Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Interview: Στο 6,9% η «ψαλίδα» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ - Οι πολίτες έχουν πάρει χαμπάρι την χυδαιότητα Τσίπρα

 


Οι πολίτες έχουν πάρει χαμπάρι την φαιδρότητα και την χυδαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν τους αγγίζουν οι στημένες καταγγελίες για παρακολουθήσεις.

Ένας στους τρεις καταναλωτές έκανε χρήση του μέτρου «Το καλάθι του νοικοκυριού» – Πολιτικά «ανώδυνη» η υπόθεση των υποκλοπών για την κυβέρνηση.

Στις 6,9 μονάδες καταγράφει τη διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ στην μεγάλη δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της POLITIC. 

H ΝΔ διατηρεί την πρωτιά παρά την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ με στημένα δημοσιεύματα για να σπιλώσει τον πρωθυπουργό.

Αναλυτικά τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου:

ΝΔ 32,3% (από 32,4%)

ΣΥΡΙΖΑ 25,4% (από 25,1%)

ΠΑΣΟΚ 10,2% (από 10,9)

ΚΚΕ 6,1% (από 6,5%)

Ελληνική Λύση 4,8% (από 5%)

Μέρα25 3,5% (από 3%)

Εθνική Δημιουργία 1,5% (από 1,6%)

Έλληνες για την Πατρίδα 1,3 (από 1,2%)

Αναποφάσιστοι 8,1% (από 7,9%)

Τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών το άθροισμα της δύναμης των δύο μεγάλων κομμάτων αυξάνεται καθώς περισσότεροι ψηφοφόροι συσπειρώνονται προς τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία τη δεύτερη Κυριακή καταγράφει ποσοστό 34,7% έναντι 32,3% του πρώτου γύρου και αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 26,7% από το 25,4% του πρώτου γύρου. 

Το θέμα των υποκλοπών παρά της προσπάθειες του φαιδρού ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει την ανάλογη βαρύτητα στη διαμόρφωση της πολιτικής συνείδησης των πολιτών. Συγκεκριμένα, σχεδόν το 85% των ερωτηθέντων απαντά πως το θέμα των υποκλοπών δεν τους έχει επηρεάσει στο ποιο κόμμα θα ψηφίσει. 

Σταθερά υψηλή είναι η καταλληλότητα για πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς προηγείται με 47%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 31%. 

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην πρώτη θέση όσον αφορά τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, αφού το 47,3% έχει θετική/μάλλον θετική άποψη (με άνοδο από το 44% της προηγούμενης μέτρησης), ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται περισσότερο ενισχυμένος (31,9%) σε σύγκριση με τη μέτρηση του προηγούμενου μήνα (26,7%) και βρίσκεται στη δεύτερη θέση δημοφιλίας. Ο Αλέξης Τσίπρας με αυτά που κάνει και την χυδαιότητα που τον διακρίνει συγκεντρώνει το 31,7% των θετικών ψήφων (μειωμένο από 32,4%) ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι σταθερός στο 27,6%. Ακολουθούν ο Γιάνης Βαρουφάκης με 25,3% (από 22,1%) και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 10,5% (από 11,2%).

Το «καλάθι του νοικοκυριού» μετά από τρεις εβδομάδες εφαρμογής του καθίσταται ένα μέτρο που φαίνεται να τυγχάνει της αποδοχής των καταναλωτών καθώς, 1 στους 3 έχει επωφεληθεί της πρωτοβουλίας. Συγκεκριμένα, το 35% λέει ότι έχει αγοράσει προϊόντα που ανήκουν στο καλάθι του νοικοκυριού, σε αντίθεση με το 61% που δεν έχει κάνει ακόμη χρήση.

Η ακρίβεια, η ελληνική οικονομία και τα εθνικά θέματα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Πρόκειται για ζητήματα που προκαλούν αβεβαιότητα και ανασφάλεια και επηρεάζουν τόσο τον προγραμματισμό των οικογενειών όσο και των επιχειρήσεων.

Το κυβερνών κόμμα φαίνεται να είναι το πιο ικανό ώστε να διαχειριστεί όλα τα θέματα της χώρας, καθώς καταγράφει σχεδόν σε όλα, διπλάσια ποσοστά σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου