Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Interview: Στο 6,9% η «ψαλίδα» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ - Οι πολίτες έχουν πάρει χαμπάρι την χυδαιότητα Τσίπρα

 


Οι πολίτες έχουν πάρει χαμπάρι την φαιδρότητα και την χυδαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν τους αγγίζουν οι στημένες καταγγελίες για παρακολουθήσεις.

Ένας στους τρεις καταναλωτές έκανε χρήση του μέτρου «Το καλάθι του νοικοκυριού» – Πολιτικά «ανώδυνη» η υπόθεση των υποκλοπών για την κυβέρνηση.

Στις 6,9 μονάδες καταγράφει τη διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ στην μεγάλη δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της POLITIC. 

H ΝΔ διατηρεί την πρωτιά παρά την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ με στημένα δημοσιεύματα για να σπιλώσει τον πρωθυπουργό.

Αναλυτικά τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου:

ΝΔ 32,3% (από 32,4%)

ΣΥΡΙΖΑ 25,4% (από 25,1%)

ΠΑΣΟΚ 10,2% (από 10,9)

ΚΚΕ 6,1% (από 6,5%)

Ελληνική Λύση 4,8% (από 5%)

Μέρα25 3,5% (από 3%)

Εθνική Δημιουργία 1,5% (από 1,6%)

Έλληνες για την Πατρίδα 1,3 (από 1,2%)

Αναποφάσιστοι 8,1% (από 7,9%)

Τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών το άθροισμα της δύναμης των δύο μεγάλων κομμάτων αυξάνεται καθώς περισσότεροι ψηφοφόροι συσπειρώνονται προς τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία τη δεύτερη Κυριακή καταγράφει ποσοστό 34,7% έναντι 32,3% του πρώτου γύρου και αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 26,7% από το 25,4% του πρώτου γύρου. 

Το θέμα των υποκλοπών παρά της προσπάθειες του φαιδρού ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει την ανάλογη βαρύτητα στη διαμόρφωση της πολιτικής συνείδησης των πολιτών. Συγκεκριμένα, σχεδόν το 85% των ερωτηθέντων απαντά πως το θέμα των υποκλοπών δεν τους έχει επηρεάσει στο ποιο κόμμα θα ψηφίσει. 

Σταθερά υψηλή είναι η καταλληλότητα για πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς προηγείται με 47%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 31%. 

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην πρώτη θέση όσον αφορά τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, αφού το 47,3% έχει θετική/μάλλον θετική άποψη (με άνοδο από το 44% της προηγούμενης μέτρησης), ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται περισσότερο ενισχυμένος (31,9%) σε σύγκριση με τη μέτρηση του προηγούμενου μήνα (26,7%) και βρίσκεται στη δεύτερη θέση δημοφιλίας. Ο Αλέξης Τσίπρας με αυτά που κάνει και την χυδαιότητα που τον διακρίνει συγκεντρώνει το 31,7% των θετικών ψήφων (μειωμένο από 32,4%) ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι σταθερός στο 27,6%. Ακολουθούν ο Γιάνης Βαρουφάκης με 25,3% (από 22,1%) και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 10,5% (από 11,2%).

Το «καλάθι του νοικοκυριού» μετά από τρεις εβδομάδες εφαρμογής του καθίσταται ένα μέτρο που φαίνεται να τυγχάνει της αποδοχής των καταναλωτών καθώς, 1 στους 3 έχει επωφεληθεί της πρωτοβουλίας. Συγκεκριμένα, το 35% λέει ότι έχει αγοράσει προϊόντα που ανήκουν στο καλάθι του νοικοκυριού, σε αντίθεση με το 61% που δεν έχει κάνει ακόμη χρήση.

Η ακρίβεια, η ελληνική οικονομία και τα εθνικά θέματα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Πρόκειται για ζητήματα που προκαλούν αβεβαιότητα και ανασφάλεια και επηρεάζουν τόσο τον προγραμματισμό των οικογενειών όσο και των επιχειρήσεων.

Το κυβερνών κόμμα φαίνεται να είναι το πιο ικανό ώστε να διαχειριστεί όλα τα θέματα της χώρας, καθώς καταγράφει σχεδόν σε όλα, διπλάσια ποσοστά σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στον εισαγγελέα η ΜΚΟ Human Rights 360 για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης είχε στήσει την απάτη με ΣΥΡΙΖΑ


Στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα, προκειμένου να ελεγχθεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, βρίσκεται πλέον ο φάκελος της ΜΚΟ Human Rights 360, καθώς και άλλων οργανώσεων που έχουν αντικείμενο το μεταναστευτικό.

Η ΜΚΟ Human Rigths 360 είχε λάβει δημοσιότητα πρόσφατα, όταν κατήγγειλε το περιστατικό με τον «θάνατο της μικρής Μαρίας» στον Έβρο, μαζί με τους φιαδρούς του ΣΥΡΙΖΑ, τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του ανθέλληνα Αλέξη Τσίπρα. 

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, η συγκεκριμένη ΜΚΟ αφορά ένα από τα τμήματα ενός ογκώδους πορίσματος που περιγράφει ένα πολυπλόκαμο δίκτυο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με ενασχόληση με τους μετανάστες. Στην έκθεση παρουσιάζονται στοιχεία που δείχνουν ότι το δίκτυο των ΜΚΟ είχε στόχο την αφαίμαξη κονδυλίων από χώρες που στηρίζουν τη δράση τους, ενώ τα κεφάλαια τα οικειοποιούνται συγκεκριμένα πρόσωπα.

Το πόρισμα, κατά το ίδιο δημοσίευμα, κατατέθηκε στην Εισαγγελία και στα συναρμόδια υπουργεία από την Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος (Αρχή για το Ξέπλυμα), η οποία ζητά να ερευνηθεί ο ιδρυτής της ΜΚΟ Human Rights 360 για το κακούργημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης (με ποσά άνω των 120.000 ευρώ), με βασικό αδίκημα την απιστία. Σύμφωνα με το dikastiko.gr, έχουν ήδη δεσμευτεί οι λογαριασμοί του ιδίου, καθώς και άλλων προσώπων. Κατά την ίδια πηγή, στήθηκε ένα δίκτυο συνεργαζόμενων ΜΚΟ, στις οποίες ο επικεφαλής της Human Rights 360 διοχέτευε μεγάλα χρηματικά ποσά για παροχή υπηρεσιών προς την δίκη του ΜΚΟ. Ο ίδιος φέρεται επιπλέον ότι είχε συνάψει σχέση εργασίας με τις εν λόγω ΜΚΟ και εισέπραττε τα χρήματα που πήγαιναν από τη Human Rights 360 στις συνεργαζόμενες ΜΚΟ.

Το «καμπανάκι» για τη Human Rights 360 είχε σημάνει, ωστόσο, νωρίτερα. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Real News, τα έσοδα της οργάνωσης από δωρεές συνεχώς ανέβαιναν:

-το 2017 ήταν 18.750 ευρώ

-το 2018, ανεβαίνουν στα 430.700 ευρώ,

-το 2019 φτάνουν τα 679.722 ευρώ,

-το 2020 τα 1.558.491 ευρώ και

-το 2021 τα 1.048.280 ευρώΜητσοτάκης από Αίγιο: Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει εγγύηση σταθερότητας

 


« Τελικά ποια παράταξη και ποιος αρχηγός είναι πιο κατάλληλος να κρατάει το τιμόνι της χώρας σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς; Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας;», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συζήτησης με πολίτες στο Αίγιο, που ήταν ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του στην Αχαΐα.Oλόκληρη η τοποθέτηση του πρωθυπουργού:


Φίλες και φίλοι, το μέλλον της πατρίδας είναι στα χέρια σας. Στα χέρια όλων των Ελλήνων, που στις εκλογές του 2023 θα εμπιστευτούν και πάλι τη μεγάλη μας παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία.


Το έχω γούρι, φίλες και φίλοι, κάθε περιοδεία μου στην Αχαΐα να ξεκινάει εδώ, από το Αίγιο και αυτή τη φορά θα έχω την ευκαιρία για δύο μέρες να βρεθώ στην Αχαΐα και να περιοδεύσω σε μια σειρά από μεγάλα έργα τα οποία δρομολογούνται, υλοποιούνται.


Δεν είναι έργα μουσαμάδες, είναι πραγματικά εργοτάξια, έργα με εξασφαλισμένους πόρους, έργα τα οποία θα βελτιώσουν τη ζωή όλων των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδος και θα ξανακάνουν την Αχαΐα, την Πάτρα, το Αίγιο, πρωταγωνιστές στο αναπτυξιακό όραμα το οποίο έχουμε για τη χώρα μας.


Κι εδώ στην περιοδεία μου αυτή, φίλες και φίλοι, αναδεικνύεται πιστεύω, όπως είπε και ο Πρόεδρος, η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τους προκατόχους μας, αυτούς οι οποίοι κυβέρνησαν τη χώρα για μία τετραετία και την οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού.

mitsotakis_aigio__5_


Είμαστε μια παράταξη συνεπής σε όσα λέμε. Θυμάμαι τη μεγάλη ομιλία την οποία είχαμε κάνει στην Πάτρα προεκλογικά. Για τι είχα δεσμευθεί τότε απέναντι στους Πατρινούς, στους κατοίκους της Αχαΐας; Είχα πει ορισμένα απλά πράγματα: Θέλουμε να μειώσουμε τους φόρους, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, να βάλουμε την Ελλάδα σε μια καινούρια αναπτυξιακή τροχιά, να κάνουμε τη χώρα μας πιο ασφαλή, να τη θωρακίσουμε γεωπολιτικά, να δώσουμε στη νέα γενιά περισσότερες ευκαιρίες, η ζωή της να είναι καλύτερη από τη ζωή των πατεράδων και των μανάδων τους.


Παρά τις τεράστιες δυσκολίες που μας έτυχαν, ήμασταν συνεπείς σε αυτές μας τις προεκλογικές δεσμεύσεις. Και ναι, δεν μας έτυχαν λίγα: από τη μεταναστευτική εισβολή στον Έβρο μέχρι την πανδημία και από τις μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις με έναν επιθετικό γείτονα, μέχρι τον πόλεμο στην Ουκρανία και την παγκόσμια ενεργειακή κρίση, αυτή η κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί πολύ μεγάλες κρίσεις, πρωτοφανείς κρίσεις.

mitsotakis_aigio__6_


Δεν νομίζω ότι σε καμία κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά έλαχαν τόσες δυσκολίες. Όμως, όχι απλά δεν το βάλαμε κάτω, αλλά σπεύσαμε να μετατρέψουμε τις κρίσεις σε ευκαιρίες. Και είμαι εξαιρετικά υπερήφανος γιατί ως Πρωθυπουργός αυτής της μεγάλης λαϊκής παράταξης όταν χρειάστηκε να στηρίξουμε την κοινωνία, τους συμπολίτες μας, τους επιχειρηματίες, το κάναμε χωρίς δεύτερο δισταγμό και κρατήσαμε την κοινωνία και την οικονομία όρθια. Γι’ αυτό και σήμερα έχουμε αυτά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα στη μείωση της ανεργίας, εδώ στη Δυτική Ελλάδα, βλέπω και τον φίλο Περιφερειάρχη, αγαπητέ Νεκτάριε, είστε πρωταγωνιστές στη μείωση της ανεργίας παρότι ξεκινήσατε από πιο ψηλό επίπεδο.


Όλα αυτά γίνονται γιατί η Ελλάδα ξαναέγινε ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, γιατί οι επιχειρηματίες επενδύουν, μικροί, μεσαίοι, μεγάλοι, κολοσσοί επιχειρηματικοί έρχονται και επενδύουν τα κεφάλαιά τους στην Ελλάδα.


Το κύρος της χώρας μας είναι αναβαθμισμένο και η κοινωνία, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ξέρει ότι έχει ένα κράτος το οποίο στα δύσκολα στέκεται δίπλα σας.


Ήμασταν η πρώτη και μοναδική χώρα μέχρι σήμερα -συγκρατείστε το αυτό, φίλες και φίλοι- που καταφέραμε και φορολογήσαμε και πήραμε χρήματα από τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας και τα διοχετεύσαμε σε επιδοτήσεις τις οποίες κάθε μήνα τις βλέπετε στο λογαριασμό σας. Όταν παίρνετε το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος βλέπετε τι θα πληρώνατε χωρίς την κρατική επιδότηση και τι πληρώνετε τώρα.


Σταθήκαμε δίπλα στην κοινωνία κατά την διάρκεια της πανδημίας, πληρώνοντας μισθούς εργαζομένων οι οποίοι θα είχαν μείνει άνεργοι. Και στεκόμαστε δίπλα στην κοινωνία και σήμερα, μέσα από τον προϋπολογισμό τον οποίο έχουμε καταθέσει, στηρίζοντας τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.


Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, οι συνταξιούχοι θα δουν από 1ης Ιανουαρίου αυξήσεις που θα πλησιάσουν το 8%. Η εισφορά αλληλεγγύης, αυτός ο φόρος, το χαράτσι που έρχεται από τις εποχές του μνημονίου, καταργείται οριστικά για όλους: συνταξιούχους, δημοσίους υπαλλήλους, ιδιωτικούς υπαλλήλους, από 1/1/2023.


Τα Χριστούγεννα θα δώσουμε ένα ακόμα έκτακτο βοήθημα ύψους 250 ευρώ στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας για να αντιμετωπίσουν το κύμα ακρίβειας, το οποίο ξέρω ότι δοκιμάζει σήμερα κάθε ελληνικό νοικοκυριό.


Και με αυτό τον τρόπο, με αυτή τη συνέπεια να ξέρετε ότι θα πορευτούμε και στο μέλλον και στο ’23 και μετά το ’23 με τη νέα εμπιστοσύνη που θα μας δώσει ο Ελληνικός λαός στις εκλογές που θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.


Δεν είναι σήμερα η ώρα να κάνουμε αναλυτική παρουσίαση των πεπραγμένων μας ως κυβέρνηση. Πιστεύω ότι ο καθένας από εμάς, μέχρι και οι συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μας ψήφισαν, ξέρουν ότι προσπαθούμε κάθε μέρα να κάνουμε τη ζωή των πολιτών πιο εύκολη σε ένα εξαιρετικά δύσκολο διεθνές περιβάλλον.


Και ξέρουν επίσης ότι καταφέραμε και θωρακίσαμε το κύρος της χώρας, ενισχύσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και σήμερα όλοι οι Έλληνες μπορούν το βράδυ να κοιμούνται πιο ασφαλείς.


Εχθές είχα την ευκαιρία, 21η Νοεμβρίου -χρόνια πολλά στις εορτάζουσες αλλά χρόνια πολλά και στις Ένοπλες Δυνάμεις μας- να βρεθώ σε μία εκδήλωση μεγάλη, η οποία διοργανώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και με χαρά ακουσα τους ίδιους τους εκπροσώπους, τους ένστολους μας, να λένε ότι ποτέ η πατρίδα μας δεν ήταν καλύτερα θωρακισμένη και ποτέ οι Ένοπλές Δυνάμεις μας δεν ήταν σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι βρίσκονται σήμερα.


Και αυτό δεν έγινε τυχαία, φίλες και φίλοι. Έγινε με πολλή προσπάθεια, έγινε με μεθοδική δουλειά, έγινε με στοχεύμενες επενδύσεις, οι οποίες δεν διατάραξαν τη δημοσιονομική ισορροπία οι οποίες όμως μας επιτρέπουν σήμερα να μπορούμε να υπερασπιστούμε με αξιοπρέπεια και με αυτοπεποίθηση την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.


Και ταυτόχρονα να κάνουμε κινήσεις για τις οποίες συζητούσαμε πάρα πολλά χρόνια, αλλά καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχε το θάρρος να τις προχωρήσει.


Έχουμε πια ξεκινήσει, για πρώτη φορά, έρευνες υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης για να αξιοποιήσουμε τον όποιο πλούτο έχουμε.


Αυτή είναι η διαφορά μιας κυβέρνησης η οποία περνάει από τα εύκολα λόγια στα δύσκολα έργα. Και πιστεύω ότι καθώς μπαίνουμε πια, αγαπητέ Πρόεδρε, στην τελική ευθεία -το ’23 είναι κοντά μας, είναι προεκλογική χρονιά- πιστεύω ότι και τα διλήμματα στην κοινωνία έχουν πια αποκρυσταλλωθεί με τρόπο ο οποίος είναι πολύ σαφής και πολύ κατανοητός σε όλους τους πολίτες.


Το δίλημμα είναι: θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Θα συνεχίσουμε σε μία πορεία ανάπτυξης η οποία δημιουργεί θέσεις εργασίας, βελτιώνει το εισόδημα των πολιτών, προσελκύει επενδύσεις ή θα γυρίσουμε πίσω στις εποχές τις οποίες θέλουμε να ξεχάσουμε οριστικά: των δημοψηφισμάτων, των κλειστών τραπεζών, των συνταξιούχων οι οποίοι έκλαιγαν έξω από τα ΑΤΜ.


Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια θωράκισης της Άμυνας της χώρας ή θα αρχίσουμε να λέμε κουβέντες του αέρα, ότι θα ακυρώσουμε την Ελληνογαλλική συμφωνία και δεν θα παραλάβουμε τα Rafale και τις Belharra, όπως πρόσφατα ακούστηκε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Και τελικά ποια παράταξη και ποιος αρχηγός είναι πιο κατάλληλος να κρατάει το τιμόνι της χώρας σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς; Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας;


Αυτά είναι τα διλήμματα λοιπόν, φίλες και φίλοι. Είναι πολύ ξεκάθαρα. Θα τα πω όλα αύριο. Για την Αχαΐα έχω πάρα πολλά να πω, και για το Αίγιο. Θα κάνετε λίγο υπομονή, θα τα ακούσετε σήμερα το βράδυ και αύριο σε μία πολύ αναλυτική παρουσίαση την οποία έχουμε κάνει για μεγάλα έργα υποδομής, τα οποία αφορούν ολόκληρη την Αχαΐα και το Αίγιο. Και θα κρατήσετε ένα πράγμα μόνο από αυτήν την κυβέρνηση: είμαστε συνεπείς σε αυτά τα οποία λέμε. Δεν θα τάξουμε ποτέ κάτι το οποίο γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι δεν θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε.


Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Το έργο μας είναι εξαιρετικά πυκνό, δεν αφορά μόνο την Οικονομία και την Άμυνα, αφορά όλα τα πεδία πολιτικής: από την Υγεία, την Παιδεία, την ψηφιακή διακυβέρνηση όπου έχει γίνει ένα πραγματικό άλμα, ένα θαύμα ως προς την επικοινωνία του πολίτη με το κράτος. Τον πρωτογενή τομέα, έχουμε εδώ και τον Υπουργό μας και ξέρετε πόσο έχει στηρίξει εδώ και τους αγρότες της περιοχής, με δύσκολες αποφάσεις οι οποίες πρέπει να ληφθούν.


Σε αυτόν το δρόμο, λοιπόν, θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε. Θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω, ακόμα μια φορά, για την στήριξή σας στη μεγάλη μας παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία.


Θέλω να ξέρετε, ότι παίρνω πάντα πολύ μεγάλη δύναμη από τις κομματικές μας κινητοποιήσεις και από την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει η Νέα Δημοκρατία σε όλα τα επίπεδα. Από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής μέχρι τον Στέλιο Κονταδάκη, τον Παύλο Μαρινάκη. Εξάλλου είναι συντοπίτης σας, του αξίζει ένα θερμό χειροκρότημα. Τον Στέλιο Κονταδάκη, τον Γραμματέα Οργανωτικού. Τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, τον οποίο βλέπω παντού μαζί μας. Είμαστε έτοιμοι, να δώσουμε αυτή τη μεγάλη, την πολύ σημαντική αναμέτρηση. Κρίσιμη για την πορεία της χώρας.


Τίποτα από αυτά που πετύχαμε μην τα θεωρείτε δεδομένα. Μια λάθος επιλογή, μπορεί να τα πάει όλα πίσω. Και επειδή οι εκλογές αυτές έχουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα δεν θέλω να μπλέκετε πρώτη και δεύτερη κάλπη. Μία είναι η κάλπη, εθνική κάλπη είναι και θα πάμε στην πρώτη Κυριακή να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


Γιατί αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει τελικά εγγύηση σταθερότητας. Και η σταθερότητα σήμερα είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη, είναι προϋπόθεση για την πρόοδο της χώρας.


Και για αυτό και είμαι σίγουρος ότι τελικά οι Έλληνες πολίτες, όταν θα βρεθούν απέναντι στην κάλπη, θα ζυγίσουν προσεκτικά τα διλήμματα, θα δουν τι έγινε αυτή την τετραετία, θα θυμηθούν τι έγινε την προηγούμενη τετραετία και πάλι θα εμπιστευτούν τη Νέα Δημοκρατία, τη μεγάλη μας παράταξη, την εθνική, πατριωτική, κοινωνική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας να συνεχίσει αυτή τη δύσκολη αποστολή να κυβερνά τον τόπο μας.


Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ που βρεθήκατε σήμερα εδώ. Φανταζόμουν ότι θα πηγαίνατε να μαζεύετε ελιές σήμερα, αυτό κάνουμε τουλάχιστον και εμείς στην Κρήτη. Τουλάχιστον εμείς στην Κρήτη έχουμε καλή χρονιά, έχουμε πολύ λάδι, αλλά σας ευχαριστώ που επιλέξατε σήμερα το πρωί να είστε εδώ μαζί μας.


Σας εύχομαι καλή δύναμη, καλό αγώνα και πάλι νικητές με τη μεγάλη μας παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία. Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πολύ.Κιβωτός του Κόσμου: Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου πρόεδρος

 


Τη σύνθεση της νέας διοίκησης της Κιβωτού του Κόσμου μετά την απόφαση να «ξηλωθεί» το προηγούμενο Δ.Σ. με τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης η κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Με μοναδικό γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον των πιο ευάλωτων παιδιών που έχουν βρεθεί εκτός της οικογένειάς τους και ζουν στη Κιβωτό του Κόσμου, και μετά από σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, η Κυβέρνηση αντικαθιστά σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Κιβωτού του Κόσμου.

Για την αλλαγή αυτή, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, θέτει σε εφαρμογή τη διάταξη που η ίδια εισηγήθηκε και ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2022 (άρθρο 67 Ν. 4921/2022). Με τη διάταξη αυτή επιτρέπεται η προσωρινή αλλαγή της διοίκησηςσε ιδιωτικούς προνοιακούς φορείς σε περίπτωση σημαντικής υποβάθμισης της εύρυθμης λειτουργίας τους. «Εφαρμόζουμε μια διάταξη για έκτακτη αλλαγή στη διοίκηση κοινωνικών δομών που ψηφίστηκε πριν λίγους μήνες έχοντας απέναντι πολλούς. Μια διάταξη που πολεμήθηκε αλλά χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος εμείναμε σε αυτήν. Τώρα είμαστε ηθικά υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουμε. Είναι μια διάταξη που χρησιμοποιείται σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αλλά δυστυχώς είμαστε ενώπιον αυτών και πρέπει να δράσουμε για την προστασία των παιδιών», δήλωσε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Οι καταγγελίες που έχουν γίνει για κακοποιητικέςσυμπεριφορές είναι πολύ σοβαρές και έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα, πρέπει να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της δομής και η εμπιστοσύνη όλων μας προς αυτή. Γιατί η δομή είναι τα παιδιά της, είναι οι εργαζόμενοί της, είμαστε όλοι εμείς (εθελοντές, δωρητές, χορηγοί) που έχουμε στηρίξει και πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα παιδιά. Για τον λόγο αυτό για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο επιλέχθηκαν άτομα υψηλού κύρους, με τεχνογνωσία και πολυετή εμπειρία στην παιδική προστασία».

Το νέο ΔΣ αποτελείται από τους κάτωθι:

1. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, οικονομολόγος, Πρόεδρος της Ένωσης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ», ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου

2. Ιωάννης Σπυρίδων Τέντες, πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου,

3. Ιωάννης Παπαδάτος, Παιδίατρος, τ. ΔιευθυντήςΜονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»,

4. Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS,

5. Έρρικα Οικονόμου, ψυχολόγος, Γραμματέας «Φίλων της Θεοτόκου»,

6. Ανδρέας Ζομπανάκης, οικονομολόγος, Πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων η «Χαρά»,

7. Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης, δικηγόρος, διευθυντής Υπουργικού γραφείου Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,

Η αλλαγή της διοίκησης είναι προσωρινή και έχει διάρκεια ένα έτος. Το νέο ΔΣ καλείται να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του φορέα αλλά και να διενεργήσει διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο. «Τα νέα μέλη του ΔΣ αναλαμβάνουν ένα δύσκολο και φορτισμένο αυτή τη στιγμή έργο. Τους ευχαριστούμε για αυτό. Η κ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ως Πρόεδρος, όπως και όλα τα υπόλοιπα μέλη έχουν αποδείξει στην διάρκεια της πορείας τους ότι έχουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία να ανταπεξέλθουν. Ως Υπουργείο και ως κοινωνία θα πρέπει να τους στηρίξουμε για τα παιδιά της Κιβωτού, για όλους μας».Νέα ομολογία και απο Σκουρλέτη για παρακολουθήσεις: Τίποτα δεν έχει αποδειχθεί…


 

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας, κάθε Δευτέρα καταθέτει επερωτήσεις στον πρωθυπουργό για το στημένο από τον ΣΥΡΙΖΑ "σκάνδαλο" των παρακολουθήσεων χωρίς αποδείξεις, ένα ένα τα στελέχη του κόμματος ομολογούν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για τις κατηγορίες, και είναι απλά μια κατασκευασμένη λάσπη κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τώρα πήρε σειρά και ο Πάνος Σκουρλέτης να ομολογήσει, μιλώντας στην ΕΡΤ αναφορικά με τις παρακολουθήσεις, και δήλωσε με σαφήνεια ότι «τίποτα δεν έχει αποδειχθεί», για να συνεχίσει σημειώνοντας ότι «αλλά όλα μπορεί και να συμβαίνουν» κάνοντας λόγο δήθεν για πολλές συμπτώσεις.

Η νέα ομολογία του Πάνου Σκουρλέτη έρχεται να αναδείξει την αντιπολιτευτική φαιδρότητα και χυδαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, με τις δήθεν αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις χωρίς όμως αυτά να συνοδεύονται με στοιχεία και αποδείξεις.


Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης στα γραφεία της Real Group

 Σε ανάρτησή του στο twitter, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενημέρωσε ότι συνελήφθη έπειτα από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. ο φερόμενος ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης στα γραφεία της Real Group τον περασμένο Ιούλιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η σύλληψη του δράστη έγινε στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας

Αναλυτικά:Χαιρετισμός Πρωθυπουργού στην εκδήλωση «Ημέρα Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής»

 


Κυρία και κύριοι Υπουργοί, κύριε πρέσβη, κυρίες και κύριοι,

Χαιρετίζω θερμά για δεύτερη χρονιά την Ημέρα Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής. Μια πρωτοβουλία η οποία γεφυρώνει τα χιλιάδες χιλιόμετρα που μας χωρίζουν. Κυρίως, όμως, ενδυναμώνει τους δεσμούς που συνοδεύουν την ίδια την εθνική μας υπόσταση, καθώς η Ελληνική Επανάσταση συνέπεσε με το κύμα χειραφέτησης και των δικών σας χωρών.

Οι σχέσεις μας, λοιπόν, έχουν ισχυρές ρίζες στο παρελθόν, ανθίζουν ήδη στο παρόν και θα γίνονται όλο και πιο καρποφόρες βαδίζοντας στο μέλλον. Με κορμό τους τις ακμαίες ελληνικές κοινότητες που είναι διεσπαρμένες σε όλη την ήπειρο, αλλά και την κοινή μας προσήλωση στις ίδιες αξίες: τη Δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία, το Απαραβίαστο των Συνόρων.

Συνεργαζόμαστε ήδη στα διεθνή όργανα, από τα Ηνωμένα Έθνη μέχρι το Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών, όπου η Ελλάδα μετέχει μαζί με το Μεξικό, τη Βολιβία και το Περού. Αλλά και σε διμερές επίπεδο οι επαφές μας πυκνώνουν. Σχετικά πρόσφατα, μάλιστα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών βρέθηκε σε Αργεντινή, Βραζιλία, Ουρουγουάη και Μεξικό, στην πρώτη -ύστερα από 25χρόνια- Συνέλευση Ελληνικών Κοινοτήτων Νοτίου Αμερικής. Μαζί του ήταν και κλιμάκιο της ελληνικής Βουλής. Δεν θα κρύψω, ωστόσο, και τη δική μου επιθυμία να επισκεφτώ τους όμορφους τόπους σας.

Οι ομογενείς μας εκεί τιμούν και τις δύο πατρίδες τους. Ενώ, από την πλευρά της, η ελληνική κυβέρνηση φροντίζει να τους διευκολύνει μέσω των προξενικών αρχών. Ταυτόχρονα, η ψηφιακή πλατφόρμα εκμάθησης της γλώσσας μας, staellinika.com, λειτουργεί στα ισπανικά και στα πορτογαλικά. Και, σε ένα άλλο πεδίο, εργαζόμαστε για την τόνωση των εμπορικών μας ανταλλαγών, ιδίως στον τουρισμό. Σε αυτό θα βοηθήσει, ως σύνδεσμος και αμοιβαίο κέντρο πληροφόρησης, και το νέο Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Μαδρίτη.

Φίλες και φίλοι,

Μπορεί να μας κρατούν μακριά ωκεανοί και θάλασσες, όμως μας φέρνουν κοντά η μεγάλη ιστορία των τόπων μας, η παραδοσιακή φιλία των λαών μας και η ανάγκη να απαντήσουμε μαζί στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας. Από την προάσπιση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας μέχρι την προστασία του περιβάλλοντος στο κοινό μας σπίτι, τον πλανήτη Γη.

Και είμαι σίγουρος ότι την εφετινή Ημέρα Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής θα διαδεχθούν πολλές ακόμη μέρες ευημερίας για όλους. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στις εκδηλώσεις σας.

Σας ευχαριστώ.

Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για όλους και μονιμοποίηση των μειωμένων κατά 3 μονάδων ασφαλιστικών εισφορών

 


Δημοσιονομικά μέτρα ύψους 5,2 δισ. ευρώ περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2023 που κατατέθηκε στην Βουλη. 

Τα 4,2 εκατ. ευρώ αφορούν οσα εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στα μέτρα του 2023 περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους και η μονιμοποίηση των μειωμένων κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες ασφαλιστικών εισφορών, οι μειωμένοι συντελεστές σε καφέ, εστίαση, μεταφορές έως το τέλος Ιουνίου 2023 αλλά και η αναστολή της επιβολής ΦΠΑ στα νεόδμητα ακίνητα έως και το 2024.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις φορολογικού και ασφαλιστικού χαρακτήρα για το 2023 αφορούν:

• στη μόνιμη κατάργηση της καταβολής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στους υπαλλήλους του δημοσίου, στους συνταξιούχους και στον ιδιωτικό τομέα από το 2023 με σκοπό την αύξηση του πραγματικού εισοδήματός τους (ετήσιο δημοσιονομικό κόστος 1,24 δισ. ευρώ),

• στη διατήρηση σε μόνιμη βάση της μείωσης κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα (ετήσιο δημοσιονομικό κόστος 871 εκατ. ευρώ),

• στη συνέχιση και εντός του 2023 της μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ σε υπηρεσίες μεταφοράς προσώπων, σε υπηρεσίες διάθεσης μη αλκοολούχων ποτών και ροφημάτων, στα εισιτήρια κινηματογράφων, θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών, στα γυμναστήρια και τις σχολές χορού και στο τουριστικό πακέτο (δημοσιονομικό κόστος 246 εκατ. ευρώ) και

• στην αναστολή του ΦΠΑ για νέες οικοδομές έως το τέλος του 2024 (ετήσιο δημοσιονομικό κόστος 18 εκατ. ευρώ).Η 45χρονη οικιακή βοηθός που έπνιξε την 75χρονη ομολόγησε άλλους τρεις φόνους

 Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η «Δημοκρατική της Ρόδου» η 45χρονη γυναίκα που έπνιξε την ηλικιωμένη, υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι τα προηγούμενα χρόνια σκότωσε άλλους δύο ανθρώπους, ενώ αποπειράθηκε να πνίξει το παιδί της. 

Η συλληφθείσα, δίνοντας αδιευκρίνιστες πληροφορίες, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι το 2012 φρόντιζε μία γυναίκα που έπασχε από διαβήτη και της έδωσε σκοπίμως ζάχαρη και μέλι. Η 45χρονη πιθανολογεί ότι ο θάνατος της γυναίκας προήλθε από αυτό, ενώ και το 2021, όπως είπε, έδωσε σε έναν ηλικιωμένο που φρόντιζε μεγαλύτερη ποσότητα φαρμάκων από αυτή που λάμβανε. Και σε αυτή την περίπτωση πιθανολογεί ότι ο θάνατος του προήλθε από την αυξημένη ποσότητα των φαρμάκων που του χορήγησε. 

Στη συνέχεια ομολόγησε ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει το παιδί της, πνίγοντάς το με μία ζώνη, χωρίς ωστόσο να το καταφέρνει. 

Σύμφωνα, πάντως, με τον ALPHA και το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, η 45χρονη ομολόγησε και μια τρίτη δολοφονία ηλικιωμένου, αυτή τη φορά με ξυλοδαρμό.

Η μαρτυρία της γυναίκας αντιμετωπίζεται από τους αξιωματικούς της ασφάλειας Ρόδου με ιδιαίτερη προσοχή καθώς η γυναίκα πάσχει  από ψυχικό νόσημα και μάλιστα είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε κρατικό ίδρυμα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η περίπτωσή της.

Η γυναικα που δολοφονήθηκε είναι ηλικίας 75 ετών και διέμενε στις Καλυθιές. Ήταν ανήμπορη, άρρωστη και αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Η 45χρονη που ομολόγησε την δολοφονία, τηλεφώνησε η ίδια στις Αρχές στις 08:10 το πρωί και ζήτησε από τον αστυνομικό του τηλεφωνικοόυ κέντρου να μεταβεί στο σπίτι ανακοινώντας ότι την έπνιξε με μαξιλάρι την άτυχη γυναίκα που πρόσεχε. «Ελάτε γιατί την έπνιξα» τους είπε.

Η 45χρονη δράστιδα, όταν την ρώτησαν οι αστυνομικοί γιατί το έκανε, τους απάντησε ότι «δεν με άφηνε να κοιμηθώ και με ταλαιπωρούσε».Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα «Προσφυγικά» της Αλεξάνδρας για δράστες εμπρηστικών επιθέσεων

 Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ αυτή την ώρα, για τη σύλληψη ατόμων που συμμετείχαν σε εμπρηστικές επιθέσεις είναι σε εξέλιξη.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται τόσο στο κέντρο της Αθήνα όσο και στα Προσφυγικά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, που βρίσκονται δίπλα στον Άρειο Πάγο και την ΓΑΔΑ.

Όπως έγινε γνωστό, μάλιστα, λίγο μετά τις 7:30 οι αστυνομικοί προσήγαγαν έναν νεαρό ο οποίος φέρεται να συμμετείχε σε εμπρηστικές ενέργειες σε αυτοκίνητα και σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης της ΕΛΑΣ αναμένονται ανακοινώσεις, για τις συλλήψεις και τα ευρήματα.


Η Ελλάδα δεύτερη χώρα παγκοσμίως στην ελκυστικότητα ΑΠΕ

 


Η Ελλάδα -σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσίευσε ο διεθνής οίκος Ernst & Young-  βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως στον δείκτη ελκυστικότητας επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αναλογικά με το ΑΕΠ της. Επίσης, βρίσκεται στην 16η θέση -την υψηλότερη που έχει καταλάβει ποτέ- στον γενικό δείκτη ελκυστικότητας επενδύσεων σε ΑΠΕ μεταξύ 40 κορυφαίων οικονομιών του κόσμου, σημειώνοντας άνοδο πέντε θέσεων (από την 21η στην 16η θέση) από την έκδοση του Απριλίου. Η μελέτη:

Κάνει ειδική αναφορά στο νέο νομοθετικό πλαίσιο της Ελλάδας για τις ΑΠΕ, σημειώνοντας ότι ευνοεί τις νέες επενδύσεις και επιταχύνει τις διαδικασίες αδειοδότησης των νέων έργων και επισημαίνοντας  ότι στον πρόσφατο διαγωνισμό του Σεπτεμβρίου, δημοπράτησε συνολική ισχύ 538 MW.

Αναφέρεται στην ψήφιση του πρώτου νόμου της χώρας που θεσπίζει το πλαίσιο για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων και έχει ως στόχο να προσθέσει τουλάχιστον 2GW αιολικής ενέργειας έως το 2030.

Σημειώνει πως η Ελλάδα προσελκύει ισχυρό ενδιαφέρον στις ΑΠΕ από ξένους μεγάλους επενδυτές.

Τα στοιχεία αυτά αποτελούν μια ακόμα επιβεβαίωση της μεγάλης προσπάθειας που κάνει η χώρα μας για την παραγωγή καθαρής ενέργειας και τη θωράκιση της ενεργειακής μας ασφάλειας. Με σημαντικές νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, ισχυρή πολιτική βούληση και σταθερό οικονομικό περιβάλλον, η Ελλάδα αναδεικνύεται σε παγκόσμιο πόλο επενδύσεων στον τομέα των ΑΠΕ.