Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Συνεχίζει να προκαλεί ανήθικα την κοινωνία η Θ. Φωτίου: Ποιος κάνει παιδιά όταν δεν υπάρχει δουλειά;



Είναι απίστευτα στυγνά και ανήθικα τα στελέχη της κυβέρνησης που βγαίνουν και προκαλούν ανοικτά την κοινωνία αδιαφορώντας για τα όσα λένε.

Διαβάζουμε στην kathimerini.gr

Θ. Φωτίου: Ποιος κάνει παιδιά όταν δεν υπάρχει δουλειά;

Στην αντεπίθεση πέρασε η υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου προσπαθώντας να αντικρούσει τα πυρά που δέχεται για τις περικοπές στα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων τόσο από την αξιωματική αντιπολίτευση όσο και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως η Γεωργία Γεννιά –επιστολή της οποίας προς τον  Αλ. Τσίπρα αποκάλυψε σήμερα ο Χρίστος Δήμας της ΝΔ. Αναφερόμενη στο δημογραφικό, η κ. Φωτίου έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα για την αντιμετωπισή του την αντιμετώπιση της ανεργίας, λέγοντας: «Ποιος κάνει παιδί όταν δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας;»

«Είστε υποκριτές μέχρι θανάτου!» είπε απευθυνόμενη προς τη ΝΔ στην Ολομέλεια της Βουλής η κ. Φωτίου, που αναφέρθηκε στις αυξήσεις που θα δουν οι οικογένειες με ένα και με δύο παιδιά, σε δύο μήνες από σήμερα, και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εξαντλούσε τις πολιτικές του μόνο στους τρίτεκνους και πολύτεκνους και βούλιαζε το δημογραφικό, όταν με ευθύνη της αυξήθηκε η ανεργία στο 27%.

«Ακούστηκαν υπερβολές και ψεύδη που δεν μπορεί να τρομοκρατούν αυτήν την κατηγορία συμπολιτών μας. Επειδή ακούστηκε πολλάκις, δεν θίγονται τα οικογενειακά επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων» σημείωσε εκ προοιμίου η κ. Φωτίου και εξήγησε ότι το συγκεκριμένο άρθρο του πολυνομοσχεδίου αφορά 804.000 οικογένειες, δηλαδή όσες ακριβώς έπαιρναν επιδόματα και πριν την κατάθεση του νόμου. «Από αυτές τις οικογένειες, οι 738.000 θα δουν μεγάλες αυξήσεις. Πολύ μεγάλες αυξήσεις γι' αυτούς που έχουν το ένα και τα δύο παιδιά, αφού από 40 ευρώ που έπαιρνε το παιδί, τώρα θα παίρνει 70 ευρώ τον μήνα. Και από 80 ευρώ που έπαιρναν τα δύο παιδιά στη δίτεκνη οικογένεια, θα πάρουν 140 τον μήνα. Αυτό εσείς δεν το θεωρείτε επιδότηση του δημογραφικού; Κάνετε μεγάλο λάθος» τόνισε.

Για τις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες, η αναπληρώτρια υπουργός υποστήριξε ότι «είναι περίπου 100.000 και από αυτές οι 50.000 οικογένειες θα δουν μεγάλες αυξήσεις, και θα τις δουν σε δύο μήνες». «Εμείς θα πληρώσουμε τα επιδόματα πολύ γρήγορα. Δηλαδή, οι τρίτεκνοι θα δουν 420 επιπλέον και από 2.940 ευρώ που έπαιρναν θα πάρουν 3.300 ευρώ. Οι τετράτεκνοι θα δουν επιπλέον 1.120 ευρώ και από 3.920 που έπαιρναν θα πάρουν 5.040 ευρώ. Οι πεντάτεκνοι θα δουν 1.820 ευρώ επιπλέον και από 4.900 που έπαιρναν θα πάρουν 6.720 ευρώ. Οι εξάτεκνοι θα δουν επιπλέον 2.520 ευρώ και από 5.880 θα πάρουν 8.400 ευρώ» επισήμανε η κ. Φωτίου και πρόσθεσε: «Βεβαίως και δεν το κρύβουμε, οι δύο υψηλότερες εισοδηματικές κατηγορίες θα δουν μειώσεις. Είμαστε εδώ ακόμη και αυτές τις μειώσεις να δούμε πώς θα τις αντιμετωπίσουμε».

Όπως υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός, αυτή η κυβέρνηση έχει πολιτικές για το παιδί και συμπλήρωσε ότι όλες αυτές τις ώρες «η ΝΔ παίζει με τα όσια των οσίων», μιλώντας για το δημογραφικό, αλλά από το 1993, οπότε επιτροπή εξέδωσε πόρισμα με δέκα σημεία (για το δημογραφικό) δεν είχε γίνει τίποτα. «Δώσατε τα 250 εκατομμύρια από έναν προϋπολογισμό 400 εκατομμυρίων, μόνο στους τρίτεκνους και πολύτεκνους! Σας αφήνει παγερά αδιάφορους το δημογραφικό πρόβλημα. Γιατί το δημογραφικό πρόβλημα έχει πολλές παραμέτρους και η πρώτη είναι η ανεργία που τη φτάσατε στο 27% και εμείς τη ρίξαμε στο 21%! Ποιος κάνει παιδί όταν δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας; Ή όταν έχει θέση εργασίας στον εργασιακό μεσαίωνα που φτιάξατε;» σημείωσε η κ. Φωτίου.

Η αναπληρώτρια υπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα για τη φτώχεια. «Για τη φτώχεια, που τη φτάσατε εκεί που τη φτάσατε, δεν δώσατε ούτε ένα ευρώ! Εμείς δίνουμε 760 εκατομμύρια το 2018 για 700.000 συνανθρώπους μας που εσείς καταστρέψατε!» είπε και κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις πως έμειναν άπρακτες και για την παιδική φτώχεια: «Σήμερα, κάθε μέρα δίνονται 130.000 γεύματα σε όλη τη χώρα! Αυτό είναι πολιτική για το παιδί! Κι εσείς λοιδωρείτε! 40.000.000 ευρώ σε αυτήν τη διαπραγμάτευση γλυτώσαμε γι' αυτήν την υπόθεση φέτος και 27.000.000 είχαμε πέρυσι».


Τα 7 λάθη που κάνουν τα ζευγάρια και τους οδηγούν στο χωρισμό!


Το επόμενο βήμα ενός δυνατού έρωτα και μίας μακροχρόνιας σχέσης είναι ο γάμος που πάντα ξεκινά με τις καλύτερες διαθέσεις.

Στην πορεία, όμως, οι υποχρεώσεις και η ρουτίνα κάνουν πολλά ζευγάρια να χάνουν το παιχνίδι και κάνουν λάθη συνηθισμένα και χιλιοσυζητημένα. Λάθη όμως που συχνά οδηγούν το ζευγάρι στο διαζύγιο.

Τα 7 πιο κοινά λάθη των ζευγαριών που τα οδηγούν στο διαζύγιο, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι τα εξής:

Μοιράζετε το νοικοκυριό 50/50

Αυτός είναι ο πιο δίκαιος τρόπος να χωρίσετε τις υποχρεώσεις και τις δουλειές του σπιτιού, προκειμένου να αποφύγετε κάθε είδος διαπληκτισμού ανάμεσά σας. Όμως όταν προσπαθείτε να φέρετε την απόλυτη ισότητα από την αρχή, τότε αυτό ίσως να μην το καταφέρετε στην πορεία, όταν τα προβλήματα που θα έχετε να αντιμετωπίσετε θα είναι πιο σοβαρά. Είναι καλύτερο να εφαρμόσετε ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό που οι οικονομολόγοι αποκαλούν «συγκριτικό πλεονέκτημα», όπου κάθε ένας είναι υπεύθυνος για ό,τι είναι καλύτερος (σε σχέση με άλλα καθήκοντα). Μερικές φορές ενδέχεται να ασχολείστε με περισσότερες υποχρεώσεις, όμως αυτό αντισταθμίζεται μέσα από τη συμβολή του συζύγου σας σε άλλες καταστάσεις.

Περιμένετε μέχρι να σας έρθει η σεξουαλική διάθεση

Οι πιθανότητες να διατηρήσετε τη σεξουαλική σας δραστηριότητα τόσο έντονη, όσο τον πρώτο καιρό της γνωριμίας σας, είναι μάλλον περιορισμένες. Ο οικονομολόγος Τζορτζ Λόουενσταϊν δημιούργησε τη θεωρία της ψυχρής και θερμής ενσυναίσθησης, που λέει ότι οι άνθρωποι έχουν δύο τύπους λογικής: την «ψυχρή» που κινείται θετικά προς το σεξ, ακόμα και τις στιγμές εκείνες που μπορεί να αισθάνονται πολύ κουρασμένοι γιατί ξέρουν πως αυτό θα βελτιώσει και θα ανανεώσει το γάμο τους και τη «θερμή», που θα προτιμήσει την ξεκούραση έπειτα από μια δύσκολη μέρα και όχι τις ερωτικές περιπέτειες. Όταν λοιπόν έρθει η στιγμή, ακόμα και αν δεν είστε σε μουντ για σεξ, θα πρέπει να ακούσετε την «ψυχρή» λογική που σας λέει ότι αξίζει να το απολαύσετε.

Θεωρείτε ότι ένα σοβαρό ζήτημα φέρνει το τέλος του κόσμου

Οι σχέσεις είναι όπως ακριβώς και η οικονομία: έχουν τα πάνω και τα κάτω τους, περνούν από την ευημερία στην κρίση και κάνουν τον κύκλο τους. Αυτό όχι μόνο είναι αναπόφευκτο αλλά και απόλυτα υγιές. Μια κρίση λοιπόν θα σας βοηθήσει να δείτε πιο «καθαρά» τα πράγματα που θεωρήσατε ως δεδομένα, αλλά και τα σημαντικά που ξεχάσατε.

Επιμένετε να λύσετε μια διαφωνία τα μεσάνυχτα

Κάποτε σας είχαν συμβουλέψει, πως δεν θα πρέπει να πέφτετε ποτέ για ύπνο με συναισθήματα θυμού και απογοήτευσης εξαιτίας ενός καβγά. Όμως όσο περισσότερο προσπαθείτε να επιλύσετε ένα πρόβλημα για το οποίο διαφωνείτε έντονα, τόσο περισσότερο χρόνο σας παίρνει και τόση περισσότερη αγανάκτηση σας προκαλεί. Προτιμήστε να κοιμηθείτε και να αναλύσετε το ζήτημα το επόμενο πρωί με χαλαρή διάθεση και «ανοιχτό» μυαλό. Αυτή είναι η οικονομική θεωρία της αποστροφής της απώλειας.

Προσπαθείτε να διαβάσετε ο ένας τις σκέψεις του άλλου

Ποια γυναίκα δεν θα ήθελε μια αγκαλιά από το σύζυγό της σε μια δύσκολη στιγμή ή μετά από μια κουραστική και γεμάτη άγχη ημέρα στη δουλειά; Η λύση βρίσκεται στην οικονομική αρχή της διαφάνειας. Δώστε στη/στο σύζυγό σας τις πληροφορίες που αυτή/ός χρειάζεται, αντί να περιμένετε να γνωρίζει το άγνωστο. Δώστε της/του να καταλάβει αυτό που ακριβώς έχετε ανάγκη.

Καταργείτε τα χάδια

Τις περισσότερες φορές αδυνατείτε να βρείτε το χρόνο για να περάσετε λίγες χαλαρές στιγμές με τη/το σύζυγό σας, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάτε τους καλούς τρόπους και στη σημασία που έχουν τα χάδια. Καταπολεμήστε την αναβλητικότητα και δεσμευτείτε για εκείνο το μασάζ που σκεφτόσασταν να του κάνετε, στέλνοντάς του ένα μήνυμα, όσο βρίσκεται στη δουλειά.

Υποτιμάτε τη δύναμη των μικρών αλλαγών

Οι ολοένα αυξανόμενες υποχρεώσεις ενδέχεται να φέρουν προβλήματα και δυσκολίες στην καθημερινότητα και τη σχέση σας. Αντί να πάρετε μεγάλες αποφάσεις που ίσως αποδειχτούν λανθασμένες, προτιμήστε τις μικρές αλλαγές. Αν για παράδειγμα δεν προλαβαίνετε να μαγειρέψετε καθημερινά διαφορετικά γεύματα, κάντε το προκαταβολικά το Σαββατοκύριακο.


Πηγή: bovary.gr


Οι κακοποιοί του Ρουβίκωνα με την ανοχή της κυβέρνησης απειλούν ζωές ανθρώπων και καταστρέφουν περιουσίες



Η ανοχή της κυβέρνησης και η προστασία τους από στελέχη όπως ο πρόεδρος της βουλής κ. Βούτσης έχει γιγαντώσει την αναρχική οργάνωση «Ρουβίκωνα» και τους έχει δώσει θάρρος να δρουν άφοβα και ανεξέλεγκτα.

Επίθεση σε συμβολαιογραφικό γραφείο που βρίσκεται στην οδό Μαυροκορδάτου, στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησαν τα μέλη της αντιξεουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας», προκαλώντας ζημιές στο χώρο.

Ομάδα περίπου δέκα ατόμων με κράνη και κουκούλες μπήκαν στο γραφείο και άρχισαν να καταστρέφουν και να απειλούν ανοικτά την συμβολαιογράφο και λέγοντα της "Άλλαξε όνομα και διεύθυνση, θα πάθεις εκατό φορές χειρότερα".

Μεταξύ άλλων, της λέει: «Ξέρουμε πως φοβάσαι και πως θες να αλλάξεις όνομα και διεύθυνση. Σου συνιστούμε να το κάνεις. Ολοι οι συμβολαιογράφοι έχετε προειδοποιηθεί, θα έρθουν χειρότερα. Σου μιλάω πολύ ήρεμα τώρα, αλλά αν συμμετάσχεις σε άλλο πλειστηριασμό, θα μιλήσουμε πολύ διαφορετικά».




Mπακογιάννη: Η ΝΔ δεν πιστεύει σε μια κοινωνία επιδοματούχων



«Τα στοιχεία του 2017 δείχνουν ότι η οικονομία διεκδικεί να επιστρέψει εκεί όπου βρισκόταν το 2014. Δηλαδή, χάθηκαν 3 ολόκληρα χρόνια» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ντόρα Μπακογιάννη. 

Μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΣΕΕ για την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου 2017, τόνισε πως «δειλά βγαίνουμε από την ύφεση της τελευταίας διετίας, όμως με επίδοση αναιμική, που δεν αντιστοιχεί στις πραγματικές δυνατότητες της οικονομίας. Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να υπερβεί οριακά το 1%, παρά τις προβλέψεις της κυβέρνησης για 2,7%».

Η κ. Μπακογιάννη παρουσίασε τις θέσεις της ΝΔ, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται 100 δισ. ευρώ επενδύσεις, φορολογική επανάσταση και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών - και υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν πιστεύει σε μια κοινωνία επιδοματούχων, ούτε στα μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα που στραγγίζουν την αγορά.

Μιλώντας για την επιχειρηματικότητα, η τομεάρχης της ΝΔ είπε ότι είναι αναγκαία η δημιουργία ενός πραγματικά φιλικού κλίματος για τις επιχειρήσεις. «Αυτό δεν γίνεται με λόγια, αλλά με πράξεις. Δεν είναι δυνατόν σήμερα να μπλοκάρονται επενδύσεις εξαιτίας της κυβερνητικής διγλωσσίας. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή, διότι δεν αντέχει να χάσει και άλλο χρόνο». 

«Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας, χρειάζεται να πιστέψουμε στους έλληνες επιχειρηματίες, να δώσουμε έμφαση στους μικρομεσαίους και να αξιοποιήσουμε τα ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα που βαλτώνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη, διαμηνύοντας πως «η ΝΔ βλέπει την Ελλάδα με αισιοδοξία, όπως αξίζει στη χώρα και στους Έλληνες».


ΤΟ ΒΗΜΑ


Απίστευτη απόφαση συνέλευσης: Κλείδωσαν το ασανσέρ για όσους δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα



Αντιδράσεις από την απόφαση γενικής συνέλευσης σε πολυκατοικία στη Λάρισα, που "τιμωρεί" τους κακοπληρωτές των κοινοχρήστων.

Σκληρά μέτρα για όσους δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα, αποφάσισε η γενική συνέλευση ενοίκων κεντρικής πολυκατοικίας της Λάρισας με 75 διαμερίσματα και πολλές επαγγελματικές στέγες.

Τοποθέτησαν κλειδωνιά στην πόρτα του ανελκυστήρα και χορήγησαν κλειδιά μόνο σε όσους είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους. Στους ενοίκους δηλαδή που έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους στα έξοδα των κοινόχρηστων χώρων και φυσικά πλήρωσαν και για τη συντήρηση του ανελκυστήρα.

Αποτέλεσμα ήταν να πυροδοτηθούν αντιδράσεις από όσους ενοίκους δεν έχουν κλειδιά για τη χρήση του ασανσέρ της πολυκατοικίας, και να προσφύγουν σε δικηγόρους, με σκοπό να ενημερωθούν καταρχήν, για το αν είναι νόμιμη μια τέτοια ενέργεια και κατά δεύτερον πώς θα πρέπει να την αντιμετωπίσουν.

Η κλειδωμένη πόρτα του ανελκυστήρα σε μια πολυκατοικία και η χρήση του μόνο από όσους έχουν τα κλειδιά για να την ανοίξουν, συνιστά ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο, τουλάχιστον για τα δεδομένα της Λάρισας, όπως αναφέρει το onlarissa.gr, επικαλούμενο το δημοσίευμα της εφημερίδα "Ελευθερία" για το θέμα.


Πηγή: news247.gr


Ο Τραμπ ακύρωσε επίσκεψη στη Βρετανία για μια... κορδέλα



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε την προγραμματισμένη του για την αρχή του έτους επίσκεψή στη Βρετανία, επισημαίνοντας ότι είναι απογοητευμένος από το γεγονός «ότι η κυβέρνηση Ομπάμα πούλησε» την αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο.

«Ο λόγος που ακύρωσα το ταξίδι μου στο Λονδίνο είναι ότι δεν είμαι πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η κυβέρνηση Ομπάμα πούλησε ίσως την καλύτερη πρεσβεία στο Λονδίνο που βρισκόταν σε περίοπτη θέση για "ψίχουλα" απλώς και μόνο για να κατασκευάσει μια νέα σε μια απομακρυσμένη περιοχή για 1,2 δισεκατομμύριο δολάρια», ανέφερε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος. 

«Κακή συμφωνία. Θέλανε να κόψω εγώ την κορδέλα- ΟΧΙ!», πρόσθεσε ο Τραμπ στην ανάρτησή του.

Ωστόσο στον ιστότοπο της αμερικανικής πρεσβείας στο Λονδίνο αναφέρεται ότι η απόφαση για την αλλαγή του κτιρίου ελήφθη μήνες προτού αναλάβει την προεδρία ο Μπαράκ Ομπάμα τον Ιανουάριο του 2009. Τον Οκτώβριο του 2008 η αρμόδια υπηρεσία για την πρεσβεία και τα αμερικανικά προξενεία στη Βρετανία ανέφερε ότι η αλλαγή του κτιρίου πρέπει να γίνει για λόγους ασφαλείας. 

Το παλιό κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας χρονολογούνταν από το 1960 και βρισκόταν στην πολυτελή περιοχή του Λονδίνου Γκρόσβενορ Σκουέρ, η οποία ήταν γνωστή ως «Μικρή Αμερική» στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, όταν στην πλατεία αυτή βρίσκονταν το στρατιωτικό αρχηγείο του Αϊζενχάουερ. 

Η νέα πρεσβεία των ΗΠΑ, ένα πραγματικό φρούριο που έχει χτιστεί τουλάχιστον 30 μέτρα μακριά από τα γύρω κτίρια, βρίσκεται στην Σάουθ Μπανκ στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, ενώ περιλαμβάνει και ένα κτίριο στο οποίο διαμένουν Αμερικανοί πεζοναύτες. 

Η κατασκευή του συγκροτήματος αυτού, που κόστισε 1 δισεκατομμύριο δολάρια, χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την πώληση άλλων ιδιοκτησιών των ΗΠΑ στο Λονδίνο. 

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης διατύπωναν εικασίες επί εβδομάδες για την ημερομηνία της επίσκεψης του Τραμπ για τα εγκαίνια του κτιρίου αυτού, το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό στις 16 Ιανουαρίου. 

Τον προηγούμενο μήνα ο Αμερικανός πρεσβευτής Γούντι Τζόνσον είχε δηλώσει ότι ανυπομονεί να υποδεχθεί τον Τραμπ, ενώ πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι θα εντυπωσιαστεί από το κτίριο αυτό και τους ανθρώπους που εργάζονται εδώ». Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα πρεσβεία «αποτελεί ένα μήνυμα προς τον κόσμο ότι η ειδική σχέση που έχουμε (με τη Βρετανία) είναι πιο ισχυρή και ότι θα ενισχυθεί». 

Όμως η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου είναι πιθανό να προκαλούσε μια σειρά διαδηλώσεων στη βρετανική πρωτεύουσα καθώς οι σχέσεις μεταξύ Βρετανίας και ΗΠΑ είναι τεταμένες. 

Ο βουλευτής των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ σχολίασε την ανάρτηση του Τραμπ λέγοντας: «Όχι, είναι επειδή κανείς δεν επιθυμούσε την επίσκεψή σας. Και πήρατε το μήνυμα».
«Πολλοί εξ ημών, οι Λονδρέζοι, ενθουσιαστήκαμε που ο Τραμπ δεν θα φέρει εδώ τις βλαπτικές, ρατσιστικές και μισογυνικές του απόψεις εγκαινιάζοντας τη νέα αμερικανική πρεσβεία», επεσήμανε στο Twitter ένας άλλος βουλευτής των Εργατικών, ο Στιβ Ριντ. 

Μια βρετανική κυβερνητική πηγή από την πλευρά της επεσήμανε ότι δεν είχε οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για τα εγκαίνια της νέας αμερικανικής πρεσβείας και ότι το σχέδιο επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου εξακολουθεί να ισχύει. 

Η «ειδική» σχέση Λονδίνου-Ουάσινγκτον αμαυρώθηκε από πολλά επεισόδια, με το τελευταίο να χρονολογείται τον Νοέμβριο όταν ο Τραμπ ανήρτησε στο Twitter αντιμουσουλμανικά βίντεο που είχε ανεβάσει η αντιπρόεδρος της ακροδεξιάς οργάνωσης Britain First. 

Τότε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είχε επισημάνει ότι ο Τραμπ έκανε λάθος και ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε συμβουλεύοντάς την να επικεντρωθεί «στην καταστροφική ακραία τρομοκρατία» στη χώρα της.

Ο Τραμπ είχε καταφερθεί και εναντίον του δημάρχου του Λονδίνου Σαντίκ Καν, κατηγορώντας τον ότι δεν παίρνει στα σοβαρά την τρομοκρατία. 

Ο πρώην επικεφαλής του αντιμεταναστευτικού κόμματος UKIP Νάιτζελ Φάρατζ χαρακτήρισε «απογοητευτική» την ακύρωση της επίσκεψης Τραμπ.


ΤΑ ΝΕΑ


Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ «καρφώνουν» Φωτίου: Έκοψε επιδόματα γιατί οι τρίτεκνοι δεν μας ψηφίζουν



Ιδεοληψία της αναπληρώτριας υπουργού «βλέπουν» αρκετοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος πίσω από τη μείωση ή κατάργηση επιδομάτων για οικογένειες με 3 ή περισσότερα παιδιά
Σφοδρή δυσαρέσκεια σε αρκετούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που φέρνουν μεγάλες περικοπές στα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων αλλά και ο χειρισμός του θέματος από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου στην οποία καταλογίζουν «ιδεοληψίες» και «μεροληπτική στάση κατά των τρίτεκνων - πολυτέκνων».

Ηδη, η κυρία Γεωργία Γεννιά με επιστολή της στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζει πως «με τις σχετικές διατάξεις του υπουργείου Εργασίας καταργείται επι της ουσίας η δυνατότητα λήψης των πολυτεκνικών και τριτεκνικών επιδομάτων για μεγάλη μερίδα οικογενειών με τρία τέκνα και άνω» και προσθέτει σε άλλο σημείο πως «Η ανησυχία, η δυσαρέσκεια και η διαμαρτυρία των οικογενειών αυτών που πλέον θα αποκλείονται ή θα λαμβάνουν μειωμένο αντί για αυξημένο επίδομα από μια κυβέρνηση της αριστεράς είναι πιστεύω δικαιολογημένη» αναφέρει σε άλλο σημείο για καλέσει τον πρωθυπουργό να επανεξετάσει το ζήτημα και να άρει την αδικία. 
Σύμφωνα δε με πληροφορίες τουλάχιστον 10-15 βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος μεταξύ των οποίων οι Νίκος Ξυδάκης, Σπύρος Λάππας, Μάρκος Μπόλαρης, Γιώργος Δημαράς, Χρήστος Μπγιάλας κ.α. εκφράζουν αντίστοιχες ενστάσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα διαφοροποιηθούν κατά την σχετική ψηφοφορία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Δημαράς έχει παραδώσει στο Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εργασίας πρόταση για την καλύτερη διαχείριση του κονδυλίου. «Είναι πρωτοφανές να αυξάνουμε το κονδύλι για τα οικογενειακά επιδόματα κατά 260 εκατ. ευρώ και την ίδια ώρα να μειώνονται τα χρήματα που λαμβάνουν συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων. Έχει κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση και ελπίζουμε ότι θα γίνει αποδεκτή» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Πάντως, αρκετά μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι οι περικοπές στα επιδόματα των πολύτεκνων δεν προκλήθηκαν από «διαχειριστικό λάθος» αλλά από ιδεοληψίες της κυρίας Φωτίου που θεωρεί πως η πλειοψηφία των οικογενειών με 3 και άνω τέκνα δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ!

Ορισμένοι δε θυμούνται και πως κατά το πρόσφατο παρελθόν η κυρία Φωτίου είχε αδικαιολόγητα καθυστερήσει για αρκετούς μήνες την υπογραφή προγράμματος διανομής ελληνικών φρούτων και λαχανικών σε φτωχές πολύτεκνες οικογένειες που χρηματοδοτούταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Πηγή : protothema.gr


Ντάισελμπλουμ: Όλα ευκολότερα με Τσίπρα - Τσακαλώτο


Στην Ελλάδα αλλά και στις σχέσεις των ευρωπαίων εταίρων με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και υπουργό Οικονομικών των Ευκλείδη Τσακαλώτο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο απερχόμενος επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ στους Financial Times. 

Μιλώντας στους Financial Times έκανε εκτενή αναφορά στην ταραχώδη περίοδο του 2015 για την Ελλάδα, τον Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και το Grexit. 

«Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και, φυσικά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, έχουν αλλάξει παντελώς την σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους. Σχεδόν τα πάντα ήταν πιο εύκολα από τότε είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση», σχολίασε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Παραδέχτηκε ότι κάποια από τα μέτρα που έπρεπε να λάβει η Ελλάδα για να διορθώσει τα κατεστραμμένα δημόσια οικονομικά της ήταν «ακραία», όμως οι συζητήσεις έχουν στραφεί τώρα από το ‘σφίξιμο του ζωναριού’ στις μεταρρυθμίσεις.

Το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης για τη χώρα οριστικοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2015 μετά από ένα ταραχώδες εξάμηνο κατά το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, πολέμησαν με τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης για τους όρους που συνόδευαν τα δάνεια διάσωσης.

Ο Ντάισελμπλουμ μιλά ακόμη για το μυστήριο του διαλόγου που είχε με τον Γιάνη Βαρουφάκη κατά την πρώτη συνάντησή τους στην Αθήνα.

Είπε στον έλληνα ομόλογό του ότι «σκότωσες την τρόικα» και ότι «αν θες να συνεχίσεις να συνεργάζεσαι με τους εταίρους σου στην ευρωζώνη θα πρέπει να εργάζεσαι με την τρόικα και άρα λέγοντας “αντίο στην Τρόικα” λες “αντίο στο ευρώ”».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε πως αν και πολλά έχουν λεχθεί για τα σχέδια που κυκλοφόρησε η Γερμανία κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων εκείνων για ένα προσωρινό «Grexit» πρακτικά ήταν οι χώρες της κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης –πολλές από τις οποίες με χαμηλότερο κατά κεφαλήν πλούτο απ’ ότι η Ελλάδα- που είχαν περισσότερο χάσει την υπομονή τους με την Αθήνα.

Ο ίδιος είπε πως ποτέ δεν υποστήριξε μια έξοδο της Ελλάδας, κάτι το οποίο θα ήταν «πραγματικά καταστροφικό» και ένα «τεράστιο λάθος». Η Ελλάδα δεν παραβιάζει πλέον τους όρους της ΕΕ για τους προϋπολογισμούς και αναμένεται να εξέλθει του προγράμματος διάσωσης φέτος.


ΤΟ ΒΗΜΑ


Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους για όλους τους Έλληνες πολίτες


«Η ΝΔ έχει σχέδιο για την επόμενη μέρα της χώρας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε στελέχη, μέλη και φίλους της ΝΔ, απόψε, στα Γιαννιτσά.

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομία και για τους χειρισμούς της στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ενώ δεσμεύτηκε, μεταξύ άλλων, ότι όταν το κόμμα του αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας «θα μειώσει τους φόρους για όλους τους Έλληνες πολίτες».

«Η ΝΔ έχει σχέδιο για την επόμενη μέρα της χώρας. Είναι το μόνο κόμμα που έχει σχέδιο για την επόμενη μέρα. Και το σχέδιο αυτό μπορεί να εφαρμοστεί υπό μια κεντρική προϋπόθεση. Ότι θα υπάρξει στον τόπο μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, στην οποία όλοι θα είστε μπροστάρηδες» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι «το 2018 θα είναι χρονιά πολιτικών εξελίξεων» και ζήτησε από τους φίλους του κόμματος να εργαστούν για να έρθει η «μεγάλη πολιτική αλλαγή» στη χώρα, να δώσουν την ευκαιρία στη ΝΔ να υλοποιήσει το σχέδιο της και στον ίδιο την ευκαιρία να μπορέσει να τους επισκεφθεί πάλι «με άλλη ιδιότητα αυτή του πρωθυπουργού», ενώ συνέστησε, επίσης, στα κομματικά στελέχη να αποφύγουν «κάθε διχαστικό λόγο», κυρίως μεταξύ παλιών νέων φίλων του κόμματος.

«Είμαστε εδώ για να ενώσουμε» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια σας θέλω όλες και όλους κοντά μας, σας θέλω κοντά μου, θέλω να βάλετε πλάτη» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο παρελθόν. Είναι ήδη παρελθόν. Το γνωρίζουν όλες και όλοι, το γνωρίζουν και οι πολίτες που πίστεψαν στον κ. Τσίπρα και είδαν τις ελπίδες τους να διαψεύδονται» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Δεν αξίζουμε άλλο αυτή την κυβέρνηση. Δεν αξίζουμε άλλο, τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο. Στείλτε τους στο σπίτι τους, όταν έρθουν οι επόμενες εκλογές, δεν αξίζουν τρίτη ευκαιρία». «Δώστε μας την ευκαιρία να υλοποιήσουμε το σχέδιο μας και να ξαναφέρουμε την Ελλάδα εκεί που πραγματικά της αξίζει» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην υψηλή φορολογία και στο πώς αυτή επηρεάζει αρνητικά, ιδιαίτερα τους νέους επαγγελματίες, επιχειρηματίες και τους αγρότες και υπονομεύει και την ανάπτυξη και δεσμεύτηκε για μείωση των φόρων «για όλους τους Έλληνες πολίτες», όταν το κόμμα του αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

«Να κρατήσετε μια δέσμευση, φίλες και φίλοι, να θυμάστε ένα πράγμα, καθώς πηγαίνουμε σε εκλογές, να θυμάστε αυτό : Η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους για όλους τους Έλληνες πολίτες. Με αυτούς τους φόρους, ανάπτυξη δεν πρόκειται να έχουμε, μόνο φοροδιαφυγή θα έχουμε και μόνο τα συνηθισμένα υποζύγια θα πληρώνουν για κάποιους, οι οποίοι προσδοκούν ακόμη και σήμερα να διορίζονται στο δημόσιο» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε :

«Γιατί μην έχετε καμία αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – μην έχετε καμία αμφιβολία το ξέρετε καλά- χτίζει ένα νέο μεγάλο κομματικό στρατό, μοιράζει επιδόματα δεξιά και αριστερά, αλλά με πολιτικές επιδομάτων δεν προχωρά η χώρα».

«Δεν είναι αυτό το δικό μου όραμα για την Ελλάδα. Εγώ θέλω τα νέα παιδιά, να έχουν ευκαιρίες, να δουλέψουν, να προκόψουν και να ανταμειφθούν ανάλογα με τον κόπο τους και την προσπάθεια τους. Αρκετά πια, με μια πολιτική, η οποία τιμωρεί, αντί να επιβραβεύει την εργασία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Δε θέλουμε. Είμαστε φιλελεύθερο κόμμα φίλες και φίλοι. Είμαστε φιλελεύθερο κόμμα. Το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του εθνάρχη, του ιδρυτή της παράταξης μας, του Μακεδόνα. Ένα κόμμα το οποίο πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Και πιστεύει, ότι ο καθένας από εσάς μπορείτε να προχωρήσετε όσο ψηλά αντέχετε εσείς οι ίδιοι σε αντιστοίχιση, απόλυτη, με τη δουλειά την οποία θα κάνετε. Και πιστεύουμε σε ένα κράτος, το οποίο θα είναι αρωγός, δε θα είναι εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα, θα στηρίζει τους πιο αδύναμους, με ένα καλό σύστημα υγείας, ένα καλό σύστημα παιδείας, σε ένα κράτος το οποίο θα έχει ασφάλεια σε όλες και σε όλους».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εξακολουθεί να διαπραγματεύεται μυστικά» για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. «Τι έχουν να κρύψουν; Τι διαπραγματεύονται μυστικά; Γιατί δεν ενημερώνουν την αντιπολίτευση; Γιατί δεν ενημερώνουν τον ελληνικό λαό;» διερωτήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης και αντιπαρέβαλε τη στάση της κυβέρνησης, με εκείνη της ΝΔ, ως κυβέρνησης, στο Βουκουρέστι, το 2008, όταν όπως είπε, παρά τις πιέσεις από «μεγάλες δυνάμεις» χάραξε την «κόκκινη γραμμή» που η ΝΔ εξακολουθεί και σήμερα να υπερασπίζεται.

Ο πρόεδρος της ΝΔ διευκρίνισε, ωστόσο, ότι αυτή η θέση δεν αφορά μόνο την ονομασία, αλλά και τη χρήση και την «προκλητική χρησιμοποίηση μιας αλυτρωτικής ρητορικής, η οποία υπονομεύει την εθνική ιστορία, καπηλεύεται τα σύμβολα και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να γίνει αποδεκτή». Πρόσθεσε, επίσης, ότι η όποια συζήτηση λύσης, πρέπει να συμπεριλαμβάνει όλες τις πτυχές του ζητήματος.

«Να μη μας θεωρούν δεδομένους» είπε ο κ. Μητσοτάκης» και συνέχισε :«Θα υπερασπιστούμε τα εθνικά δίκαια, θα υπερασπιστούμε την ιστορία της πατρίδας μας και θα χαράξουμε εξωτερική πολιτική με γνώμονα τι είναι καλό και τι είναι συμφέρον για τον τόπο. Να μας έχετε εμπιστοσύνη, φίλες και φίλοι, στο ζήτημα αυτό, όπως μας έχετε εμπιστοσύνη και στα υπόλοιπα θέματα, τα οποία σας αφορούν».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι το κόμμα του θα συνεργαστεί στενά με την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση στη δουλειά που κάνει στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, λέγοντας ότι είναι ένας «άξιος περιφερειάρχης» με «όραμα» για την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιφέρειας.

Η περιοδεία του προέδρου της ΝΔ στην Πέλλα

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε το πρωί στο αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας – το οποίο βρίσκεται δίπλα στο χώρο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε μέχρι τα δεκαπέντε του χρόνια ο Μέγας Αλέξανδρος – και ενημερώθηκε για τα έργα που έγιναν και αυτά προωθούνται, μέσω ΕΣΠΑ, από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στον αρχαιολογικό χώρο και στο ανάκτορο του Φιλίππου του Β’.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στα Γιαννιτσά και στην Έδεσσα, επισκέφτηκε τις λαϊκές αγορές των δύο πόλεων και συνομίλησε με αγρότες, εμπόρους και πολίτες και άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Απαντώντας σε μια ποδηλάτισσα που είπε «θέλουμε δουλειές», τόνισε: «Αυτή είναι η προτεραιότητά μας». Συζητώντας με πολίτες ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση δημιουργεί στρατιές ομήρων». «Θέλουμε να μας εμπιστευτείτε» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κατά την επίσκεψή του στην Έδεσσα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε τους περίφημους καταρράκτες της πόλης, οι οποίοι αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.

Στο δρόμο από τα Γιαννιτσά στην Έδεσσα ο κ. Μητσοτάκης σταμάτησε στην Καρυώτισσα, περιοχή στην οποία, αυτή την περίοδο, κλαδεύουν τις ροδακινιές.

Στις συζητήσεις που είχε με τους παραγωγούς τόνισε ότι «οι υψηλοί φόροι, οι υψηλές εισφορές, και το υψηλό κόστος παραγωγής έχουν οδηγήσει τον αγροτικό πληθυσμό σε απόγνωση» και πρόσθεσε: «Επιμένω και είναι αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή μου η μείωση του κατώτατου φορολογικού συντελεστή, που θα ευνοήσει όλους τους Έλληνες, συμπεριλαμβανομένων και των αγροτών μας».

Μιλώντας με νέο που σπουδάζει στο Τ.Ε.Ι. Γεωπονίας στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα στα άλλα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι τα «συνεργατικά σχήματα είναι συνθήκη επιβίωσης του πρωτογενούς τομέα, ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής, να γίνουν τα προϊόντα μας ανταγωνιστικά και να κατακτήσουν νέες αγορές», αλλά «για να επιτύχουμε, όμως, σε αυτόν τον στόχο είναι πολύ σημαντικό να ασχολούνται τα νέα παιδιά με τη γη, αποκτώντας εξειδικευμένες γνώσεις».

Αμέσως μετά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Αριδαία, τους Πρόμαχους, το Μαυροβούνι και τη Σκύδρα, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους.

Ο κ. Μητσοτάκης μετέβη το απόγευμα στα Λουτρά Αριδαίας (Πόζαρ), όπου εξήρε τη φυσική ομορφιά του τοπίου και τον τρόπο με τον οποίο τα αξιοποιεί η αυτοδιοίκηση της περιοχής. Υπογράμμισε, όμως, ότι «η κατάσταση του οδικού δικτύου στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας είναι αποκαρδιωτική» και δεσμεύτηκε ο ίδιος και η ΝΔ να ολοκληρώσουν τον κεντρικό άξονα που συνδέει την περιοχή της Πέλλας με την Εγνατία, όπως και το κομμάτι της Δράμας.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε αργά το απόγευμα την Κρύα Βρύση όπου έκανε παρεμβάσεις για την οικονομία και αναφορές για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ενώ αργότερα, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στο νομό, συναντήθηκε και μίλησε με κομματικά στελέχη της ΝΔ και μέλη του κόμματος, στα Γιαννιτσά.


Πηγή : eleftherostypos.gr


Παγκόσμια διάκριση για την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών



Αφορά σε δύο τομείς έρευνας ανά πάθηση ή νόσημα

Μία νέα, σημαντική διάκριση κατάφερε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αφού δύο τομείς έρευνας της Ιατρικής Σχολής του κατατάχθηκαν από την έγκυρη κατάταξη διεθνούς αξιολόγησης Ιατρικών Κέντρων ανά πάθηση ή νόσημα, Expertscape, στους καλύτερους 10 παγκοσμίως.

Ειδικότερα, το ΕΚΠΑ μέσω της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής (Μονάδα Πλασματοκυτταρικών Δυσκρασιών ) κατατάσσεται έβδομο παγκοσμίως, όσον αφορά το πολλαπλούν μυέλωμα και τέταρτο παγκοσμίως όσον αφορά τη Μακροσφαιριναιμία Waldenstrom.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που την πρωτοπορία, την αριστεία και την καινοτομία τις κάνουμε πράξη», δήλωσε σχετικά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος.


ΤΟ ΒΗΜΑ


Πήρε αέρα του το επιτρέπει και ο νόμος και κατέθεσε νέο αίτημα για άδεια ο Κουφοντίνας



Νέα αίτηση για χορήγηση αδείας  κατέθεσε, ο πολυισοβίτης τρομοκράτης και πρώτο πιστόλι της οργάνωσης 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας, στο αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου και κρατείται.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας κατέθεσε τη νέα αίτηση εκμεταλλευόμενος τη δυνατότητα που του παρέχει ο νόμος να ζητήσει ολιγοήμερη άδεια εξόδου από τη φυλακή σε διάστημα δύο μηνών από τότε που έλαβε την προηγούμενη.

Το συμβούλιο των φυλακών θα αποφασίσει για τη χορήγηση η μη δεύτερης άδειας στον Κουφοντίνα με τον εισαγγελέα που είναι ο ίδιος που έδωσε και την πρώτη άδεια να έχει δικαίωμα άσκησης «βέτο», ακυρώνοντας αν το κρίνει τη χορήγηση της άδειας, ανεξάρτητα από το αν τα άλλα δύο μέλη του Συμβουλίου ταχθούν υπέρ της χορήγησης της.

Η εν λόγω ρύθμιση που ακόμα και σήμερα ισχύει, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από κρατούμενους, ενώ είχε εξαγγελθεί η αλλαγή της από το υπουργείο Δικαιοσύνης, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να έχει κατατεθεί νέα νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.



Κατάληψη - στρατηγείο από αγνώστου ταυτότητα άτομα στο κέντρο της Αθήνας



Στην καρδιά της Αθήνας, ανάμεσα στη Σίνα και στην Ασκληπιού, πάνω από τη Διδότου, η κατάληψη του 5ου Λυκείου Αθηνών συνεχίζεται. 

Είναι μια ιστορία που μετράει δύο χρόνια και αφορά την παροχή στέγης σε εκατοντάδες πρόσφυγες και άτομα αγνώστου ταυτότητας. Δεν υπάρχει επίσημη ή ανεπίσημη δομή, κανείς δεν μπορεί να πει επισήμως ποιος διακινεί αυτά τα άτομα, ποιος εγγυάται για την ασφαλή διαβίωσή τους, δεν υπάρχει υγειονομικός έλεγχος, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική δεν πλησιάζουν και χθες το πρωί στην πεζοδρομημένη οδό Πρασσά, πίσω από το Γαλλικό Ινστιτούτο, η οσμή από τις ανθρώπινες εκκρίσεις ήταν πέραν πάσης φαντασίας. Διότι, επιπλέον, δεν λειτουργούν οι τουαλέτες στο παλιό σχολείο.

Θα μπορούσε να είναι μία ακόμη περίπτωση ακραίας αυθαιρεσίας, αλλά η συγκεκριμένη κατάληψη, το «στρατηγείο» των καταλήψεων, για το οποίο κανείς φορέας δεν αναλαμβάνει ευθύνη, έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους περιοίκους. 

Εύκολα ο αντίλογος θα μιλήσει για ρατσισμό και προκατάληψη, αλλά το πρόβλημα είναι σύνθετο. Υπάρχουν αριθμοί που δύσκολα μπορούν να διασταυρωθούν, καθώς κόσμος μπαινοβγαίνει, αλλά λέγεται ότι πάνω από 3.400 άνθρωποι διακινήθηκαν σε ένα χρόνο. 

Αυτό που ενοχλεί σε σημείο απόγνωσης τους περιοίκους των γύρω δρόμων είναι ότι το «κράτος εν κράτει» δρα ανεξάρτητα από τους νόμους του ελληνικού κράτους. «Δεν ξέρουμε πού να αποταθούμε, δεν γνωρίζουμε ποιος φέρνει τα ασυνόδευτα παιδιά, δεν ξέρουμε ποιος μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά μας ή τους στοιχειώδεις κανόνες διαβίωσης στη γειτονιά», λένε περίοικοι.


Η κατάληψη στο 5ο Λύκειο Αθηνών. Αποψη από τον πεζόδρομο της Πρασσά, πάνω από τη Διδότου. 

Η κατάληψη παρέχει στέγη σε άτομα αγνώστου ταυτότητος και λειτουργεί χωρίς επίσημη δομή, ενώ οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν οδηγηθεί σε απόγνωση.

Το θέμα δεν είναι απλό. Το νερό και το ηλεκτρικό δεν πληρώνεται και μάλιστα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης είχε καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων. 

Αυτό που τείνει να οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα είναι η διαφαινόμενη πρόθεση τώρα του ίδιου του Δήμου Αθηναίων να προχωρήσει σε έργα σύνδεσης της αποχέτευσης (ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της χρήσης των δρόμων ως αφοδευτηρίων). 

«Δεν θα είχαμε αντίρρηση φυσικά να γίνει σύνδεση της αποχέτευσης», λένε περίοικοι, «αλλά ας έρθει ο δήμος και ας βάλει την ταμπέλα του απέξω, ώστε να γνωρίζουμε και εμείς ποιος ελέγχει τον χώρο. Η σύνδεση της αποχέτευσης ερμηνεύεται ως νομιμοποίηση της κατάληψης», ισχυρίζονται.
Από την είσοδο του παλιού σχολείου (το οποίο επρόκειτο να επαναλειτουργήσει προτού γίνει κατάληψη) επί της Οκταβίου Μερλιέ, μπαινοβγαίνει κόσμος. Βλέπω νεαρούς αλλά και οικογένειες, γονείς με παιδιά σε καροτσάκια. 

Από την άλλη είσοδο του προαυλίου, γωνία Πρασσά και Βαλτετσίου, η σιδερένια πόρτα είναι κλειστή αλλά από μία οπή μπορεί κανείς να δει τον καταυλισμό. Πιο κάτω το ερειπωμένο και κλειστό λόγω επικινδυνότητας τμήμα του σχολείου με εξωτερική είσοδο από Βαλτετσίου χρησιμοποιείται κανονικά από την κατάληψη. 

Θρανία έχουν πεταχτεί έξω, μεσοτοιχίες σκάφτηκαν από μέσα και κανείς δεν ξέρει ποιος εγγυάται την ασφάλεια. Οι πρόσφυγες και όσοι διαμένουν κατά καιρούς μέσα στην κατάληψη μαγειρεύουν συχνά υπαιθρίως, «και αν θέλουν Κυριακή πρωί ή αργά το βράδυ να παίξουν μουσική, θα το κάνουν».


Η αυλή του παλιού σχολείου χρησιμοποιείται για μαγείρεμα και κάθε είδους δραστηριότητα. Η αστυνομία δεν πλησιάζει, όπως και κανένα θεσμικό όργανο.

Η περιοχή εντάχθηκε λόγω της κατάληψης στη ζώνη που κανένας ελεγκτικός ή διασωστικός μηχανικός δεν πλησιάζει. «Εχουμε γίνει όπως η Αραχώβης όπου η αστυνομία δεν πάει», λένε κάτοικοι της περιοχής. Αναφέρουν ότι πρόσφατα κάποιος πέταξε στουπιά σε ξερά κλαδιά που είχε αφήσει προσωρινά η Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή έπειτα από κλάδεμα δέντρων. 

«Υπήρξε ανάφλεξη, καλέσαμε την Πυροσβεστική, αλλά δεν ήρθε. Αντιθέτως, ήρθε ένα μηχανάκι με δύο άνδρες με πολιτικά, που ισχυρίστηκαν ότι ήταν αστυνομικοί. Με μπουκάλια νερό και πατώντας πάνω στις εστίες της φωτιάς επιχείρησαν να τη σβήσουν».

Δίπλα στο Γαλλικό Ινστιτούτο και στον ναό του Αγίου Νικολάου στα Πευκάκια, στην καρδιά της Νεάπολης, κοντά στον κήπο της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής και απέναντι σε σπίτια και γραφεία, υπάρχει αυτός ο μεγάλος χώρος της κατάληψης που ζει ανεξάρτητα από τους νόμους και το Σύνταγμα του ελληνικού κράτους. 

Περίοικοι ανέφεραν ότι την οργάνωση του χώρου την έχει αναλάβει ο Σύρος «Κάστρο» και ότι εμπλέκονται και άλλες ομάδες που κανείς δεν κατονομάζει, ενδεικτικό και αυτό της ανασφάλειας που επικρατεί. Αλλωστε, σε αυτή την κατάληψη της οδού Πρασσά είχε κρυφτεί για τρεις ημέρες ο δολοφόνος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.


Ενας τεράστιος χώρος που παρέχει στέγη είναι η κατάληψη της οδού Πρασσά, αλλά κανείς δεν έχει επισήμως την ευθύνη.

Το χρέος του δήμου

Ο Δήμος Αθηναίων έχει ευθύνη να σκεφτεί ότι υπάρχουν δημότες υπό ομηρία. Δημότες που πληρώνουν, που επενδύουν, που εργάζονται, που υπομένουν. 

Η Αστυνομία είναι απούσα, αλλά αυτό δεν είναι νέο. Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα παρέχεται άσυλο σε πρόσφυγες στην καρδιά μιας πρωτεύουσας χωρίς να γνωρίζει κανείς ποιος έχει την ευθύνη, ποιος μπαίνει, ποιος βγαίνει και ποιος καλύπτει βασικά ζητήματα ασφάλειας, υγείας και τάξης;


Πηγή : kathimerini.gr


Φυγάδευσαν τον Μουζάλα στην Χίο -Τον αποδοκίμασαν πολίτες [βίντεο]



Με μηνύματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο μεταναστευτικό αλλά και προσωπικά κατά του ίδιου, συνοδεύτηκε η αναχώρηση του Γιάννη Μουζάλα, το βράδυ της Πέμπτης από τη Χίο για την Αθήνα.

Συγκεντρωμένοι κάτοικοι του Χαλκειούς, όπου είναι εγκατεστημένο το hotspot – και όχι μόνο – κατέλαβαν την αίθουσα αναχωρήσεων, υψώνοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά του ίδιου ζητώντας την παραίτησή του.

Η ένταση που δημιουργήθηκε ανάγκασε την Αστυνομία να φυγαδεύσει τον Υπουργό από άλλη είσοδο του Αεροδρομίου, οδηγώντας τον στα γραφεία της Ασφάλειας του Αερολιμένα Χίου, όπου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ και παρέμεινε μέχρι την αναχώρησή του.



Πηγή: politischios.gr


Εφιαλτικές στιγμές! Κρουαζιερόπλοιο στο έλεος «κυκλώνα – βόμβα» [vids]




Για τη ζωή τους φοβήθηκαν οι επιβάτες στο κρουαζιερόπλοιο Norwegian Breakaway που βρέθηκε στο έλεος του "κυκλώνα - βόμβα" Storm Grayson.

Το κρουαζιερόπλοιο έπλεε από τη Νέα Υόρκη με προορισμό τις Μπαχάμες για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά. Η χαλαρωτική απόδραση για χιλιάδες επιβάτες εξελίχθηκε σε κρουαζιέρα τρόμου.

Οι επιβάτες έζησαν ένα τριήμερο εφιάλτη στην ανοιχτή θάλασσα και ενώ το κρουαζιερόπλοιο έπλεε στη δίνη του «κυκλώνα – βόμβα» Storm Grayson. Αρκετοί επιβάτες φοβήθηκαν για τη ζωή τους καθώς τα τεράστια κύματα έσκαγαν στο κρουαζιερόπλοιο και άρχισε να στάζει νερό στο εσωτερικό.

Φοβήθηκαν για τη ζωή τους

«Ήμουν με όλη μου την οικογένεια και φοβήθηκα ότι δεν θα γυρίσουμε ποτέ ζωντανοί. Η κόρη μου κάλεσε τον αρραβωνιαστικό της για να του πει αντίο», έγραψε στο Twitter η Karoline Ross.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πήραν την απόφαση να θέσουν τόσες ζωές σε κίνδυνο. Αυτή η δοκιμασία επηρέασε πολλούς ανθρώπους. Το πλήρωμα σκούπιζε το νερό σε όλο το πλοίο. Νερό έτρεχε από τους τοίχους και πλέαμε με κλίση για ώρες» έγραψε ο Ishan Byrde.


Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ανέφεραν πως δεν υπήρχε επαρκής ενημέρωση, με τους επιβάτες να φοβούνται για τη ζωή τους. Η έναρξη της 14ήμερης κρουαζιέρας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αλλά υπήρξαν τεράστια προβλήματα στις τελευταίες μέρες του ταξιδιού και έπλευσαν στο Μανχάταν.



Πηγές : Dailymail, newsit.gr


Η δήθεν "αριστερά" του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της αριστεράς του ΚΚΕ



Επίθεση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παπαδόπουλο εναντίον στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Γιάννη Τασιούλα και το ΚΚΕ, για την εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας, με σκληρές εκφράσεις. 

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο κ. Παπαδόπουλος προσπάθησε να κάνει τον αριστερό και ανέφερε πως επιθυμεί να απαντήσει «στους συντρόφους που μας κάνουν κριτική από τα αριστερά και μας λένε ότι είμαστε ενάντια στους εργάτες. Και μας καλούν να αναιρέσουμε όλα αυτά τα μέτρα. Θα έλεγα να αναιρέσουν αυτοί όλες τις απολύσεις του Ριζοσπάστη και του 902 που κάνανε, να μας πούνε για τα λεφτά από τη συχνότητα, το σταθμό που ήταν δημόσιο αγαθό, πόσα πήρανε, διότι δεν ήταν δικά τους. Από ό,τι είδα στις τηλεοράσεις, παίζει πολύ δραματικά εκείνος ο αριστερός ο κομμουνιστής συνδικαλιστής που χτυπάει το τραπέζι έτσι μπροστά την υπουργό! Πραγματικά είναι επαναστάτης, φασίστας! Είναι καθαρά φασιστική λογική, φασιστική νοοτροπία! Για φανταστείτε εδώ, να πάει να ανεβεί ένας του ΚΚΕ και να μην τον αφήσουμε να μιλήσει. Θα είναι αυτό δημοκρατική διαδικασία; Πότε έχει κάνει το ΚΚΕ ξανά τέτοια πράγματα; Προσπαθούν να πάνε σε αυτοδικία; Δηλαδή, τι θα κάνουμε θα πλακωνόμαστε μεταξύ μας στις πλατείες; Αυτή είναι η αντιπαράθεση που θέλουν; Αν τη θέλουν μπορούμε».

Βουλευτές του ΚΚΕ φώναξαν «ντροπή» στον κ. Παπαδόπουλο, αλλά αυτός σε πανικό μετά τα όσα υπογράφει και κάνει η κυβέρνηση του συνέχισε: «Με τον τσαμπουκά δεν σας καταλαβαίνουμε. Και αν κρατούμε αυτή τη στάση είναι γιατί ως κόμμα αριστεράς δεν θέλουμε να τσακωνόμαστε. Και δεν θα το κάνουμε. Αυτό που κάνετε εσείς δεν συνάδει με τις αρχές της αριστεράς».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, κατηγόρησε τον κ. Παπαδόπουλο ότι «αξιοποιεί το οπλοστάσιο της Χρυσής αυτής για να επιτεθεί στο ΚΚΕ και επειδή φαίνεται έχει και ασφαλίτικες αναζητήσεις, τον ενημερώνουμε ότι αυτός που χτύπησε το χέρι στου τραπέζι στο υπουργείο Εργασίας είναι ο ίδιος που μίλησε σήμερα στη Βουλή κατά την διάρκεια της ακρόασης φορέων».



«Απόπατοι» για τον Τραμπ η Αϊτή και χώρες της Αφρικής



Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διερωτήθηκε την Πέμπτη γιατί οι ΗΠΑ θα έπρεπε να θέλουν να υποδέχονται μετανάστες από την Αϊτή ή κράτη της Αφρικής, τα οποία χαρακτήρισε «χώρες απόπατους», σύμφωνα με δύο πηγές ενήμερες για τα σχόλια του μεγιστάνα.

Ο Τραμπ εκστόμισε αυτήν τη φράση στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής του από τους γερουσιαστές των Δημοκρατικών Ντικ Ντέρμπιν και των Ρεπουμπλικάνων Λίντσεϊ Γκρέιαμ για νέο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση που φέρεται να έχει διακομματική υποστήριξη, ανέφεραν οι πηγές, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Ηταν παρόντες και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια της συζήτησης, σύμφωνα με τις πηγές.

Οι κοινοβουλευτικοί εξηγούσαν το πώς λειτουργούν ορισμένα προγράμματα για την υποδοχή μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου ενός που προσφέρει ασφαλές καταφύγιο στις ΗΠΑ για ανθρώπους που κινδυνεύουν εξαιτίας φυσικών καταστροφών ή εμφύλιων συρράξεων.

«Περισσότερους από τη Νορβηγία»

Σύμφωνα με μία από τις πηγές, ο Τραμπ αποκρίθηκε: «Γιατί να τους θέλουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους από την Αφρική εδώ; Αυτές είναι χώρες απόπατοι... Θα έπρεπε να υποδεχόμαστε περισσότερους ανθρώπους από τη Νορβηγία».

Η δεύτερη πηγή ανέφερε ότι ο Τραμπ αμφισβήτησε επίσης το γιατί οι ΗΠΑ οφείλουν να υποδέχονται Αϊτινούς.

Ενα από τα προγράμματα για το οποίο ενημέρωναν τον αμερικανό πρόεδρο οι γερουσιαστές είναι το Καθεστώς Προσωρινής Προστασίας (Temporary Protection Status, TPS). 

Η κυβέρνηση του Τραμπ αποφάσισε να καταργήσει αυτήν την προστασία για τους μετανάστες από το Ελ Σαλβαδόρ, κάτι που αναμένεται να σημάνει ότι 200.000 πολίτες αυτής της χώρας που ζούσαν ως τώρα νόμιμα στις ΗΠΑ θα απελαθούν. Η προστασία πρόκειται να ανασταλεί επίσης για τους υπηκόους κι άλλων χωρών, όπως η Νικαράγουα ή η Ονδούρα.

Λευκός Οίκος: Ορισμένοι στην Ουάσιγκτον δίνουν μάχη για ξένες χώρες

Ερωτηθείς για το υβριστικό σχόλιο του Τραμπ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρατζ Σα απάντησε: «ορισμένοι πολιτικοί στην Ουάσιγκτον διαλέγουν να δώσουν μάχη για λογαριασμό ξένων χωρών, αλλά ο πρόεδρος Τραμπ θα μάχεται πάντοτε υπέρ του αμερικανικού λαού».

«Οπως κι άλλες χώρες έχουν συστήματα μετανάστευσης που βασίζονται στα προσόντα, ο πρόεδρος Τραμπ δίνει μάχη για μόνιμες λύσεις που θα κάνουν τη χώρα μας ισχυρότερη, καλωσορίζοντας εκείνους που μπορούν να συνεισφέρουν στην κοινωνία μας, να ενισχύσουν την οικονομία μας και να ενσωματωθούν στο σπουδαίο έθνος μας», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Τρίτη πηγή ενήμερη για όσα διημείφθησαν στη συνάντηση είπε ότι ο Τραμπ αντέδρασε διότι θεωρεί πως οι ΗΠΑ δεν θα έπρεπε να υποδέχονται ανειδίκευτους εργάτες από τις περί ου ο λόγος χώρες, αλλά μετανάστες από χώρες με εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό. Αυτή η πηγή υποστήριξε πως ο Τραμπ δεν σκόπευε να προσβάλλει.


ΤΟ ΒΗΜΑ


Κυριάκος Μητσοτάκης : Να σταματήσει η κυβέρνηση να επιδίδεται σε μυστική διπλωματία.




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στην περιοδεία μου στην Πιερία και την Πέλλα, εδώ από τα βορειότερα σύνορα της χώρας, θέλω να καλέσω την Κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, να ενημερώσει υπεύθυνα την Αντιπολίτευση για το μείζον ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και να σταματήσει, επιτέλους, να επιδίδεται σε μυστική διπλωματία. 

Ζητώ επίσης από την Κυβέρνηση να σταματήσει να διχάζει τους Έλληνες. Και να σταματήσει να ταυτίζει ανθρώπους οι οποίοι έχουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων με την άκρα δεξιά. Οι πολιτικές αυτές δεν ευνοούν την εθνική συνεννόηση και την εθνική συναίνεση, που τόσο απαραίτητη είναι για να αντιμετωπιστεί ένα κρίσιμο εθνικό θέμα».