Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Τηλεδιάσκεψη Χρυσοχοΐδη με πάνω από 2.500 αστυνομικούς σήμερα το πρωί για την ενδοοικογενειακή βία

 


Με αφορμή το στυγερό έγκλημα έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα πραγματοποιήσει σήμερα το πρωί με όλους τους υψηλά ιστάμενους της ΕΛ.ΑΣ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θα έχει σήμερα το πρωί τηλεδιάσκεψη με περισσότερους από 2.500 αστυνομικούς για το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας.

Ο τρόπος λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος έφερε ένα τεράστιο πλήγμα στην αξιοπιστία της ΕΛ.ΑΣ. και κρίθηκε πως είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν ριζικές αλλαγές πάνω στον τρόπο αντιμετώπισης και αξιολόγησης παρόμοιων περιστατικών

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει ένα νέο, ακόμη πιο αυστηρό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, ενώ σήμερα πρόκειται να δοθούν εκ νέου οι σχετικές οδηγίες σε αστυνομικούς, από όλες τις διευθύνσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης θέλει να διασφαλιστεί μέσω αυτού του πρωτοκόλλου ότι δεν θα υπάρξουν ξανά φαινόμενα διεκπεραιωτικής (ή και αδιάφορης) συμπεριφοράς αστυνομικών, όταν ένας πολίτης ζητά βοήθεια γιατί αισθάνεται πως κινδυνεύει η ζωή του.

Η τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί, και θα συμμετέχουν από όλες τις υπηρεσίες σχεδόν 2.500 αξιωματικοί.

Σημειώνεται ότι όπως είχε δηλώσει ο κ.Χρυσοχοΐδης τις προηγούμενες μέρες, πάνω από 17.000 αστυνομικοί έχουν εκπαιδευτεί στην ενδοοικογενειακή βία, κάτι φυσικά που δεν φάνηκε στην περίπτωση της άτυχης κοπέλας.

Το πρωί της Πέμπτης (4/4), ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε από τη Θεσσαλονίκη σχετικά με τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους πως είναι συντετριμμένος και προσωπικά, γιατί «είναι από τις πλέον δυσάρεστες και δύσκολες στιγμές που έχω βιώσει στη μακρά διαδρομή μου και στην προσωπική μου ζωή».

Πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι η «έρευνα διεξάγεται με μεγάλη ταχύτητα» και είναι βέβαιος πως «θα τελειώσει πολύ γρήγορα και θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια».

Τέλος, είπε ότι η ΕΛ.ΑΣ απέστειλε σε όλες τις Αρχές όλο το υλικό, «χωρίς να αποκρύβει τίποτε».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου