Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

123 λαθρομετανάστες το έσκασαν από το hotspot και συνελήφθησαν οι 121

 


123 λαθρομετανάστες το βράδυ της Πέμπτης δεν επέστρεψαν, ως όφειλαν, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Λέρο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση η μη επιστροφή συνολικά 123 παράνομων μεταναστών διαπιστώθηκε στις 21:15 το βράδυ της Πέμπτης.

Άμεσα ειδοποίηθηκαν αστυνομία και λιμενικό που μετά από έρευνες εντόπισαν και μετέφεραν πίσω στο hotspot συνολικά 121 λαθρομετανάστες από τους 123 που δεν είχαν επιστρέψει.

Μετά την απόδραση των λαθρομεταναστών αποφασίστηκε «η προσωρινή αναστολή της δυνατότητας εξόδου των διαμενόντων» και καλό θα ήταν να αρχίσει και άμεσα η απέλαση τους με συνοπτικές διαδικασίες γιατί είναι επικίνδυνοι.



Επικίνδυνος ισλαμιστής ο Ερντογάν υπέρ των τρομοκρατών της Χαμάς ούτε λέξη να καταδικάσει τις σφαγές

 


Δεν μπορεί να κρυφτεί ο Ταγίπ Ερντογάν, και σίγουρα δεν έχει καμία θέση στην δύση ειδικά στην Ευρώπη.

Δεν κρατήθηκε ο Ερντογάν και έδειξε το πόσο επικίνδυνος ισλαμιστής είναι.

Ο ισλαμιστής Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι ο αποκλεισμός και οι βομβαρδισμοί της Γάζας από το Ισραήλ σε αντίποινα για την επίθεση της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς ήταν μια δυσανάλογη απάντηση που ισοδυναμεί με «σφαγή», χωρίς να βρεί ούτε μία λέξη να καταδικάσει τις φρικαλεότητες των τρομοκρατών της Χαμάς.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο του κυβερνώντος κόμματός του AK, ο ισλαμιστής Ερντογάν είπε ότι ακόμη και ο πόλεμος έχει μια «ηθική», αλλά η αναζωπύρωση από το Σαββατοκύριακο είχε «πολύ σοβαρά» παραβιάσει αυτή, χωρίς να βρεί ούτε μία λέξη να καταδικάσει τα αίσχη της Χαμάς, κατά αθώων πολιτών.

«Το να εμποδίζεις τους ανθρώπους να ικανοποιήσουν τις πιο θεμελιώδεις ανάγκες τους και να βομβαρδίζεις κατοικίες όπου ζουν άμαχοι -εν ολίγοις, η διεξαγωγή μιας σύγκρουσης χρησιμοποιώντας κάθε είδους επαίσχυντη μέθοδο- δεν είναι πόλεμος, είναι σφαγή», είπε, αναφερόμενος στο Ισραήλ που διέκοψε την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση της Γάζας και κατέστρεψε υποδομές.

Η Τουρκία, η οποία έχει υποστηρίξει Παλαιστίνιους στο παρελθόν και έχει φιλοξενήσει μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, εργάζεται για την αποκατάσταση των δεσμών με το Ισραήλ μετά από χρόνια εχθρότητας. Σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, η Άγκυρα δεν θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση, γιατί θα ήταν αμαρτία για ένα ισλαμιστή να καταδικάσει τα εγκλήματα ισλαμιστή.

Αν και δεν κατηγορεί ανοιχτά το Ισραήλ, η Τουρκία έχει πει ότι οι μάχες οφείλονται σε χρόνια αδικιών εις βάρος των Παλαιστινίων και ότι ο μόνος δρόμος για την ειρήνη είναι ο σχηματισμός ενός κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους σε μια λύση δύο κρατών.

Την Τετάρτη, ο Ερντογάν επέκρινε τις «δυσανάλογες» επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα ως «στερούμενες κάθε ηθικής βάσης» και κάλεσε τον κόσμο να μην παίρνει «τυφλά» τη μία πλευρά. Αφήνοντας άλυτο το υποκείμενο ζήτημα θα οδηγούσε σε νέες, πιο βίαιες συγκρούσεις, προειδοποίησε.

«Καλούμε τις χώρες της Αμερικής, της Ευρώπης και άλλων περιοχών να πάρουν μια θέση μεταξύ των μερών που να είναι δίκαιη, δίκαιη και να βασίζεται σε ανθρωπιστικές ισορροπίες. Όλοι θα πρέπει να απέχουν από πράξεις που θα τιμωρήσουν πλήρως τον παλαιστινιακό λαό, όπως το μπλοκάρισμα της ανθρωπιστικής βοήθειας», είπε, και όλες οι χώρες του απάντησαν αναρτώντας την σημαία του Ισραήλ σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια και μνημεία ανά χώρα.



Θράσος απο τον καταζητούμενο για εγκλήματα πολέμου Πούτιν : Η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα θα φέρει «απολύτως απαράδεκτες» απώλειες αμάχων

 


Τα στρατεύματα του δικτάτορα Πούτιν στην Ουκρανία, βίασαν και δολοφόνησαν αθώους πολίτες, ειδικά γυναίκες και παιδιά, και τώρα με θράσος νοιάζεται για την Παλαιστίνη.

Ο καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου Ρώσος δικτάτορας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως μια ισραηλινή χερσαία επιχείρηση στη Γάζα θα είχε αποτέλεσμα ένα επίπεδο απωλειών αμάχων που θα ήταν "απολύτως απαράδεκτο".

Με απύθμενο θράσος ο εγκληματίας πολέμου νοιάζεται για την απώλεια αμάχων, όταν ευθύνεται για χιλιάδες θανάτους αμάχων στην Ουκρανία.

Ο καταζητούμενος δικτάτορας Πούτιν, που μιλούσε από το Μπισκέκ του Κιργιστάν, είπε πως η χρήση βαρέος οπλισμού σε περιοχές κατοικιών "εγκυμονεί σοβαρές συνέπειες για όλες τις πλευρές".

"Και το πιο σημαντικό, οι απώλειες αμάχων θα είναι πλήρως απαράδεκτες. Τώρα το κυριότερο πράγμα είναι να σταματήσει η αιματοχυσία", είπε, αυτός που συνεχίζει και σήμερα να σκοτώνει αμάχους στην Ουκρανία.




Γυναίκες ισλαμοφασίστες στην Βρετανία σκίζουν αφίσες Ισραηλινών παιδιών, ομήρων της Χαμάς

 


Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει σκαριστικό βίντεο που δείχνει τη στιγμή που δύο γυναίκες ισλαμοφασίστες  αφαιρούν αφίσες αθώων Ισραηλινών παιδιών και ανθρώπων που βρίσκονται όμηροι στα χέρια της Χαμάς.

Η Βρετανο-Ισραηλινή γυναίκα που κινηματογράφησε το περιστατικό αποκάλυψε, μάλιστα, πως δέχτηκε λεκτική επίθεση από άλλα μέλη του κοινού ενώ έβαζε τα φυλλάδια στο βόρειο Λονδίνο.

Ο λόγος για τη Νέτα Φίμπις, η οποία γνωρίζει κάποιον που απήχθη από τη Χαμάς, και μιλώντας στη MailOnline υποστήριξε ότι έγινε αποδέκτρια ύβρεων και εκφοβίστηκε από περαστικούς καθώς τοποθετούσε τις αφίσες για να «υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Η 23χρονη δήλωσε ότι ορισμένοι από τους Εβραίους φίλους της «φοβούνται» στους δρόμους της Βρετανίας από τότε που ξέσπασε η σύγκρουση, καθώς έγιναν επίσης αποδέκτες ύβρεων και προσπαθούσαν ακόμη και να κρύψουν τη θρησκεία τους για να αποφύγουν τέτοιες καταστάσεις, από ισλαμοφασίστες που έχει γεμίσει η Μεγάλη Βρετανία.



Η διδακτορική φοιτήτρια επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο σε μία από τις τελευταίες πτήσεις της British Airways από το Τελ Αβίβ αυτή την εβδομάδα και είπε ότι τα πράγματα ήταν «δυσάρεστα» και «ανησυχητικά» από τότε που επέστρεψε.

Η Νέτα γεννήθηκε στο Ισραήλ, αλλά πήγε στο Ηνωμένο Βασίλειο με την οικογένειά της όταν ήταν τριών ετών. Πρόσφατα επέστρεψε για να κάνει το διδακτορικό της στη Νευροβιολογία στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ. «Το Σάββατο το πρωί ξύπνησα από τους πυραύλους, άκουσα τις σειρήνες και είδα την ιστορία να ξετυλίγεται στις ειδήσεις», είπε. «Όταν είδαμε ότι οι εντάσεις είχαν κλιμακωθεί, οι γονείς μου κατάφεραν να με βάλουν σε μια πτήση, σχεδόν την τελευταία πτήση με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο». Η νεαρή πήρε ένα από τα τελευταία αεροπλάνα της British Airways που έφευγαν από την ισραηλινή πρωτεύουσα και υποστήριξε μάλιστα ότι το αεροπλάνο έπρεπε να περιμένει, καθώς ο Σιδερένιος Θόλος του Ισραήλ κατέρριπτε πυραύλους από πάνω τους.

Η Νέτα είπε ότι όλοι οι φίλοι της πίσω στο Ισραήλ προσπαθούν να προφυλαχθούν από τους πυραύλους που εκτοξεύει η Χαμάς και ότι άτομα της ηλικίας της καλούνται ως έφεδροι. Είπε πως ήταν «ανήσυχη» από τότε που επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο και ήθελε να κάνει κάτι για να βοηθήσει, γι' αυτό τύπωσε τα φυλλάδια ώστε να τα διανείμει. Μία από τις αφίσες δείχνει τον τετράχρονο Άριελ, του οποίου η απαγωγή μαζί με τον μόλις μηνών αδερφό του Κφιρ και τη μητέρα τους Σίρι Σίλμπερμαν-Μπίμπας προκάλεσε φρίκη σε όλο τον κόσμο.

Όσον αφορά στο περιστατικό με την αφαίρεση των αφισών που καταγράφηκε σε βίντεο, όλα ξεκίνησαν όταν η Νέτα και η μητέρα της έβαζαν τις αφίσες γύρω από το Mornington Crescent στο βόρειο Λονδίνο. Στη συνέχεια δύο γυναίκες ισλαμοφασίστες τις πλησίασαν και άρχισαν «να σκίσουν επιθετικά τα φυλλάδια», κάτι που η Νέτα άρχισε να τραβά σε βίντεο.

Μάλιστα, όταν οι δύο γυναίκες ρωτήθηκαν γιατί δεν κάνουν κάτι για την Παλαιστίνη, απάντησαν θυμωμένα «αυτό είναι για την Παλαιστίνη!».

«Είναι παιδιά, είναι αθώοι άνθρωποι», τους απάντησε τότε η Νέτα αναφερόμενοι στους ομήρους που κρατά η Χαμάς, για να λάβει την απάντηση: «Τι λέτε για τα παιδιά στην Παλαιστίνη;».

Μιλώντας στη MailOnline, η Νέτα ανέφερε ότι και η ίδια, όπως πολλοί Ισραηλινοί, γνωρίζει άτομα που έχουν απαχθεί από τη Χαμάς. «Έχουν απαχθεί αθώοι - μια στενή οικογενειακή μου φίλη, η γιαγιά της είναι μια από αυτές που έχουν απαχθεί».



Αγνοώντας την οργή όλου του κόσμου, οι τρομοκράτες της Χαμάς κήρυξαν την σημερινή ημέρα «μέρα οργής»

 


Το 90% του πληθυσμού της γης, έχει εξοργιστεί με τους τρομοκράτες της Χαμάς οργή για όλη την Παλαιστίνη, που δεν ευθύνεται ολοκληρωτικά για τα εγκλήματα της Χαμάς.

Αντί λοιπόν να μαζευτούν και να κοιτάξουν να διασώσουν όσους περισσότερους μπορού, και ακόμα καλύτερα να εξαφανιστούν απόν την Παλαιστίνη, κηρύσουν προκλητικά την σημερινή ημέρα «μέρα οργής», δείχνοντας το πόσο επικίνδυνοι είναι και άξιοι της μοίρας τους για ότι τους συμβεί.

 Αναφορικά με το κάλεσμα της Χαμάς, το ερευνητικό ινστιτούτο «Middle East Media Research Institute» (MEMRI) σημείωνε χθες ότι τα ΚΤΗΝΗ οι τρομοκράτες της Χαμάς αποκαλούν την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου του 2023 ως «Παγκόσμια Ημέρα Τζιχάντ» και τη «βάπτισαν» ως «Flood Al Aksa», αναφερόμενη στο όνομα της αιφνιδιαστικής επίθεσης που εξαπέλυσε στη Γάζα το περασμένο Σάββατο.

Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς κάλεσε σε μαζικές συγκεντρώσεις στη Δυτική Όχθη, την Ιερουσαλήμ και σε όλο τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο.

Ήδη βίντεο από τον Λίβανο δείχνει ανθρώπους να προσπαθούν να σκαρφαλώσουν τον φράχτη του Ισραήλ, στο πλαίσιο της «Μέρας οργής» της Χαμάς, αδιαφορώντας για την ζωή τους, όπως αδιαφορούν και τα ΚΤΗΝΗ της Χαμάς για τις ζωές των ανθρώπων.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες Ιορδανοί πραγματοποιούν πορεία προς τα σύνορα με το Ισραήλ σε ένδειξη συμπαράστασης στην Χαμάς, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι τρομοκράτες της Χαμάς προέτρεψαν επίσης τους νεαρούς Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη να «εξεγερθούν και να βγουν έξω μαζικά» και να συγκρουστούν με εποίκους και Ισραηλινούς στρατιώτες στην περιοχή.

Κάλεσε, επίσης, τους Άραβες Ισραηλινούς να συγκεντρωθούν στο συγκρότημα του τεμένους Αλ-Ακσά στην Ιερουσαλήμ για να αποτρέψουν τους «Εβραίους να το βεβηλώσουν» και να «χτίσουν πάνω του».

Η Χαμάς απηύθυνε επίσης έκκληση στους Παλαιστίνιους της διασποράς, καθώς και στους «ελεύθερους ανθρώπους του αραβικού και ισλαμικού έθνους μας σε όλο τον κόσμο», να συγκεντρωθούν στο «πλησιέστερο σημείο στην Ιερουσαλήμ» -ένα κάλεσμα που έχει κάνει από την καταστροφική εισβολή της στο νότιο Ισραήλ το περασμένο Σάββατο- προκειμένου να δείξουν την αλληλεγγύη τους στην τρομοκρατική ομάδα και να σταματήσουν τα «σχέδια του Ισραήλ να εξουδαΐσει την Ιερουσαλήμ και το Αλ Άκσα».



ΣΥΡΙΖΑ: Αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας ο Φερχάτ Οζγκιούρ εκλεκτός των Τούρκων και του Ερντογάν

 


Νέα πρόκληση από το νούμερο Κασσελάκη, και τους συμβούλους του Πολάκη, Τζάκρη κτλπ.

Με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, αναλαμβάνει χρέη αναπληρωτή Τομεάρχη Υγείας ο βουλευτής Ροδόπης Φερχάτ Οζγκιούρ, λέει η ανακοίνωση του κόμματος.

Ο Τούρκος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, διετέλεσε υπεύθυνος της επιτροπής Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης και είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών.

Σημειώνεται πως ο βουλευτής Ροδόπης ήταν ένας από τους 16 που ψήφισαν λευκό στην πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για τους νέος ρόλους στην ΚΟ. 

Το όνομα του Φερχάτ Οζγκιούρ είχε πρωταγωνιστήσει προεκλογικά όπως είχε καταγγείλει και η Νέα Δημοκρατία, με την στεγνή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις εθνικές εκλογές, και την άμεση εμπλοκή της Τουρκίας για να ελέγξει την περιοχή.

Μάλιστα υπήρξαν καταγγελίες και παραιτήσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα Οζγκιούρ.




Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία Πακιστανού από ομοεθνής του

 


Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάσθηκε η υπόθεση ανθρωποκτονίας 35χρονου Πακιστανού, η σορός του οποίου βρέθηκε μεσημβρινές ώρες της 22-03-2023, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, απογευματινές ώρες την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023, σε Περιστέρι και Άγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής, πέντε (5) ομοεθνείς του θύματος, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένα άτομο.

Προηγήθηκε δακτυλοσκοπική διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του θύματος, τα οποία στο αρχικό στάδιο των ερευνών ήταν άγνωστα, ενώ από την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στον ανωτέρω τόπο όπου βρέθηκε η σορός του, προέκυψαν σημαντικά στοιχεία που οδήγησαν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ακολούθησε κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριακών και προανακριτικών στοιχείων, από την περαιτέρω ανάλυση των οποίων διαπιστώθηκε η εμπλοκή των ανωτέρω κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι η ανθρωποκτονία τελέστηκε στο Περιστέρι, ενώ περαιτέρω προέκυψε η συμμετοχή των κατηγορούμενων και στην μεταφορά της σορού του θύματος στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.



Η μάχη που έδωσαν Ισραηλινοί στρατιώτες με τρομοκράτες της Χαμάς σε στρατόπεδο

 


Σύμφωνα με την ανάρτηση των IDF στο Χ η μάχη που έχει καταγραφεί στο βίντεο που ακολουθεί δόθηκε στο στρατόπεδο Σούφα το πρωί της 7ης Οκτωβρίου.

Τη μάχη έδωσαν τα στελέχη της επίλεκτης μονάδα Flotilla 13 που αναπτύχθηκαν στην περιοχη γύρω από τον φράχτη στη Γάζα.

Στην μάχη αυτή οι ισραηλινοί στρατιώτες έσωσαν τελικά 250 ομήρους από τα χέρια των τρομοκρατών της Χαμάς.

Από την ένοπλη σύγκρουση «εξουδετερώθηκαν» περισσότεροι από 60 τρομοκράτες της Χαμάς ενώ άλλοι 26 συνελήφθησαν - ανάμεσά τους και ο Μοχάμεντ Αμπού Ααλί, ο αναπληρωτής διοικητής της ναυτικής δύναμης της Χαμάς.




Τρεις ανήλικοι βίασαν 13χρονη σε προαύλιο γυμνασίου - Έστειλαν το βίντεο σε γνωστούς της

 



Εφιαλτικές στιγμές έζησε πριν από περίπου ένα μήνα μία 13χρονη μαθήτρια σε περιοχή της δυτικής Αττικής η οποία κατήγγειλε τρία ανήλικα ΚΤΗΝΗ για ασελγείς πράξεις σε βάρος της.

Η μαθήτρια φέρεται να συναντήθηκε με τρεις ανήλικους, 14, 15 και 17 ετών, στο προαύλιο ενός Γυμνασίου σε περιοχή της δυτικής Αττικής.

Εκεί τα ανήλικα ΚΤΗΝΗ την εξανάγκασαν σε ασελγείς πράξεις, ενώ ένας από αυτούς φέρεται να την βιντεοσκόπησε και στη συνέχεια να διακίνησε το υλικό αποστέλλοντάς το σε γνωστά πρόσωπα της 13χρονης.

Η μαθήτρια κατήγγειλε το περιστατικό στις Αρχές με αποτέλεσμα σε βάρος των τριών ανήλικων κακοποιών να σχηματιστεί δικογραφία για «βιασμό κατά συναυτουργία σε και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση.



Όπως ο Ερντογάν έτσι και ο Τράμπ υπέρ των τρομοκρατών και κατά των Ισραηλινών

 



Έχουμε τον ισλαμιστή Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν να προκαλεί την διεθνή κοινότητα δηλώνοντας ότι είναι υπέρ των τρομοκρατών της Χαμάς, και τώρα έχουμε εάν είναι δυνατόν και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ υπέρ των τρομοκρατών της Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ και ο Λευκός Οίκος καταδίκασαν τις προκλητικές δηλώσεις που έκανε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ,  ο οποίος επαίνεσε την «εξυπνάδα» της φιλοϊρανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και επέκρινε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Ο Τραμπ, που θα είναι και πάλι υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024, χαρακτήρισε «πολύ έξυπνη» την οργάνωση Χεζμπολάχ, που είναι ορκισμένος εχθρός του Ισραήλ και κατηγόρησε τον Νετανιάχου ότι ήταν «απροετοίμαστος» για την επίθεση της Χαμάς.

«Όταν βλέπω μερικές φορές τις πληροφορίες, μιλάτε για τις πληροφορίες, ή μιλάτε για κάποια από τα πράγματα που πήγαν στραβά την τελευταία εβδομάδα, πρέπει να τα ξεκαθαρίσουν γιατί πολεμούν δυνητικά μια πολύ μεγάλη δύναμη», είπε ο Τραμπ. Ο Τραμπ μίλησε επίσης εκτενώς για μια επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους που διέταξε το 2020, η οποία σκότωσε έναν κορυφαίο Ιρανό στρατιωτικό διοικητή, και ισχυρίστηκε ότι ο Νετανιάχου "μας απογοήτευσε", καθώς δεν βοήθησε τις ΗΠΑ σε αυτή την αποστολή.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι ο Μπίμπι Νετανιάχου μας απογοήτευσε. Αυτό ήταν πολύ άσχημο», είπε αποκαλώντας τον Ισραηλινό πρωθυπουργό με το υποκοριστικό του.

Ο υπουργός Επικοινωνιών του Ισραήλ Σλόμο Κάρχι είπε απόψε ότι τα σχόλια αυτά του Τραμπ προς τους υποστηρικτές του και σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, το βράδυ της Τετάρτης, δείχνουν ότι δεν είναι άνθρωπος στον οποίο μπορεί να βασιστεί κανείς. «Είναι ντροπή που ένας τέτοιος άνθρωπος, ένας πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, διασπείρει προπαγάνδα και πράγματα που πληγώνουν το ηθικό των μαχητών του Ισραήλ και των πολιτών του» είπε ο Κάρχι στο τηλεοπτικό κανάλι Channel 13.

Ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ο Άντριου Μπέιτς, χαρακτήρισε «επικίνδυνα και τρελά» τα σχόλια του Τραμπ. «Δεν κατανοούμε καθόλου γιατί οποιοσδήποτε Αμερικανός θα επαινούσε μια τρομοκρατική οργάνωση, υποστηριζόμενη από το Ιράν, αποκαλώντας την έξυπνη», είπε ο Μπέιτς.

Πολλοί από τους διεκδικητές του ρεπουμπλικανικού χρίσματος επέκριναν επίσης τον Τραμπ. «Είναι παράλογο οποιοσδήποτε και πολύ περισσότερο κάποιος που διεκδικεί την προεδρία (των ΗΠΑ) να επιλέγει αυτήν τη στιγμή για να επιτεθεί στον φίλο και σύμμαχό μας, το Ισραήλ και να επαινέσει τους τρομοκράτες της Χεζμπολάχ ως πολύ έξυπνους», έγραψε στην πλατφόρμα Χ ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις.

Ο πρώην αντιπρόεδρος και νυν αντίπαλος του Τραμπ, Μάικ Πενς, είπε σε ομιλία του στο Νιου Χαμσάιρ: «Δεν είναι τώρα η ώρα κάποιος πρώην πρόεδρος ή οποιοσδήποτε άλλος Αμερικανός να στέλνει οποιοδήποτε άλλο μήνυμα πέραν του ότι η Αμερική στέκει στο πλευρό του Ισραήλ».

Ο Έιζα Χάτσινσον, πρώην κυβερνήτης του Άρκανσο και υποψήφιος επίσης για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, έγραψε στην πλατφόρμα Χ ότι ο Τραμπ «έχει τρελαθεί αν νομίζει ότι κάποιος υποψήφιος για πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να επαινεί τους τρομοκράτες που επιτέθηκαν σε έναν από τους σημαντικότερους συμμάχους μας».

Ο Τραμπ είχε στενή σχέση με τον Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της προεδρίας του. Ενοχλήθηκε όμως όταν ο Ισραηλινός πολιτικός τηλεφώνησε στον Μπάιντεν για να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές του 2020. Μιλώντας σε υποστηρικτές του στη Φλόριντα την Τετάρτη είπε ότι «αποκαλύπτει για πρώτη φορά» ότι το Ισραήλ αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μην λάβει μέρος στην εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο Ιράκ στις 3 Ιανουαρίου 2020, κατόπιν εντολής του Τραμπ. Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο, το Ισραήλ μόλις την προηγούμενη νύχτα διεμήνυσε στην Ουάσινγκτον ότι δεν θα συμμετείχε σε αυτήν την επιχείρηση και οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους έλαβαν αυτήν την απόφαση.



Κυριάκος Μητσοτάκης : «Έχουμε να τα πούμε καιρό και δεν έπρεπε»

 



Επιστροφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο TikTok με την ανάρτηση ενός νέου βίντεο μετά από μερικούς μήνες, στο οποίο εξηγούσε στο κοινό του και τον λόγο της απουσίας του. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε τα εξής στο βίντεό του: 

«Έχουμε να τα πούμε καιρό και δεν έπρεπε. Πιστεύω ότι έπρεπε να είχα βγει και σε αυτή την πλατφόρμα να μιλήσω για τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές. Για όλα όσα κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τους τελευταίους μήνες.

Δεν το έκανα γιατί όσο καιρό είμαι στο TikTok το έχω συνδέσει και με πιο χαρούμενες στιγμές. Πιστεύω ότι τελικά αυτό ήταν λάθος.

Γιατί είμαι σίγουρος ότι έχετε ακούσει πολλά, ότι έχετε πολλές απορίες, ότι αισθανθήκατε την ανάγκη να πείτε "Καλά τι γίνεται εδώ πέρα; Τι κάνουν αυτοί; Πώς τα αντιμετωπίζουν όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν;".

Και ταυτόχρονα είμαι σίγουρος ότι ακούγατε πράγματα που εγώ ο ίδιος ξέρω ότι δεν ισχύουν. Και δεν ήμουν εδώ πέρα να σας απαντήσω ειλικρινά για το τι είναι αλήθεια και τι δεν είναι.

Γι' αυτό επιστρέφω και θα είμαι τακτικά εδώ και να σας λέω όσο καλύτερα μπορώ, με τα δικά μου λόγια τι ακριβώς συμβαίνει. 

Και ξέρω ότι κάποιοι από εσάς μπορεί να βλέπετε το βίντεο και να βγάζετε φλύκταινες. Ας κάνουμε μια προσπάθεια, αυτόν τον θυμό που έχετε να τον μετατρέψουμε τουλάχιστον σε έναν δημιουργικό διάλογο.

Να μου κάνετε ερωτήσεις, αφήστε με να απαντήσω και μετά να κρίνετε τις απαντήσεις μου και να τοποθετηθείτε εκ των υστέρων».



Τάκης Κατσαρός  : Να καθαιρεθεί ο Κασσελάκης για μια σειρά λόγους

 


Ο πρώην συνεργάτης του Νίκου Φίλη, Τάκης Κατσαρός, αμφισβητεί και το βιογραφικό του Στέφανου Κασσελάκη, κάνοντας λόγο για «ψέματα και διάτρητο βιογραφικό».

Κατσαρός: Να απαλλαχθεί για μια σειρά λόγους

«Η κυρία Αυγέρη χαρακτήρισε "πραξικόπημα" την απολύτως νόμιμη, δημοκρατική και σύμφωνη με το καταστατικό του κόμματος πρότασή μου να εξετάσει η ΚΕ κατά πόσον συντρέχουν οι λόγοι σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 4, προκειμένου να άρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη. Απόφαση που λαμβάνεται με το 50%,+1 της ΚΕ και ισχύει μόνο αν επικυρωθεί από Έκτακτο Συνέδριο του κόμματος. Ζήτησα από τα μέλη της ηγεσίας του κόμματος να πάρουν την πρωτοβουλία αυτή, ώστε η ΚΕ να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον Στ. Κασσελάκη για μια σειρά λόγους. Για τα ψέματα και το διάτρητο βιογραφικό του, για την ανατριχιαστική τοποθέτησή του υπέρ της "ευγονικής", για την κατάπτυστη συμπαράταξή του με την πολεμική μηχανή του Ισραήλ και του Νετανιάχου, για την αντιγραφή και την προπαγάνδιση των θέσεων του κ. Μητσοτάκη στον ΣΕΒ, για τις απειλές του ιδίου και του "ναυάρχου-στρατοπεδάρχη" προς τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος. Για όλα αυτά που κατά παράδοξο τρόπο ΔΕΝ συνιστούν καθημερινά πραξικοπήματα και προσβολές στην ιστορία, στο παρόν και το μελλον της Αριστεράς για την κυρία Αυγέρη και τους υποστηρικτές του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» είπε ο Τάκης Κατσαρός.

«Το επιχείρημα της κυρίας Αυγερη ότι ο κ. Κασσελάκης είναι πρόσφατα εκλεγμένος Πρόεδρος και μάλιστα με σημαντική πλειοψηφία και συνεπώς δεν μπορεί να τεθεί καταστατικό θέμα για τις θέσεις και τη συμπεριφορά του, είναι ο ορισμός της αντιδημοκρατικότητας. Το Καταστατικό ισχύει έναντι οποιουδήποτε Προέδρου είτε έχει εκλεγεί με 56% όπως ο Στ. Κασσελάκης είτε με 99% όπως ο Α. Τσίπρας. Σε ζητήματα δημοκρατικής τάξης, ήθους, εντιμότητας και διαφάνειας, τα ποσοστά εκλογής δεν έχουν καμία απολύτως αξία. Είτε είναι το "41 τακατό" του κ. Μητσοτάκη, είτε το "56 τακατό" του κ. Κασσελάκη.Ελπίζω να συνεννοηθήκαμε και η νέα εκπρόσωπος τύπου στο μέλλον να είναι πολύ πιο προσεκτική όταν χρησιμοποιεί όρους με βαριά ιστορική φόρτιση όπως "πραξικόπημα"» είπε καταλήγοντας 




Κλάψαμε!! Τα 11+1 «Δεν ξέρω» του Αποστολάκη

 



Εν ολίγοις... ο πρώην δεν ξέρει τι του γίνεται!!! Καιεδώ που τα λέμε... ήταν η πιο ενδιαφέρουσα συνέντευξη Συριζαίου που έχουμε παρακολουθήσει μέχρι σήμερα!!!

Αυτός ο άνθρωπος ήτανε  αρχηγός στρατού της χώρας μας και ευχαριστούμε τον Θεό, που μας λυπήθηκε και δεν έφτασαν οι Τούρκοι στην Σαλαμίνα με αυτό το πράγμα που είχαμε στο Επιτελείο Στρατού.

Ο πρώην Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, όπως ο ίδιος «ομολόγησε» εχθές το πρωί στην ΕΡΤ, παρότι είναι στενός συνεργάτης του προέδρου του κόμματος, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ...........

Ο Αποστολάκης είπε 12 φορές «Δεν ξέρω» σε διάφορες ερωτήσεις που του ετέθησαν για κινήσεις και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και όλοι αναρωτιούνται εάν εκτός απο κομπάρσος στα βίντεο του Κασσελάκη προσφέρει και τίποτα άλλο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο από την Ομάδα Αλήθειας






Δώστε χρόνο στον Κασσελάκη να διαβάσει να γίνει ξεφτέρι και γελάει πάλι ο κόσμος μαζί του

 



Έχουμε ένα ΣΥΡΙΖΑ, με πρόεδρο ένα τουρίστα άσχετο με την πολιτική, που ζητάει χρόνο να γίνει ξεφτέρι για να δώσει πανελλήνιες, που έχει για νούμερο 2 ένα ακροαριστερό φασίστα Παύλο Πολάκη, νούμερο 3 την Θεοδώρα Τζάκρη που γελάει ο κόσμος μαζί της, νούμερο 4 τον κομπάρσο Ευάγγελο Αποστολάκη και νούμερο 5 ένα καταδικασμένο απο το ειδικό δικαστήριο με 13-0 τον Νίκο Παππά.



Πίστωση χρόνου ζήτησε χθες από το Κερατσίνι ο Στέφανος Κασσελάκης. «Δώστε μου λίγους μήνες και θα γίνω ξεφτέρι», είπε υπό το βλέμμα του μέντορά του ακροαριστερό φασίστα Παύλο Πολάκη, που καμάρωνε χαμογελώντας, επειδή βλέπει να καταστρέφεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τον νέο πρόεδρο που έχει . 

Ο Κασσελάκης δεν μπόρεσε να κρατηθεί και γλυκά χαρακτήρισε το κόμμα του «ξινίλα» και υποσχέθηκε ότι θα το μετατρέψει σε «αγκαλιά».

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει μια έντονη φήμη ότι όσοι διαφωνούν με την εκλογή Κασσελάκη στην προεδρία μαζεύουν υπογραφές ώστε να τον κηρύξουν έκπτωτο με ψηφοφορία στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της 22ας Οκτωβρίου.

Μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί, το σίγουρο είναι ότι Κασσελάκης - Πολάκης - Τζάκρη - Αποστολάκης - Παππάς γελάει ο κόσμος εκτός ΣΥΡΙΖΑ, και κλαίνε οι εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Προβλέπεται πάντως στο καταστατικό του κόμματος ότι αν το 50%+1 των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει κατά του νέου προέδρου, τότε μπορεί να τον θέσει εκτός. Απλώς δεν υπάρχει περίπτωση να αποκαλυφθεί τέτοια πρωτοβουλία πριν από τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ κατά κανόνα τέτοιες αιφνιδιαστικές ενέργειες στην πολιτική δεν προαναγγέλλονται…

Με λίγα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένας θίασος πάντα, αλλά τώρα είναι και χάλια το πρόγραμμα χωρίς σενάριο.




Το Ισραήλ ζητά τη μετακίνηση 1,1 εκατ. πληθυσμού από τη Γάζα εντός 24 ωρών - Θα την τελειώσουν την Χαμάς

 



Εντολή μετακίνησης 1,1 εκατ. πληθυσμού από τη βόρεια Γάζα στη νότια εντός των επόμενων 24 ωρών, έδωσε ο Ισραηλινός στρατός, για να χτυπήσει και να τελειώσει την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς.

«Οι επικεφαλής των ομάδων του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών στη Γάζα ενημερώθηκαν την Πέμπτη από τους αξιωματικούς-συνδέσμους τους στον ισραηλινό στρατό ότι όλος ο πληθυσμός στη βόρεια Γάζα θα πρέπει να εκκενωθεί προς τη νότια Γάζα εντός 24 ωρών, σύμφωνα με τον Stephane Dujarric, εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ», όπως μεταδίδει το Reuters.

Το Ισραήλ έδωσε το μήνυμα στην ομάδα του ΟΗΕ στη Γάζα λίγο πριν από τα μεσάνυχτα τοπική ώρα την Πέμπτη, ανέφερε ο Οργανισμών Ηνωμένων Εθνών.

«Πρόκειται για περίπου 1,1 εκατομμύρια ανθρώπους. Η ίδια εντολή ίσχυσε για όλο το προσωπικό του ΟΗΕ και για όσους βρίσκουν καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ - συμπεριλαμβανομένων σχολείων, κέντρων υγείας και κλινικών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΗΕ. «Τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν ότι είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί μια τέτοια μετακίνηση χωρίς καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες».

Στην ανακοίνωσή του ΟΗΕ πρόσθεσε: «Τα Ηνωμένα Έθνη απευθύνουν έντονη έκκληση να ανακληθεί οποιαδήποτε τέτοια διαταγή, εάν επιβεβαιωθεί, αποφεύγοντας αυτό που θα μπορούσε να μετατρέψει την ήδη τραγική κατάσταση σε καταστροφική».

Η εντολή εκκένωσης στη Γάζα, φαίνεται να δείχνει ότι μια χερσαία επιχείρηση μπορεί να είναι κοντά, ώστε να τελειώσουν την τρομοκρατική οργάνωση των Παλαιστίνιων.

Ο στρατός έχει επενδύσει τεράστιους πόρους για ένα τέτοιο σενάριο, αναφέρει το Associated Press, κατασκευάζοντας ακόμη και μια εκπαιδευτική βάση στη νότια έρημο που αποτελεί αναπαράσταση του αστικού τοπίου της Γάζας.