Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Νέο fake news από ορισμένα ΜΜΕ και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν κακοποίηση 5χρονου απο αστυνομικές δυνάμεις

 



Την σκυτάλη του ψέματος για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο πήραν από το πρωί τα πρώτα βιολιά του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, Νίκος Φίλης, Χρήστος Σπίρτζης, ο προκλητικός Γιαννούλης, και μας έλειψε ο Ραγκούσης από την ξεφτίλα αλλά δεν πειράζει τον υποστήριξαν οι προηγούμενοι.

Αυτοί που αναφέραμε γνήσιοι Συριζαίοι, πριν ακούσουν τι πραγματικά έχει γίνει είπαν να ξεφτιλιστούν πρώτοι, μην τους προλάβουν άλλοι σύντροφοι, γιατί όπως γνωρίζει όλη η Ελλάδα υπάρχει καθημερινός διαγωνισμός ξεφτίλας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοίνωσή της προ ολίγου, η Ελληνική Αστυνομία διαψεύδει κατηγορηματικά τις καταγγελίες τόσο από διάφορες ιστοσελίδες, όσο και από βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ, πως σε διάλυση συγκέντρωσης στο Γαλάτσι άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν 5χρονο παιδί. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Δεκατρία (13) άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια χθεσινής μη προγραμματισμένης συγκέντρωσης στην περιοχή της Λαμπρινής

Καμία κακοποίηση – και μάλιστα με χρήση γκλοπ- πεντάχρονου παιδιού δεν υπήρξε από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως καταγγέλλεται σε διάφορες ιστοσελίδες και τηλεοπτικές εκπομπές

Χθες το απόγευμα, έλαβε χώρα μη προγραμματισμένη συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα στην Αθήνα (συμβολή των οδών Τραλλέων και Ωρωπού) από ομάδα (50) περίπου ατόμων.

Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και έφεραν αντικείμενα πρόσφορα για την άσκηση βίας και συγκεκριμένα ξύλινα και μεταλλικά κοντάρια.

Αστυνομικοί που προσέτρεξαν στο σημείο κάλεσαν επανειλημμένα και επίμονα τα συγκεντρωμένα άτομα να διαλυθούν, λόγω κινδύνου διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας και για την αποφυγή διασποράς διάδοσης του covid -19.

Οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και στη συνέχεια κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος των αστυνομικών, ενεργώντας επίθεση σε βάρος τους, με τα κοντάρια που κρατούσαν καθώς και με τραπέζια και καρέκλες από παρακείμενο κατάστημα εστίασης.

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν τρεις (3) αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακό εξοπλισμό και συγκεκριμένα σε (2) κράνη και ένα ζευγάρι καλαμίδες.

Συνελήφθησαν συνολικά δεκατρία (13) άτομα, (10) άνδρες και (3) γυναίκες, από τους οποίους ένας άνδρας συνελήφθη εντός του παραπάνω καταστήματος, αφού προηγουμένως χτύπησε αστυνομικό με κοντάρι που έφερε και το οποίο κατασχέθηκε, ενώ επιπλέον χτύπησε αστυνομικούς με τα χέρια και τα πόδια του για να αποτρέψει τη σύλληψή του.

Στην κατοχή τεσσάρων (4) από τους υπόλοιπους συλληφθέντες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) ξύλινα και ένα (1) μεταλλικό κοντάρι.

Επιπλέον, τέσσερις (4) από τους συλληφθέντες, κατόπιν τραυματισμού τους στο σημείο, διακομίστηκαν σε νοσοκομείο όπου παραμένει προς νοσηλεία μία (1) γυναίκα ενώ σε όλους χορηγήθηκαν παραγγελίες για εξέτασή τους από αρμόδιο ιατροδικαστή.

Κατά τη διάρκεια των περιστατικών στο κατάστημα, από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε μία φορά χρήση δακρυγόνου αερίου (φυσούνα).

Δύο (2) περίπου ώρες μετά από αυτά τα περιστατικά αναφέρθηκε ότι δύο (2) ανήλικα παιδιά, τα οποία με συγγενικά τους πρόσωπα διέρχονταν εκείνη τη στιγμή (δηλαδή μετά από δύο ώρες) από παρακείμενο σημείο, ανέφεραν ενόχληση στο λαιμό.

Συνεπώς, καμία κακοποίηση – και μάλιστα με χρήση γκλοπ- πεντάχρονου παιδιού δεν υπήρξε από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως καταγγέλλεται ατεκμηρίωτα σε διάφορες ιστοσελίδες και τηλεοπτικές εκπομπές.

Γενικότερα σημειώνεται ότι οι αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δεν συνιστούν γεγονότα. Η Αστυνομία τις διερευνά ως καταγγελίες και ενημερώνει υπεύθυνα το κοινό, διαδικασία την οποία εφαρμόζει και στη συγκεκριμένη περίπτωση.



Σαν γνήσιος Συριζαίος ο Πολάκης ξεφτιλίστηκε πάλι

 



Σε μια απίστευτη γκάφα υπέπεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, καθώς πήγε σήμερα να κάνει «αυτοψία» στο εργοτάξιο του Ελληνικού, χωρίς βέβαια να γνωρίζει οτι σύμφωνα με το ΦΕΚ αυτό διαλύθηκε στις 31.10.2020.

Στο σόου που έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, πήγε έξω από το χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό και έψαχνε τις μπουλντόζες και τα μηχανήματα που θα έκαναν έργα.

Ειδικότερα, σε βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Παύλος Πολάκης κατηγορεί τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ότι παρά τα όσα είχε εξαγγείλει δεν προχωρούν τα έργα για την επένδυση στο Ελληνικό ενώ αφήνει αιχμές και για τον πρωθυπουργό για τον οποίο αναφέρει ότι μετά τη φιέστα που είχε κάνει στην τελετή έναρξης των πρόδρομων εργασιών πλέον δεν γίνεται καμία εργασία.

"Το 'εργοτάξιο' του ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ μπουλντοζιέρη,που θα ξεκίναγε σε δέκα μέρες τον Ιούλιο του 2019 που γίναν κυβέρνηση ,όπως είναι σήμερα 2/11/2020 μετά από 16 μήνες !!! Ο ορισμός του ξεφτιλίσματος των Μωυσύδων ,των πωλητών νανογιλέκων που γίναν υπουργοί και των ΠΕΤΣΟταισμένων ΜΜΕ που ξεκοκαλίζουν τα λεφτά του 'μαξιλαριού'...", γράφει στην λεζάντα του βίντεο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παυλος Πολακης
4 ώρες πριν

«ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ...2/11/2020
Περνάς από την παραλιακή ,βλέπεις τις τέντες και τις ταμπέλες και λες κάτι γίνεται!!
(Φωτό 1)
Μπαίνεις λίγο και να η κατάσταση!!! Μας έφαγε η σκόνη .ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ και καλημέρα !!

Image may contain: text that says 'ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΦΟΡΑΤΕ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ'
-1:53

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αναρτώντας στο twitter το βίντεο του Πολάκη, σχολίασε: "Ο κ. Πολάκης, ο οποίος υπήρξε Αν. Υπουργός επί 5 έτη, δεν έχει την ικανότητα να διαβάζει ούτε ένα ΦΕΚ. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 2654/30.06.2020 το εργοτάξιο για τις κατεδαφίσεις θα έχει διαλυθεί και ολοκληρώσει, έως το αργότερο τις 31/10. Πήγε σήμερα 02 Νοε και ψάχνει τις μπουλντόζες.."

Δείτε και το σχετικό ΦΕΚ:






Πηγή







lockdown στην Ευρώπη

 


Οι ευρωπαϊκές χώρες ενισχύουν τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση στην εξάπλωση της πανδημίας, ωστόσο ο κόσμος αντιδρά - Σαρώνει και τις ΗΠΑ ο κορωνοϊός με διαδοχικά ρεκόρ νέων κρουσμάτων

Υπό το σοκ του δεύτερου κύματος της επιδημίας του κορωνοϊού, οι ευρωπαϊκές χώρες ενισχύουν τα περιοριστικά μέτρα αντιμετωπίζοντας την δυσαρέσκεια έως και την οργή των πληθυσμών τους. Ήδη νέα περιοριστικά μέτρα τίθενται από σήμερα σε ισχύ στην Γερμανία και το Βέλγιο.

Ο ιός αυξάνει τις εντάσεις στην Ευρώπη. Κλιμάκωση της δυσαρέσκειας ενδεχομένως να γνωρίσει αυτήν την εβδομάδα η Ιταλία, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει σήμερα μέτρα lockdown στις μεγάλες πόλεις της χώρας, αρχής γενομένης από το Μιλάνο και την Νάπολη. Ενα παρακινδυνευμένο στοίχημα μετά τις συγκρούσεις του Σαββάτου στην Ρώμη ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές οργισμένους από τα μέτρα για τον έλεγχο της επιδημίας. Ανάλογες συγκρούσεις σημειώθηκαν την Παρασκευή στην Φλωρεντία.

Στην Ισπανία, η αστυνομία έκανε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής δεκάδες συλλήψεις κατά την διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν σε πολλές πόλεις. Οι σφοδρότερες συγκρούσεις σημειώθηκαν στην Μαδρίτη, όπου πολυάριθμοι διαδηλωτές που φώναζαν «Ελευθερία» πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων και ύψωσαν οδοφράγματα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι διαδηλωτές ήταν οργισμένοι με την απαγόρευση της νυκτερινής κυκλοφορίας και τον αποκλεισμό του συνόλου σχεδόν των ισπανικών περιφερειών.

Μεγάλη είναι η δυσαρέσκεια και στην Γερμανία, όπου αυστηροί περιορισμοί τίθενται σήμερα σε ισχύ.

«Χαστούκι»: έτσι εξέλαβε ο κόσμος του πολιτισμού την αναστολή της λειτουργίας της εστίασης, των χώρων αναψυχής, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Στο Βέλγιο, την χώρα όπου η κυκλοφορία του ιού είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, η κυβέρνηση αποφάσισε «αυστηρότερο lockdown» επί έξι εβδομάδες. Ολα τα εμπορικά καταστήματα, πλην εκείνων που συγκαταλέγονται στα «πρώτης ανάγκης», θα παραμείνουν κλειστά και η εξ αποστάσεως εργασία καθιερώνεται όπου είναι δυνατόν.

Ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρo ανακοίνωσε περιορισμό στις προσκλήσεις σε ένα μόνο άτομο και νέα παράταση τριών ημερών των σχολικών διακοπών μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου.

Στις Βρυξέλλες, όπως και αλλού στην Ευρώπη, οι αρχές επικαλούνται την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία για την ενίσχυση των περιορισμών.

Στην Γαλλία, ο επιδημιολόγος Αρνό Φοντανέ, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου που καθοδηγεί την κυβέρνηση, προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νοσηλευομένων και των διασωληνωμένων θα εκτοξευθεί τις επόμενες ημέρες. «Δεν μπορούμε να το εμποδίσουμε», προειδοποίησε.

Σε αυτή την συγκυρία της έκτακτης ανάγκης, ο πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ ζήτησε από τους Γάλλους να τηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα, που είναι «αναγκαία» για την έξοδο από την κρίση και για να κατευνάσει την οργή των μικρεμπόρων ανακοίνωσε το κλείσιμο των τμημάτων με προϊόντα που δεν είναι πρώτης ανάγκης στα μεγάλα καταστήματα για λόγους ισότιμης μεταχείρισης.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, την χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων στην Ευρώπη (τουλάχιστον 46.555), ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε επιστροφή του lockdown στην Αγγλία από την Πέμπτη και μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου. Η Ουαλία βρίσκεται ήδη σε lockdown, ενώ στην Βόρεια Ιρλανδία ισχύουν μέτρα μερικού lockdown.

Στην Αυστρία, ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς ανακοίνωσε νέα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου. Η Αυστρία καταγράφει περισσότερα από 5.000 νέα κρούσματα σε ημερήσια βάση, έναντι 1.000 στις αρχές του Οκτωβρίου.

Στην Ελβετία, η πόλη της Γενεύης ανακοίνωσε την Κυριακή το κλείσιμο των μπαρ, των εστιατορίων και των μη αναγκαίων εμπορικών καταστημάτων, αντιμετωπίζοντας «σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης». Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική και σε όλα τα τελεφερίκ και λιφτ των βουνών της Ελβετίας καθ΄όλη την διάρκεια του χειμώνα.

Η Ευρώπη είναι η τρίτη πλέον πληγείσα από την επιδημία περιοχή του κόσμου, με 10,46 εκατομμύρια κρούσματα, πίσω από την Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (11,3 εκατομμύρια) και την Ασία (10,57 εκατομμύρια). Σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν καταγραφεί περισσότερα από 46 εκατομμύρια κρούσματα και περί το 1,2 εκατομμύριο θάνατοι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν χθες περισσότερα από 87.000 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο, λίγες ημέρες αφού κατέγραψε εθνικό ημερήσιο ρεκόρ 94.000 νέων κρουσμάτων, σύμφωνα με τον απολογισμό του πανεπιστημίου Johns Hopkins. Οι ΗΠΑ είναι η πλέον πληγείσα χώρα και σε επίπεδο θανάτων με 230.934 νεκρούς και 9.198.700 κρούσματα συνολικά.

Στον Λίβανο, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε χθες εθνικής εμβέλειας απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 21.00 μέχρι τις 05.00, ανανέωση της αναστολής λειτουργίας των μπαρ και των νυχτερινών κέντρων «μέχρι νεωτέρας», καθώς και ολικό lockdown 115 χωριών και κοινοτήτων για μία εβδομάδα.


Πηγή : protothema.gr



Ανακοινώθηκε το lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

 



Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε γενικό lockdown στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πριν από λίγο.

Συγκεκριμένα, το τοπικό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες ξεκινά από τις 6 το πρωί και για 14 ημέρες. Σημειώνεται πως, τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοιχτά.

Σε lockdown μπαίνουν από αύριο στις 6 το πρωί η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες. Επιστρέφουν και τα SMS, ως προϋπόθεση για την έξοδο από το σπίτι. Ανοιχτά ωστόσο θα παραμείνουν τα σχολεία, κι αυτή, όπως είπε, είναι η βασική διαφορά από το lockdown του Μαρτίου.

Το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ για 14 ημέρες. Ο κ. Πέτσας εξήγησε πως τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά και χαρακτήρισε την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και όμορους νομούς εξαιρετικά σοβαρή για τη δημόσια υγεία. «Το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό και επιβάλλει την ανάληψη πρόσθετης δράσης» τόνισε.

Η μόνη διαφορά σε σχέση με τον Μάρτιο, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα είναι ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά.

Αναλυτικά είπε:

«Ο πρωθυπουργός μετά από επικοινωνία αποφάσισε τοπικό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες από τις 06:00 αύριο το πρωί και για 14 μέρες.

Υπάρχει μόνο μια διαφορά απ’ το πρώτο lockdown. Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοικτά με όλα τα μέτρα προστασίας. Όπως και στο γενικό lockdown επανέρχεται το SMS για τις 6 δραστηριότητες. Για το διάστημα 21:00 και 05:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για εργασία και υγεία. Απαγορεύονται οι πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Η χώρα χωρίζεται στη ζώνη επιτήρησης, τη ζώνη αυξημένου κινδύνου. Από αύριο το πρωί λόγω της αυξημένης επιβάρυνσης η Μαγνησία περνά στη ζώνη του αυξημένου κινδύνου. Οι περιπτώσεις αυτές να γίνουν παράδειγμα για όλους. Ας τηρούμε τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Νέα αυστηρότερα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη, που περιλαμβάνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 ή τις 9 η ώρα το βράδυ και απαγόρευση μετακινήσεων εκτός του νομού, προανήγγειλε νωρίτερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δε θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown».

«Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό.Δεν είναι καθολικό lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δε θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία», δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να αποφευχθεί το κλείσιμο της παραλίας, ενώ θέλοντας να περιγράψει τα φαινόμενα συνωστισμού που καταγράφονται κάθε βράδυ στις πλατείες και στους εξωτερικούς χώρους, επισήμανε ότι «καθημερινά μαζεύουμε 3-4 φορές μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών στους κοινόχρηστους χώρους».



Υπ. Υγείας: Στον πλανήτη ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί ο λαϊκισμός

 


Με ψέματα για να εξαπατήσει και αν τρομοκρατήσει την κοινωνία σε πολύ σοβαρό θέμα, και χωρίς ίχνος ευθύνης και σοβαρότητας ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε μία κατάπτυστη ανακοίνωση με τίτλο, «Κυνική ομολογία 8μηνης αδράνειας η ακύρωση του 80% των χειρουργείων – Άφησαν το ΕΣΥ απροετοίμαστο». Με λίγα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ με περίσσια αλητεία που τον διακρίνει θέλοντας να τρομοκρατήσει τον κόσμο ανέφερε ψέματα ότι ακυρώνονται όλα τα χειρουργεία!!!

Ανακοίνωση – απάντηση στο γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, στην οποία αναφέρει τα εξής: 

«Όπως ακριβώς έγινε στην διαχείριση του πρώτου κύματος της πανδημίας, έτσι και τώρα, το υπουργείο Υγείας λαμβάνει έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών που προσέρχονται στις δομές υγείας.

Η προσωρινή μείωση λειτουργιών των νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της COVID-19, είναι τακτική που ακολουθείται από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες – επισημαίνεται δε ότι υπάρχουν χώρες οι οποίες δεν έχουν επιστρέψει σε κανονική λειτουργία νοσοκομείων από την Ανοιξη.

Συγκεκριμένα, η προσωρινή μείωση των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων, εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, ως μέτρο αύξησης της ανθεκτικότητας του συστήματος.

Ξεκαθαρίζεται ότι τα θεραπευτικά προγράμματα ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας, οι απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπευτικές παρεμβάσεις (όπως χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, εγχύσεις φαρμάκων, συνεδρίες σε μονάδα τεχνητού νεφρού) υλοποιούνται κανονικά από τα νοσοκομεία, λαμβάνοντας πάντα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης για τις συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες ασθενών.

Επίσης, τονίζεται ότι έκτακτες και επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις, καθώς και η λειτουργία των ειδικών νοσοκομείων συνεχίζονται κανονικά.

Η Κυβέρνηση έκανε, κάνει και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για την προστασία της υγείας των πολιτών και την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ.

– Οι προσλήψεις στο Ε.Σ.Υ. έχουν φτάσει τις 7.000 ιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό και υποστηρικτικό προσωπικό. 4.000 νοσηλευτές θα μονιμοποιηθούν.

– Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν διπλασιαστεί, από 557 το 2019 σε 974 και συνεχώς προστίθενται νέες κλίνες ΜΕΘ.

– Τα ημερήσια τεστ φτάνουν τα 25.000, τριάντα φορές περισσότερα από το πρώτο κύμα, και έχουν φτάσει συνολικά τα 1,8 εκατομμύρια.

– Οι Κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ έχουν διενεργήσει περισσότερα από 450.000 τεστ.

– Ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, συμμετέχει ενεργά στην αντιμετώπιση της πανδημίας (185 Κέντρα Υγείας και 42 Περιφερειακά Ιατρεία) και ήδη έχει πραγματοποιηθεί μεγάλος αριθμός εξετάσεων, ο οποίος έχει αποφορτίσει την εφημερία των νοσοκομείων.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας, δοκιμάζουν τις αντοχές τόσο των ανθρώπων όσο και των Κρατών, σε όλο τον πλανήτη.

Στον πλανήτη ΣΥΡΙΖΑ, όμως, της πολιτικής απομόνωσης και ανυποληψίας, κυριαρχεί η μικροπολιτική σκοπιμότητα και ο λαϊκισμός».



Νέα κακοποίηση ΚΤΗΝΟΣ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΣ έδεσε σκυλί για να πνιγεί

 


Σοκ προκαλούν οι εικόνες από την Κερατέα με σκυλί που βρέθηκε κρεμασμένο σε άθλια κατάσταση απο ένα ΚΤΗΝΟΣ παλιάνθρωπο επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έφερε στη δημοσιότητα το Φιλοζωικό Σωματείο Κερατέας «ΠΡΟΚΡΙΣ» το σκελετωμένο ζώο, ήταν γεμάτο πληγές και οριακά ακουμπούσε στο έδαφος κάτω από ένα δέντρο, στο οποίο ένα ΚΤΗΝΟΣ ένας ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΣ το έδεσε από τον λαιμό με μια θηλιά για να πνιγεί.

Η εικόνα δείχνει ένα ζώο που είχε εγκαταλειφθεί εδώ και ημέρες από κάποιον άνθρωπο που γνώριζε την περιοχή.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες το ζώο σώθηκε και μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο αφού κάτοικοι της Κερατέας το εντόπισαν σε αγροτική περιοχή του οικισμού Ρουτζέρι και ενημέρωσαν τα μέλη του φιλοζωίκού σωματείου.










Ψάχνουν τους διαχειριστές πέντε καταλήψεων και πέντε φοιτητές για την επίθεση στον πρύτανη

 



Οι profilers της Κρατικής Ασφάλειας έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα 15 άτομα που εισέβαλαν στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, αποτελούν μέλη των διαχειριστικών ομάδων των πρώην καταλήψεων Βανκούβερ (το κτήριο δίπλα στην ΑΣΟΕΕ που ανήκει στο Οικονομικό πανεπιστήμιο και εκκενώθηκε πριν ένα χρόνο) Gare στα Εξάρχεια, Ματρόζου στο Κουκάκι, Λέλας Καραγιάννη στην Κυψέλη και Γκίνη στο Πολυτεχνείο, τα οποία προσπαθούν να ανακτήσουν τα κτήρια και προχωρούν σε μια σειρά «ακτιβιστικών» ενεργειών σε μια προσπάθεια να συσπειρώσουν τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Παράλληλα οι αρχές οδηγούνται και σε περίπου πέντε φοιτητές της ΑΣΟΕΕ για να ολοκληρωθεί το παζλ και να φτάσουν στην σύλληψη αναρχοφασιστικών μελών της οργάνωσης «Πρωτοβουλία Μαχητικής Αλληλεγγύης».

Πρόκειται για την αντιεξουσιαστική ομάδα που κρύβεται πίσω από την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Δημήτρη Μπουραντώνη και έχει επικηρυχθεί από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη με 100.000 ευρώ.

Από τις αναλύσεις του modus operandi καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η κοινή ομάδα των αντιεξουσιαστών είχε τη βοήθεια τουλάχιστον πέντε φοιτητών, ενώ ανέβηκαν ένας – ένας στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ από το υπόγειο όπου κατέχουν δύο δωμάτια ακόμα υπό κατάληψη, παρά την περσινή προσπάθεια της Αστυνομίας.

Ένας από τους αναρχοφασίστες δράστες ακούμπησε και το σακάκι του πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη και για το λόγο αυτό, θα ζητήσουν από τον πρύτανη να τους δώσει το σακάκι έτσι ώστε να μπει στο μικροσκόπιο των Εγκληματολογικών και να εξεταστεί για ίχνη dna,ενώ έρευνές για τον εντοπισμό γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων γίνονται και στο χώρο όπου έγινε η εισβολή.

Παράλληλα, βάσει των καταθέσεων που έχουν πάρει από τους αυτόπτες μάρτυρες αλλά και τη φωτογραφία έχουν καταγράψει τα ενδυματολογικά χαρακτηριστικά κάποιων από τους 15 της εισβολής και έτσι ψάχνουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής για να διαπιστώσουν κινήσεις ύποπτων ατόμων και διαδρομές. Ψάχνουν δε, τον «φωτογράφο» της ομάδας των εισβολέων καθώς το καρέ που τράβηξε και ανέβασε προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων αλλά και την παρέμβαση του εισαγγελέα.



Έλληνας Dj και «τεράστιος αρνητής του κορωνοϊού» ομολογεί μέσα από το νοσοκομείο: Πήρα το μάθημα μου!

 



Ο Dj καλεί τους διαδικτυακούς του φίλους να πιστέψουν στην ύπαρξη και επικινδυνότητα του κορωνοϊού

«Πήρα το μάθημα μου!»: Τις λέξεις αυτές χρησιμοποίησε Έλληνας Dj και αρνητής του κορωνοϊού για να περιγράψει την περιπέτεια με την υγεία του αφού χρειάστηκε να νοσηλευτεί μετά τη νόσησή του με Covid-19.

Ο εν λόγω Dj ο οποίος θεωρείται από τα πιο γνωστά ονόματα στη νυχτερινή διασκέδαση καθώς έχει εργαστεί σε αρκετά δημοφιλή κλαμπ διασκέδασης της Αθήνας και όχι μόνο, γνωστοποίησε στο κοινό του ότι κόλλησε κορωνοϊό μέσα από μια ανάρτηση που έκανε στη σελίδα του στο Facebook.

Σε μια έκρηξη ειλικρίνειας, εμφανίστηκε μετανοιωμένος που όλο αυτό τον καιρό δεν παραδεχόταν την ύπαρξη της Covid-19 και τις τραγικές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων. Στην ανάρτηση του χαρακτηρίζει επί λέξει τον εαυτό του, «τεράστιο αρνητή του ιού», που πήρε το μάθημα του, συμβουλεύοντας όσους δεν πιστεύουν στον ιό, να δουν το νόμισμα κι από την άλλη φορά, καθώς όπως λέει, «δεν είναι κακό να φυλάμε τα ρούχα μας».

Συγκεκριμένα, γράφει: «Σαν τεράστιος αρνητής κι εγώ αυτού του ιού πήρα το μάθημα μου!!! Όχι δεν μπαίνω σε λεωφορεία, ούτε σε τρένα. Ούτε συνωστίζομαι σε ουρές!!! Όσοι με ξέρουν, ξέρουν και που κινούμαι…δεν θα κάνω κήρυγμα απλά θα σας πω πως από την Τετάρτη το πρωί μέχρι και σήμερα που είμαι αρκετά καλύτερα λόγω νοσηλείας, πέρασα ότι πιο βαρύ έχω περάσει σε ίωση στη ζωή μου. Μου έκανε αμέσως πνευμονία χωρίς να έχω θέμα, χωρίς να είμαι καπνιστής, πυρετό και φρικτούς πονοκεφάλους!!! Αυτά και δείτε λίγο το νόμισμα κι από την άλλη παιδιά, δεν είναι κακό να φυλάμε τα ρούχα μας..»

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά, ο Dj κατέβασε την ανάρτηση του, χωρίς να εξηγήσει για ποιο λόγο κι ενώ είχε ήδη κοινοποιηθεί σε εκατοντάδες προφιλ.





Φρίξος Δρακοντίδης

Πηγή : protothema.gr



Δεν αγγίζει τίποτα τον δικτάτορα Ερντογάν και συνεχίζει τις προκλήσεις

 



Ο δικτάτορας δεν καταλαβαίνει από ανθρώπινο πόνο και ποιος δικτάτορας κατάλαβε ποτέ.

Ακόμα βγάζουν νεκρούς στην Τουρκία από τον σεισμό, και ο δικτάτορας τον χαβά του με νέες προκλητικές δηλώσεις που έκανε το μεσημέρι της Κυριακής.

«Και με το Oruc Reis, και με το Μπαρμπαρός και με το Φατίχ η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνές της» διεμήνυσε ο δικτάτορας. 

«Όταν θα ανακαλύψει κοιτάσματα, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά» δήλωσε κάνοντας όνειρα και θέλοντας να εξαπατήσει τους Τούρκους. 

Στο μεταξύ, με διάβημα διαμαρτυρίας και αντι-Navtex απαντά η Αθήνα στη νέα πρόκληση της Άγκυρας, η οποία παρατείνει κι άλλο τις παράνομες Νavtex του Οruc Reis εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας μέχρι τις 14 Νοεμβρίου.





Αλλαγές για την ασφάλεια των πανεπιστημίων να τελειώνουμε με φασιστοαναρχικές συμπεριφορές

 


Σήμερα Δευτέρα το απόγευμα, στις 16.00, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, του υπουργείου προστασίας του πολίτη και τους πρυτάνεις θα συζητήσουν σε τηλεδιάσκεψη όλες τις παραμέτρους ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα στα πανεπιστήμια. 

Κάρτες εισόδου, ενισχυμένη ασφάλεια και παρουσία σεκιούριτι είναι προτάσεις που επανέρχονται στον δημόσιο διάλογο, ένας διάλογος που πρέπει να γίνει και να ολοκληρωθεί σύντομα ώστε να προχωρήσουμε σε πράξεις.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, η συζήτηση εστιάζει στις ιδιαιτερότητες του κάθε Ιδρύματος και πώς αυτά τα μέτρα θα προσαρμοστούν αναλόγως, ώστε να εφαρμοστούν με επιτυχία τόσο στα πανεπιστήμια με μικρούς χώρους όσο και τύπου Πανεπιστημιούπολης, όπου η επιτήρηση καθίσταται δυσκολότερη .

Η πιθανή εμπλοκή φοιτητών σε τέτοιου είδους φασιστικές αποτρόπαιες πράξεις ή σε οποιαδήποτε πράξη ανομίας που λαμβάνει χώρα εντός του πανεπιστημιακού χώρου εγείρει και ζητήματα πειθαρχικού χαρακτήρα τα οποία πρέπει να είναι άμεσα και αυστηρά. 

Το αυτοδιοίκητο στα πανεπιστήμια επιτρέπει στα ίδια τα Ιδρύματα να διαχειρίζονται τέτοιες πράξεις και συμπεριφορές αυτές τις συμπεριφορές και αυτό που χρειάζεται είναι άμεσες αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο της ακαδημαϊκής κοινότητας, ώστε το οποιοδήποτε μέτρο που θα υιοθετηθεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά.



Με ελληνική αντι-Navtex απαντά η Αθήνα στην Άγκυρα

 


Ο σταθμός του Ηρακλείου στην Κρήτη της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε αντι-Navtex με αφορμή τη νέα παράνομη τουρκική Navtex για έρευνες του «Oruc Reis» νοτιοανατολικά της Ρόδου.

Η ελληνική Navtex σημειώνει ότι η τουρκική Navtex αφορά σε «παράνομη και μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα», σε περιοχή που «επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα». Επίσης, καλεί τους ναυτιλομμένους να αγνοήσουν την τουρκική Navtex τονίζοντας ότι ο σταθμός του Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού έχει την αρμοδιότητα να εκδίδει μηνύματα Navtex στη συγκεκριμένη περιοχή.

Νωρίτερα, ο σταθμός της υδρογραφικής υπηρεσίας της Αττάλειας εξέδωσε αναγγελία για έρευνες του «Oruc Reis» και συνοδευτικών του πλοίων σε θαλάσσια περιοχή 16 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά από τη Ρόδο και 50 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο.

Ολόκληρη η ελληνική Navtex:

ZCZC HA34

312200 UTC OCT 20

IRAKLEIO RADIO NAVWARN 647/20 SOUTH EAST CRETAN SEA

1. UNAUTHORIZED STATION HAS BROADCAST NAVTEX MESSAGE NUMBER FA32-1364/20 IN HELLENIC NAVTEX SERVICE AREA, REFERRING TO UNAUTHORIZED AND

ILLEGAL ACTIVITY IN AN AREA THAT OVERLAPS THE GREEK CONTINENTAL SHELF. IRAKLEIO NAVTEX STATION HAS THE AUTHORITY TO BROADCAST NAVTEX MESSAGES IN THE AREA.

2. ALL MARINERS ARE REQUESTED TO DISREGARD NAVTEX MESSAGE NUMBER FA32-1364/20.

3. CANCEL THIS MESSAGE 142059 UTC NOV 20.


Πηγή: ΑΠΕ



Έκαναν συγκέντρωση στο Γαλάτσι αντιεξουσιαστές αδιαφορώντας για την πανδημία και τα μέτρα

 


Μία ομάδα επικίνδυνων ακροαριστερών αντιεξουσιαστών που μπορεί ανάμεσα τους να ήταν και οι αναρχοκουμουνιστοφασίστες της ΑΣΟΕΕ, συγκεντρώθηκε στο Γαλάτσι σε στέκι αντιεξουσιαστών μετά την απαγόρευση χθες το βράδυ της συγκέντρωσης που είχε προγραμματιστεί στο Ηράκλειο στο σημείο που δολοφονήθηκαν δύο μέλη της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της με μοναδικό σκοπό να προκαλέσουν.

Οι ακροαριστεροί επιτέθηκαν στη διμοιρία καθώς και στην Ομάδα Δράσης που βρισκόταν στο Γαλάτσι. 

Δεκατέσσερα άτομα προσήχθησαν, μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ ακροαριστερών αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων και μεταφέρθηκαν στην διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής.





«Συναγερμός» για τη Θεσσαλονίκη – Πιθανό και το lockdown

 



Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη έθεσε σε εφαρμογή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα το σχέδιο που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή, εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του Ε.Σ.Υ. στη Θεσσαλονίκη.

Πιο αναλυτικά, προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

Ο κ. Κικίλιας έχει καλέσει για να ενημερώσει τους αρμόδιους τομεάρχες των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αύριο Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και ώρα 14:00, στο Υπουργείο Υγείας.

Αμέσως μετά την ενημέρωση, ο Υπουργός Υγείας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ με τα συγκεκριμένα επιδημιολογικά στοιχεία δεν αποκλείεται η εφαρμογή ενός lockdown. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες καταγράφηκε έκρηξη στον αριθμό των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη καθώς έφτασαν τα 839.

Αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε και στην Αττική με 464 νέες διαγνώσεις. Από τα 2.056 επιπλέον κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, τα 2.030 είναι εγχώρια κρούσματα και τα 62 συνδέονται με γνωστές συρροές.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Προκαλεί η Γκαρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν της άρεσε η επικήρυξη των ακροαριστερών φασιστών συντρόφων της ΑΣΟΕΕ

 




Δεν βρήκε ούτε μία λέξη για να καταδικάσει την επίθεση των αναρχοκουμουνιστοφαστιών συντρόφων η βουλευτής Εβρου του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Γκαρά, προκαλώντας την ελληνική κοινωνία.

Η Αναστασία Γκαρά χαρακτήρισε «πρωτόγνωρη και ακατανόητη» την επικήρυξη με ποσό 100.000 ευρώ των δραστών της επίθεσης στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, λές και δεν έγινε τίποτα στην ΑΣΟΕΕ.

«Η έκδοση επικήρυξης από το επίσημο κράτος από την αστυνομία είναι ακατανόητη μας ζητάνε ουσιαστικά οι πολίτες να γίνουν καταδότες», σχολίασε σε τηλεοπτική της εμφάνιση, αντί να ζητάει την άμεση σύλληψη των δραστών.

Μάλιστα είπε πως η επίθεση στον πρύτανη παραπέμπει σε πρακτικές της δεξιάς της δεκαετίας του 1950, δηλαδή οι σύντροφοι αναρχοκουμουνιστοφασίστες δρουν όπως ακριβώς τα ακροδεξιά αδελφάκια τους. 

Αναλυτικά η δήλωσή της έχει ως εξής: «Απαράδεκτη και ακατανόητη η συγκεκριμένη πράξη, μία πράξη διαπόμπευσης, η οποία μας επιστρέφει στις αρχές της δεκαετίας του πενήντα ενός κράτους της τότε δεξιάς που επέβαλε τέτοιες πράξεις διαπόμπευσης. Προφανώς είναι καταδικαστέα αυτή η πράξη ωστόσο αυτό που ήθελα να πω είναι ότι η έκδοση επικήρυξης από το επίσημο κράτος από την Αστυνομία είναι ακατανόητη μας ζητάνε ουσιαστικά οι πολίτες να γίνουν καταδότες.

Ποια λογική έχει; Επίσης προσβάλλονται τα στελέχη της αστυνομίας στο συγκεκριμένο ζήτημα. Τα στελέχη της αστυνομίας είναι ικανότατα και μπορούν να συγκεντρώσουν με τον τρόπο που γνωρίζουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται. Η έκδοση επικήρυξης είναι πρωτόγνωρη δεν έχουμε ξαναδεί σε τέτοια περιστατικά πράξεις επικήρυξης. Δεν καλύπτω κανένα μακριά από μένα. Η διαπόμπευση συμπολιτών μας είναι καταδικαστέα και απαράδεκτη».