Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Τα καθεστώτα αλληλοϋποστηρίζονται - Ο Μαδούρο στηρίζει Πούτιν


Μετά την Συρία και ο δικτάτορας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο εξέφρασε χθες Τρίτη την υποστήριξή του στον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στην ουκρανική κρίση. «Η Βενεζουέλα είναι με τον Πούτιν, είναι με τη Ρωσία. Είναι υπέρ των γενναίων και των δίκαιων υποθέσεων στον κόσμο», είπε ο πρόεδρος Μαδούρο στην κρατική τηλεόραση κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου, μετά την απόφαση του ρωσικού κοινοβουλίου να δώσει το πράσινο φως για την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Ο κ. Μαδούρο υπενθύμισε ότι ο προκάτοχος και μέντοράς του, ο Ούγο Τσάβες (1999-2013) είχε ταχθεί υπέρ της Ρωσίας όταν η Μόσχα αναγνώρισε το 2008 την ανεξαρτησία της Νότιας Οσετίας κατά τη διάρκεια της σύρραξης με τη Γεωργία.

«Πάντα η Βενεζουέλα, πάντα η επανάσταση του Τσάβες ήταν με τον Πούτιν, με τη Ρωσία, με τον ρωσικό λαό», επέμεινε ο πρόεδρος Μαδούρο, κρίνοντας ότι οι ΗΠΑ και το NATO εννοούν «να τελειώσουν τη Ρωσία με στρατιωτικά μέσα».

Ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ρωσικής στρατιωτικής ανάπτυξης στη Βενεζουέλα και στην Κούβα.

Η Μόσχα είναι ανάμεσα στους βασικούς συμμάχους του προέδρου Μαδούρο, την επανεκλογή του οποίου το 2018 δεν αναγνώρισε μέρος της διεθνούς κοινότητας, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, που επιδιώκουν να τον εκδιώξουν από την εξουσία.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου