιθανώς σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το σημείο της ιστορικής προσεδάφισης το απόγευμα της Τετάρτης.

Το γεγονός ότι η συσκευή δεν αγκιστρώθηκε σωστά ίσως δημιουργεί κίνδυνο απογείωσης σε περίπτωση χρήσης ενός τρυπανιού για τη συλλογή δειγμάτων, είπε ο Στεφάν Ούλαμεκ, υπεύθυνος της αποστολής.

Το Philae απέτυχε να ενεργοποιήσει δύο άγκιστρα για να σταθεροποιηθεί στην επιφάνεια (ESA)
Ο κομήτης 67P/Churyumov–Gerasimenko είναι σχετικά μικρός, σε μέγεθος βουνού, οπότε η βαρύτητά του είναι πολύ ασθενής -θα μπορούσε κανείς να εκτοξευτεί στο άπειρο με ένα απλό άλμα.

Τα προβλήματα

Το πρώτο πρόβλημα στο Philae ήταν η αποτυχία ενός προωστήρα που υπάρχει στο πίσω μέρος του. Επρόκειτο να ενεργοποιηθεί με την προσεδάφιση, πιέζοντας το ρομπότ προς τα κάτω, μέχρι αυτό να προλάβει αγκιστρωθεί στην επιφάνεια με τρεις βίδες και δύο καμάκια. Τα δύο καμάκια όμως δεν λειτούργησαν. 

Η ESA ανέφερε ακόμα ότι την Τετάρτη παρουσιάστηκαν «διακυμάνσεις» στις ραδιοεπικοινωνίες, οι οποίες όμως ίσως έχουν σχέση με την τρέχουσα θέση του κομήτη, χαμηλά στον ουρανό της Γης, κοντά στον ορίζοντα. Το Philae δεν επικοινωνεί απευθείας με τη Γη αλλά χρησιμοποιεί το μητρικό σκάφος Rosetta ως αναμεταδότη.

Η επικοινωνία ήταν προγραμματισμένο να διακοπεί το βράδυ της Τετάρτης και να ανακτηθεί το πρωί της Πέμπτης.  Η μετάδοση των εικόνων από το ρομπότ έχει αρχίσει. Τo Rosetta βρίσκεται τώρα σε απόσταση μερικών δεκάδων χιλιομέτρων από το Philae, θα προσπαθήσει όμως να το φωτογραφήσει και να αποκαλύψει την ακριβή θέση του.

Πηγή : tovima.gr




Υπό παραίτηση η Σαββαΐδου για τον ΕΝΦΙΑ;


ην πρόθεσή της να παραιτηθεί εκφράζει από το απόγευμα της Τετάρτης, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, καθώς θεωρεί ότι επιχειρείται να της "φορτώσουν" την απόφαση για εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Parapolitika.gr, η απόφαση για την εξαίρεση ήρθε από "πάνω" και συγκεκριμένα από τον πολιτικό της προϊστάμενο και συνομιλητή της τρόικας, Γκίκα Χαρδούβελη.

Σημειώνει ότι η δική της αρμοδιότητα περιορίζεται στη διαχείριση και στην εποπτεία των εσόδων.


Πηγή : Nooz.gr


Ενταση στη Νομική της Αθήνας με δύο τραυματίες φοιτητές από τα ΜΑΤ - Συλλαλητήριο στα Προπύλαια


Αστυνομική επέμβαση με χημικά για να αποφευχθεί η κατάληψη κατόπιν εντολής Φορτσάκη

Αστυνομική επέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ και χρήση δακρυγόνων δακρυγόνων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης έξω από τη Νομική Σχολή Αθηνών. Στη διάρκεια της επιχείρησης, δύο φοιτητές τραυματίστηκαν στο κεφάλι από επίθεση των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. Ο ένας εκ των δύο μεταφέρεται σε νοσοκομείο.
Από τις 10:30, επικρατεί ηρεμία στην περιοχή. Οι φοιτητές έκαναν κάλεσμα για συλλαλητήριο διαμαρτυρίας από τις 12:00 της Πέμπτης στα Προπύλαια.

Η επέμβαση έγινε μετά την απόφαση των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ να ζητήσουν την συνδρομή της αστυνομίας ώστε να μη κλείσουν τα κτήρια της Νομικής και της ΑΣΟΕΕ και να αποτραπούν οι καταλήψεις, εν όψει της 17ης Νοεμβρίου που είχαν αποφασίσει οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητών.

Όπως προκύπτει, μόνο το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα είναι ανοιχτό στη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τη Δευτέρα.

Το πρωί της Πέμπτης έξω από τη Νομική συγκεντρώθηκαν κλούβες της αστυνομίας οι οποίες και επενέβησαν εις βάρος τν φοιτητών που βρίσκονταν έξω από το κτίριο και καλούσαν σε κατάληψη.

Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται και έξω από την ΑΣΟΕΕ. Σήμερα είχε προγραμματιστεί συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου της ΑΣΟΕΕ, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για κατάληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 7.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός για το τριήμερο της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η απόφαση των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ για αποκλεισμών των κτηρίων εν όψει 17ης Νοεμβρίου, έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων του πρύτανη του ΕΚΠΑ Φορτσάκη για την φρούρηση του Ιδρύματος, και αναμένεται να ρίξει λάδι στη φωτιά των αντιδράσεων.

Καταγγέλλει «απρόκλητη και αυθαίρετη επίθεση των ΜΑΤ» η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

«Καταγγέλλουμε την τελείως απρόκλητη και αυθαίρετη επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτήτριες και φοιτητές, έξω από το κτίριο της ΝΟΠΕ σήμερα το πρωί, καθώς και τον άγριο ξυλοδαρμό φοιτητή έξω από το κτίριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ πριν λίγη ώρα και χωρίς να υπάρχει η οποιαδήποτε ένταση απο πλευράς φοιτητών» αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της.

Και προσθέτει: «Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε, καθώς λέγαμε πώς τα «προληπτικά» λοκ-άουτ σε ΝΟΠΕ και ΑΣΟΕΕ γίνονται για τη δημιουργία κλίματος έντασης. Σε μια καθόλα ειρηνική διαμαρτυρία φοιτητριών και φοιτητών για το κλείσιμο της Νομικής, οι δυνάμεις καταστολής απάντησαν με τον πιο σκληρό και ωμό τρόπο, με στόχο το φόβο και την τρομοκρατία.

»Κυβέρνηση και Πρυτανικές αρχές, με πρωτοπορία του αυταρχισμού τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Φορτσάκη, ξυπνάνε μνήμες από σκοτεινές εποχές, λίγες μόλις μέρες πριν τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που έβαλε τις εποχές αυτές μια για πάντα στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας!

»Η νεολαία δεν θα τρομοκρατηθεί. Με μαζικούς, ειρηνικούς κι ανυποχώρητους αγώνες θα διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στη μόρφωση, τη δουλειά, την αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία. Οι μέρες του φόβου και του αυταρχισμού θα μείνουν μια για πάντα πίσω μας! Ούτε μια μέρα χαμένη!», καταλήγει


Πηγή : tovima.gr


ΟΑΕΔ: Ένας στους δύο οι μακροχρόνια άνεργοι




Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ είναι  832.618 άτομα μέχρι τον Σεπτέμβριο το σύνολο των ανέργων φυσικά είναι πάρα πολύ μεγαλύτερο.

Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων οι 325.205 είναι άνδρες (ποσοστό 39,06%) και οι 507.413 είναι γυναίκες (ποσοστό 60,94%)

Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας για τον μήνα Σεπτέμβριο 2014 ανήλθε σε 832.618 άτομα.



Από αυτά, 448.941 (ποσοστό 53,92%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών, και 383.677 (ποσοστό 46,08%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

- Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων οι 325.205 είναι άνδρες (ποσοστό 39,06%) και οι 507.413 είναι γυναίκες (ποσοστό 60,94%).

- Στην ηλικιακή ομάδα 15-19 ετών το σύνολο των εγγεγραμμένων  ανέργων ανήλθε σε 12.121 άτομα (ποσοστό 1,46%), στην ηλικιακή ομάδα 20-24 ετών ανήλθε σε 80.831 άτομα (ποσοστό 9,71%), στην ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών ανήλθε σε 121.637 άτομα (ποσοστό  14,61%), στην ηλικιακή ομάδα 30-44 ετών ανήλθε σε 336.256 άτομα (ποσοστό 40,39%), στην ηλικιακή ομάδα 45-54 ετών ανήλθε σε 177.604 άτομα (ποσοστό  21,33%), στην ηλικιακή ομάδα 55-64 ετών ανήλθε σε 96.699 άτομα (ποσοστό 11,61%) και στην ηλικιακή ομάδα 65 ετών και άνω ανήλθε σε 7.470 άτομα (ποσοστό  0,90%).

-Στο εκπαιδευτικό επίπεδο «χωρίς εκπαίδευση» το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 15.054 άτομα (ποσοστό 1,81%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο «υποχρεωτική εκπαίδευση (έως 3η Γυμνασίου)» ανήλθε σε  261.461 άτομα (ποσοστό 31,40%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο «δευτεροβάθμια εκπαίδευση» ανήλθε σε 405.138 άτομα (ποσοστό 48,66%) και στο εκπαιδευτικό επίπεδο «τριτοβάθμια εκπαίδευση» ανήλθε σε 150.965 άτομα (ποσοστό 18,13%).


Πηγή : protothema.gr



Πώς φτάσαμε στην κυβερνητική Βαβέλ με την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ - Τι θα ισχύσει τελικά για τις 100 δόσεις

φωτό από : greki-gr.blogspot.gr

Της Μαρίας Βουργάνα
Η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε τροποποίηση του σχετικού νόμου, προκειμένου να εξαιρεθούν τελικά από τη ρύθμιση των 72 έως 100 μηνιαίων δόσεων όλες οι απλήρωτες -ληξιπρόθεσμες και μη ληξιπρόθεσμες- δόσεις του ΕΝΦΙΑ, καθώς και οι μη ληξιπρόθεσμες δόσεις του φόρου εισοδήματος του 2014.
Πρακτικά η κυβέρνηση με την κίνηση αυτή, άφησε εκτεθειμένη τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία είχε επιβεβαιώσει σε χθεσινή ημερίδα του ΕΒΕΑ, ότι όλες οι απλήρωτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, τόσο οι ληξιπρόθεσμες όσο και οι μη ληξιπρόθεσμες, μπορούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση που προβλέπει αποπληρωμή οφειλών έως και σε 72 ή 100 μηνιαίες δόσεις. Πάντως ξένοι αξιωματούχοι προσκείμενοι στην τρόικα αποτιμούσαν θετικά την κίνηση αυτή, κάνοντας λόγο για βήματα προόδου στη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση που στοχεύει στην επιστροφή των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Άλλωστε για την τρόικα η ρύθμιση των 100 δόσεων εκλήφθηκε ως μονομερής ενεργεία επιδεινώνοντας το κλίμα στις διαπραγματεύσεις. Από προχθές το βράδυ είχε ξεκινήσει η φημολογία ότι μετά τις πιέσεις της τρόικας θα αλλάξει η ρύθμιση, κάτι το οποίο διέψευσε η κ. Σαββαΐδου στο ΕΒΕΑ. Ωστόσο, λίγες ώρες μετά τη διάψευση από τη ΓΓΔΕ, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες, υποστηρίζοντας ότι οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ που είναι «μη ληξιπρόθεσμες, ή θα πληρωθούν ή θα μπουν στην πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων» προσθέτοντας πως δεν αλλάζει ο αριθμός των δόσεων και οι όροι του διακανονισμού αποπληρωμής οφειλών προς το Δημόσιο, ενώ μόνο η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ (δόση Σεπτεμβρίου) εάν δεν έχει εξοφληθεί θα μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Σύμφωνα με τη λογική της τρόικας, αν η νέα ρύθμιση εφαρμοζόταν έτσι όπως διαμορφώθηκε, τότε ένα μεγάλο μέρος από τα έσοδα του ΕΝΦΙΑ που είχαν προϋπολογιστεί να εισπραχθούν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015 ώστε να ενταχθούν στον προϋπολογισμό του 2014 θα εισπράττονταν αργότερα, οπότε θα δημιουργούνταν δημοσιονομικό κενό 1 δισ. ευρώ.
Έτσι η κυβέρνηση, αποφάσισε να προχωρήσει στην τροποποίηση του σχετικού νόμου και συγκεκριμένα να διορθώσει την παράγραφο 7 του άρθρου 51. Η εν λόγω διάταξη ορίζει ότι στη νέα ρύθμιση μετά από επιλογή του οφειλέτη μπορούν να υπαχθούν και βεβαιωμένες έως την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες. Δηλαδή, οι φορολογούμενοι με βάση τον νόμο θα είχαν τη δυνατότητα να εντάξουν στην ρύθμιση όλες τις απλήρωτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος.
Η τροποποίηση που θα γίνει τώρα θα προβλέπει ότι από τις βεβαιωμένες μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές προς το Δημόσιο που μπορούν να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση εξαιρούνται:
  • Οι οφειλές των δόσεων του ΕΝΦΙΑ που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, δηλαδή οι 4 εναπομείνασες δόσεις του νέου φόρου ακινήτων, οι οποίες λήγουν τον Φεβρουάριο του 2015.
  • Οι μη ληξιπρόθεσμες οφειλές του φόρου εισοδήματος του 2014. Πρόκειται ουσιαστικά για την τρίτη διμηνιαία δόση των οφειλών αυτών, η οποία λήγει στις 29 Νοεμβρίου 2014.
Παράλληλα θα τροποποιηθεί και η απόφαση που έχει εκδώσει η κ. Σαββαΐδου, η οποία προβλέπει ότι στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθεί το σύνολο των βεβαιωμένων έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 και ληξιπρόθεσμων έως και την ημερομηνία της αίτησης οφειλών. Με την τροποποίηση που θα γίνει στη νέα ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν όλες οι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες μέχρι 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές προς το Δημόσιο καθώς και οι βεβαιωμένες μέχρι 1η Οκτωβρίου 2014 αλλά μη ληξιπρόθεσμες οφειλές, με εξαίρεση τις εναπομείνασες 4 δόσεις του ΕΝΦΙΑ και την εναπομείνασα δόση του φόρου εισοδήματος του 2014. Με το νέο καθεστώς που θα διαμορφωθεί δεν θα μπορεί να ενταχθεί στη νέα ρύθμιση ούτε η δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ, εφόσον έμεινε απλήρωτη μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2014 και έγινε ληξιπρόθεσμη. Η απλήρωτη δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ και οι υπόλοιπες τέσσερις που απομένουν μπορούν να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.
Επίσης, δεν αποκλείεται να αλλάξει και η καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση και αντί της 31ης Μαρτίου 2015 να οριστεί η 31η Δεκεμβρίου του 2014. Εφόσον προχωρήσει μία τέτοια αλλαγή, εκτιμάται ότι οι οφειλέτες θα σπεύσουν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση και κατ΄ επέκταση θα ξεκινήσει γρηγορότερα η αποπληρωμή των οφειλών τους. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες η κυρία Σαββαΐδου η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υπαγωγή στη ρύθμιση θα ανοίξει την ερχόμενη Δευτέρα, αν και μετά τις τελευταίες εξελίξεις δεν αποκλείεται η εφαρμογή να λειτουργήσει αργότερα.
Παράδειγμα
Σύμφωνα με παράδειγμα της Γ. Γ. Κοινωνικής Ασφάλισης, οφειλέτης με συνολική οφειλή 11.000 (κύρια οφειλή 10.000 ευρώ και πρόστιμα, προσαυξήσεις και λοιπές επιβαρύνσεις 1.000 ευρώ) αν ενταχθεί στις 100 δόσεις θα πρέπει, για να εξοφλήσει, να καταβάλει 112,92 ευρώ κάθε μήνα, στις 72 δόσεις 155,38 ευρώ, στις 60 δόσεις 182,98 ευρώ, στις 48 δόσεις 226,55 ευρώ, στις 36 δόσεις 299,16 ευρώ, στις 24 δόσεις 444,38 ευρώ και στις 12 δόσεις 880,05 ευρώ. Αν εξοφλήσει εφάπαξ θα πρέπει να καταβάλει 10.000 ευρώ.
Οφειλές έως 1 εκατ. ευρώ από 4 εκατ. φορολογουμένους
Τέσσερα εκατομμύρια φορολογούμενοι που χρωστούν στο Δημόσιο μέχρι 1 εκατ. ευρώ μπορούν να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση και να εξοφλήσουν σε έως 100 μηνιαίες δόσεις τις οφειλές τους που συνολικά φθάνουν τα 71,5 δισ. ευρώ. Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου μιλώντας χθες στην ημερίδα του ΕΒΕΑ, ενώ εκτίμησε ότι η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή αιτήσεων ρύθμισης οφειλών προς τις εφορίες θα ανοίξει την ερχόμενη Δευτέρα.
Στην ίδια εκδήλωση ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος τάχθηκε υπέρ της νέας ρύθμισης, αλλά ζήτησε και τροποποιήσεις - βελτιώσεις προκειμένου να λειτουργήσει αποτελεσματικά.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης επισήμανε ότι χρειάζονται λιγότεροι περιορισμοί για την ένταξη στη ρύθμιση, αλλά και γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή της.
Στους 300.000 υπολόγισε τους οφειλέτες του ΙΚΑ που μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση ο διοικητής του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ενώ η διοικητής του ΟΑΕΕ Γεωργία Κωτίδου ανέφερε ότι οι οφειλέτες του Ταμείου ανέρχονται σε 412.000 άτομα.
ΙΚΑ
Ηλεκτρονική υπηρεσία για τις δόσεις
Οφειλέτες του ΙΚΑ και άλλων ταμείων ,που οι οφειλές τους είναι άνω των 5.000 ευρώ και έχουν μεταφερθεί στο ΚΕΑΟ μπορούν, εφόσον διαθέτουν κωδικό χρήστη και συνθηματικό, να ενημερώνονται ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΙΚΑ (www.ika.gr) για τον υπολογισμό των δόσεων των ρυθμίσεων. Επιλέγοντας κάθε εναλλακτικό τρόπο ρύθμισης, καθορίζουν τον αριθμό των δόσεων που επιθυμούν και προβαίνουν σε υπολογισμό του ύψους τους καθώς και των τυχόν εκπτώσεων. Η αίτηση για υπαγωγή σε ρύθμιση υποβάλλεται, ωστόσο, υποχρεωτικά είτε στην περιφερειακή υπηρεσία ΚΕΑΟ είτε στην ταμειακή υπηρεσία του ΙΚΑ - στο οποίο ανήκουν οι οφειλέτες. Στο επόμενο διάστημα το ΙΚΑ ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει ολοκληρωμένη ηλεκτρονική διαδικασία υπαγωγής σε καθεστώς ρύθμισης, χωρίς να είναι πλέον υποχρεωτική η προσέλευση των οφειλετών στις υπηρεσίες.


Πηγή : imerisia.gr



ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ : Περικυκλωμένη από ΜΑΤ από Νομική



Προσπάθειες να μην προχωρήσουν σε κατάληψη οι φοιτητές

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί έξω από τη Νομική Σχολή Αθηνών με στόχο την αποτροπή της κατάληψης από τους φοιτητές, εν όψει και του εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Η Πρυτανεία της Σχολής αποφάσισε να ζητήσει με αίτημά της τη συνδρομή της αστυνομίας μετά την απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου της Νομικής για κατάληψη.

Μέτρα περιφρούρησης έχουν ληφθεί και για άλλα ιδρύματα όπως η ΑΣΟΕΕ, με το φοιτητικό Σύλλογο να έχει προγραμματίσει για σήμερα Γενική Συνέλευση.

Τις επόμενες μέρες τα αστυνομικά μετρα θα ενισχυθούν και θα κορυφωθούν ανήμερα της Επετείου του Πολυτεχνείου.


Πηγή : newsbeast.gr



Εκλογικό διακύβευμα η συνταγματική αναθεώρηση



Ένα επιπλέον διακύβευμα στην εξίσωση της πολιτικής σταθερότητας επιχειρεί να προσθέσει η κυβέρνηση με την εκκίνηση της διαδικασίας για την Αναθεώρηση του Συντάγματος που θα ολοκληρωθεί από την επόμενη Βουλή.
Μετά την επικείμενη συμφωνία για την έξοδο από το Μνημόνιο και την προσπάθεια να συνοδευτεί από μια πρόσθετη συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους, η αλλαγή του Συντάγματος καθίσταται ένα ακόμη επιχείρημα στην κυβερνητική φαρέτρα για την παράταση της θητείας της σημερινής Βουλής και την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας από τη τωρινή κοινοβουλευτική σύνθεση.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς άναψε χθες το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι απαραίτητες προετοιμασίες από την παρούσα Βουλή, ώστε η επόμενη να είναι Αναθεωρητική Βουλή που θα ολοκληρώσει, όπως προβλέπεται από τον καταστατικό χάρτη, μια σειρά από αλλαγές στο Σύνταγμα που θεωρούνται ώριμες από τον μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών.
Όπως διευκρίνιζαν κυβερνητικές πηγές, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Σαμαράς με τον πρώην υπουργό, καθηγητή του Δικαίου Προκόπη Παυλόπουλο, που προορίζεται για την προεδρία της Επιτροπής Αναθεώρησης, η οποία θα συγκροτηθεί το προσεχές διάστημα, η χρονική διάρκεια της προαναθεωρητικής προετοιμασίας θα είναι γύρω στους έξι με επτά μήνες.
Διευκρίνιζαν, μάλιστα, ότι εφόσον στο διάστημα αυτό προκηρυχθούν εκλογές, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες συζητήσεις και ψηφοφορίες επί των προς αναθεώρηση άρθρων , η όλη διαδικασία θα ακυρωθεί και οι αλλαγές στο Σύνταγμα θα μετατεθούν κατά μια πενταετία.
«Όποιος δεν θέλει να γίνουν αλλαγές και να μείνουν τα πράγματα όπως είναι τώρα στη νομοθεσία, παραδείγματος χάριν, για την ποινική ευθύνη των υπουργών και σε τόσα άλλα, ας πάρει την ευθύνη να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές», έλεγαν κυβερνητικά στελέχη που με αυτόν τον τρόπο σκοπεύουν να εντείνουν την πίεση προς την αντιπολίτευση, αλλά κυρίως προς τους ανεξάρτητους βουλευτές, επιχειρηματολογώντας υπέρ της παράτασης της θητείας της Βουλής και της συναινετικής προεδρικής εκλογής.
Συνεδρίαση υπό τον Σαμαρά
Θέλοντας να τονίσει την αυξημένη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στη διαδικασία που ξεκινά, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα προεδρεύσει το απόγευμα της Πέμπτης σύσκεψης με τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που αναλαμβάνουν το έργο της Αναθεώρησης.
Η πρωτοβουλία, άλλωστε, ανήκει στα κόμματα και όχι στην κυβέρνηση, καθώς προβλέπεται η υποβολή πρότασης με τις προς αναθεώρηση διατάξεις υπογεγραμμένη από τουλάχιστον 50 βουλευτές, αριθμό που μόνον η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτουν.
Στην πρώτη συνεδρίαση του κομματικού οργάνου της ΝΔ, εκτός τους κυρίους Σαμαρά και Παυλόπουλο, θα συμμετάσχουν, κατά πληροφορίες, και οι βουλευτές Ε. Στυλιανίδης, Κ. Τζαβάρας, Ν. Παναγιωτόπουλος Α. Νεράτζης, Κ. Κουτσογιανακόπουλος, Α. Μανδρέκα, Φ. Αραμπατζή, Φ. Πιπιλή, Ντ. Μπακογιάννη και άλλοι που θα αναλάβουν να επικαιροποιήσουν τις προτάσεις που και παλαιότερα είχε διατυπώσει το κόμμα τους και να συντάξουν τη σχετική πρόταση προς τη Βουλή που θα προσυπογράφεται από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Η πρόταση της ΝΔ υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμη το επόμενο δεκαπενθήμερο και σύμφωνα με τον κατ΄ αρχήν προγραμματισμό η Βουλή θα έχει αποφασίσει για τη σύσταση περί τα μέσα Δεκεμβρίου της διακομματικής Επιτροπής που θα συζητήσει τις προτεινόμενες αλλαγές τόσο από τη ΝΔ, αλλά και ενδεχομένως από άλλα κόμματα που από μόνα ή σε συνεργασία θα καταθέσουν προτάσεις με 50 υπογραφές.
Η Επιτροπή Αναθεώρησης που θα συγκροτηθεί προβλέπεται να καταθέσει την τελική έκθεσή της στην Ολομέλεια της Βουλής τον επόμενο Μάιο για να ακολουθήσουν οι ψηφοφορίες από τις οποίες θα κριθεί ποιες διατάξεις θα χαρακτηριστούν αναθεωρητέες. Όσες από τις διατάξεις ψηφιστούν σε αυτή τη Βουλή με περισσότερες από 180 ψήφους τότε στην επόμενη Βουλή -που είναι και η Αναθεωρητική- θα αρκεί η ψήφισή τους με 151. Αντιστοίχως, οι διατάξεις που θα λάβουν στην παρούσα Βουλή λιγότερες από 180 ψήφους και έως 151, στην ψηφοφορία που θα γίνει στην επόμενη Βουλή απαιτείται να λάβουν 180 ψήφους για να αναθεωρηθούν.
Οι 21 προτάσεις που προωθεί η Νέα Δημοκρατία
Σύμφωνα με τα όσα είχαν αποφασιστεί παλαιότερα, ο βασικός πυρήνας των προτάσεων που προωθεί η Νέα Δημοκρατία είναι ο εξής:
1. Ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας και άμεση εκλογή του από τους Έλληνες πολίτες.
2. Ισχυρές εγγυήσεις για εξάντληση της διάρκειας της κοινοβουλευτικής περιόδου, για εξάντληση της τετραετίας. Με σταθερό εκλογικό σύστημα. Ένα σταθερό εκλογικό σύστημα που θα μπορεί να αλλάζει, μόνο με ισχυρές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, από τα τρία πέμπτα της Βουλής.
3.Θεσμοθέτηση συγκεκριμένου κυβερνητικού σχήματος και αντίστοιχου οργανογράμματος με απόφαση των 3/5 της Βουλής.
4. Ευέλικτη Κυβέρνηση, μικρή, με θεσμοθέτηση τριών Μόνιμων Υπηρεσιακών Υφυπουργών - Εξωτερικών, Άμυνας και επί του Προϋπολογισμού - με 5ετή θητεία.
5. Κατάργηση των πολλών Γενικών Γραμματέων των υπουργείων, όπως είναι σήμερα, με αντίστοιχη αναβάθμιση του ρόλου των Γενικών Διευθυντών και θέσπιση ενός μόνο Γενικού Γραμματέα σε κάθε υπουργείο.
6. Αναθεώρηση της διάταξης που προσδιορίζει την ποινική ευθύνη των υπουργών. Αναθεώρηση της διάταξης για την ασυλία των Βουλευτών και αυτή θα περιορισθεί αποκλειστικά στα όρια της άσκησης των κοινοβουλευτικών καθηκόντων του κάθε βουλευτή.
7.Ουσιαστικός εκδημοκρατισμός των Πολιτικών Κομμάτων, με αξιόπιστες εγγυήσεις διαφάνειας στα οικονομικά των κομμάτων.
8. Κατάργηση των βουλευτικών προνομίων που δεν έχουν σχέση με τα καθήκοντα του Βουλευτή.
9. Ασυμβίβαστο του αξιώματος του υπουργού με εκείνο του βουλευτή, ώστε να πάψει η Βουλή να είναι προθάλαμος υποψήφιων υπουργών και θα γίνει Συνέλευση εκπροσώπων του λαού. Αναβάθμιση εξουσιών στην άσκηση του νομοθετικού τους έργου και του κοινοβουλευτικού τους ελέγχου.
10. Αναθεώρηση του άρθρου 90, ώστε να ενισχυθεί η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και να περιοριστεί η διακριτική ευχέρεια της Εκτελεστικής Εξουσίας ως προς την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.
11. Ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου
12. Θέσπιση χρονικών ορίων ως προς τη θητεία του Πρωθυπουργού.
13. Θέσπιση χρονικών ορίων ως προς τις θητείες των Περιφερειαρχών, των Δημάρχων και των Συνδικαλιστών.
14. Μείωση του αριθμού των Βουλευτών.
15. Ενίσχυση του ρόλου των Βουλευτών, τόσο σε νομοθετικό όσο και σε ελεγκτικό επίπεδο.
16. Υποχρεωτική σύνταξη μελέτης σκοπιμότητας για τα μεγάλα δημόσια έργα και τις σημαντικές προμήθειες του Δημοσίου.
17. Οριοθέτηση της δικαιοδοσίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί των δημόσιων συμβάσεων, ώστε να μη συγκρούεται με εκείνη του Συμβουλίου της Επικρατείας.
18. Ίδρυση ειδικού τμήματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την γρήγορη εκδίκαση υποθέσεων μεγάλων δημόσιων συμβάσεων και ιδιωτικών επενδύσεων.
19. Αναθεώρηση του άρθρου 16, για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
20. Αναθεώρηση των διατάξεων για τα δημοψηφίσματα, ώστε να προβλέπεται διενέργεια δημοψηφίσματος και με λαϊκή πρωτοβουλία.
21. Κατοχύρωση του δικαιώματος της ελεύθερης διακίνησης όλων και της ανεμπόδιστης πρόσβασης στην εργασία τους. Ώστε να μην διαταράσσεται συνεχώς η κοινωνικοοικονομική ζωή από την αυθαιρεσία ατόμων ή μικρών ομάδων

Πηγή : protothema.gr