Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Mήνυμα Μέρκελ κατά Τουρκίας: Όλα τα κράτη της ΕΕ έχουν την υποχρέωση να στηρίξουν την Ελλάδα

 


Ηχηρή παρέμβαση έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στην ετήσια θερινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, στην οποία τοποθετείται εφ΄όλης της ύλης.

Ερωτώμενη για την κρίση μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας είπε: «Πιστεύω ότι είναι καθήκον μας ως κράτη μέλη της ΕΕ να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα των Ελλήνων φίλων μας».

Για πρώτη φορά δηλαδή χρησιμοποίησε κατηγορηματική φρασεολογία υπέρ της Ελλάδας, στέλνοντας σαφές μήνυμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόσθεσε πάντως ότι είναι στοιχειώδες οι δύο πλευρές (δηλαδή Ελλάδα και Τουρκία) να συνεχίσουν τον διάλογο. 

«Υποστηρίζουμε την Ελλάδα και δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση στις σχέσεις της με την Τουρκία», ανέφερε η Μέρκελ. Η ίδια σημείωσε πως όταν μιλήσει με τον Τούρκο πρόεδρο (δεν θα το κάνει σήμερα) θα τον ενημερώσει για τη στάση της Ευρώπης.

«Η σχέση μας με την Τουρκία είναι διαφορετική. Συνομιλώ συχνά με τον κ. Ερντογάν και θα σας ενημερώσω» είπε.

«Παραταύτα, έχω επανειλημμένα προσπαθήσει προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση και αυτό γίνεται εν μέρει μόνο με το να μιλάει κανείς συνεχώς και με τις δύο πλευρές. Οι διαφορές που υπάρχουν εκεί σε ό,τι αφορά τον διαχωρισμό των οικονομικών ζωνών μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μαζί. Για αυτό προσπαθεί η Γερμανία», πρόσθεσε η Καγκελάριος.

Σε ό,τι αφορά την συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για το θέμα, η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι μίλησε μαζί του πολύ εντατικά για τις σχέσεις με Τουρκία, οι οποίες είναι, όπως είπε, πολύπλευρες: «Η Τουρκία είναι εταίρος στο ΝΑΤΟ. Η διένεξη μεταξύ δύο εταίρων του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους, αλλά και για αυτόν τον λόγο πρέπει να προσπαθήσει κανείς να ξεκαθαρίσει τα πράγματα στο πλαίσιο της Συμμαχίας».


Πηγή




Εγκληματική ανευθυνότητα 24χρονης που ταξίδεψε με Κορονοιό απο Πειραιά για Σαντορίνη

 



Εγκληματική ανευθυνότητα που δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη!!!

Αναστάτωση επικράτησε στο πλοίο «Blue Star Delos» με μια εγκληματικά ανεύθυνη 24χρονη κοπέλα η οποία εάν και γνώριζε ότι ήταν θετική στον κορωνοϊό αποφάσισε να ταξιδέψει για τη Σαντορίνη ώστε να μολύνει και άλλους.

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, μέλη του πληρώματος την οδήγησαν σε καμπίνα του πλοίου, αφού στην Σαντορίνη δεν της επετράπη η έξοδος, και παρέμεινε εκεί μέχρι το πλοίο να δέσει ξανά στο λιμάνι του Πειραιά. 

Εκεί, την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με τη συνοδεία του Λιμενικού Σώματος η 24χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Η 24χρονη, που ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα με τρένο, έμαθε ενώ βρισκόταν εν κινήσει ότι το τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί ήταν θετικό. Της δόθηκε λοιπόν οδηγία να επισκεφτεί αρχικά νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής, κάτι που αγνόησε επιδεικτικά και αποφάσισε να μολύνει κόσμο.

Η 24χρονη διανυκτέρευσε στην Αθήνα και το επόμενο πρωί, δίχως ίχνος συλλογικής ευθύνης μπήκε στο πλοίο της για Σαντορίνη.



Άλλοι δύο θάνατοι τις τελευταίες ώρες – 258 συνολικά οι νεκροί στην Ελλάδα

 


Ακόμη δύο θύματα από τον κορωνοϊό καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες και ο συνολικός αριθμός ανέβηκε στους 258.

Συγκεκριμένα έχασαν την μάχη για την ζωή τους ένας 89χρονος στο «Παπανικολάου» και ένας 60χρονος στο «Σωτηρία».




Η συμφωνία πέρασε οι Τούρκοι λύσσαξαν παρά τις αντεθνικές προσπάθειες ΣΥΡΙΖΑ-ΜεΡΑ25- ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ & ΚΚΕ


Η επικύρωση της συμφωνίας για την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο από το ελληνικό κοινοβούλιο την Πέμπτη, έδειξε ότι η Ελλάδα πατάει πλέον γερά, παρά τις αντεθνικές προσπάθειες των κομμάτων της αντιπολίτευσης πλην του ΚΙΝΑΛ που στάθηκε εθνικά υπεύθυνο.

Μετά από αυτή την θετική εξέλιξη για την Ελλάδα και τους Έλληνες, o έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος στην Τουρκία έπαθε παράκρουση έχοντας εντολές από το καθεστώς του δικτάτορα Ερντογάν.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ΜεΡΑ25-Ελληνικής Λύσης-ΚΚΕ που ψήφισαν ΟΧΙ, και το ΠΑΡΩΝ του ΣΥΡΙΖΑ, για να στηρίξουν τον δικτάτορα Ερντογάν και το καθεστώς στην Τουρκία, ο Σουλτάνος έχει πάθει παράκρουση γιατί βλέπει ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον αυτό που νόμιζε.

Οι τίτλοι και το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων ταυτίζονται απόλυτα με τις κυβερνητικές θέσεις τόσο για την κρίση με την Ελλάδα όσο και για τη συμφωνία καθορισμού ΑΟΖ μεταξύ Αθήνας και Καϊρου.

Η κυβερνητική γραμμή είναι μία πρός τον ελεγχόμενο τύπο, τα τουρκικά ΜΜΕ πρέπει να χαρακτηρίζουν «δήθεν» την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία για την ΑΟΖ, σε μια προσπάθεια απαξίωσής της στην τουρκική κοινή γνώμη. 

Σύμφωνα με την επίσημη θέση του καθεστώτος, η Συμφωνία Ελλάδας και Αιγύπτου είναι παράνομη, αφού καλύπτει τμήμα των θαλάσσιων ζωνών της με βάση το περίφημο τουρκολιβυκό σύμφωνο.

Οι τίτλοι των ελεγχόμενων δημοσιευμάτων στην Τουρκία τα λένε όλα:

Sabah: «Το ελληνικό κοινοβούλιο εγκρίνει σκανδαλώδη απόφαση»

Hurriyet: «Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη σκανδαλώδη συμφωνία»

Milliyet: «Η Ελλάδα επικύρωσε τη δήθεν συμφωνία με την Αίγυπτο»

Sozcu: «Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη συμφωνία με την Αίγυπτο»

Υeni Safak: «Το ελληνικό κοινοβούλιο επικύρωσε τη λεγόμενη συμφωνία με την Αίγυπτο»

Takvim: «Προκλητική απόφαση για την Ανατολική Μεσόγειο από την ελληνική βουλή»

haber7.com: «Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη σκανδαλώδη συμφωνία»

haberler.com: «Δύο κινήσεις της Ελλάδας που αυξάνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Εγκρίθηκε η συμφωνία με την Αίγυπτο και εξέδωσε νέα Navtex»

haberturk.com: «Εγκρίθηκε η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου»




Νέος Πτωχευτικός Κώδικας: Ρύθμιση χρεών σε έως και 240 δόσεις προς το Δημόσιο

 


Tη δυνατότητα ρύθμισης των χρεών προς το Δημόσιο σε έως και 240 δόσεις –από 120 που ισχύει σήμερα– στο πλαίσιο της εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών, προβλέπει ο Κώδικας Διευθέτησης Οφειλών και Παροχής Δεύτερης Ευκαιρίας, που δόθηκε χθες προς διαβούλευση από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα στον νέο Κώδικα ενσωματώνεται η δυνατότητα εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών - που σήμερα είναι μια ανεξάρτητη διαδικασία μέσω της πλατφόρμας που λειτουργεί στην Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους. Η δυνατότητα εξωδικαστικής ρύθμισης παρέχεται τόσο για τα φυσικά όσο και τα νομικά πρόσωπα. Δικαίωμα εκκίνησης της διαδικασίας έχουν τόσο οι οφειλέτες όσο και οι πιστωτές, στους οποίους περιλαμβάνεται και το Δημόσιο, μαζί με τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Όπως προκύπτει από το σχετικό άρθρο, ο νέος νόμος ανοίγει εμμέσως τον δρόμο για τη ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο σε έως και 20 χρόνια, καθώς όπως αναφέρει, είναι άκυρος ο όρος σύμβασης αναδιάρθρωσης, που προβλέπει:

• Την αποπληρωμή οφειλών προς το Δημόσιο σε περισσότερες από 240 δόσεις.

• Την τμηματική αποπληρωμή οφειλών προς το Δημόσιο ανά χρονικά διαστήματα που υπερβαίνουν τον μήνα.

• Την καταβολή μηνιαίας δόσης μικρότερης των πενήντα (50) ευρώ.

• Την παροχή περιόδου χάριτος για την αποπληρωμή οφειλών προς το Δημόσιο.

Εφόσον επιτευχθεί έγκριση συμφωνίας από τους χρηματοδοτικούς φορείς και τον οφειλέτη, το Δημόσιο συμμετέχει αυτόματα στη ρύθμιση, εφόσον τηρούνται οι εξής προϋποθέσεις:

• Οι απαιτήσεις του Δημοσίου και των φορέων κοινωνικής ασφάλισης δεν υπερβαίνουν, ανά φορέα, το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ.

• Το Δημόσιο και οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης εκπροσωπούν συνολικά ποσό απαιτήσεων μικρότερο από το σύνολο των απαιτήσεων των χρηματοδοτικών φορέων κατά του οφειλέτη.

• Η συμφωνία δεν επιφυλάσσει στο Δημόσιο και στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης χειρότερη μεταχείριση από ό,τι σε περίπτωση πτώχευσης του οφειλέτη.

Η ρύθμιση μπορεί να προβλέπει διαγραφή οφειλών προς το δημόσιο, η οποία γίνεται κατά σειρά παλαιότητας. Η διαγραφή τελεί υπό την αναβλητική αίρεση της ολοσχερούς αποπληρωμής των ρυθμιζόμενων οφειλών.

Η συμφωνία αναδιάρθρωσης δεν απαιτεί επικύρωση από το πτωχευτικό δικαστήριο και υπογράφεται εφόσον εξασφαλίσει τη συναίνεση του οφειλέτη και της πλειοψηφίας των συμμετεχόντων πιστωτών. Από τη συμφωνία τεκμαίρεται ότι η ρύθμιση καθιστά την επιχείρηση του οφειλέτη βιώσιμη και αποτρέπει την αφερεγγυότητά του ή ότι το φυσικό πρόσωπο καθίσταται αξιόχρεο.

Με την εξαίρεση της δωροδοκίας, ο νόμος ορίζει ότι οι υπάλληλοι που συμμετέχουν για λογαριασμό του Δημοσίου στη συμφωνία αναδιάρθρωσης απαλλάσσονται από τις αστικές ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες. Προϋπόθεση είναι η σύμβαση αναδιάρθρωσης να παρέχει ανάκτηση τουλάχιστον ίση προς την ανάκτηση σε περίπτωση πτώχευσης του οφειλέτη.

Ο οφειλέτης χάνει τη ρύθμιση εάν καταστεί υπερήμερος ως προς τις μηνιαίες καταβολές της σύμβασης αναδιάρθρωσης που συμφωνείται με τους πιστωτές, για χρονικό διάστημα άνω των 3 μηνών αθροιστικά. Βασική προϋπόθεση για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών είναι ο οφειλέτης να αποδεχθεί πλήρη άρση του φορολογικού και τραπεζικού του απορρήτου και, επιπλέον, να υποβάλει πλήρη στοιχεία για κάθε μεταβίβαση ή επιβάρυνση περιουσιακού στοιχείου του οφειλέτη που έγινε εντός των τελευταίων 5 ετών πριν από την υποβολή της αίτησης.

Ο νόμος θέτει πρόσθετες εξαιρέσεις για την αποφυγή κατάχρησης της διαδικασίας ή τη διαγραφή ορισμένων κατηγοριών υποχρεώσεων. Ειδικά αναφέρεται ότι η διαδικασία δεν είναι διαθέσιμη σε οφειλέτες εφόσον τουλάχιστον το 90% των συνολικών τους οφειλών σε χρηματοδοτικούς φορείς, το Δημόσιο και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης οφείλεται σε ένα χρηματοδοτικό φορέα, δεδομένου ότι στην περίπτωση αυτή είναι αποτελεσματικότερη για τους συνεργάσιμους οφειλέτες η προσφυγή στη διμερή διαπραγμάτευση με τον χρηματοδοτικό φορέα που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των απαιτήσεων μέσω της διαδικασίας του Κώδικα Δεοντολογίας του ν. 4224/2013. Για την αποφυγή της υπέρμετρης επιβάρυνσης της διαδικασίας εξαιρούνται επίσης περιπτώσεις όπου η συνολική οφειλή προς καταλαμβανόμενους πιστωτές δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.

Για την αναδιάρθρωση οφειλών μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού απαιτείται συναίνεση σε συγκεκριμένη πρόταση πιστωτών από τον οφειλέτη και την πλειοψηφία (ως προς την αξία των σχετικών τους απαιτήσεων) των χρηματοδοτικών φορέων. Η συναίνεση αποτυπώνεται σε σύμβαση αναδιάρθρωσης που μπορεί να καταρτισθεί και ηλεκτρονικά. Αν όμως ο οφειλέτης δεν επιθυμεί να αποδεχθεί την πρόταση, του παρέχεται η δυνατότητα, εντός δέκα ημερών από τη λήψη της να ζητήσει την υποβολή της διαμόρφωσής της σε διαμεσολάβηση και παρέχεται περαιτέρω αποσβεστική προθεσμία τριάντα ημερών για την επίτευξη συμφωνίας.


ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΩΡΤΖΗ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Στα χέρια της αστυνομίας ο κλέφτης των 130.000€ από ταξί στην Θεσσαλονίκη



Εξιχνιάστηκε η κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού από ταξί, που έγινε τον Οκτώβριο του 2019.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία.

Ο 32χρονος δράστης, τον Οκτώβριο του 2019, είχε αφαιρέσει από χώρο αποσκευών σταθμευμένου ταξί στην περιοχή της Καλαμαριάς, τσάντα ιδιοκτησίας του οδηγού του οχήματος που περιείχε 130.000 ευρώ.

Το αυτοκίνητο με το οποίο κινήθηκε ο δράστης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης της κλοπής.



259 νέα κρούσματα – 7 νέοι θάνατοι

 


Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων που έχει επιφέρει ο κορονοϊός στη χώρα μας είναι 9531. Έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 255 θανάτους συνολικά. 35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ έχουμε 259 νέα κρούσματα την Πέμπτη 27 Αυγούστου.

259 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 9531, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

1975 (20.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4271 (44.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 11 (31.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 45.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 147 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.




Ακτοφυλακή των ΗΠΑ, πυροβολεί λευκό καρχαρία, που εντοπίσθηκε ανάμεσα σε λουόμενους στο Λος Αντζελες.

 



Το πλήρωμα της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα λευκό καρχαρία που βρέθηκε ανάμεσα σε λουόμενους στον Ειρηνικό Ωκεανό. 



Το πλήρωμα του Coast Guard Cutter Kimball εντόπισε τον καρχαρία 4 μέτρων ανάμεσα σε λουόμενους και άρχισε να πυροβολεί για να τον διώξει και όχι να τον σκοτώσει. Με αυτό τον τρόπο τρόμαξε ο καρχαρίας και δόθηκε χρόνος στους λουόμενους να ανέβουν στα πλοία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ακτοφυλακής, όλοι οι λουόμενοι είναι ασφαλής καθώς και ο καρχαρίας που ξέφυγε τρομαγμένος. 






Κυρώθηκε η ΑΟΖ Αιγύπτου - Ελλάδας με 178 ΝΑΙ - Αντεθνικά ΟΧΙ απο ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΜέΡΑ25! ΣΥΡΙΖΑ Παρών

 


Μετά από ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, η ολομέλεια της Βουλής κύρωσε τη συμφωνία Αθηνών – Καΐρου με 178 “ναι” (ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής), 26 “όχι” (ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΜέΡΑ25) ενώ 81 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν “παρών”.

Απουσίαζαν 15 βουλευτές εκ των οποίων 2 βουλευτές της ΝΔ και 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έστειλαν επιστολές πρόθεσης ψήφου με τις οποίες συντάσσονταν με τη θέση του κόμματός τους.

Η αντεθνική στάση με τον ΟΧΙ απο ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΜέΡΑ25, και ΠΑΡΩΝ απο τον ΣΥΡΙΖΑ θα εκτιμηθεί δεόντως από τον Ελληνικό λαό που αναρωτιέται εάν ντρέπονται καθόλου;




Και δεύτερο τηλεφώνημα Τραμπ σε Μητσοτάκη

 


Και δεύτερο τηλεφώνημα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, χθες το βράδυ, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε τηλεφωνήσει στον Έλληνα πρωθυπουργό την Τετάρτη πρίν μιλήσει με τον δικτάτορα Ερντογάν.

Όπως αποκάλυψε εχθές το βράδυ της Πέμπτης ο Αλέξης Παπαχελάς στον ΣΚΑΪ, αμέσως μετά το τηλεφώνημα στον Ερντογάν, ακολούθησε και ένα δεύτερο τηλεφώνημα στον Έλληνα πρωθυπουργό. Σε αυτό, ο Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για όσα συζήτησαν με τον Τούρκο πρόεδρο.




Γυναίκα δικηγόρος πέθανε μετά από 238 ημέρες απεργίας πείνας στο καθεστώς του δικτάτορα Ερντογάν

 



Μια γυναίκα δικηγόρος στην Τουρκία του δικτάτορα Ερντογάν, έκανε απεργία πείνας για 238 ημέρες μετά την καταδίκη της πέρυσι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η γυναίκα πέθανε σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το δικηγορικό της γραφείο.

Το Λαϊκό Δικηγορικό Γραφείο ανέφερε στο Twitter ότι η Εμπρού Τιμτίκ πραγματοποιούσε απεργία πείνας απαιτώντας μια δίκαιη δίκη και πως η καρδιά της σταμάτησε να χτυπά νωρίς σήμερα.

Διεθνείς νομικές οργανώσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων τόνισαν ότι η Τιμτίκ καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης πάνω από 13 έτη, και ο συνάδελφός της, ο Αϊτάτζ Ουνσάλ, ξεκίνησε απεργία πείνας τον Απρίλιο «για να ενισχύσει το αίτημά τους για δίκαιες δίκες και για απονομή δικαιοσύνης στην Τουρκία».

Οι δύο δικηγόροι είχαν πει ότι θα «συνεχίσουν την απεργία πείνας ακόμη κι αν αυτή οδηγήσει στο θάνατό τους», σύμφωνα με την ανακοίνωση της 11ης Αυγούστου της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αγγλίας και της Ουαλίας, της Διεθνούς Ένωσης Δικηγόρων και άλλων οργανώσεων.

Μια έφεση στην καταδικαστική ετυμηγορία που υποβλήθηκε τον Μάρτιο του 2019, απορρίφθηκε τον Οκτώβριο, ενώ μια επιπλέον έφεση εκκρεμεί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας.