Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Απίστευτο θράσος ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση για το παραδικαστικό χωρίς ουσία



Όλοι οι δημοκράτες σε αυτή την χώρα παρακολουθούν άφωνοι τα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ, την σήψη και την βρώμα που καλύπτει τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του.

Αντί να απαντήσει με ουσία στις αποκαλύψεις για τα αίσχη που έχει κάνει ο Αλέξης Τσίπρας και η συμμορία του, την περίοδο της διακυβέρνησης τους, βγάζουν ανακοινώσεις χωρίς ουσία.

Ανακοίνωση για το ηχητικό ντοκουμέντο που έφερε στο φως σήμερα το iefimerida.gr, από το οποίο προκύπτει ο εκβιασμός που κατήγγειλε ο Ανδρέας Βγενόπουλος ότι υπέστη από την τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, εξέδωσε ο προκλητικός και ανήθικος ΣΥΡΙΖΑ.

«Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας iefimerida.gr για την υπόθεση Βγενόπουλου, την οποία επανέφερε σήμερα στο προσκήνιο προφανώς κατ’ εντολή του Μεγάρου Μαξίμου, όπως φαίνεται και από την εσπευσμένη ανακοίνωση της ΝΔ, αφορά μία γνωστή υπόθεση η οποία έχει εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη ήδη από το 2016. Αν υπάρχει οποιοδήποτε νέο στοιχείο, οφείλουν οι κάτοχοί του να το δώσουν άμεσα στη Δικαιοσύνη, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει την αξιοπιστία και τη σοβαρότητά του», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Από εκεί και πέρα, όσο το καθεστώς Μητσοτάκη θα βλέπει τον κλοιό να σφίγγει, τόσο θα επιλέγει πυροτεχνήματα και αντιπερισπασμούς, μήπως και ξεφύγει η δημόσια συζήτηση από την ακρίβεια, τη λεηλασία στο Δημόσιο με τα 7 δις απευθείας αναθέσεων, την οργή των πολιτών και τις καταγγελίες ακόμη και γαλάζιων ευρωβουλευτών για τις διώξεις δικαστών και δημοσιογράφων, που μας συγκρίνουν με την Ουγγαρία του Όρμπαν».

«Όσες κασέτες και να ανασύρει από το συρτάρι του το καθεστώς Μητσοτάκη, ας γνωρίζει ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Μπορεί να πει το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης για αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα;», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση της ΝΔ στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν βρίσκει να πει ΜΙΑ λέξη για την ουσία

«Είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκει να πει ΜΙΑ λέξη για την ουσία όσων συνταρακτικών αποκαλύπτονται στην επίμαχη συνομιλία! Ούτε μια λέξη, για τους εκβιασμούς, τις “βιβλιοθήκες” τους χρηματισμούς που περιγράφονται! Ισως για τον ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά να αποτελούσαν «κανονικότητα» επι των ημερών του, με βάση όσα έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας. Αντί να απαντήσει, επιτίθεται στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό. Με αυτό τον τρόπο δείχνει ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει πλήρως την κα Θάνου, τον κ. Παπαγγελόπουλο και τις πρακτικές τους κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε νέα ανακοίνωσή της η ΝΔ.



Στη φυλακή εκ νέου ο Πατέλης της ΧΑ

 


Στη φυλακή επιστρέφει ο Γιώργος Πατέλης, που είχε καταδικαστεί για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, καθώς το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτό το αίτημα του αντεισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου, Χαράλαμπου Μωυσίδη, για αναίρεση της απόφασης του πενταμελούς εφετείου που είχε αποφανθεί υπέρ της αποφυλάκισης του.

Όπως είχε σημειώσει στην αναίρεση του ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου για τον Γιώργο Πατέλη που έχει καταδίκη 10 χρόνων, για εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στη δολοφονία Παύλου Φύσσα, στην απόφαση «πρόκειται για άτομο που αν αφεθεί ελεύθερο, είναι πιθανό να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις».

«O ισχυρισμός του, υπογράμμισε ο εισαγγελικός λειτουργός, ότι πλήττεται η οικογένεια του είναι κατανοητός και ανθρώπινος, πρόκειται όμως για φυσικό επακόλουθο της στέρησης της ελευθερίας οποιουδήποτε καταδικασμενου», τόνισε ο κ. Μωϋσίδης.



Η iefimerida αποκάλυψε το βρώμικο παραδικαστικό σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ

 



Σήψη και παρακμή στον ΣΥΡΙΖΑ, το καθεστώς σε όλο του το μεγαλείο!!

Ένα άγνωστο ηχητικό ντοκουμέντο έφερε σήμερα στο φως το iefimerida.gr, από το οποίο προκύπτει ότι ο εκβιασμός που κατήγγειλε ο Ανδρέας Βγενόπουλος ότι υπέστη από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, το 2016, δεν ήταν αποκύημα της φαντασίας του, ούτε αντιπερισπασμός.

Ο επιχειρηματίας αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου, τον Μάιο του 2016, ότι του ζητήθηκαν, μέσω τρίτου προσώπου, χρήματα με τη «μέθοδο του βιβλίου», να τα τοποθετήσει δηλαδή μέσα σε ένα βιβλίο, και ότι του ζητήθηκε μέγεθος «βιβλιοθήκης». Εκείνη την περίοδο κρινόταν η έκδοση δύο στενών συνεργατών του, στελεχών της MIG, από την Ελλάδα στην Κύπρο.

Ο επιχειρηματίας ηχογράφησε τη συνομιλία που είχε στο γραφείο του με την επιχειρηματία Δ.Μ., έμπιστη φίλη της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, η οποία ήταν η αγγελιοφόρος των μηνυμάτων.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας η Δ.Μ. παραδέχεται ότι του μετέφερε αίτημα της Θάνου για «βιβλία» και ότι αν τελικώς ο επιχειρηματίας έδινε τα χρήματα, αυτά θα πήγαιναν απευθείας στην τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ενώ ο γιος της, κατά τη Δ.Μ., θα είχε τον ρόλο του εισπράκτορα.

Ακούστε το ηχητικό εδώ



ΚΙΝΑΛ για παραδικαστικό ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρα : Είναι ζήτημα Διαφάνειας και Δημοκρατίας

 



Το ΚΙΝΑΛ ζητάει να υπάρξει άμεση και σε βάθος διερεύνηση από την Ελληνική Δικαιοσύνη μετά το ηχητικό Βγενόπουλου έφερε στο φως το iefimerida.

Σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για «αποκρουστικές λεπτομέρειες ότι πρόσωπα που βρίσκονταν πολύ κοντά στον κ. Τσίπρα και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, συμμετείχαν σε ένα ολόκληρο δίκτυο εκβιασμών και υπόγειων συναλλαγών με επιχειρηματικά συμφέροντα».

Το σχόλιο του ΚΙΝΑΛ για το παραδικαστικό ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρα.

Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αναδεικνύουν -με αποκρουστικές λεπτομέρειες- ότι πρόσωπα που βρίσκονταν πολύ κοντά στον κ. Τσίπρα και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, συμμετείχαν σε ένα ολόκληρο δίκτυο εκβιασμών και υπόγειων συναλλαγών με επιχειρηματικά συμφέροντα.

Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην ανάγκη να υπάρξει άμεση και σε βάθος διερεύνηση από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Να πέσει άπλετο φως σε μια σκοτεινή υπόθεση που εξακολουθεί ως σήμερα να υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς της Πολιτείας.

Είναι ζήτημα Διαφάνειας και Δημοκρατίας.

Ακούστε το ηχητικό εδώ




Ανακοίνωση Ν.Δ. για το παραδικαστικό ΣΥΡΙΖΑ : Ο Τσίπρας να μην κρύβεται. Να απαντήσει για τη Βασιλική Θάνου


 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 «Τα όσα συγκλονιστικά ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο που σήμερα ήλθε στη δημοσιότητα, αποκαλύπτουν ένα σκοτεινό κύκλωμα στον χώρο της Δικαιοσύνης, το οποίο λειτουργούσε σε συνέργεια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 Εκβιασμοί, μεσολαβήσεις, “βιβλιοθήκες”, χρηματισμοί και διώξεις ακέραιων δικαστών που δεν υπηρετούσαν τα σχέδια τους, συνθέτουν ένα θλιβερό παρασκήνιο σε υποθέσεις μείζονος οικονομικού ενδιαφέροντος που παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου.

 Και μάλιστα στις υποθέσεις αυτές φέρεται να εμπλέκονται ανώτατοι δικαστικοί και η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

 Φαίνεται όμως ότι αυτή ήταν η “κανονικότητα” της εποχής ΣΥΡΙΖΑ και των παραδικαστικών κυκλωμάτων που μεγαλούργησαν με την ανοχή του κ. Τσίπρα είτε  στοχοποιώντας πολιτικούς αντιπάλους είτε εκβιάζοντας επιχειρηματίες για εκκρεμείς υποθέσεις τους στη Δικαιοσύνη.

 Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και πρέπει να απαντηθούν.

 Γνώριζε ο  κ. Τσίπρας τα όσα αποκαλύπτονται σήμερα για τη δράση της εκλεκτής του Κας Θάνου που επί πρωθυπουργίας του έγινε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, υπηρεσιακή Πρωθυπουργός και νομική του σύμβουλος, για να την διορίσει τελικά Πρόεδρο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού;

 Τον απασχόλησε ποτέ, όταν την τοποθετούσε σε υψηλές θέσεις, ότι επί της Προεδρίας της Κας Θάνου η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο επιχειρηματίας σε βάρος της για εκβίαση, αρχειοθετήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς καν να ληφθούν καταθέσεις μαρτύρων που είχαν προταθεί;

 Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις».

Ακούστε το ηχητικό εδώ



Για πρώτη φορά, επιστήμονες κατέγραψαν τι συμβαίνει στον εγκέφαλο όταν πεθαίνουμε

 


Για πρώτη φορά, επιστήμονες κατέγραψαν τι συμβαίνει στον εγκέφαλο τη στιγμή που ο άνθρωπος πεθαίνει.

Οι ερευνητές που έκαναν τη συγκεκριμένη ανακάλυψη διαπίστωσαν ότι η δραστηριότητα που παρατηρήθηκε στον εγκέφαλο, τη στιγμή που ο άνθρωπος χάνει τη ζωή του, είναι η αντίστοιχη με αυτή που παρατηρείται όταν ο άνθρωπος ονειρεύεται, αναπολεί ή κάνει ασκήσεις διαλογισμού.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε σε επιστημονικό περιοδικό της Νευροεπιστήμης (Frontiers in Ageing Neuroscience) και αφορά στο ηλεκτρικό εγκεφαλογράφημα ενός 87χρονου ασθενούς, ο οποίος απεβίωσε ξαφνικά από καρδιακή ανακοπή.

Τα 900 δευτερόλεπτα εγκεφαλικής λειτουργίας που καταγράφηκαν την ώρα του θανάτου του ασθενούς περιγράφηκαν ως παρόμοια με την «ανασκόπηση της ζωής».

«Μέσω της δημιουργίας των ταλαντώσεων που συμβαίνουν όταν ανακαλούμε πράγματα από τη μνήμη μας, ο εγκέφαλος μπορεί να "παίζει" μια τελευταία ανασκόπηση των σημαντικών γεγονότων της ζωής μας, ακριβώς πριν πεθάνουμε», δήλωσε ο Δρ Ajmal Zemmar, νευροχειρουργός στο Πανεπιστήμιο της Louisville στις ΗΠΑ, που εκπόνησε την έρευνα.

Οι ερευνητές επισήμαναν επίσης ότι, σύμφωνα με τα ευρήματά τους, ο εγκέφαλος μπορεί να παραμένει ενεργός και «συντονισμένος» καθώς το άτομο πεθαίνει και ακόμα και μετά τον θάνατό του.

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που εξετάζει την εγκεφαλική λειτουργία ανθρώπου που πεθαίνει, ενώ παρόμοιες ταλαντώσεις παρατηρήθηκαν και σε ποντίκια (πειραματόζωα), σε ελεγχόμενο περιβάλλον.

Πάντως, επειδή ο ασθενής είχε ιστορικό με βλάβες στον εγκέφαλο, οι ερευνητές δέχονται ότι τα δεδομένα τους είναι «πολύπλοκα», ενώ σκοπεύουν να επεκτείνουν τα πειράματά τους, ώστε να επιβεβαιώσουν την έρευνά τους.

Ο Δρ Zemmar καταλήγει: «Κάτι που μπορούμε να μάθουμε από την έρευνα αυτή είναι ότι αν και οι αγαπημένοι έχουν κλειστά τα μάτια τους την ώρα που ετοιμάζονται να μας αφήσουν, στο μυαλό τους μπορεί να βλέπουν κάποιες από τις πιο όμορφες στιγμές που βίωσαν στη ζωή τους».


iefimerida.gr



Σοβαρό επεισόδιο με σκάφος του Λιμενικού και τουρκικό αλιευτικό στις Οινούσσες


 

Επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης μεταξύ προκλητικού τουρκικού αλιευτικού και σκάφους του Λιμενικού σε θαλάσσια περιοχή κοντά στις Οινούσσες.

Στο τουρκικό σκάφος επέβαιναν τρία άτομα, τα οποία ψάρευαν στο σημείο που απαγορεύεται. Το σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος προσέγγισε τους Τούρκους ζητώντας τους να αποχωρήσουν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, με το τουρκικό πλήρωμα να αγνοεί τα μηνύματά του και να είναι προκλητικό.

Ο χειριστής του αλιευτικού έκανε κίνηση με θράσος, προκειμένου να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού.

Οι άντρες του Λιμενικού ενήργησαν άμεσα, έγιναν προειδοποιητικές βολές στον αέρα με αποτέλεσμα να υποστεί φθορές το αλιευτικό, το οποίο έβαλε πλώρη με την ουρά στα σκέλια για τα τουρκικά παραλία.



Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Ξυλοκόπησαν βασικό μάρτυρα

 



Ξυλοκόπησαν μάρτυρα της υποθεσης Βαλυρακη. Το θύμα μετά την επίθεση που δέχθηκε προσέφυγε στην εισαγγελια Χαλκίδος οπου κατέθεσε μήνυση. Μάλιστα, αναφέρει οτι εκτος απο τον ξυποδαρμό, οι δράστες τον εκφόβισαν και τον προειδοποίησαν να προσέξει τι θα πει στο δικαστήριο!

«Σήμερα 21 Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους υπεβλήθη μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας για λογαριασμό του εντολέα μου, Ευάγγελου Ασμάνη, αυτόπτη μάρτυρα στην υπόθεση της δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη, κατά αγνώστων δραστών. 

Στις 8 Φεβρουάριου, κουκουλοφόροι δράστες οι οποίοι κατέβηκαν από ένα μαύρο Ford Focus χωρίς πινακίδες, κύκλωσαν τον Ασμάνη, του προκάλεσαν ελαφρά τραύματα και τον απείλησαν να «προσέξει καλά τι θα πει» και «πως θα το πει» όταν τον καλέσει ο ανακριτής που έχει στα χεριά του την υπόθεση του Σήφη Βαλυρακη, διαφορετικά τον προειδοποίησαν ότι θα τον «λιώσουν».

Ο εντολέας μου βιώνει κλίμα τρομοκρατίας στον τόπο που ζει από σκοτεινές δυνάμεις που έχουν συνασπιστεί προκειμένου ο φάκελος του θανάτου της υπόθεσης Βαλυράκη να κλείσει ως ένα θαλάσσιο ατύχημα» αναφέρει ο πληρεξουσιος δικηγορος του κ. Δημήτρης Μπάρδης.


protothema



Τα καθεστώτα αλληλοϋποστηρίζονται - Ο Μαδούρο στηρίζει Πούτιν


Μετά την Συρία και ο δικτάτορας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο εξέφρασε χθες Τρίτη την υποστήριξή του στον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στην ουκρανική κρίση. «Η Βενεζουέλα είναι με τον Πούτιν, είναι με τη Ρωσία. Είναι υπέρ των γενναίων και των δίκαιων υποθέσεων στον κόσμο», είπε ο πρόεδρος Μαδούρο στην κρατική τηλεόραση κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου, μετά την απόφαση του ρωσικού κοινοβουλίου να δώσει το πράσινο φως για την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Ο κ. Μαδούρο υπενθύμισε ότι ο προκάτοχος και μέντοράς του, ο Ούγο Τσάβες (1999-2013) είχε ταχθεί υπέρ της Ρωσίας όταν η Μόσχα αναγνώρισε το 2008 την ανεξαρτησία της Νότιας Οσετίας κατά τη διάρκεια της σύρραξης με τη Γεωργία.

«Πάντα η Βενεζουέλα, πάντα η επανάσταση του Τσάβες ήταν με τον Πούτιν, με τη Ρωσία, με τον ρωσικό λαό», επέμεινε ο πρόεδρος Μαδούρο, κρίνοντας ότι οι ΗΠΑ και το NATO εννοούν «να τελειώσουν τη Ρωσία με στρατιωτικά μέσα».

Ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ρωσικής στρατιωτικής ανάπτυξης στη Βενεζουέλα και στην Κούβα.

Η Μόσχα είναι ανάμεσα στους βασικούς συμμάχους του προέδρου Μαδούρο, την επανεκλογή του οποίου το 2018 δεν αναγνώρισε μέρος της διεθνούς κοινότητας, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, που επιδιώκουν να τον εκδιώξουν από την εξουσία.




Απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο Νίκος Παππάς


 

Ενώπιον της ανακρίτριας του δικαστικού συμβουλίου του ειδικού δικαστηρίου Ευδοξίας Κιουπτσίδου -Στρατουδάκη στον Άρειο Πάγο θα βρεθεί σήμερα ο Νίκος Παππάς.

Ο πρώην Υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει κληθεί σε απολογία από την ανώτατη δικαστική λειτουργό που ερευνά το σκοτεινό παρασκήνιο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Σε βάρος του εξ απορρήτων συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα η Βουλή έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Ο Χρ.Καλογρίτσα, ο οποίος επίσης κατηγορείται για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος, έχει καταθέσει ξεκάθαρα ότι ο Νίκος Παππάς είχε οργανώσει το σχέδιο χρηματοδότησης του επιχειρηματία, ώστε να αποκτήσει και να ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας.

Ο πρώην Υπουργός στο υπόμνημα που είχε παραδώσει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής είχε αρνηθεί τα όσα του καταλογίζει ο επιχειρηματίας. 

Όμως, παρά τους ισχυρισμούς του Νίκου Παππά, η Βουλή άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη και έτσι η έρευνα συνεχίζεται από την ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου. 

Μετά την απολογία του Νίκου Παππά η ανακριτική έρευνα θα κλείσει και πλέον το λόγο θα έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα αποφανθεί εάν για η υπόθεση θα οδηγηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο.



Η ΑΑΔΕ καλεί τους πολίτες να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους

 


Ένα νέο σύστημα επικοινωνίας με τους πολίτες υιοθετεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Καλεί τους πολίτες να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους και καθιερώνει τη δυνατότητα δήλωσης και mail «Βοηθού» (πχ. λογιστή, δικηγόρου, συγγενούς ή οικείου), στον οποίο θα κοινοποιείται η αλληλογραφία που αφορά τις φορολογικές υποχρεώσεις του φορολογουμένου.

Για τον σκοπό αυτό, η ΑΑΔΕ αποστέλλει το ακόλουθο e-mail:

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΑΔΕ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ E-MAIL ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ E-MAIL ΤΟΥ ΒΟΗΘΟΥ ΣΟΥ.

Επικαιροποίησε τώρα την επικοινωνία σου με την ΑΑΔΕ.

Πολίτες και νομικά πρόσωπα, καθώς και νομικές οντότητες, που είναι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, οφείλουν να επικαιροποιούν στην ψηφιακή πύλη myAADE, στην επιλογή «Μητρώο & Επικοινωνία» και στην ενότητα «Στοιχεία Επικοινωνίας», τα στοιχεία ηλεκτρονικής επικοινωνίας τους, ήτοι τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και τα τηλέφωνά τους (Κινητό & Σταθερό τηλέφωνο).

Για την ηλεκτρονική επικοινωνία με την ΑΑΔΕ μπορείτε να δηλώσετε:

• Το «Προσωπικό e-mail», ως διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην οποία έχετε πρόσβαση η ίδια / ο ίδιος. Αν έχετε ήδη δηλώσει στοιχεία επικοινωνίας σας στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), μπορείτε να επικαιροποίησετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου στο myAADE επιλέγοντας «Συγχρονισμός από ΕΜΕπ»

• Στη διεύθυνση αυτή λαμβάνετε κάθε είδους ενημερωτικά μηνύματα της ΑΑΔΕ και όλες τις ειδοποιήσεις για όλες τις πράξεις και έγγραφα που κοινοποιούνται στο λογαριασμό (θυρίδα) σας στην ψηφιακή πύλη myAADE, περιλαμβανομένων αυτών που ενδεχομένως περιέχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που δεν αφορούν φορολογικές δηλώσεις ή φορολογικές υποχρεώσεις σας.

• Το e-mail του Βοηθού σας, δηλαδή του προσώπου που σας βοηθά στην εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεών σας (επιλέγοντας τη σχέση σας με τον βοηθό σας από αποκλειστική λίστα ρόλων, όπως λογιστής, σύμβουλος, συγγενής/οικείο πρόσωπο).

• Στο mail του Βοηθού σας αποστέλλονται ειδοποιήσεις για την κοινοποίηση σας στην ψηφιακή πύλη myAADE, πράξεων, εγγράφων και ενημερωτικών μηνυμάτων της ΑΑΔΕ, εξαιρουμένων αυτών που ενδέχεται να περιέχουν προσωπικά δεδομένα (ευαίσθητα ή μη) που δεν αφορούν φορολογικές δηλώσεις ή φορολογικές υποχρεώσεις σας (πχ πρόστιμα ανεμβολίαστων, κοινοποίηση ατομικών ειδοποιήσεων καταβολής μη φορολογικών υποχρεώσεων, όπως πρόστιμα τροχαίας, υποχρεώσεις υπέρ τρίτων κλπ).

• Μπορεί να επιλέξετε (check-box), στο mail του Βοηθού να αποστέλλονται και ειδοποιήσεις που να αφορούν ή περιέχουν προσωπικά δεδομένα (ευαίσθητα ή μη), που δεν σχετίζονται με φορολογικές υποχρεώσεις σας. Εάν δεν γίνει αυτή η επιλογή, οι ειδοποιήσεις για τα θέματα αυτά αποστέλλονται μόνο στο «Προσωπικό e-mail» σας. Εφόσον δεν καταχωρήσετε τέτοιο, η κοινοποίηση για τα θέματα αυτά πραγματοποιείται κατά τις κείμενες διατάξεις (πχ συστημένη επιστολή, επίδοση).

Ο Βοηθός μπορεί να αφαιρέσει το mail του από τη μερίδα σας, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε προηγουμένως δηλώσει «Προσωπικό e-mail».

Αν δεν έχετε ήδη δηλώσει στοιχεία επικοινωνίας στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, συνιστούμε να το κάνετε. Για να συνδεθείτε στην εφαρμογή του ΕΜΕπ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Υπενθυμίζουμε ότι οι κωδικοί χρήσης taxisnet (username, password) είναι αυστηρά προσωπικοί και παρακαλούμε να εξασφαλίσετε την ορθή χρήση τους, καθώς ενέργειες που εκτελούνται μέσω των κωδικών αυτών σας δεσμεύουν.



Ο Μπλίνκεν ακύρωσε τη συνάντηση με Λαβρόφ : «Δεν έχει νόημα»


 

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν ακύρωσε τη συνάντησή του με τον ομόλογό του της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, για την Ουκρανία. Και την ακύρωσε γιατί δεν είχε νόημα να γίνει πια.

Η συνάντηση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και εκείνου της Ρωσίας για την κρίση στην Ουκρανία επρόκειτο να γίνει αύριο (24.02.2022) στη Γενεύη αλλά η απόφαση της Μόσχας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των δύο αποσχισθεισών αυτοανακηρυγμένων Λαϊκών Δημοκρατιών στην ανατολική Ουκρανία, έφερε τα πάνω κάτω.

«Τώρα που βλέπουμε ότι η εισβολή άρχισε και ότι η Ρωσία απέρριψε καθαρά τη διπλωματία, δεν έχει κανένα νόημα μια συνάντηση σε αυτό το στάδιο», δήλωσε ο Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ, Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Δεν θα επιτρέψουμε στη Ρωσία να χρησιμοποιεί τη διπλωματία ως προκάλυψη ενώ την ίδια στιγμή ταχύνει το βήμα της στον δρόμο της σύγκρουσης και του πολέμου», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Αν η Μόσχα αλλάξει συμπεριφορά, είμαι διατεθειμένος να συζητήσω», πρόσθεσε. Όμως η Ρωσία «πρέπει να δείξει ότι μιλάει σοβαρά. Οι τελευταίες 24 ώρες έδειξαν το ακριβώς αντίθετο», επέμεινε.




Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ

 



Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία συνεδριάζει εκτάκτως, σήμερα Τρίτη στις 9.30 το πρωί, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), με τη συμμετοχή και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στο μεταξύ, στην απερίφραστη καταδίκη της απόφασης της Ρωσίας να αναγνωρίσει ως ανεξάρτητες τις δύο περιοχές στην ανατολική Ουκρανία που ελέγχονται από αυτονομιστές προχώρησε σύσσωμη η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του NATO.

Οι Πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε κοινή δήλωσή τους, ανέφεραν ότι «το βήμα αυτό συνιστά κραυγαλέα παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των συμφωνιών του Μινσκ». Υπογράμμισαν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «θα απαντήσει με κυρώσεις σε βάρος αυτών που εμπλέκονται σε αυτή την παράνομη ενέργεια» και πρόσθεσαν: «Η Ένωση επαναβεβαιώνει την ακλόνητη υποστήριξή της για την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της».

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ έκανε λόγο για πράξη που «υπονομεύει περαιτέρω την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, αποδυναμώνει προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης και παραβιάζει τις συμφωνίες του Μινσκ, των οποίων η Ρωσία αποτελεί μέρος» και πρόσθεσε: «Το NATO στηρίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της. Οι σύμμαχοι καλούν τη Ρωσία, με τον πιο σθεναρό τρόπο, να επιλέξει την οδό της διπλωματίας, να αντιστρέψει αμέσως τη μεγάλη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία και γύρω από αυτή, και να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Ουκρανία σύμφωνα με τις διεθνές υποχρεώσεις και δεσμεύσεις της».




Ξεκινάει το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων στο Δημόσιο

 



Ενώ ήδη εφαρμόζεται το «Εξοικονομώ 2021» για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχωρά στην εφαρμογή νέου προγράμματος «ΗΛΕΚΤΡΑ» για την ενεργειακή αναβάθμιση εκατοντάδων κτιρίων του Δημοσίου.

Με το νέο πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ» επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση για τη δημόσια διοίκηση και μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που ευθύνονται για την κλιματική κρίση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 640 εκατ. ευρώ, τα οποία μαζί με τη μόχλευση θα κινητοποιήσουν κεφάλαια έως και 1 δισ. ευρώ.

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν, μεταξύ άλλων, σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, κέντρα υγείας, δομές φροντίδας ηλικιωμένων, γραφεία, κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις και χώροι μουσείων και θεάτρων. 

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγραμματισμού για την υλοποίηση του μεγαλύτερου κύματος ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας. Συνολικά, την επόμενη πενταετία θα κινητοποιηθούν πάνω από 4 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων.



Ψηφιακά ραντεβού και στο Κτηματολόγιο


 

Με βιντεοκλήση και εξ’ αποστάσεως γίνονται πλέον τα ραντεβού με το Κτηματολόγιο. Συγκεκριμένα, τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα myKtimatologioLive, μέσω της οποίας οι πολίτες και οι επαγγελματίες (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί) μπορούν να εξυπηρετούνται εξ αποστάσεως μέσω βιντεοκλήσης για θέματα γενικής και εξειδικευμένης πληροφόρησης σχετικά με τις διαδικασίες και τις υπηρεσίες των ακινήτων τους που σχετίζονται με το Κτηματολόγιο.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται μείωση των φυσικών επισκέψεων αρχικά στα κεντρικά και σταδιακά στα περιφερειακά γραφεία του Κτηματολογίου, βελτιστοποίηση της αξιοποίησης του προσωπικού και εξοικονόμηση χρόνου και κόστους για τους συναλλασσόμενους.

Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε στα πρότυπα των ήδη υφιστάμενων ψηφιακών ραντεβού για εξυπηρέτηση από Οργανισμούς όπως τα ΚΕΠ, η ΑΑΔΕ, ο ΟΑΕΔ,το Υπουργείο Εξωτερικών και ο ΕΦΚΑ.

Η λειτουργία της πλατφόρμας είναι πολύ απλή. Αρχικά ο ενδιαφερόμενος εισέρχεται στο myKtimatologio.Live.gov.gr και επιβεβαιώνει τα στοιχεία του μέσω των κωδικών Taxisnet. Στη συνέχεια, επιλέγει την ημέρα και την ώρα που επιθυμεί να εξυπηρετηθεί από τη λίστα των διαθέσιμων ραντεβού. Για όσους δεν διαθέτουν κωδικούς Taxisnet δίνεται η δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού μέσω άλλου προσώπου.

Κατά την περίοδο της αρχικής λειτουργίας, η υπηρεσία παρέχεται από το προσωπικό των Κεντρικών Υπηρεσιών του Φορέα για πληροφόρηση που αφορά ακίνητα που βρίσκονται στο σύνολο της επικράτειας. Ακόμη, σε πιλοτικό επίπεδο παρέχεται η πληροφόρηση από το προσωπικό του Κτηματολογικού Γραφείου της Αττικής στο Κορωπί σχετικά με ακίνητα που βρίσκονται στις περιοχές που υπάγονται στην αρμοδιότητά του. Η πληροφόρηση του κοινού από τα Περιφερειακά Γραφεία του Κτηματολογίου θα διευρύνεται σταδιακά με την προσθήκη νέων περιοχών.




Έκθεση «ΕΡΓΑΝΗ» 2021: Αύξηση της απασχόλησης παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας

 


Αύξηση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας καταγράφει η ετήσια έκθεση του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για το 2021, παρά την πανδημία και τις επιπτώσεις της στην οικονομία.

Συγκεκριμένα, το 2021 οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ανήλθαν σε 2.163.610, έναντι 2.051.025 το 2020 (αύξηση κατά 112.585 ή 5,49%). Αντίστοιχα οι επιχειρήσεις που απασχολούσαν εργαζόμενους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου το έτος 2021 ήταν 291.808, έναντι 279.329 το 2020.

Από την ετήσια έκθεση του «ΕΡΓΑΝΗ» προκύπτει ακόμη ότι:

Περισσότεροι από 7 στους 10 (71,81%) εργάζονταν πάνω από 35 ώρες την εβδομάδα, ποσοστό ελαφρώς υψηλότερο από το 2020 (ήταν 69,54%).

Ο μέσος όρος των μικτών μηνιαίων αποδοχών αυξήθηκε την προηγούμενη χρονιά κατά 12,27%. Συγκεκριμένα το συνολικό κονδύλι των μισθών διαμορφώθηκε σε 2,4 δισ. μηνιαίως, από 2,1 δισ. το 2020, αύξηση που οφείλεται τόσο στην άνοδο του πλήθους των εργαζομένων όσο και στη βελτίωση των αποδοχών.

Η μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα περιλαμβάνει τους εργαζόμενους από 30-44 ετών (41,66%) και η επόμενη είναι η ομάδα 45-64 ετών (37,23%).

Ο μεγαλύτερος εργοδότης στη χώρα είναι το λιανικό εμπόριο, καθώς απασχολεί το 13,46% του συνόλου των εργαζομένων. Ακολουθούν η εστίαση (10,94%), το χονδρικό εμπόριο (9,52%), η εκπαίδευση (4,63%) και η βιομηχανία τροφίμων (4,42%).



Αυστηροποιείται το νομικό πλαίσιο αντιμετώπισης της οπαδικής βίας

 



Με στόχο να κλείσουν όλα τα “παράθυρα” του υπάρχοντος νομικού πλαισίου, παρουσιάστηκε από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, τον υφυπουργό Αθλητισμού και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, μία σειρά διατάξεων, που αυστηροποιούν το νομικό πλαίσιο αντιμετώπισης της οπαδικής βίας. Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε ότι:

Αυξάνεται το πλαίσιο ποινής για εγκλήματα οπαδικής βίας, από έξι μήνες έως 5 έτη. Σε διακκεκριμένες περιπτώσεις επικίνδυνων δραστών, θα προβλέπεται ποινή από 2 έως 5 έτη.

Καθιερώνεται ειδικό ποινικό αδίκημα για όσους κατά τη διάρκεια αθλητικού αγώνα έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών.

Απαγορεύεται η αναστολή έκτισης ποινής για εγκλήματα οπαδικής βίας, οι οποίες θα εκδικάζονται κατά προτεραιτότητα. Σε περίπτωση αναβολής της δίκης, καθίσταται υποχρεωτική η επιβολή περιοριστικών όρων.

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λεσχών φιλάθλων και των παραρτημάτων τους, από την έναρξη ισχύος του νόμου και ως τις 31 Ιουλίου 2022. Από αυτό το χρονικό σημείο και έπειτα, θα υπάρχουν πολύ αυστηρές προϋποθέσεις αδειοδότησης και λειτουργίας των λεσχών. Μεταξύ αυτών:

Κάθε ομάδα θα μπορεί να έχει από μία αναγνωρισμένη λέσχη, η έδρα της οποίας θα πρέπει να είναι η έδρα της ΠΑΕ, της ΚΑΕ ή του ερασιτεχνικού σωματείου, ώστε οι ομάδες να έχουν άμεση πρόσβαση στο μητρώο μελών της λέσχης και τη δράση τους.

Το μητρώο μελών θα είναι ψηφιακό και θα επικαιροποιείται κάθε καλοκαίρι.

Η άδεια της λέσχης θα ανακαλείται αν ασκηθεί σε τουλάχιστον δύο μέλη της δίωξη για αδικήματα που σχετίζονται με οπαδική βία.

Θα απαγορεύεται η διάθεση μεμονωμένων εισιτηρίων σε θύρες που φιλοξενούνται οργανωμένοι οπαδοί. Η είσοδος σε αυτές θα γίνεται αποκλειστικά με εισιτήρια διαρκείας και θα επιτρέπεται μόνο στους νόμιμους κατόχους τους. Σε περίπτωση παράβασης, οι ποινές θα είναι κλιμακωτές και θα φτάνουν μέχρι αναστολή λειτουργίας της συγκεκριμένης θύρας.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το νόμο 4855 του 2021 για τις τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα επήλθαν μια σειρά από σημαντικές αλλαγές για το πλαίσιο των ποινικών κυρώσεων για μια σειρά αδικημάτων, οι οποίες σχετίζονται με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν. Ειδικότερα: 


Μοναδική ποινή για την ανθρωποκτονία είναι η ισόβια κάθειρξη.

Για την πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, η προβλεπόμενη ποινή είναι η φυλάκιση έως τρία έτη.

Για τη βαριά σωματική βλάβη αυστηροποιήθηκε η ποινή, η προβλεπόμενη ποινή είναι τουλάχιστον 2 ετών (από 2 έως 5 έτη). Αν ο δράστης επεδίωκε την πρόκληση της βαριάς σωματικής βλάβης τότε η πράξη του είναι κακούργημα και θα τιμωρηθεί με την ποινή της καθείρξεως, από 5 έως 15 έτη. 

Στην έννοια της βαριάς σωματικής βλάβες έχει προστεθεί η αναπηρία και η μόνιμη παραμόρφωση που προκλήθηκαν στο θύμα από τη συμπεριφορά του δράστη.

Προσθήκη του κακουργήματος της βαριάς σωματικής βλάβης στον κατάλογο των αδικημάτων του νόμου 2225 για την διακρίβωση του οποίου από τις αρχές είναι επιτρεπτή η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Η πρόκληση κάθε μορφής σωματικής βλάβης  (απλής, επικίνδυνης, βαριάς ή θανατηφόρας) σε βάρος υπαλλήλου συνιστά επιβαρυντική περίσταση. Σε αυτή την κατηγορία αδικημάτων εντάσσεται η άσκηση βίας σε βάρος αστυνομικών.

Αυστηροποήθηκαν οι προϋποθέσεις για απόλυση υπό όρο.