Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

1 εκατ. δολάρια για τον εκτελεστή της Λευκής Χήρας!


Με επικήρυξη 1 εκατομμυρίου δολαρίων αναζητείται ο ελεύθερος σκοπευτής που πυροβόλησε και σκότωσε την ύποπτη για τη βρετανίδα τρομοκράτισσα “Λευκή Χήρα”! Μήπως όμως η όλη ιστορία τελικά είναι μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού και μαύρης προπαγάνδας από την πλευρά της Μόσχας;

Σύμφωνα με το ρωσικό δίκτυο Regnum, η Samantha Lewthwait, η πρώτη στην λίστα των καταζητούμενων γυναικών παγκοσμίως, σκοτώθηκε στην Ανατολική Ουκρανία, πριν από δυο εβδομάδες, από Ρώσο ελεύθερο σκοπευτή, που βρίσκεται στην περιοχή ως εθελοντής.

"Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Λευκή Χήρα πολεμούσε στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων, σε εθελοντικό τάγμα Aidar ως σκοπευτής."

Σύμφωνα πάντα με το ρωσικό δίκτυο, ο ρώσος εκτελεστής της Λευκής Χήρας, διαβόητης για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Βρετανία, καταζητείται από τις Μυστικές Υπηρεσίες της Ουκρανίας για $1.000.000 δολάρια!

Η Lewthwaite που ασπάστηκε το Ισλάμ, ήταν παντρεμένη με τον βομβιστή αυτοκτονίας στο Λονδίνο, Germaine Lindsay. Έγινε φυγάς πριν από τρία χρόνια αφού συνδέθηκε το όνομά της με μια αποτυχημένη απόπειρα επίθεσεις με εκρηκτικά σε ξενοδοχεία και ένα εμπορικό κέντρο στην πόλη Μομπάσα της Κένυας, το 2011.

Η μητέρα τεσσάρων ανηλίκων, είχε εντοπιστεί σε διάφορα σημεία της Αφρικής: στην Κένυα, την Σομαλία και το Ναϊρόμπι. Φέρεται ως αρχηγός της συμμορίας αλ- Σαμπαάμπ, υπεύθυνης για την άγρια τρομοκρατική επίθεση στο Ναϊρόμπι, όταν τουλάχιστον 67 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

Έκτοτε η Ιντερπόλ την ανακήρυξε ως την πλέον καταζητούμενοι γυναίκα στον κόσμο.

Τελευταίες ενδείξεις έφεραν την Lewthwaite να έχει μεταβεί στην Ουκρανία για να πολεμήσει στο πλευρό ριζοσπαστών ισλαμιστών εναντίον της Ρωσίας. Πηγές του Λευκού Οίκου, επιβεβαιώνουν αυτές τις εκθέσεις αλλά όχι και την ακρίβεια των πληροφοριών.

Ο πατέρας της “Λευκής Χήρας”, ο Βρετανός στρατιώτης Andrew Lewthwaite, 58 ετών, δήλωσε: “Δεν έχω ακούσει τίποτα. Κανείς δεν μου έχει πει τίποτα. Δεν λέω τίποτα.”

Σύμφωνα με πληροφορίες η Lewthwaite έφυγε εκτός Βρετανίας το 2009, προτού συνδεθεί με τις φρικαλέες δράσεις στην Αφρική. Αναφορές πριν από ένα μήνα την έφεραν να έχει προσχωρήσει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία και να είναι μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες της οργάνωσης.

Η ανακοίνωση του θανάτου της ήρθε την ώρα που έχει γιγαντωθεί η προπαγάνδα μεταξύ Μόσχας και Κιέβου σχετικά με την Ουκρανική Κρίση. Σύμφωνα με ένα ειδικό σε θέματα τρομοκρατίας, τον Anthony Glees, ο ισχυρισμός θα μπορούσε να είναι ένας ακόμη “αποπροσανατολισμός” της κοινής γνώμης από την πλευρά του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Προειδοποίησε μάλιστα: “Ο Πούτιν χρησιμοποιεί αναφορές, όπως ο εντοπισμός της Λευκής Χήρας για να συγκαλύψει το γεγονός πως ρωσικά τανκς έχουν παραταχθεί στα ουκρανικά σύνορα με σκοπό την ανακατάληψη του Ντονέτσκ. Δεν θα πρέπει να μας αποσπά την προσοχή. ”

“Ο Πούτιν διακρίνει ότι βρισκόμαστε σε σύγχυση σχετικά με την αυξανόμενη απειλή της τρομοκρατίας και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί αυτήν την αδυναμία μας”.


Μετάφραση- Επιμέλεια: OnAlert
Πηγή: MIrror


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου