Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Τσίπρας θεωρεί εθνική ανάγκη την εξόντωση της μεσαίας τάξης



«Ο κ. Τσακαλώτος είχε ομολογήσει ότι το τσάκισμα της μεσαίας τάξης από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ταξική επιλογή. Ο κ. Τσίπρας σήμερα υπερθεμάτισε. Μίλησε για εθνική ανάγκη», δήλωσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αλ. Τσίπρας, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Στελέχη της κυβέρνησης σχολιάζοντας την εμφάνιση Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ αναφέρουν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε, διχαστικά, ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας απέναντι, τη μεσαία τάξη.

Συγκεκριμένα αναφέρουν πως οι πολίτες κατάλαβαν ότι υπάρχουν δύο διαφορετικά σχέδια για τη χώρα και τη μεσαία τάξη: Ο πρωθυπουργός απευθύνεται σε όλους, δρομολογεί στην πράξη την αύξηση του πλούτου, ώστε να μοιραστεί σε όλους το μέρισμα της ανάπτυξης. Ειδικότερα σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Και φυσικά αυτό δεν γίνεται με όρους παροχολογίας και εκλογών.

Παράλληλα τονίζουν πως χθες, για πρώτη φορά από το 2019, Τσίπρας και Τσακαλώτος ήταν στην ίδια γραμμή, αυτή της στοχοποίησης της μεσαίας τάξης. Ο κ. Τσίπρας το αποκάλεσε «εθνική ανάγκη», ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε παραδεχτεί ότι έγινε «συνειδητά», ενώ ο Παύλος Πολάκης περιέγραψε όσα έκαναν με τον δικό του, χυδαίο τρόπο. Όταν πολεμάς την ιδιωτική περιουσία, πολεμάς το κάθε νοικοκυριό που προσπαθεί να εξασφαλίσει δυο πράγματα για τους ίδιους και για τα παιδιά του.

Σύμφωνα με τα ίδια κυβερνητικά στελέχη, ο Αλέξης Τσίπρας είπε εν γνώση του ψέματα σχετικά με τις αφορολόγητες γονικές παροχές και δωρεές μέχρι του ποσού των 800.000 ευρώ, δεδομένου ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού από 11 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνουν και τις καταθέσεις που φορολογούνταν μέχρι σήμερα με 10% από το πρώτο ευρώ αλλά και τα αγροτεμάχια, τα αυτοκίνητα, ακόμη και την αξία των μικρών επιχειρήσεων.



Σαν απειλεί ακούστηκε ότι ο Τσίπρας δεν έχει σκεφτεί ακόμα να φύγει από αρχηγός


 

Δεν φτάνει η απαξίωση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, τώρα έχει να αντιμετωπίσει και το ότι ο Τσίπρας δεν σκέφτεται να φύγει από αρχηγός του.

Όλη η Ελλάδα γνωρίζει, ότι οι πολίτες έχουν απαξιώσει τον Αλέξη Τσίπρα, όπως γνωρίζει και ότι έρχεται το πολιτικό του τέλος, θέλει δεν θέλει. 

Εύλογα λοιπόν του έγινε η ερώτηση τι θα πράξει εάν χάσει και τις επόμενες εκλογές, και αυτός απέφυγε να απαντήσει.

Ένας σοβαρός πολιτικός που διαβάζει σωστά την κοινωνία και όχι Συριζαίικα, θα απαντούσε ότι θα έδινε εντολή να αρχίσουν οι εργασίες αντικατάστασης μου, αλλά εδώ έχουμε Τσίπρα, και η απάντηση που έδωσε μόνο σαν απειλεί ακούστηκε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που θα ήθελαν να ακούσουν ότι θα φύγει κάποια στιγμή για να πάνε παρακάτω ώστε να σταματήσει η απαξίωση.

Ερωτηθείς λοιπόν σχετικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ, αν σε περίπτωση ήττας, εκκινήσει διαδικασίες αλλαγής ηγεσίας, απάντησε: «Δεν υπάρχει στη σκέψη μου, δεν το πιστεύω και δεν έχω στην σκέψη μου να κάνω καμία προετοιμασία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές, όποτε κι αν αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης να στήσει κάλπες».

Με λίγα λόγια έμπλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όλοι μας ξέρουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κερδίσει τις εκλογές!!!




Υπουργείο Παιδείας: Ο Τσίπρας παραπλανεί τους νέους μοιράζοντας υποσχέσεις



Υπουργείο Παιδείας: Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ο κ. Τσίπρας επιμένει – δυστυχώς – να προσεγγίζει τα ζητήματα της παιδείας με λαϊκισμό και ανευθυνότητα.

Ανακοίνωσε στη Θεσσαλονίκη 20.000 διορισμούς εκπαιδευτικών. Όταν στη διάρκεια της διακυβέρνησής του, δεν διορίστηκε ούτε ένας. Ακόμη χειρότερα, όταν ο ίδιος και το κόμμα του καταψήφισαν τους 16.200 διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών που έγιναν από την Kυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ανακοίνωσε ελεύθερη είσοδο στα ΑΕΙ. Αδιαφορώντας για το ότι παιδιά που δεν πληρούν κάποια ελάχιστα ακαδημαϊκά κριτήρια, δεν θα είναι σε θέση να αποφοιτήσουν. Αδιαφορώντας για τα χρόνια που θα χάσουν σε ένα δρόμο χωρίς προοπτική. Αδιαφορώντας για το μέλλον και τη ζωή τους. Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι να παραπλανήσει νέους ανθρώπους για να υποκλέψει την ψήφο τους.

Ανακοίνωσε διπλασιασμό της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων. Όταν το κόμμα του καταψήφισε και πάλι την αύξηση στη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων καθώς και την αύξηση συνολικά στην παιδεία κατά 142 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (ήτοι 2,5% αύξηση).

Η παιδεία αλλάζει. Στην πράξη. Αναβαθμίζεται. Θυμίζουμε στον κύριο Τσίπρα: Νηπιαγωγείο από τα 4 χρόνια, αγγλικά από το νηπιαγωγείο, εργαστήρια δεξιοτήτων, νέα προγράμματα σπουδών, ελευθερία στην επιλογή βιβλίων, βελτιωτική αξιολόγηση, αναβάθμισή του ρόλου των εκπαιδευτικών, σχεδόν διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία, Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, 16.200 μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση, Θεματικά και Πειραματικά ΙΕΚ, Πανεπιστήμια που έχουν επιτέλους λόγο στην εισαγωγή των φοιτητών τους.

Μια υπεύθυνη αντιπολίτευση θα στήριζε τις αλλαγές που συντελούνται στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και προσφέρουν προοπτική ζωής στα παιδιά μας. Αντί γι’ αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβισμένος σε παρωχημένες, ιδεοληπτικές αντιλήψεις, δίνει υποσχέσεις γνωρίζοντας ότι αυτές δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Εμπορεύεται φρούδες ελπίδες. Παραμένει προσκολλημένος σε πρακτικές που αποδοκιμάζει η κοινωνία. Η «Νέα Αρχή» του κυρίου Τσίπρα συνιστά επιστροφή στο χειρότερο παρελθόν.



Αυτά κάνει η αναλγησία, πτώση των παραγγελιών στο efood!!

 


Επαγγελματίες της εστίασης που συνεργάζονται με την πλατφόρμα είπαν πώς μετά τον σάλο που προκλήθηκε, και τις διαστάσεις που πήρε η ενέργεια της efood, οι παραγγελίες που είχαν λάβει μέσω του efood ήταν 20% με 30% λιγότερες σε σχέση με αυτές που λάμβαναν προ του σάλου.

Η δημοφιλής εφαρμογή δέχεται πάνω από 200.000 παραγγελίες κατά μέσο όρο ημερησίως και η ζημιά που έχει προκληθεί είναι μεγάλη.

Μπροστά στο σάλο η εταιρεία επιχείρησε να τα «μαζέψει» κάνοντας ότι έγινε λάθος. Πρώτα εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας πως επρόκειτο για «λανθασμένη διατύπωση της πρόσφατης επικοινωνίας που έγινε προς 115 διανομείς των οποίων η σύμβαση λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2021». Μία «λανθασμένη διατύπωση», που «δεν εκφράζει τη φιλοσοφία και την κουλτούρα της εταιρείας» και ως εκ τούτου την αποδοκιμάζει.

Λίγες ώρες αργότερα με νέο μήνυμα της ενημέρωνε τους διανομείς της ότι το σύνολο τους θα συνεχίσουν να έχουν την επιλογή:

– Να ανανεώσουν με τη λήξη την υπάρχουσα σύμβαση τους με τους ίδιους όρους.

– Εφόσον το επιθυμούν να γίνουν freelancers.



Οκτώ νεκροί από την επίθεση ενόπλου σε πανεπιστήμιο στην Ρωσία

 


Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν σήμερα όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε ένα πανεπιστήμιο της πόλης Περμ της Ρωσίας.

Ο ένοπλος σκοτώθηκε και αυτός από τις αρχές καθώς προέβαλε αντίσταση κατά την προσπάθεια σύλληψης του, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters το γραφείο Τύπου του πανεπιστημίου.

Από οπτικό υλικό που προέβαλαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης φαίνονται φοιτητές να πηδούν από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου του κτιρίου και να τρέχουν για να διαφύγουν από τον ένοπλο.

Ο ένοπλος ήταν επίσης φοιτητής του συγκεκριμένου πανεπιστημίου.




Τσίπρας : Έταξε λαγούς με πετραχήλια, παραπλάνησε, είπε ψέματα, διαστρέβλωσε την πραγματικότητα, έκλεψε συνθήματα

 


Με «κλεμμένο» σύνθημα ήταν η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην 85η ΔΕΘ, με την ίδια συνταγή απάτης του 2014, και το καινούργιο, με ανήθικο τρόπο ψάχνει ψήφο στους νέους τάζοντας εισαγωγή, στα πανεπιστήμια μόνο με το απολυτήριο λυκείου.

Μετά τη ομιλία Τσίπρα, οι εντυπώσεις της κοινής γνώμης ήταν αρνητικές. Ο Τσίπρας έχοντας εύκολο το ψέμα και την απάτη,  άρχισε τις παροχολογίες ενός νέου «προγράμματος Θεσσαλονίκης» κοροιδεύοντας τον κόσμο. 

Αυτή του η εμμονή να νομίζει ότι μπορεί να εξαπατήσει εύκολα όπως το 2014 και να γίνει πιστευτός, δεν γνωρίζουμε από που πηγάζει.

Με απίστευτη φαιδρότητα, ο Αλέξης Τσίπρας, όταν το 2014 είχε υποσχεθεί τη διαγραφή δημόσιου χρέους και δεν έγινε, φέτος αποφάσισε να διαγράψει… ιδιωτικό «που δημιουργήθηκε στο διάστημα της πανδημίας για φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και αγρότες»!

Νομίζοντας ότι οι πολίτες δεν έχουν μνήμη και δεν τον θυμούνται, εμφανίστηκε αμετανόητος, λες και έχουμε ξεχάσει τα δεινά που η συγκυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο έφερε στη χώρα και το χάος που προκάλεσε η ανικανότητα του.

Είναι τόσο αστοιχείωτος και αδιάβαστος που προσπάθησε να κάνει τα  gigabytes που έδωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη προς τους νέους, megabytes. Και δείχνοντας για ακόμα μία φορά το πόσο τραγικός ψεύτης και λαοπλάνος είναι, προσπάθησε να υποβαθμίσει την κατάργηση του φόρου κληρονομιάς ΕΩΣ 800.000 ευρώ, δείχνοντας ότι δεν έχει καταλάβει το ΕΩΣ!!! Για τέτοια κατάντια πολιτικού πρόκειται.

Σε όλη του την συνέντευξη παραμόρφωσε την σημερινή εικόνα της χώρας, νομίζοντας ότι θα τον πιστέψουν, και έταξε λαγούς και πετραχήλια.

Όποιος άντεξε να τον παρακολουθήσει, από τις εκφράσεις του στο πρόσωπο έδειχνε ότι δεν αντέχει όσα λέει ούτε το στομάχι του, δεν μπορεί ούτε το στομάχι του να χωνέψει τόσο ψέμα, τόση απάτη, και πρέπει να ρεύτηκε δεκάδες φορές.

Μέσα σε όλα τα στημένα και φαιδρά, οι οθόνες πίσω του άρχισαν να εμφανίζουν το νέο σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, «ΝΕΑ ΑΡΧΗ», το οποίο προφανώς ο Ηλιόπουλος θεώρησε ότι είναι «δυνατό» και εκφράζει το σημερινό πολιτικό στίγμα του κόμματος. Μόνο που κανείς δεν σκέφτηκε να το τσεκάρει στην Google, με αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ρεζίλι, καθώς το «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» ήταν σύνθημα του ΠΑΣΟΚ το… 2015! 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ. Παύλος Χρηστίδης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Ωραίο σύνθημα το “νέα αρχή”. Ηταν του ΠΑΣΟΚ, το 2015. Απλώς τότε ο κ. Τσίπρας ήταν αγκαζέ με τον κ. Καμμένο και πίστευε ότι θα μείνουμε εκτός Βουλής».

Επαναλαμβάνουμε όπως κάθε φορά, ΠΩΣ ΤΟΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ;;;;; ΠΩΣ;;;;;;



Πρόστιμο μόλις 20.000 ευρώ παρότι γύρισε χιλιόμετρα σε 200 αυτοκίνητα

 


O επιτήδειος έμπορος στη Θεσσαλονίκη «τιμωρήθηκε»,  αλλά ο ανυποψίαστος αγοραστής αυτοκινήτου,  δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ αποζημίωσης…

Τη δική του μάχη ενάντια σε κάποιον επιτήδειο έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη αλλά και ενάντια στην ανικανότητα κάποιων Δημοσίων Υπαλλήλων έδωσε ένας ανυποψίαστος καταναλωτής ο οποίος έκανε το λάθος να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο στο οποίο όπως διαπιστώθηκε είχαν γυριστεί τα χιλιόμετρα!

Παρά το γεγονός πως κανένας, πέραν του Newsauto.gr και μιας Επιθεωρήτριας του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών του υπουργείου Μεταφορών, από τους δημοσίους υπαλλήλους δεν νοιάστηκε για το πρόβλημα του καταναλωτή εκείνος με πείσμα προχώρησε και κατάφερε τελικά να επιβληθεί πρόστιμο 20.000 ευρώ στον επιτήδειο έμπορο αλλά από την άλλη ο ίδιος να μην λάβει ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση από τον επιτήδειο έμπορο εξαιτίας και της ανυπαρξίας σχετικής νομοθεσίας που θα απέδιδε δικαιοσύνη…

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου που έχει το Newsauto.gr στην διάθεσή του, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι: «Την κατ’ εφαρμογή του άρθρου 13α παρ. 2, του Ν. 2251/1994, όπως ισχύει, επιβολή στην επιχείρηση με την επωνυμία «…» με έδρα την Θεσ/νικη, χρηματικού προστίμου συνολικού ύψους 20.000 ευρώ για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 9γ σε συνδυασμό με τις διατάξεις του 9δ (παρ. 1β) του ν. 2251/1994, ως ισχύει, και για τους λόγους που εκτίθενται στην αναφερόμενη, υπό στοιχείο Γ της παρούσας, Εισήγηση της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή.

Το ανωτέρω πρόστιμο θα εισπραχθεί ως δημόσιο έσοδο, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί είσπραξης δημοσίων εσόδων. Η παρούσα απόφαση να επιδοθεί νόμιμα στην επιχείρηση με την επωνυμία «….».

Κατά της παρούσας Απόφασης χωρεί η υποβολή αίτησης θεραπείας στην Υπηρεσία μας, η εντός 60 ημερών από την κοινοποίησή της άσκηση ενδίκων βοηθημάτων (προσφυγή ουσίας) καθώς και η αίτηση αναστολής εκτέλεσης, ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων.»

“Ανύπαρκτο το κράτος”

Οργισμένος αλλά και στεναχωρημένος εμφανίζεται ο ανυποψίαστος καταναλωτής που αποφάσισε να τα βάλει όχι μόνο με τον επιτήδειο έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από τη Θεσσαλονίκη που γυρίζει τα χιλιόμετρα στα οχήματά του αλλά και με το «θηρίο» που ονομάζεται «Δημόσιο».

«Όπως ξέρετε η ιστορία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2016 όταν από ένα τυχαίο γεγονός (τρακάρισμα) πληροφορήθηκα από την αντιπροσωπεία ότι από το ιστορικό τους το όχημα που αγόρασα από την εν λόγο εταιρεία έχει διανύσει άνω των 200.000 χιλιομέτρων ενώ εγώ το αγόρασα με την ένδειξη στα 128.000 χλμ.

Μετά την αναζήτηση του ιστορικού από το ΚΤΕΟ, διαπιστώθηκε ότι ο ένας από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας είχε πάει το αυτοκίνητο σε γειτονικό ΚΤΕΟ και εκεί είχε περάσει 2 φορές έλεγχο ώστε να εξαφανιστεί η χιλιομετρική διαφορά.

Από τότε ξεκίνησε ένας αγώνας για να αποδοθεί δικαιοσύνη που βασικός αντίπαλός μου ήταν  οι ίδιες οι Υπηρεσίες του Κράτους. Μίας και δεν υπήρχε διάθεση από μέρους της εταιρείας να αναγνωρίσει την απάτη και να προβεί σε αποζημίωση (η πρόταση που έκαναν ήταν γελοία, επιστροφή ποσού  500ευρώ)  απευθύνθηκα στο Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών του Υπουργείου Μεταφορών, εν τέλει η επιθεωρήτρια έκανε μία καλή προσπάθεια και τον Μάιο του 2018 εκδόθηκε το Πόρισμα που έστελνε στον Εισαγγελέα την Υπόθεση.

Παράλληλα είχα απευθυνθεί στην ΓΓ Προστασίας Καταναλωτή η οποία δεν “είδε” καμία αθέμιτη πρακτική, και τηλεφωνικώς που είπαν το μυθικό “Εάν είχαμε και άλλες καταγγελίες τότε αλλάζει το πράγμα” δηλαδή η εν λόγω υπάλληλος απλά μη δίνοντας την στοιχειώδη προσοχή και απλά διεκπεραιώνοντας μία υπόθεση “δεν έβλεπε” καμία αθέμιτη πρακτική, παρά το ότι όλα τα έγγραφα έδειχναν ότι η εταιρεία είχε γνώσει της χιλιομετρικής διαφοράς. Όταν τους προώθησα το Πόρισμα τότε έστειλαν ως υπηρεσία έγγραφο στην Εισαγγελία. Βέβαια δεν επανεξέτασαν την υπόθεση ως όφειλαν και οι προϊστάμενοι του τμήματος δεν αναρωτήθηκαν…

Όταν ορίστηκε το δικαστήριο αρχές  Οκτωβρίου 2019 με πρόσχημα ότι η δικηγόρος τους είναι έγκυος πήραν αναβολή που όπως αποδείχθηκε ήταν εσκεμμένη. Ορίστηκε νέο δικαστήριο στα μέσα Νοεμβρίου 2019. Στις 30/10 πληροφορήθηκα ότι μάλλον η αναβολή ήταν σκόπιμη λόγω της αλλαγής του ποινικού νόμου με σκοπό η υπόθεση να μπει στο αρχείο,  εάν δεν έκανα δήλωση ότι επιθυμώ την ποινική δίωξη. Αν και στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης δεν ήταν κανείς στις 5 το απόγευμα – ούτε ο Εισαγγελέας υπηρεσίας – έστειλα email που ζητούσα να συνεχιστεί η δίωξη τους.

Το δικαστήριο έγινε και εμφανίστηκε άλλος δικηγόρος – εδώ να σημειωθεί ότι η αρχική δικηγόρος της οποίας χρησιμοποιήθηκε η εγκυμοσύνης της για να πάρουν αναβολή από όσο έμαθα δεν ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου και πάτησαν στο ότι δεν είναι έγκυρο το email και δεν μπορεί να στηριχτεί.

Η δικαστής, δέχθηκε το αίτημα τους, λέγοντας ότι το 4μηνο που ορίζει ο νόμος έληξε στις 30/10/2019 ώρα 23:59 αν και διαφώνησα ότι το 4μηνο είναι στις 1/11/2019 η ίδια επέμενε, και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Βέβαια το δικαστήριο αγνόησε ότι είχα δώσει ένορκη κατάθεση για την υπόθεση καθώς υπήρχε και 2ος  φάκελος που είχε ανοιχθεί για την ίδια υπόθεση και ο οποίος ενώθηκε σε μια υπόθεση (είχαν ανοιχτεί δυο υποθέσεις μια απο την καταγγελία του Σώματος Επιθεωρητών και μια από το έγγραφο που είχε στείλει η ΓΓ Καταναλωτή) . Ωστόσο δεν μου κάνει καμία εντύπωση καθώς κατά την διάρκεια του δικαστηρίου χάθηκε ολόκληρη η δικογραφία και την έψαχναν επί μιάμιση ώρα…

Την επομένη ημέρα αφού βρήκα απόφαση του Αρείου Πάγου που όριζε ότι το 4μηνο λήγει στις 1/11/2019 κατέθεσα επιστολή διαμαρτυρίας και όπως που είπαν στάλθηκε για εξέταση στον Άρειο Πάγο. Εκεί στάλθηκε η Απόφαση Σκεπτικό του δικαστηρίου που έγραφε άλλα πράγματα . Όπως ότι το 4μηνο λήγει την 1/11 και ώρα 17:00 ώρα λήξης του ωραρίου! Τραγικά πράγματα και αστειότητες! Παρόλα αυτά ο Άρειος Πάγος έβαλε το θέμα στο Αρχείο…

Έκανα καταγγελία για το σκεπτικό των δικαστών στον Άρειο Πάγο και από όσο γνωρίζω υπάρχουν δύο φάκελοι με αυτό το θέμα – αν εξεταστεί ποτέ!

Έπειτα ζήτησα βάσει του Πορίσματος να μου σταλούν τα ευρήματα που είχαν ζητηθεί από το μηχανογραφικό σύστημα για να βρεθούν πόσα αυτοκίνητα είχε πάει ο εν λόγω κύριος και πόσα είχαν χιλιομετρική διαφορά.

Μετά από αρκετούς μήνες, αφού απαίτησα από την ΓΓ Καταναλωτή να τα ζητήσει και αδιαφορούσαν, μου σταλθήκαν. Επίσης  στάλθηκαν στην ΓΓ Καταναλωτή αφού είχε μεσολαβήσει ο Συνήγορος του Πολίτη ώστε να απαντήσουν ότι εξετάζουν την υπόθεση! Πάνω από 6 μήνες που είχα ζητήσει να πάρουν τα αρχεία από τα ευρήματα, δεν απαντούσαν!

Από όλη αυτή την ιστορία βρήκα τοίχο, αν δεν επέμενα η εταιρεία αυτή δεν θα είχε τιμωρηθεί αν και η ποινή που επιβλήθηκε είναι αστεία, 200 οχήματα πειραγμένα και έβαλαν 20.000 ευρώ πρόστιμο αντί να διαταχτεί το οριστικό κλείσιμο της!

Τουλάχιστον ξέρω ότι από την υπόθεση μου, άλλαξε η διαδικασία των ΚΤΕΟ και πλέον αναγράφονται τα χιλιόμετρα! Ήταν κάτι το οποίο είχα ζητήσει διαμαρτυρόμενος τότε στο Υπουργείο και κάτι το οποίο ζητούσε να γίνει η επιθεωρήτρια στο Πόρισμα της.

Αυτό που ξέρω είναι ότι ένας μόνο Δημόσιος Λειτουργός στάθηκε στο Ύψος του και ήταν η επιθεωρήτρια που έκανε το Πόρισμα –  οι υπόλοιποι ήταν ανεπαρκείς ως επαγγελματίες  και εάν εγώ δεν επέμενα με την βοήθεια του Συνηγόρου του Πολίτη αυτοί δεν θα πάθαιναν τίποτα!

Επίσης μόνο το Newsauto.gr στάθηκε δίπλα μου σε όλο αυτό τον αγώνα και προσπαθώντας να προστατεύσει άλλους ανυποψίαστους καταναλωτές από κάποιους επιτήδειους εμπόρους μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.»


Πηγή



Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ: «Νέα αρχή» με παλαιοκομματικά συνθήματα και «κλεμμένο» σύνθημα

 


Βγαλμένη από το… παρελθόν και με «κλεμμένο» σύνθημα ήταν η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην 85η ΔΕΘ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε την εντύπωση ότι βρισκόταν στη ΔΕΘ του… 2014 και άρχισε τις παροχολογίες ενός νέου «προγράμματος Θεσσαλονίκης». Και αν η ορίτζιναλ έκδοση του προγράμματος -πριν από επτά χρόνια- έγινε πιστευτή από σημαντική μερίδα των πολιτών, φέτος μάλλον έπεσε στο κενό, κάνοντας εντυπωσιακό θόρυβο. Ετσι, ενώ το 2014 είχε υποσχεθεί τη διαγραφή δημόσιου χρέους, φέτος αποφάσισε να διαγράψει… ιδιωτικό «που δημιουργήθηκε στο διάστημα της πανδημίας για φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και αγρότες»!

Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι οθόνες πίσω από τον ομιλητή άρχισαν να εμφανίζουν το νέο σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ. Επρόκειτο για το «ΝΕΑ ΑΡΧΗ», το οποίο προφανώς τα στελέχη της Κουμουνδούρου θεώρησαν ότι είναι «δυνατό» και εκφράζει το σημερινό πολιτικό στίγμα του κόμματος. Μόνο που κανείς δεν σκέφτηκε να το τσεκάρει στην Google, με αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ρεζίλι, καθώς το «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» ήταν σύνθημα του ΠΑΣΟΚ το… 2015! Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ. Παύλος Χρηστίδης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Ωραίο σύνθημα το “νέα αρχή”. Ηταν του ΠΑΣΟΚ, το 2015. Απλώς τότε ο κ. Τσίπρας ήταν αγκαζέ με τον κ. Καμμένο και πίστευε ότι θα μείνουμε εκτός Βουλής».

Στην προχθεσινή ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε αμετανόητος, ενώ προφανώς πίστευε ότι απευθύνονταν σε… χρυσόψαρα, τα οποία ήδη είχαν ξεχάσει τα δεινά που η συγκυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο έφερε στη χώρα το διάστημα 2015-2019. Ο Αλέξης Τσίπρας τόλμησε να αναφερθεί στη μεσαία τάξη, ισχυρίστηκε ότι η ελληνική κοινωνία διακατέχεται από «ανασφάλεια» και «φόβο» και άφησε υπονοούμενα για τα megabytes της κυβέρνησης προς τους νέους, αγνοώντας φυσικά ότι πρόκειται για gigabytes και ότι η κυβέρνησή του συνετέλεσε στη φυγή δεκάδων χιλιάδων νέων στο εξωτερικό λόγω της χρεοκοπημένης οικονομικής πολιτικής της. Ομως, δεν έμεινε σε αυτά. Για ακόμη μία φορά τα έβαλε με τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, τζογάρισε με τον κατώτατο μισθό προτείνοντας πλέον να φτάσει τα 800 ευρώ, υποσχέθηκε «λαγούς με πετραχήλια», θελημένα παραμόρφωσε τη σημερινή εικόνα της χώρας, αλλά -για μία ακόμη φορά- δεν ζήτησε εκλογές. Ωστόσο, θέλοντας να γλυκάνει τα αυτιά του κομματικού ακροατηρίου του, ισχυρίστηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα σχηματίσει κυβέρνηση με άλλο ή με άλλα κόμματα. Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, δεν δίστασε να αναφερθεί στον ΟΑΣΘ, τον οποίο οι ιδεοληπτικές εμμονές της κυβέρνησής του είχαν καταστρέψει, αλλά και στο μετρό, λέγοντας πάλι μισές αλήθειες για το χρόνο ολοκλήρωσής του. «Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που έχει πάρα πολύ σημαντικές δυνατότητες και συνολικά η Βόρεια Ελλάδα – δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιηθούν με σχέδιο. Βεβαίως, η πανδημία έπαιξε καθοριστικό ρόλο, αλλά πιστεύω ότι αυτά τα δύο χρόνια η Θεσσαλονίκη έμεινε πίσω. Και πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες που είχαμε αναλάβει ως κυβέρνηση για την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης έμειναν στάσιμες», ισχυρίστηκε, αγνοώντας πλήρως τις πρωτοβουλίες και το έργο της κυβέρνησης της Ν.Δ. στη συγκεκριμένη περιοχή την τελευταία διετία.

«Το σχέδιό μας για το νέο ΕΣΥ θα αντιμετωπίζει κάθε ασθενή ανάλογα με τις ανάγκες του και όχι ανάλογα με το πορτοφόλι του. Ενίσχυση με 2 δισ. ευρώ από κρατικό προϋπολογισμό και 1 δισ. από τους φόρους του Ταμείου Ανάκαμψης», ισχυρίστηκε και -μεταξύ άλλων- έταξε μισθό 2.000 ευρώ για τους νέους γιατρούς, άμεση πρόσληψη 5.500 υγειονομικών και άλλων 10.000 σε βάθος τριετίας.

Στον τομέα της Παιδείας έκανε λόγο για μια «μεγάλη τολμηρή δημοκρατική μεταρρύθμιση, με στόχο ένα ισχυρό δημόσιο σχολείο, και ένα υψηλού επιπέδου δημόσιο πανεπιστήμιο, ανοιχτό σε όσους νέους έχουν μαθησιακή δυνατότητα και ισχυρή θέληση για γνώση». Μεταξύ άλλων, υποσχέθηκε τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στο πανεπιστήμιο με μόνο την απόκτηση του απολυτηρίου λυκείου. «Εμείς θέλουμε ο κάθε νέος και η κάθε νέα μπορεί να σπουδάσει στην Ελλάδα και όχι να τρέχει στο εξωτερικό», είπε.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Οικονόμου για Τσίπρα στη ΔΕΘ: Ήταν λες και το ημερολόγιο έδειχνε 2014

 


Η ανακοίνωση του Γιάννη Οικονόμου για την ομιλία Τσίπρα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε αδύναμος να απαντήσει στα μεγάλα ερωτήματα του αύριο και στις ανησυχίες του σήμερα. Παρά τα πανάκριβα σκηνικά ο κ. Τσίπρας έδειξε ότι είναι ξεπερασμένος. Αγκυλωμένος στο παρελθόν, σε ένα κόσμο που δεν υπάρχει πια. Η σκέψη του και η πολιτική του συγκρότηση δεν έχουν καμιά αναφορά στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, στον νέο κόσμο που ανατέλλει. Εκφράζει τη βαθιά συντήρηση, σε κάθε επίπεδο: οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και πολιτισμικό. Δεν τοποθετήθηκε πολιτικά απέναντι στο κύμα ανορθολογισμού και λαϊκισμού που ενδημεί στον πολιτικό χώρο που ηγείται, και το οποίο ζημιώνει τη χώρα, εν μέσω πανδημίας. Δεν κατάφερε να παρουσιάσει μια συμπαγή και πειστική πολιτική πρόταση, πλαισιωμένη από σαφές και μελετημένο οικονομικό σχέδιο. Ξανά παροχές χωρίς κοστολόγηση και ξανά διαγραφή χρεών. Ήταν λες και το ημερολόγιο έδειχνε 2014. Μόνο που σήμερα όλοι γνωρίζουν τι ακολούθησε μετά. Η απόπειρα της «νέας αρχής» σκιαζόταν συνεχώς από τις λέξεις «επιστροφή» και «κατάργηση». Την ώρα που η Ελλάδα αλλάζει με ένα άλμα ευημερίας στο αύριο, ο διακαής πόθος του κ. Τσίπρα είναι η επάνοδος στην εξουσία με κάτι ανάλογο της συγκυβέρνησης με Βαρουφάκη και Καμμένο. Μέχρι εκεί φτάνει ο πολιτικός του ορίζοντας. Και αυτό τα λέει όλα.



Η ενόχληση Ερντογάν και η δήθεν συνάντηση με Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη


 

Απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μία ημέρα μετά το έντονο διάβημα της Αθήνας για την παρενόχληση ερευνητικού σκάφους ανατολικά της Κρήτης από τουρκικά πολεμικά πλοία.

Ο Τούρκος πρόεδρος, επιτέθηκε στους ευρωπαίους ηγέτες που έστειλαν αυστηρά μηνύματα από τη σύνοδο των Αθηνών της EUMED9, ξεκινώντας το ταξίδι του για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

«Στη συνάντηση των 9 χωρών, έγιναν ανεπιθύμητες δηλώσεις. Βέβαια το υπουργείο Εξωτερικών μας απάντησε. Θα δούμε πόσο ειλικρινείς είναι σε αυτά που είπαν και πόσο θα αντισταθούν. Η Τουρκία δεν είναι πορτιέρης κανενός. Πρέπει να δούμε από τους απέναντί μας έντιμα βήματα. Αν δεν τα δούμε, θα πάρουμε την απαραίτητη απόφαση και θα κάνουμε τα ανάλογα βήματα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μυστήριο αποτελεί και δήλωση Ερντογάν, ότι έχει συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον Έλληνα πρωθυπουργό, καθώς δεν έχει γίνει καμία σχετική συζήτηση με την ελληνική πλευρά.

«Εμείς θα πραγματοποιήσουμε το αίτημα του Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκεί θα έχω συνάντηση μαζί του», τόνισε ο Ερντογάν.

Η ελληνική πλευρά σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, εξηγεί ότι δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, ούτε το Μαξίμου έχει δεχθεί τέτοιο αίτημα από την τουρκική πλευρά.

Επιπλέον τα προγράμματα των δύο ηγετών δεν συμπίπτουν ούτε για μία ώρα κατά την παραμονή τους στη Νέα Υόρκη.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, μεταδίδει πως δεν προκύπτει ούτε από την τουρκική πλευρά συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και τα προγράμματά τους δεν συμπίπτουν.

Σχετικά με τις εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, εξήγησε ότι μετά τη διακήρυξη των EUMED9 στην Άγκυρα υπάρχει νευρικότητα και κινητικότητα. σε κάθε περίπτωση η Τουρκία αυτή τη στιγμή δεν επιθυμεί να εμφανιστεί ως η χώρα που δημιουργεί προβλήματα και επικεντρώνει στη διπλωματία.



Πηγή: skai.gr





Πέντε συλλήψεις για το ατύχημα στον αγώνα καρτ

 



Πέντε άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία για τον τραυματισμό ενός ανήλικου εχθές το μεσημέρι στην Πάτρα, την στιγμή που παρακολουθούσε αγώνες καρτ, στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τέσσερις εκ των συλληφθέντων είναι μέλη της διοργανώτριας αρχής των αγώνων, ενώ ο πέμπτος συλληφθείς είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου που φέρεται να τραυμάτισε τον ανήλικο.

Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια και από υπόχρεο και αύριο το πρωί αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πατρών με την αυτόφωρη διαδικασία.

Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας του εξάχρονου, ο οποίος νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων και εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, ο διευθυντής της μονάδας, Ανδρέας Ηλιάδης, ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Δίνουμε έναν πολύ σημαντικό αγώνα και θέλουμε να καταφέρουμε το καλύτερο. Όμως, πρέπει να περάσει το πρώτο 48ωρο, όπως γίνεται στις περιπτώσεις των βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, για να διαπιστώσουμε το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας του παιδιού. Πάντως πρέπει να πω ότι υπάρχει μία σταθερότητα στην κατάσταση του τραυματία μας».