Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Κτήνη στην Κρήτη θανάτωσαν επτά αδέσποτα κουτάβια διαπράττοντας κακούργημα

 


Οργή αλλά και θλίψη έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Φορτέτσας η θανάτωση επτά αδέσποτων σκύλων. Πρόκειται συγκεκριμένα για κουτάβια που γεννήθηκαν από αδέσποτη σκυλίτσα. Όμως κάποιος, είχε άλλα σχέδια για τη ζωή τους αφού δεν δίστασε να τα δηλητηριάσει δίνοντάς τους φόλα.


Τα πανέμορφα κουτάβια της φωτογραφίας γεννήθηκαν σε μία αλάνα και όταν άρχισαν να περπατούν βρήκαν τη θαλπωρή στην αυλή μίας κοπέλας η οποία με περίσσια αγάπη, τα τάιζε και τα φρόντιζε.

Φαίνεται όμως πως η ύπαρξή τους ενόχλησε κάποιους με συνέπεια τα κουτάβια να δηλητηριαστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η θανάτωση των κουταβιών, όπως και άλλων περιπτώσεων σε άλλες περιοχές, έχει φτάσει στην Αστυνομία η οποία και διεξάγει τις απαραίτητες έρευνες για τον εντοπισμό των υπευθύνων.

Και όλα αυτά ενώ η θανάτωση και η κακοποίηση ζώων μετατρέπεται σε κακούργημα επισύροντας ακόμα και ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Η ρύθμιση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τα αδικήματα: εγκατάλειψη, εισαγωγή, εμπορία, αναπαραγωγή ακρωτηριασμένων σκύλων και συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων σε εκθέσεις, κακοποίηση, βάναυση μεταχείριση, ευθανασία.

Ρυθμίζονται επίσης εκ νέου θέματα σχετικά με την αφαίρεση οριστικά των ζώων από τους παραβάτες της νομοθεσίας για την προστασία αυτών.


Πηγή: Cretapost.gr



Μπακογιάννη: Επιβεβλημένο το lockdown – Ενδεχομένως τα Χριστούγεννα να ανασάνουμε

 




Επιβεβλημένο χαρακτήρισε το επερχόμενο lockdown η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στο Mega, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η απόφαση της κυβέρνησης ήταν επιβεβλημένη και υπογράμμισε ότι πρόκειται για κάτι που γίνεται σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης. «Το lockdown γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, σε άλλες νωρίτερα και σε άλλες αργότερα. Ξέραμε πως προλαβαίναμε τα πράγματα θα ήταν ευκολότερα κυρίως για το σύστημα Υγείας».

Παράλληλα, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι αν καταφέρουμε και κρατήσουμε αποτελεσματικά τα μέτρα, και αποφύγουμε ακόμα και τις οικογενειακές συναθροίσεις για ένα χρονικό διάστημα, «ενδεχομένως να μπορέσουμε – κι αυτή είναι η ελπίδα μας – τα Χριστούγεννα να ανασάνουμε».

«Η κυβέρνηση έδωσε μάχη να αποφύγει το lockdown»

«Αν και ο ιός αυτός μας έχει ξεπεράσει πολλές φορές μέχρι σήμερα, ο στόχος είναι αυτός. Να έχουμε λιγότερα κρούσματα τον Δεκέμβριο, να ανοίξει η οικονομία και βγαίνοντας από την καραντίνα να υπάρξει ένα νέο πακέτα μέτρων πιο ελαστικό», υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Αναφορικά με το αν η κυβέρνηση έπρεπε να λάβει νωρίτερα την απόφαση για ένα καθολικό lockdown, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε: «Αν έκλεινε η κυβέρνηση πριν από 15-20 μέρες το μεγάλο ερώτημα θα ήταν αν είμαστε σοβαροί όταν το 50 % των ΜΕΘ ήταν καλυμμένο, αν η κυβέρνηση ήθελε να κλείσει την αγορά, η κυβέρνηση έδωσε μάχη για να αποφύγουμε το lockdown Για ένα μεγάλο διάστημα τα πράγματα ήταν υπό έλεγχο, ξέφυγαν πλήρως στην Θεσσαλονίκη κι από την ώρα εκείνη είχαμε το τελευταίο 3ημερο μια εκτόξευση κρουσμάτων και στην Αθήνα. Έτσι ήρθε η απόφαση για ένα lockdown για συγκεκριμένες εβδομάδες στην προσπάθεια να υπάρξει μια αισθητή μείωση των κρουσμάτων, ώστε να αντέξει το σύστημα Υγείας. Βάζουμε σε προτεραιότητα όλες τις ζωές και των μεγάλων και των πιο νέων για να μπορέσουμε να αποφύγουμε εικόνες όπως αυτές του Βελγίου. Καταλαβαίνω απόλυτα όλους όσους βρίσκονται σε απόγνωση, καταλαβαίνω το θυμό, είμαστε όλοι υπό πίεση αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά».

Μπακογιάννη: Ανησυχούμε όλοι για τη μεταβατική περίοδο στις ΗΠΑ

Τέλος, η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε και τις εξελίξεις στις ΗΠΑ σημειώνοντας ότι ανησυχεί για τη μεταβατική περίοδος μέχρι να αναγνωριστεί ο νέος αμερικανός πρόεδρος. «Το φοβόμαστε κυρίως γιατί η θεσμική κρίση των ΗΠΑ, μπορεί να μεταβληθεί και σε συνταγματική επηρεάζοντας φυσικά και την Ευρώπη. Θέλω πραγματικά να πιστεύω πως σήμερα θα δοθεί μία καθαρή νίκη στον Μπάιντεν, γιατί αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για τις σχέσεις μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ, αλλά και για τις ίδιες τις ΗΠΑ. Για την Ελλάδα έχει επίσης μεγάλη σημασία η ανάδειξη του Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ, καθώς η αντιμετώπιση της Τουρκίας θα είναι τελείως διαφορετική από τη σημερινή. Κανείς δεν θέλει να χάσει την Τουρκία ως σύμμαχο, αλλά όλοι έχουν καταλάβει πως αυτή τη στιγμή η Άγκυρα παίζει ένα αποσταθεροποιητικό παιχνίδι», κατέληξε.


Πηγή



Συνελήφθη 13χρονος που έκανε φάρσες για... βόμβες στο σχολείο του!

 



Ενημέρωσε ψευδώς από καρτοτηλέφωνο τις αστυνομικές Αρχές, σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού

Φάρσα για βόμβα στο σχολείο του έκανε 13χρονος μαθητής ο οποίος συνελήφθη στην Σταυρούπολη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το πρωί ο ανήλικος ενημέρωσε ψευδώς από καρτοτηλέφωνο τις αστυνομικές Αρχές, σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε σχολικό συγκρότημα στην περιοχή της Σταυρούπολης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 13χρονος αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.


Πηγή




Όλη η Ελλάδα έγινε γκρι – 3 εβδομάδες lockdown

 



Από το πρωί του Σαββάτου στις 06:00 και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου όλη η χώρα τίθεται σε lockdown.

Έτσι, λοιπόν, όλη η Ελλάδα εμφανίζεται με χρώμα γκρι στον ανανεωμένο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας που δημοσιεύθηκε στη ιστοσελίδα covid19.gov.gr.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα, η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πείρα της πρώτης φάσης της πανδημίας καθώς και τα επιστημονικά και τεχνολογικά εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί, θέτει σε εφαρμογή κατά την δεύτερη φάση της πανδημίας στοχευμένα τοπικά μέτρα για την ασφαλή και ομαλή συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Σύμφωνα με τα  εξατομικευμένα μέτρα που έχει ορίσει η κυβέρνηση, στις περιοχές που είναι γκρι ισχύουν τα εξής:

Μάσκα: Σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Μετακινήσεις: Η μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας εφόσον είναι απαραίτητο, γίνεται αποκλειστικά με σχετική βεβαίωση τύπου Α του εργοδότη. Για το διάστημα 05:00-21:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις με χρήση SMS ΜΟΝΟ για τους παρακάτω λόγους:

Απαγόρευση μετακινήσεων εκτός του νομού (αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές αναστέλλονται προς το εξωτερικό και επιτρέπονται μόνο για αυστηρά επαγγελματικούς λόγους και λόγους υγείας στις μεταφορές εσωτερικού)

Αθλητισμός (αγώνες, προπονήσεις): ΑΝΑΣΤΟΛΗ κάθε αθλητικής δραστηριότητα, επιτρέπεται ατομική άσκηση ΜΟΝΟ σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους (χωρίς προπονητή)

Αναστέλλονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής οι αγώνες της Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου (Super League) και της Α1 Εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket League), ενώ επιτρέπονται ΜΟΝΟ οι ευρωπαϊκοί αγώνες (Champions League, Europa League, Euroleague, BCL) σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των UEFA, FIBA, Euroleague.

Αρχαιολογικοί χώροι, Μουσεία: ΑΝΑΣΤΟΛΗ λειτουργίας

Γυμναστήρια: ΑΝΑΣΤΟΛΗ λειτουργίας

Δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις: Υποχρεωτική τηλεργασία στο 50% ανεξαρτήτως εάν αφορά ευάλωτη / αυξημένου κινδύνου ομάδα

Δικαιοσύνη: ΑΝΑΣΤΟΛΗ λειτουργίας εκτός από περιπτώσεις επείγοντος (σχετική ΚΥΑ)

Εμποροπανηγύρεις- Κυριακάτικες Αγορές κλπ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ λειτουργίας

Εστίαση: ΑΝΑΣΤΟΛΗ λειτουργίας, λειτουργία delivery

Καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυπωλεία κοκ): 1 άτομο ανά 10 τ.μ. (4 άτομα 20-100 τ.μ. και 1 άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον)

Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια

Λειτουργία έως τις 20:30

Λειτουργία Σαββατοκύριακο

Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, μπαρ (μόνο καθήμενοι σε τραπέζια): ΑΝΑΣΤΟΛΗ λειτουργίας

Κινηματογραφικές προβολές: ΑΝΑΣΤΟΛΗ λειτουργίας

Κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κλπ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ λειτουργίας

ΚΥΤ προσφύγων: ΑΝΑΣΤΟΛΗ εξόδου

Λαϊκές αγορές: 50% των πωλητών, με 5 μέτρα απόσταση μεταξύ πάγκων, λειτουργία παράλληλων αγορών

Λιανεμπόριο: ΑΝΑΣΤΟΛΗ λειτουργίας

Μεταφορές (Οι αριθμητικοί/ ποσοτικοί περιορισμοί στις μετακινήσεις αφορούν τον τόπο/ σημείο αναχώρησης ή εσωτερικής μετακίνησης)

65% σε ΜΜΜ

65% σε πλοία

Μέχρι 1 επιβάτης σε taxi

Περιορισμός στον αριθμό επιβαινόντων στο ΙΧ μέχρι 1 άτομο (εξαιρούνται ανήλικα τέκνα )

Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων: ΑΝΑΣΤΟΛΗ επισκεπτηρίου

Νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα

Ένας συνοδός / ασθενή

Περιορισμός* των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων μέχρι 80%

*Εξαιρούνται των περιορισμών τα ογκολογικά και επείγοντα περιστατικά

Παιδότοποι (στεγασμένοι): ΑΝΑΣΤΟΛΗ λειτουργίας

συμπεριλαμβάνονται οι παιδικές χαρές και τα πάρκα ψυχαγωγίας / θεματικά πάρκα

Πανεπιστήμια

Τηλε-εκπαίδευση (εξαιρούνται εργαστήρια τελειόφοιτων)

Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: ΑΝΑΣΤΟΛΗ λειτουργίας

Συναθροίσεις: ΑΝΑΣΤΟΛΗ δημόσιων συναθροίσεων στο πλαίσιο των Συνταγματικών προβλέψεων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας

Συναυλιακοί χώροι, Θεατρικές παραστάσεις, λοιπές παραστατικές τέχνες (μόνο καθήμενοι): ΑΝΑΣΤΟΛΗ προσέλευσης κοινού, δυνατότητα διεξαγωγής παράστασης αποκλειστικά για διαδικτυακή μετάδοση

Συνέδρια/Εκθέσεις: ΑΝΑΣΤΟΛΗ δραστηριότητας

Σχολεία

Μάσκα από 4 ετών και άνω

Μάσκα από 4 ετών και άνω

Ανοιχτή πρωτοβάθμια εκπαίδευση και Γυμνάσια

Τηλεκπαίδευση στα Λύκεια

Χώροι Λατρείας

Λειτουργίες χωρίς παρουσία πιστών

Πραγματοποίηση μόνο τελετών κηδειών με παρουσία έως 9 ατόμα

Το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναμένεται να εξειδικεύσει τα μέτρα που θα εφαρμοστούν το προσεχές Σάββατο.

Καταστήματα που θα μείνουν ανοιχτά

Καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων, όπως σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ και pet shop

Καταστήματα εστίασης μόνο για delivery και take away

Κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Ξενοδοχεία, βιομηχανία και χονδρεμπόριο

Δημοτικά και νηπιαγωγεία

Πρατήρια Βενζίνης

Φαρμακεία

Καταστήματα που θα παραμείνουν κλειστά

Λιανεμπόριο

Εστίαση

Γυμνάσια, Λύκεια και Πανεπιστήμια

Φροντιστήρια

Γυμναστήρια

Οι έξι λόγοι που θα επιτρέπεται η μετακίνηση με SMS

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που ισχύει για τη Θεσσαλονίκη, για το διάστημα 5 το πρωί με 9 το βράδυ θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για τους παρακάτω λόγους:

Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία). [SMS- Επιλογή 1]

Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους. [SMS- Επιλογή 2]

Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. [SMS- Επιλογή 3]

Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Μεταφορά από και προς τον τόπο εργασίας συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη. Μεταφορά ανηλίκου από και προς σχολική μονάδα [SMS- Επιλογή 4]

Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. [SMS- Επιλογή 5]

Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαίας απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου. Μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη. [SMS- Επιλογή 6]

Από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας [με βεβαίωση εργοδότη τύπου Α, χωρίς SMS], υγείας [SMS- Επιλογή 1] και η ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο [SMS- Επιλογή 6].

Η μετάβαση ανήλικων τέκνων από και προς τις σχολικές μονάδες θα επιτρέπεται από έναν γονέα/κηδεμόνα με την αποστολή SMS-Επιλογή 4 και με πιστοποιητικό-βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου, στην οποία θα αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.



Στις 15:00 οι ανακοινώσεις Σταϊκούρα και στις 18:00 του Χαρδαλιά

 


Πρόσθετα μέτρα οικονομικής στήριξης, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το γενικευμένο lockdown, θα παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στις 15:00 το μεσημέρι. 

Στις 18:00, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, θα προβούν σε ανακοινώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων προστασίας για την ανακοπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.



Χρήστος Καλογρίτσας: Καταθέτει στον ανακριτή για Παππά, κανάλια και τα 3 εκατ. των Χούρι

 



Αναμένεται να εμμείνει στα όσα είχε αναφέρει στο υπόμνημα που είχε καταθέσει στις δικαστικές αρχές τον περασμένο Σεπτέμβριο

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα που είχε ξεκινήσει το περασμένο καλοκαίρι μετά τις αποκαλύψεις του Χρήστου Καλογρίτσα για την εικονική σύμβαση των 3 εκατ. ευρώ με τον λιβανέζικο κολοσσό CCC και τον ρόλο που είχε διαδραματίσει στην υπόθεση ο υπουργός επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς καθώς και άλλα στελέχη της τότε κυβέρνησης και του Μεγάρου Μαξίμου.

Σήμερα, μάλιστα, ο Χρ. Καλογρίτσας καταθέτει, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον πταισματοδίκη νέα στοιχεία για την συγκεκριμένη υπόθεση, πυροδοτώντας με την κατάθεσή του ραγδαίες εξελίξεις. Να σημειωθεί πως η κατάθεση του επιχειρηματία δίδεται μετά από κλήτευσή του στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη με αφορμή μήνυση που είχε καταθέσει ο ίδιος τον περασμένο Ιούλιο.

Ειδικότερα, με τη μήνυσή του ο αποκαλούμενος και ως «κόκκινος εργολάβος», αποδίδει κακουργηματική απάτη επί δικαστηρίω και ψευδή κατάθεση στους υπευθύνους της CCC. Η μήνυση αφορά την αντιδικία μεταξύ των δύο εταιριών, της εταιρείας «Τοξότης» συμφερόντων Καλογρίτσα και της CCC για ποσό 3 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τον μηνυτή, τα χρήματα του καταβλήθηκαν το καλοκαίρι του 2016, μετά από παρέμβαση του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, προκειμένου να συμμετάσχει αφανής εταιρία που δημιούργησαν οι μηνυόμενοι με τον ίδιο εμφανή, στο διεθνή διαγωνισμό για τηλεοπτική άδεια.

Οι μηνυόμενοι από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι το ποσό δόθηκε στην εταιρία του Χρ. Καλογρίτσα για υπεργολαβία που του ανέθεσε στο έργο κατασκευής του «AL ZAHIA CITY CENTER MALL», στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και εμφανίζουν σχετική σύμβαση. Μάλιστα, ο λιβανέζικος κολοσσός έχει πετύχει την έκδοση απόφασης του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου για την επιστροφή του επίδικου ποσού. Μετά την εν λόγω κρίση του δικαστηρίου, όπου η «Τοξότης» δεν παρέστη επικαλούμενη «αφανή συμφωνία», η CCC προσέφυγε στην ελληνική δικαιοσύνη ζητώντας από το Μονομελές Πρωτοδικείο την εκτέλεση της απόφασης.

Η κατάθεση

Τώρα, κατά τη σημερινή κατάθεσή του ενώπιον πταισματοδίκη ο επιχειρηματίας αναμένεται να εμμείνει στα όσα είχε αναφέρει στο υπόμνημά που είχε καταθέσει στις δικαστικές αρχές τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες θα προσκομίσει και νέα στοιχεία.

Υπενθυμίζεται πως ο Χρ. Καλογρίτσας με το πολυσέλιδο υπόμνημα που είχε καταθέσει είχε υποστηρίξει πως ο Νίκος Παππάς και στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, τον ήθελαν να βγει «μπροστά» ώστε εκείνοι να πετύχουν τον στόχο τους, δηλαδή να αποκτήσουν τηλεοπτική άδεια. Όμως όπως είχε καταγγείλει οι τότε κυβερνώντες τον «πούλησαν» μετά καθώς ήθελαν να προστατεύσουν τη σχέση τους με τον επιχειρηματικό κατασκευαστικό κολοσσό CCC.

«Τους δάνεισα το όνομά μου μόνο για να πάρουν τηλεοπτική άδεια», είχε επισημάνει ο «κόκκινος εργολάβος» στο υπόμνημά του, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Ειδικότερα, το φθινόπωρο του 2015, ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας κλήθηκε από μία ομάδα σημαντικών στελεχών, η ευθύνη της οποίας (ομάδας) είχε ανατεθεί στον κατά τον οικείο χρόνο Υπουργό Επικρατείας, κ. Νίκο Παππά, Υπεύθυνο ως εκ της άνω ιδιότητάς του για τα θέματα που αφορούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στην εποπτεία των νομικών προσώπων και φορέων που υπάγονται σε αυτή, καθώς και σε θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόραση και του ζητήθηκε λόγω των στενών σχέσεων και της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του και αντιστρόφως να τους «δανείσει» το αριστερό καθαρό επιχειρηματικό του όνομα και μόνο και να μπει «μπροστινός» και μόνο για τη συμμετοχή σε Διαγωνισμό που θα διενεργούνταν για τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου μέσω αυτού να καταφέρουν να λάβουν μία τηλεοπτική άδεια, την οποία θεωρούσαν απαραίτητο μέσο για την υποστήριξη της πολιτικής τους. Η εντολή τους ήταν σαφής: ο Χρήστος Καλογρίτσας θα έβαζε το όνομά του και μόνο, ενώ αυτοί θα εισέφεραν τα χρήματα και θα είχαν την πλήρη ευθύνη, οργάνωση, διοίκηση και εποπτεία του όλου εγχειρήματος. Μάλιστα ήδη είχαν επιλέξει εκείνα τα στελέχη που θα υλοποιούσαν αυτό το εγχείρημα και τα οποία ήδη είχαν αρχίσει να εργάζονται για την επίτευξη αυτού του σκοπού, συγκροτώντας μάλιστα και ομάδες εργασίας που εργάζονταν εντατικά προς αυτήν την κατεύθυνση».

Οι καταγγελίες του επιχειρηματία εξετάζονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ιδιαίτερη έμφαση δίδεται και στα όσα υποστηρίζει αναφορικά με την κατάληξη των 3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την πλευρά του επιχειρηματία το ποσό αυτό δόθηκε τελικά με υπόδειξη του Ν. Παππά για την έκδοση της εφημερίδας Documentο.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει για το θέμα αυτό στη μήνυσή του ο επχειρηματίας: «Κατόπιν τούτου, άπαντες οι εγκαλούμενοι ενεργούντες από κοινού σε συνεννόηση και σε σύμπραξη προέβησαν σε υλοποίηση του κάτωθι εγκληματικού σχεδίου εξαπάτησης του άνω Διαιτητικού Δικαστηρίου και του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, προκειμένου ο όμιλος της CCC να λάβει πίσω το άνω ποσό € 3.000.000, το οποίο είχε καταβληθεί για την άνω αιτία και είχε διατεθεί κατά τις υποδείξεις του τότε Υπουργού, κ. Νικόλαου Παππά, για την έκδοση του φιλοκυβερνητικού εντύπου Documento, παρουσιάζοντας ψευδώς στο άνω Διαιτητικό Δικαστήριο, αλλά και σήμερα την 01.07.2020 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ότι το άνω ποσό αποτελεί δήθεν προκαταβολή έναντι της άνω ανύπαρκτης σύμβασης “υπεργολαβίας”, η οποία δήθεν δεν υλοποιήθηκε – ούτε και θα μπορούσε άλλωστε ακριβώς διότι δεν υπήρχε !- , και αξιώνοντας την επιστροφή της προκαταβολής, που δήθεν είχαν δώσει για αυτήν την ανύπαρκτη “υπεργολαβία”, προσκομίζοντας ψευδή αποδεικτικά μέσα εις επίρρωση των ψευδών ισχυρισμών τους».


Πηγή : protothema.gr



Ανίκανος ο Τσίπρας να κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση, εργαλειοποιεί την πανδημία για αντιπολίτευση

 



Κάθε μέρα εμφανίζονται ανίκανα και προκλητικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εχθές μόλις ο Αλέξης Τσίπρας είπε ψέματα για το Μετρό ώστε να εξαπατήσει του πολίτες λες και έχουν κοντή μνήμη. Δεν μπορούν να κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και πιάνονται από την παγκόσμια πανδημία ώστε να κερδίσουν κάτι εκφοβίζοντας και παραπληροφορώντας τους πολίτες.

Ο κορωνοϊός και το νέο γενικό lockdown που έρχεται θέλει να γίνει εργαλείο για αντιπολίτευση απο τον Τσίπρα και το τσίρκο ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς κανένα αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στην Κουμουνδούρου προκειμένου να αποτιμηθεί η καινούργια κατάσταση που διαμορφώνεται σε όλη τη χώρα και τα στελέχη του θιάσου τρίβουν τα χέρια τους απο χαρά. 

Ο Τσίπρας νομίζει ότι είναι η ευκαιρία του, οι πολίτες να ξεχάσουν την ανικανότητα του και την ανεπάρκεια του, όπως και να ξεχάσουν ότι είναι απατεώνας και ψεύτης, και θα πεί στα στελέχη και τους βουλευτές του κόμματος να παραμείνουν ενεργοί γνωρίζοντας πως η χώρα θα βρεθεί σε μια νέα πραγματικότητα από την άνοιξη και μετά κάτι που θα εργαλειοποιήσει γιατί δεν έχει καμία ηθική.

Μάλιστα η αθλιότητα του Αλέξη Τσίπρα αγνοώντας την ακτάσταση διεθνώς και ειδικά στην Ευρώπη, καθώς και το πώς κινείται η Ελλάδα, ανεβάζοντας τους τόνους, σημείωσε πως «ο φόβος και η αγωνία που έχουμε είναι να μην αντιμετωπίσουμε καταστάσεις Μπέργκαμο. Δηλαδή να μη βρεθούμε στη δύσκολη στιγμή εκείνη που θα γίνεται επιλογή ασθενών που θα τους παρασχεθεί η βοήθεια στην εντατική μονάδα» κάτι το οποίο εύχεται και αυτό δεν αμφισβητείται από κανένα

Θα κριθεί και για αυτή του την αθλιότητα ο Αλέξης Τσίπρας απο το ελληνικό λαό γιατί το πολιτικό του τέλος είναι προδιαγεγραμμένο.



Συνεχίζει με θράσος να εξαπατά τους Έλληνες ο Τσίπρας λέγονται ψέματα! Λέει ότι παρέδωσε το Μετρό σχεδόν έτοιμο

 


Είναι ασταμάτητος και αναίσχυντος στην απάτη και στο ψέμα ο Αλέξης Τσίπρας.

Το χειρότερο είναι ότι δεν ντρέπεται καθόλου και δεν τον νοιάζει ότι ξεφτιλίζεται στους Έλληνες κάθε μέρα και περισσότερο. 



Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε το Μετρό της Θεσσαλονίκης σχεδόν έτοιμο" υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή στο twitter και φυσικά τον ξεφτίλησαν όπως του πρέπει οι χρήστες που διάβασαν το ψέμα του.


Ποιος θα ξεχάσει τους μουσαμάδες και το σώου που στήθηκε σε σταματημένο βαγόνι προεκλογικά για να εξαπατήσει τους Θεσσαλονικείς και όλη την Ελλάδα.



Τα σχόλια στο twitter:


 











Καταδιωκόμενοι από Ερντογάν, Τούρκοι αστυνομικοί και στελέχη του PKK σε σκάφος μεταναστών στο Κατάκολο

 



20 Τούρκοι αστυνομικοί, 10 Κούρδοι, πανεπιστημιακοί, βουλευτής και δημοσιογράφος στο “φορτίο” του αλιευτικού σκάφους “NEMO”

Η παρουσία στελεχών της ΕΥΠ ανάμεσα στους Λιμενικούς στο Κατάκολο για δεύτερη φορά, φανερώνει πως οι Ελληνικές Αρχές περνούν από “κόσκινο” τα “φορτία” των μεταναστών που εντοπίζονται σε Αιγαίο και Ιόνιο. Δεν είναι μόνο οι διακινητές που ερευνώνται σε κάθε τέτοιο σκάφος, αλλά και οι επιβάτες που σε αρκετές περιπτώσεις είναι πολίτες της “άσπονδης” γειτόνισσας Τουρκίας. Στο αλιευτικό σκάφος “NEMO” που κατέπλευσε το απόγευμα της Τρίτης στο Κατάκολο, επέβαιναν αρκετοί Τούρκοι και Κούρδοι. Άτομα που διώκονται από το καθεστώς του Ερντογάν, Τούρκοι αστυνομικοί που αυτομόλησαν, Κούρδοι του PKK, πανεπιστημιακοί, ένας βουλευτής και ένας δημοσιογράφος. Σχεδόν οι μισοί επιβάτες, αποτελούν στόχους της τυρανικής κυβέρνησης της γείτονος.

Μεταξύ των 65 επιβατών, είναι 20 Τούρκοι αστυνομικοί - “Γκιουλενιστές” όπως λένε στην χώρα τους και δέκα Κούρδοι του PKK, που θέλησαν μαζί με μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Ιράκ (κυρίως κουρδικής καταγωγής και αυτοί), να διαφύγουν στην Ιταλία και την Ευρώπη. Άνθρωποι που έχουν αφήσει πίσω τους τις οικογένειες τους για να γλιτώσουν, φοβούμενοι όμως για την τύχη τους, πίσω στην Τουρκία. Άνθρωποι που βασανίστηκαν από το καθεστώς, φυλακίστηκαν και καταδιώχθηκαν για τη διαφορετικότητα των απόψεων τους.



Η καλή γνώση της Τουρκικής γλώσσας από τον Λιμενάρχη Κατακόλου Δημήτρη Παπαηλιού αλλά και η διεισδυτική έρευνα των στελεχών της ΕΥΠ, αποκάλυψαν και έφεραν στο προσκήνιο εκείνα που έκρυβαν αρκετοί από τους επιβαίνοντες του “NEMO”. Στη διάρκεια του ρεπορτάζ του ilialive.gr, που παρέμεινε έως αργά το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Κατακόλου, βρεθήκαμε μπροστά στους ανθρώπους αυτούς. Σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις “παράτυπων μεταναστών” που αναζητούν μια “παιδική” σχεδόν προβολή με το σήμα της νίκης - συνήθως - μπροστά στο φακό, αυτοί κρύβονται… “No pictures” φωνάζουν, προσπαθώντας να συνεννοηθουν με σπαστά αγγλικά.

Ένας από τους Τούρκους αστυνομικούς, αποκαλύπτει την ταυτότητα του. «Είμαστε από την Τουρκία και ήμασταν αστυνομικοί» και δείχνει μια φωτογραφία στο κινητό του με την στολή του, θέλοντας να αποδείξει ότι λέει αλήθεια. «Πρέπει να φύγουμε από εδώ» λέει σχεδόν απελπισμένα. Άνθρωποι που “δραπέτευσαν” από το καθεστώς αφήνοντας πίσω τα πάντα, για να σώσουν το τομάρι τους.

Ο Αζάντ, είναι μια άλλη περίπτωση που εστιάζουμε ανάμεσα στο πλήθος των επιβατών του “NEMO”. Κούρδος συνάδελφος - δημοσιογράφος, που ξετυλίγει την ιστορία του. Διώχθηκε και φυλακίστηκε για τρία χρόνια από το καθεστώς, ακολουθώντας την τύχη και άλλων ομοεθνών του.

«Η φυλακή είναι σκληρή. Δεν έχουν καμία σχέση οι Αρχές της Τουρκίας με αυτές στην Ελλάδα. Θέλω να φύγω για όποια χώρα μπορώ να συνεννοηθώ στα αγγλικά, να μπορέσω να συνεχίσω τη ζωή μου. Μακάρι να μπορούσα να φτάσω στον Καναδά, αλλά δεν γίνεται. Έχω αφήσει πίσω τους δικούς μου ανθρώπους και ξέρω ότι δεν μπορώ να επιστρέψω ξανά για να τους δω, ακόμα και όταν αυτοί θα φύγουν από τη ζωή. Δεν μπορώ όμως να μείνω στην Τουρκία. Εάν μείνω θα καταλήξω και πάλι στη φυλακή».

Στο μυαλό του Αζάντ υπάρχουν τα γεγονότα με τον Οτσαλάν, τον ηγέτη των Κούρδων, που η Ελληνική Κυβέρνηση ουσιαστικά παρέδωσε στους Τούρκους, κάτι που τον θυμώνει όπως λέει. «Ήταν ένα τεράστιο λάθος της Ελλάδας, να προδώσει τον Οτσαλάν. Έχουμε πολλά κοινά Κούρδοι και Έλληνες. Το πιο σημαντικό από όλα, ο κοινός εχθρός, οι Τούρκοι. Η πολιτική τους δεν πρόκειται να αλλάξει ακόμα και αν φύγει ο Ερντογάν. Όποια κυβέρνηση και να υπάρξει θα κάνει τα ίδια.

Για τους Κούρδους τα πράγματα είναι δύσκολα, ακόμα και στην περιοχή του Κουρδιστάν. Κάθε κίνηση και εκεί ελέγχεται αυστηρά, δεν τολμάς ούτε το όνομα σου να πεις, οι αρχές καταγράφουν τα πάντα. Αν εκφραστείς υπέρ των Κούρδων σε περιμένει φυλακή και βασανιστήρια, είσαι αυτομάτως εχθρός των Τούρκων” λέει ο Αζάντ, που επιβεβαιώνει πως οι πολιτικοί της Τουρκίας, έχουν σχέσεις με τους Τζιχαντιστές του ISIS.

Ο ίδιος πιστεύει πως θα νιώσει ασφαλής αν καταφέρει να φτάσει στη Σουηδία, ειδάλλως φοβάται πως η φυλακή τον περιμένει. Πιστεύει πως η σκανδιναβική αυτή χώρα μπορεί να αποτελέσει ένα καταφύγιο για αυτόν, όπου μπορεί να επιβιώσει με αξιοπρέπεια.

Ο Αζάντ αποκαλύπτει στην κουβέντα πως ανάμεσα στους 65 επιβαίνοντες του σκάφους είναι και ένας Κούρδος βουλευτής που όμως αποφεύγει ακόμα και μια απλή κουβέντα, φοβισμένος για την τύχη που τον περιμένει. Το ίδιο και κάποιοι Κούρδοι πανεπιστημιακοί που επέλεξαν αυτό τον τρόπο για να διαφύγουν από την Τουρκία.

Το “φορτίο” του “NEMO” έτσι όπως αποκαλύπτεται, φαίνεται να δικαιολογεί γιατί οι Ελληνικές Αρχές επέλεξαν να “τραβήξουν” το σκάφος προς την ηπειρωτική χώρα και όχι να το αφήσουν να καταλήξει στη Ζάκυνθο. Η διαχείριση της κατάστασης χρειάζεται ευχέρια λεπτών χειρισμών.

Ένα τηλέφωνο που δεχθήκαμε αργά το βράδυ της Τρίτης μας δείχνει πως κάποιοι παρακολουθούν την πορεία του σκάφους, από μακριά ακόμα… Ένας άντρας με σπαστά ελληνικά, δηλώνει δημοσιογράφος - ανταποκριτής ξένου Τύπου στην Ελλάδα. Μας ρωτά αν θα υπάρξει εκτενές ρεπορτάζ από το θέμα, επισημαίνει το ενδιαφέρον που υπάρχει, την αναζήτησή στοιχείων για το ταξίδι του σκάφους, την άγνοια που του δηλώνουν οι επίσημες αρχές που απευθύνθηκε. Ο ίδιος άντρας μας λέει πως υπάρχουν αρκετά σκάφη με ανάλογα “φορτία” και μια περίεργη κινητικότητα από την άλλη πλευρά του Αιγαίου… Κλείνει πάντα με σπαστά ελληνικά λέγοντας πως περιμένει το ρεπορτάζ, δημιουργώντας μας όμως επιφυλάξεις για την πραγματική του ταυτότητα…

Είναι όμως ένα κομμάτι που ταιριάζει αρκετά με τα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες την δυτική ακτή της χώρας μας. Τις έρευνες των Λιμενικών και άλλων Αρχών, για τα σκάφη με Ουκρανούς και Τούρκους ως πλήρωμα, κυρίως ιστιοπλοϊκά που κινούνται από τη Μεσσηνία και την Πύλο προς το Κατάκολο και την Κυλλήνη, με ή χωρίς φορτίο. Και αυτή είναι ίσως η πρώτη φορά που ανάμεσα στους άλλους “παράτυπους” μετανάστες υπάρχουν άνθρωποι που επιβεβαιωμένα είναι διωκόμενοι του Τουρκικού καθεστώτος.


Του Γιάννη Σπυρούνη

Πηγή : ilialive.gr



Καραντίνα τριών εβδομάδων από τις 6 το πρωί του Σαββάτου.

 



Θα κλείσουν τα λύκεια, ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με τα γυμνάσια. 

Τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία σύμφωνα με πληροφορίες θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν.

Από τις 5:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται με προηγούμενη (δωρεάν) αποστολή SMS στο 13033, όπως γινόταν στην πρώτη φάση της πανδημίας. 

Σημειώνεται ότι η μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας, εφόσον είναι απαραίτητο, θα γίνεται αποκλειστικά με σχετική βεβαίωση τύπου Α του εργοδότη και δεν χρειάζεται SMS.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που ισχύει για τη Θεσσαλονίκη, για το διάστημα 5:00 το πρωί έως 9:00 το βράδυ θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για τους παρακάτω λόγους:

Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία). [SMS- Επιλογή 1]

Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους. [SMS- Επιλογή 2]

Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. [SMS- Επιλογή 3]

Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Μεταφορά από και προς τον τόπο εργασίας συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη. Μεταφορά ανηλίκου από και προς σχολική μονάδα [SMS- Επιλογή 4]

Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. [SMS- Επιλογή 5]

Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαίας απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου. Μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη. [SMS- Επιλογή 6]

Από τις 9:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας [με βεβαίωση εργοδότη τύπου Α, χωρίς SMS], υγείας [SMS- Επιλογή 1] και η ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο [SMS- Επιλογή 6].

Η μετάβαση ανήλικων τέκνων από και προς τις σχολικές μονάδες θα επιτρέπεται από έναν γονέα/κηδεμόνα με την αποστολή SMS- Επιλογή 4 και με πιστοποιητικό-βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου, στην οποία θα αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή-τριας.

Επιπλέον, θα ανασταλεί η λειτουργία του λιανεμπορίου (εξαιρούνται τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων, όπως super-market, mini-market κλπ, καθώς και τα pet shop), των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής. Η εστίαση θα παραμείνει σε αναστολή λειτουργίας, ενώ θα επιτρέπονται οι υπηρεσίες delivery. Τα καταστήματα τροφίμων θα λειτουργούν έως τις 20:30, ενώ προβλέπεται η λειτουργία τους και το Σαββατοκύριακο.

Στις μεταφορές, προβλέπεται περιορισμός στον αριθμό των επιβαινόντων σε ΙΧ μέχρι 1 άτομο πλέον του οδηγού (εξαιρούνται ανήλικα τέκνα).

Στην αναστολή λειτουργίας των παιδότοπων συμπεριλαμβάνονται οι παιδικές χαρές και τα πάρκα ψυχαγωγίας / θεματικά πάρκα.

Στους χώρους λατρείας, οι Λειτουργίες θα πραγματοποιούνται χωρίς παρουσία πιστών, ενώ επιτρέπονται μόνο τελετές κηδειών με παρουσία έως 9 άτομα.





Νικητής ο Μπάιντεν και στο Μίσιγκαν

 



Στους 264 οι εκλέκτορες του Μπάιντεν, χρειάζεται μόνο 6 για να κερδίσει.

Η ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ απαιτεί 270 εκλέκτορες, οπότε ο Μπάιντεν χρειάζεται ακόμη έξι εκλεκτορες ή αλλιώς μία πολιτεία.

Συγκεκριμένα, στο Μίσιγκαν ο Μπάινετν έλαβε 2.688.604 ψήφους ή ποσοστό 49,89% και ο Τραμπ 2.618.093 ψήφους ή ποσοστό 48,58%. Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι της τάξεως των 70.000 ψήφων.

«Μπορεί να έκανα προεκλογική εκστρατεία ως Δημοκρατικός, αλλά θα κυβερνήσω ως Αμερικανός» είπε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας πως «θα φροντίσω και εκείνους που με ψήφισαν και όσους δεν με ψήφισαν».

Έστειλε και μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας: «Δεν θα εκφοβιστούμε, δεν θα παραδοθούμε».

Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε για ιστορική ημέρα, τονίζοντας το πολίτευμα των ΗΠΑ είναι «από το λαό για το λαό» και ο λαός θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο πρόεδρος.