Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Αλλαγές για την ασφάλεια των πανεπιστημίων να τελειώνουμε με φασιστοαναρχικές συμπεριφορές

 


Σήμερα Δευτέρα το απόγευμα, στις 16.00, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, του υπουργείου προστασίας του πολίτη και τους πρυτάνεις θα συζητήσουν σε τηλεδιάσκεψη όλες τις παραμέτρους ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα στα πανεπιστήμια. 

Κάρτες εισόδου, ενισχυμένη ασφάλεια και παρουσία σεκιούριτι είναι προτάσεις που επανέρχονται στον δημόσιο διάλογο, ένας διάλογος που πρέπει να γίνει και να ολοκληρωθεί σύντομα ώστε να προχωρήσουμε σε πράξεις.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, η συζήτηση εστιάζει στις ιδιαιτερότητες του κάθε Ιδρύματος και πώς αυτά τα μέτρα θα προσαρμοστούν αναλόγως, ώστε να εφαρμοστούν με επιτυχία τόσο στα πανεπιστήμια με μικρούς χώρους όσο και τύπου Πανεπιστημιούπολης, όπου η επιτήρηση καθίσταται δυσκολότερη .

Η πιθανή εμπλοκή φοιτητών σε τέτοιου είδους φασιστικές αποτρόπαιες πράξεις ή σε οποιαδήποτε πράξη ανομίας που λαμβάνει χώρα εντός του πανεπιστημιακού χώρου εγείρει και ζητήματα πειθαρχικού χαρακτήρα τα οποία πρέπει να είναι άμεσα και αυστηρά. 

Το αυτοδιοίκητο στα πανεπιστήμια επιτρέπει στα ίδια τα Ιδρύματα να διαχειρίζονται τέτοιες πράξεις και συμπεριφορές αυτές τις συμπεριφορές και αυτό που χρειάζεται είναι άμεσες αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο της ακαδημαϊκής κοινότητας, ώστε το οποιοδήποτε μέτρο που θα υιοθετηθεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου