Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Αποκάλυψη: «Μαϊμού» δελτία ΚΤΕΟ και τιμολόγια με 100 ευρώ το κομμάτι!

 


Εκτυπωτικές μονάδες παραδίδουν πανομοιότυπα έγγραφα για εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα με ότι χιλιόμετρα και ποσά επιθυμούν οι επιτήδειοι έμποροι.

Χάος επικρατεί στην αγορά εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σχετικά με τα γυρισμένα χιλιόμετρα και όπως φαίνεται οι επιτήδειοι έμποροι ανακαλύπτουν συνεχώς νέους τρόπους ώστε να εξαπατούν όχι μόνο τους ανυποψίαστους καταναλωτές αλλά και το κράτος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr το τελευταίο «επίτευγμα» των επιτήδειων εμπόρων έχει να κάνει με την εκτύπωση νέων Δελτίων ΚΤΕΟ αλλά και Τιμολογίων σε εγχώριες εκτυπωτικές μονάδες τα οποία και προσκομίζουν στο Τελωνείο αλλά και στις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών στα οποία έχουν αντικατασταθεί τα αναγραφόμενα χιλιόμετρα με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι ανυποψίαστοι καταναλωτές να διαπιστώσουν σε περίπτωση ελέγχου του φακέλου αν είναι γυρισμένα τα χιλιόμετρα. Επίσης εκτός των χιλιομέτρων οι επιτήδειοι αλλάζουν και τις τιμές απόκτησης των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με αποτέλεσμα των κράτος να χάνει έσοδα!

Στο «κόλπο» έχουν εισέλθει εκτυπωτικές μονάδες που σκανάρουν τα πρωτότυπα Δελτία Τεχνικών Ελέγχων των οχημάτων αλλά και τα τιμολόγια αγοράς τους και στη συνέχεια εκτυπώνουν νέα σε ίδιας ποιότητας χαρτιά και βάρους με τα πρωτότυπα αλλά με τη χρήση της τεχνολογίας αλλάζουν τα στοιχεία που αναγράφουν και εξυπηρετούν τους σκοπούς των επιτήδειων εμπόρων.

Το κόστος του πλαστού Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου ή τιμολογίου ανέρχεται σε 100 ευρώ το κομμάτι και σύμφωνα με πληροφορίες η νέα πρακτική είναι πολύ διαδεδομένη στην αγορά των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Μάλιστα κάποια στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι σχεδόν τα μισά Δελτία Τεχνικού Ελέγχου που προσκομίζονται στις Αρχές και είναι πλαστά!

Άλλωστε οι επιτήδειοι έμποροι εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που προσκομίζουν τα πλαστά Δελτία ΚΤΕΟ αλλά και τιμολόγια φροντίζουν ώστε τα κράτη-μέλη που τα εισάγουν να μην διαθέτουν κάποια ιστοσελίδα ελέγχου των Δελτίων ΚΤΕΟ και να είναι δύσκολο για τις Ελληνικές Αρχές ή τους ιδιώτες καταναλωτές που θα ερευνήσουν το ιστορικό του οχήματός τους να βρουν τα επίσημα στοιχεία.

Ο μόνος τρόπος διασταύρωσης των Δελτίων ΚΤΕΟ μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με δικαστική παρέμβαση αν αφορά ιδιώτη καταναλωτή ή μέσω Υπουργείων αν αφορά κάποιο Τελωνείο ή Διεύθυνση Μεταφορών.

Όσον αφορά στα πλαστά τιμολόγια, πέραν των πλαστών χιλιομέτρων, οι επιτήδειοι έμποροι αναγράφουν ότι ποσά θέλουν οπότε και το Τέλος Ταξινόμησης είναι πολύ χαμηλότερο από το πραγματικό ενώ κυριολεκτικά «αγνοείται» ο ΦΠΑ με μεγάλο χαμένο το ελληνικό κράτος…

Πάντως κάποιοι επιτήδειοι έμποροι εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που προσκομίζουν τα πλαστά Δελτία ΚΤΕΟ και Τιμολόγια με περίσσιο θράσος επισημαίνουν σε ανθρώπους των εκτυπωτικών μονάδων πως αν τύχουν ελέγχου και καλεστούν να δώσουν εξηγήσεις θα απαντήσουν ότι: «Αυτά τα έγγραφα μας έδωσε ο έμπορος από τη Βουλγαρία!» και με αυτό τον τόσο απλό τρόπο θα αποποιηθούν κάθε ευθύνη…

Οι Αρχές πάντως έχουν ξεκινήσει τους ελέγχους στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα και ήδη έχουν διαπιστώσει παρατυπίες και παραβάσεις σε 1 στα 3 ελεγχόμενα εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα!


Γιώργος Κ. Ανδρής

newsauto.grΤα καραγκιοζιλίκια ΚΚΕ-ΜεΡΑ25 και Ελληνικής λύσης θέλουν προσοχή μην μας ξεφτιλίσουν διεθνώς


 

Δέν είναι δύσκολο και ακατόρθωτο τα καραγκιοζιλίκια του ΚΚΕ, του ΜεΡΑ25 και της Ελληνικής Λύσης να μας ξεφτιλίσουν διεθνώς την ημέρα της ομιλίας Ζελένσκι.

Για τον λόγο αυτό χρειάζεται να επιστρατευθεί σοβαρότητα από τα υπόλοιπα κόμματα και ειδικά το προεδρείο της βουλής για να προστατευτεί από τα νούμερα η χώρα μας.

Αντιδράσεις από τα παρακμιακά κόμματα έχει προκαλέσει, η πρόσκληση στον Βολοντιμίρ Ζελένσκι να τοποθετηθεί σε δημόσια συνεδρίαση.

Το θέμα που τίθεται και επισήμως στην διάσκεψη των προέδρων, έχει προκαλέσει την αντίδραση του ΚΚΕ, που μετά την αρχική διαρροή περί διαφωνίας, απέστειλε και σχετική επιστολή στον πρόεδρο του Σώματος, Κωνσταντίνο Τασούλα με την οποία εξηγεί τους λόγους- κυρίως της αντικομουνιστικής του δράσης για τους οποίους δεν θα εκπροσωπηθεί καν στην συνεδρίαση της 7ης Απριλίου.

Για να δικαιολογήσει το καραγκιοζιλίκι το ΚΚΕ αναφέρει στην επιστολή του το γνωστό αφήγημα για να μην κατηγορήσει μόνο τον σύντροφο δικτάτορα Πούτιν :«Η καταδίκη της απαράδεκτης εισβολής και του ιμπεριαλιστικού πολέμου που διεξάγει η Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας, και ταυτόχρονα η αλληλεγγύη προς τον λαό της Ουκρανίας δεν έχει καμία σχέση με την οποιαδήποτε στήριξη στον Πρόεδρο Β. Ζελένσκι. Και η συγκεκριμένη συνεδρίαση έχει τέτοια ακριβώς χαρακτηριστικά καθότι και ο Ζελένσκι είναι μέρος του προβλήματος, επικεφαλής μιας αντιδραστικής κυβέρνησης, που έχει συνταχθεί με το στρατόπεδο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που ευθύνεται και αυτό για τον πόλεμο και τα δεινά του λαού της Ουκρανίας», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Ευθύνεται για την απαγόρευση της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, τις διώξεις των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών, την αναίτια σύλληψη και φυλάκιση του Γραμματέα και άλλων στελεχών της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ουκρανίας που αυτή τη στιγμή κινδυνεύει ακόμα και η ζωή τους».

Η ΕΛΛΥΣΗ έχει θέσει ζήτημα υποβολής ερωτήσεων στον Ουκρανό πρόεδρο για να ξεφτιλιστεί η χώρα μας, με τις πληροφορίες να λένε ότι θα εξαρτήσει σε μεγάλο βαθμό τη στάση της ανάλογα με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Σε ό,τι αφορά το Μέρα25, το οποίο και αυτό εμφανίζεται να βολιδοσκόπησε το ενδεχόμενο υποβολής ερωτήσεων, δεν θα εκπροσωπηθεί από τον Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά με άλλο νούμερο του θιάσου.

Σημασία έχει ότι όλα αυτά τα πολιτικά νούμερα, θέλουν μεγάλη προσοχή, γιατί η ημέρα ομιλίας Ζελένσκι στην βουλή, θα έχει μεγάλο κοινό και δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα θίασο να μας ξεφτιλίσει για οποιοδήποτε λόγο.Νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας

 


Νέος αρχηγός της αστυνομίας είναι ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας.

Mε σημερινή Απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥ.Σ.Ε.A.), νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επελέγη ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας.

Επίσης, το ΚΥ.Σ.Ε.Α. απένειμε στον Μιχαήλ Καραμαλάκη το βαθμό του Στρατηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και τον τίτλο του επίτιμου Αρχηγού του Σώματος και στον Ανδρέα Δασκαλάκη, ο οποίος αποστρατεύεται με τον τίτλο του επίτιμου Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

O Κωνσταντίνος Σκούμας γεννήθηκε στο Τετράκωμο του Νομού Άρτας, το έτος 1962. Αποφοίτησε από το Λύκειο Φοίνικα Θεσσαλονίκης, το έτος 1981.

Κατά τα έτη 1980-81 φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Δοκίμων Αξιωματικών Ε.Ν. Πλοιάρχων Νέας Μηχανιώνας.

Το έτος 1982, κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1990.

Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας, το έτος 2002.

Συμμετείχε με επιτυχία σε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων και παρακολούθησε διάφορα συνέδρια, ημερίδες και διαλέξεις σε εξειδικευμένα θέματα Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε διάφορες μάχιμες Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Από τον Απρίλιο του 2014, με την προαγωγή του στο βαθμό του Ταξιάρχου τοποθετήθηκε ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016.

Τον Φεβρουάριο του 2016, τοποθετήθηκε ως Γενικός Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου ενώ τον Ιανουάριο του 2017, προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου, παραμένοντας στην ίδια θέση.

Την 23/07/2019 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.Η Θεανώ Φωτίου και οι «ευγενικές χορηγίες» του ΣΥΡΙΖΑ στις ΜΚΟ


 

Η κ. Θεανώ Φωτίου δεν είναι αυτό που δείχνει η εμφάνισή της. Είναι μια συντρόφισσα, αφοσιωμένη στον αγώνα επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως του κ.Τσίπρα στην εξουσία. Για το στόχο επανακατάληψης της εξουσίας και το αρμολόγημα των θεσμών. Αγωνίζεται από κάτω προς τα πάνω. Περισσότερο μεθοδικά και αποτελεσματικά από τους άνδρες συναδέλφους της. Αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα δίκτυα, τους χώρους αλληλεγγύης, τους συλλόγους, τις ΜΚΟ. Περνάει το μήνυμα «εμείς είμαστε πάντα εδώ για εσάς».

Κάπως έτσι φτάσαμε στην παραδοχή ότι όχι μόνο «δάνεισε» την τηλεφωνική γραμμή της, στη ΜΚΟ που διοργανώνει την επίμαχη συναυλία της Τρίτης, αλλά αυτό είναι κεντρική στρατηγική των συντρόφων -βουλευτών της αξιωματική αντιπολίτευσης.

Μιλάμε προφανώς ότι η ευγενική χορηγία αφορά την τηλεφωνική γραμμή με τη βουλευτική ατέλεια, που προσφέρει η Βουλή. Δηλαδή τις δωρεάν τηλεφωνικές υπηρεσίες που απολαμβάνει η κ. Φωτίου ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Δικαιούμαστε υποθέτω να γνωρίζουμε πόσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρέχουν αυτού του είδους το service σε ποια δίκτυα και σε ποιες ΜΚΟ.

Δεν το θεωρώ εξ ορισμού κακό, αλλά έχω απορίες!

Πως γίνεται όλο αυτό;

Με εκτροπή της τηλεφωνικής γραμμής στα γραφεία των στηριζόμενων ΜΚΟ;

Διαθέτουν το βουλευτικό γραφείο στους ανθρώπους των ΜΚΟ;.

Εν προκειμένω, ο project manager της συναυλίας και οι αλληλέγγυοι της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη για Όλους» εγκαταστάθηκαν στο πολιτικό γραφείο και τηλεφωνούσαν στον Νταλάρα, τον Εισβολέα και τον Δ. Μητσοτάκη, στα συνεργεία ήχου κλπ για να κλείσουν τη συναυλία; Τις προσφορές ποιος θα τις υποδέχεται;

Με ποια κριτήρια επιλέγονται οι ΜΚΟ τις οποίες στηρίζουν με χρήματα και ατέλειες τα οποία πληρώνει Έλληνας φορολογούμενος;

Ποιος προσεγγίζει ποιον;

Ποιο δίκτυο αλληλεγγύης παίρνει ας πούμε ο κ. Τσακαλώτος και ποια ο κ. Σπίρτζης και ο κ. Παππάς;

Υπάρχει κάποια συγκεντρωτική λίστα στην Κουμουνδούρου με τα δίκτυα ΜΚΟ που βοηθάνε;

Αν γίνονταν λίγο πιο συγκεκριμένοι θα βοηθούσαν πολύ στην κατανόησή μας.

Είναι κρίμα, να μπλέξει με τέτοιες ουρανοκατέβατες απορίες και θεωρίες ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή μπορεί - από την καλή του την καρδιά – να διοργανώνει μια συναυλία για να μαζέψει χρήματα για τα παιδιά της Ουκρανίας, και απλώς κάποιος που έψαξε λίγο παραπάνω έπεσε πάνω στην τηλεφωνική γραμμή της κ. Φωτίου.

Μπορούσε πάντως ο κ. Νίκος Ρωμανός να είχε δει το βίντεο από την κομματική εκδήλωση στον Πειραιά όπου η πρώην υπουργός καλούσε τους οπαδούς και φίλους να κάνουν κουράγιο «μέχρι να ρίξουμε αυτή την κυβέρνηση» και να διπλασιάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα επιδόματα.

Ας μην υποτιμηθεί το δίκτυο αλληλεγγύης με νέα επιδόματα 7 δις που υπόσχεται η κ. Φωτίου ανά τις γειτονιές.

Νέα προωθημένα επιδόματα, όπως επίδομα ενοικίου και στους ιδιοκτήτες και μια ψηφιακή κάρτα αλληλεγγύης που «θα βάζει το κράτος λεφτά» και ο κόσμος θα αγοράζει τρόφιμα από παντού όχι μόνο από τα σούπερ μάρκετ.

Πώς θα γεμίζει η κάρτα;

Hello!

Θα επαναδιαπραγματευτούμε τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης!


Κατερίνα Γαλανού

liberal.grΑλέξης Τσίπρας: Ρεσιτάλ ακραίου λαϊκισμού με συνθήματα του ΓΑΠ

 


Μετά το αφήγημα Τσίπρα για «πανδημία Μητσοτάκη», καταρρέει με θόρυβο και το αφήγημα για «ακρίβεια Μητσοτάκη».

Η άνοδος του πληθωρισμού -δυστυχώς- σε όλη την Ευρώπη, ως απόρροια του συνδυασμού της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία, δείχνει ότι η άνοδος των τιμών και το κύμα ακρίβειας δεν πλήττουν μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη, ενώ υπάρχουν αρκετές χώρες που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα από εμάς.

Και μπορεί να μη βολεύει αυτό τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης -της μοναδικής αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ε.Ε. που καπηλεύθηκε τις κρίσεις της πανδημίας και της Ουκρανίας-, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι η άνοδος του πληθωρισμού είναι μεγάλο πρόβλημα, πλήττει άμεσα στους πολίτες, αλλά είναι ευρωπαϊκό και εθνικό, όχι κυβερνητικό θέμα.

Στη Γερμανία, οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό τον Μάρτιο μιλούν για 7,3% (5,5% τον Φεβρουάριο), στην Αυστρία για 9% (5,5% τον Φεβρουάριο), στην Ισπανία αγγίζει το 10% (9,8% έναντι 7,6% τον Φεβρουάριο), στο Βέλγιο 8,3% (9,5% τον Φεβρουάριο) κ.ο.κ.

Η Ελλάδα είχε τον Φεβρουάριο 6,3% και αναμένουμε τις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για τον Μάρτιο, όπως και άλλες χώρες αναμένουν τις ανακοινώσεις των δικών τους στατιστικών Αρχών.

Τα στοιχεία αυτά εκθέτουν τον κ. Τσίπρα, ενώ τον αναγκάζουν να πάρει πίσω και τον ισχυρισμό του ότι στις χώρες με σοσιαλιστική κυβέρνηση τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα για τους πολίτες από χώρες με κεντροδεξιά κυβέρνηση, όπως η Ελλάδα.

Η Ισπανία εξέπεμψε χθες SOS με την εκτίμηση για 9,8% πληθωρισμό τον Μάρτιο, ενώ η εκτίμηση του 7,3% για τον πληθωρισμό της Γερμανίας ήταν πρώτη οικονομική είδηση στα πρακτορεία για αρκετές ώρες.

Αν δει κανείς τα στοιχεία, θα καταλάβει ότι το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό και χρειάζεται ενιαία αντιμετώπιση για να ξεπεραστεί. Και όπως δεν υπάρχει «ακρίβεια Σάντσεθ» ή «ακρίβεια Σολτς», έτσι και δεν υπάρχει «ακρίβεια Μητσοτάκη». Και κυρίως, δεν είναι κάτι που ο κ. Τσίπρας μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα, όπως ισχυρίζεται.

Υπ’ αυτή την έννοια, σύντομα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να αρχίσει να ψάχνει νέο αφήγημα, ανεξαρτήτως της αντικειμενικής αλήθειας ότι το κύμα ακρίβειας πλήττει και δοκιμάζει όλους μας.

Λαϊκισμός

Ωστόσο, η πραγματικότητα και ο ρεαλισμός που απαιτεί η αποτελεσματική και προς όφελος των πολλών αντιμετώπισή της ούτε απασχόλησε ούτε απασχολεί τον κ. Τσίπρα.

Χθες από την Πάτρα, είπε και πάλι για «ρήτρα Μητσοτάκη» και για «ακρίβεια που οφείλεται στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εν μέσω κρίσης ακρίβειας, οφείλεται στη βίαιη απολιγνιτοποίηση, οφείλεται στην ιδεοληπτική εμμονή ότι δήθεν η αγορά αυτορυθμίζεται και μπορούμε να την αφήσουμε χωρίς κρατική παρέμβαση, χωρίς ελέγχους και ρύθμιση. Οφείλεται στην ατολμία να λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης της κοινωνίας μπροστά σε μια πρωτοφανή κρίση, όπως τη μείωση του ΕΦΚ, τη μείωση του ΦΠΑ και την αύξηση του κατώτατου μισθού που εδώ και χρόνια παραμένει παγωμένος». Και εμφανίστηκε βέβαιος ότι «είναι φανερό και το καταλαβαίνουν πια καταναλωτές, μικρομεσαίοι, επαγγελματίες, τα νοικοκυριά, ο κόσμος που παίρνει τους λογαριασμούς, ότι εδώ και μήνες πληρώνει μια τρομακτική αύξηση στους λογαριασμούς, τη λεγόμενη ρήτρα αναπροσαρμογής, που είναι ρήτρα Μητσοτάκη».

Αλλά χθες από την Πάτρα, μία πόλη στην οποία η οικογένεια Παπανδρέου έχει αρκετούς οπαδούς, ο κ. Τσίπρας δεν δίστασε να επαναλάβει την ατάκα του Γιώργου Παπανδρέου: «Πρέπει να αλλάξουμε, για να μη βουλιάξουμε». Στην ακρίβεια θα «κόλλαγε»;

Κινδυνολογία

Και φυσικά επανέλαβε όλα αυτά που λέει το τελευταίο διάστημα «για την πιθανότητα να πάμε σε μια μεγάλη κοινωνική κρίση αν συνεχιστεί αυτή η ακρίβεια, η αισχροκέρδεια, αυτή η λεηλασία στο εισόδημα μικρών και μεσαίων, παραγωγών, ανθρώπων του μόχθου και της δημιουργίας, μισθωτών και συνταξιούχων». Μίλησε και πάλι για «αγανάκτηση που γίνεται από θυμός και οργή, πολιτική πρωτοβουλία για αλλαγή, για διεκδίκηση», προσποιούμενος για άλλη μία φορά τον αυτόκλητο σωτήρα του ελληνικού λαού. Υπάρχει, όμως, μία μεγάλη διαφορά από το 2015. Ολες οι δημοσκοπήσεις, ακόμα και αυτές που ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται ως αντικειμενικές, κατατείνουν στο ίδιο συμπέρασμα. Τα προβλήματα είναι πολλά, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει φθορά, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών παραμένει να πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας δεν μπορούν να δώσουν λύσεις, δεν μπορούν να διαχειριστούν τα πράγματα καλύτερα από τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη.

Μία από τα ίδια

Αυτό το γνωρίζουν βεβαίως και στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Κουμουνδούρου, αλλά ο κ. Τσίπρας συνεχίζει όπως ξέρει. Τόνισε ξανά ότι «η χώρα χρειάζεται επειγόντως αλλαγή πορείας, η κοινωνία χρειάζεται στήριγμα, χρειάζεται μια προοδευτική κυβέρνηση με κοινωνικό πρόσημο, για να σώσει οτιδήποτε σώζεται τούτη την ώρα και να ξεκινήσει το μεγάλο έργο της ανοικοδόμησης της κοινωνίας που σήμερα λεηλατείται» και κατέληξε λέγοντας ότι «ο ελληνικός λαός έχει κατανοήσει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να σταθεί δίπλα στην πλειοψηφία της κοινωνίας που χειμάζεται, λεηλατείται».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣΟι σύμβουλοι του Πούτιν φοβούνται να του πουν την αλήθεια για την Ουκρανία

 


Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, παραπλανήθηκε από τους συμβούλους του για την κακή τροπή που έχει πάρει για την Μόσχα ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Επίσης ενημερώθηκε για το πόσο επιζήμιες είναι οι κυρώσεις των Δυτικών για τη ρωσική οικονομία. Τη διπλή αυτή αποκάλυψη έκανε ένας Αμερικανός αξιωματούχος, επικαλούμενος αποχαρακτηρισμένες πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών.

«Πιστεύουμε ότι ο Πούτιν παραπληροφορείται από τους συμβούλους του για το πόσο κακές είναι οι επιδόσεις του ρωσικού στρατού και πώς η ρωσική οικονομία ακρωτηριάζεται από τις κυρώσεις, επειδή οι ανώτεροι σύμβουλοι του φοβούνται τόσο πολύ να του πουν την αλήθεια», είπε ο αξιωματούχος που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

«Έχουμε πληροφορίες ότι ο Πούτιν αισθάνθηκε παραπλανημένος από τον ρωσικό στρατό», που τον οδήγησε να μην εμπιστεύεται τη στρατιωτική ηγεσία, τόνισε ο αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος δεν έδωσε την έκθεση των μυστικών πληροφοριών, αλλά είπε ότι οι αυτές έχουν αποχαρακτηριστεί.Ο Τσίπρας ψάχνει θύμα και ο εύκολος Ανδρουλάκης φαίνεται να τσιμπάει


 

Είναι τραγικό για το ΚΙΝΑΛ, μετά την άνοδο που είχε δημοσκοπικά να πέφτει και πάλι σε νούμερα μην μπορώντας να κάνει την διαφορά από ένα αποδεδειγμένα αποτυχημένο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο ηγείται ένας, αποτυχημένος, απαξιωμένος ψεύτης, πολιτικός απατεώνας που έχει εξαπατήσει τον Ελληνικό λαό.

Η αιτία για πολλούς είναι ξεκάθαρη, Νίκος Ανδρουλάκης που δεν μπορεί να κάνει την διαφορά αντιπολιτεύεται την Νέα Δημοκρατία, χωρίς να βάζει στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να φανεί η διαφορά της σοβαρότητας από την γελοιότητα, για να διεκδικήσει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εμφανίστηκε στο Forum του Οικονομικού Ταχυδρόμου, και απέκλεισε ξεκάθαρα τη συνεργασία με όποιον δεν ασπάζεται την σοσιαλδημοκρατία, χώρος στον οποίο δεν ανήκει φυσικά η ΝΔ, αλλά σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει τον μεσαίο χώρο κάτι που ξεχνάει ο Ανδρουλάκης η κάνει ότι δεν το θυμάται. 

Με αυτή του την τοποθέτηση, και να ήθελαν να ψηφίσουν κεντρώοι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν θα το κάνουν, ψηφίζοντας ξεκάθαρα Νέα Δημοκρατία. Γιατί;  Γιατί δεν θα ήθελαν ποτέ να δουν τον Ανδρουλάκη να πέφτει θύμα του απαξιωμένου Αλέξη Τσίπρα, που θέλει να τον χρησιμοποιήσει σωσίβιο για να επιβιώσει πολιτικά και να χαντακώσει και πάλι την χώρα.Κραυγή απελπισίας νεαρών Ρώσων στρατιωτών: Μας δίνουν όπλα του '40, έχουμε μεγάλες απώλειες


 

Νεαροί Ρώσοι που επιστρατεύθηκαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία παραπονιούνται ότι τους δόθηκαν όπλα της δεκαετίας του 1940 και υφίστανται μεγάλες απώλειες.

Η «Daily Mail» δημοσιεύει ένα βίντεο που δείχνει μια ομάδα νεαρών Ρώσων στρατιωτών που επιστρατεύθηκαν για να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία να αντιδρά έντονα ύστερα από μία ακόμα ήττα.

Στο απόσπασμα που κοινοποιήθηκε στο Twitter και στα υπέρ της Ουκρανίας κανάλια στο Telegram, φαίνεται μια ομάδα 10 φοιτητών που μετατράπηκαν σε στρατιώτες να φορούν υπερμεγέθη κράνη, να κρατούν όπλα AK-47 από τη δεκαετία του 1940 και να διαμαρτύρονται ότι τους «έριξαν στον βούρκο».


Κάποιος παραπονιέται: «Μάθετε την αλήθεια! Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει ιδέα για εμάς ή τι κάνουμε εδώ«», λέει ο Ρώσος στρατιώτης. Ένας άλλος προσθέτει, σύμφωνα με τους «Times»: «Τα τουφέκια μας είναι της δεκαετίας του 1940! Δεν πυροβολούν! Στέλνουν απλούς φοιτητές σε πόλεμο».

Τα νεαρά αγόρια, τα οποία φέρεται να είναι μέλη της 15ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων, βιντεοσκοπήθηκαν στο πίσω μέρος ενός φορτηγού κοντά στο Σούμι, στα σύνορα με τη Ρωσία.

Ένας στρατιώτης με κράνος πολύ μεγάλο για το κεφάλι του δείχνει τον εαυτό του και λέει: «Είμαι 18 χρόνων». Στη συνέχεια κρατά ψηλά το πολυβόλο AK-47, το οποίο δόθηκε πρώτη φορά σε στρατιώτες της Σοβιετικής Ένωσης το 1947, και σχολιάζει: «Μας έχουν δώσει αυτόματα τουφέκια για να κτυπήσουμε Grads, πυροβολικό, βλήματα όλμων. Σας ζητάμε να διαδώσετε αυτό το βίντεο».

Νεαροί, φτωχοί και μετανιωμένοι οι Ρώσοι στρατιώτες

Το ένα τέταρτο του ρωσικού στρατού αποτελείται από στρατεύσιμους ηλικίας 18-27 ετών, κυρίως από φτωχότερα κοινωνικά στρώματα, όπου οι οικογένειες δεν μπορούν να απευθυνθούν σε γιατρούς ή δικηγόρους προκειμένου να θέσουν τα παιδιά τους εκτός στρατιωτικών υπηρεσιών.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, μια ομάδα Ρώσων στρατιωτών που συνελήφθησαν από τις ουκρανικές δυνάμεις δήλωσαν ότι εξαπατήθηκαν, πιστεύοντας ότι ο πόλεμος ήταν μια στρατιωτική εκπαίδευση, και ζήτησαν συγγνώμη επειδή συμπεριφέρθηκαν «σαν φασίστες».

Ο 22χρονος Αλεξάντρ Μορόζοφ από τη Μόσχα είπε: «Οι Ουκρανοί είναι δυνατός λαός, πολεμούν σαν θηρία. Τα αεροσκάφη τους διαλύουν τις φάλαγγές μας συνέχεια. Η πλευρά μας υφίσταται μεγάλες απώλειες: τεχνικοί, λοχίες, αξιωματικοί, στρατιώτες. Και θέλουμε να το σταματήσουμε αυτό. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από ολόκληρη την Ουκρανία που ήρθα εδώ. Δεν θέλω τη βία σε αυτή τη χώρα. Ντρέπομαι πολύ».


iefimerida.grΚυπελλούχος Ευρώπης στο πόλο γυναικών ο Εθνικός

 Δώδεκα χρόνια μετά από την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου του ο Εθνικός έγραψε ξανά ιστορία στο πόλο γυναικών.

Ο Εθνικός επικράτησε 14-9 την Τετάρτη (30/3) με στον 2ο τελικό του Λεν Τρόφι της Ντουναϊσβάρος και κατέκτησε την 2η ευρωπαϊκή του κούπα μετά από εκείνη του 2010.Ο Εθνικός έχει στις τάξεις του δυο "χρυσές" Ολυμπιονίκες του 2020, την Άσλεϊ Μπάρτι (ΗΠΑ) και την Στεφανία Χαραλαμπίδη (ΗΠΑ) αλλά και την "χάλκινη"  Ρεμπέκα Πάρκες (Ουγγαρία). Προπονήτρια της ομάδας είναι η "ασημένια" Ολυμπιονίκης του 2004, Αντιγόνη Ρουμπέση.

Τεχνικός διευθυντής της ομάδας είναι  ο Γιώργος Μορφέσης ο οποίος οδήγησε το 2011 την Ελλάδα στην κορυφή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. 

Αυτός είναι ο 14ος ευρωπαϊκός τίτλος για την Ελλάδα στο πόλο γυναικών. Ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη έχουν από 5 ενώ πλέον από 2 έχει ο Εθνικός και η Γλυφάδα.Εθνικός (Αντιγόνη Ρουμπέση): Σωτηρέλη, Ιωάννου, Ι 3. Χαραλαμπίδη 2, Ελληνιάδη 2, Κοντονή 1, Πάρκες 2,  Χατζηκυριακάκη, Α. Μπενέκου 3, Ρακιτζή, Σ. Χαραλαμπίδη 1, Ι. Μπενέκου, Μπάκοτς, Τζόνσον

Ντουναϊσβάρος (Ατίλα Μίχοκ): Μάτζκο, Ζιλάγκι 3, Σάιμπεν, Γκουρισάτι 2, Χόρβατ , Μαχιέ 1 , Ζαμπό , Γκάρντα 2, Μούκσι 1 , Σομογκιβάρι, Παλ, Ζέλακ, Μπούις.

Η Άσλεϊ Τζόνσον αν και έχει κατακτήσει 2 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ πανηγύρισε σαν τρελή το Λεν Τρόφι με τον Εθνικό.
Απογοήτευση Τσίπρα για την περιοδεία στην Πάτρα, δεν μπορεί να μαζέψει κόσμο πουθενά

 


Απαξιωμένος, με την ρετσινιά του ψεύτη και απατεώνα πολιτικού, ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να επιβιώσει πολιτικά και να συνεχίσει να ηγείται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με την ίδια τακτική του 2014, να τρομοκρατεί, να παραπλανά, να λέει ασύστολα ψέματα και να παραποιεί την αλήθεια για να εξαπατήσει, συνεχίζει τις περιοδείες του μαζεύοντας λίγους που τον ακούν και τον πιστεύουν ακόμα.

Προβληματισμό προκαλούν στον, Αλέξη Τσίπρα, τα μηνύματα που εκπέμπουν οι ψηφοφόροι και στο κόμμα του που του δείχνουν την έξοδο από την ηγεσία. 

Δεν κατάφερε να φτάσει τα 60.000 μέλη ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τις τελευταίες εγγραφές και παρά την παράταση της μίας εβδομάδας που δόθηκε στη διαδικασία και μέσα isyriza.gr. Την ερχόμενη Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή περίπου 59.000 -σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες- παλαιά και νέα μέλη θα προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν περίπου 5.000 συνέδρους, που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο που θα διεξαχθεί 14-17 Απριλίου στο Τάε Κβον Ντο του Παλαιού Φαλήρου.

Η κατάντια του Αλέξη Τσίπρα και η απαξίωση που έχει ακόμα και στους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται σε όλες τις περιοδείες του, όπως ξεκάθαρα φάνηκε και στην Πάτρα, που εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά σε 50 άτομα (μαζί με την ασφάλεια και τα κομματικά στελέχη), να εξαπατά, και να λέει ασύστολα ψέματα, καταστροφολογώντας, ότι ακριβώς έκανε το 2014 που με εξαπάτηση και τρομολαγνεία εκλέχθηκε και οδήγησε την χώρα στα βράχια.Τζιμ Κάρεϊ για τον Γουίλ Σμιθ: Έπρεπε να έχει συλληφθεί


 

Ο ηθοποιός Τζιμ Κάρεϊ, δεν βρήκε τίποτα το αστείο στο περιστατικό με τον Γουίλ Σμιθ να χαστουκίζει τον Κρις Ροκ κατά τη διάρκεια της απονομής των Όσκαρ και μάλιστα θεωρεί ότι θα έπρεπε να έχει συλληφθεί για την πράξη του.

Σε συνέντευξή του στο CBS και τον δημοσιογράφο Γκέιλ Κινγκ, ο Τζιμ Κάρεϊ είπε ότι έπρεπε να υπάρξουν σοβαρότερες συνέπειες για τον Γουίλ Σμιθ, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι ανέβηκε στη σκηνή και χαστούκισε τον Ροκ γιατί έκανε ένα κακό αστείο για τη γυναίκα του.

Στο σχόλιο του δημοσιογράφου πως εάν είχε γίνει κάτι αντίστοιχο από οποιονδήποτε άλλο θα είχε οδηγηθεί με συνοπτικές διαδικασίες εκτός της αίθουσας, ο Κάρεϊ απάντησε πως το ίδιο έπρεπε να έχει γίνει και για τον Σμιθ.

Ο Κρις Ροκ πάντως, αρνήθηκε να ζητήσει τη δίωξη του Γουίλ Σμιθ, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα The Hill.

«Θέλει να αποφύγει την ταλαιπωρία», σχολίασε ο Τζιμ Κάρει και πρόσθεσε ότι εκείνος θα αντιμετώπιζε διαφορετικά το περιστατικό.

«Θα είχα ανακοινώσει σήμερα το πρωί ότι κάνω μήνυση στον Γουίλ για 200 εκατ. δολάρια, γιατί αυτό το βίντεο θα μείνει για πάντα», «αυτή η προσβολή θα κρατήσει για πάρα πολύ καιρό», τόνισε.

Το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ που έγινε viral, δίχασε την καλλιτεχνική αλλά και την πολιτική σκηνή, με άλλους να επικροτούν την κίνησή του και άλλοι να τον καταδικάζουν ότι άσκησε βία.

Η Ακαδημία των Όσκαρ καταδίκασε τη συμπεριφορά του και ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί επίσημη έρευνα για το περιστατικό.

Ο Σμιθ από την πλευρά του απολογήθηκε δημόσια, αλλά η πράξη του είναι καταδικαστέα και σίγουρα η εικόνα του έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.ΥΠΕΞ : Δείξτε μας στην Συνθήκη της Λωζάννης που αναφέρεται η εκλογή μουφτή

 


Απάντηση στο ψέμα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δίνει με ανακοίνωσή του το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά τις δηλώσεις του αναφορικά με τους μουφτήδες στην Θράκη. 

«Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών είναι πάντα πρόθυμο να αποστείλει στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών το κείμενο της Συνθήκης της Λωζάννης με τη θερμή παράκληση να υποδειχθεί στην Ελλάδα το άρθρο στο οποίο αναφέρεται ότι οι μουφτήδες της Μουσουλμανικής Μειονότητας εκλέγονται. Ως γνωστόν, σχετική πρόβλεψη στη Συνθήκη της Λωζάννης δεν υπάρχει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ΥΠΕΞ, απάντηση στο ψέμα Τσαβούτσογλου.

Ο Τσαβούσογλου με ανάρτησή του στα social media συνεχάρη τον ψευδομουφτή Κομοτηνής, ο οποίος επανεξελέγη πρόεδρος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου στη μειονότητα της δυτικής Θράκης, Ιμπραήμ Σερίφ: «Υπενθυμίζω στην Ελλάδα για άλλη μια φορά ότι ο σεβασμός προς τους εκλεγμένους μουφτήδες της μειονότητας αποτελεί όρο της συνθήκης της Λωζάννης», κάτι φυσικά που δεν υπάρχει πουθενά στην συνθήκη.Οι Ρώσοι έστειλαν 1.000 μισθοφόρους στο Ντονμπάς

 


Η Ρωσία ξεκίνησε την αναδιάταξη κάτω του 20% των δυνάμεών της που ήταν συγκεντρωμένα γύρω από το Κίεβο, ανέφερε απόψε το Πεντάγωνο, προειδοποιώντας ότι η Μόσχα αναμένεται να επανεξοπλίσει και να επανατοποθετήσει τους στρατιώτες αυτούς και όχι να τους γυρίσει πίσω στην πατρίδα τους.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι είπε ότι ορισμένες ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να έχουν ήδη μετακινηθεί στη Λευκορωσία και όχι στους στρατώνες τους.

Ο Κίρμπι είπε επίσης ότι η ρωσική εταιρεία μισθοφόρων Βάγκνερ έχει αναπτύξει γύρω στους 1.000 άνδρες στην περιοχή του Ντονμπάς, για την οποία η Μόσχα έχει ανακοινώσει ότι συνιστά προτεραιότητά της.


skai.grΊδρυση Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης.

 


Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις επιδιώκεται να ρυθμιστεί ρητά και ανεπιφύλακτα το ιδιοκτησιακό καθεστώς συγκεκριμένων  εκτάσεων με σκοπό τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της ανέγερσης ενός πολιτιστικού χώρου με την επωνυμία «Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης» στο Δέλτα του Φαλήρου, που πρόκειται να γίνει εξ ολοκλήρου από πόρους που θα προκύψουν από δωρεά ιδιώτη. Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, μεταξύ άλλων:

Καθορίζεται με ακρίβεια ποιες εκτάσεις πρόκειται να παραχωρηθούν κατά κυριότητα ή χρήση στο Ταμείο Εθνικού Στόλου, επ’ ωφελεία του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντίστοιχα.

Ρυθμίζονται διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν στην παραχώρηση.

Προσδιορίζονται οι περιπτώσεις κατά τις οποίες η παραχώρηση των εκτάσεων αίρεται, έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι οι εκτάσεις που παραχωρήθηκαν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό για τον οποίο παραχωρήθηκαν.

Καταργούνται παραχωρητήρια που έχουν εκδοθεί κατά καιρούς, προκειμένου να μη δημιουργείται αμφιβολία ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οικείων εκτάσεων.

Από τη δημιουργία του πάρκου πρόκειται να αναβαθμιστεί η ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας, τόσο κατά την ανέγερση όσο και κατά τη λειτουργία του χώρου. Μάλιστα, οι ωφέλειες αυτές θα αντληθούν χωρίς κόστος για το ελληνικό Δημόσιο, διότι το πάρκο θα ανεγερθεί από πόρους που θα προκύψουν από δωρεά ιδιώτη.Νομοσχέδια για την καταπολέμηση της απάτης και της πλαστογραφίας και την προμήθεια ψηφιακού περιεχομένου και ψηφιακών υπηρεσιών, καθώς και τις πωλήσεις αγαθών.


 

Νομοσχέδιο  για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2019/713 για την καταπολέμηση της απάτης και της πλαστογραφίας μέσων πληρωμής πλην των μετρητών και, Νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση των Οδηγιών 2019/770 και 2019/771 σχετικά με τις συμβάσεις για την προμήθεια ψηφιακού περιεχομένου και ψηφιακών υπηρεσιών, καθώς και τις πωλήσεις αγαθών.

Με το πρώτο νομοσχέδιο επιδιώκεται η αντιμετώπιση αδικημάτων που συνιστούν απειλή για την ασφάλεια, αντιπροσωπεύουν πηγή εισοδήματος για το οργανωμένο έγκλημα και ευνοούν την ανάπτυξη άλλων εγκληματικών δραστηριοτήτων, όπως της τρομοκρατίας και της διακίνησης ναρκωτικών. Επίσης, συνιστούν εμπόδιο στην ψηφιακή ενιαία αγορά, διότι διαβρώνουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και προκαλούν άμεσες οικονομικές ζημιές.

Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η αντιμετώπιση της απάτης και της πλαστογραφίας μέσων πληρωμής πλην των μετρητών με τον ορισμό των ποινικών αδικημάτων και κυρώσεων σχετικά με τα μέσα αυτά πληρωμής, προκειμένου να συνεχιστεί ανεμπόδιστα η ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας, αλλά και να διευκολυνθεί η διάδοση της καινοτομίας στον τομέα των τεχνολογιών πληρωμών. Ιδιαιτέρως επιδιώκεται η διεύρυνση της προστασίας των παραδοσιακών υλικών μέσων πληρωμής και στα άυλα μέσα πληρωμής, που σχετίζονται με το ψηφιακό περιβάλλον.

Σκοπός είναι, επίσης, η διευκόλυνση της πρόληψης των αδικηµάτων αυτών και η παροχή συνδρομής και στήριξης στα θύματα. Είναι επομένως αναγκαίο να ποινικοποιηθούν οι εγκληματικές συμπεριφορές που περιγράφονται στην Οδηγία και αφορούν άυλα μέσα πληρωμής σχετιζόμενα με το ψηφιακό περιβάλλον, διότι η ποινικοποίηση αυτή δεν καλύπτεται από τις υφιστάμενες διατάξεις.

Το δεύτερο αφορά την Οδηγία (ΕΕ) 2019/770 σχετικά με τις συμβάσεις για την προμήθεια ψηφιακού περιεχομένου και ψηφιακών υπηρεσιών περιλαμβάνει καινοτόμες διατάξεις, με δεδομένο ότι τα ζητήματα που τίθενται από αυτήν δεν είχαν ρυθμιστεί έως τώρα στο εθνικό δίκαιο. Οι διατάξεις που ενσωματώνουν την Οδηγία 2019/770:

Ισχύουν σε κάθε σύμβαση, ανεξάρτητα από το αν ο λήπτης του ψηφιακού περιεχομένου είναι καταναλωτής ή όχι. Ωστόσο, αποτελούν αναγκαστικό δίκαιο μόνο σε περίπτωση λήπτη καταναλωτή.

Εφαρμόζονται τόσο όταν καταβάλλεται τίμημα για το ψηφιακό περιεχόμενο-ψηφιακές υπηρεσίες, όσο και όταν αντί για τίμημα παρέχονται προσωπικά δεδομένα.

Θεσπίζουν κανόνες που αφορούν τις συμβάσεις για την προμήθεια ψηφιακού περιεχομένου (λ.χ. προγράμματα υπολογιστών και εφαρμογές για φορητές συσκευές, καθώς και αρχεία βίντεο και ήχου σε ψηφιακή μορφή) και ψηφιακών υπηρεσιών (λ.χ. υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης).

Η Οδηγία 2019/771 αντικαθιστά την Οδηγία 1999/44, σχετικά με ορισμένες πτυχές της πώλησης και των εγγυήσεων καταναλωτικών αγαθών, η οποία μεταφέρθηκε στην εθνική έννομη τάξη με τον ν. 3043/2002, ο οποίος επέφερε ουσιώδεις τροποποιήσεις στο δίκαιο της πώλησης (άρθρα 534 – 572 του Αστικού Κώδικα). Οι διατάξεις που ενσωματώνουν την Οδηγία 2019/771:

Αποσκοπούν στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και την ασφάλεια δικαίου.

Εφαρμόζονται σε κάθε σύμβαση πώλησης. Οι ειδικές διατάξεις που αφορούν αποκλειστικά στην προστασία των καταναλωτών (π.χ. τα ζητήματα των εμπορικών εγγυήσεων) εφαρμόζονται μόνο για καταναλωτές.

Οι πωλητές πρέπει να εξασφαλίζουν ότι τα αγαθά που παραδίδονται στον αγοραστή είναι σύμφωνα με τη σύμβαση πώλησης, καθώς: είναι σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν στη σύμβαση, π.χ. αντιστοιχούν στην περιγραφή, τον τύπο, την ποσότητα, την ποιότητα και έχουν τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται από τη σύμβαση, είναι κατάλληλα για τους συμφωνηθέντες σκοπούς και πληρούν αντικειμενικά κριτήρια συμμόρφωσης.

Οι πωλητές φέρουν ευθύνη για οποιαδήποτε έλλειψη ανταπόκρισης που καθίσταται εμφανής εντός δύο ετών από την παράδοση. Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους, ο αγοραστής δεν οφείλει να αποδείξει ότι το ελάττωμα υπήρχε κατά τον χρόνο παράδοσης. Διευρύνεται συνεπώς η προστασία του αγοραστή, καθώς μέχρι τώρα το τεκμήριο ύπαρξης του ελαττώματος ήταν έξι μήνες.

Προβλέπεται ιεράρχηση των δικαιωμάτων που μπορεί να ασκήσει ο αγοραστής σε περίπτωση ύπαρξης ελαττώματος σε ένα προϊόν.
Στο gov.gr η δήλωση ονοματοδοσίας και η δήλωση βάπτισης

 


Τη δυνατότητα να δηλώνουν το όνομα του παιδιού τους, τη βάπτιση του, καθώς και να παραλαμβάνουν ηλεκτρονικά την επικαιροποιημένη ληξιαρχική πράξη έχουν από χθες οι πολίτες. Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η νέα υπηρεσία παρέχεται με πολύ απλό τρόπο στο gov.gr, μέσα από την ενότητα «Οικογένεια» και την υποενότητα «Γέννηση».

Ειδικότερα, ο πολίτης συνδέεται μέσω των κωδικών Taxisnet ή με τους κωδικούς web banking και υποβάλλει τις δηλώσεις ηλεκτρονικά. Η δήλωση ονοματοδοσίας πραγματοποιείται συνδυαστικά και από τους δύο γονείς. Με την έγκριση και του δεύτερου γονέα, τη δήλωση την παραλαμβάνει ηλεκτρονικά ο ληξίαρχος του δήμου όπου δηλώθηκε η γέννηση του παιδιού και προχωρά στην ονοματοδοσία.

Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας, η επικαιροποιημένη ληξιαρχική πράξη αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη θυρίδα του πολίτη, ο οποίος ταυτόχρονα ειδοποιείται με SMS και email ώστε να εντοπίσει και να αποθηκεύσει ή να εκτυπώσει το έγγραφο μέσω του my.gov.gr. Το αντίγραφο ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας (Κωδικός QR, Κωδικός ασφαλείας, Προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα) και μπορεί να προσκομιστεί για κάθε νόμιμη χρήση.

Τη δυνατότητα ηλεκτρονικής δήλωσης βάπτισης έχει οποιοσδήποτε γονέας ή ο ανάδοχος, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Ο ληξίαρχος, με τον ίδιο τρόπο την καταχωρίζει και ο πολίτης ενημερώνεται αντίστοιχα.

Όλα τα στοιχεία του πολίτη για την υποβολή των δηλώσεων αντλούνται αυτόματα από το Μητρώο Πολιτών μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας.

Οι δηλώσεις ονοματοδοσίας και βάπτισης έρχονται να προστεθούν στις κοινές δράσεις που σχεδιάζουν και υλοποιούν τα δύο τελευταία χρόνια τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών για την ψηφιοποίηση υπηρεσιών των δήμων. Υπενθυμίζεται ότι έχουν προηγηθεί και ήδη παρέχονται ψηφιακά μέσω του gov.gr οι ακόλουθες υπηρεσίες:

Ψηφιακή δήλωση γέννησης στο μαιευτήριο

Έκδοση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης

Έκδοση πιστοποιητικού γέννησης

Έκδοση πιστοποιητικού ιθαγένειας

Έκδοση πιστοποιητικού εγγυτέρων συγγενών

Έκδοση ληξιαρχικής πράξης γέννησης

Έκδοση ληξιαρχικής πράξης γάμου

Έκδοση ληξιαρχικής πράξης συμφώνου συμβίωσης

Έκδοση ληξιαρχικής θανάτου

Καταχώρηση ληξιαρχικών πράξεων των αποδήμων από τα προξενεία 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντική μείωση του γραφειοκρατικού βάρους θα επιτευχθεί και με την παροχή θυρίδων του gov.gr στους δήμους τον επόμενο μήνα. Οι δήμοι μέσω των θυρίδων θα υποδέχονται ηλεκτρονικά αιτήματα των πολιτών για δημοτικές υπηρεσίες και θα εκδίδουν πιστοποιητικά, απαντώντας άμεσα μέσα από ένα φιλικό περιβάλλον εργασίας με την ασφάλεια και την αξιοπιστία του gov.gr Έτσι, οι πολίτες θα ολοκληρώνουν της υποθέσεις τους χωρίς να προσέρχονται με φυσική παρουσία στον οικείο δήμο.e-ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για καταγγελίες σχετικά με αδήλωτη ή υποδηλωμένη εργασία

 Μία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία έχει τεθεί σε λειτουργία από τον e-ΕΦΚΑ, προκειμένου να διευκολύνει την επικοινωνία των εργαζομένων με τον φορέα για θέματα που αφορούν στον έλεγχο της ανασφάλιστης (αδήλωτης και υποδηλωμένης) εργασίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, μέσω της υπηρεσίας «Καταγγελίαεργαζόμενου-Δήλωση Απασχόλησης»https://www.efka.gov.gr/el/kataggelia-ergazomenoy-delose-apascholeses, στην ενότητα «Μισθωτοί», στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr), οι εργαζόμενοι μπορούν πλέον να υποβάλουν ηλεκτρονικά την καταγγελία τους για διεκδίκηση ενσήμων, λόγω μη ή ελλιπούς ασφάλισης.

Παράλληλα, ο e-ΕΦΚΑ παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία υποβολής καταγγελίας. Συγκεκριμένα:

Για να υποβάλει ένας εργαζόμενος καταγγελία κατά επιχείρησης θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΦΜ της, ενώ, αν η καταγγελία του αφορά σε οικοδομοτεχνικό έργο, θα πρέπει να γνωρίζει το ονοματεπώνυμο/επωνυμία του ιδιοκτήτη/ανάδοχου εργολάβου και την ακριβή διεύθυνση του έργου.

Για περαιτέρω διευκόλυνση των εργαζομένων σημειώνεται ότι μπορούν να υποβάλουν καταγγελία, χρησιμοποιώντας το σχετικό Αριθμό Μητρώου Εργοδότη (ΑΜΕ) ή Αριθμό Μητρώου Οικοδομοτεχνικού έργου (ΑΜΟΕ). Σε αυτήν την περίπτωση, τα υπόλοιπα στοιχεία του εργοδότη θα συμπληρωθούν αυτόματα.

Σε κάθε περίπτωση, εάν υπάρχει αδυναμία πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, ο εργαζόμενος μπορεί να υποβάλει την καταγγελία του εγγράφως στο ΠΕΚΑ που έχει τη χωρική αρμοδιότητα ελέγχου του τόπου απασχόλησής του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η καταγγελία για μη καταβολή δεδουλευμένων υποβάλλεται στην κατά τόπο αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας κι όχι στον e-ΕΦΚΑ.
Οι πρωτοβουλίες για την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των συνταξιούχων

 


Τα τελευταία 2,5 χρόνια, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα, μεγάλη μερίδα των συνταξιούχων είδαν αυξήσεις στο εισόδημά τους. Αναλυτικότερα:


Αυξήσεις στις κύριες συντάξεις: Μόνιμες αυξήσεις σε συνταξιούχους με 30 χρόνια ασφάλισης και άνω με τον ν. 4670/2020 (Νόμο Βρούτση).

Πάνω από 225.000 συνταξιούχοι είδαν μόνιμες αυξήσεις, λόγω της αναπροσαρμογής των ποσοστών αναπλήρωσης.

Οι αυξήσεις κυμαίνονται από 0,56% έως 7,21%, (αναλόγως των χρόνων ασφάλισης), στο ανταποδοτικό τμήμα της σύνταξης.

Αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις: Ακυρώθηκε νομοθετικά η περικοπή όσων είχαν άθροισμα μηνιαίας κύριας και επικουρικής άνω των 1.300 ευρώ.

Συνολική αύξηση εισοδήματος για 235.000 συνταξιούχους που ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η μεσοσταθμική μηνιαία σύνταξη των νέων συνταξιούχων επικουρικής γήρατος αυξήθηκε από 196 ευρώ (τέλος 2018) σε 222 ευρώ στο τέλος του 2021.

Πρόσθετες αυξήσεις σε επιμέρους ομάδες συνταξιούχων:

Αυξήσεις στους συνταξιούχους που εργάζονται, καθώς το "πέναλτι παράλληλης εργασίας" μειώθηκε από 60% σε 30%.

Αύξηση των συντάξεων που καταβάλλονται στα ορφανά τέκνα, καθώς πλέον δικαιούνται σύνταξη και από τους δύο γονείς σε ποσοστό 50%.

Σημαντική μείωση της λεγόμενης "προσωπικής διαφοράς" για 550.000 συνταξιούχους με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης. Πρόκειται για παλαιούς συνταξιούχους (που είχαν συνταξιοδοτηθεί προ του Νόμου Κατρούγκαλου) και οι οποίοι δεν είδαν μεν αυξήσεις στις συντάξεις τους από τον επανυπολογισμό του Νόμου Βρούτση, είδαν, όμως, χάρη σε αυτόν τον νόμο, μείωση ("ροκάνισμα") της προσωπικής τους διαφοράς με αυξήσεις που δόθηκαν για το '20, το '21 και το '22. Έτσι, από το 2023, που θα ξεπαγώσουν οι συντάξεις, οι αυξήσεις θα δοθούν, βάσει ενός μαθηματικού τύπου, που προβλέπεται στη νομοθεσία, οι συνταξιούχοι αυτοί θα βρεθούν σε καλύτερη θέση για την αύξηση των συντάξεών τους.

Αύξηση του εισοδήματος, μέσω της ευνοϊκότερης φορολόγησης: Μειώθηκε σε 9% από 22% ο φορολογικός συντελεστής για ετήσια εισοδήματα από συντάξεις και μισθούς έως 10.000 ευρώ και κατά 1% για εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ. Το όφελος είναι:

177 ευρώ ετησίως για συνταξιούχο με μηνιαία σύνταξη από 833 ευρώ και άνω, (αφαιρουμένων των εισφορών υγείας),

έως 177 ευρώ ετησίως για συνταξιούχο με μηνιαία σύνταξη από 720 έως 833 ευρώ, (αφαιρουμένων των εισφορών υγείας).