Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Νέο fake news από ορισμένα ΜΜΕ και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν κακοποίηση 5χρονου απο αστυνομικές δυνάμεις

 



Την σκυτάλη του ψέματος για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο πήραν από το πρωί τα πρώτα βιολιά του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, Νίκος Φίλης, Χρήστος Σπίρτζης, ο προκλητικός Γιαννούλης, και μας έλειψε ο Ραγκούσης από την ξεφτίλα αλλά δεν πειράζει τον υποστήριξαν οι προηγούμενοι.

Αυτοί που αναφέραμε γνήσιοι Συριζαίοι, πριν ακούσουν τι πραγματικά έχει γίνει είπαν να ξεφτιλιστούν πρώτοι, μην τους προλάβουν άλλοι σύντροφοι, γιατί όπως γνωρίζει όλη η Ελλάδα υπάρχει καθημερινός διαγωνισμός ξεφτίλας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοίνωσή της προ ολίγου, η Ελληνική Αστυνομία διαψεύδει κατηγορηματικά τις καταγγελίες τόσο από διάφορες ιστοσελίδες, όσο και από βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ, πως σε διάλυση συγκέντρωσης στο Γαλάτσι άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν 5χρονο παιδί. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Δεκατρία (13) άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια χθεσινής μη προγραμματισμένης συγκέντρωσης στην περιοχή της Λαμπρινής

Καμία κακοποίηση – και μάλιστα με χρήση γκλοπ- πεντάχρονου παιδιού δεν υπήρξε από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως καταγγέλλεται σε διάφορες ιστοσελίδες και τηλεοπτικές εκπομπές

Χθες το απόγευμα, έλαβε χώρα μη προγραμματισμένη συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα στην Αθήνα (συμβολή των οδών Τραλλέων και Ωρωπού) από ομάδα (50) περίπου ατόμων.

Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και έφεραν αντικείμενα πρόσφορα για την άσκηση βίας και συγκεκριμένα ξύλινα και μεταλλικά κοντάρια.

Αστυνομικοί που προσέτρεξαν στο σημείο κάλεσαν επανειλημμένα και επίμονα τα συγκεντρωμένα άτομα να διαλυθούν, λόγω κινδύνου διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας και για την αποφυγή διασποράς διάδοσης του covid -19.

Οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και στη συνέχεια κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος των αστυνομικών, ενεργώντας επίθεση σε βάρος τους, με τα κοντάρια που κρατούσαν καθώς και με τραπέζια και καρέκλες από παρακείμενο κατάστημα εστίασης.

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν τρεις (3) αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακό εξοπλισμό και συγκεκριμένα σε (2) κράνη και ένα ζευγάρι καλαμίδες.

Συνελήφθησαν συνολικά δεκατρία (13) άτομα, (10) άνδρες και (3) γυναίκες, από τους οποίους ένας άνδρας συνελήφθη εντός του παραπάνω καταστήματος, αφού προηγουμένως χτύπησε αστυνομικό με κοντάρι που έφερε και το οποίο κατασχέθηκε, ενώ επιπλέον χτύπησε αστυνομικούς με τα χέρια και τα πόδια του για να αποτρέψει τη σύλληψή του.

Στην κατοχή τεσσάρων (4) από τους υπόλοιπους συλληφθέντες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) ξύλινα και ένα (1) μεταλλικό κοντάρι.

Επιπλέον, τέσσερις (4) από τους συλληφθέντες, κατόπιν τραυματισμού τους στο σημείο, διακομίστηκαν σε νοσοκομείο όπου παραμένει προς νοσηλεία μία (1) γυναίκα ενώ σε όλους χορηγήθηκαν παραγγελίες για εξέτασή τους από αρμόδιο ιατροδικαστή.

Κατά τη διάρκεια των περιστατικών στο κατάστημα, από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε μία φορά χρήση δακρυγόνου αερίου (φυσούνα).

Δύο (2) περίπου ώρες μετά από αυτά τα περιστατικά αναφέρθηκε ότι δύο (2) ανήλικα παιδιά, τα οποία με συγγενικά τους πρόσωπα διέρχονταν εκείνη τη στιγμή (δηλαδή μετά από δύο ώρες) από παρακείμενο σημείο, ανέφεραν ενόχληση στο λαιμό.

Συνεπώς, καμία κακοποίηση – και μάλιστα με χρήση γκλοπ- πεντάχρονου παιδιού δεν υπήρξε από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως καταγγέλλεται ατεκμηρίωτα σε διάφορες ιστοσελίδες και τηλεοπτικές εκπομπές.

Γενικότερα σημειώνεται ότι οι αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δεν συνιστούν γεγονότα. Η Αστυνομία τις διερευνά ως καταγγελίες και ενημερώνει υπεύθυνα το κοινό, διαδικασία την οποία εφαρμόζει και στη συγκεκριμένη περίπτωση.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου