Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Βέμπερ : Ελλάδα κράτος δικαίου, ο Μητσοτάκης έδωσε πίσω στην Ελλάδα την αξιοπρέπειά της - Επενδύουμε σε αυτόν


 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ βρέθηκε στην Αθήνα για την συμμετοχή του στην εκδήλωση «Ο δρόμος προς την ανάκαμψη» στην οποία συμμετέχουν ευρωπαίοι πολιτικοί της οικογένειας του ΕΛΚ, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κρατών μελών, ενώ παρεμβάσεις θα κάνουν πολλά μέλη του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Μάνφρεντ Βέμπερ σε δημοσιογράφους στην Αθήνα «Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στα θέματα του Κράτους Δικαίου. Αρμόδια για αυτά τα ζητήματα είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει επισημάνει την πρόοδο. Αυτό που σκεφτόμαστε είναι να απέχει πλέον το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα από τέτοια ψηφίσματα. Έχει παραγίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια να μπλοκαριστούν πόροι προς την Ελλάδα».

Μάλιστα, σε ερώτηση που του έγινε ως προς το αν μπορεί ο Κυριάκος Μητοστάκης να γίνει πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, απάντησε πως «είναι ένας πολύ καλός πρωθυπουργός. Είναι ο πιο ισχυρός ηγέτης στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Έδωσε πίσω στην Ελλάδα την αξιοπρέπειά της και ηγείται σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Επενδύουμε πολλά σε αυτόν. Είναι κατάλληλος για πολλά.

Ο  επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δήλωσε επίσης «Εμείς ως Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σταματήσαμε τρελές απαιτήσεις της Αριστεράς. Για παράδειγμα, την αγρανάπαυση. Η συμβουλή μου είναι ότι πρέπει να διατηρήσουμε την οικονομική σταθερότητα. Δε μπορούμε αυτήν τη στιγμή να ανοίξουμε το... κουτί (των παροχών)».

Μην δει τρακτέρ ο Κασσελάκης, αμέσως να το καβαλήσει να νιώσει την αγροτιά!!!

 


Όπου δει τρακτέρ ο τουρίστας Στέφανος Κασσελάκης ανεβαίνει και σε ένα, γιατί κάποιος του είπε ότι σε όσα περισσότερα τρακτέρ ανέβει τόσο καλύτερα θα νιώσει τα προβλήματα της αγροτιάς. 

Κάποιος του είπε ότι η εικόνα καβάλα στα τρακτέρ, θα ανεβάσει το αριστερόμετρο, και γελάει ο κόσμος με όλο τον θίασο ΣΥΡΙΖΑ.

Με δικά του στημένα πλάνα, και φωτογραφίες ότι δήθεν ότι κάνει βόλτες στα μπλόκα, ενώ περιορίζεται μόνο στις απαραίτητες φωτογραφίες, καβαλάει τρακτέρ και ανακατεύει φασολάδες μήπως και τον πάρουν στα σοβαρά.

Τα δίνει όλα στους αγρότες, και τους λύνει λέει όλα τα προβλήματα, και οι αγρότες επειδή ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται τα πάντα, και εξαπατά με ευκολία τον κόσμο, τον ανέχονται μέχρι να κάνει το σώου και να φύγει.Ο Άρειος Πάγος απέλυσε οριστικά τρεις δικαστές

 


Την οριστική απόλυση τριών δικαστών αποφάσισε η Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου λόγω ανεπάρκειας στην τέλεση των καθηκόντων τους.

Πρόκειται για δύο εφέτες και έναν πρωτοδίκη, οι οποίοι έφτασαν στο ανώτατο πειθαρχικό όργανο λόγω καθυστέρησης έκδοσης αποφάσεων, ενώ σε μία περίπτωση λόγω αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς σε αστυνομικούς.

«Ο πολίτης δεν θέλει λόγια, θέλει να πάρει την απόφαση στα χέρια του και οι καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων είναι αρνησιδικία» τόνισε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα.

Η 65μελής Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, υπό την πρόεδρό της, Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, και με τη συμμετοχή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, απέλυσε οριστικά από το δικαστικό σώμα τρεις δικαστές (δύο εφέτες και μία πρωτοδίκη), σε έναν ειρηνοδίκη επέβαλε χρηματικό πρόστιμο στέρησης αποδοχών 3 μηνών, ενώ αυτοπαραιτήθηκαν τρεις δικαστές. Παράλληλα, απορρίφθηκε το αίτημα απόλυσης δύο δικαστών και αναβλήθηκε η υπόθεση μίας πρωτοδίκου.

Ειδικότερα, ιδιαίτερα απασχόλησε την Ολομέλεια η υπόθεση εφέτη που υπηρετούσε στην Ήπειρο. Και αυτό γιατί μπήκε σε σούπερ μάρκετ, αγόρασε προϊόντα αξίας 14 ευρώ, περίπου, και πήγε στο ταμείο φωνάζοντας συγχρόνως ότι είναι φορέας του κορονοϊού και παρακάμπτοντας τη σειρά των πελατών οι οποίοι ήταν εμπρός από το ταμείο, πλήρωσε τα προϊόντα, βγήκε από το σούπερ μάρκετ και μπήκε στο αυτοκίνητό του, μάρκας Audi, το οποίο δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας και ήταν σταθμευμένο έξω από το κατάστημα. Όπως διαπιστώθηκε μεταγενέστερα, οι πινακίδες ήταν στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου.

Η συμπεριφορά του εφέτη προκάλεσε πανικό και αναστάτωση στο κατάστημα και ο υπεύθυνος του σούπερ μάρκετ κάλεσε την Αστυνομία και κατέφθασε περιπολικό με δύο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν να τους δώσει ταυτότητα και άδεια οδήγησης. Ο εφέτης αρχικά αρνήθηκε και στη συνέχεια, αντί της άδειας οδήγησης του αυτοκινήτου, έδωσε στους αστυνομικούς παλιά άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου.

Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν για τον λόγο που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο, εκείνος απάντησε με χυδαίες εκφράσεις. «Κάθομαι εδώ και ξύνω τα αρχ@@@α… μου, ελάτε κι εσείς να μου τα ξύσετε».

Παράλληλα, επανειλημμένα αρνήθηκε να βγει από το αυτοκίνητο, λέγοντας ότι μόνον εισαγγελέας μπορεί να τον βγάλει, και, απευθυνόμενος στους αστυνομικούς, τους είπε «θα δείτε τι θα πάθετε».

Κάποια στιγμή, ξαφνικά, ο εφέτης βγήκε από το αυτοκίνητο και οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν, αλλά εκείνος αντέδρασε, οπότε τον έριξαν στο έδαφος και του φόρεσαν χειροπέδες. Τη στιγμή που του περνούσαν τις χειροπέδες, ο δικαστής φώναζε: «Ψάξτε, έχω ναρκωτικά».

Κατά τη μικροσυμπλοκή τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ο ένας εκ των αστυνομικών και μετά το περιστατικό οδηγήθηκε στο τοπικό Κέντρο Υγείας.

Οι αστυνομικοί έβαλαν τον εφέτη στο περιπολικό και, πηγαίνοντας προς το Αστυνομικό Τμήμα, ο εφέτης τους έλεγε χυδαιότητες και τους απειλούσε. Στο Αστυνομικό Τμήμα έγιναν γνωστά τα στοιχεία του, όπως και η επαγγελματική του ιδιότητα, και με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Να σημειωθεί ότι στον εφέτη και κατά το παρελθόν (2021) είχε επιβληθεί πειθαρχική ποινή προσωρινής παύσης 6 μηνών για απρεπή συμπεριφορά, εντός και εκτός υπηρεσίας.

Η αρεοπαγίτης εισηγήτρια της υπόθεσης ανέφερε ότι ο εν λόγω εφέτης «δεν έχει συναίσθηση των βασικών υποχρεώσεών του ως δικαστικού λειτουργού και στερείται του απαιτούμενου για δικαστικό λειτουργό ήθους, ενώ θίγει σοβαρά το κύρος του ίδιου και της Δικαιοσύνης», και εισηγήθηκε την οριστική απόλυσή του.

Από την πλευρά του, ο εφέτης ισχυρίστηκε στην Ολομέλεια ότι είχε βγάλει τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και τις είχε στο παρμπρίζ επειδή «ήθελε να βάψει τις προσόψεις του αυτοκινήτου», ενώ αρνήθηκε ότι έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα.

Σε ερώτηση της προέδρου της Ολομέλειας για το πού αποδίδει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στράφηκαν εναντίον του, εκείνος απάντησε ότι η συμπεριφορά τους ήταν προβοκατόρικη, ήταν πράκτορες και προσπάθησαν να τον εμφανίσουν ως επικίνδυνο.

Ακόμη, ανέφερε ότι έχει διατελέσει ανακριτής και ξέρει τι διαδικασίες ακολουθούν οι αστυνομικοί οι οποίοι παρανομούν, καθώς και ότι ο αστυνομικός που κτύπησε, κατά τη σύλληψή του ,αυτοτραυματίστηκε.

Με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας, ο εφέτης απολύθηκε οριστικά από το δικαστικό σώμα.

Την ίδια στιγμή, κατά πλειοψηφία 54 υπέρ και 11 κατά, απολύθηκε γυναίκα εφέτης λόγω των υπέρμετρων καθυστερήσεων και αδικαιολόγητων απουσιών, σε σημείο να επέλθει παραγραφή αδικημάτων σε υπόθεση σωματικής βλάβης, ενώ χρειάστηκε 2 χρόνια και 3 μήνες για να θεωρήσει μία απόφαση.

Οι καθυστερήσεις σε διαφορετικές δικαστικές περιόδους αφορούσαν 65 έως 150 υποθέσεις, ενώ άλλες υποθέσεις που χειριζόταν μεταχρεώθηκαν σε συναδέλφους της. Κατά το παρελθόν είχε 15 πειθαρχικές αγωγές και τις έχουν επιβληθεί οι πειθαρχικές ποινές επίπληξης και προσωρινής παύσης.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου επισήμανε ότι ο προϊστάμενος του Εφετείου στο οποίο υπηρετεί, της είπε ότι δεν χρεώνει στην εν λόγω εφέτη υποθέσεις για να μην ταλαιπωρεί τον κόσμο με τις καθυστερήσεις της, ενώ, από την πλευρά της, η κ. Αδειλίνη επισήμανε ότι έχει αποδειχθεί η υπηρεσιακή της ανεπάρκεια, καθώς παραγράφονται στα χέρια της υποθέσεις και δεν σώζεται πλέον η κατάσταση. Έτσι, για τους λόγους αυτούς τάχθηκε υπέρ της απόλυσής της.

Ακόμα, ομόφωνα απολύθηκε λόγω ανεπάρκειας (καθυστερήσεις) πρωτοδίκης ο οποίος είχε επί σειρά ετών καθυστερήσεις μεγάλου αριθμού υποθέσεων, που κατά διαφορετικά δικαστικά έτη κυμαίνονταν από 50 έως 240, όπως καθυστέρηση και 17 βουλευμάτων. Επίσης, του αφαιρέθηκαν 635 υποθέσεις, οι οποίες χρεώθηκαν σε συναδέλφους του.

Η κ. Κλάπα επισήμανε ότι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι στις περιοχές που υπηρέτησε ήταν σε απόγνωση λόγω των καθυστερήσεων. Ακόμη, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου είπε: «Τι να κάνουμε, δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του», κάτι που επανέλαβε η κ. Αδειλίνη κατά την πρότασή της προς την Ολομέλεια.

Ακόμη, η Ολομέλεια κατά πλειοψηφία (58 έναντι 7) αποφάσισε να μην απολυθεί ειρηνοδίκης λόγω καθυστερήσεων, αλλά ομόφωνα αποφάσισε να του επιβληθεί χρηματικό πρόστιμό ίσο με τις αποδοχές τριών μηνών.

Του αποδόθηκε ότι είχε μικρό αριθμό δημοσιεύσεων και ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι μέσα σε δύο χρόνια είχε δημοσιεύσει μόνο 12 αποφάσεις, ενώ του είχαν αφαιρεθεί 32 δικογραφίες και είχαν χρεωθεί σε άλλον συνάδελφό του.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, τόνισε κατά την Πειθαρχική Ολομέλεια του Ανωτάτου Πολιτικού Δικαστηρίου, απευθυνόμενη στον ειρηνοδίκη: «Ο πολίτης δεν θέλει λόγια, θέλει να πάρει την απόφαση στα χέρια του και οι καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων είναι αρνησιδικία».Συνελήφθη τρομοκράτης πρώην ηγετικό στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς μαζί με ένα μπράβο και ένα λιμενικό

 


Πολλοί οι εκρηκτικοί μηχανισμοί τους τελευταίους τρεις μήνες, και πολλά τα "πρώην" στελέχη τρομοκρατικών οργανώσεων που έχουν μπεί φυλακή, αλλά σήμερα κυκλοφορούν ελεύθερα με δήθεν όρους.

Έναν τέτοιο παλιό γνώριμο των Αρχών, πρώην ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, συνέλαβαν άνδρες της Ασφάλειας Αττικής την Παρασκευή το μεσημέρι, στο πλαίσιο εκτεταμένης επιχείρησης για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Το "πρώην" στέλεχος των Πυρήνων είχε κατηγορηθεί και καταδικαστεί σε 76 χρόνια φυλάκισης για τη δράση του με την οργάνωση, μάλιστα είχε ομολογήσει, αλλά προκλητικά είχε αποφυλακιστεί υπό όρους το 2019, με τις ευχές του ποινικού κώδικα ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η επιχείρηση έγινε, έπειτα από πληροφορίες για όπλα και εκρηκτικά στην κατοχή συγκεκριμένων προσώπων. Από τις έρευνες των αρχών εντοπίστηκαν όπλα, μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών και πυροκροτητές.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο τρομοκράτης και μέλος της «Συνομωσίας των Πυρήνων της φωτιάς» φέρεται να ήταν «συνέταιρος» με τον Β. Ρ. ή «Ράμπο» ή «ταξιτζή», όπως ήταν γνωστός στην Greek Mafia, ο οποίος είχε πέσει νεκρός σε μαφιόζικη ενέδρα τον Ιούνιο του 2023 στον Κορυδαλλό.

Εκτός απο το πρώην ηγετικό μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς, έγιναν άλλες τρεις συλλήψεις: Πρόκειται για δύο αδέρφια, εκ των οποίων ο ένας λιμενικός και ο άλλος πορτιέρης σε κλαμπ στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και ένα ακόμη άτομο αγνώστων στοιχείων.

Nα σημειωθεί ότι ένα από τα στελέχη του ΠΝ και ο πορτιέρης που είναι αδέρφια, καθώς και ο 4ος συλληφθείς έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για -κατά περίπτωση- επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση των νόμων περί όπλων, περί αθλητισμού (κατοχή εκτοξευτήρα φωτοβολίδων) και περί ντόπινγκ, καθώς και για βιασμό.

Η ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ

Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, 9 Φεβρουαρίου 2024, τέσσερις (4) ημεδαποί κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, εντοπίστηκαν -4- ημεδαποί να κατέχουν στις οικίες τους σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα, όπλα, εκρηκτικά και άλλα αντικείμενα, πρόσφορα για χρήση σε εγκληματικές ενέργειες.

Πιο αναλυτικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


-2- κυτία εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ,

-4- πυράγωγες ακαριαίες θρυαλλίδες,

χειροβομβίδα,

πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με -5- φυσίγγια,

γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου,

-2- κενές γεμιστήρες πιστολιού,

-281- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

κυτίο μεταφοράς φυσιγγίων,

φορητός ασύρματος,

αυτοσχέδια συσκευασία με κάνναβη βάρους -6- γραμμαρίων,

υφασμάτινη θήκη πιστολιού,

αλεξίσφαιρο γιλέκο,

πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,

-5- μαχαίρια, από τα οποία -3- αναδιπλούμενα,

-4- σιδερογροθιές,

ρόπαλο,

φωτοβολίδα, καπνογόνο και -4- πυρσοί,

αναβολικές ουσίες,

αμπούλες αερίου,

-11- κινητά τηλέφωνα,

-6- φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

εξωτερικός σκληρός δίσκος,

ατζέντα και τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις.