Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο Νίκος Παππάς


 

Ενώπιον της ανακρίτριας του δικαστικού συμβουλίου του ειδικού δικαστηρίου Ευδοξίας Κιουπτσίδου -Στρατουδάκη στον Άρειο Πάγο θα βρεθεί σήμερα ο Νίκος Παππάς.

Ο πρώην Υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει κληθεί σε απολογία από την ανώτατη δικαστική λειτουργό που ερευνά το σκοτεινό παρασκήνιο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Σε βάρος του εξ απορρήτων συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα η Βουλή έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Ο Χρ.Καλογρίτσα, ο οποίος επίσης κατηγορείται για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος, έχει καταθέσει ξεκάθαρα ότι ο Νίκος Παππάς είχε οργανώσει το σχέδιο χρηματοδότησης του επιχειρηματία, ώστε να αποκτήσει και να ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας.

Ο πρώην Υπουργός στο υπόμνημα που είχε παραδώσει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής είχε αρνηθεί τα όσα του καταλογίζει ο επιχειρηματίας. 

Όμως, παρά τους ισχυρισμούς του Νίκου Παππά, η Βουλή άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη και έτσι η έρευνα συνεχίζεται από την ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου. 

Μετά την απολογία του Νίκου Παππά η ανακριτική έρευνα θα κλείσει και πλέον το λόγο θα έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα αποφανθεί εάν για η υπόθεση θα οδηγηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου