Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στις 7 Απριλίου, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν


 

Η επικεφαλής υποψήφια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα παραστεί στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα στις 7 Απριλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του. Το γεγονός σηματοδοτεί την έναρξη της εκστρατείας της ενόψει των ευρωεκλογών του 2024, όπως επισημαίνεται.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα απευθυνθεί στους συνέδρους στην εκδήλωση την Κυριακή μαζί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σημειώνεται ότι το 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 7 Απριλίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Πρόκειται για ένα Συνέδριο με επετειακό χαρακτήρα, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.




Ήρθε η ώρα της αλήθειας Δευτέρα ο Ανδρουλάκης οφείλει να μας ενημερώσει γιατί τον παρακολουθούσαν - Τα έλεγε ο Καμμένος

 


Ποιος θα ξεχάσει τα καρφιά του Πάνου Καμμένου για τους σοβαρούς λόγους που παρακολουθούσαν τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Δείτε την ανάρτηση του Πάνου Καμμένου:

Ποιος θα ξεχάσει το σώου Ανδρουλάκη που κρύφτηκε πίσω από τον νόμο και κλαιγόταν ότι τον παρακολουθούσαν παράνομα.

Τώρα ήρθε η ώρα της αλήθειας και ο Νίκος Ανδρουλάκης οφείλει να απολογηθεί στον Ελληνικό λαό χωρίς να κρύψει τίποτα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προσπαθεί να το περάσει ώς νίκη του κράτους δικαίου, αλλά η αποκάλυψη της αλήθειας στο γιατί τον παρακολουθούσαν θα είναι δικαίωση για του πολίτες που δεν ξέρουν, ενώ τόσο καιρό ο Ανδρουλάκης ήξερε.

Σίγουροι οι λόγοι ήταν σοβαροί, και επιτέλους ήρθε η ώρα της Αλήθειας!!



Επιτέλους τέρμα η κλάψα Ανδρουλάκη θα ενημερωθεί γιατί τον παρακολουθούσαν και οφείλει να ενημερώσει του πολίτες

 


Τέλος το κρυφτό Ανδρουλάκη, δεν ήξερα δεν ρώταγα ο καημένος, και κλάμα σαν την Μάρθα Βούρτση.

Στην ΑΔΑΕ για τις περαιτέρω εξελίξεις παραπέμπουν κυβερνητικές πηγές μετά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας πως ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής οφείλει να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη για τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

Συγκεκριμένα, κυβερνητικές πηγές απαριθμούν τρία συμπεράσματα μετά την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ και επισημαίνουν, αρχικά για τη ρύθμιση του άρθρου 87 του ν. 4790/2021 η οποία κρίθηκε αντισυνταγματική και δεν επέτρεπε την ενημέρωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, πως «η ακύρωση αφορά τον νόμο του 2021 που περιείχε καθολική και χωρίς προϋποθέσεις απαγόρευση της χορήγησης στοιχείων στον ενδιαφερόμενο».

Συνεχίζοντας οι ίδιες πηγές, επισημαίνουν πως «η απόφαση του ΣτΕ δεν καταλαμβάνει τη νεότερη διάταξη την οποία φέραμε το 2022, όπως είχαμε δεσμευθεί μετά τα γεγονότα. Για τη νεωτερη ρύθμιση το ΣτΕ αναφέρει μάλιστα ότι συνιστά ένα “σύστημα με εσωτερική συνοχή”, άρα ουσιαστικά αποδέχεται τη λογική του».

Τέλος οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως με βάση την απόφαση του ΣτΕ, η αίτηση του Ανδρουλάκη θα κριθεί από την ολομέλεια της ΑΔΑΕ.

Ο Ράμμος οφείλει να ενημερώσει τον Ανδρουλάκη για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, αποφάσισε το ΣτΕ

Υπενθυμίζεται πως όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ράμμος οφείλει να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και πρώην ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη για το υλικό που είχε συλλεγεί, μετά την επιβολή σε βάρος του του μέτρου άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών του, σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος η Ευαγγελία Νίκα και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Μαρλένα Τριπολιτσιώτη) έκανε μερικά δεκτή την αίτηση ακυρώσεως κατά της πράξης του προέδρου της Α.Δ.Α.Ε., με την οποία απορρίφθηκε το από 7.9.2022 αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη να του γνωστοποιηθούν, η εισαγγελική διάταξη και ο πλήρης φάκελος με το υλικό που είχε συλλεγεί, μετά την επιβολή σε βάρος του του μέτρου άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών του

Ειδικότερα, το ΣτΕ έκρινε: «Η ρύθμιση του άρθρου 87 του ν. 4790/2021, με το οποίο θεσπίσθηκε στην περίπτωση επιβολής του μέτρου άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών για λόγους εθνικής ασφάλειας η πλήρης απαγόρευση της δυνατότητας ενημέρωσης του θιγόμενου, μετά τη λήξη του μέτρου, ακόμη και όταν δεν υφίσταται διακινδύνευση των σκοπών εθνικής ασφάλειας που οδήγησαν στην επιβολή του, αποτελεί υπέρμετρο περιορισμό του απαραβίαστου της επικοινωνίας, που δεν δικαιολογείται στο πλαίσιο της λειτουργίας του κράτους δικαίου, και, συνεπώς, αντίκειται στα άρθρα 19 παρ. 1 του Συντάγματος, 5 παρ. 1 και 15 παρ. 1 της οδηγίας 2002/58, 7, 8 και 11 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 8 της ΕΣΔΑ και είναι ανίσχυρη.

Επομένως, η προσβαλλόμενη πράξη, κατά το μέρος που ερείδεται στην ανωτέρω ανίσχυρη διάταξη, είναι μη νόμιμη, και για το λόγο αυτό, που βασίμως προβάλλεται, η κρινόμενη αίτηση πρέπει να γίνει εν μέρει δεκτή, η πράξη αυτή να ακυρωθεί εν μέρει και η υπόθεση να αναπεμφθεί στην Α.Δ.Α.Ε. για νέα, νόμιμη κρίση, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 9 του άρθρου 5 του ν. 2225/1994, όπως ίσχυε πριν από την τροποποίησή της με την κριθείσα ως ανίσχυρη διάταξη του άρθρου 87 του ν. 4790/2021, διότι, όπως έγινε δεκτό, ο νεώτερος ν. 5002/2022 δεν είναι εφαρμοστέος σε εκκρεμή αιτήματα γνωστοποίησης στον θιγόμενο μέτρου άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών του ληφθέντος υπό προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς· τούτο δε διότι με τον νεώτερο αυτό νόμο εισήχθη ένα νέο νομοθετικό καθεστώς που καταλαμβάνει όλη τη διαδικασία επιβολής της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, από την υποβολή του σχετικού αιτήματος και την έγκριση του επίμαχου μέτρου έως την γνωστοποίηση της άρσης του.

Το καθεστώς αυτό αποτελεί ένα σύστημα με εσωτερική συνοχή, οι ουσιαστικές και διαδικαστικές προϋποθέσεις του οποίου προσιδιάζουν στις αιτήσεις άρσης του απορρήτου που υποβάλλονται δυνάμει του διατάξεών του, προκειμένου να διεκπεραιωθούν κατά τις ειδικές ρυθμίσεις του και τις εγγυήσεις που το ίδιο θεσπίζει.

Τούτο επιρρωνύεται από την απουσία μεταβατικών διατάξεων, ισχύει δε κατά μείζονα λόγο προκειμένου για πολιτικά πρόσωπα, όπως ο αιτών, για τα οποία προβλέπεται ειδική δημόσια αρχή για την κίνηση της διαδικασίας υποβολής του αιτήματος άρσης του απορρήτου και ειδικό όργανο για την χορήγηση της πρώτης από τις δύο συνολικά απαιτούμενες άδειες έγκρισής του».

Αντίθετα, το ΣτΕ αποφάνθηκε ότι «η προσβαλλόμενη πράξη, κατά το μέρος που απέρριψε το αίτημα του αιτούντος να ενημερωθούν ο Πρόεδρος της Βουλής και οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων για το περιεχόμενο της εισαγγελικής διάταξης περί άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών του, αιτιολογείται νομίμως, ο δε περί του αντιθέτου λόγος ακυρώσεως είναι απορριπτέος ως αβάσιμος».

Τη Δευτέρα η συνάντηση Ανδρουλάκη με Ράμμο

Εν συνεχεία, όπως έγινε γνωστό, τον Χρήστο Ράμμο θα επισκεφτεί την Δευτέρα 8 Απριλίου ο Νίκος Ανδρουλάκης προκειμένου να ενημερωθεί για τους λόγους παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου.

Ο κ. Ανδρουλάκης με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής υποστήριξε ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά από δική του προσφυγή έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Τσιάρα που καθορίζει το πλαίσιο για την ενημέρωση όλων όσων παρακολουθούνται από την ΕΥΠ.

«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για την Βουλή. Μετά την απόφαση του ΣτΕ είναι μια συμβολική ημέρα και για το Κράτους Δικαίου απέναντι στο παρακράτος των υποκλοπών της ΝΔ. Του παρακράτους που οργάνωσε το Μέγαρο Μαξίμου και κάνετε ότι μπορείτε για να το συγκαλύψετε.

Σήμερα το πρωί η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο του κ. Τσιάρα. Το νόμο που απαγόρευσε σε όσους παρακολουθήθηκαν να ενημερωθούν. Η ΑΔΑΕ καλείται να με ενημερώσει άμεσα και την Δευτέρα το πρωί θα συναντήσω τον κ. Ράμμο στα γραφεία της ΑΔΑΕ για την νόμιμη ενημέρωση όπως λέει το ΣτΕ», είπε.

Ο ίδιος κορυφώνοντας την επίθεση του στην κυβέρνηση μίλησε για «γελοιοποίηση των συκοφαντών» ενώ έστρεψε τα πυρά και στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η απόφαση του ΣτΕ είναι απάντηση και στους συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως του κ. Κασσελάκη που είχε το θράσος να πει ότι δεν έκανα όσα έπρεπε νομικά και είμαι εκβιαζόμενος. Έκανα όσα έπρεπε να κάνει κάθε δημοκράτης πολίτης. Οι συκοφαντίες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είχαν στόχο να πλήξουν την πολιτική μου διαδρομή και σταδιοδρομία. Σήμερα οι συκοφάντες ηττήθηκαν. Όπως σας είχα πει θα σας ταράξουμε στην νομιμότητα. Είτε για τις παρακολουθήσεις είτε για τα email είτε για τα Τέμπη».



50 χρόνια Νέας Δημοκρατίας - Γιώργος Βουκελάτος ιδρυτικό μέλος της Νέας Δημοκρατίας


 

Το 2019 σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή ένας από τους τελευταίους που ίδρυσαν την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ο Γιώργος Βουκελάτος, γνωστός για τον αντιδικτατορικό του αγώνα.



Ο Γιώργος Βουκελάτος, δημοσιογράφος και νομικός, υπήρξε στενότατος συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Διατηρούσε όμως ισχυρούς δεσμούς φιλίας και με το μεγάλο αντίπαλο, τον Ανδρέα Παπανδρέου.




Διετέλεσε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την περίοδο 1985- 1989. Επίσης υπήρξε Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας επί πρωθυπουργίας Ράλλη και ήταν πρόεδρος των ΕΛΤΑ από το 1989 έως το 1991 και γραμματέας στο ΥΠΕΞ το 1991-1993.



Η 21η Απριλίου του 1967 βρήκε τον Γιώργο Βουκελάτο στη Γερμανία ως εκπρόσωπο της Ένωσης Κέντρου και Γενικό Γραμματέα της ισχυρής τότε Οργάνωσης Δ. Γερμανίας και Δ. Βερολίνου.

Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες με γερμανική υποτροφία.

Εργαζόταν ως σύμβουλος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων. Διευθυντής Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και δημοσιογράφος. Από την πρώτη στιγμή του στρατιωτικού πραξικοπήματος ηγήθηκε του αντιδικτατορικού αγώνα στο γερμανόφωνο χώρο. Στις 7 Σεπτεμβρίου 1967 η χούντα του αφαίρεσε την ιθαγένεια.

Το 1968 στήριξε αρχικά την πρωτοβουλία του Ανδρέα Παπανδρέου για την ίδρυση του ΠΑΚ, σύντομα όμως ήρθε σε σύγκρουση με κατεύθυνση τους ιδεολογικούς και πολιτικούς στόχους και τις πρακτικές του Α. Παπανδρέου και παραιτήθηκε από τη θέση του Γεν. Γραμματέα της Ε.Κ. και μαζί με την πλειοψηφία των κεντρώων ηγετικών στελεχών συγκρότησε την «Ομάδα Δημοκρατίας».

Από το 1967 ως το 1974 εξέδιδε την πολιτική επιθεώρηση «Δημοκρατία», ήταν συντάκτης του ιστορικού εβδομαδιαίου «Δελτίου Τύπου» του Συνδικάτου της IG Metall και άλλων συνδικαλιστικών εντύπων.

Το 1968 ίδρυσε με τον Γ. Ανωμερίτη την αντιστασιακή οργάνωση «Ελληνικό Δημοκρατικό Κίνημα». Τον Οκτώβριο του 1969, το Στρατοδικείο Αθηνών τον επικήρυξε ως αρχηγό της Οργάνωσης.

Από το 1970 συνεργάστηκε με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και αγωνίστηκε για την ένωση του πολιτικού κόσμου με στόχο Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Στις 24 Ιουλίου 1974 επέστρεψε στην Ελλάδα έπειτα από πρόσκληση του Κ. Καραμανλή και με την εντολή "Γιώργο τι κάνεις στην Γερμανία Έλα πίσω να φτιάξουμε την Ελλάδας μας" 

Αποσπάστηκε από την Ομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων ως σύμβουλος της ΓΣΕΕ.

 Είναι ιδρυτικό μέλος της "Νέας Δημοκρατίας". Στο συνέδριο της Χαλκιδικής, προτάθηκε και εξελέγη Μέλος της Διοικούσης Επιτροπής του Κόμματος (1977-1985). Το 1974, 1977 και 1989.

Ίδρυσε και διηύθυνε (1982-1997) τον εκδοτικό οίκο "Ευρωεκδοτική".

Από το 1975 έως το 1979 εξέδιδε το πολιτικό περιοδικό "Δημοκρατικός Προβληματισμός". Από το 1990 έως το 2000 εξέδιδε και διηύθυνε το περιοδικό "Διεθνής Επιθεώρηση".

Δημοσίευσε εκατοντάδες κοινωνικοπολιτικά άρθρα και αναλύσεις και είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών πραγματειών στην γερμανική και την ελληνική γλώσσα.

Με τον θάνατο του, όλο το αρχείο του υπάρχει στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας για ψηφιοποίηση ώστε να επιστραφεί στους κληρονόμους του τον ανιψιό του Κωνσταντίνο Βουκελάτο.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει καλέσει κανένας απο τα κεντρικά κάποιον συγγενή του, ούτε υπάρχει ενημέρωση για το ένα θα υπάρξουν αφιερώματα για τους ιδρυτές της Νέας δημοκρατίας, που στήριξαν μέχρι τέλους την παράταξη.






Η στιγμή της έκρηξης ασθενοφόρου στην Μεγάλη Βρετανία

 


Ένα βίντεο καταγράφει τη στιγμή της έκρηξης ενός ασθενοφόρου σε χωριό της κομητείας του Στάφορντσιρ στην Αγγλία δευτερόλεπτα αφότου το πλήρωμα είχε συνοδεύσει μια ασθενή ηλικίας 91 ετών στο σπίτι της.

Ο Ντέιβιντ και η Μέριλιν Μπρίνκλοου απολάμβαναν το τσάι τους γύρω στις 13:45 τοπική ώρα της 14ης Μαρτίου στο σπίτι τους στο χωριό Μπάρτον άντερ Νίντγουντ όταν άκουσαν μια δυνατή έκρηξη κι είδαν φλόγες στον μπροστινό κήπο.

Ένα ιδιωτικό ασθενοφόρο είχε επιστρέψει την καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο ηλικιωμένη από νοσοκομείο ώσπου ο οδηγός παρατηρεί να βγαίνει καπνός από την μηχανή.



Λίγο αργότερα το όχημα εκρήγνυται με τέτοια ισχύ ώστε η οροφή του ασθενοφόρου αποκολλήθηκε, τινάχθηκε στον αέρα και προσγειώθηκε σε απόσταση περίπου 15 μέτρων στο γκαράζ των Μπρίνκλοου.

Πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, προτού εξαπλωθεί σε γειτονικά σπίτια. Δεν υπήρξε τραυματισμός, αλλά η έκρηξη προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο σπίτι του ζευγαριού και φωτιά στον κήπο τους τόσο έντονη, ώστε έλιωσε το πίσω μέρος του αυτοκινήτου τους, ενώ έσπασαν τα παράθυρα στο καθιστικό και έγιναν στάχτη οι κουρτίνες.





Τηλεδιάσκεψη Χρυσοχοΐδη με πάνω από 2.500 αστυνομικούς σήμερα το πρωί για την ενδοοικογενειακή βία

 


Με αφορμή το στυγερό έγκλημα έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα πραγματοποιήσει σήμερα το πρωί με όλους τους υψηλά ιστάμενους της ΕΛ.ΑΣ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θα έχει σήμερα το πρωί τηλεδιάσκεψη με περισσότερους από 2.500 αστυνομικούς για το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας.

Ο τρόπος λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος έφερε ένα τεράστιο πλήγμα στην αξιοπιστία της ΕΛ.ΑΣ. και κρίθηκε πως είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν ριζικές αλλαγές πάνω στον τρόπο αντιμετώπισης και αξιολόγησης παρόμοιων περιστατικών

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει ένα νέο, ακόμη πιο αυστηρό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, ενώ σήμερα πρόκειται να δοθούν εκ νέου οι σχετικές οδηγίες σε αστυνομικούς, από όλες τις διευθύνσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης θέλει να διασφαλιστεί μέσω αυτού του πρωτοκόλλου ότι δεν θα υπάρξουν ξανά φαινόμενα διεκπεραιωτικής (ή και αδιάφορης) συμπεριφοράς αστυνομικών, όταν ένας πολίτης ζητά βοήθεια γιατί αισθάνεται πως κινδυνεύει η ζωή του.

Η τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί, και θα συμμετέχουν από όλες τις υπηρεσίες σχεδόν 2.500 αξιωματικοί.

Σημειώνεται ότι όπως είχε δηλώσει ο κ.Χρυσοχοΐδης τις προηγούμενες μέρες, πάνω από 17.000 αστυνομικοί έχουν εκπαιδευτεί στην ενδοοικογενειακή βία, κάτι φυσικά που δεν φάνηκε στην περίπτωση της άτυχης κοπέλας.

Το πρωί της Πέμπτης (4/4), ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε από τη Θεσσαλονίκη σχετικά με τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους πως είναι συντετριμμένος και προσωπικά, γιατί «είναι από τις πλέον δυσάρεστες και δύσκολες στιγμές που έχω βιώσει στη μακρά διαδρομή μου και στην προσωπική μου ζωή».

Πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι η «έρευνα διεξάγεται με μεγάλη ταχύτητα» και είναι βέβαιος πως «θα τελειώσει πολύ γρήγορα και θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια».

Τέλος, είπε ότι η ΕΛ.ΑΣ απέστειλε σε όλες τις Αρχές όλο το υλικό, «χωρίς να αποκρύβει τίποτε».



Τα σενάρια για την πλήρωση των πιθανά χαμένων εδρών από τους Σπαρτιάτες εδρών έχουν ως εξής:

 



Σε περίπτωση που το ανώτατο δικαστήριο κηρύξει έκπτωτους τους 11 βουλευτές, θα υποδείξει και τον τρόπο που θα πληρωθούν οι κενές βουλευτικές έδρες.

Τα σενάρια για την πλήρωση των εδρών έχουν ως εξής:

- Κατάληψη των αντίστοιχων εδρών από τον πρώτο σε σταυρούς υποψήφιο του κόμματος που είχε το μεγαλύτερο αδιάθετο υπόλοιπο στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια.

- Αναλογική κατανομή του ποσοστού των Σπαρτιατών (4,68%) σε όλα τα κόμματα που συμμετείχαν στις εκλογές του Ιουνίου 2023. Σε αυτή την περίπτωση η ΝΔ θα αύξανε το ποσοστό της κατά 1,9% και θα πήγαινε στο 42,45% ενώ οι έδρες της από 158 θα ανέβαιναν σε 163. Αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει άλλες 3 έδρες κ.ο.κ. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα προκληθούν «καραμπόλες» σε όλες σχεδόν τις εκλογικές περιφέρειες

- Να διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές στις 11 εκλογικές περιφέρειες που εξέλεξαν βουλευτή των Σπαρτιατών. Πρόκειται για τις Α΄Αθηνών, Β Πειραιά, Βορείου και Δυτικού τομέα Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Ηρακλείου, Α και Β Θεσσαλονίκης, Λάρισας. Η διαδικασία θα είναι αντίστοιχη με τις εκλογές σε μονοεδρικές περιφέρειες.







Ο Κασσελάκης χρησιμοποίησε μια γιαγιά για να περάσει το αφήγημα ότι ζει άσχημα αλλά τον έβαλε στην θέση του

 


Στην Κρήτη περιοδεύει ο Στέφανος Κασσελάκης με στενά του ρούχα, και ξεκίνησε τις συναντήσεις του απο τα Χανιά .

Μιά συνομιλία του Στέφανου Κασσελάκη με ηλικιωμένη στα Χανιά, του χάλασε το αφήγημα ότι όλα είναι άσχημα στην Ελλάδα και τίποτα δεν πάει καλά.

Τον διάλογο ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Άδωνις Γεωργιάδης, με βίντεο της Ομάδα Αλήθειας και στο οποίο ο Κασσελάκης ρωτά μια κυρία πώς είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Κρήτης αλλά και για την οικονομική της κατάσταση.

Οι απαντήσεις που έλαβε του χάλασε το σχέδιο όλα είναι άσχημα και τίποτα δεν πάει καλά, και παρά την επιμονή του να ακούσει κάτι άσχημο δεν του έκανε την χάρη η γιαγιά. 

Κασσελάκης: Πώς αντέχετε; Έχετε σύνταξη;

Ηλικιωμένη: Έχω σύνταξη και ο σύζυγος έχει, καλά, δόξα τω Θεώ.

Κασσελάκης: Νοσοκομείο πώς πάτε;

Ηλικιωμένη: Έχει γιατρούς εδώ

Κασσελάκης: Είστε εντάξει, δηλαδή...

Ηλικιωμένη: Πάω και στο νοσοκομείο Χανίων, είμαι πολύ ευχαριστημένη, πάρα πολύ.

Κασσελάκης: Με ραντεβού; Έχει καθυστερήσεις;

Ηλικιωμένη: Καμία καθυστέρηση! Τι να σας πω; Ακούω ορισμένους που έχουν παράπονα και δεν τους πιστεύω!

Η κυρία αποκάλυψε ότι ήταν μαία στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» επί 30 χρόνια και είναι τόσο ευχαριστημένη από το πώς λειτουργεί το σύστημα υγείας στην Κρήτη, που δεν το κουνάει από το νησί. «Η δημόσια λειτουργός πώς φαίνεται...» σχολίασε ο κ. Κασσελάκης, στεναχωρημένος που έπεσε πάνω σε άνθρωπο που του χάλασε το αφήγημα.



Προφυλακίστηκε το ΚΤΗΝΟΣ και δολοφόνος της Κυριακής Γρίβα

 


Με συνοπτικές διαδικασίες και μέσα σε λίγα λεπτά τελείωσε η απολογία του 39χρονου ΚΤΗΝΟΥΣ που δολοφόνησε την 28χρονη Κυριακή Γρίβα έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων. 

Η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή του και ο 39χρονος οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. 

Τα μόνα λόγια που φέρεται να είπε ο 39χρονος στην ανακρίτρια ήταν «δεν θυμάμαι τι έχει γίνει, σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή». 

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε υπόμνημα στο οποίο φέρεται να κάνει εκτενή αναφορά στα ψυχιατρικής φύσεως προβλήματα που αντιμετωπίζει. Επίσης, φέρεται να ζήτησε από την ανακρίτρια τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, επικαλούμενος στοιχεία σύμφωνα με τα οποία από το 2013 έως το 2023 νοσηλεύτηκε τουλάχιστον επτά φορές. Εκτός από το Δαφνί και το Αττικόν νοσηλεύτηκε και σε ιδιωτικές κλινικές. Ο κατηγορούμενος φέρεται ακόμη να υποστήριξε ότι έχει διαγνωστεί με σοβαρές ψυχικές ασθένειες, οι οποίες του έχουν προκαλέσει και ψυχωσικά επεισόδια. 

Ακόμη, στο υπόμνημά του υποστηρίζει ότι του έχουν συνταγογραφηθεί περισσότερα από δέκα ισχυρά φάρμακα και ότι έχει κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας. Στο πλαίσιο αυτό ο κατηγορούμενος ζήτησε ακαταλόγιστο ή μειωμένο καταλογισμό.



Εκδόθηκε στην Ελλάδα η πρωταγωνίστρια του παραδικαστικού Αντωνία Ηλία


 

Στην Ελλάδα εκδόθηκε η πρωταγωνίστρια του παραδικαστικού κυκλώματος Αντωνία Ηλία, η οποία φυγοδικεί από το 2005 στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αγγλία. 

Επί 19 χρόνια πετύχαινε να μπλοκάρει συνεχώς την έκδοσή της στην Ελλάδα, και να παραμένει στην Αγγλία.

Η Αντωνία Ηλία έχει καταδικαστεί ομόφωνα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών για τη συμμετοχή της στο λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα και συγκεκριμένα καταδικάστηκε για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η πρώην ανακρίτρια αρχικά το 2005 διέφυγε στο εξωτερικό και στη συνέχεια συνελήφθη και φυλακίστηκε τον Μάιο του 2011 από τις βρετανικές αρχές. Αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2012 με περιοριστικούς όρους και φορώντας βραχιολάκι. 

Παρ΄ όλα αυτά, κατάφερε να καθυστερεί μέχρι και σήμερα την επιστροφή της στην Ελλάδα, ζητώντας πολιτικό άσυλο από τις βρετανικές αρχές.