Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Ο Μπλίνκεν ακύρωσε τη συνάντηση με Λαβρόφ : «Δεν έχει νόημα»


 

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν ακύρωσε τη συνάντησή του με τον ομόλογό του της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, για την Ουκρανία. Και την ακύρωσε γιατί δεν είχε νόημα να γίνει πια.

Η συνάντηση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και εκείνου της Ρωσίας για την κρίση στην Ουκρανία επρόκειτο να γίνει αύριο (24.02.2022) στη Γενεύη αλλά η απόφαση της Μόσχας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των δύο αποσχισθεισών αυτοανακηρυγμένων Λαϊκών Δημοκρατιών στην ανατολική Ουκρανία, έφερε τα πάνω κάτω.

«Τώρα που βλέπουμε ότι η εισβολή άρχισε και ότι η Ρωσία απέρριψε καθαρά τη διπλωματία, δεν έχει κανένα νόημα μια συνάντηση σε αυτό το στάδιο», δήλωσε ο Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ, Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Δεν θα επιτρέψουμε στη Ρωσία να χρησιμοποιεί τη διπλωματία ως προκάλυψη ενώ την ίδια στιγμή ταχύνει το βήμα της στον δρόμο της σύγκρουσης και του πολέμου», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Αν η Μόσχα αλλάξει συμπεριφορά, είμαι διατεθειμένος να συζητήσω», πρόσθεσε. Όμως η Ρωσία «πρέπει να δείξει ότι μιλάει σοβαρά. Οι τελευταίες 24 ώρες έδειξαν το ακριβώς αντίθετο», επέμεινε.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου