Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Τρέμει ο τυχοδιώκτης νέες εκλογές - Δεν φεύγει από αρχηγός παρά την πίεση Πολάκη - 87


 


Κατσικώθηκε το απόλυτο πολιτικό νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ τυχοδιώκτης Στέφανος Κασσελάκης.

Δεν σήκωσε το γάντι το νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στην πρόσκληση - πρόκληση του Π. Πολάκη και τους "87" να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογές. Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όπου η εσωκομματική αντιπολίτευση του άσκησε κριτική πως ρευστοποιεί το κόμμα, έληξε με τον Στέφανο Κασσελάκη να παραπέμπει οποιαδήποτε εσωκομματική διαδικασία στο συνέδριο που έχει προγραμματιστεί για τις 6 Οκτωβρίου.

«Όποιος πιστεύει ότι υπάρχει θέμα ηγεσίας να καταθέσει πρόταση μομφής" είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, συμπληρώνοντας ωστόσο πως "μια πρόταση μομφής θα είναι καταστροφική για τον ΣΥΡΙΖΑ." λες και ο ίδιος ο Κασσελάκης δεν είναι καταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, κάλεσε τους βουλευτές να δεσμευτούν ότι δεν θα αποχωρήσουν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, κάτι το οποίο, σύμφωνα με αναλυτές αποτελεί και μεγάλο του φόβο, γιατί ο τίποτα θα είναι αρχηγός του τίποτα.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση άσκησε κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη πως «ρευστοποιεί» το κόμμα. Σε αυτό το κλίμα αρχικά ο Παύλος Πολάκης και στη συνέχεια Ολγα Γεροβασίλη, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Κατερίνα Νοτοπούλου, εκ μέρους των "87", ζήτησαν νέες εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη νέου προέδρου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Χανίων είπε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι μία πρόταση μομφής θα τραυμάτιζε το κόμμα, οπότε η εσωκομματική κάλπη είναι μονόδρομος. 




Τριμερής Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου στη Νέα Υόρκη


 

Τριμερής συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, μετέδωσε από την Ουάσινγκτον ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Η τριμερής, που πραγματοποιείται ανά τακτά διαστήματα στις πρωτεύουσες των τριών κρατών, αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία της επίσκεψης των τριών ηγετών. Θα αποτελέσει μάλιστα και μια απάντηση στη χθεσινή συνάντηση του Ερντογάν με τον Αλ Σίσι, όπως σχολίασε ο Μιχάλης Ιγνατίου στον ΣΚΑΙ, ο οποίος πρόσθεσε ότι επίκειται και συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου στην Λευκωσία.



Συνελήφθη ο 27χρονος που πέταξε την τσάντα με τις χειροβομβίδες


 

Συνελήφθη την Τετάρτη στον Πειραιά, κατόπιν σχετικού εντάλματος, ο 27χρονος που πέταξε την τσάντα με τις χειροβομβίδες, στη διάρκεια καταδίωξης, στο Κερατσίνι.

Ο 27χρονος παραδόθηκε αυτοβούλως στην Ασφάλεια Πειραιά το πρωί, ενώ στις ερωτήσεις των αστυνομικών, ανέφερε ότι είχε τις χειροβομβίδες για προσωπική του χρήση, προσθέτοντας πως ήταν δικές του και δεν τις πήγαινε κάπου άλλου. Επιπλέον, πρόσθεσε πως κινδύνευε, χωρίς να διευκρινίσει από ποιον και γιατί.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για διακεκριμένη παράνομη οπλοκατοχή και μεταφορά χειροβομβίδων.

Η Καταδίωξη εκτυλίχθηκε στο Κερατσίνι το πρωί του περασμένου Σαββάτου.




Έφηβοι στη Βόρεια Κορέα καταδικάζονται σε 12 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας επειδή παρακολούθησαν απαγορευμένη τηλεοπτική σειρά

 


Η ζωή στη Βόρεια Κορέα περιβάλλεται από μυστήριο, ωστόσο ένα βίντεο που διέρρευσε επιβεβαιώνει, μετά τις μαρτυρίες των λίγων που έχουν καταφέρει να δραπετεύσουν από τη χώρα, ένα ολοκληρωτικό καθεστώς αδιανόητης καταπίεσης. Φέρεται να παρουσιάζει την καταδίκη δύο εφήβων σε 12 χρόνια καταναγκαστικών έργων επειδή έκαναν το «έγκλημα» να παρακολουθήσουν τηλεοπτική σειρά από τη Νότια Κορέα.

Το υλικό φαίνεται να προέρχεται από το 2022 και παρουσιάζει δύο αγόρια 16 ετών να φορούν χειροπέδες μπροστά σε εκατοντάδες άλλους μαθητές, πιθανόν για τον παραδειγματισμό τους. Ένστολοι άντρες τους κάνουν σύσταση επειδή «δεν σκέφτηκαν σε βάθος τα λάθη τους».

Το υλικό φαίνεται να προέρχεται από το 2022 και παρουσιάζει δύο αγόρια 16 ετών να φορούν χειροπέδες μπροστά σε εκατοντάδες άλλους μαθητές, πιθανόν για τον παραδειγματισμό τους. Ένστολοι άντρες τους κάνουν σύσταση επειδή «δεν σκέφτηκαν σε βάθος τα λάθη τους».

Στη Βόρεια Κορέα απαγορεύεται οποιαδήποτε μορφή ψυχαγωγίας προέρχεται από τη Νότια Κορέα. Ωστόσο κάποιοι, διψασμένοι να δουν τι συμβαίνει πέρα από τα σύνορα της χώρας τους, παίρνουν αυτό το ρίσκο.

Το επίμαχο υλικό παραχωρήθηκε στο BBC από το South and North Development (Sand), ένα ερευνητικό ινστιτούτο που δουλεύει με λιποτάκτες από τη Βόρεια Κορέα. Από αυτό προκύπτει ότι οι αρχές επιβάλλουν όλο και πιο αυστηρές τιμωρίες προκειμένου να αποθαρρύνουν τους πολίτες τους να έρθουν σε επαφή με «ανήθικο περιεχόμενο».

Στο συγκεκριμένο βίντεο ένας αφηγητής επαναλαμβάνει την κρατική προπαγάνδα: «Η σάπια κουλτούρα έχει εξαπλωθεί ακόμα και στους εφήβους. Είναι μόλις 16 ετών, αλλά κατέστρεψαν το μέλλον τους».

Στο συγκεκριμένο βίντεο ένας αφηγητής επαναλαμβάνει την κρατική προπαγάνδα: «Η σάπια κουλτούρα έχει εξαπλωθεί ακόμα και στους εφήβους. Είναι μόλις 16 ετών, αλλά κατέστρεψαν το μέλλον τους».

Ένας λιποτάκτης που είχε μιλήσει στο BBC είχε πει ότι αναγκάστηκε να παρακολουθήσει έναν 22χρονο να εκτελείται με την κατηγορία ότι άκουσε μουσική από τη Νότια Κορέα και μοιράστηκε ταινίες με τους φίλους του.

Ο εκπρόσωπος της Sand Choi Kyong-hui σχολίασε ότι το κράτος της Βόρειας Κορέας αντιμετωπίζει τις τηλεοπτικές σειρές και τη μουσική από τη Νότια Κορέα σαν απειλή για την ιδεολογία του. «Ο θαυμασμός για την κοινωνία της Νότιας Κορέας μπορεί να οδηγήσει στην εξασθένιση του συστήματος… Στρέφεται κατά της μονολιθικής ιδεολογίας που κάνει τους Βορειοκορεάτες να λατρεύουν την οικογένεια του Kim».

Δείτε το βίντεο:



Πηγή




Μπάιντεν για μακελειό στην Τζώρτζια : Η χώρα δεν μπορεί να δεχθεί αυτό να γίνει ο κανόνας

 



Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να δεχθούν ότι οι φονικοί πυροβολισμοί στα σχολεία της χώρας «γίνονται ο κανόνας», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν λέγοντας ότι «θρηνεί» για τον θάνατο αρκετών ανθρώπων μετά τους πυροβολισμούς σε λύκειο στην Τζόρτζια.

«Αυτό που θα έπρεπε να ήταν μια χαρούμενη έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Γουίντερ της Τζόρτζια, μετατρέπεται σε μια φρικτή υπενθύμιση: η ένοπλη βία συνεχίζει να καταστρέφει τις ζωές των συμπολιτών μας», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, καλώντας εκ νέου το Κογκρέσο να δράσει, κυρίως απαγορεύοντας τα τουφέκια.

Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ μίλησε για «ανείπωτη τραγωδία» μετά τους πυροβολισμούς που ερρίφθησαν σε λύκειο της Τζόρτζια.

«Είμαι συντετριμμένος για τις οικογένειες που επλήγησαν από αυτή την ανείπωτη τραγωδία», δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, χωρίς να αναφέρει απολογισμό θυμάτων.

«Τέσσερις νεκροί. Εννέα άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία με τραύματα. Ο ύποπτος κρατείται και είναι ζωντανός», δήλωσε στην πλατφόρμα Χ το Γραφείο Ερευνών της Τζόρτζια.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNN, ο δράστης φέρεται να είναι ένας 14χρονος έφηβος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μόνη ανεπτυγμένη χώρα στον κόσμο που πλήττεται συχνά από περιστατικά με πυροβολισμούς στα σχολεία, μια μάστιγα που ευνοείται από την εξάπλωση των προσωπικών όπλων.

Τον Μάιο του 2022, 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικοί ήταν τα θύματα του φρικτού μακελειού στο σχολείο τους στο Ουβάλντε του Τέξας, το οποίο διέπραξε ένας 18χρονος χρησιμοποιώντας ένα τουφέκι που ήταν νόμιμα αγορασμένο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν σταματά να καταγγέλλει την «επιδημία» της βίας των πυροβόλων όπλων και προτρέπει συχνά το Κογκρέσο να αναλάβει δράση.

Πλέον, ο αριθμός των θυμάτων πρέπει να είναι ιδιαίτερα μεγάλος ή οι συνθήκες να είναι ιδιαίτερα σημαντικές για να προκαλούν τα περιστατικά αυτά με πυροβολισμούς το ενδιαφέρον των εθνικών μέσων ενημέρωσης.



Προφυλακίστηκαν οι δύο από τους τέσσερις Κρητικούς για τον ξυλοδαρμό του Γάλλου τουρίστα

 


Καμία ανοχή στους νταήδες γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει!!

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων με την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης παραπέμπονται οι τέσσερις νεαροί κατηγορούμενοι από τα Χανιά που τα ξημερώματα της Κυριακής ξυλοκόπησαν έναν 36χρονο Γάλλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστοτόπου rethnea.gr, το μονομελές πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου αποφάσισε ότι είναι αναρμόδιο να κρίνει την κατηγορία και την μετέτρεψε από επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κακούργημα). Άρα αρμόδιο δικαστήριο είναι το ΜΟΔ του Εφετείου της περιφέρειας Κρήτης.

Μέχρι τον προσδιορισμό της δικάσιμου το μονομελές πλημμελειοδικείο διέταξε την προφυλάκιση των δύο από τους τέσσερις συνολικά κατηγορουμένων (δύο αδέλφια).

Τη δικάσιμο του ΜΟΔ θα προσδιορίσει ο εισαγγελέας Εφετών.

Η συμπλοκή φέρεται να ξεκίνησε για ασήμαντη αφορμή, όταν ένας από τους νεαρούς Κρητικούς κακοποιούς άρπαξε ένα μπουκάλι αλκοόλ που κρατούσε ο Γάλλος και τον χτύπησε, ενώ ένας άλλος τον κλωτσούσε στα πλευρά.

Ο 36χρονος νοσηλεύεται με κάταγμα στο κεφάλι, χωρίς να διατρέχει πλέον κίνδυνο, ενώ οι γονείς του βρίσκονται στην Ελλάδα.



Συνελήφθησαν ανήλικοι κακοποιοί για κακούργημα στην Ζάκυνθο


 

Μια πρωτοφανής υπόθεση εκφοβισμού ανηλίκου, συνοδευόμενου από ληστεία βρίσκεται από εχθές Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα στα χέρια της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., προσήλθε στην Ασφάλεια Ζακύνθου, ένας 14χρονος ανήλικος, μόνιμος κάτοικος Ζακύνθου, συνοδευόμενος από τον πατέρα του και κατέθεσαν στοιχεία κατά τριών ανηλίκων κακοποιών, ηλικίας 14, 14 και 13 ετών, για την διάπραξη των κακουργηματικών αδικημάτων του εκφοβισμού, της βίας και της ληστείας κατά συναυτουργία.

Ο ανήλικος προσκόμισε βίντεο μέσα από το οποίο έχουν καταγραφεί οι αποτρόπαιες πράξεις των τριών ανηλίκων και επικίνδυνων κακοποιών.

Μετά την κατάθεση των στοιχείων η Ασφάλεια συνέλαβε τους ανήλικους κακοποιούς για κακούργημα και τους γονείς τους, με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκων και όλοι μαζί αύριο θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα να απολογηθούν.



ΕΣΗΕΑ: Καταγγέλλει τη στάση ΣΥΡΙΖΑ και ενισχύει με €400 τους εργαζόμενους σε Αυγή και Κόκκινο

 



Για «αναλγησία» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ένωση Συντακτών η οποία αποφάσισε να παράσχει οικονομική στήριξη στο απλήρωτο προσωπικό των δύο Μέσων, με σκοπό να καλυφθούν όσο το δυνατόν άμεσα τα προβλήματα διαβίωσης. Οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν νέες συγκεντρώσεις στην Κεντρική ροπή το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων Ιουλίου και Αυγούστου στον Ρ/Σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5», στην εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» και στην ιστοσελίδα «avgi.gr», καθώς και την απαξιωτική στάση που τηρεί ο βασικός μέτοχος, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στους εργαζόμενους και στα Μέσα.


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση: «Μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.» ακολουθεί την ίδια τακτική οικονομικής ασφυξίας προς τους εργαζόμενους με στόχο να τους οδηγήσει εκβιαστικά στην έξοδο, που καταγγέλλει -και δικαίως- σε κάθε άλλη περίσταση ανάλογης εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Ζητάμε, έστω και την ύστατη στιγμή, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και του επιδόματος θερινής αδείας, ώστε να ξεκινήσει άμεσα και καλόπιστα ο διάλογος για βιώσιμη λύση.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά τους συναδέλφους με το ποσό των 400 ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπισθούν όσο γίνεται άμεσα προβλήματα διαβίωσης. Το ποσό αυτό θα διατεθεί από το Απεργιακό Ταμείο της ΕΣΗΕΑ.

Καλούμε τον βασικό μέτοχο «ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.» να συναισθανθεί τη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι, να καταβάλει τα οφειλόμενα και να σταματήσει την αναλγησία που επιδεικνύει έναντι των ανθρώπων οι οποίοι στερούνται πλέον τα βασικά μέσα επιβίωσης».

Υπενθυμίζεται πως προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας πραγματοποίησαν χθες εργαζόμενοι στον ραδιοφωνικό σταθμό «105.5 Στο Κόκκινο», καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ για μη καταβολή δεδουλευμένων και του επιδόματος αδείας. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι εργαζόμενοι του σταθμού αναφέρουν πως δεν πληρώθηκαν για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ενώ δεν έλαβαν και το καλοκαιρινό επίδομα.



Επίθεση ακροαριστερών του Ρουβίκωνα στον Άδωνι Γεωργιάδη

 


Επίθεση με τρικάκια στον χώρο που η Ελληνική Αγωγή παρουσίαζε το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα για το 2024-25, έκαναν το απόγευμα της Τετάρτης μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης του Ρουβίκωνα.

Την επίθεση γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μέσω X, αναρτώντας σχετικές φωτογραφίες. «Κάτω το υπουργείο ιδιωτικής Υγείας», γράφουν τα τρικάκια που πέταξε ο Ρουβίκωνας.

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Και ενώ κάνουμε την επίσημη παρουσίαση του φετινού Προγράμματος της
@EllinikiAgogi με την @ManolidouE και ενώ ο κόσμος έχει ήδη γεμίσει ασφυκτικά τις αίθουσες και τους διαδρόμους της Σχολής μας, μας επιτέθηκε ο Ρουβίκωνας….με τα γνωστά χαρτάκια…μα δε ντρέπονται σε έναν εκπαιδευτικό χώρο! Δεν τους φοβόμαστε!», έγραψε

Ανακοίνωση έβγαλε ο υπουργός και με ανάρτησή του στο facebook :

«Θεώρησαν ότι πρέπει να κάνουν αυτήν την επίθεση εν μέσω μιας εκδήλωσης σε έναν κλειστό χώρο» ανέφερε ο Αδωνις Γεωργιάδης στο βίντεο που ανάρτησε και αφού υπενθύμισε ότι οι ομοϊδεάτες του Ρουβίκωνα του έχουν επιτεθεί στο γραφείο αλλά και στο σπίτι με βόμβες, μολότοφ και βαριοπούλες, σημείωσε: «Τι περιμένετε ότι πρόκειται να με εκφοβίσετε και να μην λέω αυτά που πιστεύω; Η δημοκρατία δεν σας φοβάται, κι εγω δεν σας φοβάμει σίγουρα. Κάντε ότι θέλετε αλλά μην κάνετε πράξεις βίας σε έναν εκαπιδευτικό χώρο όπως είναι η Ελληνική Αγωγή».



Στη φυλακή ηγετικό στέλεχος της Θύρας 7

 



Στη φυλακή οδηγείται ένας 41χρονος φερόμενος ως ένα από τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης της Θύρας 7 που εμπλέκονται στην υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη. Σημειώνεται ότι ο 41χρονος κατηγορούμενος είχε συλληφθεί και είχε αφεθεί ελεύθερος, ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν.

Συγκεκριμένα, ανιχνεύθηκαν ίχνη πυρίτιδας ενώ προέκυψαν και εκβιασμοί σε βάρος ιδιοκτητών καντίνας γύρω από το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακιστέος κρίθηκε ένας 41χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη, τον περασμένο Δεκέμβριο, στου Ρέντη.

Ο κατηγορούμενος που έχει το ψευδώνυμο «Κορυδαλλιώτης» είναι ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που ευθύνεται για τα επεισόδια και τη δολοφονία του αστυνομικού.

Υπενθυμίζεται πως ο «Κορυδαλλιώτης» αρχικά είχε αφεθεί ελεύθερος ωστόσο στη συνέχεια κλήθηκε για συμπληρωματική απολογία βάσει στοιχείων σε βάρος του και εν τέλει κρίθηκε προφυλακιστέος.